Keskustelu

Palvelut paraneeKuopio lakkauttamassa Nilsiän vuodeosaston5.11.2014 8.40
Kuopio valmistelee Nilsiän 20-paikkaisen vuodeosaston lakkautusta. Sen toimintaa on tarkoitus korvata hoivayksikön kahdeksanpaikkaisella osastolla, johon potilaita voidaan ottaa seurantaa varten. Vaativamman hoidon paikaksi esitetään Harjulan sairaalaa.

? Uutta toimintamallia käsitellään lautakunnan seuraavassa kokouksessa, Kuopion terveysjohtaja Jari Saarinen kertoo.

Vuodeosaston toiminta päättyisi mahdollisesti jo ensi kesään mennessä.

Kyse on väliaikaisesta ratkaisusta. Kaupunki harkitsee edelleen Nilsiän terveyspalveluiden kokonaissuunnitelmaa ja tilaratkaisua. Uudesta hyvinvointikeskuksesta on tehty hankesuunnitelma, mutta kaupungin vaikea taloustilanne on viivästyttänyt investointeja. Hankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 14,5 miljoonaa euroa.

Kuopioon liittyneessä Nilsiässä on vuodesta 2008 alkaen suunniteltu terveyskeskuksen, sen vuodeosaston ja palvelukeskusten peruskorjauksia. Nykyinen rakennus on huonokuntoinen.

Kuopio on linjannut, että keskuksen toiminnot sijoittuvat jatkossa avohoitopainotteisiin uusin tai vaihtoehtoisiin toimitiloihin.

Nilsiän ja Kuopion yhdistymissopimuksessa liitosavustuksen kohdentamiseen liittyen mainittiin terveyskeskuksen peruskorjauksen toteutus vuosina 2012?13. Kustannusarvio oli noin 4 miljoonaa euroa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: