Keskustelu

alan miesOP sairaala Kuopioonkin10.11.2014 12.35
Suomessa tulot pienenevät, mutta varallisuus edelleen kasvaa. On hyvä, että esimerkiksi rikkaat metsänomistajat voivat käyttää yksityisiä terveyspalveluja ja ovat poissa kuormittamasta palkannauttijoiden perusturvaa.

http://yle.fi/uutiset/op-ryhma_perustaa_suomeen_pohjola-sairaalaketjun/7612513?origin=rss

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: OP sairaala Kuopioonkin10.11.2014 14.54
Laskin juuri oman varallisuuteni kasvun ja vertasin lopputulosta kaupunginjohtajan vastaavaan.
Kaupunginjohtajan palkka- ja pääomatulo oli viime vuonna 117000 euroa ja oma verotettava tuloni oli 23400 euroa. Sain siis bruttona kasaan tasan 1/5 osan Kangasperkon tuloista.
Verojen jälkeen niin kutsuttu nero tienasi 57300 ja minä 17550 eli sain 30,6% verrattuna hänen ansioihinsa.
Vaikka omiin tuloihini sain lisätä 6700 euroa verovapaana hankkimistani sienestys-, marjastus-, metsästystuloja ja kardemumman myyntituloja pääsin vain 24250 euroon eli 42% Kangasperkon tuloista.
Kangasperko teki kolme kaukomaan matkaa vaimonsa kanssa ja kulutti matkoihin 12600 euroa ja tämän lisäksi hän osti kaupasta elintarvikkeita 8600 eurolla, huollatti autoaan merkkikorjaamossa 3200 eurolla, lisäksi hän maksoi raskaasti vakuutusmaksuja autosta ja kodistaan yhteensä 2300 euroa.
Näiden menojen jälkeen Kangasperkolle jäi käytettäväksi 30600 euroa ja minulle siis tuo 24250.

Yllä mainitut neron menot ovat niitä, jotka minulta jäivät pois. Varallisuuden kasvun sijoitin kokonaan metsän hankintaan ja metsää myin sen verran, että saatoin hyödyntää maksimaalisen metsävähennyksen. Kangasperkon oletan sijoittaneen oman 30600 sijoitusrahastoon, josta hän maksaa rahaston ylläpitäjälle sievoisen kustannuksen.
Alan mies on oikeassa siinä, että tulot pienenevät, mutta varallisuus kasvaa.
Renki ei kuitenkaan saisi kasvattaa omaisuuttaan isäntäänsä enempää, eihän.
Olisin katkera lopputuloksesta, jos en olisi aivan vakuuttunut siitä, että metsään sijoitettu omaisuus tuottaa paremmin kuin rahastot ja suorat osakesijoitukset silloin, kun sijoittajana on hieman toistaitoinen sijoittaja.
En viitsi mainita metsäomaisuuteni määrää, mutta useampana vuonna se on karttunut. Kangasperkolla on osakeomistus niinikään karttunut, mutta raskaita tappioitakin on tullut mm. Stromsdalin osakkeissa sekä Nokiassa ja Talvivaarassa.

Rengin palkan päättää isäntä. Ison talon renki on hyvä mainos maailmalla, jos hänen kukkarossaan on rahaa. Pidämme kyllä huolen siitä, että rengin omaisuus ei kartu isäntäänsä paremmin.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: OP sairaala Kuopioonkin10.11.2014 23.19
Onko vastenmielisempää ilmestystä kuin rasvamaksainen porvari, jonka rahat eivät riitä kirkollisveroon eikä MTK:n jäsenmaksuun.
Olen kyllä tarkka, mutta en köyhä. Jos jokainen ihminen erotettaisiin kirkosta ja meijeristä, liittyisin molempiin huomispäivänä, heti aamulla.
Omaa vatsaansa rakastava syöttiläs, jolla moukari lentää tuskin 20 metriä.
Onhan niitä eläkeläisillekin kaiken maailman kursseja, jossa voi sivistää itseään vanhanakin, kansalaisopistossa ja työvöenopistossa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: OP sairaala Kuopioonkin11.11.2014 11.31
Kunnantalolla ihmettelivät aamulla, että verovapaat tuloni olivat 6700 ja veroja maksoin vain 5850 euroa.
No, tämä on mahdollista. Tällaisen toiminnan nimi on kuten alan mieskin tietää: hyvä talonpito.

Tosin on myönnettävä, että aivan kaikkia marjoja ja sieniä en poiminut itse, vaan vaimoni on auttanut tässä työssä. Itse olen kyllä kuskannut tuotteet välittäjälle, enkä ole arvioinut näitä tuloja alakanttiin.

Avioliitto ja kotityöt ovat maaseudulla yhteisiä eikä niiden tekemisestä pidetä kirjaa ja aikataulua, ei siis tehdä tätä insinöörityötä. Kaupunkilaisten töissä on omat hyvät puolensa ja niin on maaseudullakin.

aln kolmas miesRe: OP sairaala Kuopioonkin11.11.2014 14.31
OP:n päätöskin osoittaa, että kepun Sipilän sote-kaavailut perustuvat 1960-luvun aikaiseen ajatteluun, jossa julkiset palvelut ovat olleet
lähes ainoa toimintamuoto.

Vakuutusyhtiöissäkin on huomattu, että "maailman paras suomalainen julkinen terveydenhuolto" on kallista, tehotonta ja aikansa elänyttä. OP ryhmä haluaa vaalia sairaaloissa asiakaidensa etuja. Mitähän tämä tarkoittaa?

Terveydenhuollon maksajien on näköjään viisainta rakentaa omat sairaalat. Eiköhän tässä pian muutkin vakuutusyhtiöt lähde sairaaloita rakentamaan.

Ei puutu enää kun saadaan ammattiyhdistysliike huolehtimaan jäsenkuntiensa terveydestä, niin sittenhän jonot sairaaloissa saadaankin nopsasti lyhyemmiksi.

Ammattiyhdistysliikkeen suunnasta onkin tyrkyllä miljoonia asiakkaita sote-palveluihin. Tässä taitaa käydä niin, että Sipilän kunnalliset teveysasemat jäävät vielä ennen pitkää tyhjiksi.

Ei huolta, kunnallisisssa terveyskeskuksissa tarvitaan kuitenkin vielä ainakin vahtimestarit ja tietysti ylilääkäri.

Kyllä asia sote-puolellakin on niin, että asiakasta ja maksajaa täytyy ruveta vähitellen kuuntelemaan.

alan miesRe: OP sairaala Kuopioonkin20.11.2014 5.35
Tiukka talous pakottaa parantamaan toimintaa. Omalaakarijarjestelma oli aivan surkea. Minullekin sattui aivan kyvyton omalaakari, joka olisi itse tarvinnut hoitoa. Kuopio on etunenassa lopettamassa systeemia:


http://yle.fi/uutiset/omalaakarit_jaavat_historiaan__jarjestelma_ei_toimi_jos_tyovoimasta_on_pulaa/7638478

Ikkunapöydän raatiRe: OP sairaala Kuopioonkin20.11.2014 15.15
Lähes kaikkiin palveluihin sopii palveluseteli riippumatta tuottajapaletista.
Antakaa asia Helena Moision hoidettavaksi Juankoskella. Hän voi neuvotella ratkaisuista Kuopion kanssa ja tuoda ne sitten yleiseen keskusteluun.
Missään tapauksessa ei pidä käyttää Kangasperkon ja kepumafian "asiantuntemusta". Muistamme katkerasti J-P Okulovin sos.ter.-työryhmän, jolle ei osaajien apu kelvannut, vaikka hän sai sitä kirjallisesti valmiina ehdotuksina.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: