Keskustelu

Kouraan ajattelijaJuankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 15.44
Kaupungin sivustolla etsitään Juankosken positiivisinta henkilöä. Ajattelin ilmoittaa kisaan Juankosken keskustan virallisen äänen.

Naurun hykertely vaikeina aikoina antaa ihmisestä jotensakin köykäisen kuvan. Kuvittelisin, että hän olisi juuri juankoskelaisella tavalla positiivinen ihminen. Hän on jaksanut antaa hyviä neuvoja loputtomiin. On puolustanut keskustaa silloinkin, kun kukaan muu ei ole puolustanut. Kaupungin johtajaa ja juankoskelaista politiikkaa hän on joutunut tukemaan lähes yksin. Tämä ei ole ollut aivan helppo tehtävä.
Positiivisuus ja tyytyväisyys silloin, kun meno on sairasta, on mahdotonta. Sellaista ei voi olla.
Keskustan virallinen ääni on Juankoskelle ominaisella tavalla katkera, kateellinen ja itsekeskeinen henkilö. Sellainen voi syntyä vain meille rakkaan Juankosken keskustalaisessa puristuksessa ja paineessa.
Ainoastaan tässä vaalissa on mahdollista antaa äänensä Juankosken keskustan viralliselle äänelle. (tai hänen vaimolleen)

PRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 16.06
Moro,
ja olen samaa mieltä, kuin kouraanajattelija.
Lakipositivismi tarkoittaa sitä, että pysytään formaalissa ja ajantasaisessa systemaattisessa linjassa. Siksi ehdottaisin myös Pena Tolvasta Juankosken positiivisemmaksi henkilöksi, sillä hän ei kirjoita muuta kuin totuuden ja pysyy oikeuspositiivisena henkilönä vuodesta toiseen.
Tietenkin myös kaupunginjohtaja voisin esittää positiivisemmaksi henkilöksi, sillä vaikka oikeuspositivismi ei ole hänelle tuttu asia, niin hän keksii aina hyvät "positiiviset" selvitykset asiaan kuin asiaan. Esimerkkeinä: kannattaa ottaa lyhytaikaista lainaa, sillä se on "kannattavaa". Tai että yksityisen asianajotoimiston käyttö on sallittua, vaikka hallinto-oikeus on ymmärtänyt väärin Juankosken menettelyn. Tai että kaupungilla ei mene sen heikommin, kuin jollain muulla kunnalla sen tarkemmin selittämättä. Tai että henkilökuntaa ei tarvitse keventää eikä veroja nostaa vaikeinakaan aikana- palveluja on annettu liiankin kanssa, joten niitä voidaan leikata. Meinasin ehdottaa myös itseäni, mutta se olisi jo ollut pilanakin jo yli hilseen menevää. Joudunhan jo käyttämään verenpainelääkitystä ennen hallituksen ja valtuuston kokouksia.

positiivari pekkaRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 19.49
Ehdottomasti, PEKKA VARTIAINEN, edellisessä ja sadassa muussakin kirjoituksessa ehdottaa potkuja kunnan henkilöstölle. Luo pelkkää positiivistä ajattelua juankoskeen.

ei muutenRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 20.40
Ei missään nimessä saa pöytkirjaan nimensä kun poistuu kokouksesta,.

PRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 21.15
Moro,
sadoissa kirjoituksissani olen hakenut kunnan taloudenhoidon thokkuutta. Se tarkoittaa oikeansuuruista henkilökuntaa, oikeanlaista elinkeinopolitiikkaa ja kunnan johtamisen tehokkuutta ja toimivuutta. Potkuista, tai muista yhtä yksinkertaisista keinoista en ole puhunut kertaakaan. Yksityistämisistä ja johtajamäärän keventämisestä jotain. Myös virkojen lakkauttamisista kyllä, mutta ne ovat täysin eri asia, kuin "potkut". Mutta yleensä täällä kirjoittelee niin asiantuntijoita,niin asiantuntijoita, että ihan hirvittää.

Eino K.Re: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 21.28
Pekan kriitikot ovat epäloogisia. Positiivista ja vastuullista on käyttää rattia ja jarrua, ei seinään ajaminen.

aina oikeessaRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 21.46
"Yksityistämisistä ja johtajamäärän keventämisestä jotain", sori ymmärsin väärin ,tarkoititkin painonhallintaa.

alan kolmas miesRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 23.03
Kun nyt taas valitaan vuoden kilteintä henkilöä Juankoskelle, niin on hyvä olla esillä useita ehdokkaita, joista voidaan sitten valita kaikkein sopivasti kiltein henkilö. Tasapuolisuuden vuoksi valittavana pitäisi silloin olla sekä miehiä että naisia.

Koska kysymyksessä on kansanäänestys, niin olisi ensin hyvä tietää mistä äänestetään?

Koska kysmyksessä on kiltin valinta, niin minun oli aivan pakko tarkistaa netistä, mitä tarkoitetaan kiltillä.

"Terve.fi:n blogisti ja pariutumisen tutkija Henry Laasanen kertoo kirjoituksessaan, että kilteistä miehistä ei kerrota tarpeeksi totuudenmukaista kuvaa.

Laasasen mukaan kiltiksi mieheksi itseään tituleeraava mies voi olla oikeasti kiltti tai sitten hän vain luulee olevansa sellainen. Yksi asia heillä kaikilla on kuitenkin yhteistä: he eivät tee tarpeeksi seksuaalisia aloitteita.

Kiltit miehet ovat kilttejä tyypillisimmin siksi, että monet ihmiset ovat kilttejä luonnostaan. Toinen puoli kilteistä miehistä on kasvatettu kilteiksi pitkällisen koulutusketjun tuloksena, Laasanen runoilee.

Laasanen on sitä mieltä, että kilttiä miestä arvostetaan naisten piirissä, vaikka seuraa ei miehelle heruisikaan. Aloitteen tekijä sen sijaan voidaan leimata ahdistelijaksi, pervoksi, pelimieheksi ja niin edelleen.

Laasasen mukaan perusteesi onkin selvä: passiivinen mies jää ilman seuraa.?

Tähän saumaan sopii erään naisvalitsijan kommentti kilteistä miehistä:

"Jaksaisitko sinä miestä, joka on liian ylihuolehtiva, huomioiva jne...Olen seurustellut kohta 5 kk miehen kanssa. Hän on ihana ja mukava, mutta mä en tahdo kestää sitä, että hyysätään liikaa ja huolehditaan toisesta kuin pikkulapsesta.

Tiedän, että se tarkoittaa vaan pelkkää hyvää mulle, mutta mua on alkanut vähän ahdistamaan liika höösääminen.

Aina huolehtimassa, että onhan autossa mulla bensaa riittävästi, olenko päässyt töihin hengissä perille kun on liukasta talvella, olenhan syönyt hyvin ettei ole vaan nälkä jne.....

En ole tottunut tälläiseen ja olen sille sanonut että ei tarvii höösätä niin paljoa koko ajan niin se vaan sanoo, että se ei tarkota sillä pahaa vaan välittää minusta."

Teologi ja kirjailija Anna-Liisa Valtavaara aiheesta: "Kiltti vai liian kiltti".

Liiallisen kiltteyden määrittelyä

Valtavaaran mukaan liiallinen kiltteys on usein lähellä huonoa itsetuntoa ja häpeän tunteita, jolloin kiltteys on usein kaunis kuori niiden päällä.

Luennolla määriteltiin, että liialliselle kiltteydelle on ominaista sekä tahtoon, tunteisiin että mielipiteiden ilmaisuun liittyvät seikat:

Ominaista on oman tahdon kadottaminen, jolloin tahto on toisten taskussa.

Liian kiltti kokee, ettei saisi tuntea vihaa, kiukkua, surua yms. tunteita, vaan tulisi olla mahdollisimman hajuton ja mauton. Kiltillä on ongelmia myös mielipiteiden ilmaisun kanssa, koska taustalla on pelko mokaamisesta tai siitä, että kukaan ei kuuntele.

Valtavaara näkee liian kiltin ulko-ohjautuvaksi ihmiseksi, kun taas oikealla tavalla kiltti on itseohjautuva.

Liian kiltillä on "antennit" pystyssä, jolloin hän on aina miettimässä, mitä muut haluavat, tuntevat, tai tykkäävätkö muut hänestä.

Kiltteyden kipuja ovat taas esimerkiksi seuraavanlaiset asiat: riittämättömyys, suorittaminen, miellyttäminen, alistuminen, peitetyt tunteet, yksinäisyys, "EI":n sanomisen vaikeus, väsyminen ja toisille eläminen.

Kiltteyteen liittyvät pelot

Valtavaaran mukaan liian kiltin sisimmässä on paljon pelkoja. Tässä on luettelona joitain Valtavaaran mainitsemista peloista:
? hylkäämisen/hylätyksi tulemisen pelko
? rangaistuksen pelko
? yksin jäämisen pelko
? epäonnistumisen pelko
? epätäydellisyyden pelko
? huonommuuden pelko
? virheiden pelko
? omien tunteiden näyttämisen pelko
? toisten loukkaantumisen pelko
? erimielisyyksien ja näkyväksi tulemisen pelko

Mitä on liiallisen kiltteyden taustalla?

Liiallisen kiltteyden taustalla voi olla monenlaisia asioita. Seuraavaan on lueteltu joitain Valtavaaran mainitsemia tekijöitä:
? kiltteyskasvatus
? kiireiset vanhemmat
? riitainen koti
? kielteinen tai ristiriitainen palaute
? mykkä, sokea ja kylmä ilmapiiri
? vääristynyt uskonnollinen kasvatus
? pelotteet esim. hylkäämisellä.

Yllä olevan perusteella nähdään nyt, että Juankosken kilteimmän ihmisen valinta ei olekaan mikään pikkujuttu.

Sitäpaitsi, kun ollaan valitsemassa kylän kiltein ihminen, niin saattaa olla sellainen tilanne, että valitaankin liian kiltti ihminen. Liian kiltti ihminen voi olla monella tapaa vaarallinen, kuten havaitaan teologi Valtavaaran kiltteyden määrittelyistä.

Jos nyt tunnetuista Juankosken miehistä tehtäisiin listaa, niin käsitykseni on seuraava:

- Petri Kangasperko on osoittautunut "pelimieheksi" ainakin riskaabeleissa takausasioissa ja voimalakaupoissa. Hän ei siis ole pariutumistutkija Petri Laasasen mukaan kiltti mies.

- Koulutoimenjohtaja Jari Karttunen on selvästi huolehtivainen ja kiltti mies, koska järjesti vaimonsa Riikan koulutoimenjohtajaksi.

- Heimo Konttinen on myös erinomaisen kiltti mies, koska on kuunnellut vaimonsa Eevan neuvoja 5 milj. euron laittomassa takausasissa.

- Veijo Tirkkonen on mielestäni myös kiltti mies, koska Veijo ei ole halunnut lähteä puuttumaan pelimies Kangasperkon takaussähellyksiin ja voimalakauppoihin.

- Pentti Rissanen kuuluu myös kylän kilteimpien miesten joukkoon, koska ei halunnnut aiheuttaa huolia kaupungin tilien tilivelvollisille, vaikka kotona oli vaimolleen kertonut, että nyt ollaan kaupungin talouden osalta täydellisesti suossa. Kyllä Pentti sen verran taloudesta tajuaa, mutta tahallaan antaa pajunvitsaa heilutelessaan itsestään jämäkän vaikutelman.

- Ari Räsäsen nostaisin myös ehdokkaaksi kilteimmästä miehestä. Ari näyttää kauppaavan kunnan tontteja jo hintaan 1 euro/kappale. Sen alemmaksi hintaa ei oikein enää voi laskea. Hatun noston arvoista toimintaa. Jokohan minäkin suorittaisin kiinteistön hankinnan Juankoskelta?

- Vahtimestari - ja arkistonhoitaja Markku Leskisen minä nostaisin myös kilttien miesten ehdokkaaksi. Hän huolehtii väsymättä siitä, että kaupungintalon ovat auki vain virka-aikoina ja tietysti joutuu kuuliaisesti arkistoimaan kaikki Juankosken Neron salaisimmatkin kansiot.

Juankosken naispuolisista merkkihenkilöistä nostaisin kilttien naisten listalle ehdokkaiksi seuraavat:

- Anna Kainulaisen Säyneisistä, joka on ollut luomassa Vapaajuankoskea ja kirjoitti 10.9.2012 otsikolla Peruna kerrallaan seuraavasti:

"Enkä missään nimessä syytä keittiön henkilökuntaa. Siellä työskentelevät eivät ole menettäneet ammattitaitoaan. Vika on järjestelmässä jonka kaupunginjohto on luonut.

Kuopioon liityttäessä myös vanhus- ja vammaispalvelut heikkenevät. Kuten sairaanhoitokin. Ja nyt tiedän varmasti mistä puhun. Omasta kokemuksesta tiedän kaikkien kolmen toimivuuden palvelujen käyttäjän kannalta. Olen seurannut terveyspalvelujen kehittymistä niin hyvässä kuin pahassa jo vuodesta 1978 saakka, eli lähes koko ikäni.

Itse vammaisena, sekä omaishoitajana tiedän missä mennään.
Juankosken kunniaksi on sanottava, että palvelua saa vielä aika hyvin tällä hetkellä.

Mutta näiden palvelujen säilyttäminen edes tällä tasolla tulee teettämään töitä, ja meillä on isot leikkaukset edessä.

Humanistina ajattelen palvelun tarvitsijoiden lisäksi työntekijöiden ja päättäjien jaksamista. Ei ole helppoa sanoa ei, silloin kun inhimillisen hädän näkee. Myös heidän jaksamiseensa tulee kiinnittää jatkossa huomiota.

Hyvän tahdon lisäksi tarvitaan hyviä ideoita uudelleenjärjestelyihin ja uskallusta.?

- Ulla Niskanen, joka sinnikkäästi on taistellut myös Säyneisten koulun ja kyläyhteisön puolesta.

- Salme Harjunen, joka uupumatta on yhdessä Juankosken Neron kanssa optimoinut Juankosken Neron ohjauksessa aina vai korkeammiksi nousevia sote-menoja.

- Kaisu Matinniemi, joka poliisivoimien avulla on pyrkinyt estämään New Stroms yhtiön suunnitteleman kartonkitehtaan hankinnan ja uudelleenkäynnistyksen.

Kaisu on myös tehnyt hartiavoimin työtä, jotta uusi tehtaan rahaton patruuna saisi hankittua käyttämättömänä seisovan 9 milj. euron arvoisen bivoimalan kohtuullisella 13 200 euron hinnalla.

- Kamreeri Kaija Kähkönen on myös ehdokaslistallani, koska Kaija on kuuliaisesti Kaisun ja Neron ohjauksessa humanitäärisistä systä auttanut veronmaksajien rahoilla varatonta uutta tehtaan patruuunaa ja hänen uskollista juoksupoikaansa Kristoffer Kultasormea peräti 4.1 milj. euron viivästyneen lainan maksulla.

- Pirjo Mononen kuuluu mielestäni ehdottomasti myös kylämme kilteimpien ehdokkaiden naislistalle. Pirjo on pitänyt yllä Tratta PBF:n ja biolämmön kohdalla optimismia, vaikka kaikki "alan miehet" ovat siteeranneet asian yhteydessä Jaakko Tepon Valkoa, jotta Hermanni (siis Juankosken Nero) lopettaisi kaurojen (veronmaksajien rahojen syytämisen) kannon Valkolle. Hermanni on vain neuvoista huolimatta kantanut kauroja Valkolle, mutta
kohta lopetuspäätös pitää tehdä, vaikka se tuntuu pahalta.

Hyvin asioista perillä oleva toimittaja Pirjo tietää sen, että luonnollisestikaan pieni kunnallinen pahvitehdas ei voi tonnikaupalla pahvia valmistaa ja myydä.

Tehdas on kuitenkin niin lupaava, että taaskin pärähti koutteri käyntiin pariksi tunniksi, kun tehtii hylkyä selvitysmies Nyyssöselle näytteeksi.

Nyt Pirjo huomasi eilen Koillis-Pravdassa sen, että kaupassakin rakennemuutos on tapahtumassa. Ensimmäiset verkkokauppapaketit ovat tulleet Pirjolle ja kolumnissaan Pirjo muistelee niitä entisiä hyviä aikoja, kun Anttilan luoettelokin painettiin komeasti SC-paperille:

"Sanovat, että verkkokauppa kasvaa hurjaa vauhtia. Se kasvaa ihan sitä tahtia, mitä meidän erikoistavarakauppamme hiipuu. Ja kenen ansioista. Ehkäpä juuri niiden, jotka pyörittävät ostoksiaan siellä verkkokaupassa.
Tulee mieleen ajat vuosien takaa, jolloin Anttila oli käytännössä ainoa "verkkokauppa".

Meille pienessä maailmassa eläneille Anttilan kuvaston tuleminen oli juhlahetki. Pääsimme kurkistamaan "oikeaan tavarataloon" ja joskus jopa saimme kärtettyä äidin sieltä jotain tilaamaankin. Yleensä jos jotain tilattiin, se pidettiin.?

Pirjo on ehdottomasti päätellyt rakennemuutoksista viisaasti ja on siis kiltti ihminen, kun kuuntelee herkällä korvalla, mitä Erika sanoo ja neuvoo.

Erika muistaakseni kuvasi itseään 60-vuotis haastattelussaan "pahaksi akaksi" tai jotain sinne päin. Erika ei siis voi olla kilttien ihmisten listallani.

KannatanRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa14.11.2014 23.52
Mutta entä ALAN MIES kolmannessa persoonassa ,jonka lääkitys on muuttunut ,jopa tunneittain. Ja nimimerkeittäin.
Siis alan miehestä Juankosken kiltein.

keskushyökkääjäRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa15.11.2014 0.01
Nyt etsitään positiivista eikä kilttiä. Minäkin olen positiivinen, mutta en niin kiltti. Ehkä tästä syystä olin jäänyt pois listalta.
Taikuutta kolmas mies.

samaRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa15.11.2014 0.03
Tarkkuutta tarkoitin.

alan kolmas miesRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa15.11.2014 2.02
Arvasin, että tuli nokittelua, kun käytin sanaa kiltti. Muistaakseni viime kerralla valittiin kylän kiltein mies. Nyt positiivinen. Kysymys vain kuuluu, kenen kannalta positiivinen tai kiltti?

Ei ole tarvetta kummemmin muuttaa yo. ehdokaslistaa.

Lisää mietittävää Juankosken positiivisimman ja kilteimmän miehen tai naisen valintaan. Lainaus Makke Leppäsen ajatuksista. Makke on positiivien ajattelun ja valmennuksen asiantuntijoita:

"Pessimistinen ajattelukin on joskus positiivista

Positiivisuus on hyvästä ihmisen hyvinvoinnille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se on aina paras ajattelustrategia valittavaksi. Myönteisellä ajattelumallilla on vaarana ohjautua yltiöoptimistisuuteen.

Itselläni on tästä useita omakohtaisia esimerkkejä, joiden seurauksista olen saanut maksaa jälkikäteen. Otetaan esimerkiksi talokaupat. Ostaessasi vaikka uutta sijoitusasuntoa yltiöoptimismi ei usein toimi. Ostoaikeen alussa on järkevää olla "negatiivinen" ja kriittinen.

Yltiöoptimisminen ajattelu johtaa helposti liian positiiviseen asunnon arvonnousun arviointiin ja huonoon ostopäätökseen. Tämän tilanteen ja onnistumisen kannalta positiivista ajattelua on kriittinen ja pessimistinen tilannearvioajattelu.

Vastakkainasettelusta pitää päästä paremman ymmärryksen tasolle

Mielestäni meidän pitäisi päästä eteenpäin tästä positiivisen vs. negatiivisen ajattelun vastakkainasettelusta. Toimivampaa on käyttää termejä ratkaisu- ja ongelmakeskeinen ajattelutapa.

Ratkaisukeskeiseen liittyy tilanteen analysointia, joka voi olla osaltaan pessimististäkin tilannearviointia. Ratkaisukeskeinen ajattelumalli analysoi tilannetta ja suhtautuu siihen tavalla, että haaste on ratkaistavissa. Kun pohdimme tilannetta usealta eri kannalta, meillä on erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Ongelmapohdinnan ja analyysin jälkeen suunnataan sitten kaikki paukut ratkaisuihin.

Ongelmakeskeinen ajattelumalli eroaa siitä, että se fokusoi ongelmaan liian pitkäksi aikaa. Vaikkakin tämä voi olla positiivistakin höpötystä. Usein se sitoo meidät märehtimään liian pitkäksi aikaa ongelmaa ja sen seurauksena löydämme jatkuvasti lisäongelmia. Ihminen tarvitsee muutoksista selviämiseen märehtimistä, mutta levy ei saa jäädä päälle liian pitkäksi aikaa. Muuten se syö energian ratkaisuun tarttumisesta. Muistuta itseäsi, että nyt on aika alkaa rakentaa ratkaisuja.

Olemme kaikki sekä ratkaisukeskeisiä että ongelmakeskeisiä

Meillä kaikilla on kyky molempiin ajattelutapoihin. Harva ihminen on täysin joko ongelma- tai ratkaisukeskeinen. Joskus olemme tilanteen tai ympäristön uhreja. Tilanne, ympäristö ja ihmiset ympärillä vaikuttavat ajattelutapaamme.

Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka ovat tyytyväisiä elämäänsä, energisiä ja onnellisia, käyttävät pääasiassa ratkaisukeskeistä ajattelutapaa.

He ovat kuitenkin samalla tavalla aika ajoin negatiivisia, tuskissaan ja jopa märehtivät asioita. He eivät jää kuitenkaan märehtimiskierteeseen. Heillä on kyky löytää ongelmasta eteenpäin pääsemiseksi ratkaisuja sekä energiaa viedä ratkaisut käytännön tasolle."

Siis tarkalta keskushyökkääjältä kysynkin, mikä on positiivinen tai kiltti ja mikä negatiivinen Juankoskella henkilön itsensä kannalta ja koko kylän kannalta.

Kansanäänestyksessä pitäisi tietää, mistä äänestetään, ettei tulee samaa tulosta kuin taannoin Krimillä.

Jos pessimistisen, kriittisen ja ratkaisukeskeisenkin ajattelun perusteella valitaan Juankoskelle kylän positiivisin henkilö, niin se on ehdottomasti Pena T.

PRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa15.11.2014 12.11
Moro,
ja lukekaa miten kunnon kaupunginjohtaja uskalta a toimia: "Alijäämä pois reippaasti

Talousarvio: Kaupunginjohtaja haluaa jäähallin ja oppitunnit vastakkain arvokeskustelussa.

Varkaus

Martti Ripaoja

Varkauden kaupunki pyrkii kuittaamaan yli yhdeksän miljoonan euron kasautuneen alijäämän ensi ja seuraavana vuonna.

Kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin talousarvioesityksessä jo ensi vuoden tulos on 3,2 miljoonaa euroa plussalla.

Se tarkoittaa toimintamenojen vähentämistä yli kolmella prosentilla. Ensi vuodelle on laskettu 2,4 miljoonan euron vähennys henkilöstömenoihin. Suuruusluokka on vähintään 50 henkilöä.

--Isoin vääntö käydään henkilöstömenoista. Se on ratkaiseva asia. Painopiste on tuki- ja hallintohenkilöstössä, mutta koko henkilöstö on yt-menettelyssä mukana, Tsupari sanoo.

--Pääpaino on pysyvissä vähennyksissä. Tässä tasapainotusvaihtoehdossa lähdetään siitä, että ensi vuonna olisi yhden viikon lomautus ja 2016 ei lomautettaisi.

Kaupunginvaltuusto joutuu tekemään budjettipäätöksensä jo ennen kuin yt-neuvottelut ovat päättyneet.

Kaupunginjohtajan esitys sisältää myös Kämärin harjoitusjäähallin toiminnan lakkauttamisen, jota sivistyslautakunta ei hyväksynyt. Säästöksi lasketaan 130-000 euroa. Esitys herättänee keskustelua.

--Itse mietin, että ehkä olisi hyväkin käydä arvokeskustelua, onko vaihtoehtona perusopetuksen opetustuntien vähentäminen vai harjoitusjäähallista luopuminen. Voi olla, että vielä otan pois esityksen opetuksen vähentämisestä, Tsupari sanoo.

Harjoitushallin jäällä on ollut paljon käyttöä, sanoo Varkauden Tarmon taitoluistelijoita valmentava Tarja Kunnas-Saastamoinen, joka perjantaina iltapäivällä opettaa axel-hyppyä seitsemänvuotiaalle Venla Tepsalle.

--On ymmärrettävää, että säästöjä on saatava, mutta tällainen on kyllä väärimmästä päästä. Säästö kohdistuu juuri lapsiin ja nuoriin. Osalle perheistä tulee jo taloudellisesti haastavaksi harrastaa, jos jäätä joudutaan hakemaan kaukaa.

--Varkaudessa on kuitenkin pystytty tarjoamaan kohtuuhintaista harrastamista. Varkauden puitteet ovat olleet tosi hyvät moniin muihin kaupunkeihin verrattuna, Kunnas-Saastamoinen sanoo.

Sivistystoimi ja sosiaali- ja terveystoimi ylittivät budjettiraaminsa. Ainakin alakouluverkon tarkastelu on edessä. Teatterin avustuksesta Tsuparin esitys leikkaisi 50-000 euroa.

--Talousarvioon sisältyy myös joitakin riskejä. Sotessa lähdetään siitä, että vaativan erikoissairaanhoidon menoista saadaan vielä miljoona euroa pois, mutta se ei ole varmaa. Tänä vuonna miljoona saatiin, Tsupari kertoo.

--Toinen riski on, miten hyvin saadaan sairaalan palveluja myytyä ulos.

Kolmas riski on arvio toimeentulotukimenojen alenemisesta vielä 350-000 eurolla.

Investoinnit jäävät noin kuuteen miljoonaan euroon. Suurimmat liittyvät uuteen yhtenäiskouluun.

Velkakuorma on vielä kohtuullinen, mutta nykytrendillä kasvaisi pian hallitsemattomasti 5000 euroon asukasta kohti, Tsupari sanoo. Vielä huolestuttavampi on korkea konsernivelka, viime vuoden tilinpäätöksessä jo lähes 7500 euroa/asukas.

Talousarvioesitys"

Muistakaa, tta tsupari voitti yhdellä äänellä Kangasperkon kaupunginjohtajavalinnassa vuonna 2008. Miksi ei voinut käydä toisin.

EläkeläinenRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa15.11.2014 22.13
Mitä sieltä kiltin alta paljastuu??

alan kolmas miesRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa16.11.2014 1.19
Tsuparilla on sikäli hyvä tilanne, että Stora Enson tehtaat ovat keskellä kaupunkia ja Stora Enso on nykyään "Rethink Company", joka kuuntelee järjen ääntä.

Vähän on vanhaa, mutta niin paljon on kohta uutta.

Tällaisia yrityksiä ja tehtaita Suomessa tarvitaan!

Tsuparin ei tarvitse olla huolissaan Varkaudesta. Hyvä ettei Kangasperkoa valittu Varkauteen. Kangasperko sopii paremmin valtakunnan virallisen saattohoitjan partneriksi museoimaan Patruunanmäen ja Tratta PBF:n.

Varkaus on positiivinen paikka. Arvioni mukaan Varkaudessa näyttää olevan tekemisen meininki.

alan kolmas miesRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa16.11.2014 2.15
Kylään pitäisi nyt valita positiivinen henkilö?

Hyvät kyläläiset, on alkanut näyttämään siltä, että ehdokaslistani ei ole saanut kovin runsaasti kannatusta. Meillä ei taida olla yhtään positiivista tai kilttiä henkilöä, joka voidaan valita kylän positiivisimmaksi tai kilteimmäski henkilöksi muidenkin kuin itsensä kannalta vuonna 2014.

Äänestys lähestyy. Tällöin meille ei jää muuta mahdollisuutta kuin valita kylään vain kylän mukavin ihminen.

Näissä vaaleissa voi helposti tulla yllätyksiä ja tuomarit voivat olla toista mieltä kuin kansa. Näin on etenkin kansanäänestyksissä, josta nytkin on siis kysymys.

Kaupungin sivuilla ei ole varmistettu esim. sitä, että kysymyksessä olisi tällä kertaa rehellisestä kansanvaalista. Voi ollakin kysymyksessä vain taannoinen Putinin järjestämä Krimin tapainen kansanvaali, jossa oli kaksi vaihtoehtoa. Liitytään Venäjään ja liitytään Venäjään. Tässä tapauksessa tulos on varma ja äänestysprosentti on korkea.

Epäilen, että moni kepulainen saattaa nyt Juankosken vaaleissä äänestää moneen kertaan, koska säännöt eivät ole selvät. Koillis-Pravda tulee tietysti nopeasti laskemaan äänet tarkkaan. Kaupungintalon uurnasta löytyy vain tiettyjä ääniä ja muista uurnista ei löydy ilmeisesti lainkaan ääniä.

Missikisoissa vuonna 1960 Heli Heiskala valittiin kansanäänestyksellä Suomen kauneimmaksi naiseksi, mutta tuomaristo totesi, että taso oli heikko ja Helistä tehtiin vain Miss Messuhalli. Miss Suomena jatkoi tietysti kaunis Tarja Nurmi vielä toisen vuoden putkeen, kun todettiin missimittaiseksi jo vuonna 1959.

Nyt Juankoskella on jo todettu viime vuonna, että Lösö on Juankosken kiltein mies, siis kylän kannalta kylän ehdottomasti positiivisin henkilö.

Me voidaankin nyt yhdessä todeta, että Lösön veroista kyläläistä ei löydy, vaikka kuinka äänestetään. Siis tehkäämme yhdessä Lösöstö paitsi kylän kiltein henkilö, myös kylän positiivisen henkilö vuonna 2013 ja myös vuonna 2014.

Ei ole Lösön vika, että Samovitsi, Nero ja Kristoffer Kultasormi vetivät Lösöä raskaasti huulesta. Keput eivät taannoin löytäneet Kekkosellekaan korvaavaa presidenttiä, joten mikäs häpeä se olisi, jos Lösö valitaan myös kylän positiivisimmaksi ihmiseksi - ainakin omasta mielestään.

Tulevassa vaalissa kannattaa unohtaa se, että Lösö on sortunut vuonna 2011 aikamoiseen yli-optimistisuuteen ja virhe arvioihin Neron kanssa. Mutta Neroahan me emme nyt valitse mihinkään tärkeään asemaan. Nero näyttää menneen talven lumilta.

Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, eikä kaveria jätetä.

Eero KekalainenRe: Juankosken positiivisin henkilö hakusessa16.11.2014 8.35
itseasiassahan positiivisin henkilo voi olla vaikka muualla asuva henkilo, joka on edsauttanut positiivista kehitysta Juankoskella.
Ex kaavilaisena ehdottaisin positiivisimmaksi Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopasta, onhan Ari tehnyt mittavan tyon parsiessaan haavoja edeltajanasa Lotjosen ja JR:n aikaansaannoksia Juankosken kuntaa kohtaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: