Keskustelu

alan kolmas miesPaljon oli taas Lassin selkään taputtelijoita!!!22.8.2022 5:37
Suomalaisille tuli vihdoin menestystä EM kisoista.

Wilma sai kultaa!!!
Topi sai kultaa!!!
Kristiina sai hopeaa!!!
LASSIKIN sai pronssin!!!

Muistelen, että joku voimistelijakin taisi saada kultamitalin telinevoimistelukisoissa. Nosti ainakin telkkarissa kädet pystyyn.

Eipä ole pahemmin Suomessa hurrattu tällekään sankarille.

AKM:kään ei kyllä kovin suurella innolla voimistelua eikä muitakaaan kisoja seurannut, joten saattoi olla, että kysymyksessä oli vain joku onnistunut nappiin mennyt voimistelusuoritus.

Kyllä EM-kisojen suurin draama taas nähtiin yleisurheilukentällä.

Tällä kertaa ei tarvita Arto Bryggarea kertomaan suomalaisille, että nyt ei tarvinnut hävetä meikäläisten suorituksia.

Käsittämättömän nopeasti Raitasen Topinkin voimat palautui Amerikan penkin alle menneen MM-reissun jälkeen.

Samaa voidaan sanoa myös Camilla Richardsonista, joka Münchenissa juoksi kuin konsanaan gaselli, vaikka Amerikassa hyytyi jo lähtöviivalle.

Keihäs on tietysti Suomen perinteinen paraatilaji, jossa suuria legendoja on syntynyt, mutta monelle on noussut tie pystyyn jo karsinnassa, vaikka raja on ollut viime aikoina vain korkeintaan 80 metriä.

Aikoinaanhan PAULI NEVALAKIN heitti vuonna 1970 kesällä keihästä 80 metriä vaikka ilman vauhtia.

Sama on ollut juttu myös pitkälle RÄTYN Sepolla. Seppohan on ollut myös yksi varminpia Suomen keihäsmiehiä suurkisoissa.

AKM:n käsityksen mukaan Tapio Korjuksen jälkeen siirryttiin Tapion ohjeiden johdolla tieteelliseen keihäänheiton valmennukseen ja mm. Kimmo Kinnunen alkoi kuvata keihäänheittoa videokameroilla ja kaikeksi huipuksi Urheiluopistoihin hankittiin Aalto yliopiston professorien kehittämät keihäänheiton katapultit, joilla alettiin simuloida ihmisen suorittamaa keihäänheittoa.

Suomen keihäänheittoon kehittyikin nopeasti TERO PITKÄMÄEN johdolla ns. sukkelustyyli, johon valitettavasti myös RONSSI RUUSKANEN erehtyi, kun RONSSI, jolla kiskaisu oli niin raju ja matala, että pystyjaloin heitettäessä Ronssi olisi helposti heittänyt ainakin 100 metriä.

Kun olin Savonlinnassa kesämökillä Tanhuvaaran urheiluopiston lähellä, niin minähän kuulin, että RONSSI oli heittänyt jo harjoituksissa sellaisen kaaaren, ettei Tanhuvaaran kenttäkään ollut enää riittänyt.

Keihäänheiton "tieteellinen valmennus" onkin vienyt siihen, että Suomessa FAKE NEWS MEDIA on alkanut kirjoittaa, että Oliver Helander on Suomen paras keihäänheittäjä, mutta ei nyt taas voinut jostain syystä heittää, istui kuitenkin taas Kalevan kisoissa heittopaikalla ja katseellaan seurasi kun muut heittivät.

OLIVERIN saatua FAKE NEWS MEDIALTA erinomaisen kehäänheittäjän luokituksen, niin ilmeisesti siitä syystä OLIVER on aina ollut etuoikeutettu Suomen kisajoukkueeseen, vaikka OLIVER on heittänyt vain yhden korkeata kansainvälistä luokkaa olevan heiton tänä kesänä Turussa.

Kaikesta huolimatta OLIVER on viime vuosina siis edustanut Suomen keihäänheittoa lähinnä siten, että hän on kyllä ilmoittautnut kisoihin, mutta kisojen lämmittelyheitoissa OLIVERILLA on noussut nähtävästi pelko epäonnistumisesta puseroon, jonka jälkeen OLIVER on viety kuvattavaksi, mutta mitään vakavampaa vammaa ei ole löytynyt ainakaan tiedotettavaksi

Tai jos on, niin sekin on suomalaisilta urheilufaneilta tarkoin salattu.

Kysymys on vähän samasta asiasta kuin Amerikassa ihmetellään sitä, miksi SENIILI JOE BIDEN ei uskalla mennä julkiseen kognitiiviseen testiin.

Kuortaneen tieteellisestä valmennuksesta ja keihäänheiton simuloinnista tulee heti tahattomastikin mieleen myös, kuinka THL:n KORONA MIKA myös tieteellisesti simuloi koko Suomen kauhuksi kaikki sairaalat tukkoon koronahysterian vallassa olevia WANNA BE koronapotilaita.

LASSI ETELÄTALOA ei Suomessa ole toistaiseksi arvostettu kovinkaan suuresti, kun LASSI ei selvästikään ole opetellut KUORTANEEN KEIHÄÄNHEITON SIMULONTIYKSIKÖSSÄ useimmille suomalaisille heittäjille opetettua keihäänheiton sukellustyyliä.

LASSI on tiettävästi vain harjoitellut Joensuun urheilikentällä vuodesta toiseen ja tulokset on nyt nähtävissä.

Tuskin LASSILLA mitään suuria sponsoreitakaan on ollut, mutta LASSI on huomannyt itsekin sen, että hänen fysiikkansa on ideaalinen keihäänheittoon.

Kova vauhti, pitkät jäntevät kädet ja räjähtävä veto pystyjaloin, josta keihäs saa kiväärin luotia muistuttavan rekyylin.

Tästä tulee mieleen rakkaan vaimoni taannoin vesiliirrossa ajama nokkakolari Tarvontiellä.

Hän selvisi kuin ihmeen kauppalla hengissä vaikka Toyota Corolla meni täysin muussiksi.

Kun tarkastin sitten peräkontissa peltisessä työkalupakissa olleita työkalujani, niin totesin, että rysäyksessä jakoavain oli noin 10 senttiä leveässä tilassa tullut melkein peltisen työkalupakin seinän läpi.

Tapahtuma jäi minulle mieleen ja asiaa voi nyt tarkastella myös keihäänheiton kannalta, mitkä on voiimat, kun LASSI iskee tukijalan maahan ja lähettää 800 g painavan keihään ilmojen teille.

Uskoisin, että virallinen ääni on myöskin näitä asioita pohdiskellut, kun on moukariaan heitellyt vaimonsa kiusaksi asti muistaaksen ladostaan vai oliko se navetan vintti, jota Siitosen Hannukin käytti harjoitushallinaan hyvällä menestyksellä.

Eikä Hannu myöskään mikään sattumaheittäjä myöskään ollut. Heitti kahteen kertaan SE:n 93,90 vanhanmallisella keihäälla.

LASSIN omaksuma tyyli on siis ainoa oikea tapa heittää keihästä pitkälle.

Norjassa oli kuitenkin aikoinaan taas joku filunkiviikinki, muistaakseni nimeltään Egil Danielsen, joka heitti ME-tuloksia lähes liukuhihnalta ja voitti useita arvokisamitaleja.

Muistaakseni Danielsen kehitti myös vanhoilla päivillään ns. saippuatyylinkin, jolla keihäs kyllä lensi pitkälle, mutta tyyliä ei hyväksytty viralliseksi tyyliksi, kun taisi olla hengenvaarallinen.

LASSIN erinomaisen Münchenin pronssin jälkeen LASILLA on nyt riittänyt selkään taputtelijoita, jotka nyt kaikki haluavat kunnian LASSIN suorituksesta.

Sellainen ajatuskin on päässä pyörähtänyt, mitä selkään taputtelijat olisivat sitten tehneet, jos LASSI olisikin jäänyt kisassa neljänneksi.

Se täytyy kaiken menestyksen keskellä muistaa, että menestyneet ja epäonnistunet urheilijat ovat kaikki tehneet parhaansa menestyksen eteen ja uhranneet elämästään helposti vaikka 15 vuotta, jotta pääsisivät tavoitteisiinsa ja unelmiinsa.

Harva meistä pystyy tähän ja valitettavan moni joutuu pettymään.

Voiton hetkelllä kansan tuki on myös jostain syystä epäonnistuneille yhtä tärkeä kuin sankarivoittajien juhlinta.

UNILUKKARI ei ole tainnut muistaa EM-kisoissa epäonnituneita, mutta voittajille tervehdyksiä on tullut ja kutsuja kutsuille.

Sen sijaan sattumalta kuulin YLE:n lähetyksestä, kuinka UNILUKKARI oli Aaron kanssa Kultarannassa Sammakoita ihmettelemässä.

Haastattelussa UNILUKARI paljasti, että hän on pienestä pitäen ollut oikea VIHERPEUKALO, jota Valkolehdokin tuoksu on aina kiehtonut erityisesti.

UNILUKKARI sanoi keränneensä lähes 150 kasvia Kultarannan ympäristöstä.

Jenni puolestaan totesi, että häntä kiinnostaa erityisesti lepakot, sammakot ja meriharakka.

AKM:n mielestä UNILUKKARIN herbaario on aika vaatimaton ainakin omaan herbarioni verrattuna.

AKM oli myös nuorempan innostunut kasvinkeräilija ja herbariosta sain maksimipisteetkin. Herbario on AKM:llä edelleen tallessa, jos joskus juku haluaa tutkin, onko asiassa käyetty plagiointia tai muuta filunkia.

Kultarannassa täytyy olla erinomaiset poistot, joten AKM:ää ihmetyttää, miksi UNILUKKARI ja JENNI eivät näy opettavan AAROLLE kastematojen keräämistä pimeinä syysiltoina.

Voidaanko tästä vetää se johtopäätös, ettei UNILUKKARI olekaan KALAMIEHIÄ???

AKM:n mielestä mikään ei ole niin suurta taitoa ja nopeutta vaativaa LAATUAIKAA kuin kastematojen keräys täydellisen hiljaisuuden vallitessa pimenevässä syysillassa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: