Keskustelu

PJuankosken talousarvio jätettiin pöydälle17.11.2014 18.07
Moro,


Kaupunginjohtajan esitys vuoden 2015 talousarvioksi ja taloussuunnitelma vuodelle 2016 on annettu tiedoksi henkilöstöjärjestöille yhteistyötoimikunnan kokouksessa 6.11.2014. Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja liite nro 86.

Liite nro 87 kaupunginjohtajan esitys vuoden 2015 talousarvioksi ja vuoden 2016 taloussuunnitelmaksi.



Kaupunginjohtajan

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy vuoden 2015 talousarvion ja vuoden 2016 taloussuunnitelman ja siihen liittyvän Juankosken kaupunkistrategian, yleis- ja erityisperustelut, toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä sitovuus-ja toimintaohjeen kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.



Päätös

Kaupunginkamreeri kutsuttiin selvittämään asiaa.



Anna Partanen saapui klo 13.25 tämän pykälän käsittelyn aikana.



Pekka Vartiainen poistui kokouksesta klo 14.45.



Keskustelun kuluessa Eeva Konttinen esitti, että asia jätetään pöydälle.



Mika Wallius kannatti Eeva Konttisen tekemään esitystä.



Asia jätettiin yksimielisesti pöydälle.

Heimo Konttinen ja Mika Wallius poistuivat kokouksesta klo 16.45.


Mainio päätös. Laitonta on hyväksyä selkeästi alijäämäinen talousarvio. Kuntalaissa velvoitetaan talouden tasapainoon. Itse esitin koko kaupungintalon sulkemista Heinäkuuksi, mutta kun en voi tehdä esityksiä, oli esitykseni vain mielipide.

alan kolmas miesRe: Juankosken talousarvio jätettiin pöydälle17.11.2014 19.57
Eeva Konttinen on nyt selvästi piristynyt.

Alkaako Eeva vihdoin ajatella omilla aivoillaan?

Koska nyt Kangasperkon soppa on totaalisti palanut pohjaan ja KHO:kin tekee lähiviikkoina päätöksiänsä laittomista takauksesta ja biovoimalkaupoista, niin nyt on aika todellakin ottaa tuumaustauko. Kangasperko on myös kertonut, että välimiesoikeuskin antaa pian päätöksensä Faroconista.

Tuumaustauon aikana on syytä selvittää kerrankin rehellisesti, mitä tässä tilanteessa pitää oikeasti tehd?. Mallia voi ottaa monesta kunnasta, joissa lusikka on jouduttu ottamaan vaan kauniisti käteen.

Kyllä päätöksentekoon apua annetaan, jos sitä vain kysytään. Ilmaisia neuvoja on annettu Kangasperkolle jo muutaman vuoden ajan. Ongelmana on vain ollut, että neuvot eivät jostain syystä tunnu menevän perille.

Mitä voidaan tehdä, että neuvot menisivät perille?

Varkaudessa Tsupari on huomannut, että monia asioita voidaan hoitaa tehokkaasti, kun vain ryhdytään tosi toimiin. Hyviä esimerkkejä löytyy muualtakin, kuten esim. Sonkajärveltä.

Tänään juuri kerrottiin, että suuri osa Suomen kunnista aikoo jäädyttää veroprosentinkin pariksi vuodeksi. Se on merkki siitä, että järki alkaa pikkuhiljaa toimia jopa kepujohtoisissa kunnissa.

Fakta on, että ei voida syödä enempää kuin tienataan.

Lakeja kannattaa myös noudattaa, kuten Moro Pekka yllä toteaa.

TarkkailijaRe: Juankosken talousarvio jätettiin pöydälle18.11.2014 11.20
Olisi suuri tarve antaa talousarvion valmistelu osaajien käsiin. Kepumafia on antanut niin kiistattomat näytöt osaamattomuudestaan.
Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan toimet viimeisen kymmenen vuoden ajalta ovat synkkää tarkasteltavaa. Valtuuston kokous on hyvä paikka antaa tuntuva muistutus lautakunnan puheenjohtajalle.

juristin alkuRe: Juankosken talousarvio jätettiin pöydälle18.11.2014 15.29
Pajunvitsamies on ohjaillut Juankosken tilinpäätöksien valmistelua ja myös talousarvioiden laadintaa yhdessä kaupunginjohtajan kanssa - kiistattomien näyttöjen perusteella täydelliseen katastroofiin.

Tlinpäätöksissä tosiasioita on vääristelty systemaattisesti ainakin 10 vuotta.

Kittilässä kunnanjohtaja menetti luottamuksensa ja erotettiin. Hän ei ajanut Kittilää perikatoon ja itsenäisyyden menetykseen. Kangasperko senkin pääsi tekemään.

Tästä on vedettävä selvät johtopäätökset Juankoskella.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: