Keskustelu

PKuopio ei sittenkään lakkauta koulujaan24.11.2014 20.54
Moro,
Kuopiossa järkeillään: "
Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kuopion kaupunginhallitus on muodostanut oman kantansa koululakkautuksista. Tiukin äänestys käytiin odotetusti Karttulan Syvänniemellä sijaitsevan Kemppaanmäen koulun kohtalosta.

Kaupunginhallitukselle esitettiin, että Kemppaanmäen koulu lakkautetaan ja opetus sekä oppilaat siirretään Karttulanlahden ja Pihkainmäen kouluihin vuoden 2016 elokuussa. Kokouksessa tehtiin muutosesitys, että Kemppaanmäen koulua ei lakkauteta. Muutosesitys voitti äänin 6-5.

Myös Särkiniemen koulun osalta kaupunginhallitus linjasi vastoin esitystä. Esitys oli, että Särkiniemen koulu lakkautetaan ja opetus sekä oppilaat siirretään Neulamäen ja Jynkän kouluihin. Kaupunginhallituksessa enemmistön kannatuksen sai kuitenkin ehdotus, jonka mukaan luokat 0?4 jatkavat Särkiniemessä vielä elokuun 2016 jälkeen."
Kemppaanmäen koulu on vanha verrattuna Säyneisen kouluun ja muutenkin pieni.

En ollut Säyneisen koululla kuuntelemassa "järkipuhetta" koulun lakkauttamisesta.
Ja muuten jos viisaita oltaisiin, niin lapsia tuotaisiin ympäriinsä Säyneisen ala-asteelle jo siksi, että koulu on hemmetin hyvässä kunnossa.
Miksi koskaan ei tehhty vertailua todellisista kuluista ja menoista verrattuna Muuruveden kouluun, joka on ikäloppuk koulu, vaan sinne rakennettiin lämpöpumppu 150000 eurolla. Kuitenkaan sen koulun tasoa ei pystytä kehittämään, ja sen aika on jo loppunut ja poisto-arvo on nolla. Säyneisen koululla se on n. 400000 euroa.
Lisäksi kun tarkastelee talousarviota kunnolla on huomioitavaa se, että todellisuudessa Säyneisen koulun lakkauttaminen ei vähennä senttiäkään talousarviota sivistysosastolla, vaikka koulun lakkauttaminen selitettiin tuottavan n. 150000 euron kevennyksen sivistystoimen talouteen.
Joten aivan --haista potaska-- asia on kyseessä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: