Keskustelu

YmärKaavilla ylijäämäinen talousarvio1.12.2014 20.16
Ottakaa Mallia Juankosken virkamiesjohto: "
Kaavi uusii kirkonkylän kouluun ja säästää kyläkoulun



Reetta Paunonen, Antti Launonen
19:50 (20:03)


Kaavi säästää ensi vuonna kaikilla toimialoilla, koska kunnan valtionosuudet putoavat rajusti. Kunnanhallitus käsitteli talousarviota ja talousohjelmaa maanantaina. Lopullisesti budjetista päättää kunnanvaltuusto.

Ensi vuoden talousarviossa on noin 37 000 euron ylijäämä. Nettoinvestoinnit ovat noin kolme miljoonaa euroa. Suurin investointi on kirkonkylän koulun uudisrakennus, runsaat kolme miljoonaa euroa. Ensi vuonna hankkeeseen on tarkoitus käyttää puolitoista miljoonaa euroa.

Kunnanhallitus käsitteli myös Kortteisen kyläkoulun lakkautusta ja päätti esittää valtuustolle äänin 6 ? 2, että laukkauttamisesta luovutaan.

Lainamäärä ensi vuonna on 5,7 miljoonaa euroa, mikä on 1 770 euroa "

VelikullatRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio1.12.2014 21.15
Kaavilla pieni laina määrä kun vertaa, että Juankosken kukkensilli maksoi lähes saman verran. Eikä siinä vielä kaikki tuo kukkensilli tuottaa joka vuosi kunnalle pelkää miinusta muutaman sata tonnia.

Tämä kukkensilli oli Joken ja Ranen kärkihanke. Niin on tuo tietysti koko Kaavin lainamäärä vain noin reilut 10 % Juankosken lainamäärästä.

Joopa joooRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio4.12.2014 10.37
Saisitte te Juankoskellakin 2.0 miljoonaa ylijäämäisen budjetin jos ottaisitte 3.0 miljoonaa velkaa.
Kaavi ottaa 3 000 000 euroa velkaa jotta saa budjetin 37 000 euroa ylijäämäiseksi.

SUSRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio4.12.2014 11.33
Juankoskella on tällä hetkellä n. 26 miljoonaa velkaa, että sai tehtyä 7 vuotena peräkkäin alijäämäisen tilinpäätöksen ja tänä vuonna se otti lisää lainaa n. 4 miljoonaa euroa ja sai valtion ylimääräisiä apuja n. 700000 euroa, että voisi tehdä n. 2.6 miljoonan alijäämän. Muuten yhteisiä vuosien takaisia alijäämiä on n. 11 miljoonaa euroa.
Joten Juankoskeen on aika typerää verrata.

päättelijäRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio4.12.2014 15.31
Juankosken olisi pitänyt liittyä Kaaviin jo vuonna 2007, eikä antaa Neron kinata röntgenistä. Jos liitos olisi tapahtunut, niin Kaavi-Juankosken talous olisi tänään tasapainossa tai ylijäämäinen.

Kaavin ja Juankosken etäisyys on vain 16 km. Miksi Kaavilla osataan tehdä oikeita päätöksiä, mutta 16 km päässä Kaavilta ei osata?
Tuusniemelläkin osataan päätöksenteko, eikä sinnekään ole matkaa Juankoskelta kuin kuin 35 km.

Kaavilla on totuttu elämään suu sääkkiä myöten, kuten kunnon maatalossa pitää elää. Juankosken Nerosta ei ole ollut maatalon isännäksi.

Kyllä Neron olisi pitänyt nähdä istuessaan Römssyn hallituksessa, että tuhon merkit on ilmassa. Römssyhän oli tehnyt tappiota koko ajan jo vuodesta 2003 lähtien ja kaupunki oli syytänyt koko ajan miljoonia euroja mustaan aukkoon.

Neroa harmitti, kun hänen valokuvaansa ei ollut laitettu Patruunanmäen kartanon seinään. On pitänyt yrittää näyttää kaavilaisille, kuka määrää tanssitahdin.

Tällaisessa tilanteessa vastuullinen kunnanjohtaja ei käynnistä massiivista koulujen saaneerausta, keskustan sillikuukki keittiötä eikä ainakaan lähde miljoonilla euroilla tukemaan vanhaa ja kannattamatonta pahvitehdasta. Tässä tilanteessa vastuullinen kunnanjohtaja sopeuttaa palveluja.

On selvää, että mitkään valtionavut eivät ole tarkoitettu kattamaan mieletöntä velkarahalla pelaamista. Vetävän pää tuli Nerolle käteen.

Juankosken nykyiset talousongelmat johtuvat tyhmyydestä eivät mistään rakennemuutoksesta.

yläkoulun tytötRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio4.12.2014 15.53
Pianhan se nähdään, voiko veronmaksajien piikkiin syytää miljoonia pelureiden ja huijarien taskuihin. Me ihmettelemme yläkoululla, mikä on Juankosken johdon arvomaailma. Mitä miehiä Veijo ja Heimo oikein ovat? Esimerkkejäkö? Niin kuin Rane ja Jokekin?

jepRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio4.12.2014 15.56
pitäs vihjata samovaarille,että kaavilla on ylijäämää. paitsi eipähän siellä ole kunnon tehtaita mistä rahaa ottaisi.

Ikkunapöydän raatiRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio4.12.2014 16.00
Joopajoon matematiikka ei toimi: taseen ja tuloslaskelman rahoja ei pidä sekoittaa. Vuoden tulos lasketaan kulujen ja tuottojen erotuksesta. Velat, saamiset ja omaisuus merkitään taseeseen. Jos tulee "luottotappioita" ne merkitään asianomaisen tilikauden menoksi, kun ei voida enää odottaa saatavan maksua eikä korkoja. Näinhän Juankoskelle on monesti käynyt. Pääsyyllinen löytyy kaupunginjohtajan virkahuoneesta.

joten tämä tästäRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio5.12.2014 17.57
Eipä uskoisi talousneroksi "Ikkunapöydän raati" miestä ,jos kuntien tase olisi noin yksinkertaista ,olisi kuntalaisten kusetus tosi helppoa.
Jos kunnan talousarvio vuodelle 2015 on 0 euroa ja kunta päättääkin ottaa velkaa 1 000 000 euroa ,on tasan tarkkaan kunnan talousarvio 1 000 000 euroa ylijäämäinen.

Ikkunapöydän osaajatRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio5.12.2014 18.10
Vitsi, vitsi... Turhaan ei Kauppakorkeakoulussa opetettu laskentatoimen alussa ja myöhemminkin kirjanpitoa. Niin yrityksen kuin kansantaloudenkin näkökulmasta.
Sitä pitäisi opettaa esim. Juankosken luottamushenkilöille ja koko kepumafian porukalle. Ylijäämä tai alijäämä syntyy kuin yrityksessä tulos... ei lainoista.
Tietysti Premium Board on käsitellyt Suomen veronmaksajien rahaa ikään kuin tulona, vaikka kyse on ollut lainoista.
joten tämä tästä on kai sama matemaatikko, joka on käynyt Juantehtaan koulua.

päättelijäRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio5.12.2014 18.42
Nim. merkki joten tämä tästän kommentti vahvistaa aiemman epäilyni, että Juankoskella ei ole montaa laskutaitoista miestä eikä naista.

Juankosken Nero on lehdistöönkin lausunut keväällä 2011, että Juankoseklla ei ole myöskään ainuttakaan jäävitöntä päättäjää.

Joten ei ole ihme, että Juankoskella on mennyt Juankosken kaupungin kassat ja taseet sekaisin yksityisen yrityksen kanssa.

Kamreerikaan ei tiedä, että kenen lainoja milloinkin maksellaan. Hallitus ja valtuusto kuitenkin siunaa hölmöläisten touhut.

Joka poikaRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio5.12.2014 18.48
nimmari- joten tämä tästä- talousarviossa laina on vierasta pääomaa, joka ei kuulu mukaan, kun lasketaan tulosta. Kunnan tulot-menot verrattuna talousarvioon, antaa tulokseksi tilinpäätöksessä joko alijäämän, siis on ylitetty talousarviossa merkityt menot tai aliarvioitu tulot.
Lainan osalta vaan korkokulut kuuluvat tilinpäätöksen tuloslaskentaan. Siis jos miljoonasta eurosta maksetaan korkoa n. 40000 euroa, niin 40000 euroa lasketaan kuluiksi, siis menoiksi ja laina siten vieraaksi pääomaksi, siis pääomaksi, josta vastaavat vähennykset lasketaan pois.
Lainat siten kuuluvat pääomalaskentaan, ei alijäämiin tai ylijäämiin.

PRe: Kaavilla ylijäämäinen talousarvio5.12.2014 19.36
Moro,
muistetaan tätä vuotta:
"

Osavuosikatsauksessa esitettyjen tuloarvio- ja määrärahamuutosten jälkeen vuoden 2014 toimintakulut (ulkoiset) arvioidaan olevan 37,794 milj. euroa, toimintatulot alkuperäisen talousarvion mukaiset 7,426 milj. euroa.

Toimintakate 30,468 milj. euroa heikkenisi esitettyjen muutosten verran 1,213 milj. euroa. Tuloslaskelman muutokset huomioiden, vuosikate olisi negatiivinen 0,990 milj. euroa. Tulos suunnitelmapoistojen jälkeen 1,483 milj. euroa.

Käräjäoikeus on antanut 30.9.2014 päätöksen Juankosken Biolämpö Oy:n yrityssaneerauksesta. Kaupungin on alaskirjattava pääomalaina ja leikatut osuudet osakaslainoista sekä vesilaskutuksesta yhteensä n. 920.000 euroa satunnaisiin kuluihin. Antolainasaamisten määrä vähenee lainojen alaskirjauksen verran.

Tilikauden tulos poistoeron muutosten jälkeen arvioidaan olevan n. 3,314 milj. euroa, jos tuloarviot ja määrärahat toteutuvat esitetyllä tavalla. "

Ote on kaupungin valtuuston kokouksen pöytäkirjan esityslistalta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: