Keskustelu

Martti PohjolainenMuuruvesi elämää sykkivä kylä8.12.2014 14.20
Nyt myös KAAVILTA bingoamaan

Lauantai-ilta 13.12.2014 on taas bingoilta.
Mukaan pääsee nyt myös Kaavilta. Bussi Kaavin matkahuollosta lähtee klo 19.15 ja Juankoskelta Mailismatkojen edestä 19.30. Bingopelejä pelataan kaksi. Ensimmäisessä pelissä pääpalkintona kinkku, toisessa pelissä pääpalkintona Tukhoma-risteily (3 pv)
Hyvät välipalkinnot, yhteensä 16 kpl. BINGO ON ILMAINEN.
Bingon jälkeen mahdollisuus laulaa karaokea ja tanssia.
Ensimmäinen paluukuljetus bingon jälkeen. Karakoken laulajille ja tanssijoille annetaan myöhemmin toinen kuljetus.
Tervetuloa nauttimaan bingoillasta!

alan kolmas miesRe: Muuruvesi elämää sykkivä kylä8.12.2014 19.53
Kuten olen jo aiemmin maininnut yksi ihminen voi tuhota kokonaisen kaupungin, mutta toinen voi pelastaa koko Pohjois-Savon maakunnan.

Maakunnan Masalle lämpimät terveiset itsenäisyyspäivän humun jälkeen.

Pidä mielessä Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreckin raikkaat teesit. Niissä on paljon samanlaista kuin oli Ronald Reaganilla, joka myös oli kauppamiehiä ja nosti Amerikan uudelleen jaloilleen Jimmy Carterin lässähdyksen jälkeen. Reaganin yksinkertainen teesi oli tehokas: aina voi aloittaa uudestaan alusta.

Oreckin ohjelma koostuu seuraavista vaiheista:

1. "Tähdätkää korkealle ja päättäkää, että teistä tulee maailman parhaita markkinoinnissa ja tarinankerronnassa. Kukaan ei valmistaudu olympialaisiin saadakseen pronssia"

2. "Jotta kehitystä voi seurata, on laadittava mittarit."

3. "Toiminta. Suomalaisille esikouluikäisistä väitöskirjaopiskelijoihin on opetettava tarinankerrontaa, markkinointia ja itseluottamusta."

4. "Harjoitelkaa, vimmatusti. Ei kukaan soita viulua eikä pelaa huipputasolla jääkiekkoa ilman harjoittelua."

5. "Kun olette valmiita, nauttikaa siitä. Menkää ja vallatkaa maailma, puhukaa se pyörryksiin!"

- Viisi askelta viidessä vuodessa, ja teillä on vallankumous Suomen taiteissa, bisneksissä, kirjallisuudessa ja elämän jokaisella alueella, Oreck julistaa.

Hyvästä kannattaa ottaa mallia ja katsoa itseä peilistä!!!

kyselijäRe: Muuruvesi elämää sykkivä kylä8.12.2014 20.59
juankoskelta,jopa kaavilta kuljetetaan, mutta ei säyneisestä!!!miksi, kestääkö kysyä??kaikessa ystävyydessä tietenkin.

Martti PohjolainenRe: Muuruvesi elämää sykkivä kylä8.12.2014 22.26
Hyvä kysymys kyselijältä ja kestää myös kysyä

Yrittäminen on yhteispeliä, tarvitaan yrittäjiä, jotka puhaltavat yhteen hiileen.
Näin on myös tässäkin tapauksessa kysymys.
Mailis Matkat on huomannut, että kannattaa yrittää yhdessä koska vain yhteisesti yrittäen saavutamme tuloksia.
Nyt järjestettävillä kuljetuksilla saada ihmiset lähtemään kotoaan nekin, joilla ei todellakaan ole omaa kyytiä.
Mutta on aivan selvää se, että ei ainoastaan yhdellä bussi yrittäjällä ole mahdollista kiertää jokaista kylää erikseen.
Vaan tarvitaan omalle kylälle näitä kuljetuksia ideoivia yrittäjiä, jotka hoksaavat tämän saman ja alkavat tehdä omatoimisesti kuten Mailis Matkat on tehnyt.
Masa hommaa kinkut järjestää tilat ja pitää ilmaiseksi bingoa ja Kake kuljettaa bingoon. Samoin voisi siellä Säyneisessä ottaa omaan ohjelmaan ja alkaa kuljettamaan Muuruvedelle porukkaa sieltä Säyneisestä Muuruvedelle lauantai iltaisin.
Näin toimien myös sieltä Säyneisestä pääsisi ilmaiseen kinkkubingoon. Tämä vaan vaatii oman kylän yrittäjältä ja asukkailta sitä aktiivisuutta mitä tässä tapauksessa Mailis- Matkat edustaa.
Olen myös siitä varma, että aina aktiivisuus palkitaan tavalla tai toisella. Joten lusikka vaan omaan kauniiseen käteen ja joka kylällä ideoiman bingomatkaa Muuruvedelle. Itse olen omaksunut myös sen käytännön, että suosin etupäässä sellaisia yrittäjiä, jotka tavalla tai toisella tekevät yhteistyötä ja pyrin välttämään niitä yrityksiä, jotka eivät käytä vuorovaikutteisesti palveluja.
Sillä ei yrittäminen voi olla yksipuoleista vaan siihen tarvitaan vuorovaikutusta.
Olen toiminut yrittäjänä jo yli neljäkymmentä vuotta ja olen havainnut puutetta juuri yrittäjien välisessä yhteistyössä. Tämän havainnon tein jo Juankosken yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana ollessa.
Olisiko tällä ilmiöllä jotakin kateuteen liittyvää, se voisi olla vaikka sitäkin. Yleensä on kuitenkin käynyt niin, että ne yrittäjät ovat pyllähdelleet toinen toisensa jälkeen ja yhteistyötä tekevät yritykset pärjäävät vaikeuksista huolimatta kuitenkin parhaiten.

Joten myös muiden yrittäjien kannattaa ottaa mallia esim. Mailis- Matkojen välisestä mallista yhteistyöhön.
Ehkä suorat yhteyden otot puhelimitse Kake Kauppiseen auttaisi päästämään bussilla myös säyneiseläiset bingoon jos kuljetuksentarjoajaa ei löydy omalta kylältä.
Yhtä henkilöä kuitenkaan ei ymmärrettävästi Kaken kannata lähteä hakemaan 5 eurolla Säyneisestä mitä Kake nyt perii kuljetuksesta / henkilö.

Kerätkää vaikka reilun kymmenen henkilön ryhmä, niin luulen, että sillä jo onnistuu. Säyneisestä löytyy kyllä niin paljon iloista porukkaa, kun vaan tahtoa löytyy jollakin kyläläisellä kerätä porukka kasaan, että Kaken bussi pullistelee iloisia bingomatkaajia lauantaisin Muuruvedelle.

Kannattaa tulla Muuruvedelle elämää sykkivään kylään, onhan joulukinkkujen lisäksi vielä jaossa 37 ilmaista Tukholman bingomatkaa. 13.04.2015tuolloin matkustamme 40 iloisen bingomatkan voittajan kanssa 3 vrk matkalle Tukholmaan.
Kannattaa huomioida myös se, että bingo palkintoineen on täysin ilmainen, joten ilmaiseen bingoon kyytejä ei ole bingon pitäjällä valitettavasti varaa enää järjestää. Vaan kuljetusten ideointi jää alueen muiden yrittäjien huoleksi, joten annetaan heillekin näin mahdollisuus osallistua yhteiseen hyvään.

Ystävyydellä Martti

kyselijäRe: Muuruvesi elämää sykkivä kylä9.12.2014 12.50
kiitos martille vastauksesta, nyt selvisi sekin asia ja ´syylliset´kyydin puuttumiseen, joulumieltä vaan sinne muuruvedelle.

BingoamaanRe: Muuruvesi elämää sykkivä kylä13.12.2014 9.43
Tänään 13.12.2014 se taas on joulukinkku jaossa ilmaisessa bingossa ja Tukholman matka pitääpä lähteä Muuruvedelle.

Nyt tänään näyttää olevan täältä Kaavilta bussi kuljetus Muuruvedelle elämää sykkivään kylään klo 19.15, jospa se nyt tärppäisi. Kuulin, että aiemmin Kaaville on sieltä bingosta jo tullut pari kinkkua, joko kolmas.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: