Keskustelu

alan kolmas miesFAKE NEWS MEDIAN PANIIKKI5.11.2022 21:49
Tulevana tiistaina Amerikassa pidetään välivaalit, jossa virta näyttää menevän kohti ns. COMMON SENSE AJATTELUA, josta käytetään myös termiä MAGA eli Make America Great Again.

Paniikki on iskenyt Amerikassa kaikkiin johtaviin ns. FAKE NEWS LEHTIIN ja UUTISKANAVIIN.

Sama paniikki on tietysti levinnyt heti myös Suomen johtaviin FAKE NEWS UUTISKANAVIIN.

FAKE NEWS MEDIAN edustajia huolettaa nyt, kun ensi viikolla joutuukin vaihtamaan levyä liberaalissa levysoittimessa, jossa koko maailma on pyörynyt ns. BIG TECH COMPANIEN mainosmarkkojen varassa siitä lähtien, kun Amerikassa valittiin presidentiksi rasistinen OBAMA, jonka varapresidentiksi tuli SENIILI JOE BIDEN.

OBAMA politisoi koko USA:n oikeusministeriön ERIC HOLDERIN johdolla ja käynnisti kotimaassaan ja muualla konservatiivisten poliitikkojen sensuroinnit ja kanonisoi ulkopolitiikan itse asiassa islamistiseksi ristiretkeksi Iranin ajatollien kanssa.

SYNNYTETTIIN LÄHI-IDÄN RUUTITYNNYRI, jonka tulilangat kuitenkin katkottiin TRUMPIN aikana ns. ABRAHAM AGREEMENTIN avulla ja lakkauttamalla OBAMAN DIILI iranilaisten islamisti- ja palestiinalais terroristien kanssa.

SENIILIN BIDENIN aikana tavoitteena on taas ollut ABRAHAM AGREEMENTIN lakkautus ja IRANIN ydinsopimuksen uudelleen lämmitys VENÄJÄN ja IRANIN ISLAMISTI TERRORISTIEN avulla ja KIINAN tuella.

Tätä kehitystä ei hyvällä Amerikassa katsota.

Kyseiset FAKE NEWS YRITYKSET ja ns. BIG TECH COMPANYT määrääväät nykyään ne asiat, mistä somessa keskustellaan ja minne rahaa on jaettu jopa miinusmerkkisellä korolla - loputtomasti.

Kaksi näistä loputtomista nollakoron MOOLOKIN KIDOISTA on ollut ILMASTOHYSTERIA ja KORONA.

Amerikassa holtittomaan menoon on vielä liitetty kaiken kattava WOKISMI ja ns. MANUFACTURED RASISMI, jonka avulla paikalliset valtaapitävät yläluokkaiset demokraatit ja HOLLYWOODIN miljonäärit ovat pystyneet pitämään vallan välineet käsissään sensuroimalla lähes kaiken konservatiivisen ajattelun.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Amerikassa tavallinen kansa on todennut, että vuonna 2020 mentiin liian pitkälle, kun FAKE NEWS MEDIAN avulla valittiin vilpillisillä vaaleilla maalle SENIILI PRESIDENTTI.

Tässä tilanteessa Suomessa etenkin YLE, HESARI ja ILTALEHTI ovat heränneet raivokkaasti puolustamaan SENIILIN BIDENIN ja hänen korruptoituneen hallituksensa aikaansaannoksia.

Kuvaavaa tälle FAKE NEWS MEDIAN KAUHULLE on, kun esim. ILTALEHDESSÄ politiikkaa seuraava toimituspäällikkö Tuomo Hyttinen kertoo jo aviisissaan, että jos republikaanit voittaa vaalit ja Donald J. Trump lähtee presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleihin, niin Amerikaan ei enää koskaan valita demokraattista presidenttiä.

Samaa laulua näyttää jatkavan myös toimittaja Maria Linden, joka tunnetaan UPI:n TRUMPIN VAALIVILPISTÄ väitöskirjaa tekevänä tutkijana.

Väitöskirjan teko on kestänyt jo pari vuotta, mutta valmista ei ole tullut, koska tosiasiat on ristiriidassa tulevan väittelijän perushypoteesien kanssa.

Sen jälkeen, kun Maria aloitti väitöskirjansa teon, tilanne on muuttunut.

FAKE NEWS MEDIAN keskeinen edustaja FACEBOOKIN MARK ZUCKERBERG on kertonut noin pari kuukautta sitten, että hän oli sopinut FBI:n kanssa, että hän maksaa 417 milj. taalaa niille ääntenlaskijoille, jotka laskee hänen omista postiäänten ns. DROP BOXEISTA äänet yön pimeydessä SENIILILLE JOE BIDENILLE!!!

Väitöskirjatyöhön ryhtynyt Maria oli ilmeisesti seurannut vain Amerikan FAKE NEWS MEDIAA, joka kiisti vaalivilpin jyrkästi, vaikka tärkeimmissä vaaankieli osavaltioissa laskettiin äänet vatikaaniseen tyyliin paksuilla OSB-levyillä suojatuissa suljetuissa laskentahuoneissa, jonne tarkastajia ei päästetty.

Osavaltioissa koronaan vedoten myös äänestyskäytäntöjä muutettiin lain vastaisesti ja ns. VOTE HARVESTING bisnes käynnistyi ympäri Yhdysvaltoja ja erityisesti vaaankieli osavaltioissa.

Iltalehden politiikan uutispäälikkö olisi edes jotenkin kartalla, jos olisi todennut, ettei Amerikassakaan enää koskaan valita presidentiksi SENIILIÄ ehdokasta.

TUOMO HYTTINEN näyttää syöneen SENIILIN BIDENIN puheet TRUMPISTA demokratian uhkana yhtä suurella ruokahalulla kuin SENIILI BIDEN syö kaikissa julkisissa lähetyksissä jäätelöä, kun puhutaan kansakunnan ja myös maailman kehityksen kannalta tärkeistä asioista - vaikka esim. 3. maailmansodasta tai Amerikan historian korkeimmasta inflaatiosta, katu- ja kouluväkivallasta sekä hallintoviranomaisten massiivisesta korruptiosta.

Tai siitä, oliko SENIILI JOE todellakin keskustellut lääketieteen nobel-palkintojen saajien kanssa jo ennen omaa syntymäänsä tai kuoliko hänen oma poikansa Irakissa sotasankarina, kuten SENIILI PAPPA on kerta toisensa jälkeen kertonut, vaikka kaikki tietää senkin, että BEAU poika kuoli Amerikassa sairaalassa aivosyöpään.

BEAUlla on ilmeisesti ollut sama vika aivoissa kuin isällään, kun isän aivotkin on jo kahteen kertaan jouduttu leikkaamaan, eikä sitä huolimatta pysty edes telepromterista lukemaan tekstiä tai vastaamaan edes lunttilapusta toimittajien kysymyksiin asiallisesti.

alan kolmas miesRe: FAKE NEWS MEDIAN PANIIKKI6.11.2022 23:19
Iltalehden TUOMO HYTTINEN ja UPI:n MARIA LINDEN ovat perustaneet jo jopa USA:n välivaalien TULOS- ja PROPAKANDA STUDION, kun rahoitus ilmeisesti MARIA LINDENIN väitöskirjan kirjoitustyössä alkaa ehtyä.

ILTALEHDEN asenteelliset toimittajat, joita heidän asenteidensa vuoksi ei voi kuitenkaan edes journalisteiksi kutsua vaan propakandisteiksi, yrittävät nyt jostain kummasta syystä syöttää suomalaisille selaista agendaa, ettei amerikkalaiset saisi päättää omista asioistaan.

Amerikan polittiinen järjestelmä on siitä hyvä, että siellä voidaan välivaaleissa muuttaa suuntaa, jos hommat on johtajilla menossa huonoon suuntaan.

Nythän Amerikan gallupeissa noin 75% kansasta on sitä mieltä, että SENIILIN BIDENIN ja kongressin puheenjohtaja NANCY PELOSIN sekä Senaatin enemmistöjohtaja CHUCK SHUMERIN johdolla Amerikassa asiat ovat menossa erittäin huonoon suuntaan ja keskeinen kysymys nyt on suunnan kääntäminen, inflaatio, rikokset, laiton maahanmuutto ja huumeet sekä koululaitoksen politisoituminen - ns. Critical Race Theory ovat alkaneet ottamaan tavallista amerikkalaista päähän.

Keskeinen syy on NEW GREEN DEAL, jota demokraatit ovat väkisin ajaneet ympäri Ameriikkaa.

Suomessahan ei suuntaa voida kääntää eduskuntavaaleissa kuin korkeintaan kerran 4 vuodessa ja kun samat puolueet vielä istuu aina eri järjestyksessä hallituksissa, niin suuntaa ei voi meillä koskaan muuttaa ja siksi LIBERAN KIM VÄISÄNEN totesikin noin viikko siitten A-Studiossa, että meillä on harrastettu jo 14 vuotta putkeen vesijuoksua ja tulokset kyllä on selvästi nähtävissä.

Amerikassa ym. toimittajista käytetään myös termiä POLITICAL HACK.

Kun 90% Ameikan FAKE NEWS MEDIASTA ja ns. BIG TECH COMPANEISTA on paikallisten demokraattien käsissä, niin tietää, mitä FAKE NEWS HACKERIT edustaa.

LINDEN on esittänyt väitteitä, että TRUMP on keksinyt termin vaalivilppi.

TYHMEMPÄÄ väitettä ns. "väitöskirjatutkija" ei voi esittää, koska nyt on vuodesta 2015 lähtien demokraattien toimesta ja nimenomaan HILLARY CLINTONIN ja SENIILIN BIDEN toimesta on väitetty, että Donald J. Trump on ns. illegitive president - siis laiton presidentti, koska vuoden 2016 presidentinvaalit varastettiin HILLARY CLINTONILTA, kun Trumpin kohdalla oli ns. RUSSIAN COLLUSION.

Nythän on jo tämäkin selvitetty. RUSSIA COLLUSION olikin HILLARYN oma RUSSIAN COLLUSION ja FBI olikin hyökännyt TRUMPIN kimppuun jo
vuonna 2015 OBAMAN ja SENIILIN BIDENIN määräyksestä.

Peräti 50 korkean tason OBAMAN aikaisen demokraatttivetoisen turvallisuusvirasto johtajaa julkaisi vielä pari vuotta sitten ennen presidentin vaaleja kirjeen pahimmassa mahdollisessa FAKE NEWS MEDIASSA eli The NEW YORK TIMESISSA, jossa todettiin, että HUNTER BIDENIN "The lab top from hell" oli RUSSIAN DISINFORMATION.

Tämäkin on todettu, että "The lab top from hell" on ollut alusta lähtien täyttä totta.

Toinen varmasti "väitöskirjatutkija" Maria Lindenin käyttämistä lähteistä on arvattavasti ollut myö "the Washington Post" lehti, jonka omistaa demokraattibiljonääri AMAZONIN omistja Jeff Besos.

Washington Postin toimittajalle myönnettiin arvostettu journalistien PULITZER palkinto, kun hän oli paljastanut Donald J. Trumpin RUSSIA COLLUSIONIN.

Palkintoa ei ole vielä lähdetty hakemaan palautukseen, vaikka nyttemmin on käynyt selväski, että toimittaja kertoi satuja omasta päästään, jotka sinne oli toimitettu paikallisen demokraattien puoluetoimiston POLITICAL HACKS osaton toimesta.

Myöskään anteeksipyyntöä ei ole WP Donald J. Trumpille esittänyt.

Ja kyllä sekin tiedetään, mille puolueelle Besos on satoja miljoonia taaloja syöttänyt.

Tuore esimerkki nykyisistä senaatin vaaleista on New Hampshiren tuleva tiistain vaali, jossa vastakkain on Trumpin tukema Don Boldoc ja Bidenin sekä Obaman tukema demokraattien Maggie Hassan.

New Hampshire on perinteisesti ollut täysin demokraattien käsissä, mutta nyt Boldoc saattaa hyvin voittaa.

Boldoc on käyttänyt vaalimainontaan vain 2 milj. taalaa, kun taas Maggia Hassanin kampanjaa on rahoitettu jo 45 milj. taalalla.

Sama tilanne on nyt lähes kaikissa osavaltioissa ja jopa täysin demokraattisen Kaliforniankin eteläisten osien kohdalla, jossa miljardöörit säännön mukaisesti ovat tottuneet ostamaan vaalituloksen yleensä vielä massiivisen vaalivilpin avulla.

alan kolmas miesRe: FAKE NEWS MEDIAN PANIIKKI7.11.2022 23:20
YLE:n USA:n toimittaja IDA TIKKA oli ajanut OHIOON asti Washingtonista 531 km haastattelemaan URAINALAISEN "RESERVAATIN" edustajia, kuinka tärkeätä on, että KONGRESSI pysyy FAKE NEWS DEMOKRAATTIEN käsissä.

IDA oli löytänyt haastatteluun jonkun katolisen papin ja jonkun naisasialiikkeen naispuolisen edustajan, joilta IDA tiedusteli, mitkä asiat ovat vaaleissa tärkeitä.

IDA yritti välittää suomalaisille veronmaksajien rahoilla ylläpidetyn massatiedotusvälineen kautta sen FAKE NEWS TIEDOTTEEN, että UKRAINAN tilanne ja aborttioikeus on Amerikassa aivan keskeinen asia, josta nyt äänestetään huomenna.

IDA ei ole siis vielääkään pystynyt selvittämään edes sitä, mistä Amerikan välivaaleissa on kysymys.

Amerikkalaisia huolettaa eniten talouden järkyttävä tilanne, romuksi ajettu energiahuolto ja rikollisuus, rempalleen ajettu maahanmuuttopolitiikka, sen myötä levinnyt huumekartellin toiminta sekä kouluissa lapsille pakkosyötettävä transu ja poliittinen agenda (CRT) Critical Race Theory.

Ukrainan tilanne ei mahdu äänestysagendalla edes 15 tärkeimmän asian joukoon.

Amerikkalaiset ovat puoluueesta riippumatta olleet sitoutuneita UKRAINAN auttamiseen ja itse asiassa TRUMP rytyi ihan oikeasti auttamaan ukrainalaisia ja lähetti heille aseita, joilla maata on puolustettu ja puolustetaan, kun taas OBAMA ja SENIILI BIDEN lähetti aluksi vain humanitääristä korruptoitunutta apua ja sotilaille kenttäpatjoja.

Kaiken lisäksi SENIILIN BIDENIN narkomaani HUNTER POIKA kanavoi näistä apurahoista 10% ns. BIG GUY:lle eli SENIILILLE BIDENILLE itselleen.

Korruptoituneen kaasufirma BURISMAN hallituksesta käsin rahat oli HUNTERIN toimesta helppo ohjata SENIILIN BIDENIN tilille sen jälkeen, kun BURISMAN tilejä tarkastanut syyttäjä ensin erotettiin SENIILIN JOEN määrayksestä, jotta korruptiorahan siirrosta ei jäänyt kuitteja tarkastettavaksi.

Lopputulos kuitenkin oli, että 10% korruptiorahoista ohjattiin suoraan BIG GUY:lle eli itselleen SENIILILLE JOE BIDENILLE, jonka kautta rahaa jaettiin vielä sitten SENIILIN JOEN VELJELLE ja muille sukulaisille.

Tästä Amerikan välivaaleissa on nyt kysymys.

Kansan hiljainen enemmistö ja etenkin Latinot ja Kuubalaiset, jotka ovat tulleet Amerikkaan laillisesti, ovat nyt hyökyaallon tavoin siirtyneet MAKE AMERIGA GREAT AGAIN aatteen kannattajiksi - etenkin nuoret äidit ja tyypillisesti yritteliäät ja vielä uskonnolliset perheet.

Tämä kehitys pelottaa demokraatteja, koska heiltä poistuu valta jakaa kansaa rasisteihin ja muihin ja tietysti ennen kaikkea jakaa korruptoitunutta rahaa Washingtonissa ja sensuroida lähes kaikkien konservatiivisten ihmisten sananvapaus ja muut oikeudet.

AAMEN!!!!

Kyllä aikoinaan ESA ARRA ja PASI RUTANEN aivan toisella tavalla suomalaisia valisti Amerikan asioista, kun nyt tekee JOUKO JOKISEN ja Suomen verkostoituneimman ihmisen eli MERJA YLÄ-ANTTILAN luotsaama FAKE NEWS YLE!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: FAKE NEWS MEDIAN PANIIKKI8.11.2022 0:01
Paniikki on levinnyt jo Vapaan Juankosken sivuston ylläpitoon asti. Yritin eilen avata keskustelua uudesta, piakkoin julkisuuteen tulevasta aiheesta, mutta ylläpito esti kirjoitukseni useaan otteeseen. Tästä johtuen poistun sivustolta toistaiseksi. Kiitän kirjoitusteni seuraajia. Monet keskustaystäväni ja muutkin ovat vuosien varrella saaneet minulta sisäpiirin tietoa tärkeiksi kokemistani asioista.

alan kolmas miesRe: FAKE NEWS MEDIAN PANIIKKI8.11.2022 2:44
Sensuuri iski siis viralliseen ääneenkin, mikä on todella valitettavaa.

AKM on ollut monta kertaa samanlaisen kohtelun uhrina VAPAASSA.

Kuten on ollut myöskin Amerikassa paljon vaikutusvaltaisempi TRUMP, jonka liberaalit maailmanparantajat heittivät kylmästi ulos Twitteristä, Facebookista ja kaikista muistakin FAKE NEWS MEDIOISTA, kun TRUMP kertoi asiat niin kuin ne ovat.

Aikalailla on AKM:lläkin ollut välillä voimistelua sanojensa asettelussa, ettei sensuuri pure VAPAASSA.

Itse sensuuri on taas johtanut siihen, ettei arkaluonteista asioista viitsi kirjoittaa mitään, kun tietää, että on taas tehnyt turhaa työtä, kun on yrittänyt valaista asioita monelta kantilta ja saada aikaan asiallista keskustelua ajankohtaista aiheista.

Eduskunnassakin meillä on säännöt, että pitää olla siististi pukeutuneena ja puhua kuin pappi tai maallikkosaarnaja. Puheen pituuskin on rajattu muistaakseni korkeintaan 2 minuuttiin.

Ei sitten olekaan miään ihme, että TURTIAISEN ANON puheet onkin eduskunnassa yleensä korkeitaan 15 sekunnin mittaisia, jonka jälkeen HARMAA MATTI on ilmoittanut, että siirrytään seuraavaan asiaan eli ilmastonmuutokseen ja luontokatoon sekä hömötiaisten pesintärauhan turvaamiseen.

Englantia pidetään jonkinlaisena demokratian kehtona, niin kyllä siellä ainakin pääministerille tulee hatkat korkeintaan kahdessa kuukaudessa, jos pääministeri tavataan juhlimassa iltaisin tai ehdottaa jotain radikaalia verojen alennusta, niin seuraava päivänä parlamentissa täysi huuto päällä ja aamulehdissa vaaditaan pääministerin päätä heti vadilla. Tämä myös yleensö onnistuu!!!

Suomessa BILE SANNALLE joutui peräti OIKEUKANSLERI antamaan vapautuksen RUISROCKIN huurteisilta jatkoilta Saksan pääministeri Olaf Scholzille lähättämästä teksitiviestistä, jossa BILE SANNA viestitti, että kyllä me UNIPERISTA luovutaan 500 milj. eurolla ja lahjoitetaan UNIPERIN Ruotsissa olevat ainakin 32 miljardin euron arvoiset ydin- ja vesivoimalat Saksalle korvauksetta.

Sen verran sakemannit BILE SANNAA lohduttivat, että Suomelle annettiin samanlainen optio noiden Ruotsin voimaloiden kanssa, joka Juankoskella onnettiin myös kepuloisten junailemana, kun 10 milj. euron biovoimala myytiin 13 200 eurolla kansainvälisille huijareille, joiden toimet näyttää nyt olevan Savon Sanomienkin mukaan syyteharkinnassa.

BILE SANNA oli saatu vakuuttuneeksi UNIPERIN SUPERKAUPOISTA, kun Suomelle myönnettiin armosta oikeus ostaa Ruotsin voimalat joskus tulevaisuudessa vielä toiseen kertaan takaisin.

Miten on mahdollista, että OIKEUSKANSLERI toteaa, että NAHKATAKKIIN puheutunut PÄÄMINISTERI vietti vapaa aikaa RUISROKISSA ja niiden jatkoilla, jos hän kuitenkin kännykällä huurteisissa olosuhteissa tekstiviestitteli valtakunnallisesti ja jopa EU poliittisesti kyseenalaisia viestejä Saksan pääministerille.

Tekstiviesteissä BILE SANNA varmaan varmisti ainakin sen, että 500 milj euroa UNIPER KATASTORIFISTA on ihan nokko hinta suomalaisille.

FAKE NEWS HESARISSA PEKKA LUNDMARK, joka otti kaiken vastuun UNIPER sotkuista, tunnusti vielä senkin, ettei hän ollut teettänut UNIPERIN hankinnasta minkäänlaista DUE DILIGENCE analyysiä ennen UNIPERIN ostopäätöstä.

Jos ja kun tällainen asia on jäänyt hoitamatta, niin kaikissa muissa länsimaissa tällainen ja tämän kokoinen MOKA olisi välittömästi avannut kenelle tahansa portit SÖRKÄN KULMILLA olevaan laitokseen.

Suomen OIKEUSVALTIOSSA tämäkin asia on sivuutettu vain olan kohautuksella käytäen MOOSEKSEN taannoista puolustuspuhetta: Minähän olen pääministri ja siis iso johtaja "SO WHAT?"

BUSINESS as USUAL!!!!

Toivon, ettei virallinen ääni pidä pitkää taukoa, koska nyt alkaa selvästi kohta tapahtua muuta kuin SUOMESSA ainakin 14 pitkää vuotta kestänyttä vesijuoksua.

alan kolmas miesRe: FAKE NEWS MEDIAN PANIIKKI5.12.2022 2:19
ELON MUSK maksoi 44 miljardia USA:n taalaa, jotta Amerikassa KONGRESSIIN, SENAATTIIN sekä VALKOISEEN TALOON ja PAIKALLISEEN FAKE NEWS MEDIAAN pesiytynyt korruption ja marxilainen vyörytys saatiin paljastettua.

TWITTER-kauppa avasi PANDORAN LIPPAAN, eikä amerikkalaisesta korruptiosta ole vielä nähty kuin vain jäävuoren huippu.

Vuoden 2020 Presidentin vaalit Amerikassa oli kaikkien aikojen vaalihuijaus.

SENIILI BIDEN valittiin presidentiksi vaaakieli osavaltioissa vain noin 20 000 äänen voimin.

FAKE NEWS MEDIA on vaaleista lähtien jankuttanut, ettei todisteita vaalivilpistä ole ollut.

ELON MUSKIN TWITTER-paljastukset ja FACEBOOKIN Mark ZUCKERBERGIN kähmintä FBI:n kanssa ovat nyt paikallisten mielipdemittausten mukaan todenneet, että ainakin 17% äänestäjistä olisi BIDENIN sijasta äänestänyt TRUMPIA, jos TWITTERIN HUNTER BIDENIN "LAB TOP FROM HELL" tietoa ei olisi sensuroitu valtamediassa ennen vaaleja.

BUNKKERISTAAN kampanjoinut SENIILI BIDEN sai "ääniä" kaikkiaan 81 283 501 ja TRUMP 74 223 975.

Mikäli HUNTER BIDENIN "LAB TOP FROM HELL" olisi julkaistu MAIN STREAM MEDIASSA vaalintulos olisi ollut seuraava:

□ TRUMP
annetut äänet 74 223 975 kpl
lisääänet 17% 13 818 195 kpl
lopulliset äänet 88 042 170 kpl

□ SENIILI BIDEN
annetut "äänet" 81 283 501 kpl
huijausäänet 13 818 195 kpl
lopulliset äänet 67 465 306 kpl

FAKE NEWS KÄRKIMEDIA ILTALEHTI oli taas laittanut toimittaja ONNI KARIN levittämään seuraavaa tietoa vuoden 2020 vaaleista:

"Trump on toistanut väitettä vuoden 2020 vaalien petoksesta johdonmukaisesti häviöstään saakka. Väitteelle vaalipetoksesta ei löydy perusteita."

Näitä ONNI KARIN tapaisia FAKE NEWS TOIMITTAJIA Suomen valtamedia eli YLE, MTV, TV-4 sekä HESARI ja Keskisuomalainen ovat pullollaan.

Merkille pantavaa on, että esim. Suomessa luottamus mediayhtiöihin on korkea (56%),kun taas Amerikassa vastaava luottamus on vain 29%.

Suomessakin ehkä eniten siteeratut CNN, ABC, MSNBC,The New York Times ja Washington Post ovat tietysti uutiskanavia, joihin Amerikassa vähiten luotetaan.

Kyseisten suomalaisten toimittajien tietolähteinä ovat siis yleensä isot amerikkalaiset media toimistot, joihin keskimäärin vain korkeintaan puolet amerikkalaisista luottaa.

Paikallinen valtamedia on demokraattien käsissä olevia mediayhtiöitä, joten on luonnollista, että demokraatit pitävät mediayhtiöitään luotettavimpina kuin republikaanit keskimäärin.

On huomattava, että Amerikassa jo peräti 41% ihmisistä välttää uutisten seuraamista niiden virheellisen tai asenteellisen viestinnän vuoksi.

Käytännössä lähes 70% ihmisistä näyttää pitävän some-kanavia kuten FACEBOOKIA kaikkein epäluotettavimpana tietolähteenä.

Median luotettavuus on myös selvästi heikentynyt vuodesta 2016 lähtien. On todennäköistä, että merkittävä osa tästä laskusuunnasta selittyy sillä, että FAKE NEWS MEDIA on vuodesta 2016 lähtien hyökännyt joukolla TRUMPIN kimppuun joka ikisessä yhteydessä, mutta demokraattien esittämille FAKE NEWS VÄITTEILLE ei ole kuitenkaan löytynyt mitään perusteita.

Merkille pantavaa on, että some-yhtiöihin
"Among all adult Americans surveyed:
On average, 55% of adults found the nine outlets in the survey credible.

63% of adults said CBS is credible.
61% of adults said NBC is credible.
60% of adults said ABC is credible.
59% of adults said The Wall Street Journal is credible.
53% of adults said CNN is credible, the same percentage as The New York Times.
51% of adults said Fox News is credible.
49% of adults said NPR is credible.
48% of adults said MSNBC is credible.

Among Democrats:

On average, 69% of Democrats surveyed found the nine outlets in the survey credible.

81% of Democrats said ABC is credible.
80% of Democrats said NBC is credible.
79% of Democrats said CBS is credible.
74% of Democrats said CNN is credible.
72% of Democrats said The New York Times is credible.
67% of Democrats said MSNBC is credible, down from 75% in 2018.
65% of Democrats said The Wall Street Journal is credible.
60% of Democrats said NPR is credible.
42% of Democrats said Fox News is credible.

Among Republicans:
On average, 44% of Republicans surveyed found the nine outlets in the survey credible.

70% of Republicans said Fox News is credible.
50% of Republicans said The Wall Street Journal is credible.
50% of Republicans also said CBS is credible.
48% of Republicans said ABC is credible.
45% of Republicans said NBC is credible.
40% of Republicans said NPR is credible.
32% of Republicans said The New York Times and CNN are credible.
31% of Republicans said MSNBC is credible.

27 Alarming Fake News Statistics on the Effects of False Reporting [The 2022 Edition]

In today?s pluralistic democracy, every voice counts. Behind every vote, there?s an opinion. This opinion is formed when people interpret the information that reaches them.

But what happens when this information is inaccurate or fake? How does one make a valid conclusion based on false premises? How does fake news affect public opinion?

As these fake news statistics will show, this is one of our society?s biggest plights.

We can see its adverse effects everywhere. Political occurrences and oscillations, mass hysteria, and global trends can all be shaped by falsified information. This is why it?s vital to delve deeper into the concept of false reporting and the misinformation it creates.

Top Fake News Statistics and Trends (Editor?s Pick)
Media trust worldwide has dropped by 8% between 2020 and 2021.
In 2020, only 29% of US adults said they mostly trust news media.
52% of Americans say they regularly encounter fake news online.
67% of US adults say they?ve come across false information on social media.
35.5% of millennials read political news on Facebook.
Social media is the least trusted news source worldwide, fake news statistics show.

56% of Facebook users can?t recognize fake news that aligns with their beliefs.
In Q3 of 2020, there were 1.8 billion fake news engagements on Facebook.
Trust in Media Statistics in 2021

1. Media trust worldwide has dropped by 8% between 2020 and 2021.
(Edelman)

Each year, more and more people are losing trust in mainstream media, statistics show.

According to a 2021 survey, 53% of people worldwide still trust the media. While this is more than half the world?s population, it?s a significant decrease from 61% in 2020.

Most people (61%) cite the lack of objectivity as the main reason for their loss of trust. Furthermore, 59% say that news organizations exaggerate or entirely fabricate information to support their ideology.

2. In 2020, only 29% of US adults said they mostly trust news media.
(Statista)

The highest levels of media trust worldwide were recorded in Europe, where the effects of fake news aren?t so visible. Finland (56%), Portugal (56%), and the Netherlands (52%) all rank among the top 5 countries. Meanwhile, the US (29%) is in the bottom 10, along with Hungary (27%), the Philippines (27%), and Taiwan (24%).

3. November 2016 was a major turning point for people?s interest in the term ?fake news.?
(JournoLink)

Based on the previous statistic, it?s hardly surprising that November 2016, the month of the US presidential election, was the turning point in Google users? interest in the keyword "fake news."

Since one of the major candidates - and the subsequent winner - brought it up many times, it came to public attention with far greater efficiency. It also shed more light on the media?s impact on public opinion and how it shapes major political events in the country.

4. 21% of readers believe that The New York Times is very accurate.
(Statista)

Media consumers choose different outlets to avoid the misinformation effect created by fake news. The New York Times is one of the names held in very high regard. According to a 2020 survey, 21% of readers believe that The Times is very accurate. Another 28% think the paper is somewhat credible, while only 15% say it isn?t at all trustworthy.

5. 41% of Americans actively avoid the news.
(Reuters Institute)

A recent survey found that a record-high 41% of Americans actively avoid watching or reading the news.

Most of them do it to avoid false information, stats reveal. They also say reading the news makes them feel sad and depressed about the current state of the world. Additionally, many say they?ve noticed that the media disproportionately focuses on negative information.

6. 52% of Americans say they regularly encounter fake news online.
(Statista)

More than half of US internet users say they regularly stumble upon fake news, and another 34% say this happens occasionally. While the percentage of false information on the internet is high, many also report finding fake news in traditional outlets.

Namely, 31% of Americans say they regularly come across false news in print, television, and radio. Another 46% occasionally find some information they believe is fake, statistics show.

7. 10% of US adults have knowingly shared fake news.
(Statista)

It?s not just the media that participate in the spread of fake news - regular people do it, too.

A large percentage of American adults have shared fake news on social media, data suggests. While 49% learned the information was false after they had shared it, 10% admit to being aware that the info was untrue at the time of posting.

Trust in Mainstream Media by Region and Demographic

8. 27% of male and 26% of female news consumers believe that mainstream media reports false information most of the time.
(Statista)

It seems that gender is not a major determiner when it comes to one?s aptitude to believe or doubt mainstream media. According to a recent survey, 27% of male and 26% of female participants believe that mainstream media spreads fake news most of the time.

Concerning the people who believe that the media sometimes reports fake news, stats show the difference between the two genders is negligible. The most significant is the 6-point difference among those who said they were ?not sure? - 13% of women vs. 7% of men.

9. 44% of Republicans think mainstream media is spreading fake news.
(Statista)

According to statistics on fake news, political affiliation seems to be a major determiner in public opinion. Namely, 44% of people identifying as Republicans believe that mainstream media outlets report fake news most of the time. Compared to only 7% of the surveyed Democrats who say the same, the difference is more than evident. It primarily stems from the belief on both sides of the political spectrum that certain parties control or even own media companies.

10. 32% of people over 65 say that mainstream media outlets spread false news.
(Statista)

While the younger demographic is often accused of skepticism, it?s the older demographic that predominantly blames mainstream outlets for spreading fake news and alternative facts. In fact, 32% of Americans over the age of 65 believe that popular media distributes false information. On the other hand, only 22% of people under 30 share this belief.

11. Ethnicity is also a determining factor, with 30% of white Americans accusing popular media of spreading fake news.
(Statista)

There?s an apparent correlation between trust in mainstream media and ethnicity. According to fake news stats, only 14% of Blacks believe that mainstream media spreads false news most of the time. Meanwhile, 30% of white Americans, 24% of Hispanics, and 22% of people of all other ethnicities share the belief that popular media has an active role in spreading fake news.

Fake News on Social Media Statistics
12. 67% of Americans have come across fake news on social media.
(Ipsos, Statista)

Americans believe that false information is most prevalent on social media - 67% say they?ve personally encountered it there. Furthermore, 69% of them think that platforms aren?t doing enough to prevent this, while some even directly blame the sites for deliberately spreading misinformation. This also shows the perception of social media?s impact on the news.

13. 53% of American adults read the news on social media.
(Pew Research Center)

According to a 2020 survey, just over half of American adults (53%) get their news from social media. Sadly, not many users have the habit of making an active effort to flag down polarizing content. According to some, platforms themselves should encourage such behavior and raise user immunity through education.

14. 35.5% of millennials read political news via Facebook.
(YPulse)

With more than a third of US millennials getting their news from Facebook, hoax shares are a severe threat in this information age. Only 14.2% of Gen-Zers look for news on Facebook, but they?re not immune to fake news, either - 34.8% of them get news updates from YouTube, a site known for giving content creators a platform to share falsified information. The biggest concern here is how these sites will address the rising trend of social media misinformation.

15. Social media is the least trusted news source worldwide.
(Statista)

In a 2020 global survey, only 35% of people said they trusted social media - down from 40% in 2019 and a historical low. As the world faced a global pandemic, the fake news influence also contributed to the loss of trust in other outlets. Search engines are currently the most trusted news source worldwide, with 56% of people saying they believe the information they find there.

16. When it aligns with their beliefs, 56% of Facebook users can?t recognize fake news, social media statistics show.
(SSRN)

Due to the so-called confirmation bias, people will trust the news that confirms their existing beliefs and values - even if the information is entirely fabricated. A recent study found this applies to most Facebook users, regardless of their education or political affiliation. According to the results, Facebook users will correctly identify fake headlines in just 44% of the cases.

17. In Q2 of 2020, Facebook removed 7 million posts that contained fake news.
(NBC News)

Facebook is actively trying to limit the amount of false information its users are exposed to. To stop the spread of fake news on Facebook, statistics show that the powers that be have removed more than 7 million posts in the second quarter of 2020 alone. All these posts contained false or unverified information about the then-ongoing COVID-19 pandemic, so their removal was also a way to prevent this fake info from putting people?s health in danger.

While Facebook?s fake news problem is severe, statistics suggest the platform is also battling other issues. During the same period, the social media giant has removed another 22.5 million posts for containing hate speech and 8.7 million for promoting extremist organizations.

18. In Q3 of 2020, there were 1.8 billion fake news engagements on Facebook.
(The German Marshall Fund)

Ahead of the 2020 presidential election, falsified information from fake political news sites generated 1.8 billion engagements on Facebook.

According to statistics, this is a staggering 242% increase from 500 million engagements just before the 2016 election. While this data is concerning, there?s now an active - and relatively successful - effort to suppress fake news.

Fake News Statistics - People Protesting
The Misinformation Effect on Politics
19. 71% of people believe that fake news negatively affects their own political discussions with their friends and family members.
(Statista)

The majority of people are willing to believe the news that aligns with their own political views. This often happens regardless of the source since most people don?t bother to verify the content. This is why 71% of people believe in the negative effects of news media and false information on their political discussions with friends and family members.

20. 83% of people believe fake news negatively affects their country?s politics.
(Statista)

The majority of people seem to be aware that fake news shapes their country?s politics. Moreover, 83% of them believe that this effect is overwhelmingly negative. They also claim that the political discussion in their countries has fallen victim to false reporting, statistics show.

21. 80% of people are convinced that fake news has a negative effect on other countries? politics, too.
(Statista)

The fact that about 80% of people believe that fake news negatively affects other countries? politics speaks volumes of it as a global phenomenon. Furthermore, 82% of people think that false reporting harms the political discourse in those countries. Fake news statistics worldwide suggest more and more people are aware of this problem and its adverse effect on politics.

22. In recent years, we?ve witnessed a massive rise in media exaggeration.
(The Guardian)

There?s this thing called the car accident phenomenon. Although everyone knows car accidents are disturbing, no one can walk by one without looking at it. For this very reason, about 95% of all news headlines are blown out of proportion. It is also why 90% of all media news is negative. Most importantly, it?s the main reason why media exaggeration recently saw a staggering rise.

23. A fake news outlet in France generated 11 million interactions monthly.
(Icelandic Journalists Union)

According to statistics about fake news, one known fake news outlet in France generated more than 11 million interactions per month. This was roughly five times more than some of the better-established news brands. On the one hand, this is a clear testament to the reach and influence of fake news websites. On the other hand, false news outlets usually don?t generate as many interactions - even when they have a superior reach.

24. 47.5% of Americans were very concerned about the fake news? influence on the 2020 US election, statistics reveal.
(Statista)

US adults over the age of 65 expressed the highest level of concern -64% said they were very worried, and another 27% were somewhat concerned. Meanwhile, the 18-29 group showed the lowest levels of concern, with only 33% saying they were very worried about fake news affecting the election outcome. Only 4.5% of Americans said they were not at all worried, most of them in the 30-49 age bracket.

Additional Facts About Fake News
25. There are two major types of fake news.
(Mind Tools)

There are two major types of fake news one needs to learn to tell apart. The first one is news that is just outright fake. The other type is stories that have some truth to them but aren?t entirely accurate. The problem here lies in the fact that the factual elements lend these stories some credibility, thus making them more believable.

26. The number of authors is a tell-tale sign of a news item?s credibility.
(arXiv)

One of the well-known fake news facts is that the author information is usually enough to determine if a news story is credible. Namely, works with no signed authors typically prove to be fake. Information coming from one author could go either way, but news items with two or more credited authors most often turn out to be true.

27. 28% of authors post both fake and true stories.
(arXiv)

Using the author?s reputation to estimate how credible the story is might not be the most reliable method. Namely, one study found that 28% of all authors posted both fake and true stories. This almost completely ruins the idea of categorizing authors into fake and true news authors.

Conclusion
One of the most interesting things about these fake news statistics is that people seem to possess a general lack of ability to examine information critically. Sure, most people are aware of the mainstream media?s downsides, but not enough of them are suspicious of random information they encounter online.

The only way to overcome this problem is to be suspicious of everything and learn how to ask the right questions. While it?s true that some sources are more credible than others, the source itself is still not the guarantee of the validity of the information a reader is receiving. In other words, in this digital era, critical thinking is the only way to tell what?s real and what?s not.

FAQ
What percentage of news is fake?
The exact number of fake news out there is impossible to tell. However, as many as 86% of all internet users admit they have been duped by fake news at one point or another. This was based on a sample group of 25,000 internet users across 25 countries and, while it can be taken as a representative, it still doesn?t show the full scale of the problem.

What percentage of statistics are made up?
Interpreting data is an exact science only if one has all the factors that go into certain research. This never happens in the real world, so the exact number is never 100% accurate and is always hard to give. The biggest problem with online statistics is that 94% of people never check the number they?re presented with. How do we know that? Well, we don?t ? the number in the previous sentence was completely arbitrarily chosen.

How many fake news sites are there?
There are several ways to approach this question. First, one could say that 62% of online news, websites, and platforms are viewed as prevalently fake by internet users. Other than this, about 87% of all adults believe that fake news is made worse by the internet and that it harms their country?s political life.

Who coined the term fake news?
While former US President Donald Trump definitely popularized it, the term ?fake news? was not coined by him. The term itself dates from the late 19th century, when journalists used it to attack their rival newspapers and magazines.

How much fake news is on Facebook?
Facebook is slowly cracking down on harmful news sources, especially amidst the COVID-19 pandemic and the massive rise in fake news and conspiracy theories. Yes, the number of engagements with spreaders of fake news reached an all-time high in 2020. But Facebook has already removed millions of posts to halt their spread, fake news statistics reveal. There is reason to be optimistic, but the algorithm designed to detect fake news still needs work.

Sources:

arXiv
Edelman
The German Marshall Fund
The Guardian
Icelandic Journalists Union
Ipsos
JournoLink
Mind Tools
NBC News
Pew Research Center
Reuters Institute
SSRN
StatistaVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: