Keskustelu

valelomittajaEi eläinlääkäriä Juankoskella26.12.2014 14.59
Joulun seutu ja välipäivät ollaan ilman eläinlääkäriä. Päivystyspuhelin ohjautuu jonnekin Vantaalle. Tämä tarkoittaa sitä, että akuuteissa tapauksissa eläimet voivat hyvinkin kuolla ja ainakin kärsiä kohtuuttomasti.
Tämäkö on sitä uutta hienoa kuopiolaista palvelua. Juankosken vastuuhenkilöt jättävät päivystyksen järjestämättä. Eläimet kärsikööt, kun ihmisetkin saavat kärsiä kepumafian laiminlyönneistä.
Missä olet, Veijo? Missä on tehtäviään jatkuvasti laiminlyövä Kangasperko? Kuka vastaa? Mitä sanoo Pentti Rissanen? Meneekö nyt hyvin, kun on joulu?
Eikö kukaan tiedä, mitä maksaa hyvän lypsylehmän menehtyminen ?Nyt on poikimisaika.

Vitsalla paremiin päiviinRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella26.12.2014 15.14
Rissas Pena on huiskimassa pajuvitsan kanssa kun jätekontit vieä lojuu paikoillaan. Pena pistää pajulla vauhtia toimiin, melkoinen vipinä näyttää olevan kun Pena viuhtoo.

Pete on parasRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella26.12.2014 15.37
Ei auta itku täällä, näin on äänestäjät halunneet ja tuota tahtoa noudatamme.

valepuuhamiesRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella26.12.2014 18.30
Kehitystä on vain siellä, missä ei tyydytä olemassa olevaan todellisuuteen, vaan nähdään mahdollisuus korjata virheitä ja kehittää. "Pete on paras" kirjoittaa kuin eräs ent. hallituksen pj., joka on suuressa vastuussa tämän päivän katastrofista.
Kepumafia on hyvin tyytyväinen nykytilanteeseen: kukaan ei ole vielä maksamassa korvauksia, ja Kuopio ei ole sanonut lopullista eitä.

PietuRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella27.12.2014 8.53
http://www.juankoski.fi/yrityswiki/ELAINLAAKINTA_KRISTIINA_KINNUNEN

TarkkailijaRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella27.12.2014 18.46
Pieni huomautus auttaa. Nyt toimii ainakin sijaispäivystys. Kunnan velvollisuus on tarjota eläinlääkäripalvelu 24/7. Yksityiset auttavat, jos kunnalla ei ole omia resursseja.
Myös naapurikunnissa on toimintaa, mutta onko Juankoskella vaikeuksia sopia mistään naapurien kanssa?

InkkuRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella30.12.2014 6.41
Itselle tuli tilanne eteen pari vuotta sitten, kissa sairastui ja sai useita kohtauksia, joissa mm. laski alleen ja hengitys oli vaivalloista. Eipä ollut eläinlääkäriä Juankoskella, puhelu meni Siilinjärvelle jossa sanottiin että heitä on kielletty ottamasta pieneläimiä vastaan ja minä olin vain lopetuspiikkiä vailla. Tilanne meni sillä erää ohi, muuten olisi pitänyt itse ampua ks. eläin.

kierrätystä on ollu ennenkinRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella30.12.2014 7.40
Kierrätyksestä puhutaan nykyajan keksintönä, mutta näinhän asia ei suinkaan ole, kierrätystä on tehty jo aikojen alusta asti.

Koirannahasta tehtiin aikoinaan erittäin lämpimät rukkaset eli koirakkaat ja eipä päässyt pakkanen panemaan.

Kissannahasta tehtiin töppöset ja eipä varpaat olleet kuurankukissa.

Oravannahasta tehtiin komia turkki, jos akka oli lempeäluonteinen, jos taas akka oli äksy kiukkupää, niin lehmännahkaturkki sai kelvata tälle kiukkupäälle.

Ja tietenkin itse isännällä piti olla susiturkki, jossa oli iso povitasku lompsalle ja pontikkalekkerille.

Eli onko todellista tarvetta eläinlääkärille, netistä löytyy ohjeet ja rohdot hoitotoimenpiteisiin ja jos muu ei auta, niin tallin taakse ja nappi otsaan ja nahat kierrätykseen.

nykyyhteiskunta ihmetyttääRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella4.1.2015 14.44
Nimimerkille "kierrätystä on ollu ennenkin", aika monelle lemmikki on yhtä tärkeä kuin perheenjäsen, ja lemmikin eteen ollaan valmiita tekemään ja maksamaan yhtä paljon, kuin ihmisestäkin. Sama asia siis, kun sanoisin sinulle läheisen ihmisen sairastuessa, että saunan taakse ja reikä otsaan vaan. Mieti siis vähän puheitasi.

alan kolmas miesRe: Ei eläinlääkäriä Juankoskella4.1.2015 17.14
"kierrätystä on ollu ennenkin" kirjoitti hyvän anallyysin yhteiskuntamme kehityksestä.

Kun on tullut itsekin tahkoa pyöritettyä aika kauan, niin vastaan on kyllä tullut ihan kaikenlaista käytäntöä. Nykypäivänä en kuitenkaan enää suosita eläimille taktiikkaa "nappi otsaan ja nahat kierrätykseen".

Olen noita koiraihmisiä ja muitakin lemmikkejä on perheessä ollut.

Sen voin kokemuksesta todeta, että kyllä lemmikkien asiallinen hoitaminen kalliiksi tulee. Puhumattakaan siitä, jos lemmikki joudutaan lopettamaan ja sitten vaikka tuhkaamaan. Sellaiseenkin olen joutunut muutaman kerran.

Olen täysin samaa mieltä nykyyhteiskunta ihmetyttään kanssa, että lemmikistä tulee todellakin perheenjäsen, jonka edestä haluaa tehdä kaikkensa.

Kuitenkin tällekin alalle on tullut mukaan myös bisnesajattelu, joka tuntuu sitten karvaasti myös kukkarossa.

Eläinlääkäripäivystyksen puute vastaa hyvin ihmislääkäripäivystyksen puutetta.

Juankosken jämerien pikapäättäjien tulee muistaa myös se, että eläinten rääkkäyksestä meillä on lainsäädännössäkin selvät säädökset.

Ihmisrääkkäyksestä meillä ei ole selviä säännöksiä, mutta kyllä oikeasti sairaan ja kärsivän kuskaaminen päivystykseen satojen kilometrien päähän vastaa ihmisrääkkäystä.

Kaupungeissa eläinlääkäriin pääsee yleensä helposti samana päivänä, mutta ihmiset näytetään laittavan jopa viikkojen ellei kuukausien mittaisiin jonoihin. Silti esim. julkinen terveyspalvelu pyörii yleisesti ottaen vain yhdessä vuorossa.

Päivystyspalveluja voi saada vasta silloin, kun on lähes pää kainalossa tai kirves päässä, jos silloinkaan.

Pitääkö meidän ohjelmoida sairastaminenkin vain yhteen vuoroon ja arkipäivisin kunnalliseen virka-aikaan välille 9:00-16:15 ?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: