Keskustelu

Ei kiirettä kohta kesä tuleePremium Boardin tilanne yhä vaikea31.12.2014 9.36
Premium Boardin tilanne yhä vaikea ? pieniä tilauksia ja koe-eriä
Tavoitteena oli saada tuotanto kunnolla vauhtiin tammikuun aikana.
Tässä ei kuitenkaan onnistuta.

Kartonkitehdas Premium Board Juankoskella odottelee vielä parempia aikoja tilausrintamalla.

Loppusyksystä varatoimitusjohtaja Krister Björkqvist arvioi, että tehdas pystyisi käynnistämään tuotannon täysillä tammikuun aikana. Tilauskanta on kuitenkin pysynyt sen verran ohuena, että tavoitteeseen ei ole päästy.

Tällä hetkellä tehtaalla tehdään muutamien pienten tilausten lisäksi koe-eriä mahdollisille asiakkaille. Töissä on päivittäin puolenkymmentä henkilöä.

"Re: Premium Boardin tilanne yhä vaikea31.12.2014 12.13
Ja vanha paskasolistitunnelma jatkuu, pelkkää sontaa koko käynnistämisasia. Kyse on pitkitetystä konkurssista ja mahdollisesta, aika varmasta, konkurssirikoksesta. Kyse on velkojen pimittämisestä ja ajankulumisesta.
Ja kaupunginjohtajan annetaan velkojaintoimikunnassa huseerata ukranalaisen ystävänsä hyväksi.
Kyse on myös siitä, että odotetaan väliiesoikeuden päätöstä ja siinäkin huseeraa kaupunginjohtaja kaupungin uknas toiivallalla.

Huijareiden vastustajaRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea2.1.2015 20.34
Totuus on kepumafialle myrkkyä. Kyllä on vaikeaa niellä omia töppöilyjään. Pitää vetää mukaan sivullisia.

KKRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea4.1.2015 16.43
Huuhaa:
Lukekaapas tarkkaan Björkvitsin uudenvuoden höpinät:
- "tavoite oli saada tuotanto käyntiin Tammikuussa, mutta siinä ei onnistuta" Alkaa jo naurattamaan.

-"tehdään koeriä mahdollisille ostajille." nyt naurattaa.

-" töissä on puolenkymmentä työntekijää." Nyt naurattaa jo hirveästi, sillä mitä tarkoittaa puolenkymmentä, tai n. 5 työntekijää, siis kuinka monta, 1-5.

Mitäköhän Bjorkvitsimies kertoo seuraavalla kerralla, töissä on n. 1 henkilö ja tehdään koeriä mahdollisille ostajille ehkäpä ensi vuoden kesäkuussa....Mieshän on todellinen löytö telkkariin, sillä todellisia huumormiehiä tarvitaan.

alan kolmas miesRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea4.1.2015 22.35
Kello käy, mutta Hakulista ei näy.

Kristoffer von Münchausenin uuden vuoden lupaukset on jälleen raskaimman kautta petetty. Juankosken Neroa, Veijoa ja Hemppaa on taas vedetty nenästä.

Kovalla tohinalla perustettiin kesällä 2012 erittäin lupaavaa TECTA OYJ:tä. Siitä ei tullut mitään, koska 10 milj. euron pesämunaa ei saatu alkuunkaan kasaan. Kaikki lainatkin, mitkä huijattiin suutari Aaltosen säätiöltäkin ovat jo ajat sitten menneet (katso Tratta PBF:n tilinpäätös per 31.5.2014).

Sitten keksittiin yrityssaneeraus, jolla ilmeistä konkurssia on saatu pitkitettyä jo taas 6 kuukaudella ja näin on estetty koko Samovaari-pesän selvittely.

Yrityssaneeraukseenkaan ei ole saatu riittävää rahoitusta, jotta voitaisiin tehdä edes kunnollisia koeajoja. Täysin uuden VisorCote tuotteen markkinoille saaminen kestää vähintään 2-3 vuotta Tratta PBF:n tapaiselta epäluotettavalta yritykseltä.

Kangasperko ujutettiin taas velkojaintoimikuntaan syksyllä 2013. Samalla tavalla kuin tehtiin Römssynkin kohdalla vuonna 2009.

Nerolla täytyy olla näissä konkurssipesissä jotain salattavaa tai puolustettavaa, koska hän niin aktiivisesti itseään näyttää ujuttavan noihin ikäviin mutta keskeisiin tehtäviin.

SS:n Kari-Pekka Issakainen haastatteli Kristofferia 27.8.2014, kun Tratta PBF oli päässyt yrityssaneeraukseen.

Issakaisen artikkelissa Tratta PBF:n tilauksia odottava koutteri näkyy seisovan, eikä ainuttakaan työtekijää näy mailla eikä halmeilla.

Koutterihallin lattia kiiltää kuvassa samaan tapaan kuin Presidentin Linnan äskettäin saneerattu valtiosalin lattia. Se on merkki siitä, että minkäänlaista työntouhun jälkeä hallissa ei ole.

Artikkelissa Kristoffer toteaa Issakaiselle selvästi, että TECTA onkin jo menneen talven lumia, koska TECTA on tuotteena saanut paljon kolhuja maailmalla. Suomeksihan se tarkoittaa tietysti laatu- ja toimitusvalituksia. Siitä syystä tilauksia ei ole siis tullut.

TECTA oli yli 10 vuotta lupaava tuote. Saa nähdä, onko VisorCote myös 10 vuotta lupaava tuote?

Tilanne ei ole siis yrityssaneerauksessa mihinkään muuttunut.

Edelleen Kristofferille on epäselvää, missä vaiheessa ajetaan ja miten paljon.

Kristofferin tulisi jo viimein tajuta, että hän on noiden toteutumattomien lupaustensa vuoksi menettänyt täysin sekä mahdollisten tulevien asiakkaiden että myös todellisten rahoittajien luottamuksen. Luottamus voidaan menettää vain kerran.

Juankosken Neron kortit on myös jo katsottu rahallisen tuen osalta, joten on syytä viheltää Samovaari-peli poikki.

Alla Issakaisen tilannekatsaus Valehtelijoiden Klubista 27.8.2013.

"Kari-Pekka Issakainen
27.8.2014 17:30

Velkasaneerauksessa oleva Juankoskelainen Premium Board ei ole vieläkään päässyt käynnistämään päällystyskonetta. Tehtaalla odotetaan edelleen uusia tilauksia.

? Koe-erät lähtivät maailmalle vähän huonoon aikaan, koska silloin Euroopassa oli lomakausi. Mitään suurempia tilauksia ei ole vielä tullut, sanoo varatoimitusjohtaja Krister Björkqvist.
Hän kuitenkin uskoo, että Juankoskella päästään päällystämään kartonkia vielä syyskuun aikana.

? Avoinna on vielä, että missä vaiheessa ajetaan ja miten paljon. Alkuvaiheessa on tarkoitus ajaa päällystyskoneella viikko tai kaksi kerrallaan.

Premium Board Finland Oy:n saneerausohjelma vahvistettiin heinäkuun lopussa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Käytännössä saneerausohjelma tarkoittaa kartonkitehtaan veloille 90 prosentin leikkausta. Premium Boardin yli 24,4 miljoonan euron veloista vakuudettomien velkojen osuus on runsaat 12 miljoonaa euroa.

Liiketoimintaa on aiottu jatkaa päällystyskoneen Tecta-pinnoitetuilla tuotteilla. Valikoimaan on ilmestynyt myös uusi VisorCote-pinnoite. Kummastakin tuotteesta on ajettu koe-erät heinäkuun aikana.

? Se on Tectasta kehitetty tuote, joka valmistettu vähän eri kemikaaleista ja siinä on eri ominaisuuksia. Kysymys on myös brändistä, sillä Tecta on saanut aika paljon kolhuja tuolla maailmalla. Molemmat tuotteet ovat meillä edelleenkin valikoimissa, vakuuttaa Björkqvist."

Ikkunapöydän raatiRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 11.55
Pyytäkää Erkki J. Nieminen antamaan kaupunginhallitukselle suullinen arvio päällystyskoneen ja PBF:n mahdollisuuksista rahantekokoneena.
Mikä on Premium Board Finland Oy:n mahdollisuus voittaa kenenkään luottamus Juankosken pöljien (lue: kepumafia) ulkopuolella? Isot pakkauksien käyttäjät ovat tunnetusti hyvin kriittisiä.
Tällä osaamisella ja rehellisyydellä pitäisi päästä pääministeripuolueeksi. Arviointivirhekö? Kreikan sijasta suomalaisten veronmaksajien rahoja voisi jo alkaa jo siirrellä pikkuhiljaa Maltalle. Olli Rehn on kuulemamme mukaan sopinut Vision Huntersin kanssa asiaan liittyvästä konsultoinnista: Mitään ei saada, mutta leikataan lainoja... ehkä vain 80 % eikä 90 %, kuten meillä.
Kuka uskaltaa sanoa "asiantuntijoiden" olevan väärässä? Onko Pena Tolvanen ainoa?
Kai Sipilä on Ranen ja Joken takana ja tarvittaessa muidenkin?

ohikulkijaRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 11.58
Miten selvitään pakkasista?

selvän näkijäRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 13.39
Pakkasista selviää hyvin, kun laittaa turkin päälle, huopikkaat jalkaan ja muistaa laittaa pipon päähän, jotta pääkoppa ei palennu.

Jos taas tehtaasta kysyt, niin voin kertoa, että hyvin selvitään.

Rauta ja tilli ei pikkupakkasista ole moksiskaan. Viimeistään ensi heinäkuussa tehdas on taas sulanut. Heinäkuun helteillä voidaan sitten ajaa koutterilla seuraava "virtuallinen koeajo" VisionCotea.

Markkinatilannekin on silloin jo nykyistä parempi.

eskimoRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 16.52
ei reemiumilla mitään hätää ole, ne viettää vaan pahvitonta tammikuuta

juuRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 18.18
kuhan ei vaan petä lupaustaan tuo tehdas?!

Ei kiirettä kohta kesä tuleeRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 18.37
Ei kyllä se käy. Niin kuin on käynyt koko ajan, mutta hieman pienillä tehoilla.

En ymmärrä, enkä hyväksyRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 19.55
Tilanne voi konsulttikielellä olla vaikea, mutta selkokielellä se on ollut mahdoton keväästä 2012, jolloin rahat oli kupattu loppuun ja syyttömät oli jätetty kärsimään. Konkurssia alettiin siis lykätä.
Koskaan aiemmin ei Juankoskella ole puhuttu niin paljon paskaa kuin Premium Boardin yhteydessä. Jo n. 4 vuotta.
Juankosken johto se vaan jatkaa valehtelua rehellisille kuntalaisille. Se on sitä kepu-demareitten "politiikkaa". Voihan sen palkita vaaleissa.

JRe: Premium Boardin tilanne yhä vaikea5.1.2015 20.05
nimimerkki-ei kiirettä...- siis mikä käy. Tehdas seisoo kuin lumiukko hangessa ja yksi auto on seissyt sen pihassa, nimittäin Samuvaarin moottoriton mersu ilman rengaita ja polttoainetta ja yhtä kylmänä, kuin biolämpökin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: