Keskustelu

alan kolmas miesVOE KAUHEETA!!!6.1.2023 22:32
FAKE NEWS HESARI ja YLE hyppäsivät norjalaisten viikinkien kelkkaan, kun KEPUN UNIPER SEIKKALIJA ja HIPPOS asioissa ryvettynyt MIKA LINTILÄ oli käynyt viime vuoden alkupuolella Oslossa BUSINESS FINLANDIN asiantuntijoiden kanssa ja tavannut vuonna 2021 perustetun BLASTR-nimisen start-up yrityksen edustajat ensimmäisen kerran.

BLASTRIN edustajat olivat kysyneet entiseltä POUTUN talouspäälliköltä ja kirjanpitäjältä maagisen kysymyksen: "Onko teillä riittävästi tuulivoimaa ja jos ei ole, niin sitten ydinvoimaa?"

Tähän ratkaisevaan kysymykseen HIPPOS LINTILÄ oli todennut, että ei ole vielä, mutta, kun BLASTRIN INKOON VIHREÄN TERÄKSEN TEHDAS pyörähtää käyntiin jo vuonna 2026, niin HIPPOS LINTILÄ takaa, että VIHREÄTÄ SÄHKÖÄ SUOMESSA KYLLÄ RIITTÄÄ, koska Suomessa on laitettu sähkösaunat jouluksi kiinni ja värjötellän turkit niskassa jopa tavallisissa omakotitaloissa puhumattakaan kerrostaloista.

HIPPOS LINTILÄLLE oli kerrottu, että entisen FORTUM UNIPERIN tyhjäksi jääneen puretun Inkoon voimalan tontille tulee nousemaan 2.5 milj. vuositonnin VIHREÄN TERÄKSEN TEHDAS, vaikka BLASTRILLA ei ole toistaiseksi minkäänlaista henkilökuntaa tai aiempaa kokemusta teräksen tekemisestä puhumattakaan siitä, että BLASTRIN edustajilla olisi mitään konkreettista tietoa teräksen markkinoiden nykyisestä tai tulevasta kehityksestä.

HIPPOS LINTILÄLLE on myös kerrottu Norjan liikematkan aikana, että INKOON IHME tule kuluttamaan VIHREÄTÄ SÄHKÖÄ peräti KAHDEKSAN TERAWATTITUNTIA vuodessa.

Kun tuulivoiman kokonaishyötysuhde normaaliaikana on korkeintaan 30%, niin kyseinen sähköenergian tehon tarve on siis seuraava:

□ 8 TWh/a
□ = 8 000 GWh/a
□ = 8 000 000 MWh/a
□ Nettoteho 952 MW (oletus tehollinen tuotantoaika 8 400 h/a eli 95% toiminta-aste)
□ Bruttoteho 3 175 MW (oletus tuulivoiman hyötysuhde 30%)

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Olkiluoto 3 sähkötehoksi on suunniteltu 1 600 MW.
Inkoon VIHREÄN TERÄKSEN IHME siis tarvitsee sähkötehon osalta vähintään n. 2-kertainen sähkötehon Olkiluoto 3 surullisen kuuluisaan hankkeeseen verrattuna.

Jos sattuu pitempi tuuleton jakso keskellä talvea, niin voi olla, että INKOON VIHREÄN TERÄKSEN IHMEEN tuotanto joudutaan talvella pysäyttämään vaikka kolmeksi viikoksi, koska Suomessa ei ole sellaista sähkön akkukapasitteettia, että kaksi kertaa Olkiluoto 3:n kolmen viikon sähkötuotanto voitaisiin varastoida jonnekin.

FAKE NEWS HESARIN toimittaja Jarno Hartikainen on hehkuttanut valtakunnan tärkeimmässä sanomalehdessä, että Blastr Green Steelin suunnittelema VIHREÄN TERÄKSEN TEHTAAN RAKENTAMINEN maksaa arviolta NELJÄ MILJRADIA EUROA, joka on moninkertainen verrattuna METSÄ GROUPIN 1.6 miljardia maksavaan Kemin sellutehtaaseen verrattuna.

Se on heti todettava, että METSÄ GROUPIN selluhanke perustuu tunnettuun ja hyväksi havaittuun teknologiaan, joka tunnetusti kannattaa nykyään erinomaisen hyvin.

INKOON IHME taas perustuu VIHERPIERTÄJIEN haaveisiin rakentaa vetyyn perustuva jättiläishanke, jonka onnistumisesta ei ole olemassa mitään varmistusta, eikä kukaan ole pystynyt esittämään mitään arvioita siitä, muodostuuko hankkeesta kannattava vai ei.

Se on joka tapauksessa selvää, että yksittäisenä hankkeena INKOON IHME tulisi vaarantamaan koko Suomen sähköenergiamarkkinat jo pelkästään tehtaan massiivisen jatkuvan sähköntarpeen osalta.

Tiedossa on myös se, että esim. teräsyhtiö SSAB:lla on omia VIHREÄÄN TERÄKSEEN liittyviä hankkeita sekä Ruotsissa että myös Suomen Raahen tehtaalla. Sekin on tiedossa, että SSAB on jo sopinut mm. MERCEDES BENZIN, PEABIN ja VOLVON kanssa yhteistyöstä VIHREÄN TERÄKSEN käytön osalta.

FAKE NEWS HESARIN toimittaja Jarno Hartikainen hehkuttaessaan INKOON IHMETTA innostuu laukalle todetessaan, että "Puhtaan teräksen tuotannossa Suomi ja Ruotsi näyttävät ottavan globaalin edelläkävijän roolin".

Vaikuttaa vahvasti siltä, että FAKE NEWS HESARIN "kesätoimittaja" HARTIKAISELLA ei ole minkäänlaista käsitystä, mitä globaaleilla teräsmarkkinoilla nykypäivänä tapahtuu ja tulevina vuosina tulee tapahtumaan.

Selvää on kuitenkin se, että kaikilla johtavilla teräksen tuottajilla on työstettävinä omat projektinsa, joissa perinteisiä tuotantoteknologioita koko ajan viilataan entistä ympäristöystävällisemmiksi.

FAKE NEWS HESARIN JA HIPPOS LINTILÄN INKOON IHMEEN hehkutus joutuisi oikeampaan valoon, jos HIPPOS LINTILÄ ja hänen VIHREÄN TERÄKSEN asiantuntijansa olisivat tutustuneet edes SSAB suunnitelmin VIHREÄN TERÄKSEN tulevien suunnitelmien osalta esim. SSAB:n vuotta 2021 koskevasta vuosikertomuksesta:

"First in fossil-free steel

SSAB began its journey to revolutionize the steel industry 5 years ago. This idea has since then become a core priority for SSAB, and we aim to be the world?s first steel company to deliver, in 2026, iron ore-based fossil-free steel to the market. This includes an active leadership role in the HYBRIT joint venture initiative together with LKAB and Vattenfall.

There is a growing interest from customers to lower the carbon footprint in their value chain, which opens up great potential for fossil-free steel as a premium product. During 2021, SSAB signed multiple partnerships in fossil-free steel with customers such as Volvo Group, Volvo Cars, Cargotec, Daimler/Mercedes-Benz and Peab.

In January 2022, SSAB?s Board took a policy decision to fundamentally transform Nordic strip production and so accelerate the company?s green transition.

The decision was taken against a background of strongly growing demand for fossil-free steel.

The planis to replace the existing system with so-called mini-mills, which will result in a broader product program and improved cost position. The ambition is to largely eliminate carbon dioxide emissions from our own operations in around 2030, 15 years earlier than previously announced."

Tarkkaavainen lukija odottaisi, että FAKE NEW HESARI olisi esittänyt INKOON IHMETTÄ hehkuttaessaan edes jonkinlaisen käsityksen suomalaisille globaalien teräsmarkkinoiden nykytilasta ja millaisista pelureista kyseisillä markkinoilla on kysymys.

Tällöin voitaisiin mahdollisesti välttyä siltä ylioptimismilta ja osaoptimoinnilta, johon Suomessa tyypillisesti ja perinteisesti on lähes kaikissa investoinneissa erehdytty, kun päätöksiä on lähdetty toteuttamaan lähinnä POLIITTISTEN KELLOKKAIDEN MÄRKIEN TOIVEUNIEN POHJALTA.

Todettakoon, että vuonna 2021 maailman raakateräksen kokonaistuotanto oli 1 951 miljoonaa tonnia ja suurimat teräksen tuottajat olivat seuraavat (x milj. tonnia/a):

□ China Baovu Group 120.0
□ Arcelor Mittal 79.3
□ Ansteel Group 55.7
□ Nippon Steel 49.5
□ Shagang Group 44.2
□ POSCO 43.0
□ HIBIS Group 41.6
□ Jialong Group 36.7
□ Shougang Group 35.4
□ TATA 30.6

Näihin teräsjättiläisiin verrattuna SSAB ja Outokumpu ovat joka tapauksessa pikkutekijöitä maailman teräsmarkkinoilla, kuten käy ilmi kyseisten yhtiöiden vuoden 2021 teräksen kokonaistuotannosta (x milj. tonnia/a), mutta erikoisalueillaan yhtiöillä on kuitenkin merkittävä markkina-asema.

□ SSAB: tuotanto 8.8, kokonaishenkilöstö 14 000, perustettu jo vuonna 1878, eli kokemusta on kyllä riittävästi erilaisen teräksen tekemisestä.

Vuonna 2021 SSAB valmisti raakaterästä yhteensä 8.8 milj. tonnia, johon tarvittiin 7.6 milj. tonnia rautapellettejä pääasiassa LKAB:lta ja lisäksi kierrätettyä terästä 3.8 milj. tonnia sekä fossiilisia pelkistysaineita kuten koksia 2.6 milj. tonnia. Sähköenergiaa SSAB osti kaikkiaan 3 357 GWh, josta valtaosa Vattenfallilta (vesi, ydin- ja tuulivoimaa).

□ Outokumpu: tuotanto 2.4 (ruostumaton teräs), kokonaishenkilöstö 9 096, raaka-aineena kierrätettyjä terästuotteita 2.5 milj. tonnia, 515 000 tonnia ferrokromia omasta Kemin ferrokromikaivoksesta. Sähköenergiaa Outokumpu kulutti vuonna 2021 yhteensä 4 641 GWh, josta 15% oli omaa tuulivoimaa ja 65% ydinvoimahankintoja mm. Pohjolan Voima Oy:n kautta pieni osuus.

On huomattava, että Outokumpukin oli hyvin lähellä kriisiyhtiötä vielä 2020, mutta vuonna 2021 markkinoiden virkistyminen pelasti yhtiön.

Outokumpu on kuitenkin yksi maailman johtavia ruostumattoman teräksen tuottajia, kuten käy ilmi alla olevasta vuoden 2022 johtavien tuottajien listasta (x milj. tonnia/a):

□ Tsingshan 13.8
□ Delong 5.9
□ Baosteel 5.2 (Baowu Steelin tytäryritys)
□ TISCO 4.5 (Baowu Steelin tytäryritys)
□ POSCO 3.3
□ Acerinox 3.3
□ Outokumpu 3.2
□ Guanxi Chengde 3.0
□ Aperam 3.0

Merkittävä seikka teräksen valmistuksessa on koko arvoketjun hallinta.

Tässä suhteessa voidaan todeta, että esim. SSAB:lla on vuosikymmenien pituiset rautapelletien ostosopimukset ruotsalaisen kaivosjätti LKAB:n kanssa

Outokummun terästuotannossa taas kierrätetty teräs ja yhtiön omistama ferrokromikaivos taas vastaa siis merkittävässä määrin ruostumattoman teräksen tuotannosta.

Vain noin vuosi sitten perustettu Blastr Green Steel on kertonut suomalaisille poliitikoille ja muille kansainvälisille päätöksentekijöillekin, että Blastr on keskustellut yhteistyöstä amerikkalaisen ison yksityisen Cargill-nimisen yhtiön kanssa.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Cargill olisi varteenotettava globaali toimija, jonka on vuosikymmenet ollut tekemisissä mm. trading toiminnan kanssa.

Yhtiöhän on jo 155 vuotta vanha, mutta sen päätoimialana on ollut maataloustuotteet. Tosin yhtiöllä on kyllä merkittävää osaamista myös rautamalmien trading-toiminnasta kuten alta selviää:

"Headquartered in Singapore, Cargill?s metals business provides value-adding services and solutions along the global ferrous supply chain.

Combining over 150 years track record of risk management in global commodities markets with more than 40 years unique insights in the ferrous industry, we provide our customers the support they need to thrive.

We connect iron ore miners around the world with steel mills in key markets and provide a broad range of services from technical marketing to customized risk management solutions along the supply chain including to end users of steel.

With around 130 dedicated experts, an established global network and hubs in China, Singapore, United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, and Vietnam to serve our customers, Cargill Metals operates across over 25 ports and more than 50 warehouses globally, providing physical and financial solutions to over 2,500 customers in 40 countries. Each year we move around 50 million tons of physical iron ore and 6 million tons of physical steel globally."

Näyttää siltä, että Cargillin henkilöresurssit rauta ja metallituotteiden trading bisneksessä on vain 130 henkilöä.
On selvää, että tällä porulla INKOON IHMEEN Mika Lintilän ilmoittaman 2.5 milj. tonnin VIHREÄN TERÄKSEN tuotannon saattaminen kilpailluille maailman markkinoille voi osoittautua HAASTEELLISEKSI, kun kilpailijoilla näyttää olevan sekä tuotannossa että tuotteiden jakelussa mukana näköjään kymmeniä tuhansia asiantuntijoita ja ilmeisesti myös vaikeiden jalostusprosessien osaajia.

Merkille pantavaa on sekin, että Nippon Steel näyttää olevan myös suomalaisen Ovako teräsyhtiön omistaja, ja Ovako näyttää toimittavan terästä Pohjoismaissa mm. Suzuki merkkisiä autoja valmistaville tehtaille.

Jos innostuu tarkastelemaan terästä tuottavien yhtiöiden tuotannon suuntautumista teräsmarkkinoiden eri sektoreille, niin voi ottaa esille esim. Nippon Steelin tuotannon jakautumisen vuonna 2021:

□ Plates 8%
□ Flat Products 51%
□ Pipes & Tubes 9%
□ Bars & Wire Rods 12%
□ Construction products 6%
□ Railway Automotive & Machinery Parts 2%

Siis ennen kuin alkaa haaveilla INKOON IHMEEN VIHREÄN TERÄKSEN tunkeutumisesta markkinoille jo vuonna 2026, niin olisi hyvissä ajoin syytä selvittää ainakin se, mihin markkinasegmenttiin HIPPOS LINTILÄN ja MARIA OHISALON hehkuttamasta VIHREÄN AALLON TERÄSTEHTAASTA aiotaan upottaa peräti 2.5 milj. tonnia terästä, kun kaikilla sektoreilla on jo nykyään kova kilpailu markkinaosuuksista ja tunnetusti kiinalaiset ovat kyllä osanneet hinnoitella teräksenkin siten, että se on kyllä käynyt kaupaksi eri puolilla maailmaa.

Merkille pantavaa on myös, että FAKE NEWS HESARIN toimittaja kirjoittaa utopiatarinassaan järkyttävästi seuraavaan loppuhuipennukseen:

"Tienraivaaja yrityksillä ja - hankkeilla taas on kokoansa suurempi merkitys, sillä ne voivat houkutella ympärilleen ekosysteemejä, jota uusi, puhdas teollisuus tarvitsee: tukipalveluja, jatkojalostajia, teollisia kumppaneita ja niin edelleen.

Käynnissä on valtioiden välinen kilpailu investoinneista. Voittajia ovat valtiot, jotka pystyvät auttamaan yrityksiä ratkomaan omia päästövähennyksiään.

Suomi on hyvässä asemassa."

Tietysti FAKE NEWS HESARI on haastatellut kaikki Suomen vihreimmät poliitikot asiassa ja tuloksena on saatu seuraava laulukuoro VIHREÄSTÄ SIIRTYMÄSTÄ:

□ Maria Ohisalo (vihr):
"Hanke työllistää 1200 henkilöä. Tämä on tärkeä, ei vain Länsi-Uudenmaan, vaan myös koko Suomen kannalta.

Yritysmaailma on herännyt siihen, että vähäpäästöisiä ratkaisuja tarvitaan entistä enemmän.

Ohisalo varoittaa mahdollisuudesta, että seuraava hallitus luopuisi nykyisen hallituksen ilmastopolitiikasta ja esimerkiksi tavoittelemasta hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä.

Voi olla varma, että tällaisia investointiuutisia ei tule maahan, joka lähtee pakittamaan tällaisessa maailman ajassa.

Tämä investointisuunnitelma on ajankuva ja entistä enemmän se ajankuva, kun katsotaan ympärille Euroopan uutta tilannetta, jossa Venäjän brutaali hyökkäyssota jatkuu ja riippuvuus fossiilienergiasta on todella kovaa edelleen monessa maassa. Se, että Suomessa on tehty vihreää siirtymää pidemmän aikaa, on auttanut meitä kriisin keskellä."

VIHREÄÄN laulukuoroon on TWITTERISSÄ ja FACEBOOKISSA liittyneet myös seuraavat poliittiset päättäjät:

□ Annikka Saarikko (kepu): "miljardien investointisuunnitelma luo luottamusta tulevaan"

□ Kai Mykkänen (kok): "kuvaa, millaisia mahdollisuuksia Suomen hyvinvoinnin ylläpitoon puhtaan energian suurvallaksi ryhtyminen voi tarkoittaa"

□ Sanni Grahn-Laasonen (kok): "vihreä siirtymä on Suomelle mahdollisuus"

□ Arto Satonen (kok): "Toteutuessaan todella hyvä uutinen, Hankkeen taustalla uskottava norjalainen yritys"

□ Atte Harjanne (vihr): "Riittävä päästötön energia on tänä päivänä teollisten investointien edellytys"

□ Anders Adlercreutz (r): "Vihreän siirtymän vetämänä tulossa suurinvestointi Suomeen ja Inkooseen. Ratkaisevaa on investoreiden mukaan puhtaan sähkön ja erityisesti tuulivoiman saatavuus"

□ Timo Harakka (dem): Harakka moitti vihreän siirtymän arvostelijoita ja totesi, "että ilmastoteollisuus tuo Suomeen koko ajan lisää työpaikkoja ja hyvinvointia."

□ Penna Urrila (EK): "Monia yksityiskohtia vielä auki. Suomi on houkutteleva investointikohde myös suurille sähkön käyttäjille!"

□ Mika LINTILÄ (kepu): "Olen erittäin tyytyväinen, että norjalainen Blastr Green Steel on valinnut Inkoon tulevan tehtaan sijaintipaikaksi.
Tämä on erittäin merkittävä investointi Suomelle ja nimenomaan tähän ajankohtaan. Vaikka nyt on synkkää, niin kasvun siemeniä on, ja tämä on ISO SIEMEN"

LINTILÄ kuitenkin huomautti vielä, että "heillä oli takanaan Pohjois-Norjan projekti, joka kuivui kokoon Norjan omien päätösten myötä. He eivät saaneet muistaakseni lupia tuulipuistolle. Sen jälkeen neuvottelut alkoivat"

□ Inkoon kunnanjohtaja on jo todennut kaikki 1200 uutta työntekijää tervetulleeksi Inkoseen, jossa tilat jo odottaa uusia asukkaita.

Sankka joukko poliittisia toimijoita herättää kysymyksen koko hankeen mielekkyydestä.

Vastaava investointikiimaa Suomen poliitikot ovat tunteneet aikoinaan 1970-luvulla VALKO SORSAN aikaan, kun Imatralle pystytettiin demarien johdolla kuvaputkitehdas, joka sitten meni konkurssiin suurista haaveista ja innostuksesta huolimatta.

Kysymyksessä oli vuonna 1976 perustettu Valco Oy, jonka tarkoituksena oli valmistaa television kuvaputkia Salora Oy ja Hitachin yhteistyöhankkeena. Valcon omistuspohja oli seuraava:

□ Valtio 60%
□ Salora Oy 20%
□ Hitachi 20%

Kuvaputkitehdas vihittiin käyttöön vuonna 1978 ja jo vuonna 1979 tappiollinen tehdas liitettiin Valmet Oy:n. Tehtaan vihki käyttöön Eduskunna puhemies Ahti Pekkala (kepu) ja juhlapuheen piti pääministeri Kalevi Sorsa (demut).

Seuraava loistava poliitikkojen investointihanke oli SONERAN loistavat ?ilmastohankkeet? (UMPTS-KAUPAT) Saksan telemarkkinoilla, jossa etenkin kokoomuslainen "nouseva kyky" Olli-Pekka Heinonen pääsi näyttämään kyntensä, kuinka valtion rahaa haaskataan.

Sonera osti syksyllä 2000 Saksasta umts-luvan 21.4 miljardilla markalla (n. 3.6 miljardia euroa). Käytännössä yhtiö osti Saksasta VIHREÄTÄ ILMATILAA, joka myöhemmin suli nollaksi.

TERRA SIPILÄ löysi sitten seuraavaksi KAINUUN IHMEEN Kainuun vaalikiertuematkallaan, kun PEKKA "PELOTON" PERÄ oli ensin harhauttanut koko suomalaisen valtaeliitin ja KAINUUN sijoittajat, että "MODERNIN BIOLUOTUSMENETELMÄN" avulla voidaan valmistaa maailman köyhimmästä nikkelimalmiosta kannattavasti nikkeliä.

PEKKA "PELOTON" poltti kaikki sijoittajien ja valtion rahat, jonka jälkeen ikuisesti lupaava KAIVOSYHTIÖ TALVIVAARA ajautui miljardi tappioiden jälkeen konkurssiin.

Vuonna 2015 TERRAFAME osti KAIVOSYHTIÖ TALVIVAARAN konkurssipesän ja vuodesta 2015 lähtien yhtiöön on sijoitettu rahaa kaikkiaan vuoden 2021 loppuun mennessä 1 007 milj. euroa, josta valtion sijoitukset ovat olleet noin 537.3 milj. euroa.

Kuitenkin joka ikinen vuosi vuodesta 2016 lähtien TERRAFAME on tuottanut tappiota. Kumulatiivinen tappion on ollut -291.7 milj. euroa ja vuonna 2021 tappio oli taas vahvassa kasvussa eli -115.8 milj. euroa, vaikka TERRAFAMEN tuloksen piti parantua, kun yhtiö alkaa tuottaa akkukemikaaleja.

Akkukemikaalien tuotantolaitokseen investoitiin ainakin 280 milj. euroa ja vuonna 2021 tämä uusi laitos tuotti jo nähtävästi siis vähintään jo -100 milj. euron suuruisen tappion.

Sinänsä hyvin mielenkiintoinen n. 280 milj. euron lisäinvestointi, joka nähtävästi 10 vuodessa tulee tekemään tappiota kumulatiivisesti suunnilleen -1 000 milj. euroa. Kysymyksessä on siis valtion erillisbudjetista maksettu Kainuun "HYVINVOINTIALUEEN" työllistämistuki.

TERRAFAMEN kohdallahan ei olekaan siis kysymys mistään kannattavasta liiketaloudellisesta hankkeesta, vaan KAINUUN "HYVINVOINTIALUEEN" ns. työttömyyden ERILLISPROJEKTISTA, joka muistuttaa PUTININ UKRAINASSA käynnistämää ERILLISPROJEKTIA, mutta positiivisessa mielessä ainakin lyhyellä tähtäyksellä.

TERRAFAMEN ERILLISPROJEKTIN kohdalla tutkitaan siis sitä, kuinka Suomessa voidaan VALTION VALVONNASSA ja KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN päätöksellä tuhota hallitusti sekä OULUJOEN että SAIMAAN VESISTÖJEN pohjavesialueet ja kaivaa KAINUUN KORPEEN satojen miljoonien kuutiometrien kaivanto sekä EU:n luonnon ennallistamisasetuksen vastaiset satojen miljoonien tonnien uraanipitoiset raakkuvuoret, jotka tulevaisuudessa jouduttaa umpioimaan miljardeja euroja maksavaan sargofaagiin samalla tavalla, kuin on jouduttu tekemään myös T?ernobylin aikoinaan sulaneen ydinreaktorin ympärille.

Olisi luullut, että TERRAFAMEN ERILLISPROJEKTI olisi herättänyt Suomen keskeiset poliitikot sotkeutumasta ns. ikuisesti lupaaviin teollisuushankkeisiin, mutta ei sen jälkeen, kun Suomessa innostuttiin TERRA SIPILÄN ohjauksessa laittamaan VALTION TASEET TUOTTAMAAN ja päätetiin lopettaa velaksi syöminen.

Tässä huumassa KAINUUN IHME ei siis ole jäänyt Suomen johtavien poliitikkojen viimeisimmäksi UROTYÖKSI, kun jo HIPPOS LINTILÄN johdolla iskettiin kirves FORTUM UNIPERIN kylkeen jo vuonna 2017, kun FORTUMIN yrityskauppaekspertit PEKKA LUNDMARK ja NOKIAN visionääri SARI BALDAUF päättivät lähteä Saksan ja Venäjän sähkö- ja kaasumarkkinoiden erityiskonsulteiksi tietysti lupaa kysymättä valtion rahoilla.

Tässä arvokkaassa energia-alan konsultointityössä demujen KUOPION MOOSES LIPPOSELLA on ollut vuosikymmenien pitujinen ja erittäin hyvin tuottanut yhteistyöprojekti venäläisten ja saksalaisten korruptioherrojen ja rouvien kanssa.

Vielä vuonna 2020 FORTUMIN hallituksen puheenjohtajaksi noussut entinen NESTEEN toimitusjohtaja MATTI LIEVONEN kiitteli auliisti LUNDMARKIN ja BALDAUKSEN UNIPER suorituksia, kun LUNDMARK luotuaan FORTUM-UNIPER katastrofin lähti visionääriksi NOKIAAN.

Jäämme siis odottamaan sitä, missä vaiheessa LUNDMARK ilmoittaa, että NOKIA on päättänyt yhdistää voimavarat FORTUMIN kanssa ja on päättänyt lähteä rahoittamaan INKOON VIHREÄTÄ TERÄSIHMETTÄ, jossa terästä aletaan valmistaa vedystä ja tavallisesta graniitista, koska tuomalla prosessiin riittävästi vihreätä tuuli- tai ydinvoimaa, niin hiuksen hienon rautaosuuden omaavasta graniitista voidaan todellakin valmistaa vedyn avulla puhdasta rautaa ja mahdollisesti jopa ruostumatonta vihreätä terästä, kuten ao. graniitin koostumuksesta voisi päätellä:

"Graniitin tyypillinen kemiallinen koostumus on 70?77 % piidioksidia, 11?13 % alumiinioksidia, 3?5 % kaliumoksidia, 3?5 % natriumoksidia, 1 % kalkkia, 2?3 % rautaa, ja alle 1 % magnesiumia ja titaania.

Graniitissakin on pieniä määriä uraania ja toriumia, jotka aiheuttavat radioaktiivista säteilyä."

Erittäin kiinnostavaksi tämäkin VIHREÄN TERÄKSEN PROSESSI muodostuukin, koska graniitissa näyttää olevan myös vähäisiä määriä ainakin uraania, joka on myös tulevaisuuden VIHREÄN ENERGIAN lähde.

On selvää, että tällainen VIHREÄN TERÄKSEN VALMISTUSPROSESSI istuu kuin nenä päähän myös entisen Elinkeinoministeriön virkamiesten eli MATTI HIETASEN ja JANNE KÄNKÄSEN luomuksen TERRAFAMEN ja tietysti myös sen emoyhtiöksi laitetun Suomen Malminjalostus Oy:n pitkän aikavälin piirustuksiin, joihin kuuluu ainakin Soklin kannattamattoman kaivoksen avaaminen.

Tunnettu tosiasiahan on sekin, että Soklin malmiossakin on fosforin lisäksi myös rautayhdisteitä, joita kaikkia tietysti tarvitaan, kun Suomen huoltovarmuuttakin tarkastellaan pitkässä juoksussa.

Lopputuloshan tästäkin VIHREÄSTÄ SIIRTYMÄSTÄ JA HYPYSTÄ TUNTEMATTOMAAN on ollut se, että Suomessa on jouduttu suureen sähköpulaan, kun meidän on täytynyt ensiksi ottaa huomioon sekin, että meitä huomattavasti isommassa ja varakkaammassa Saksan maassa asukkaat saavat nautiskella Uniperin Ruotsissa olevien ydin- ja vesivoimaloiden tuottamasta sähköstä, kun taas suomalaisten piikkiin on laskettava Fortumin osalta ainakin 32 miljardin euron kassavirtamenetys pitkässä juoksussa.

HERRA VARJELE SUOMALAISIA INKOON VIHREÄN TERÄKSEN IHMEESTÄ!!!

Kaikki merkit ovat sellaiset, että tästä INKOON VIHREÄN TERÄKSEN IHMEESTÄ ollaan kovaa vauhtia MIKA "HIPPOS" LINTILÄN ohjauksessa tekemässä jälleen kerran veronmaksajien maksettavaksi massiivista VIRHEINVESTOINTIA, koska VIHREÄSSÄ SIIRTYMÄSSÄ EI VOI PAKITTAA, kuten VIHERVASEMMISTOLAINEN MARIA OHISALO on jo hankkeen osalta FAKE NEWS HESARISSA vakaumuksellisesti todennut.

alan kolmas miesRe: VOE KAUHEETA!!!10.1.2023 1:20
FAKE NEWS HESARI ei näytä hellittävän MIELETÖNTÄ VIHRETÄ JOIKHAILUAAN!!!

5.1.2023 FAKE NEWS HESARIN hyökkää ensin toimittaja HELI SAAVALAISEN toimesta Suomen metsähoidon kimppuun ja toteaa seuraavasti:

"Sen sijaan pidetään itsepintaisesti kiinni ylimitoitetuista hakkuutavoitteista, kannattaisi pohtia hiilinielujen ja metsäluonnon monimuotoisuuden vahvistamista.

Keinoja on, ja tuoreet tiedot hiilinielujen tilasta osoittavat, että ne täytyy myös toteuttaa."

Saavalaisella vain ei ole käytössään kuitenkaan mitään todellisia faktoja typerien idioottimaisten visioidensa tueksi.
Saavalaiselta odottaisi TIETEELLISTÄ selvitystä väitteidensä tuoksi.

Tietenkään Suomen johtavimman VIHREÄN VISIONÄÄRIN kokoamasta FAKE NEWS HESARIN toimittajakunnasta ei voi odottaakaan muuta kuin HAITARIN SOITTOA läpi yön pintabaareissa ja sen jälkeistä kännipäistä autoiluyritystä Helsingin vilkkaaseen aamuliikenteeseen.

Ei tarvinnut 5.1.2023 postiluukusta kannettua FAKE NEWS HESARIA selata kuin sivulle A24, niin jopa siellä sitten em. kesätoimittaja HARTIKAISTA ja SAAVALAISTA kokeneempi toimittaja ANNI LASSILA lähtee luennoimaan lähes koko Suomen kansalle VIHREÄN TERÄKSEN TEOSTA seuraavalla otsikolla:

"VIHREÄ TERÄSTEHDAS PÄÄSTÄÄ VAIN PUHDASTA VETTÄ"

Toimittaja LASSILA oli nyt joutunut käymään Oulun yliopiston metallurgian professori TIMO FABRITIUKSEN luennolla, jossa FABRITIUS oli vihjannut, että INKOON VIHREÄ IHMETERÄS tulisi ehkä käyttämään SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin yhteisyritys HYBRITIN kehittämää vetyyn perustuvaa kuilu-uuniteknologiaa.

Toimittaja LASSILA oli ollut yhteydessä FABRITIUKSEEN, koska FABRITIUS on ollut mukana asiantuntijana kepun HIPPOS LINTILÄN rahoittamassa TOCANEM-hankkeessa ideoimassa sitä, kuinka VIHREÄTÄ TERÄSTÄ voidaan ainakin teoriassa valmistaa.

Kuultuaan FABRITIUKSEN luennot toimittaja LASSILA laati sitten jo FAKE NEWS HESARIIN selkeät prosessikaaviot, jossa toimittaja näyttää, kuinka perinteisessä teräksen valmistusmenetelmässä raakaraudasta syntyy terästä, kun raakarauta pelkistetään ensin 1500 asteessa masuunissa koksia polttamalla metalliseen muotoon.

Masuunissa koksin sisältämä hiili muodostaa ilmassa olevan hapen kanssa häkää eli hiilimonoksidia, joka sitoo rautaoksidista hapen ja näin rautaoksidi pelkistyy metalliseksi raudaksi. Samalla ilmaan vapautuu hiilidioksidia.

Masuunin jälkeen sulan rautamalmin lämpötila vielä nostetaan konvertterissa 1700 asteeseen, jolloin viimeisetkin rippeet raakaraudassa (rautaoksidi) olevasta hiilestä palaa häkäkaasuksi ja hiilidioksidiksi.

Perinteisessä teräksen valmistuksessa vapautuu siis hiilidioksidia, kun pelkistävänä reagenssina käytetään halpaa kivihiiltä ja koksia.

Perinteisen teräksen valmistuskaavion viereen toimittaja LASSILA on luonnostellut VIHREÄÄN VETYPELKISTYKSEEN perustuvan VIHREÄN TERÄKSEN VALMISTUSPROSESSIN.

Vetypelkistykseen perustuvassa menetelmässä vedyn avulla rautaoksidissa oleva happi liittyy vetyyn ja muodostuu vesihöyryä.

Vetypelkistyksessä lämpötila jää alemmaksi (n. 950 astetta) kuin perinteisessä teräksen valmistuksessa, mutta tässä valmistusmenetelmässä tarvitaan massiiviset määrät sähköä ensin siinä vaiheessa, kun vetyä valmistetaan esim. elektrolyysissä vedestä ja tietysti vastaavalla tavalla myös raudanjalostuksen myöhemmissä vaiheissa, joissa esim. sähköllä toimivissa valokaariuuneissa vedyllä pelkistettyyn rautaoksidiin lisätään sähköllä toimivassa valokaariuunissa kierrätetystä teräsromusta valmistettua terästä, jolloin lopputuotteena syntyy ns. VIHREÄTÄ TERÄSTÄ.

Esim. Outokummun Tornion tehdas on yksi maailman johtavia ruostumattoman teräksen valmistajia ja tehtaan valokaariuunin optimoinnista gradun kirjoittanut opiskelija Iivari Romakkaniemi kirjoittaa seuraavasti:

"Outokumpu on maailman johtavia ruostumattoman teräksen tuottajia niin tutkimuksen, kehityksen kuin teknisen tukensakin osalta.

Outokumpu tunnetaan tuotelaadustaan, erinomaisista standarditeräksistään EN 1.4301 (ASTM 304) ja erikoisteräksistään kuten duplex-teräksistään.

Outokumpu on globaali yritys, jonka suurimmat tuotantolaitokset ovat Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kiinassa.

Outokummun osuus ruostumattoman teräksen valmistuksesta oli vuonna 2013 Euroopassa 34 % ja koko maailmassa 8 %.

Tornion tuotantolaitos on yksi maailman kustannustehokkaimmista ja integroiduimmista ruostumattoman teräksen tuotantolaitoksista, jotka keskittyvät standarditerästen suurtuotantoon."

Tornion terästehtaan pääasiallinen raakateräs perustuu kierrätettyyn teräkseen, jota käsitellään juuri valokaariuuneissa. Kierrätetyn raaka-aineen osalta yhtiö kuvailee tilannetta seuraavasti:

"Valokaariuuni käyttää raaka-aineenaan pääosin kierrätysterästä.

Se on valokaariuunin suurin ja niin kustannuksiltaan kuin määrältäänkin tärkein raaka-aine.

Kierrätysteräkset voidaan jakaa neljään päätyyppiin: haponkestävään ja ruostumattomaan ostokierrätysteräkseen sekä tehtaan sisäisestä kierrosta tuleviin haponkestäviin ja ruostumattomiin kierrätysmateriaaleihin.

Nämä kierrätysmateriaalit voivat olla nauhoja, levyjä tai muuta sen tyyppistä materiaalia.

Kierrätysteräksen koko, tiheys ja ainepitoisuudet vaikuttavat huomattavasti uunin prosessiin."

INKOON IHMEEN VIHREÄN TERÄKSEN tuotannossa on siis myytävän tuotannon markkinoille saattamisen kannalta oleellista, millaisista raaka-aineista FAKE NEWS HESARIN toimittajat aikovat INKOON IHMEESSÄ terästä valmistaa.

Tarkempia kannattavuuslaskelmia laatimattakin on selvää, ettei INKOON IHMEEN VIHREÄN TERÄKSEN tehtaan prosessi ole vielä läheskään valmis vielä vuonna 2026, jolloin HESARI on kuitenkin olettanut tehtaan pyörähtävän käyntiin, kun Blastr Green Steelin toimitusjohtaja WITTUNEN on tuollaisen aikataulun jo mennyt lupaamaan jopa Suomen kepun elinkeinoministeri MIKA "HIPPOS" LINTILÄLLE.

Vielä selvempää on se, ettei INKOON IHMEELLÄ tule olemaan vielä vuosikymmeniin ainuttakaan maksavaa teräksen ostajaa, koska Blastrilla ei ole hajuakaan siitä, millaista terästä VIHREÄ TERÄS on ominaisuuksiltaan.

HESARIN kesätoimittajia on hyvä muistuttaa siitä, että kaupallisilla teräksillä on hyvinkin tarkat laatunormit, eikä teräksen loppukäytössä tunneta sellaista terästä kuin VIHREÄ TERÄS.

Sen sijaan se on jo yleisestikin tiedossa, että ainakin kuparipellillä katetut katot muuttuvat aikaa myöten VIHREIKSI, kun kuparipellin pinta reagoi ilmassa olevan hapen kanssa, jolloin pellin pintaan syntyy ohut tumma kuparioksidikerros, joka ilmassa olevan hiilidioksidin vaikutuksesta muuttuu lopulta vihreäksi kuparikarbonaatiksi eli patinaksi (CuCO3).

Toisin kuin rauta tai raakateräs, jotka saattavat ruostua kokonaan, kupari hapettuu ainoastaan pinnalta, ja sen pinnalle syntynyt oksidi- tai karbonaattikerros suojaa sitä hapettumasta syvemmältä.

Siis mitä tahansa VIHREÄTÄ TERÄSTÄ EI INKOON IHMEEN terästehtaassakaan kannata valmistaa.

SÄHKÖ on joka tapauksessa VIHREÄN TERÄKSEN valmistuksen AKILLEEN KANTAPÄÄ ja näin tulee olemaan myös INKOON IHMETEHTAASSA:

Prof. FABRITIUS on HESARIN toimittaja LASSILALLE kertonut, että INKOON VIHREÄN IHME TERÄSTEHTAAN 2.5 miljoonan vuosituotannon valmistaminen vetypelkistyksellä vaatii niin paljon vihreää vetyä, että IHMETEHDAS tulisi käyttämään sähköä, jopa 8-10 terawattituntia vuodessa.

Enimmillään pelkästään tätä yksittäistä epävarmaa VIHREÄN TERÄKSEN IHMETEHDASTA varten tarvittaisiin siis jatkuvaa sähkön tuotantokapasiteettia ainakin lähes 4 000 MW, joka ylittää jo koko nykyisen Olkiluodon kolmen ydinreaktorin sähkön tuotantokapasiteetinkin (n. 3 500 MW).

Voi vai ihmetellä, kuka uskaltaa rakentaa tällaista utopialaitosta varten tarvittavan vetytehtaan ja tarvittavan tuulipuiston tai ydinvoimalan, jos INKOON IHMETEHTAAN VIHREÄLLE TERÄKSELLE ei löydykään ostajia.

Valmistettavaa VIHREÄTÄ TERÄSTONNIA kohden sähköenergian jatkuva tarve voi siis olla jopa 4 MWh/tonni, kun taas esim. SSAB:lla nykyään 8.8 miljoonan terästonnin valmistukseen tarvitaan sähköä vain 0.5 MWh/tonni.

Ei ole kauaa siitä, kun sähkön hintakin pomppasi EU:n markkinoilla jo 400 euroon megawattihunnilta.

Tällaisella hinnalla INKOON VIHREÄN TERÄKSEN TEHTAASTA ei pystytä myymään ainuttakaan tonnia VIHREÄTÄ TERÄSTÄ, koska teräksen tonnihinta näyttää nykyään pyörivän vain noin 1000-1200 euron paikkeilla per tonni.

INKOON VIHREÄN TERÄKSEN IHMETEHTAAN sähkölasku olisi ilman mitään raaka-ainekuluja jo 400 X 4 = 1 600 EUR/tonni, kun esim. Raahen perinteisellä terästehtaallakin sähkökustannus olisi vielä siedettävä 400 x 0.5 = 200 EUR/tonni.

Vielä pahempi tilanne tulee tietysti olemaan INKOON VIHREÄN TERÄKSEN IHMETEHTAASSA silloin, kun talvella sattuu noin kolmen viikon tuuleton jakso ja IHMETEHTAAN asiakkaat joutuvat odottelemaan terästään muutaman viikon, kun IHMETEHDAS joudutaan pysäyttämään sähkön puutteen vuoksi ja henkilökunta tietysti joudutaan lomauttamaan.

Kuitenkaan VIHREÄTÄ TERÄSTÄ himoitseva ja VETYTALOUTTA herkeämättä ajava HESARIN toimittaja LASSILA ei ole näistä kaikkia terästeollisuuden ammattilaisia huolettavista asioista huolissaan, vaan toteaa tuulivoimaakin koskevassa lausunnossaan seuraavasti:

"Tuulivoimaa Suomeen nouse vauhdilla. Nyt sitä on 5 200 MW, mutta jo runsaan kahden vuoden päästä 10 000 MW.

Siitä eteenpäin rakentamisen tahdin määrää kysyntä eli, jos vetyinvestointeja ja siihen liittyvää teollisuutta on tulossa paljon, myös mutta tuuli- ja aurinkovoimaa rakennetaan valtavia määriä lisää."

Nyt on jo tieteellisestikin todettu, että isoissa tuulivoimapuistoissa generaattorien siivetkin tuntuvat jäätyvän, joka aiheuttaa jo heti 10% suuruisen tehotappion.

Eikä kukaan ole toistaiseksi Suomessa vielä edes selvittänyt sitä, miksi muualla maailmassa mm. Saksassa ja Yhdysvalloissa ja Norjassakin esiintyy voimakasta kritiikkiä tuulivoiman suhteen.

Toistaiseksi tuulivoiman kokonaisvaltaisesta ympäristöystävällisyydestä ei ole myöskään esitetty missään tieteellistä näyttöä.

Onneksi prof. FABIRITIUS toteaa FAKE NEWS HESARISSA varottavasti seuraavasti:

"Teräksen valmistusprosessin pitäisi pystyä pyörimään tasaisesti, mutta vedyn varastointi suuressa mittakaavassa on haasteellista."

5.1.2023 HESARI toinen toimittajan alku eli ESA JUNTUNEN innostui kirjoittamaan myös siitä, että INKOON VIHREÄN IHMETERÄKSEN lopullinen päämäärä on ilmeisesti autoihin tarvittava teräs, jossa on "kyltymätön teräksen tarve".

TOIMITTAJA JUNTUNEN on onneksi haastatellut myös Oulun yliopiston materiaali- ja konetekniikan professori JUKKA KÖMIÄ, joka kommentoi norjalaisen Blastr Green Steelin INKOON VIHREÄTÄ TERÄSTEHDASHANKETTA seuraavasti:

"Tarkoitushan tässä on hyvä, se on pääasia, mutta millä tekniikalla ja aikajänteellä tehdas onnistuu? Se jää nähtäväksi."

JUKKA KÖMI totesi myös, että "yksistään autoteollisuuden suosimia teräslaatuja on jopa viisituhatta erilaista.

Autojäteillä on kuitenkin saneluasema materiaaleista ja tuotantotavoista, ja terästehtaat tulevat käytännössä perässä kuin pässi narussa."

FAKE NEWS HESARI ei kuitenkaan vielä 6.1.2023 luopunut IHKOON VIHREÄN TERÄSTEHTAAN VISIOSTAAN, vaan toimituskunta laittoi taas ilmeisesti harjoittelevan kesätoimittaja HARTIKAISEN uudestaan asialle ja HARTIKAINEN teki taas työtä käskettyä etusivun otsikolla:

"MILLAISTA TULEVAISUUTTA SUOMI VEDYLLÄ RAKENTAA?"

Nyt alkaisi jo olla korkea aika pistää kuitenkin HARTIKAINEN toimittajakouluun, kun HESARIN toimituspäällikkö on painattanut HARTIKASEN visionääriset ajatukset "TALOUSSIVUILLE" nro 32-33 lennokkaasti otsikolla:

"SUOMELLA ON HYVÄT KORTIT TULEVAAN VETYTALOUTEEN"

Lennokkaassa jutussaan HARTIKAINEN on lähtenyt jo rakentamaan vetyputkia ympäri Eurooppa konsultoituaan ensin kaasuverkkoyhtiö Gasgrid Finlandin kanssa.

HARTIKAISEN suunnittelupöydällä on jo 5 000 kilometriä vetyputkihankkeita, jotka kuitenkin ovat vielä varhaisessa vaiheessa.

"Vetyputkihankkeet kuitenkin konkretisoivat hyvin sen valinnan, joka Suomella on edessään: Minkä roolin haluamme uudessa vetytaloudessa? Olemmeko Pohjolan Saudi-Arabia vai Saksa?

Siitä kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä, että puhtaan vedyn ympärille kovaa vauhtia muodostuva vetytalous on Suomelle ainutlaatuinen tilaisuus."

HARTIKAINEN varmistaa vielä sen, mistä on kysymys.

"Puhtaalla tai vihreällä vedyllä tarkoitetaan sähköllä vedestä erotettavaa vetyä.

Jos elektrolyysin tarvitsema sähkö on tuotettu päästöttömästi, prosessi ei tuota kasvihuonepäästäjä eikä kuluta fossiilisia luonnonvaroja.

Uudessa hiilineutraalissa taloudessa vedylle kaavaillaan isoa roolia.

Ensi alkuun vedyllä voidaan korvata teollisuuden nykyisinkäyttämä fossiiliperäinen vety.

Myös kokonaan uudet teollisuuden alat, kuten terästeollisuus tulevat kuvaan ja vedystä voidaan valmistaa myös synteettisiä polttoaineita, joista toivotaan ratkaisua myös liikenteen päästöihin.

Suomen vetyinnostuksen taustalla on monia syitä, mutta ylivoimaisesti tärkein niistä on halvan, päästöttömän sähkön saatavuus.

Se on elinehto puhtaan vedyn tuotannolle, joka on hyvin sähkösyöppö prosessi.

HARTIKAINEN maalailee leveällä pensselillä, että olosuhteet Suomessa ovat tuulivoimalle erinomaiset.
Maatuulivoima on meillä jostain syystä tuotantokustannuksiltaan halvempaa kuin muualla Euroopassa ja kasvupotentiaali on poikkeuksellinen.

Rannikolle kaavaillaan jo valtavia merituulivoimaloita, ja kansa suorastaan janoaa lisäydinvoimaa.

Jaetut kortit ovat hyvät. Nyt täytyy vain päättää, kuinka ne pelataan.

Skenaarioita on kaksi.

□ Pohjolan Saudi-Arabia:
Tässä skenaarioissa HARTIKAINEN on laatinut ennusteen, jossa vetyputkia pitkin Suomen halvan sähköenergian avulla valmistettua ylijäämävety toimitetaan Saksaan samalla tavalla, jolla DEMUJEN MOOSES LIPPONEN KONSULTOI NORD STREAM KAASUPUTKET SAKSALAISILLE VENÄJÄLTÄ.

Nyt nuo MOOSEKSEN korruptiorahoilla konsultoimat ja NORD STRREAMIN kaasuputket on jo räjäyetty ja MOOSES viimeistelee elämäkertojaan valtion kustantamassa kirjailijan kammiossaan.

On vielä epäselvää, tarvitaanko tässä vetykonsulttina jopa HIPPOS LINTILÄN hyvää ystävää kepun ESKO AHOA, jolla todennäköisesti on kaikki tarvittavat korkean tason kontaktit, jotta Suomesta saadaan syntymään Pohjolan Saudi-Arabia.

□ Pohjolan Saksa:
Tässä HARTIKAISEN skenaariossa Suomi houkuttelee paljon puhtaan vedyn tuotantoinvestointeja, mutta yhtä lailla myös vetyä hyödyntävää teollisuutta. Suomesta ei siis virtaa muualle VIHREÄTÄ VETYÄ vaan arvokkaita jatkojalosteita: kemianteollisuuden tuotteita, synteettisiä polttoaineita, puhdasta terästä.

Tähän skenaarioon INKOON IHMEEN VIHREÄ TERÄS sopii kuin SUUTARIN SORMI SIAN SELLAISEEN.

HARTIKAISEN VISIOISSA molemmissa skenaarioissa tarvitaan sähkönsiirtoyhteyksiä muistuttava rajat ylittävä vedyn siirtoverkosto, joka antaisi teollisuudelle varmuuden, että vetyä on aina saatavissa.

Toimittaja HARTIKAINEN on aivan oikein huomannut sen, että VIHREÄTÄ SÄHKÖÄ ei ilmeisesti voi vielä satoihin vuosiin varastoida muutoin kuin erilaisten polttoaineiden muodossa mukaan lukien myös ydinpolttoaineet.

Niinpä toimittaja HARTIKAINEN on tehnyt terävän johtopäätöksen, että VIHREÄTÄ SÄHKÖÄ voikin varastoida nähtävästi ns. VIHREÄN VEDYN MUODOSSA.

HARIKAINEN onkin ryhtymässä rakentamaan Keski-Euroopan kallioluoliin SUOMALAISEN VIHREÄN VEDYN VARASTOSÄILIÖITÄ.

HARTIKAINEN päättää visionäärisen mietiskelynsä seuraavasti:

"Visiot ovat suuria, toteutus jää nähtäväksi. Yhtä kaikki, valtioiden välinen kilpailu vetyinvestoinneista on käynnissä juuri nyt, ja kilpailussa on eduksi, jos tietää, mitä tavoittelee."

HARTIKAINEN on sen verran nuori toimittaja, että hänellä ei ole varmaan muistissaan sitä, kuinka aikoinaan saksalaiset suunnittelivat ilmalaivojakin vedyn varaan.

Mutta vedyn kanssa leikkiminen päättyi siihen, kun vuonna 1937 Atlantin ylilentoja varten rakennettu ilmalaiva Hindenburg räjähti laskeutuessaan New Jerseyn kentälle Amerikassa.

Ilmalaivassa oli vetyä 200 000 kuutiometriä ja alus paloi poroksi 37 sekunnissa. Aluksen kyydissä olleista 97 henkilöstä onneksi 62 selviytyi hengissä.

Herää vain kysymys millainen VETYPOMMI toimittaja HARTIKAISEN laatimiin VIHREÄN VEDYN VISIOIHIN liittyy, jos kakki Keski-Euroopan kallioluolat täytetään ns. VIHREÄLLÄ VEDYLLÄ.

alan kolmas miesRe: VOE KAUHEETA!!!20.1.2023 3:07
KANKI KAIKKONEN teki viisaasti, kun selvensi, ettei KANKI ole sotkeutunut FORTUMILTA INKOON VIHREÄN TERÄKSEN "VETYPOMMIHANKKEESEEN", eikä aio tulevaisuudessakaan siirtyä mukaan tällaiseen IKUISESTI LUPAAVAAN HUIJAUKSEEN.

FORTUMIN taholla on ennenkin oltu mukana tällaisissä IKUISESTI LUPAAVISSA HANKKEISSA etenkin PEKKA "KULTASORMI" LUNDMARKIN ja hänen SARI "MUUSA" BALDAUKSEN aikana.

PEKKA "KULTASORMI" kertoi vuonna 2017 HIPPOS LINTILÄLLE, että nyt haukattiin KULTAA SAKSASTA, kun löydettiin kuin ihmeen kaupalla EON:in ulkoistama UNIPER, jolloin välittömästi kepun talousekspertti HIPPOS LINTILÄ oli myytyä miestä.

PEKKA "KULTASORMEN" taannoisen taktiikan ymmärtää hyvin, kun "KULTASORMI" oli havainnut, ettei HIPPOS LINTILÄ teurastusfirma POUTUN entisenä talosjohtajana voinut tietää energiamarkkinoista puhumattakaan kansainvälisestä sähkön- ja lämmön tuotannosta tai alan yrityksistä tuon taivaallista.

HIPPOS LINTILÄN ja TYTTI TUPPURAISEN valvonnassa valtion taseet pantiin TERRA SIPILÄN ohjeiden mukaan kuitenkin tuottamaan ja tuotosta tuli.

Pitkän aikavälin tappio FORTUMIN UNIPER seikkailusta tulee olemaan Suomen veronmaksajille ainakin n. 32 miljardia euroa.

Nyt, kun TERÄSTEOLLISUUDESTA täysin ymmärtämätön HIPPOS LINTILÄ näyttää lähteneen Blastr Green Steelin toimitusjohtaja WITTUSEN puhemieheksi INKOON VIHREÄN TERÄKSEN UTOPIATEHTAASSA, niin voimme olla täysin varmoja siitä, että hanke ei tule koskaan toteutumaan.

Blastr Green Steel ei ole ELON MUSKIN TESLAN kaltainen yritys, joka suurista tappioista huolimatta on toistaiseksi onnistunut murtautumaan kansainvälisille automarkkinoille.

TESLAKIN on tehnyt tappiota perustamisestaan (vuonna 2003) lähtien ja yhtiö pystyi tuottamaan ensimmäisen positiivisen tuloksen vasta vuonna 2021.

Kuitenkin TESLAKIN roikkui jo konkurssin partaalla vuonna 2019.

Musk kuitenkin onnistui vielä pelastamaan yhtiön ja TESLAN osake kipusi marraskuun 1, 2021 kaikkien aikojen ennätykseen eli 381.59 USD/osake.

Se mikä menee ylös, tulee myös alas ja niinpä TESLAN osakkeen hinta on jo pudonnut huipustaan kuin kivi siten, että tammikuun 19, 2023 osakkeen arvo oli enää 127.17 USD/osake. Pudotusta on siis ollut lyhyessä ajassa 66.7%.

Lisääntyneen kilpailun johdosta TESLA on joutunut jo pudottamaan monien malliensa hintoja USA:ssa ja Euroopassa peräti 20%.

Hintojen pudotus tulee olemaan myrkkyä TESLALLEKIN, kun vuonna 2021 TESLA pystyi saamaan 53.8 miljardin taalan liikevaihtostaan voittoa vain 5.5 miljardin taalan voiton eli siis 10.2%.

TESLAN kaikki tuotantokustannukset olivat vuonna 2021 47.4 miljardia taalaa.

Kun tiedetään, että tuotantokustannukset nousevat vuositain lähes 10%:n vauhdilla, niin hintojen 20%:n pudotuksen jälkeen TESLANKAAN tuloksissa ei ole paljon kehumista, kuten alta selviää:

□ Liikevaihto 53.8 X 80% = 43.1 miljardia USD
□ Kustannukset 47.4 X 110% = 52.1 miljardia USD
□ Tappio suunnilleen 9.0 miljardia USD

TESLA on siis perustettu jo vuonna 2003, joten tällaisen "rahantekokoneen" rakentamiseen on mennyt lähes 20 vuotta ja nyt voi hyvin olla, että yhtiö ajautuu vielä uudelleen kriisiyhtiöksi.

Vastaavalla tavalla kivinen tie tulee olemaan myös WITTUSEN SUOMEN FAKE NEWS MEDIALLE ja HIPPOS LINTILÄLLE esittelemällä Blastr Green Steelin INKOON VIHREÄN TERÄKSEN UTOPIATEHTAALLA.

WITTUSEN esittelemällä UTOPIAHANKKEELLA ei ole toistaiseksi ainuttakaan asiakasta.

Yhtiöllä ei ole myöskään ammattitaitoista henkilökuntaa.

VIHREÄN TERÄKSEN VALMISTUSPROSESSISTA ei ole myöskään tietoakaan.

Täysin alkutekijöissään on myös VEDYN VALMISTUSPROSESSI sekä IHMETEHTAAN tarvitsema VIHREÄ SÄHKÖ, kun IHMETEHTAAN sähkön tarve on jatkuvalla syötöllä jopa suurempi kuin OLKILUODON 3 REAKTORIN, jonka rakentamiseen on mennyt kaikkineen 20 vuotta.

Tuulivoimapuisto voitaneen rakentaa nopeammin, mutta tuulivoima puiston hyötysuhde lienee korkeintaan 30%, jollain tarvitaan massiviset vedyn varastosäiliöt, eikä missään ole olemassa sellaista varastokapasiteettia, joka voisi uskottavasti (ilman räjähdysvaaraa) turvata VIHREÄN IHME TERÄSTEHTAAN jatkuvan tuotannon.

Vedyn varastoinnin vaikeudesta MOTIVAKIN on selvitellyt jo asiaa, mutta ilmeisesti HIPPOS LINTILÄN ymmärrys tai akuutit vaalikiireet ovat estäneet sen, ettei HIPPOS LINTILÄ ole vielä entinyt tutustua tähän VETYTEKNOLOGIAAN, jota kuitenkin Suomen FAKE NEWS MEDIA näyttää väkisin syöttävän Suomen kansantalouden pelastusohjelmaksi.

MOTIVAN TIEDOTE:

"Vedyn varastointi haasteellista

Vedyn energiasisältö massayksikköä kohden on erittäin hyvä, lähes kolminkertainen bensiiniin ja dieselöljyyn verrattuna.

Pienen tiheyden takia tilavuuteen suhteutettu energiatiheys on kuitenkin erittäin huono.

Siksi vedyn varastoinnissa kaasumaisena on käytettävä erittäin korkeaa painetta; nykyisin jopa 700 bar on käytössä.

Vetysäiliössä yhdistyy tiivis, teräksestä valmistettu sisäsäiliö ja hiilikuitukomposiitista tehty ulkovaippa, joka kantaa paineen aiheuttamat voimat.

Vaihtoehtoisesti vety voidaan muuttaa nestemäiseen olomuotoon jäähdyttämällä se -253 °C lämpötilaan.

Nesteytetyn vedyn säilöissä on myös kaksikuorinen rakenne, jossa kuorten välissä on tehokas lämpöeristys.

Tällainen säiliö vaatii käytännössä jatkuvaa jäähdyttämistä, muuten vety muuttuu takaisin kaasuksi.

Siksi nestevety soveltuu parhaiten autoihin, jotka ovat jatkuvassa käytössä.

Kolmas tapa vedyn varastoinnissa on sitoa vety esimerkiksi metallihydrideihin, mutta kaupallisia sovelluksia siitä ei vielä ole.

Tämäkin varastoimismuoto johtaa verrattain painavaan säiliöön, koska parhaatkaan hydridit eivät kykene sitomaan vetyä kuin alle 10 % omasta massastaan.

Hydridi on toisaalta luonnostaan turvallisin varastointimuoto, sillä siitä vety ei vuoda itsekseen, vaan hydridiä on lämmitettävä, jotta vety vapautuisi.

Vety tarjoaa kuitenkin akkuja paljon paremman energiatiheyden sähkön varastoimiseen.

Siksi autoteollisuus on ryhtynyt aktiivisesti kehittämään polttokennoautoja.

Kuitenkin vetyautoissakin ongelmaksi tulee prosessien jäätyminen pakkasella.

Tarkemmin tutkittaessa VEDYN VALMISTUKSEN HIILIEMISSION määrä ei juurikaan poikkea esim. fossiiliautojen hiilidioksidi päästöistä.

Lyhyesti sanoen:

Blastr Green Steelin LIIKEIDEASSA ON LUKUISIA ONGELMIA, eikä hankkeella ole olemassa edes sellaisia pääomia, joiden avulla tehdas saadaan pystyyn, puhumattakaan siitä, että tehdas joskus pystyisi tuottamaan jatkuvalla syötöllä autoteollisuuden tarvitsemia erikoisteräksiä, jotka täyttävät teräkselle asetettavaat lujuus jne normit.

Ihmetyttää suuresti, että Suomen Valtamedia eli FAKE NEWS MEDIAT YLE & HESARI ovat käyttäneet toistaiseksi uskomattoman määrän UTOPIAHANKKEEN esittelyyn.

INKOON IHMETEHTAASSA on runsaasti samoja piirteitä, kun kiinalainen KAIDI iloitti jo vuonna 2016, että yhtiö rakentaa Kemiin modernin biodiesel tehtaan, jolloin RKP puheenjohtaja Carl Haglundkin siirtyi politiikasta KAIDIN Kemin hanketta toteuttavan tytäryhtiön varatoimitusjohtajaksi.

Hanketta provovoitiin aikoinaan aivan samalla tavalla kuin nyt on promovoitu INKOON VIHREÄN TERÄKSEN IHMETEHASTA.

"Kemiin suunnitellulla biojalostamolla olisi toteutuessaan merkittävä kansantaloudellinen vaikutus Suomelle.

Investoinnin kokonaisarvo olisi noin 900 miljoonaa euroa ja se tuottaisi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suoraa ja välillistä verotuloa.

Investoinnilla olisi myös huomattava työllisyysvaikutus.

Jalostamon rakentaminen vaatisi 4 000 henkilötyövuotta, ja valmis tehdas loisi Kemiin yhteensä 150 vakituista työpaikkaa.

Tämän lisäksi jalostamo toisi satoja työpaikkoja alihankkijoille, kuten hakkuuyrittäjille, kuljetusalalle ja laitevalmistajille.

Kaikki rakennusvaiheessa käytettävät materiaalit pyritään hankkimaan Suomesta.

Projektin kotimaisuusaste tulisi olemaan yli 50 %. Lisäksi tehdas toisi mukanaan immateriaalioikeuksia ja uutta tietotaitoa Suomeen ja suomalaisille yrityksille.

Kuumimmassa vaiheessa hanketta edistettiin vuonna 2016 mm. seuraavasti:

"EU:LTA VAHVA TUKI KEMIN BIOJALOSTAMON TOTEUTUMISELLE

Euroopan komissio on päättänyt siirtää 88,5 miljoonan euron NER300-investointituen Kaidille biopolttoainejalostamon rakentamiseen Kemin Ajokseen.

Uusiutuvan energian tuottajille suunnattu NER300-tuki myönnettiin alun perin Vapon suunnittelemalle biopolttoainelaitokselle vuonna 2012, mutta Vapo luopui hankkeesta vuonna 2014.

Jul 22, 2016

Carl Haglund siirtyy Kaidin Euroopan strategiajohtajaksi

CARL HAGLUND SIIRTYY KAIDIN EUROOPAN STRATEGIAJOHTAJAKSI
Carl Haglund siirtyy bioenergiatoimija Sunshine Kaidi New Energy Groupiin varatoimitusjohtajaksi vastuualueenaan Euroopan investointistrategia 1.8. alkaen."

Tuoreimmat uutiset tästäkin hankkeesta ovat seuraavat:

"Kaidi Finlandille uusi toimitusjohtaja
KAIDI FINLANDILLE UUSI TOIMITUSJOHTAJA

Olli-Pekka Viljakainen on nimitetty Kaidi Finlandin toimitusjohtajaksi 10. elokuuta 2018 alkaen. Viljakainen seuraa tehtävässä Carl Haglundia.

Jun 27, 2018
Kaidin Kemiin suunnitellulle biopolttoainejalostamolle ympäristölupa
KAIDIN KEMIIN SUUNNITELLULLE BIOPOLTTOAINEJALOSTAMOLLE YMPÄRISTÖLUPA

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristö- ja vesitalousluvan Kaidi Finlandin suunnittelemalle biopolttoainejalostamolle Kemin Ajokseen. Jalostamon on tarkoitus valmistaa liikennekäyttöön tarkoitettua puupohjaista, uusiutuvaa dieseliä ja naftaa.

Apr 27, 2018
Kaidi Finland osti Kemin kaupungilta tontin biojalostamolle
KAIDI FINLAND OSTI KEMIN KAUPUNGILTA TONTIN BIOJALOSTAMOLLE

Kaidi Finland allekirjoitti sopimuksen Kemin kaupungin kanssa yli 32 hehtaarin maa-alueen ostosta Kemin biojalostamon rakentamista varten.
Oct 24, 2016

Carl Haglundista Kaidi Finlandin toimitusjohtaja
CARL HAGLUNDISTA KAIDI FINLANDIN TOIMITUSJOHTAJA
Sunshine Kaidi New Energy Groupin Euroopan investointistrategiasta vastaava varatoimitusjohtaja Carl Haglund ottaa vastuulleen myös Kaidi Finlandin toimitusjohtajan tehtävät.

Sep 20, 2016

Kovin on hiljaista ollut tämänkin hankkeen osalta, mutta samaan aikaan METSÄ GROUP on kuitenkin jo ehtinyt melkein rakentaa valmiiksi Kemiin modernin 1.5 milj. tonnin ns. Biotuotetehtaansa.

"Metsä Groupin Kemin biotuotetehdas on valmistuessaan pohjoisen pallonpuoliskon tehokkain puuta jalostava laitos.

Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,85 miljardia euroa.

Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita.

Tehdas tulee työllistämään koko suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, joista uusia on noin 1 500.

Kemin biotuotetehdas lisää Suomen viennin arvoa puolella miljardilla eurolla vuosittain ja positiivinen tulovaikutus Suomeen on samoin puoli miljardia euroa vuosittain.

Kemin tehdasalueella, Pajusaaressa ja Sahansaaressa, sijaitseva Metsä Fibren moderni biotuotetehdas käynnistetään vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.
Biotuotetehdas tuottaa Metsä-tuotemerkin havu- ja koivusellua 1,5 miljoonaa tonnia vuodessa kartongin, pehmo- ja painopaperin sekä erikoistuotteiden raaka-aineeksi.

Kemin tehdasta kutsutaan biotuotetehtaaksi, koska se valmistaa täysin ilman fossiilisia polttoaineita sellun lisäksi myös paljon muita erilaisia biotuotteita ja tuottaa biopohjaista sähköenergiaa selkeästi enemmän verrattuna perinteiseen sellutehtaaseen.

Biotuotetehdas on energia-, materiaali- ja ympäristötehokkuudeltaan maailman huippua.

Selvästi kasvavasta tuotannosta huolimatta uusi biotuotetehdas tulee alittamaan Kemin nykyisen sellutehtaan ympäristöluvan päästörajat. Tehtaan ja tehdasalueen aiheuttama melu ei ylitä ohjearvoja.

Biotuotetehtaassa keskeistä on pitkälle viety suljettu kemikaalikierto, jossa vesi ja kemikaalit kierrätetään ja palautetaan prosessiin uudelleen hyödynnettäviksi.

Hajukaasuista jalostetaan rikkihappoa, jota tehdas tarvitsee muun muassa mäntyöljyn valmistuksessa.

Tämä vähentää kemikaalien kuljetustarvetta rautateillä ja maanteillä. Rikkihappolaitoksen ansiosta sulfaattipäästöt vesistöihin voidaan minimoida.

Tehdas tuottaa vuosittain uusiutuvaa sähköä 2,0 TWh.

Uuden tehtaan sähköenergian omavaraisuusaste on 250 prosenttia ja ylijäävä sähkö toimitetaan valtakunnan verkkoon.

Kemin uusi tehdas tuleekin tuottamaan uusiutuvaa sähköä 2,5 % koko Suomen sähköntuotannosta! Koko maassa Metsä Group tuottaa noin 15 prosenttia Suomessa tuotetusta uusiutuvasta energiasta."

METSÄ GROUPIN BIOTUOTETEHDAS poikkeaa WITTUSEN INKOON VIHREÄSTÄ TEHTAASTA JA KAIDIN BIODIESEL TEHTAISTA SIINÄ, että METSÄ GROUPIN HANKE PERUSTUU ns. PROVEN TECHNOLOGYYN ja asialla on yhtiö, joka hallitseen sekä teknologian että koko tuotteiden arvoketjut.

INKOON VIHREÄSSÄ IHMETEHTAASSA tai KAIDIN BIODIESEL HANKKEESSA TÄLLAISTA OSAAMISTA EI VALITETTAVASTI OLE TARJOLLA!!!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: