Keskustelu

PTurhia kiinteistöjä8.1.2015 18.31
Moro,
YLE uutisoi: "Kuopion Valkeisenlammen rannalla seisoo uljaana vanha Ukkokoti-niminen rakennus. Se toimi vuosikymmenien ajan palvelukotina. Viime keväänä toiminta lopetettiin. Nyt rakennuksen omistava Kuopion kaupunki hakee lähes 1 000 neliön tiloille uutta käyttöä ja lupaa lisäporkkanana 2 000 neliön verran uutta rakennusoikeutta.

Kaikkiaan Kuopion kaupungilla on reilusti yli sata kiinteistöä, joista halutaan eroon, kertoo Kuopion kaupungin kiinteistökehitysasiantuntija Jouni Tiihonen

? On arvioitu, että noin 80 000 neliötä on sellaista massaa, jonka kanssa täytyy painiskella, miten menetellä.

? Ei ole kohteiden myynti helppoa varsinkaan tässä tilanteessa, kun kaupunki on pitkään jatkanut toimintaa, niin kohteet ovat vaikeampia ja monitahoisempia niin kaavoituksen kuin muunkin kannalta. Tietysti lama pistää omalta osaltaan jarruja rattaisiin, Tiihonen toteaa.

Kuntaliitokset toivat lisää kiinteistöjä, SOTE lisää taakkaa entisestään

Kuopio on saanut runsaasti uusia kiinteistöjä viime vuosien useiden kuntaliitosten myötä. Yksin Kuopioon liittyneestä Nilsiästä Kuopion tilakeskuksen hallintaan tuli kolmisenkymmentä kiinteistöä, joiden käyttöä mietitään nyt kiivaasti. Myös Maaningalta ja Karttulasta kertyi runsaasti uutta kiinteistömassaa.

Myös valtion virastokäytössä olleita kiinteistöjä on myynnissä eri puolilla maata kymmenittäin. Karttulassa tyhjillään olevaa virastotaloa on kaupiteltu jo vuosia, kertoo kohdetta myyvä toimitusjohtaja Jorma Muhojoki Suomen Toimitila-asiantuntijat Oy:stä.

? Karttulassa jos vuokrauskysyntää ajatellaan, niin se on vähäistä, satunnaista ja pienimuotoista. Ostokysyntä on olematonta.

Autioita tiloja on luvassa lisää myös SOTE-uudistuksen myötä, sanoo Kuntaliiton yhdyskuntatekniikan päällikkö Kirsi Rontu.

? Nyt todellakin mietitään kunnissa sitä, mitkä kiinteistöt jäävät kunnille ja mitkä ERVA-alueille ja saadaanko kiinteistöjä, jotka jäävät tyhjilleen myytyä. Tässä tulee entisestään lisää tyhjiä kiinteistöjä kunnille."

Mitenköhän käy Juankosken täysin turhat rakennusinvestoinnit esim. keskuskeittiö. Myös kaupungintalo, kaikki vanhat koulurakennukset jne. Sitten vielä ostettiin takaisin vanha ja kallis käyttöinen seurantalo. Miten typerää.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: