Keskustelu

PKuopio valmistautuu lomautuksiin8.1.2015 19.01
Moro,
tästä asiasta ei saatu edes päätöstä aikaan Juankoskella:"
Kuopion kaupungin henkilöstöjohtaja Markku Mattila.


Marita Tiihonen

16:39



Kuopion kaupunginhallitus päättää ensi maanantaina perusturvan ja terveydenhuollon henkilöstön lomautussuunnitelman tekemisen käynnistämisestä.

? Tämä ei vielä tarkoita, että lomautukset toteutuvat. Siitä päättävät poliitikot erikseen aikanaan. Nyt on kyse yt-menettelyyn valmistautumisesta, kertoo Kuopion kaupungin henkilöstöjohtaja Markku Mattila.

Mittakaava on suuri, sillä prosessi koskee tuhansia kaupungin työntekijöitä.

? Tärkeintä on selvittää, mitä lomautuksilla lopulta saavutetaan. Kaikkia kyseisten palvelualueiden työntekijöitä ei voida lomauttaa. Toisaalta on selvitettävä, voidaanko joitakin toimipisteitä sulkea kokonaan.

Lomautussuunnitelman valmistelua ohjataan kaupungin työnantajapalveluista.

Kuopion perusturva- ja terveyslautakunta velvoitti joulukuussa työantajapalvelut käynnistämään välittömästi yhteistoimintaneuvottelut ja valmistelemaan perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden henkilökunnan lomautukset.

Taustalla on kuluvan vuoden talousarvioon sisällytetty 5,6 miljoonan euron sopeuttamisvaatimus, jota ei pystyttäne muilla keinoin toteuttamaan täysimääräisesti."

Uutinen oli YLE:ssä.
Ihmettelen, että tästä asiasta ei voitu edes keskustella Kepun ja vasurien kanssa. Myös Kokoomuksen viranhaltija/luottamushenkilö kieltäytyi sopimasta asiaa. Nyt sitten tehtiin kuntalain vastainen päätös hyväksyä epätasapainoinen talousarvio.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: