Keskustelu

YPYlläpidon valitsema kuukauden kirjoitus22.1.2015 23.29
YP on valinnut yksimielisesti kuukauden kirjoitukseksi seuraavan:
--"alan kolmas mies Re: Juankosken Biolämpö Oy:n osakkeiden myynti kiellettyä valtiontukea 22.1.2015 22:46
alan miehelle totean, että en minä ole sanonut, että biolämpö on liian suuri. Sen olen kyllä valmis allekirjoittamaan, että seisovan pahvitehtaan höyrynkulutus on aivan liian pieni nykyistä biovoimalaa ajatellen.

Oletko muuten alan mies jo tehnyt retken Sotsin 37 miljardia maksaneen aavekaupungin halpoihin "kylpylöihin"?

Ei taida köyhtyneet venäläisetkään turistit lähteä enää Juankosken biokylpylään, kun ei ole varaa näköjään matkustaa enää kotimaassakaan.

Minusta nykyinen biovoimala on ihan sopivan kokoinen ja kaukolämpöjärjestelytkin on mitoitettu viimeisen päälle aivan Juankosken taajaman tarpeita silmällä pitäen.

Jos olet alan mies seurannut Savon Voiman edustajien kirjoittelua biolämpöön liittyvistä päätöksistään, niin SV on todennut mm. seuraavaa:

- ei jaksettu odottaa, että varaton JBOY:n toimitusjohtaja Björkqvist käynnistää biolämmön

- JBOY:n öljystä tuottama kaukolämpö oli kannattamatonta biopolttoaineisiin verrattuna

Näistä syistä päätettiin rakentaa SV:n toimesta kylään vielä oma toinen uusi biovoimala.

Kukahan ehdotti jo toisen biovoimalan rakentamista lyhyen ajan sisään Juankoskelle?

Lilliputtikylässä taitaa kohta olla biolämpökapasiteettia yhtä paljon kuin maakunnan pääkaupungissa eli Kuopion Kalakukko Kaapunnissa.

Nyt voidaan sanoa, että edellisistä SV:n päätöstekijöistä jälkimmäinen on jo kumoutunut kirkkaasti öljyn hinnan laskun myötä.

alan miehelle muistutan vielä, että Römssyn konkan jälkeen biovoimala puksutti täyttä häkää pari vuotta, vaikka pahvitehdas seisoi kuin Saksan seisoja. Eikä voimalaa silloinkaan millään bioenergialla pyöritetty.

Lopulta Martti Pohjolainen alkoi kaupungin hallituksessa aivan oikein kyselemään, että minkä helvetin takia kaupunginjohtaja lämmittää kaupugin niukoilla rahoilla ikivanhaa pahvitehdasta, kun kukaan järkevä investori ei tule sitä koskaan ostamaan.

Kaupungille seisovan Tratta PBF:n lämmittäminen biovoimalan höyryn avulla tulikin tietysti kalliiksi. Talvisaikaan läämmityskulut olivat 100 000 euron yläpuolella kuukaudessa.

Lämmitys kuitenkin varmisti sen, että voitiin sitten antaa Samorizille 5 milj. euron laiton kaupungin takaus ja lahjoittaa vielä päälle kyseiselle ulkomaiselle "liikemiehelle" arvottomaksi havaittu lähes 10 milj. euron uusi biovoimala.

Se on ihan selvä, että biovoimala on ja tulee aina olemaan aivan liian iso olematonta pahvitehtailua varten.

Juankosken kaupunginjohtajan sivutoimissa on samoja piirteitä kuin demujen Valco-Sorsan Imatran kuvaputkihankkeessa. alan mies on siinä ihan oikeassa.

Näin vaalien lähestyessä ja kepun gallupsuosion jo käännyttyä laskuun bioenergian nimiin vahvasti vannovan Juha Sipilän kannattaakin asettaa, jos vielä ehtii, Juankosken Nero eli Bio Petteri ainakin Pohjois-Savossa vaalivankkureiden vetäjäksi.

Silloin on täysin selvää, että Pohjois-Savossa kepua äänestää ainakin 70% äänioikeutetuista.

Selvän vaalivoiton jälkeen kaikki Pohjois-Savon kunnat liitetään seuraavalla vaalikaudella Kuopioon, kyläkoulut suljetaan, Savon Voima ja Kuopion Energia sulautetaan toisiinsa ja kaikille Pohjois-Savon kuntien virkamiehille tulee heti alkuun tietysti 5 vuoden suojatyöt.

Totta kai lähiterveydenhuolto keskitetään myös maakunnan pääkaupunkiin eli Kuopioon.

Me kaikki Pohjois-Savon asukkaat ja yrittäjät olemme sitä mieltä, että bioenergia on tulevaisuuden ala ja Bio Petteri on alan suurin asiantuntija Suomessa. "

Alan kolmannelle miehelle ja alan miehelle YP tarjoaa lämmintä mieltä näin pakkaspäivillä, kiitos.

PVRe: Ylläpidon valitsema kuukauden kirjoitus23.1.2015 15.51
Moro,
olen ihmetellyt aina, miten paljon aikaa yksittäisellä häiriköllä on yrittäessään sotkea sivistynyttä keskustelua ja mihin perustuu häirinnän jatkuvuus.
Syy on kuitenkin varma, ja se johtuu siitä, että tehtaan ja kaupungin väliset toimet alkavat tulla julkisuuteen ja keskusteluun. Yhteinen tekijä on myös häirinnän tekijän ja symbioosi näihin kahteen, elikkä kaupungin ja tehtaan johtoon.
Lähinnä säälimme häirikköä, sillä hän vain ilmaisee sen, että kalikka on kalahtanut kohteeseen ja keskustelussa on ns. ikävät asiat, joita on yritetty piilottaa ja pimittää julkisuudesta.
Tälläinen pienimuotoinen nilkkimäinen häirintä ei haittaa, vaan kohta pistämme sivustolle taas extranetin voimaan ja häirikkö joutuu paljastamaan taas itsensä, jos aikoo häiritä. Viimeksi ihan säälitti, kun holistinen häirikkö joutui kakkimaan allensa ja jäi ilman huomiota.

YPRe: Ylläpidon valitsema kuukauden kirjoitus23.1.2015 18.28
Täällä kysyi eräs paljonko lukijoita oli extranetin aikana ja ylläpito rekisteröi seuraavat luvut. Keskimäärin n. 1500 sivulatausta päivässä ja se on lähes puolet normaalista määrästä, joten oli selkeästi nähtävissä, että varsinkin häiriköt eivät uskalla kirjautua sivuille. Muuten kävijöinä oli ainakin nimimerkkien mukaan lähes samat aktiiviset henkilöt, jotka käyvät muutenkin . Esim. emme usko, että kaupungin tietokoneilla i uskallettu käydä sivuilla, koska se on luultavimmin kiellettyä.
Päätimme pitää sivuston auki, sillä on oikein, että sivustolla voidaan vierailla "salaa". Myös samalla hyväksymme häiriköinnin ja pohjoiskorealaisen häirinnän, joka on aina poistettavissa helposti.

Vuosituhannen kirjoitusRe: Ylläpidon valitsema kuukauden kirjoitus1.2.2015
alan mies on insinööri, jonka juristinen ansioluettelo on tietääkseni lyhyt.

alan mies on kyllä ansiokkaasti neuvonut yhteen avioeroon liittyvässä ositusriidassa, jossa lopullinen oikeudellinen ratkaisu olisi löytynyt myös käyttäen hyväksi ns. naisen logiikkaa.

Naisen logiikan mukaan osituksessä olevan yksityisen yrityksen käypänä arvona ei voida käyttää yrityksen substanssiarvoa. Käypä arvo saadaan määrättyä luotettavammin tuottoarvon perusteella.

Tässäkin asiassa juristit pitävät tärkeänä sitä, että tuottoarvossa otetaan kohtuullistavana tekijänä huomioon se, jos voidaan katsoa puolison työpanoksen vaikuttavan jollain tavoin yrityksen tuottoarvoon.

Juridiikassa haetaan aina oikeudenmukaista ratkaisua ja usein joudutaan menemään mikroskooppiselle tasolle, jopa saivartelun asteelle.

Yllä alan mies toteaa, että Juankosken kaupungin virkamiesten ja myös monien luottamushenkilöiden lainvastainen toiminta tulee rikolliseksi vasta silloin, kun tekijällä on motiivi.

Minun käsittääkseni tuomio tulee oikeudessa, vaikka motiivi ei selviäkään. Katsopas, mitä Iltalehti kirjoitteli 22.8.2014 Oulun vauvasurmista taannoin:

"Poliisi yhä ymmällään: Vauvasurman motiivi voi jäädä paljastumatta
Perjantai 22.8.2014 klo 18.552

Tietääkseni vauvasurmissa motiivi ei ole vieläkään selvinnyt, mutta minun käsittääkseni syyte on ja tuomiokin on varmasti tulossa.

Minä ajattelen niin, että jos tapat kylän raitilla vaikka vastaan tulleen vanhemman naisen ilman mitään syytä, niin taatusti tulee tuomio Suomessakin.

Jos tappaja on taas syyntakeeton, niin tuomiota ei taida tulla, mutta hoitolaitokseen taitaa tulla lähtö.

Jos taas asiaan liittyy suunnitelmallisuutta, niin sekään ei käsittääkseni ole mikään motiivi. Se on vain toimintasuunnitelma.

Jos tappamiseen liittyy erityistä raakuutta, niin tappo voi mennä harkituksi murhaksi, josta tulee sitten elinkautinen. Tietysti tappaja voi heittäytyä hulluksi, kuten Esa Saarisen murhaa yrittänyt puukottaja, joka todettiin sitten jostain syystä syyntakeettomaksi.

Tietysti henkirikoksissa oikeussalissa hupparipäinen murhamies voi Suomessa saada lyhyenkin tuomion, jos katuu syvästi toimiaan ja kertoo itkusilmässä, kuinka vaikea lapsuus hänellä on ollut.

Talousrikoksista ei Suomessa elinkautisia tule.

Itä-Suomessa raiskaustuomiossa sen sijaan otetaan aika usein huomioon myös raiskaajan henkilökohtaiset ominaisuudet ja lieventänä seikkana on otettu huomioon jopa se, että raiskaaja on vakituisessa työssä käyvä ihminen.

Varmaan varakkaan suorittama raiskauskin on Itä-Suomessa lievempi teko kuin muualla Suomessa.

Minun on vaikea kuvitella, onko vakituisessa työssä käyvä raiskaaja jotenkin hellempi kuin hyvätapainen työtön raiskaaja?

Itä-Suomessa oikeuskäytäntö näyttää vielä olevan vähän hakusessa.

Ehkä juuri siksi Juankoskella onkin päättäjien toimesta katsottu, että Suomessa ja EU:ssa voimassa oleva lainsäädäntö ei koske ainakaan vielä meitä Juankoskella..

Sitä en ole kuullut, onko talous- ja hallintorikoksissa katsottu lieventäväksi asianhaaraksi se, että rikoksen tekijä on esim. ansiotyössä tai sivutoimessa.

Myymälävarkauksissa esim. Tanja Karpelan entinen mies ja elokuvaohjaaja sai muistaakseni tuomion, kun yritti Espoon Lippulaivassa liueta Anttilan ovasta ulos maksamatta ostamiaan sängynpeittoja.

Luulisin, että kaikissa lainrikkomuksissa kysymys on siitä löytyykö näyttöä ja näyttöä siten, että ei jää epäilyksen häivää tapahtuneesta rötöksestä.

alan miehen ei tarvitse olla huolissaan siitä, etteikö poliisi tutki huolellisesti, jos esim. Tratta PBF:n kohdalla on kysymys talousrikollisuudesta, mahdollisesti julkisten varojen (esim. valtionapujen) väärinkäytöstä tai petoksenluontoisesta toiminnasta.

Kyseistä konkurssiitilassa pitkään ollutta Samovaari-yritysryhmäähän on kuitenkin kaikin mahdollisin keinoin ja kaupungin varoin tuettu ja pyritty pitämään hengissä vuosi tolkulla. Tästäkin asiasta on selvää näyttöä.

Kysymyshän on kuitenkin kaiken aikaa ollut yksityisen yritysryhmän tukemisesta.

Se ei valitettavasti ole kuulunut kunnan toimialaan, jolloin katsantokanto voisi olla tietysti toinen.

On tietysti valitettavaa, että niin moni Juankosken kaupungin virkamies ja luottohenkilö on sotkeutunut tähän Samovaari-sotkuun. Se ei kuitenkaan mitenkään poista tai lievennä tapahtuneita rikkeitä.

Kyllä asia on niin, että joukkoraiskauksessakin kaikille tule tuomio, jos tavataan rysän päältä. Kiteellähän tämä nähtiin taannoisessa pesäpallon mestaruusjuhla bileissä. Ihan kaikkia ei tuomittu.

Asiassa ei siis yhtään auta vaikka tehtaan pystyssä pitäminen ja sen toivominen olisi kuinka ollut valtuuston enemmistön päätöksen mukainen.

Nythän täytyy ottaa huomioon sekin seikka, että kun laitonta takausta myönnettiin, niin valtuustossa istui komeasti päättäjien joukossa myös uudelleen käynnistyneen pahvitehtaan työntekijöitä.

Kuten alan mies huomaat, niin Tratta PBF:n tapauksessa löytyy kyllä riittävästi näyttöä ja jopa motiiveita.

Yleisesti on tiedossa sekin, että Suomen lainssädäntö on talosurikoksissa huomattavan ankaraa verrattuna esim. väkivaltarikoksiin.

Minusta kuitenkin tuntuu siltä, että alan mies vähättelee virkamiesten esim. kunnille tahallisesti aiheuttamia vahinkoja.

Tietysti jää nähtäväksi millaisen kannan oikeuslaitos Juankoskella aikanaan ottaa, kun kuitenkin näyttää siltä, että käräjätupaan Samovaari-seikkailu tulee vielä johtamaan.

alan miehelle toteaisin vielä sen, että esim. KHO ja KKO saattavat haluta käsitellä jonkun asian senkin vuoksi, että yleinen etu vaatii sitä.

Nythän KHO on jo kaupungin 5 milj. euron takauksen osalta kieltänyt sen täytäntöön panon. Tämänkin päätöksen perustelu tiedetään hyvin. Lopullinen ratkaisu siitä, onko takaus ollut vailla turvaavaa vastavakuutta riippuu näyttöjen laadusta.

Kuntalaki edellyttää turvaavaa vastavakuutta. Kaiken järjen mukaan näytöt ovat riittävät. Siitäkään ei ole epäilyksen häivää, että EU:n SEUT sopimuksen säännöksiä on rikottu.

Rikkomus on ollut tahallista ja pitkäkestoista. Tiettävästi KHO on luvannut antaa ratkaisunsa lähi vikkoina. Odotelllaan vain rauhassa oikeuden päätöksiä.

alan mieskin hyvin tietää, että Juankosken päättäjät ovat tahallisesti laittaneet ilman turvaavaa vakuutta olevan takauksen täytäntöön.

Koska asia on ollut kaikkien tiedossa, niin harkittavaksi tullee, onko kysymys takauspetoksesta. Näyttö ainakin vaikuttaa täysin selvältä. Tosin minä en ole tuomari, joten asia jää tuomarien harkintaan, jos todetaan, että kysymyksessä oli laiton 5 milj. euron takaus.

Sama koskee myös JBOY:n järjestelyjä. Niissäkään ei ole noudatettu päättäjien toimesta EU:n SEUT sopimuksen säännöksiä ja JBOY:n tapauksessakin näitä säännöksiä on rikottu jo kolme kertaa peräkkäin.

Kysymyksessä ei siis voi olla enää tietämättömyydestä, taitamattomuudesta tai tuottamuksesta.

Kysymys on siis ollut harkitusta, hyvin valmistellusta ja suunnitelmallisesta työstä, jossa on vielä lainvastaisesti käytetty hyväksi Suomen kalleimpia yksityisiä asianajotoimistoja, joista Juankosken veronmaksajille on aiheitunut jo lähes 500 000 euron lasku.

Palatakseni tuohon KHO:n määrittelemään yleiseen etuun ja myös ennakkopäätöksiin, niin voidaan todeta, että Suomen uudessa kuntalaissa tulee sellaiset säännökset, että Juankosken kaupungin kaltaiset "imaginääristen perustelujen" (esim. aloitteleva alle 3 vuotta vanha pk-yritys) avulla yksityisille yrityksille annetttuja kunnan takauksia ei voida enää antaa entiseen hurlum-hei tyyliin.

Pena T.Re: Ylläpidon valitsema kuukauden kirjoitus2.2.2015 10.16
Odotan kiinnostuneena Veijon ja Heimon kirjoituksia, joissa he rehellisesti kertovat kuntalaisille, missä mennään.
Heikin osaaminen on omaa luokkaansa verrattuna kepumafian juoksupoikiin.
Bingosta ja Heikistä negatiivisesti puhuminen kertoo kepulaisesta kateellisesta arvomaailmasta ja salaamisen tarpeesta. Teidät on paljastettu, ja kuntalaiset tietävät totuuden...

Yksi voittaneista.Re: Ylläpidon valitsema kuukauden kirjoitus2.2.2015 10.16
Nimimerkille " ihmettelijä" miten voi ilmaisbingon voitot tulla samalle henkilölle jos 40 iloista voittajaa lähtee 13.04.2015 iloiselle bingomatkalle Tukholmaan. Ajattele tätä nimimerkki " ihmettelijä" Ei ole tainnut sattua voitto kohdalle ja ymmärrettävää, että vetää katkeraksi. Kun toinen voittaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: