Keskustelu

Pena T.hallintojohtaja voi pitää hallituspaikkansa29.1.2015 13.41
Kantelin hallintojohtajan tehtävien ja pankin hallitusjäsenyyden ristiriidasta, joka mielestäni tuo Juankoskella esteellisyyden yleisestikin hoitaa hallintojohtajan tehtävää. Pohjois-Savon OP on kuitenkin merkittävä Juankosken rahaliikenteen hoitaja ja luotottaja. Lisäksi kaupungin työntekijöistä ja palvelujen myyjistä monet ovat pankin asiakkaita myös lainapuolella.
Eduskunnan oikeusasiamies oli sitä mieltä, että esteellisyyttä ei ole, koska antamassaan selvityksessä hallintojohtaja vakuutti, ettei hän osallistu kaupungin pankkiasioihin, maksuliikenteen hoitoon tai laina-asioiden käsittelyyn missään vaiheessa.
Kuka muuten kamreerin loma-aikoina hoitaa pankkiasiat ja hyväksyy maksut? Jäävääkö hallintojohtaja itsensä myös johtoryhmässä, jonka kokoukset ovat salaisia?

PVRe: hallintojohtaja voi pitää hallituspaikkansa29.1.2015 15.32
Moro ja kyseessä on erittäin mielenkiintoinen päätös.
Hallintojohtaja vakuuttaa olevansa poissa tai esteellinen käsitellessään, tai kun käsitellään päätöksessä mainittuja asioita.
Penalle pisteet selvityspyynnöstä, sillä nyt ainakin kaikki tietävät, mistä hallintojohtaja ei päätä. Mielestäni tämä tarkoittaa myös sitä, että Juankoski ei tarvitse hallintojohtajan virkaa, vaan talousjohtajan viran. Hallintojohtajan virka voidaan aivan yhtä hyvin purkaa ja tilalle talousjohtajan virka, joka korvaa samalla myös kamreerin viran.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: