Keskustelu

PepponeJuankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 10.13
Eivät tällaiset poliisitoimet edistä kaupungin pelastusta. Ainut mitä kaupunginhallitus asian edistämiseksi olisi voinut tehdä, olisi ollut oikeuskäsittelyn kiirehtiminen. Yritykset perustuslaillisten oikeuksien riistämiseksi ja omien töppäysten kätkemiseksi eivät tule johtamaan hyvään lopputulokseen.
Hallitus näyttää kuvittelevan, että se joka ensin vie asian poliisille olisi vahvemmassa asemassa.
Jo tähän astiset toimenpiteet ovat osoittaneet, että hallinnoinnissa on ollut puutteellisuuksia: jäävinä tehtyjä ratkaisuja ja hutiloituja päätöksiä.
Viiden miljoonan euron vakuudeton laina on mittasuhteiltaan suurempi asia kuin on Suomen valtion ottama vastuu Kreikan lainoista. En veronmaksajana ole lainkaan vakuuttunut, että Juankosken kaupunki ajaa paremmin asukkaansa etuja kuin valituksen tehnyt yhtiö.
Jos valitukset nopeuttavat Juankosken ajautumista kriisikunnaksi, ei sekään ole paha asia. Valtion holhouksessa meidän ei käy huonommin kuin tämän oman hallintokoneiston käsissä.
Veronmaksajan etu on se, että päätökset ovat harkittuja ja läpinäkyviä. On yhteinen etu, että vielä löytyy tarmokkaita ja itsensä likoon pistäviä luottamusmiehiä, jotka hoitavat äänestäjiltä saamaansa tehtävää ja puuttuvat päätösten heikkoihin kohtiin.

yläkoulun tytötRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 11.20
Ohut jää alkoi siitä kohdasta, missä aloitettiin yli-investoinnit ja unohdettiin terveen järjen käyttö. Jos joku väittää, että näillä hankkeilla ei ole tekemistä kepun vaalitoiminnan kanssa, on syvän sinisilmäinen.
Mitä politiikkaa se kunnan vararikkoon ajo on?
Johtokoplamme epätoivo totuuden paljastuessa on melkoinen, kun Premium Boardille on luvattu Juankosken omaisuudesta hyvä siivu (Biolämpö) lähes vastikkeetta ja 5 milj. euron lainatakaus ilman turvaavaa vakuutta. Tutkintapyynnöllä yritetään nyt peitellä omaa epäonnistumista. Lainmukaiset valitukset hyvin perusteltuna ovat demokratiamme ja tässä tapauksessa kunnan talouden pelastus. Toivomme, että saamme aikanaan täyden selvityksen niistä asioista, joita on puuhattu kuntalaisten selän takana.
Tarkoitus koko 12,5 milj. lainapotilla oli taata Premium Boardille tappiollista toiminta-aikaa yli kunnallisvaalien 2012. Yläkoululla ollaan sitä mieltä, että edes 12,5 milj. euroa ei olisi auttanut Premium Boardia yli ensi kesän. Samoriz'in rahoittajat eivät hekään todennäköisesti halua menettää omaa 6 milj. euroaan.
Kuntarahoitus ei kauan tule pelastamaan Juankosken käyttötaloutta enää näin ohuelta jäältä. Jos keräisimme yläkoululla kolehdin, voisimme saada 50,- auttamaan kamreerin ahdistusta.

Asukas xRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 11.21
Tutkinta pyynnössäkaupunginhallituksen mukaan(Kangasperkon mukaan) Juankosken ja koko lähiseudun tulevaisuus on vaakalaudalla. Siitäkö, että mitoiltaan luonnoton ja holtiton lainan takaus on jäänyt vielä säästöön siltä, että Juankoski joutuisi sen vielä realisointitilanteessa maksamaan ja siihen Juankoski ei pysty. Juuri selvitysmiehen raportissa vuodesta 2000 lähtien Juankoski on tehnyt negatiivisia vuosituloksia ja talous oli alamäessä heikon talousjohtamisen takia, vaikka Strömsdalissa oli yli 300 työntekijää maksamassa verojaan Juankoskelle ja lähiseudulle.

"aiheeton viivytys", siis kunnallisvalituksen laatiminen, joka on Suomen perustuslaissa oikeusvaltion perusoikeus, ja on kaupunginjohtajan mukaan jo aiheuttanut Premium Boardille satojen tuhansien eurojen ylimääräisiä kustannuksia-- Siis kysymys, miksi PB ei itse ole tehnyt tutkintapyyntöä, koska siitähän ja sen vahingoista on kysymys, jos tietenkin Kaupunginjohtaja on aivan liian kytketty PB:hen. Miksi Juankosken kaupungin pitää laittaa väheneviä varojaan tutkiakseen Premium Boardin vahinkoja kunnallisoikeudellisen muutoksenhakuprosessin takia. Kysymys ei ole lainkaan Juankosken asia.

Viimeinen lause: koko Suomen yritysympäristö ja uskottavuus investointikohteena on Juankosken tulevaisuuden ohella kokemassa pahan kolauksen. Ihme, että ei koko Universumin yritysympäristö. Uskon, että kaikkialla nauretaan ja ihmetellään Juankosken intressiä asiassa ja Juankosken tulevaisuuden kaupunginjohto on jo holtittomalla talouspolitiikallaan ajanut jo umpisuohon, joten se siittä.

Uskon, että kilpaileva yritys tulee näyttämään kaikki suunnitelmansa, rahoituksensa, perusteettomat väitteet ja tutkintapyynnössä olevat seikat julkisuudessa ja sitten nähdään Juankosken kaupunginjohdon ongelmanhoito ja kriisinhallintajohtamisen heikot puolet. Nyt olisi pitänyt keskittyä YT-neuvotteluihin, eikä pyrkimään vierittämään syitä käsittämättömillä juoruilla.

ruukin pankoltaRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 14.25
Kyllä tilanne on muodostunut kartonkitehtaan käynnistämisen kannalta erittäin kyseenalaiseksi nykyisen omistajan toimesta. Tämän osoittaa jo se, että kaupunginhallituksen piti tehdä tutkintapyyntö yhtiön puolesta. Handelsbanken on huomannut ajoissa olemassa olevat ongelmat ja ei ole lähtenyt antamaan rahaa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että lapsi joka syntyi kuten ex-kaupunginhallituksen pj. (kes.)nykinen toimittaja Erika Suominen Koillis- Savo lehdessä kirjoitti ei taida olla pitkäikäinen. Eihän kukaan edes voi kuvitella, että lapsi olisi nuilla tarpeilla syntynyt vahvana.
Siinä hän on kyllä ollut oikeassa, että eipä ole tehtaan liikenne ja toiminta yö unia häirinnyt on ollut sen verran mukava makailla tässä tehtaan lähistöllä kun tehtaan toiminta on ollut niin vähäistä ja katkonaista. Onneksi vielä ei olla menetetty edes kaupunginveronmaksajien viittä miljoonaa euroa, joka olisi ilman New Stroms Oy:n valitusta jo mitä ilmeisemmin menetetty. Kun olen noita kaupunginhallitusten päätöksiä seurannut, niin menetykset tehdashankkeessa ei luultavasti ole vielä paljoakaan yli 0,5 miljoonaa euroa. Tästä menetyksestä kyllä ehkä saadaan puolet jo takaisin tämän vuoden puolella kun kaupunki lomauttaa koko henkilöstönsä kahdeksi viikoksi toinen lomautus seuraavanvuoden puolella tuo jo kaikki menetykset takaisin jos vaan ei enää anneta sitä luvattua viittämiljoonaa euroa. Sen takaisin saaminen on jo sitten toinen asia uusine toimenpiteineen.

TorppariRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 15.28
Tarkoittiko tutkintopyynnössä Pohjois-Savon poliisille Juankosken hallitus sitä viimeisessä lauseessaan, että Koko Suomen yritysympäristö kärsii siitä, että olemme Oikeusvaltio ja meillä saa hakea muutosta riippumattomilta tuomioistuimilta, kun asia koskee kunnallista päätöksentekoa, jos kantajan mielestä perustellusti on rikottu lakia, sillä muutoksen haku kunnallisvalituksena vaatii menettelyvirhettä tahikka lain rikkomista. Minunkin mielestä Suomen perustuslaissa on pykälä, jossa hallinnolliseen ratkaisuun voi hakea muutosta riippumattomalta tuomioistuimelta, oisko ollut perustuslain 24 §. Ja muuten Juankosken hallitukselle: Juankoski ei ole Nigeriassa, Burmassa, Kiinassa, tahikka Ugandassa. Juankoski on osa Suomea, jossa on käytössä SUOMEN perustuslaki ja eduskuntalait.

Jope RRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 18.58
<<<<<<<<<<<
Mikä on Juankosken kaupunginhallituksen toimintatapa, jos koko henkilöstö ollaan lomauttamassa ja kaupunginhallitus tekee asiaa yksityisen tehtaan omista asioista ja tutkintapyyntöä ikäänkuin asianosaisena, asianomaisena, kantajana.
Nyt on helle iskenyt hallituksen jäseniin ja Juankosken johtoryhmään ja ilmeisesti dehydraatio alkaa vaikuttaa älylliseen toimintaan, jos se sitä on koskaan ollutkaan, kun tutkii Juankosken tekemiä päätöksiä taloudenhoidossaan.

Nyt johto nestetankkaukseen ja vaihtoon ja uusi kenttä tilalle ennekuin kramppaa.

PepponeRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 20.00
Juankosken kaupungille olisi erittäin tärkeää säilyttää hyvät suhteet kaikkiin mahdollisiin tahoihin, jotka ovat tehtaan omistuksesta kiinnostuneita. Jos nykyiselle yrittäjälle kävisi huonosti, miten mahtaisi New Stroms suhtautua Juankoskeen?
Kunnallispoliitikkojen olisi syytä pysyä lestissään. Tällainen poliisiaktiivisuus saattaa pahimmassa tapauksessa kostautua karvaasti.
Tehtyä ei saa enää tekemättömäksi. Poltetun maan taktiikka on Kauppalehden mukaan keskustan puheenjohtajiston laatima. Heidän ajatuksensa mukaan tämä nykyinen yritys on viimeinen taisto, uuteen ei enää ole aihetta valmistautua.

ei herkkäuskinenRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 21.35
Suututettiin Kaavin johto oikein yrittämällä, ja onnistuttiin siinä. Mahtaako New Stromsin johto kauan katsella näin onnetonta Juankosken johtoa. Meillä on johtoryhmän uusiminen edessä aika pian, tai Juankoski kaatuu. Ajatelkaa, millainen vahinko on tehty 2,5 vuodessa!
On surkuhupaisaa, miten johtokoplamme aina löytää sujuvasti syyllisiä ja selityksiä oman rinkinsä ja toimintansa ulkopuolelta.

ex kepulainenRe: Juankoski astui heikolle jäälle12.7.2011 23.14
Nimimerkki Peppone kuvaa hienosti kuinka pahimmillaan voi kuntapäättäjät onnistua tehtävässään.
Kun päätöksiä tehdään, niin pitäisi ajatella tulevaisuutta, mutta mitä juankoskelaiset päättäjät ovat tehneet, he ovat päättäneet ryhmäkurin vallitessa usein vasten omaa tahtoaan ja tulokset ovat nähtävillä.
Muutamat keskustapuolueen valtuutetut ovat jo lyöneet hanskat tiskiin ajat sitten ja ovat jättäneet saapumatta kokouksen ja ilmoittavat ja ilmoittavat henkilökohtaisen esteen syyksi, mutta totuushan on se, että ryhmäkurin pakottamaan päätöksentekoon on kyllästytty ja lähettävät varahenkilön kokoukseen. Varahenkilöt saapuvat päättämään asioista joista eivät tiedä sitten yhtään mitään, mutta ovat niin sanotusti vain joukon jatkona muutaman äänin turvin jonka on vahingossa sattuneet äänestäjiltään saamaan. Ja jokainen kuntalainen voinut havaita millaiseen päätöksen teon tasoon tämän joukkio pystyy. Haluttomuus perehtyä asioihin on suorastaan ajanut tilanteen sellaiseksi, että ulospääsyä on enää vaikea löytää. Johtoryhmä on polttanut siltansa joka suuntaan ja sama tilanne näyttää vaan jatkuvan. Luulisi puheenjohtajiston häpeävän astella kuntalaisten parissa. Tämä tutkintapyyntö mielestäni osoittaa erittäin harkitsematonta päätöksentekoa. Kauppalehtikin tänään kirjoitti tutkintapyynnöstä ja ihmettelyä varmasti päättäjien toiminta herättää suuressa osassa lehden lukijoita ympäri maata. Onhan suorastaan käsittämätöntä, että kunta joka on jo muutenkin velkoineen henkihieverissä (lähes 5.600 euroa / henkilö) vielä on valmis viiden miljoonan euron takauksen yksityiselle yritykselle. Tämä jos mikä on suurta venäläistä rulettia. Todellakin olisi ollut viisasta Juankosken kaupungille ja erittäin tärkeää säilyttää hyvät suhteet kaikkiin mahdollisiin tahoihin, jotka ovat tehtaan omistuksesta kiinnostuneita. Poltetun maan taktiikka ei todellakaan kuulu tämän päivän tapoihin sen pitäisi tietää myös keskustalaisten päättäjien tietää vaikka suurin osa edustaakin maatalouden tietämystä ja teollinen yritysympäristö ja yrittäjyys on jäänyt vähemmälle tutustumiselle. Voi teitä johtoryhmää mihin olette kuntanne johtaneet.
Kannattaisiko jo luovuttaa paikkanne ja todeta, että kyky johtaa kuntaa on jo kadonnut. En usko, että kovin moni veronmaksaja on enää johtamistaidoista vakuuttunut. Tilanne muodostui jo valtuustokauden alusta saakka epäoikeudenmukaiseksi kun keskustapuolue kahmi paikkoja eikä kunnioittanut äänestäjien tahtoa. Näin siten tässä on käynyt, että pieleen on menty ja nyt sitten me kunnan työntekijät saame kärsiä lomautusten ja irtisanomisten muodossa tästä ylimielisyydestä mitä on päätöksien suhteen harjoitettu.

TalkootyöläinenRe: Juankoski astui heikolle jäälle19.7.2011 23.37
Toivoa täytyy kaikkien kuntalaisten puolesta, että jos PB:lle kävisi huonosti niin palaneesta silllasta löytyisi vielä sen verran kantavuutta,että johto pääsisi uudelle kosioretkelle hattu kourassa ja NS vielä suostuisi ostamaan tehtaan. Olisi sitten töitä vielä jatkossakin juankoskelaisilla ja mahdollisesti myös muillakin.

VeijoRe: Juankoski astui heikolle jäälle22.7.2011 8.52
Tämän asian käsittely ei pääty näille sivuille. Juankosken johdossa kannattaisi jo alkaa siirrellä henk. koht. tavaroita kotiin, ettei olisi niin paljon vietävää, kun hommat loppuvat.
Vain Juankoskella on tällaisia amatöörejä ja salaneuvoksia kuten kaupunginjohtaja ja koko johtokopla. Monissa kepu-enemmistöisissä kunnissa on yleinen käsitys, että enemmistöllä voi päättää mitä vain, eikä lakia sitten kunnioiteta.
Seuraavat kuntavaalit ovat Isänmaan pelastus ja kepun tuho. Ehkä demokratia ja lain kunnioittaminen palaavat Juankoskellekin.

tikulla silmäänRe: Juankoski astui heikolle jäälle8.8.2014 1.00
Tämä sivusto on melkoinen aineisto Juankosken lähihistoriaan.
Huomattavasti mittavampi kuin paikallislehti.
Mahtaneeno jo löytyä Pro Gradu-tutkimuksia some-voimasta?

päättelijäRe: Juankoski astui heikolle jäälle9.8.2014 20.52
On alkanut tuntumaan siltä, että kohta on Vapaassa PRO JUANKOSKI juhlanumeron aika.

Kaikessa rauhassa olemme tässä odotelleet, että KHO tekisi yhden ja ainoan oikean ratkaisunsa kaupungin myöntämän ja laittomasti täytäntöön laittaman 5 milj. euron omavelkaisen takauksen osalta. Vastaava päätös on odotettavissa myös biolämmön laittomien osakkeiden lahjakauppojen osalta.

Mikäli tuomioistuimet toteavat tuet kielletyksi valtiontueksi, niin sovellettaan neuvoston asetuksen (EY) N:o 659/1999 artiklan 14 kohdan 2 mukaisia säännöksiä, joiden mukaan kielletty valtiontuki peritään korkoineen tuen saajalta takaisin. Takaisinperiminen on toteutettava viipymättä ja mahdollisimman tehokkaasti.

Takaisinperintä vanhenee 10 vuodessa, joten takaisinperinälle tässä on vielä runsaasti aikaa jäljellä.

Tässä tapauksessa Petri Kangasperko ei voi valituttaa itseään takainperintätoimikuntaan, kuten teki arveluttavasti Tratta PBF:n velkojaintoimikunnan kohdalla. Käsitykseni mukaan toimivalta perinnässä on komissiolla.

Sikäli, kun kielletty tuki palautetaan tuen myöntäjälle, niin kohta Juankoskella saattaakin alkaa "kissanpäivät". Näitä mahdollisia miljoonia ei pidä hassata Kuopiolle Neron suunnitteleman tyhmän ja täysin tarpeettoman liitoksen yhteydessä.

Pantakoon mahdolliset takaisinperityt rahat itsenäisen Juankosken kehittämiseen, johon ne joka tapauksessa olisivat kuuluneetkin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: