Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniVirallinen ääni 60,0420.8.2016 11:48
Olympialaisten aikana en kirjoita politiikasta, koska me emme keskustassa sotke urheilua ja politiikkaa.

Tiukka kaksiviikkoinen alkaa olla takana ja viime yön valvoin, koska silloin oli moukarin loppukilpailu.

Tiedän miltä Ivan Tihonista on tuntunut, koska hän on ollut 6 vuotta dopingpannassa. Moukari on pitkälti taitolaji eikä hänen tuloksensa merkittävästi huonontunut huippuvuosista, vaikka hän joutui heittämään puhtaana.

Itsekin olen ollut pitkään kilpailematta vuosia, mutta ajatuksenani on tehdä paluu kilpahäkkiin vielä tänä kesänä.

Muuruveden keskustan kunnallisjärjestö voisi järjestää Juankosken keskustan mestaruuskilpailut meillä. Kutsunkin tässä yhteydessä seuraavat paikallisosastot mukaan. Muuruvedeltä siis Kesämäki, Nousiomäki, Pelonniemi, Västinniemi, Akonpohja, Pieksä ja Pitkämäki. Juankoskelta Orikorpi, Kuntala, Uusikylä, Hyppyrimäki ja Karjalankosken paikallisosasto. Säyneisistä Alaranta, Siikajärvi, Poskijärvi, Losomäki, Konttimäki ja Viitaniemen paikallisosasto ja tietysti Särkän paikallisosasto, jos se vielä on hengissä.

Tuossa otsikossa kerroin uuden ennätykseni. Se on siis 60,04. Tulos selittyy sillä, että mittanauhani oli pitkään poikki ja siitä puuttui muutama metri. Tämä on aiheuttanut laajalti pahaa mieltä ja koko keskusta on joutunut tästä syystä aiheettoman arvostelun kohteeksi. Nyt mitta on yhtenäinen, mutta aloitus on 30 metrissä, joten 30 metriä olisi oikeasti vähennettävä mittaustuloksesta. Kun tämä nyt on tiedossa, niin jokainen voi tehdä vähennyksen itse. Me puhumme vain mitan osoittamasta lukemasta ajan voittamiseksi.

Kilpailuissa tullaan siis käyttämään tätä keskustan "virallista" mittaa. Olen ajatellut pyytää kilpailujen suojelijaksi Kauko Juhantaloa. Mitä siitä sanotte?

Olympialaisissa lähtemättömän vaikutuksen ovat tehneet muutamat juoksijat. Usain Bolt on tosi kova. Jos hänet olisi saatu suomalaiseen valmennukseen, tulokset olisivat vielä kovempia. Viimeisten metrien puristus on hänellä pahasti vajaa.

Kävely sensijaan on sikamainen laji. Pitäisi lopettaa.

Keskusta ei petäRe: Virallinen ääni 60,0420.8.2016 12:56
Juhantalon Kauko on oikein sopiva keskustalaiseen henkeen urheilua ja ennen kaikkea moukarinheittoa kannustava henkilö
Meidän kylän kepulainen Topi on mielissään jos Kauko tulisi Muuruvedelle. Viime aikoina ei kovin paljon noita keskustalisia vaikuttajia olekkaan vierailut Muuruvedellä, joten tälle syksyiselle ajalla Kaukon käynti virkistäisi meitä keskustalaisia oikein kovasti. Satamassa voisi aivan hyvin tarjota vaikka nokipannukahvit Juhan toimiessa kahvin keittäjänä. Tilaisuutta voitaisiin pitää moukariheittäjien kahvi tilaisuutena. Joten ei huono ajatus Keskustan viralliselta ääneltä. Piristystä olisi varmasti tapahtumalla Muuruveden keskustalaiseen syksyyn. Kenties uuden moukariringin verkonkin voisi Juankosken kaupunki hankkia koska on oletettavaa, että Hangon vuokratontilla oleva vanhan peltihallin puretuista peltiromuista saattaa tulla sen verran euroja, että moukariringin verkkoon just rahat riittävät. Ei todellakaan ole ollut huono vakuus tuo ruosteinen peltihalli Hangossa juankoskelaisten viiden miljoonan euron takaukselle. Parempi edes jota vähänkin sieltä romuilla saa ja nyt oiva kohde noille rahoille tuo virallisen äänen rakastama moukariringin suojaverkko hanke. Ei me kepulaiset aina ole huonoja hankkeita kannatettu esim. tuo videnmiljoonan euron takaus. Vaika jotkut meitä joskus moittivatkin.

PVRe: Virallinen ääni 60,0420.8.2016 14:19
Moro,
kannatan ideaa ja haastankin kaikki Kepu-Demari-vasuri poliitikot yhden tuhannesosan kaupungin käyttämien kahden viime vuoden aikana turhien asianajokulujen hinnalla. Koska kaupunki on käyttänyt PB:n puolustamiseen ja Farocon Oy:n epäselvyyksiin n. 600 000 euroa parin viime vuoden aikana, joita ei ole merkitty talousarvioihin tai tilinpäätöksiin virallisina kuluina, kevennetään haastesumma 6 euroon/järjestöläinen. Itse en ota osaa haasteeseen, koska olen tehnyt asiasta poliisitutkinnan, mutta toivon muiden osallisten ottavan. Haaste on aina haaste.

alan kolmas miesRe: Virallinen ääni 60,0420.8.2016 19:14
Minä vahvasti epäilen, että viime yönä keskustan virallinen ääni unohti ottaa lääkkeensä, kun lähes aamutuimaan päästi suustaan alla olevan sammakon:

"Olympialaisten aikana en kirjoita politiikasta, koska me emme keskustassa sotke urheilua ja politiikkaa."

Virallinen ääni ei näköjään muista, että aikoinaan UKK:n legenda syntyi itse asiassa juuri urheilun kautta.

Tekee mieli väittää, että UKK:n urheilutausta voi vaikuttaa Kepulandiassa kepuloisten ajatteluun jopa enemmän kuin konsanaan Santeri Alkion periaatteet.

Wikipediasta löytyy UKK:sta seuraavaa tietoa:

"Myös Kekkosen urheilutaustasta tuli osa hänen legendaansa. Vuonna 1924 hän voitti vauhdittomien hyppyjen SM-kisoissa korkeushypyn ja kolmiloikan. Saman vuoden Kalevan kisoissa hän voitti korkeushypyn ja sijoittui toiseksi sivulajissaan 100 metrin juoksussa.

Korkeushypyssä Kekkonen saavutti lisäksi kolme pronssia Kalevan kisoissa vuosina 1923, 1927 ja 1928. Hänen hallussaan oli vauhdittoman kolmiloikan Suomen ennätys (972 cm). Myös Kekkosen aika 100 metrin juoksussa oli varsin hyvä: 11,0 sekuntia (käsiaika). Hänen korkeushypyn ennätystuloksensa oli 185 cm ja kolmiloikan 14,06 metriä.

Myöhemmin Kekkonen toimi Suomen olympiakomitean ja Suomen Urheiluliiton (SUL) johdossa.

Vuoden 1932 olympiakisoissa Los Angelesissa Kekkonen toimi Suomen olympiajoukkueen johtajana. IAAF puheenjohtajanaan ruotsalainen Sigfrid Edström sulki näiden kisojen aikana Paavo Nurmen kisoista ammattilaissyytösten vuoksi.

Kekkonen taisteli sinnikkäästi ja jopa ärsytystä herättävän jääräpäisestikin Nurmen osallistumisen puolesta. Seurauksena oli, että Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaaottelut keskeytyivät useaksi vuodeksi. Riita leimautui vahvasti Edströmin ja Kekkosen väliseksi kiistaksi.

Ansioistaan Suomen urheilun hyväksi Urho Kekkoselle myönnettiin Suomen urheilun suuri ansioristi vuonna 1950."

Urheilua on kautta historian leimannut kaikenlainen filunki, kilpailijoiden ja urheilukilpailujen järjestäjien pettäminen sekä korruptio. Tästä syystä urheilu sopiinkin kepuloiseen politiikkaan jopa paremmin kuin suutarin sormi sian sellaiseen.

Lahden hiihtokatastrofissa kepuloiset tavattiin Hiihtoliiton Paavo M. Petäjän johdolla suoraan doping-rysän päältä, eikä Paavo oikein pystynyt edes tankero-englannilla selittämään kansainvälisille lehtimiehille, että miten tässä näin ohraisesti kävi, kun kaikki asiat lääkäreitä myöten oli opastettu.

No Lahden jälkeen ei roppakaupalla ole enää kultamitaleita tai muitakaan mitaleja sitten tullutkaan meille hiihdossa, mutta Norjaan sitäkin enemmän.

Lahti oli sellainen opetus, että Suomessa ei ole enää uskallettu käyttää erilaisia talonmiehiä anabolisten steroidien annostelussa, mutta muualla maailmassa anabolien annostelu on ihan kansainvälistä liiketoimintaa ja näyttää kuuluvan ihan Olympia-liikkeen piinkovaan ytimeen saakka.

Jalkapallosta en tietenkään nyt viitsi puhua laajemmin, mutta kyllä amerikkalaiset syyttäjät ovat jo kaivaneet esiin siinäkin kaikki FIFA:n Sepp Blatterin ja kaverinsa UEFA:n Michel Blatinin ruskeat kirjekuoret, joita on tullut runsain mitoin mm. Venäjältä. Kyseiset herrat on jo määrätty vuonna 2015 8:n vuoden toimintakieltoon.

Messikin on jo haastettu käräjille kymmenien miljoonien taalojen veronkierrosta.

Kun Rionkin kisoja on tullut aktiivisesti sohvalta seurattua, niin kyllä vetää mielen matalaksi suomalaisten suoritusten osalta.

Minusta on käsittämätöntä, että Suomi on mitalitilastoissa heikoin Pohjoismaa.

Suomalaisten tiedotusvälineiden mukaan meillä on ollut useita mitaliehdokkaita, mutta toistaiseksi vain yksi ronssinen on tullut naisten nyrkkeilyssä ja Ruuskasen Antia hopia edellisistä doping-Olympiakisoista Lontoossa.

Mm. uinnissa suomalainen Mattson kangistui jo ensimmäisen altaanpituuden aikana. Trapissakin hermot selvästi petti Satu Mäkelä-Nummelalta. Naisten keihäässä pippurinen Oona Sormunenkin olisi varmaan heittänyt ainakin 10 metriä pitemmälle kuin kisaturistilta vaikuttanut Sanna Utriainen, jota Esa isä vielä valmensi.

Hattua nostan korkealle nuoren Oskari Mörön ja myös tyytyväiseltä vaikuttaneen Noora-Lotta Nezirin suoritusten osalta.

Urheiluhullu ja kepuloisten johtama Suomi taitaa olla ainoa maa, joka on lähettänyt Presidenttinsä seuraamaan Rion kisoja.

Telkkarissa Saulia haastateltiinkin ja Sauli kertoi tavanneensa KOK:in puheenjohtajan. Kamreerin ottein asioita hoitava Sauli olikin aivan oikein esittänyt, että näissä Olympia-karkeloissa olisi kiinnitettävä entistä enemmän huomiota myös tuohon urheilun eettiseen puoleen. Saapa nähdä, miten tämäkin Suomen köyhtyneen maan Presidentti Saulin esittämä jalo ehdotus otetaan vastaa kansainvälisten urheilumiesten ja naisten toimesta.

Jotakin osaviittaa siitä antaa jo Yelena Isinbajevan valinta KOK urheilijavaliokuntaan korvauksena Venäjän valtion harjoittamasta laajasta doping-tehtailusta.

Kamreeri Saulin epäonnistunut ulostulo myös ns. Venäjän transponderiasisssa näyttää sekin kääntyneen vain Suomen maineelle haitaksi Länsimaissa.

Nähtyään viime yönä Rion surullisen moukarikisan, jossa David Söderberg valitettavasti jäi pari metriä parhaastaan ja tippui mitaleilta, virallinen ääni kyselee yllä sopisiko Kauko Juhantalo Muuruveden moukarikisojen valvojaksi ja toimitsijaksi.

Omasta puolestani toteaisin tähän, että sen parempaa valintaa kepuloiset eivät voi löytää.

Kaukohan on käsittääkseni kaikkein kuuluisin kepuloinen ministeritasoinen koplaaja, jolla meni muistaakseni sekaisin sekä omien bisnesten että Tampellan ja SKOPin raha-asiat.

Kauko on kuitenkin jo sovittanut asiat ja valittu taas eduskuntaan toiminnan miehenä. Kauko sopii siis erinomaisen hyvin ainakin mittamieheksi virallisen äänen järjestämiin Muuruveden moukarikisoihin.

Vaikka David Söderberg on ehdottomasti hyvä ja ilmeisesti myös puhdas moukarinheittäjä, niin minä luulen, että Suomi olisi voinut menestyä moukarissa nykyistä paremmin, jos meilläkin olisi otettu käyttöön kaikki kepuloisten filunkitemput moukarissa.

Ei olisi tarvittu mitään muuta kuin se, että kaikki Rioon pyrkineet moukarimiehet olisivat järjestäneet leirin virallisen äänen johdolla Muuruveden kentällä ja heitot olisi aina mitattu virallisen äänen mittanauhalla.

Silloin olisi varmaan parilla pyörähdyksellä maakuntasarjan mieskin heittänyt kevyesti 78 metriä.

Nythän suomalainen Seppänen ei päässyt Rioon kisaamaan lainkaan, kun Valko-Venäjän kyläkisoissa muutama kyläsarjan iranilainen muistaakseni yllättäen heitti yli kisarajan, mutta Riossa leka lensi herroilta sitten normaalisti vain vähän yli 60 m eli saman verran, mihin virallinen äänikin pystyy vielä eläkepäivinään.

Olen jokseenkin varma, että jos meilläkin olisi päästetty noita urheilijoita vähän löysemmän karsinnan kautta mukaan, niin jo tilastollisesti sieltä olisi voinut tulla ns. sattumakorppina muutamia mitalimiehiä ja naisia, joilla pää ei petä tiukassakaan paikassa.

Ja nythän näyttää vielä olevan sellainen kansainvälinen tyylikin, että missään tapauksessa Rionkaan tulokset eivät ole lopullisia, koska vasta 8 vuoden päästä saatetaan kertoa, että kyllä se Usain Boltkin oli käyttänyt jotain anapoolia, kun se on ollut niin ylivoimainen.

Jamaikalaisten käräyttäminen ei kuitenkaan ole mahdollista, koska esim. Usain Boltin arvo koko Olympia-liikkeelle on kymmenien- ellei satojen miljardien taalojen juttu ja siinä sopassa on mukana kaiken maailman kansainväliset sponsorit kuten Adidas, Nike, Coca Cola, Red Bull, Amer jne.

DigiKyky Juha Sipilä ei ole urheilumiehiä ja siitäkin syystä Suomen kansainvälinen menestys urheilussa on heikko.

Suomessa urheilijoiden asioita hoidetaan nykyään vain vasemmalla kädellä ja valtion panostukset ovat opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen hentojen käsien varassa, eikä Sannilla ole valtuuksia oikeastaan muuhun kuin muutaman ansioituneen urheilijan eläkkeen myöntämiseen, vaikka urheilija on joutunut asialleen uhraamaan lähes koko elämänsä ja hakenut sitten muutaman satasen eläkettä vaikka 10 kertaa.

Tässäkään systeemissä ei ole mitään järkeä. Mallia voitaisiin ottaa vaikka Virosta, jossa valtio maksaa tuntuvia palkkioita hyvistä mitalisuorituksista. Tästäkin syystä virolaiset menestyvät hyvin.

Takuuvarmasti meilläkin olisi kymmeniä kultamitalisteja ja nuoret urheilisi laajasti, jos esim. Olympia-kultamitalista valtio maksaisi vaikka 500 000 euroa riihikuivaa rahaa käteen.

Sen lisäksi voisi olla joku sopiva harjoittelukauden budjetti. Nykypäivänä kansainvälisillä areenoilla ei harrasteurheilijat enää pärjää.

Kepu pettää aina - siis myös urheilussa.

Rio ohoiRe: Virallinen ääni 60,0421.8.2016 8:33
Kaikki voip katsoa wikipediasta suomalaisten olympiamenestyksen kautta aikojen. Nyt se on saavutettu nykyajan tietokonesukupolven treenauksen pohjanoteeraus.
Saavuttaakseen jotakin maailman huippujen kanssa kisatessa, tarvis tehdä muutakin kuin näpytellä älylaitteita. Esimerkkeinä voisi käyttää talviurheilijoita mietaan jussia taikka kuuluisaa edesmennyttä suojuoksija Myllylää. Siinä oli asennetta urheiluun, .
Nykypäivän ns. urheilijat eivät edes viitsi panostaa omaan lajiinsa kuin vain ja ainoastaan sen mitä sponsorilta saap epsanjan leirimatkaan. Se aika treenataan
110 % tehoilla, mut sitten palataan tietsikan ääreen.
Tietsikan näpyttelyllä ei saavuteta kovinkaan hyvää menestystä olympiaadeissa.
Haloo isät ja äidit !!!!

Jos haluatte lapsienne saavuttavan menestystä urheilussa, muistakaa tämä.

Aikaisemmin yleisurheilun menestysmaa Suomi on vaipunut tilastoissa sarjaan ynnämuut
Riossa saavutettu yksi pronssi nyrkkeilyssä ei juurikaan lohduta ketään.
Uusia urheilulajeja olympiaadeihin voisi olla esim. pokemonien metsästys.

Kepu pettää aina, mut,
Akm kirjoittaa asiaa aina.

Patiksen miehetRe: Virallinen ääni 60,0422.8.2016 20:14
Missä alan miehet luuraavat?

SalmeRe: Virallinen ääni 60,0422.8.2016 21:23
Ovat Kiinassa

alan kolmas miesRe: Virallinen ääni 60,0422.8.2016 21:48
Torstain Hesari käyttää peräti kokonaisen sivun toimittaja Sampsa Oinaalan esitellessä Ari Sopasen ja Ecoland Groupin Petäjäsaaren lomakylähanketta.

Hanke tuntuu kiinnostavan Hesaria, koska useiden miljardien Fennovoima-hankkeen omituisten omistusjärjestelyjen selvittelyyn Hesari oli samassa numerossaan uhrannut vain kolme kokonaista sivua.

Hesarin mukaan Petäjäsaari-hanke alkoi edetä viime syksynä, kun kunnanjohtaja Ari Sopanen sai vihiä, että Ecoland Group etsii rakentamatonta saarta Suomesta. Sen jälkeen Sopanen on ollut aktiivinen asiassa.

Kaavin kunnanjohtajalla on oikea kunnanjohtajan asenne, kun hän toteaa nyt Hesarissa:

"Meitä kiinnostaa tutkia kaikkia hankkeita. Tarvitsemme kaikenlaista uutta työtä ja toimeliaisuutta, vaikka kunnan työpaikkaomavaisuus on hyvä."

Tällä asenteella Kaavin itsenäisellä kunnalla on hyvä tulevaisuus.

Täytyy kuitenkin vielä varoa, ettei Hesarin toimittajan kaupan ovella tapaama kepun nähtävästi Impivaaralta Kaaville muuttanut valtuutettu Maija Räsänen myrkytä vielä sijoittajien investointihalukkuutta.

Onkohan Maijan kohdalla kysymyksessä syvälle juurtunut kateus, kun Maija aikoo kyseenalaistaa hankkeen kunnanvaltuustossa?

Maijan kyseenalaistamisen perustelut eivät kestä päivänvaloa, kun hän toteaa Hesarin toimittajalle seuraavasti:

"On outo ajatus, että paikka olisi vain israililaisille. En usko, että tästä on mitään hyötyä."

Ensinnäkin jo Sopanenkin toteaa, että asukkaita tulee esim. Yhdysvalloista ja Saksasta ja Ecoland toivottaa myös suomalaiset tervetulleiksi.

Mitähän mahtaa kepun valtuutettu Maija Räsäsellä olla sitä vataan, jos joku vähän rikkaampi amerikkalainen innostuu viettämään kesiään vaikka Kaavin Petäjäsaaressa?

Itsellänikin on ihan käytännön kokemuksia siitä, kun Saimaan saaressa aikoinaan kesäpaikamme vieressä Amerikan Afganistanin suulähettiläs omisti pitkään suvullemme aikoinaan kuuluneen huvilan. Eläköityään hän innostui huvillalaan metsähoitoon, enkä ole eläissäni nähnyt niin vanhaa mutta ahkeraa suomalaista metsähoitajaa ja ystävällistä naapuria.

On myös erittäin outoa, että Maija Räsänen lähtee kyseenalaistamaan hankkeeseen liittyviä mahdollisia hyötyjä.

Mistä nähtävästi Impivaaralta kotoisin oleva Maija Räsänen voi tietää, mitkä ovat mahdollisen investorin tai lomakylän käyttäjien ja muiden hyödyt hankkeessa?

Räsästä taitaa harmittaakin se, että ei ehtinyt itse ostaa tarjolla ollutta Petäjäsaarta, jonka Kuopion seurakuntayhtymä nyt aikoo myydä parillasadallatuhannella eurolla Ecoland Groupille.

Kysymyksessähän näyttää olevan jopa 16 hehtaarin kokoinen iso saari.

ypRe: Virallinen ääni 60,0423.8.2016 7:42
Häirintä on nyt ollut vähäistä koska alan miehet ovat Kiinassa.

alan kolmas miesRe: Virallinen ääni 60,0423.8.2016 15:35
Urheilun likapyykki on vielä pesemättä ja olisi syytä keskustan virallisen äänenkin jo ottaa kantaa Suomen urheilun alennustilaan, kun Rion doping-kisat ovat jo meneen talven lumia.

Nyt jo ihan julkisesti kerrotaan, että Rion tulokset ovat vasta alustavia, koska suurin osa urheilijoista oli ilmeisesti dopattu tavalla tai toisella, mutta lopulliset tuloksethan selviävät vasta 8 tulevan vuoden jälkeen.

Suomessa oltiin taas ihan puhtaita ja ei tietysti pärjätty; mieleen jäi Antti Ruuskanen, Oskari Mörö, Noora-Lotta Neziri ja tietysti hienot naiset: Mira Potkonen, Petra Olli, Kritiina Mäkelä ja Linda Sandblom ja Tuula Tenkanen.

Tietenkin umpikepuloinen virallinen ääni hehkuttaa yllä moninkertaista douppauksen mestaria Valko-Venäjän moukarinheittäjä Tinonovia ja Jamaikan ylivoimaista Usain Boltia.

Kisojen jälkeen Usain onkin ottanut jo vähän rennommin ja laittanut piikkareiden sijasta jalkaansa "tanssikengät". All in yökerhon uumenin videossa Usain viilaa ja höylää kiitettävällä tavalla huumepomo Douglas Duarten lesken eli 20-vuotiaan opiskelija Jady Duartea peffapuolta.

Vaikka olen vain "valelääkäri", niin väittäisin alustavasti, että pelkän Bacardin voimalla ei päästä tuollaiseen tuloskuntoon.

Kyllä kysymyksessä täytyy olla erittäin kova testosteronitaso, jota on vaikea hillitä yökerhossa ja varmaan myös juoksuradalla.

Mutta siitähän vallitsee tietenkin suuri yksimielisyys, että kyllähän Usain radalla kovaa juoksee muita pakoon.

Toinen pakohormooni, jolla myös pääsee kovaa on adrenaliini, joka on myös ihan "luonnon tuote". Adrenaliinia erittyy lisämunuaisten ja aivolisäkkeen toimintojen kautta.

Politiikasta sen verran, että nyt on selvinnyt, että Suomessa valtion budjetista menee 6 milj. euroa urheilulle suoraan, mutta KISU:n selvityksen mukaan kaikkiaan peräti 96 milj. euroa.

Hämärän peittoon on jäänyt, minne 90 milj. euroa valtion rahaa urheilussa on mennyt. Varsinaiset urheilijat eivät rahaa ole merkittävästi saaneet, mutta kuuleman mukaan urheilupomoilla on ainakin komeat autot käytössään. Ja tietysti hienot kehitysohjelmat vuoteen 2020 saakka.

Odotan mielenkiinnolla keskustan virallisen äänen kommenttia ajankohtaisesta asiasta.

Kepu pettää aina

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0423.8.2016 16:13
Kilpailukutsusta oli jäänyt pois mm. Hirvisaaren ja Pisankosken paikallisosastot Säyneisestä ja Koivukosken paikallisosasto Juankoskelta.

Kilpailuissa ei toimiteta dopingtestejä, koska mukaan pääsevät vain keskustan jäsenet.

Emme järjestä päällekkäisiä testejä, koska puolueen jäseneksi päässeet ovat jo kertaalleen testattu.

Itsekin olen siis testattu, vaikka jäsenmaksua en enää muutamaan vuoteen olekaan maksanut kuten palstaa seuranneet hyvin tietävät.

Joku saattaa nyt kysyä, että miten voin osallistua kisaan, jos en ole maksanut jäsenmaksua. Katson kuitenkin olevani oikeutettu osallistumaan sillä perusteella, että olen Alkio-opiston käynyt ja pitkäaikainen puolueen kannattaja.

Toimin myös kilpailujen ylituomarina ja ratkaisen riita-asiat, joita tuskin kuitenkaan on tulossa käsittelyyn.

Nyt vain harjoittelemaan ja lekat lentämään.

pekka ja muuruveeltäRe: Virallinen ääni 60,0410.9.2016 1:50
Mite olisi hoitoon hakeutuminen.
AA auttaa myös katkeruuteen

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0411.9.2016 12:04
Juankosken keskustan moukarimestaruus ratkaistiin eilen. Miesten sarjan voitin itse tuloksella 59,60.
Naisten sarjan voitti vaimoni tuloksella 62,16.

Muita osanottajia ei ollut. Palkinnoksi annoin vaimolleni Juankosken kunnan viirin.

Hyvästä suorituksesta palkitsen itseni myöhemmin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0411.9.2016 12:34
Älkääpä menettäkö malttianne. Rion olympialaisissakin naisten moukarin kulta otettiin yli 82 metrin heitolla, kun miesten kulta irtosi reilulla 78 metrisellä.
Naisten moukari on kevyempi kuin miesten.

10000 metrin juoksussa miesten ja naisten matka on yhtä pitkä. Silti yksikään suomalainen ei olisi ollut samalla loppusuoralla naisten voittajan kanssa.

Sain 10 minuutin sisällä kaksi puhelua, jossa vähäteltiin suoritustani. Olisitte tulleet mukaan. Ei olisi tarvinnut jälkikäteen harmitella helpon mitalin menetystä.

alan kolmas miesRe: Virallinen ääni 60,0411.9.2016 15:29
Onnea virallisen äänen perheelle hyvistä moukarituloksista.

Minusta näyttää siltä, että vaimon tulos ylittää jo tulevan Tokion karsintarajan, kun otetaan huomioon, että vaimo lienee heittänyt samalla moukarilla kuin virallinen ääni.

Miesten moukarihan painaa 7.26 kg ja naisten vain 4 kg. Eikös silloin samalla voimalla heitettäessä naisten leka lennä 1.815 kertaa pitemmälle kuin miesten leka. Jos siis reipas vaimosi heitti kisoisssa miesten moukarilla 62.16 m, niin sehän vastaisi jo 112.82 metrin heittoa naisten moukarilla.

Virallinen ääni ole kertonut millaiselle moukarilla vaimon tulos on heitetty, mutta päättelen nyt, että kysymyksessä lienee sittenkin ollut hyvin kevyt naisten moukari. Lieneekö täyttänyt edes viralliset mitat?

Joka tapauksessa virallisen äänen on vielä syytä hieman petrata omia suorituksiaan. Tehtävä ei kuitenkaan liene mahdoton, koska Tuomas Seppänen olisi tuloksellaan 76.20 mahtunut juuri ja juuri 32:n Rionkin kiintiöön, vaikka ei heittänytkään karsintarajaa 77 metriä.

Pahuksen iranilaiset Kaveh Mousani ja Pejman Ghalenoui paiskasivat omat ennätyksensä 77.40 ja 77.18 vain kolme päivää ennen karsintaikkunan sulkeutumista. Ja Tuomas pullautettiin kylmästi ulos kisoista.

Kaiken lisäksi tulokset heitettiin Valko-Venäjällä dopingista useaan otteeseen kärähtäneen Ivan Tihonin nimikkokilpailussa.

Minusta virallisen äänen toivo ei Tokiota ajatellen ole kuitenkaan vielä mennyt.

Kun tuota ikääkin viralliselle äänelle kertyy väkisin lisää, niin ehdotan, että joka vuosi virallinen ääni leikkaa taas mitastaan keskeltä 5 m:n palan pois, niin Tokion vuotena moukaripaikka on taattu tuloksella 79.20 metriä.

Tuolloin myös doping Ivan Tihon lienee jo heittonsa heittänyt.

Jos mittaat vaimosi tuloksenkin neljän vuoden päästä samalla mitalla kuin oman tuloksesi, niin minustahan näyttää siltä, että saat ojentaa vaimollesi tulevissa Tokion kisoissa kukkakimpun ihan korkeimmalle pallille asti.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0411.9.2016 21:44
Olen yllä kertonut, että mittanauha alkaa 30 metrin kohdalta ja tämä on huomioitava jokaisen tuloksia lukevan.

Enhän toki tahdo liioitella saavutuksiani kuten kaikki minut tuntevat tietävät.

Alkujaan mitasta puuttui muutama metri, mutta meillä tuli vaimoni kanssa hieman riitaa siitä oliko puuttuvat metrit vähennettävä vai lisättävä mitan kertomaan määrään. Omasta mielestäni puuttuvat metrit piti lisätä lopputulokseen ja vaimoni mielestä ne oli vähennettävä.

Tästä syystä katkaisin mitan kokonaan 30 metrin kohdalta.

alan kolmas miesRe: Virallinen ääni 60,0411.9.2016 22:37
Panin jo aikaisemmin merkille, että virallinen ääni oli poikkaissut mittansa 30 metrin kohdalta.

Tietysti silloin virallisen äänen mittaamat pituudet ovat silloin oikeita mitattuja tuloksia.

Kuitenkin tässä kohtaa olisi ollut hyvä, että virallinen ääni olisi suorittanut samalla myös mittansa kalibroinnin, koska nykypäivänähän kaikki mittarit on kalibroitava, ettei tule isoja mittavirheitä.

Olisihan se noloa, jos puntarikin meillä kalibroitaisiin samaan tyyliin kuin Putinin kalapuntarit taannoin sen ison hauen kanssa Siperiassa.

Tuo metrin mittahan on yksi kaikkein tärkeimpiä mittoja ja itse asiassa lähes koko SI-mittajärjestelmän peruskivi, jonka varaan koko länsimainen suunnittelu ja sivistys perustuu.

Ei ole siis mitenkään yhdentekevää, minkä mittainen yksi metri on.

Alun perin metri oli määritelty yhdeksi kymmenesmiljoonasosaksi Maan Pohjoisnavan ja ekvaattorin välimatkasta.

Metri otettiin mittayksikkönä käyttöön ensin Ranskassa vuonna 1799.

Aluksi metrin pituuden määrittelemistä varten tehtiin platinan ja iridiumin seoksesta palkki, jonka pituus määriteltiin tarkalleen metriksi.

Tätä metrin prototyyppiä säilytetään edelleen Pariisissa Mittojen ja Painojen museossa.

Koska nykyaikana ainakin pankeissa harrastetaan uskomattoman runsaasti kaikenlaista filunkia ja muutamia tärkeitä ranskaisiakin on jo saatu filunginteosta sun muusta retostelusta kiinni, kuten esim. IMF:n entinen pääjohtaja Dominique Stauss-Kahn hotellinsiivoojan parittelusta aamusuihkun jälkeen, niin kuka menee takuuseen, onko tuo vanha Pariisin museossa säilytettävä metrin prototyyppikään enää sovitun mittainen.

Siitähän syntyisi heti globaali katastrofi, jos siinä onkin vaikka sentin heitto. Kaikki pituusmitat jouduttaisiin mittaamaan uusiksi. Kaikki lujuuslaskelmatkin menisi myös uusiksi.

Varmuuden vuoksi metri onneksi määritelläänkin nykyään pituudeksi, jonka valo kulkee tyhjiössä 1⁄299 792 458 sekunnissa.

Minusta virallisen äänen ei kuitenkaan tarvitse suorittaa mittanauhansa kalibrointia tyhjiössä, koska luulisin, että virallisella äänelle ei ole tämän kalibroinnin edellyttämää tarkkaa taskunauristakaan.

Kyllä kaikki varmasti uskoo, että virallinen ääni on ainakin Muuruveden mestari moukarinheitossa ja vaimo on vielä parempi.

Eero KekäläinenRe: Virallinen ääni 60,0412.9.2016 16:50
Eihän ne aina sentit ja sekunnit lie tärkeitä. Ennenvanhaan kekkoslandian aikaan, kun kaikki oli suomessa hyvin, kaikki tietää kuinka innokas kalamies Urkki olikin.
Kerran kesällä taas Urkki Oli Utsjoella, Vetsikossa kalalla, kun kalapaikan naapuriin synty esikoispoika. Talossa haluttiin tietää potran pojan paino, mut talossa ei ollu puntaria, joten Urkki hälyytettiin apuun kalapuntareineen. Lukuisten paikalla olleitten ihmisten kanssa todettiin Urkin kalavaaalla mitattuna vastasyntyneen painoksi 12,5 kg.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0417.6.2019 17:28
Muuruveden kentän moukarihäkki on rakentamatta. Äänestimme vaimoni kanssa Joukoa, jonka uskoimme hoitavan heitto paikan kuntoon.
Hieman harmittaa, että Juankosken tiet on korjattu viimeisen päälle, mutta Muuruvedellä moukaria ei voi heittää.
Itselläni kilpailukausi on alkamassa, mutta lajiharjoittelun viimeistely on jäänyt olosuhteiden vuoksi vajaaksi.
Arvelen olevani noin 55 metrin kunnossa.( puhun siis omalla mitallani mitattavasta heitosta).
Sanon suoraan, että Muuruvedeltä ei voi nykyisin nousta huipulle moukarinheittäjänä, vaikka halujakin olisi.
Kuopioon liittyminen ei muuttanut tilannetta miksikään.
Keskusta säästi pitkän pennin, kun välttyi takaustappion maksulta. Ei kai ole liikaa toivottu, jos pyydän keskustan kunnallisjärjestöä hoitamaan heittopaikan kuntoon.
Omat voimavarani menevät nykyään harjoitteluun.

PS. Olen hakannut vaimoni useaan otteeseen nyt alkukesänä. Siis moukarinheitossa.

TomiRe: Virallinen ääni 60,0417.6.2019 20:14
Onko patiksen terassilla AA-kerhon kokous kun samat juopot siellä istuu ja mölisee
Tuon lehmänpaskaa kauhalla oven eteen joutuvat ainakin jotain joskus tekemään

KaljupääRe: Virallinen ääni 60,0417.6.2019 21:23
Joo siellä näkkyy olevan ne vähä-älyset veljekset se on niitten koti...

eskimoRe: Virallinen ääni 60,0419.6.2019 15:54
pers-aukiset nuukurit itkee kun eivät pääse rinkiin mukaan

eskimoRe: Virallinen ääni 60,0419.6.2019 15:57
voittehan kusta ilmaiseksi mukiin ja näytellä olevanne oluella kusi nousee sinne mistä se tulikin

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0419.6.2019 16:58
Hieno homma, että tämä moukarinheitto edelleen kiinnostaa ihmisiä Juankoskella. Tämä osoittaa, että panostus lajin harrastukseen on paikallaan.

eskimoRe: Virallinen ääni 60,0421.6.2019 18:44
voisit virallinen ääni vihkiä juankosken uuden torin heittämällä moukarin patiksen terassilta torin keskelle kuka arvaisi tuloksen saisi pizzan ja ilmaisen oluen

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0421.6.2019 20:09
Luonani vieraili eräs ystävällisen maan poliittinen johtaja, jolle esittelin toriamme ja itsepalveluun perustuvaa kukanmyyntiä.
Hän ei oikein uskonut näkemäänsä todeksi. Arveli, ettei moinen toiminta voi olla kovin tuottoisaa. Omassa maassaan hän ei olut törmännyt vastaavaan.
Hän ihastui suomalaiseen rehellisyyteen. Joimme tilaisuuden jälkeen kahvit Kuohun kioskilla ja teimme pienemmän tarpeemme urheilukentän metsikköön.
Tarpeentekokulttuuri yhdisti meitä. Totesimme slaavilaisen kulttuuriperinnön yltävän pitkälle läntiseen maailmaan.
Monet turistit ovat ihastuneet kaupunkimme konstailemattomaan ilmapiriin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0422.6.2019 12:59
Jos nämä moukarinheitosta kiinnostuneet uudet ystäväni liittyvät keskustaan, voisin järjestää keskustan moukarinheiton mestaruuskisoihin oman sarjan eskimoille ja kaljupäille. Tai sitten voisitte osallistua naisten sarjaan.
Täysipainoista moukaria ei voi antaa aloittelijan käteen.
Nyt, kun Sipilä luopuu puheenjohtajudesta ja uudet tuulet alkavat puhaltaa Antti Kaikkosen aikana, voisimme aivan hyvin luopua sukupuoleen perustuvista sarjoista ja siirtyä kaikille avoimiin sarjoihin. Moukarissa voisi olla kaksi sarjaa yli 50 vuotiaat ja alle 50 vuotiaat. Alkio-oposton käyneille tulisi 5 metrin hyvitys.
Miltä tällainen ehdotus tuntuisi?

Kouraan ajattelijaRe: Virallinen ääni 60,0422.6.2019 18:17
Tuo sääntömuutosesitys vaikuttaa hyvältä. Esko Ahon puheenjohtajakaudella olisi asia pitänyt hoitaa. Nyt se on varmasti vaikeampi.
Ei taida Akm: kään kyetä tässä auttamaan.
Koko Suomi voidaan pitää asuttuna, mutta tasavertaisia mahdollisuuksia ei kaikilla ole nousta kuuluisuuteen.

JukkaRe: Virallinen ääni 60,0425.6.2019 23:14
Fuckin eskimo ! Voin kusta mukiin mutta arvaa kumpi meistä juo sen?
Teidän saatanan tyhmiä juttuja ei halua kukaan kuunnella/ apukoululaisten juttuja
Öööööäääää

TomiRe: Virallinen ääni 60,0425.6.2019 23:23
Eskimon aivot paleltu sotavuonna-43
Ja eskimon äiti on myös eskimon sisko

poliittinen tarkkailijaRe: Virallinen ääni 60,0428.6.2019 19:00
Näköjään näin Pride-viikon lopulla myös Juankosken keskustan virallinen ääni tulee vihdoin ulos kaapistaan.

On outoa ja yllättävää, että keskustan virallinen äänikin esittää nyt ajatuksen sukupuolettomista urheilusarjoistakin, joissa otettaisiin huomioon vain ikä.

Kyllä minä saatan aavistaa, mistä tällainen sukupuolettomuuden innostus virallisen äänen kohdalla johtuu.

Enistään voidaan todeta, että virallisen äänen viriliteetti on ilmeisesti saattanut vakavasti rapistua.

Toisekseen virallinen ääni haluaa aina esiintyä kukkulan kuninkaana ja siksi hän haluaa jopa moukarisarjoihin yleiset sarjat naisille ja miehille.

Jos vassarien entinen ministeri ja psykiatri olisi tietoinen keskustan virallisen äänen esittämästä sääntöehdotuksesta, niin kyseinen musisoiva ministeri Claes Andersson saattaisi löytää virallisen äänen lausunnoista samoja narsistisia piirteitä kuin hän tapaamatta löysi heti Amerikan uudesta presidentti Trumpistakin, joka on tottunut aina voittamaan ja jota pidetään taitavana diilien tekijänä.

Saa nähdä milloin virallinen ääni esittää jo yleisiä vessoja ja nudistisaunoja sekä miehille että naisille.

Virallinen ääni ei ole myöskään vielä antanut tarkempaa selontekoa, kun hän äskettäin kävi korkea-arvoisen poliitikon kanssa slaavilaiseen tyyliin pienillä tarpeillaan luonnon helmassa.

Oikeutettu kysymys siis kuuluu, oliko virallisen äänen käydessä pienillä tarpeillaan slaavilaiseen tyylin myös kysymys sukupuolettomasta pienten tarpeiden tyydyttämisestä.

Minä muistelen vielä lämmöllä sitä aikaa, kun Elisabeth Rehn puolustusministerinä määräsi kasarmeille ovelliset vessatkin, jotta ihmiset saisivat toimittaa pienet ja isommatkin tarpeensa ns. privaatisti.

Täytyy sanoa, että eihän se oikein mukavaa ollut esim. Haminan res.upseerikoulussa, kun jouduttiin aina ruokailun jälkeen toimittamaan tarpeet rivissä noin 10 hengen ns. avokonttorissa.

Sen voi kyllä sanoa, että kyllä ihminen sellaiseenkin vähitellen tottuu.

Olisikohan Terra Sipilä saanut tällaisen maisemakonttori-idean sotaväen vanhoista käytännöistä, kun hänkin vuonna 2015 päätti istuttaa hallituksen 14 ministeriä modernisti rinnakkain ns. avokonttoriin.

Minun tietojeni mukaan noistakin ministereistä ainakin pari kolme masentui täysin ja heitti pyyhkeen kehään jo parissa vuodessa.

Minä arvostin Elisabethin uudistusta niin paljon, jotta innostuin äänestämään häntä jopa presidentiksi. Eikä Suomi olisi huonoa presidenttiä saanutkaan Elisabethista.

Kun nyt vertaa, millaisen puolustuministerin Sammakko Antti ja Terra Sipilä Suomeen järjestivät, niin onhan tässäkin asiassa jo taas iso ero ja valitettavasti taas huonompaan päin.

Onhan se aika noloa, että maahan valitaan puolustuministeriksi kepuloinen, jonka tärkeimmät ansiot ovat Kanki Tanssi televisiossa ja Nuorisosäätiön laiton rahojen jako.

Kyllä se tiedetään, että virallinen ääni on pannut merkille senkin, että nainen on voimiltaan se ns. heikompi astia.

Tämähän merkitsee sitä, että virallinen ääni lähes jokaisessa moukarikisassa pääsisi podiumille tuulettelemaan, kun on vielä omat heittonsa mittauttanut ns. FAKE-mittanauhalle.

Sekin tiedetään, että virallinen ääni ei ole päästänyt edes omaa vaimoaan moukarin pyörityksiin, vaan on määrännyt vaimon aina noutamaan virallisen äänen heittämän moukarin.

Minä epäilen sitä, että virallinen ääni ei uskalla päästää vaimoaan moukarihäkkiin, koska virallisen äänen viisas vaimo saattaa hallita moukarin heitonkin paremmin kuin keskustan virallinen ääni itse.

Virallinen äänihän on aina kehunut sitäkin, millaiset voimat hänellä on, mutta samaan hengenvetoon on myös todennut, että hänen viisas vaimonsa joutuu usein opastamaan virallista ääntä, kun hän on innokkaana lähdössä kepuloisten poliittisiin junttauskokouksiin.

Virallisella äänellä saattaakin olla samanlainen tilanne kuin saksalaisella keihäänheittäjä Vetterille, joka luulee, että keihästä heitetään bodarin lihaksille.

Totuushan on, että moukariakin ja keihästä heitetään taidolla, jos aikoo pärjätä.

Kansa odottaa viralliselta ääneltä sitä, että keskustan virallinen äänikin kiltisti vain kunnioittaa perinteisiä suomalaisia arvoja, eikä kehittele mitään sukupuolettomuuskilpailuja.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,0429.6.2019 23:27
Keskusta on edistyksellinen puolue ja oma ajatteluni on aina ollut elettävää aikaa edellä. Täydellistä tasa-arvoa ei esitykseni sisältänyt, koska esitin Alkio-opiston tutkinnosta 5 metrin hyvitystä. Tälle esitykselleni on tietysti perusteet. Me monet, varsinkin miehet, olemme käyneet opistossa eri pituisia jaksoja. Tällainen henkinen ponnistelu, vaikka se on sivistävää, on pois ruumiillisesta työstä eikä siinä kartu voima. Sama koskee myös poliittisia luottamusmiestoimia. Monessa talossa nainen joutuu tekemään raskaammat työt ja jyväsäkin nostaminen on naiselle helpompaa kuin miehelle. On selvää, että voimalajeissa kuten moukarinheitossa tästä on hyötyä. Ja onhan joskus niinkin, että nainen on käynyt Alkio-opistoa ja silloin hän saa hyvityksen. Tämä on tietysti harvinaisempaa.
Eläinkunnassa ei ole eroa uroksella ja naaraalla. Charme Asserdahl oli tamma ja se on edelleen menestyneimpiä ravihevosiamme. Mira Potkonen ja Petra Olli ovat sellaisia tätejä, ettei poliittinen tarkkailija uskalla heistä kirjoittaa kuten minusta.
Yleisurheilussa maailman parhaat naiset ovat 100 metrillä ja maratonilla yhtä kovia kuin parhaat suomalaiset miehet.
Maaseudulla kasvanut nainen on useimmiten miestä vahvempi, mies taas naista oppineempi. Tällä tavalla me olemme näissä tasa-arvoasioissa hieman pidemmällä.
Sivistys ja hienotunteisuus paistaa läpi näissä kannanotoissakin. Ei minulla tulisi mieleenikään ajatella poliittisen tarkkailijan tavoin kanssakäymisestä ystävällismielisten naapurien tapaamisissa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,047.10.2019 0:40
Viikko meni Dohan kisoja seuratessa. Suomalaisten menestys jäi vaatimattomaksi. Olen ruvennut Euroopan kannattajaksi. Mitaleita tuppasi tulemaan useimmissa lajeissa. Suomeen pitäisi ottaa afrikkalaisia juoksijoita ja kansalaisuus tulisi myöntää heti testijuoksun jälkeen.
Hollannin kaltaisten maiden juoksuvoima on hämmästyttävä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Virallinen ääni 60,048.10.2019 8:29
Dohan stadionin viilentämiseksi puhallettiin kylmää ilmaa. Puhaltimien suuttimet ympäröivät juoksurataa. Ei ollut suurtakaan eroa oman moukarinheittopaikani ja Dohan stadionin välillä. Minulla on talviheittopaikalla heinäladossa kaksi 3 kw puhaltajaa, jotta heittäminen onnistuu pakkasella.
Ladon ovet avataan ja heitto päätyy pellolle. Pystyn harjoittelemaan kohtuullisissa oloissa talvellakin. Ainut huono puoli on siinä, että ennen routaa leka uppoaa tosi syvään ja sen repiminen pellosta on kohtuuttoman raskasta. Lumen aikaan on helpompaa, kun maa on jäässä.
Täytyy nostaa hattua rakkaalle vaimolleni, joka on jaksanut vielä hakea moukarin heittojen välillä. Olosuhteet eivät salli sellaisen sähköauton käyttöä kuin nykyaikaisilla stadioneilla on.
Tässä yhteydessä voin sanoa kesän tuloksista sen verran, että heitot ovat lyhentyneet. 55 metrin rajan ylittäminen kuitenkin vielä onnistuu.
Ensi vuosi on olympiavuosi ja tähän asti olen aina pystynyt hieman petraamaan tällaisina vuosina. Toivotaan vähälumista pakkastalvea. Se helpottaisi harjoittelua.

SedyhRe: Virallinen ääni 60,048.10.2019 10:52
Kadehdin valmentajaasi ja mentoria, vaimosi kuuliaisuutta. Mutta tietenkin olet ajatellut vain vaimosi parasta, sillä hän pysyy tällä tavalla moukarinnoutajana erittäin hyvässä kunnossa. Liikkuvat kivet eivät sammaloidu.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: