Keskustelu

Pekka VVastaava uusi ennakkopäätös, kuin Juankoskella takausasiassa28.3.2017
Moro,
"Korkein hallinto-oikeus katsoo toisin kuin hallinto-oikeus, että valtiontukimääräysten ja -säännösten mahdollista soveltuvuutta on tullut esillä olevassa Kuusamon kaupungin pääomasijoitusta JK Juusto Kaira Oy:hyn käsittävää kokonaisjärjestelyä koskevassa asiassa arvioida jo kaupunginvaltuuston päättäessä määrärahan myöntämisestä osakkeiden hankintaan ja siihen kiinteästi liittyvästä takausvastuusta vapauttamisesta.

Kaupunginvaltuuston päätöstä tehtäessä ei ole luotettavasti selvitetty Euroopan unionin valtiontukimääräysten ja -säännösten mahdollista soveltuvuutta. Kuusamon kaupunki ei ole esittänyt muutakaan sellaista hyväksyttävää selvitystä, jonka perusteella kielletyn valtiontuen mahdollisuus olisi poissuljettavissa. Kun valtuuston päätöstä tehtäessä ei ole noudatettu menettelyä, jota noudatettaessa SEUT 108 artiklan 3 kohdan mukaista ilmoitusvelvollisuutta ei ole, kaupunginvaltuuston päätös 26.9.2012 § 48 on syntynyt kuntalain (365/1995) 90 §:n (1375/2007) 2 momentissa tarkoitetulla tavalla virheellisessä järjestyksessä.

Johtopäätös

Edellä esitetyillä perusteilla määrärahan myöntäminen osakkeiden hankintaan ja takausvastuusta vapauttaminen eivät kysymyksessä olevissa oloissa ole kuuluneet kaupungin toimialaan ja Kuusamon kaupunginvaltuusto on siten niistä päättäessään ylittänyt toimivaltansa. Kuusamon kaupunginvaltuuston päätöstä tehtäessä ei ole luotettavasti selvitetty Euroopan unionin valtiontukimääräysten ja -säännösten mahdollista soveltuvuutta ja valtuuston päätös on siten lisäksi syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Edellä todetun vuoksi ja kun otetaan huomioon kuntalain (365/1995) 2 § ja 90 §:n (1375/2007) 2 momentti, hallinto-oikeuden ja Kuusamon kaupunginvaltuuston päätökset on kumottava."



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: