Keskustelu

Kamreerin alkuValtuuston kokous13.6.2012 18.57
Martti Pohjolaisen kokouskuulumiset tilinpäätöskäsittelyn osalta vaikuttavat uskomattomilta ja kuvastavat juankoskelaista poliittista ilmastoa tällä hetkellä. Tällä pelillä ehtii vuosi vaihtua ja valtuustokin vaihtua ennenkuin vuoden 2011 tilinpäätös on lopullisesti käsitelty.
Tlintarkastuskertomusta ja tilintarkastajan lausuntoa tulisi lain mukaan kuunnella herkällä korvalla. Nyt niihin on suhtauduttu poliittisella voimalla.

Vastuuvapaus siirtyy seuraavalle valtuustokaudelle.Re: Valtuuston kokous13.6.2012 21.00
Kuuntelin lehteriltä kokousta ja en minä ainakaan kuulut , että joku olisi lukenut tarkastuslautakunnan tilintarkastuskertomusta ja tilintarkastajan lausuntoa. Vielä vähemmän esitystä vastuuvapauden myöntämisestä. Ylensä nämä muualla luetaan ääneen, jotta myös me lehterillä olijat ne kuulemme. Juankoski näyttää olevan poikkeus tässä käytännössä. Vastaavasti myös hallituksen jäsenet, jotka olivat vastuussa viidenmiljoona euron kuntatauksen antamisesta ilman laillista pohjaa, olivat nyt itse päättämässä itselleen vastuuvapautta. Mehän kuitenkin muistamme, että korkein hallinto-oikeus on ollut sitä mieltä päätöksessään, että ilman laillista pohjaa ei olisi pitänyt mennä antamaan takausta. Perin kummallista tämä sooloilu nyt on.
Ja kaikkein kummallisemmaksi sen tekee se , että neljä tarkastuslautakunnan jäsentä oli vaatinut uutta tarkastuslautakunnan kokousta oikaisuvaatimuksellaan, mutta sitä ei pidetty oikaisupyynnöstä huolimatta. Nythän valtuusto kulki lautakunnan jäsenten yli todella röyhkeästi. Mitähän tuosta oikeusoppineet sanovat sen varmaan tiedämme noin vuoden päästä.

Mutta tuo takaus tulee olemaan varsinainen kuuma peruna, koska kyllä nyt jo takausten antajat tietävät todellisuudessa miten tehtaalla menee.
Onhan kaupunki pistänyt vesilaskusaatavat perintään ja uhkaillut veden katkaisulla jos rahoja ei ala näkyä kaupungin tilillä. Tätä vasten kyllä ymmärtää valtavan hermoilun minkä tämän päivän valtuuston kokous toi selkeästi esiin.

Eikä ihme sillä tehtaalla ei ole ollut pyörimisen merkkejä koko viikolla.
Pitää aina muistaa, että takauksen antajien on aina oltava valmiina hoitamaan takauksen suuruisen maksun. Melkoinen soppa on vielä keitettävänä ennen kun se on lopullisesti valmis.

HölmöRe: Valtuuston kokous13.6.2012 21.39
Onpa aika erikoinen tilanne, kun tarkastuslautakunnan enemmistö on vaatimassa uutta tarkastuslautakunnan kokousta oikaisuvaatimuksellaan. Heti herää kysymys, onko pöytäkirja kokouksen mukainen vai onko se manipuloitu puheenjohtajan ja sihteerin toimesta. Entäpä pöytäkirjan tarkistus?

Pena T.Re: Valtuuston kokous13.6.2012 21.52
Älä ole hölmö. Hallintolain 50.1 § antaa vastauksen kaikille. Pöytäkirjan tarkastivat Heikki Pitkänen ja Pentti Tolvanen. Silti oli mahdollista erehtyä, kun luotettiin tilintarkastajan esittelyyn. Se esittely oli aika heppoinen.
En vastaa nimimerkille toista kertaa.

Ikkunapöydän raatiRe: Valtuuston kokous13.6.2012 21.59
Pöytäkirja ei ole vielä netissä. On hölmöä kommentoida ennen selviä papereita, joita puheenjohtaja ehkä selvittelee ensi yön aikana.

juristin alkuRe: Valtuuston kokous13.6.2012 22.52
Jussi Halla-ahon onnettomassa tapauksessa on paljon yhtäläisyyksiä Juankosken valtuuston 13.6.2012 vastuuvapautta koskevaan päätöksentekoon. Halla-aho meni asettamaan itseään koskevan KHO:n päätöksen kyseenalaiseski. Otti siis oikeuden omiin käsiinsä ja joutui vetämään siitä aika nopeasti omat johtopäätöksensä.

Juankoskella Korkein Hallinto-oikeus on antanut oman päätöksensä 5 miljoonan euron omavelkaisen takauksen täytäntöönpanosta ja yksiselitteisesti kieltänyt sen täytäntöönpanon, kunnes asia on lopullisesti ratkaistu.

On aika erikoista lain tulkintaa, että Juankosken kaupunginvaltuusto kävelee tässä asiassa Korkeimman hallinto-oikeuden yli. Otti siis Halla-ahon tapaan oikeuden omiin käsiinsä. On selvää, että KHAO:n päätökset sitoo myös valtuustoa, vaikka Juankoskella miten heilutetaan pajuvitsaa ja paukutetaan puunuijaa.

Saataa tulla vielä isotkin käräjätRe: Valtuuston kokous13.6.2012 23.13
Nimimerkki juristin alku tuo esiin se todellisen asian mistä tänään oli juuri kyse.
Eihän meillä le Suomessa sellaista valtuustoa ole joka voi kävellä yli korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun. Kun korkein hallinto-oikeus on todennut, että takausta ei olisi saanut pistää täytäntöön.
Niin olisi se kumma jos valtuuston päätöksellä tästä täytäntöön panosta saisivat hallituksen jäsenet vastuuvapauden ja vieläpä niin, että ovat itselleen sitä sitten valtuuston kokouksessa antamassa. Juankoskella vaan luullaan, että valtuustonpuheenjohtaja Kettusen johdolla näin voi tehdä, kun omaa yksinkertaisen päätöksen mahdollisuuden valtuustossa tuomioistuimet jotka viime kädessä ratkaisevat päätöksien laillisuuden. Täyty vaan olla tomeroita henkilöitä, jotka vievät niitä eteenpäin tuomioistuimiin.
Onneksi nyt Juankoskella on muitakin valtuutettuja, kuin näitä keskustapuolueen ryhmäkurin alla olevia joo , joo miehiä ja naisia.

Kokousta seurannutRe: Valtuuston kokous14.6.2012 12.46
Tuntuu, kuin kokouksen loppuosasta olisi unohtunut jotain pöytäkirjasta.

Suhmuroijat kuriin.Re: Valtuuston kokous14.6.2012 16.52
Tänään ilmestynyt Koillis- Savo lehti ihmetyttää ja kummastuttaa. Siinä sanotaan, että päätös oli yksimielinen. Eihän se sitä kuitenkaan näin lehteriltä seuranneena näyttänyt olevan olenkaan.
Vaan asiasta 21 oli tehty muutosesitys pöydälle panosta, josta oli äänestys. Jonka jälkeen puheenjohtaja laski äänestyksen tuloksen ja totesi sen olevan 23 -3 jonka jälkeen käsiä nousi pystyyn, niin Pekka Vartiaisella ja Pentti Tolvasella, muuta eihän siinä enää keskustelua sen kummemmin avattu asiasta, koska ei annettu näille puhevuoron pyytäjille mahdollisuutta sanoa mitään. Nuija kopsahti pöytään jonka jälkeen Martti Pohjolainen pyysi puheenvuoron ja sai sen ja samalla totesi, että oliko tämä sitten tästä pykälästä päätös. Johon tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Rissanen Pentti totesi Pohjolaiselle, että nuijittu päätös se oli nuijan kopsauksella. Jolloin Pohjolainen esitti eriävän, lukemalla sen kaikille kuuluvalla äänellä ja pyysi liitettäväksi pöytäkirjaan. Sihteeri otti eriävän vastaan , mutta nyt näyttää sen jättänen sitten pöytäkirjasta pois. Samoin Pentti Tolvanen pyysi puheenvuoroa jättääkseen eriävän , muta Kettunen napsautti koko kokouksen poikki kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Kuulkaapas suhmuroijat.

Ei mitä ilmeisemmin tule menemään läpi missään oikeusasteissa tuo kokous. Melkein veikkaan 100 % , että käräjiä käydään tuosta kokouksesta ,joten vaikka mahtia näytettiin valtuuston kokouksessa ,niin pitää muista, että se ei ole vielä saanut lainvoimaa ennen kuin se on kiertänyt mahdollisesti kaikki oikeusasteet.

Joten kyllä siinä tästä vastuuvapaudesta vielä keskustelee seuraavakin vaaleilla valittu valtuusto.

Nyt ilmestyneessä Koillis- Savo lehdessä näkyy tämä valtuustossa istuvan Erika Suomisen ja lehden tuottajan välinen yhteistyö.

Eikä se ole mikään ihme sillä onhan tuottaja sama henkilö lehdessä kuin valtuustonkokouksessa istunut Suominen joka oli vastuuvapautta myöntämässä. Olihan sitä myöntämässä niitäkin henkilöitä joille esityksessä ei esitetty vastuuvapautta, Joten näin tämä Keskustapuolueen äänenkannattaja lehti voi kertoa mitä mieleen juolahtaa.
Mutta nämä on niitä samoja juttuja mitä olemme saaneet lukea kuten, että tehdas pyörii täysillä. Näkeehän tuon suoranaisen satujen kerronnan jo jokainen, joka on vähänkin perillä Juankosken asioista.

PVRe: Valtuuston kokous14.6.2012 18.24
Moro,
paikalla olleena oli havaittavissa paniikkia, sillä mistään aiheesta ei saanut puheenvuoroa, sillä minä ainakin viittasin saadakseni puheenvuorot kuituasiassa, tilinpäätösasiassa ja eriävässä mielipideasiassa, mutta Kettunen ei antanut puheenvuoroja ja näin haluttiin ikävät asiat heti pois silmistä, suusta ja korvista.
Olemme jo laatimassa hallintovalitusta menettelyvirheestä, esteellisenä äänestämänä, ja väärässä järjestyksessä toimimisesta.
On todella surkuhupaisaa, että joudutaan toimimaan näin, mutta minkäs voi. Ja taas pääsee yksi pajupiiskanheiluttaja esiintymään kaitsijana valtuustonkokouksessa ja saarnaamaan(Rissanen), mutta toivottavasti ei.

Tulisiko joku tekemään elokuvan.Re: Valtuuston kokous14.6.2012 22.35
Tämä pajuvitsamies Rissanen se vasta sankari on.

Jos neljä tarkastuslautakunnan jäsentä on tehnyt oikaisupyynnön pitämästään kokouksesta, niin silloin ei ole mitään voimassa olevia lausuntoja käytettävissä.
Joten kyllä se on huvittavaa nämä pajumiehen seikkailut.
Taitaa olla pallo pahimman kerran hukassa.

No tietysti Juankoskella ovat oppineet tekemänpäätöksiä niin, että on suorastaan ihme jos käräjillä ei noita tehtyjä päätöksiä ratkota.

Taitaa olla nyt oikein ruuhkana eri oikeusasteissa juttuja.
Ei siis ihme, että Kaavinkin kanssa jo Juankoski jotakin tekee niin kyllä sitä seuraa käräjillä oloa. Nytkin oikeusjuttuja Juankosken ja Kaavin välillä on menossa.

On ne Juankoskella varsinaiset sankarit olleet johtamassa kuntaa ja tulokset ovat nähtävillä.
Vaikka valtio lapioi lisäavustusta niin siitä huolimatta nämä sankarit osaavat sotkea asiat ja piilotella niitä valokuituihin ja kuudenmetrin kelkkareitistöihin, turhapurojuhlien avustuksiin, lampaanviulun jalostuksen , tehdasjuhliin ja lukuisiin muihin hankkeisiin. Ei ihme, että satojen tuhansien alijäämiä tulee siitä huolimatta vaikka valtio avustaa.
Isothan ne ovat olleet heillä nuo konsulttipalkkiot ja asianajajien laskutukset satoihin tuhansiin nousevat summat ja kaikki tämä vain siksi, että johdossa on täysin taitamattomat henkilöt. Ja vieläpä väävien jäävi.

Tuo ollut tillinpäätös kokous sen kyllä osoittaa viimeisen päälle, että huippuja ovat Juankoskella myös nämä puheenjohtajat, niin tarkastuslautakunnassa kuin myös valtuuston. Melkoisen näytelmän saisi näiden herrojen sirkuksesta.

juristin alkuRe: Valtuuston kokous15.6.2012 13.27
Pitkään jatkunut ykisnkertainen enemmistövalta on rappioittanut täydellisesti Juankosken kunnallisen päätöksenteon ja taloudellisen ajattelun. Kysymys ei ole enää enemmistövallasta vaan enemmistön harjoittamasta tyranniasta, jossa tarkoitus pyhittää keinot.

Viimeisimmän valtuustonkokouksen kulku osoittaa selvästi sen, että Juankoskella ei voida puhua hyvästä hallintotavasta mitään. Hyvään hallintotapaan kuluu mm. päätöksenteon laillisuuden varmistaminen. Asiallisen keskustelun estäminen nuijien kopautuksilla ja pajuvitsojen heiluttelu osoittaa sen, että seuraavassa vaihessa siirrytään keskiaikaisiin huutoäänestyksiin. Kohta enemmistön kanssa erimieltä olevat sekä laillista päätöksentekoa kannattavat kuntalaiset istutetaan kirkon eteen piinapenkkiin enemmistökansalaisten pilkattavaksi.

juristin alkuRe: Valtuuston kokous16.6.2012 14.02
Pajunvitsalla joukkojaan komentava tarkastuslautakunnan puheenjohtaja elelee autuaasti vielä pääsiäistunnelmissa, eikä ole havainnut edes sitä, että tarkastuslautakunnan jäsenistä neljä eniten asiosta tietävää jäsentä on jo tehnyt oikaisupyynnön lautakunnan aiemmin tekemästä virheellisestä tilinpäätöslausunnosta.

Tällaisella virpojalla ei juridinen ja muu ammattitaito riitä johtamaan kaupungin hallinto- ja taloustoimien tarkastusta. Tarkastuslautakunta ei ole kumileimasin, joka vain hyväksyy tehdyt päätökset. Sen tehtävänä on myös selvittää, mistä on päätetty ja millä perusteilla päätökset on tehty. Vähimmäisvaatimus on se, että päätökset on tehty oikeassa järjestyksessä ja vallitsevaa lakia noudattaen. Näitä lakeja ei ole säädetty Juankosken kaupunginhallituksen tai valtuuston toimesta vaan Suomen Eduskunnassa ja EU:n komissiossa.

Kun Suomen Korkein hallinto-oikeus on antanut jostain Juankosken kaupungin hallintoon tai talouteen liittyvästä asiasta päätöksensä, niin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ei edes pajuvitsansa voimin voi jättää tällaista kriisikunnan kestämättömään talouteen vaikuttavaa päätöstä huomiotta. Tarkastuslauatakunnan puheenjohtajalla on myös itseään koskeva vastuu. Tosin varmuutta ei ole siitä, onko tämäkään asia puheenjohtajalla tiedossa.

IhmettelijäRe: Valtuuston kokous16.6.2012 16.56
Pajunvitsamies hakkaa Pohjois-Savon liiton tilastoihmiset tilastotieteessä mennen-tullen... ainakin omasta mielestään. Myös jurismista hänellä tuntuu olevan luotettavaa uutta tietoa.

PajukuituaRe: Valtuuston kokous16.6.2012 22.07
Mutta tietokonetta hänellä ei ole, on vain pajukeppi mukana. Mutta silti on kova valokuidun kannattaja.

juristin alkuRe: Valtuuston kokous17.6.2012 13.41
Tarkastuslauatakunnan pajuvitsan avulla johtavan Pohjois-Savon tilastoihmeen laskutaito on havaittu heikoksi ja oikeustieteen opinnot ovat jääneet maamieskoulutasolle.

Lypsyhommat on kuitenkin hyvässä hallinnassa. Suureksi menestykseksi osoittautuneen Keskustankeittiön jatkeeksi on polkaistu pajuvitsamiehen valvonnassa käyntiin lupaava lampaanviulu-projekti ja puolipalkkaisen lapinlahtelaisen itealinkon yllyttämänä hampputeollisuuden käynnistys on myös jo kovassa vauhdissa.

Näiden merkittävien ja nousujohteisten kehityshankkeiden sivussa mestarilypsäjä on huomannut, että valokuituunhan saadaan upotettua arvaamattomat summat yhteiskunnan euroja, eikä taaskaan kukaan vastaa mistään mitään. Kun asia on päätetty, niin se on päätetty. Sillä ei ole mitään väliä, kuka on päättänyt ja mistä on ihan oikeasti päätetty. Kysymyksessähän on pakottava kunnallinen ja peräti maakunnalline investointihanke. Ilman valokuitua mestarilypsäjäkään ei pysty seuraamaan Kotikatua, Salattuja Elämiä ja muita Tosi TV:n kehittäviä ohjelmia.

Tietokonettaan tai sähköpostiaan varten mestarilypsäjä ei tarvitse valokuitua, kun kehityshankkeisiin upotetut miljoonat eurot voidaan lyijykynällä kätevästi merkitä tukkilaiskirjanpidolla vanhan Työmiesaskin takakanteen. Eihän siinä mitään hienoja exceleitä tarvita, kun nyt on menossa vasta ensimmäinen rivi menetettyjä miljoonia. PBF:n laiton viiden miljoonan takaus otti tilaa vain kahden sentin verran miljoonien rivistössä ja noilla yli 20 MEUR:n pakkoinvestoinneilla ollaan päästy Tyomiesaskin takakannen ensimmäisellä rivillä vasta vähän yli puolen välin. Selvästi näkee, että koko valtuustokauden kirjanpito sopii yhdelle Työmiesaskin takakannelle ja jää siinä tilaa vielä tärkeille täydentäville merkinnöillekin.

Pajunvitsamies on siinä milessä mies paikallaan, että näissä raha-asioissa ei pidä sotkeutua lillukanvarsiin. Suuret linjat on aina hyvä olla hallinnassa.

Oskari ORe: Valtuuston kokous17.6.2012 15.55
Kyllä jämpti on näin. Toinen huippulypsäjä, hallitusmies Romppainen, ajaa myös isänmaan asiaa, kun päättää mioottorikelkkareittiä Muuruveteläisten maanviljelijöiden maille, ja omat rantalypsyalueet ja perunakellaripaikat jäävät tämän isänmaallisen suorituksen tieltä. Hän kannattaa myös isänmaallisesti Kuituhanketta, kun kuulemma omat langat on viety pois ja nyt pitäisi isänmaallisesti kaikkien kuntalaisten maksaa hänen kuituhankkeensa. UIsänmaallisuutta on myös riittänyt Ukranaisen tehtailijan ja konsulttiryppään taskuun 5 miljoonan vakuudettoman takauksen verran ja lisäksi n. 20 miljoonan investointeihin, joilla ei Juankoski tee paskan vertaa, paitsi persnettoa.
Keskustalainen perunakellari isänmaallisuus vie palvelut sotaveteraaneilta, vanhuksilta kja vammaisilta, mutta isänmaan hyväksi, sano kepulilypsymies.

Naurava kulkuriRe: Valtuuston kokous20.6.2012 10.48
Ensiksi tarkastuslautakunta (lautakunnan enemmistö) totesi 14 päivän sisällä kokouksesta, hallintolain 51 §:n mukaisesti, että vastuuvapauspäätöstä, joka tehtiin lautakunnassa, on virheen takia muutettava. Tämä on viranomaisen (tark. ltk) velvollisuus, kun virhe on huomattu päätöksessä. Siitä tehtiin oikaisuvaatimus, ja esitettiin uuta lautakunnan pikaista kokousta. Lautakunnan enemmistön kanta oli selkeästi vastuuvapauden epäämisen kannalla. Tämä kanta toimitettiin kirjallisesti valtuuston jäsenille pöydälle kokoukseen.
Tarkastuslautakunnan pj. ja tilintarkastaja kertoivat aiemmin, että ei ole aihetta uuteen kokoukseen, vaikka kyseessä on merkittävä vastuisiin liittyvä päätös.
Kuntalain 71 §:n mukaan tarkastuslautakunta valmistelee tarkastusasiat valtuuston päätettäväksi. Siksi valtuuston puheenjohtajan olisi pitänyt ymmärtää jättää vastuuvapausasia pöydälle jo omasta aloitteestaan, sillä lautakunnan enemmistö oli ilmaissut kantansa. Asian esittely tehtiin valtuustossa väärältä pohjalta. Tarkastuslautakunnan pj. munasi oman roolinsa täysin hyväksymällä Kettusen menettelyt kuin opetettu lammas.
Kuntalain 61 § käsittelee vastuuta päätöksestä ja eriävää mielipidettä. Siinä kerrotaan mm.:
- Päätöksentekoon osallistuneella, jos hän on tehnyt vastaehdotuksen tai äänestänyt päätöstä vastaan,.... on oikeus ilmoittaa päätöksestä eriävä mielipide. Pöydällepanoesitys antaa oikeuden.
- Päätöstä vastaan äänestänyt tai eriävän mielipiteen ilmoittanut ei ole vastuussa päätöksestä.
- Eriävän mielipiteen ilmoittanut vapautuu päätöksen tuottamasta oikeudellisesta vastuusta, johon enemmistö mahdollisesti on sitoutunut.
Kun Rauno Kettunen kieltäytyi ottamasta vastaan eriäviä mielipiteitä, hän rikkoi lakia ja tilasi kunnallisvalituksen. Jos tarkastuslautakunnan pj. ymmärtäisi lakia ja tarkastamisen henkeä, näitä virheitä ei olisi tehty, kun hän olisi voinut selvittää koko asian valtuustolle. Hänellä ei ole kuitenkaan edellytyksiä sellaiseen rehelliseen ja epäkepulaiseen toimintaan.
Onneksi Juankoskella on korruptiosta vapaa ryhmä, joka valvoo kuntalaisten etua.

Kyllä se siellä selkiintyy.Re: Valtuuston kokous20.6.2012 12.28
Kun tarkastuslautakunnan 4 jäsentä on tehnyt oikaisupyynnön tehtyyn päätöksen, niin silloin voidaan asiaa viedä eteenpäin vetoamalla hallintolain 51§ ja hallintolaissa luvussa 8 säädettyyn. Joten siitä vaan pistäkää asia etenemään hallinto-oikeudessa.

Päätöksessä olevan virheen korjaaminen (8 luku)
Hallintolain 8 luvussa säädetään päätöksessä olevan virheen korjaamisen edellytyksistä sekä korjaamisasian vireilletulosta ja sen käsittelyssä noudatettavasta menettelystä. Hallintolain säännökset mahdollistavat viranomaisen itseoikaisun hallintomenettelylakia laajemmin.
Muutos aiempaan sääntelyyn on muun muassa se, että myös menettelyvirhe voidaan uusien säännösten mukaan korjata viranomaisen uudella päätöksellä, kun lain mukaiset edellytykset täyttyvät. Edellytysten täyttyessä virhe voidaan korjata lainvoimaisesta tai lainvoimaa vailla olevasta päätöksestä.
Asiavirheen korjaaminen (50 §)
Asiavirheen korjaamista koskevan pykälän 1 momentissa määritellään ne perusteet, joiden nojalla asiavirheen korjaamiseen voidaan ryhtyä. Tällaisia ovat selvät virheet, kuten esimerkiksi asiaan kuuluvat tosiseikat on selvitetty virheellisesti tai puutteellisesti taikka lakia on sovellettu väärin.
Itseoikaisu on mahdollista myös menettelyvirheen vuoksi. Virhe saattaa koskea esimerkiksi päätöksentekojärjestystä, kuulemis-, esteellisyys- tai päätöksen perustelemista koskevaa virhettä.

Kyllä se tuokin asia selkiintyy.Re: Valtuuston kokous20.6.2012 12.40
Mitä sitten tulee Juankosken valtuuston kokouksessa 12.06.2012 jätettyihin eriäviin mielipiteisiin niin ne onkin jo suoraan laissa, todettu kuinka pitää menetellä. Sinä ei ole oikeudella suurta vaiva oikaista asia.

Joten asia vaan tältäkin osin hallinto-oikeuteen .

Suora lainaus laista tässä
61 §
Eriävä mielipide
Päätöksentekoon osallistuneella, jos hän on tehnyt vastaehdotuksen tai äänestänyt päätöstä vastaan, sekä asian esittelijällä, jos päätös poikkeaa päätösehdotuksesta, on oikeus ilmoittaa päätöksestä eriävä mielipide. Ilmoitus on tehtävä heti, kun päätös on tehty. Ennen pöytäkirjan tarkastamista esitetyt kirjalliset perustelut liitetään pöytäkirjaan.
Päätöstä vastaan äänestänyt tai eriävän mielipiteen ilmoittanut ei ole vastuussa päätöksestä. Esittelijä on vastuussa hänen esittelystään tehdystä päätöksestä, jollei hän ole ilmoittanut eriävää mielipidettä.

Asiakohdat laissa.Re: Valtuuston kokous20.6.2012 12.49
Lukaisinpa Kaupungin sivustolla onko vastaesitys jätetty ja äänestetty asiasta valtuustonkokouksessa. Ja kyllä siinä on suoraan sanottu liitteinä nämä asiat.
Joten asia on hallinto? oikeudessa selvä juttu.



Pöytäkirja 13.06.2012 Pykälä 21

Liitteet
Juankosken kaupungin henkilöstökertomus 2011
Tilintarkastuskertomus vuodelta 2011
Martti Pohjolaisen vastaesitys perusteluineen / Juankosken kaupungin vuoden 2011 tilinpäätös

Kaupunginvaltuuston äänestyslista 13.6.2012
Kaupunginhallitus

Ne Koillis- Savo lehden jutut.Re: Valtuuston kokous20.6.2012 12.53
Voi, Voi Koillis- Savo lehti. Vai, että yksimielinen mitähän toimittaja on kuunnellut, kun on tuollaisia kirjoittelut lehteen. Vai ei kait ole tuottajalla olut osuutta asiaan.

Pekka VRe: Valtuuston kokous20.6.2012 14.22
Moro,
kuten näemme ja pöytäkirjaan merkitty vastaesitys perusteluineen. Kun äänestys vastaesityksestä ja pöydälle jättämisestä kaatui, esitimme kaikki kolme eriävät mielipiteet, jotka valtuuston puheenjohtaja eväsi meiltä. Kyseessä on selkeä valtuuston puheenjohtajan menettelyvirhe, joka pitäisi oikoa itse, mutta tietäen valtuuston puheenjohtajan kyvyt, on oletettavaa, että asia menee hallinto-oikeuteen käsiteltäväksi, mahdollisesti myös kantelu aluehallintoviranomaiselle puheenjohtajan käytöksestä ja kyvyttömyydestä hoitaa puheenjohtajuus.

Pekka VRe: Valtuuston kokous20.6.2012 18.04
Moro vielä,
minulta on kysytty, miksi Kettunen ei onnistu valtuuston puheenjohtajana, ja olen vastannut, että kyse on hänen kiireestään ja siksi kyvyttömyydestä hoitamaan valtuuston kokouksissa puheenjohtajuutta. Se nähtiin ikävällä tavalla viime kokouksessa, jossa nuija paukkui nopeammin, kuin varjo ehti ja kyseessä taitaa olla idän nopein nuija.
Vielä joku häirikkö, jonka IP-osoite on pannassa näillä sivuilla törkypostin lähettämisestä ja häirintäviestien lähettämisestä, ehti miettiä ja pohtia omalla kierolla tavallaan ja näköjään myös erittäin tietämättömänä kokouskäytännöstä, että kun Masa esitti pöydälle panoa koko pykäläasiassa, niin siitä sitten myös äänestettiin ja sen jälkeen jätimme asiasta eriävän mielipiteemme, joita Kettunen ei hyväksynyt.
Kyseessä ei ole mikään vaikeaselkoinen kokousasia, vaan aivan yksinkertainen käytäntö: äänestys asiasta, ja kyse oli vastuuvapauden myöntämisestä ja Masan vastaesitys oli asian jättäminen pöydälle ja tarkastuslautakunta käsittelisi muutoksenhaun lautakunnan asiassa. Siitä asiasta, siis vastuuvapauden myöntämisestä äänestettiin ja me kolme olimme vastuuvapauden pykälä asiassa pöydälle jättämisen kannalla, siis poikkeavasta esityksestä.
Asian piti olla selviö, mutta sitten alkoi hälinä ja kokous loppui, kuin harakan lento.
On myös väitetty tämän narrin puolelta, että miksi emme kannattaneet Masan esitystä pöydälle jättämisestä, niin vastaan, että onko jotain häiriöitä ajatuksenjuoksussa, sillä eihän asia olisi mennyt äänestykseen, jos emme olisi kannattaneet Masan esitystä ja ilmoittaneet kannatuksesta. Myös äänestyksessä jätimme pöydälle jättämisen puolesta äänemme.

On paha asia, että puheenjohtajalle ei mene yksinkertainenkaan asia "jakeluun", mutta kyllä hallinto-oikeus käsittelee asian laillisesti ja oikein. Myös kantelu hallintoviranomaiselle tulee antamaan vastauksen kyvyttömyyteen.

Kouraan ajattelijaRe: Valtuuston kokous15.8.2018 14.12
Keskustan virallinen ääni näyttää olevan sitä mieltä, että epäonnistumiset ja vastoinkäymiset kasvattavat ja pätevöittävät poliitikon.
Jos näin on, meillä olisi muutama muukin pätevä ehdokas eduskuntaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Valtuuston kokous15.8.2018 23.48
Olen todella sitä mieltä, että tappiot, virheet ja vastoinkäymiset kasvattavat enemmän kuin voitot ja onnistumiset.
Tämän kun muistamme, niin tiedämme Ranen palaavan entistä kovempana takaisin.
Rauno ei ole kehunut tekevänsä samoja virheitä uudelleen toisin kuin Heimo ja Veijo.
Virheistä voi oppia ja monesta virheestä voi oppia enemmän kuin vähistä virheistä.
Tiedän hyvin, että moni kysyy, miksi en puhu Jarmo Nykäsen puolesta.
Jarmo on oikeassa paikassa Kuopion valtuustossa eikä Juankosken ääniä voi kovin monelle jakaa.
Ranen ikäkin alkaa olla niissä lukemissa, että nyt on viimeinen hetki.

hohhoijaaRe: Valtuuston kokous18.8.2018 0.05
mutta martti 5 ääntä edellisissä vaaleissa, mikä saavutus, olet tosi suosittu.
ps. ip osoitteesi on tallessa, samoin sivujen haltija



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: