Keskustelu

Kamreerin alkuVielä se laki löytyy16.8.2012 13.51
Vastuuvapauksia voivat päättäjät itselleen antaa, mutta lopulta näillä vapautuksilla ei ole arvoa. Tehtaan mahdollisen konkurssin jälkeen punnitaan vakuuksien arvo ja kovenanttien kestävyys. Takustappion toteutuessa katsotaan uudelleen onko päätöksentekijät noudattaneet kunnallislakia ja huolehtineet vakuuksien riittävyydestä taatessaan lainaa.

Kamreerin alkuRe: Vielä se laki löytyy18.12.2013 21.13
Vanha keskustelun avaus alkaa olla ajankohtainen. Aikaa on kulunut kohta 1,5 vuotta. Joko tarkastuslautakunta on aloittanut selvitykset. Pöytäkirjaa ei löydy.

valejuristiRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 8.05
Pete, Joke, Rane, Heimo, Kaisu ja Veijo ovat tehneet kaikkensa, ettei laki eksyisi Juankoskelle missään ominaisuudessa. Onneksi he eivät edusta Suomen lakia. Laki löytyy kuitenkin...

juristin alkuRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 12.28
valejuristi esittelee meille kaikki Juankosken keskeiset "Karhukoplan veijarit", joiden joulujuhlat näyttää menevän täysin pipariksi. Ainoa lohtu on Korvatunturilta toivottavasti piakkoin saapuvat pehmeät vaippapaketit pakkasella lahkeesen laskemista varten.

Saa nähdä kenen hermot pettävät ensin. Kaupunginjohtaja on näköjään jo lueskellut mm. noista kartellioikeudenkäynneistä annettuja tuomiota ja havainnut, että lievimmät sanktiot tulevat sille, joka paljastaa filunkia tehneet konnat. Vanha keino, jolla puu- ja asfalttikartelleissa ja muissa kähminnöissä on säästetty miljoonia ilmiantajien sakoissa.

Oikeudessa katuminen on myös hyvä tapa lieventää tuomioita. Suomessa tämä tapa on levinnut laajalle erikoisesti väkivaltarikoksissa. Huppupäässä varpaita tutkiva murhamies saattaa päästä parin vuoden ehdollisella tai yhteiskuntapalvelulla, jos oikein taitavasti katuu jopa lehtien palstoilla.

Talousrikoksissa vilpittömästä mielestä voi olla myös hyötyä ja ymmärtämättömyydestä. Kaupunginjohtaja näyttääkin jo lähteneen ainakin osittain tunnustamaan tekosiaan. Kevällä 2011 hän puolusteli kaupungin 5 milj. euron takausasiassa jääviyttään julkisesti sillä, että Juankoskella ei löydy jäävitöntä päättäjää, joten hänen täytyi uhrautua.

Nyt kaupunginjohtaja vetäisi omasta lakikirjastaan termin ei kokonaan jäävi vaan ainoastaan "teknisesti esteellinen".

Kaupunginjohtaja on varmaan voinut ajatella niinkin, että yhteiskuntatieteiden maisteri ei välttämättä hallitse kaikkia kartonkiteollisuuteen liittyviä teknisiä yksityiskohtia.

Näin ollen hän on tullut asiassa vedetyksi höplästä. Hän on vilpittömästi kyllä yrittänyt parastaan, mutta eihän kaupunginjohtaja ole voinut tietää, jos Tratta PBF:n kartonkitehtaassa on ollut ns. salainen vika.

Kaupunginjohtaja on siis ollut vilpittömässä mielessä ja ainoastaan "teknisesti esteellinen", joka kaupunginjohtajan lakikirjan mukaan tarkoittaa, että hän on ollut asiassa täysin ulkopuolinen ja puolueeton virkamies. Pieni lapsus tuli siinä kuitenkin tehtyä, kun hänet harhautettiin käynnistämään New Stroms Oy:tä koskeva tutkimuspyyntö käräjäoikeuteen kesällä 2011.

Sitä taas kaupunginjohtaja ei voi panna "teknisen esteellisyyden" tiliin, että juuri hän meni antamaan kamreerille kaupungin kassalippaan avaimen ja onneton kamreeri meni maksamaan yksityisen konkkafirman lainoja kaupungin kassasta 4.2 milj. euroa.

Tällä ohjeistuksellaan kaupunginjohtaja koplasi yhteen kohtalokkaalla tavalla kaupungin ja Tratta PBF:n kassat. Tietysti kaupunginjohtaja voi tässäkin tapauksessa vedota hätätapaukseen, mutta maallikon silmissä kaupunginjohtajan harkitsematon toiminta näyttää vähintään hätävarjelun liioittelulta.

Ikkunapöydän raatiRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 13.49
Mikä se on, kun ilman lainvoimaista päätöstä siirtää miljoonia kunnan varoja yksityisen yrityksen tilille asiassa, joka olisi vähintään valtuuston päätettävä? Kai sellaiselle toimelle on nimikin?
Kannattaisi antaa viranomaisten tutkia, Heimo ja Veijo. Ei taida tässäkään kapeat hartianne riittää? Ette ole kertaakaan kysyneet sellaisilta, jotka tietäisivät.
Ottakaa itse kantaa, älkääkä seisoko Peten vielä kapeampien harteiden takana. Se mieshän ei ole tähän mennessä vastannut mistään.
Uskallatteko, Heimo ja Veijo, vaatia 300.000,- euron laittomia asianajajakuluja maksuun? Eivät ne kuulu veronmaksajien hoidettavaksi.

Ei ole kykyäRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 13.58
Kyllä se on niin, että Heimo ja Veijo on munattomia miehiä tässä asiassa. Heillä on niin vahvasti oma lehmä ojassa, että nyt vaan pitää edetä hissutellen. Veijo oli myöntämässä viidenmiljoonan euron kuntatakausta ja Heimon vaimo Eeva myös. Joten heimon täytyy olla tosi hiljakseen. Muuten ei perhesopu säily.

Eino K.Re: Vielä se laki löytyy19.12.2013 14.15
Petri Kangasperko on jäävinä ollut takauspäätöksen ulkopuolella, mutta hän on valmistellut asian. Hän on tarkkaan tutkinut, että kunnan saama vakuus on varma ja riittävä.
Tuskin hallituksen jäsenet saavat vastuuta vieritetyksi kokonaan kaupunginjohtajalle, koska heidän itsensäkin olisi pitänyt tarkastaa vakkuden riittävyys.

Nolointa tällä hetkellä lienee se, että vakuus ei riitä lainkaan pienentämään takausvastuuta, vaan kunta joutuu maksamaan ensisijaiselle pantin saajalle kokonaisen miljoonan saadakseen vakuutta lainkaan käyttöönsä.

H.H.Re: Vielä se laki löytyy19.12.2013 14.30
Hallista pitäisi saada siis yli miljoonan, että kunta sais ensimmäistäkään euroa. Tästä saattaa tulla poikkeuksellisesti negatiivinen vakuusarvo hallille. Ylittääköhän tämä valtakunnallista uutiskynnystä.

Tämä lienee ainoa syy miksi vakuuden maksamisen jälkeen on kulunut yli kolme kuukautta eikä mihinkään toimiin ole ryhdytty.

UntoRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 14.44
Kaupunginjohtajan mukaan realisointia valvoo ja hoitaa "asiantuntijatt". Kun Vartiainen kysyi valtuustossa, ketkä ovAT "ASIANTUNTIJAT", VASTASI HÄN, ETTÄ ASIANAJAJAT. Asiaa hoitaa siis taas Suomen kallein asianajotoimisto, joka muuten ilman taas kilpailutusta tai hallituksen päätöstä on muuttunut Procope, Hornborgista vieläkin kalliimpaan asianajotoimistoon. Mutta kun rahaa on, vaikkei sitä vanhusten hoitamiseen riitäkään, ja velkaa saa, kun kamreeri on saanut hallitukselta luvan.

HKLRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 18.23
Unto antaa ymmärtää, että vakuuden realisointi on käynnistynyt. Pöytäkirjoista en löytänyt asiasta mitään.

Koirank.Re: Vielä se laki löytyy19.12.2013 21.10
Pääasia on, että vakuuden realisointi etenee nyt ripeästi. Miksi eivät lehdet kertoneet mitään.Tämä uutinen olisi rauhoittanut kummasti. Eihän tämä aivan tavatonta ole, että tärkeä tieto tulee sivustolle ensin, sitten vasta lehtiin ja pöytäkirjoihin ei välttämättä lainkaan.

valejuristiRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 22.37
Koska vakuuden (Farocon Oy) arvo on Juankoskelle n. 0,- euroa, ei Kangasperko ole kovin innostunut asiasta keskustelemaan.
Minä kerroin vakuuden arvottomuuden ja Samorizin persaukisuuden ennen takauspäätöksen tekoa. Jopa Okulov, joka pitää itseään yrittäjänä, epäili motiivejamme. Nyt ei taida paljon olla epäselvyyksiä konsulttien ja puuhamiesten toimien rehellisyydestä. Vai uskooko vielä joku, että emme ole tekemisessä sellaisten liikemiesten kanssa, joista keskusrikospoliisikin on varoittanut.
Interpol varoitti muutama vuosi sitten juuri tällä Premium Boardin kaavalla tehtävistä "julkisten avustusten ja lainojen puhaltamisista". Syöttirahana on aina lainaraha, joka muka sijoitetaan fasadiyhtiöön, mutta siirretään varsin nopeasti "turvaan" kohdemaasta.
Juankosken muutamien johtajien housut saattavat palaa tässä hommassa. Kuntalaisten etuja vastaan ei voi toimia kovin kauan, vaikka koko kepumafia olisi täysillä tukemassa.

juristin alkuRe: Vielä se laki löytyy19.12.2013 23.14
Tulevassa Tratta PBF:n käräjäoikeuden julkisessa istunnossa on tuomarin ensimmäisenä syytä kysyä Tratta PBF:n edustajilta, minne 20 MEUR:a katosi periaatteessa puolessatoista vuodessa? Vastuulliset liikemiehet ja omistajat eivät aja firmaa tietoisesti konkurssiin puolessatoista vuodessa!!!!

"Teknisesti esteelliseltä" kaupunginjohtajalta on syytä kysyä, miksi hän antoi kaupungin velkaantua tahallaan Tratta PBF:lle ja Juankosken Biolämpö Oy:lle, vaikka tiesi, että molemmat yritykset olivat konkurssikypsiä; Tratta PBF jo kauan ennen 31.5.2012 ja JBOY Tratta PBF:n maksukyvyttömyyden vuoksi myös ennen 31.5.2012.

"Teknissesti esteelliseltä" kaupunginjohtajalta on syytä myös kysyä, miksi kaupungin maksama 4.2 MEUR:n takauksen maksu salattiin? Miksi takaus maksettiin vasta syksyllä 2013, kun takauksen kovenantit olivat tosiasioiden valossa lauenneet jo kauan ennen 31.5.2012 tilinpäätöstä ja varmasti viimeistään jo heti tilinpäätöksen laatimisen jälkeen.

Onkohan Valejuristi oikeilla jäljillä?

Miksi jäljet ovat johtaneet ensin Neitsyt Saarille ja sitten Maltalle? Miksi Valle Setä sattui olemaan Ukrainasta Hollantiin muuttanut "kansainvälinen liikemies", mutta liikemiehen jäljiltä ei löydy merkittäviä projektitehtäviä tai muutoinkaan merkittävää liiketoimintaa missään google-haussa?

"Kovalla työllä säästetty" Tratta PBF:n 6.0 MEUR:n alkupesämuna ei ole uskottava stoori.

varma tietoRe: Vielä se laki löytyy20.12.2013 0.40
Valejuristin ja Interpolin varoittamasta "fasadi rahasta" on näköjään tässäkin tapauksessa kysymys.

Ei muuten yli 20 milj. euroa häviä kahdessa vuodessa taivaan tuuliin.
Ammattilaisille helppo homma.

Miksi kaupunginjohtaja oli Suomen Kuvalehden yhteiskuvassa Risteferin ja Valle Sedän kanssa keväällä kriisikokouksessa 2011, kun koko huijaus paljastui?

Tyhmää vietiin silloin kuin Pässiä sarvista. Miksi hanke oli niin tärkeä kaupunginjohtajalle?

Kohta jytiseeRe: Vielä se laki löytyy20.12.2013 8.06
Auttaako se kuntalaisia, jos Heimo ja Veijo näyttävät tietämätöntä naamaa eivätkä tee mitään? Miksi he seisovat kuin päiväkerholaiset märät vaipat housuissa? Mitä ihmeen luottamushenkilöitä he ovat? Miksi he eivät liiku kansan keskuudessa (oppivat ehkä Ranelta ja Jokelta)? Ilmeisesti kepumafian ja "puuhamiesten" luottomiehiä...
Silmälaput lienevät Sorsasalosta.

ulkopuolinenRe: Vielä se laki löytyy20.12.2013 11.44
Leviltä kuuluu kummia.Toimitusjohtaja Palosaari siirrettiin pois toimitusjohtajan tehtävistä ja lisäksi hänestä tehtiin tutkintapyyntö,kun
oli hyväksynyt kalliimman tarjouksen konehankinnoissa.Asia uutisoitiin
TV uutisissa tänään.Tutkimuspyyntö on tehty kahdelta taholta.
Kun vertaa tapausta Juankosken kaupunginjohtajan toimintaan kartonkitehtaaseen liittysissä asioissa parin viimevuoden aikana,luulisi,
että tutkintapyyntöjä olisi tehty tuplamäärä.Mutta mitä vielä,Juankoskella ollaan hiljaa,kuin hiiret ja kaupunginjohtaja vaan "seurustelee"kansainvälisten huijariliikemiesten kanssa päivittäin(kuten itse sanoo) ja järjestelee toimillaan verorahoja Maltalle,Hollantiin ja ties`minne.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: