Keskustelu

EminenssiValtuuston puheenjohtajan ominaisuudet26.8.2012 11.36
Juankosken kaupungin johtamisessa on suuria ongelmia, mutta ei vain viranhaltijapuolella, vaan valtuuston puheenjohtajan heikon organisaatiokyvyn ja varsinkin heikon johtamistaidon takia.
Valtuuston puheenjohtajan hyvän hallintotavan mukaan pitäisi:
-pitää olla vastuuntuntoinen- ei ole ja näkyy riidoista valtuutettujen kanssa
-pitäisi olla tasapuolinen- näkyy kirjoituksissa ja levittämissä törkeyksissä kohdistuen eräisiin valtuutettuihin.
-pitäisi olla oikeudenmukainen- ks. kirjoitus ja antamat lausunnot.
-pitäisi olla yhteistyökykyinen- niin pitäisi, mutta kaukana siitä.
-organisaatiokykyinen- vain omiensa kanssa mahdollisesti
-rohkaiseva ja delegointitaitoinen- paikallislehdessä "rohkaisi" yhtä suurimmista valtuustoryhmää ja valehteli.

"Puheenjohtajan on luotava valtuustoon hyvä ilmapiiri, joka rohkaisee kaikkia valtuutettuja vuoropuheluun ja keskusteluun."
"Valtuuston puheenjohtajan tulee huolehtia siitä, että valtuuston toiminta on tehokasta ja hänen tulee pitää kokoustilanne hallinnassaan."
Ei taida Kettunen ymmärtää mitään puheenjohtajan ominaisuuksista, sillä niin kaukana on hänen toimintansa hyvään hallintoon verrattuna. Esimerkkinä hyvästä ilmapiiristä ja rohkaisevuudesta vuoropuheluun, kieltää Kettunen vuoropuhelut ja poistaa käskyllään eriävät mielipiteet pöytäkirjasta.
Ja tulisi pitää tilanne hallinnassaan- kaukana oli tilanteen hallinta viimeissä kokouksessa, sillä sekosi täysin ja lopetti kokouksen löysät pöksyissä.

Ei ole ihme, että kyselyssä 2/3 osaa vastanneista on sitä mieltä, että Kettusen pitäisi erota.

Pena T.Re: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet26.8.2012 17.44
Kuka kirjoitti artikkelin: "Juankoskelta puuttuu visio, strategiat ja osaava johto"? No, se olin tietenkin minä. Olen tehnyt monia kirjoituksia, joissa on ruodittu Juankosken taloutta ja johtamista. Olen tehnyt samanlaisia ehdotuksia kuin konsultti Laesterä. Olen tarjonnut apua kaupungin johdolle. Kaikki arvannevat, että apuani ei ole kaivattu. Oikeastaan jo avun tarjoaminenkin ja neuvojen antaminen on tulkittu pottuiluksi. Sama koskee virheiden osoittamista talousarviovaltuustossa.
Kepu ja demarit ovat päättäneet tulevia vaaleja silmällä pitäen, että Vapaan Juankosken kanssa ei tehdä eikä tulla tekemään yhteistyötä. Tässä on äänestäjille tietoa yhteistyöhaluisista ryhmistä. Käytännössä Kristilliset, Itsenäisyyspuolue ja ilmeisesti perussuomalaiset on lähetetty omaan hiekkalaatikkoonsa. Se tuleekin olemaan se suurempi laatikko.
Kepun ja demarien johdon kannattaisi keskustella meidän ryhmämme kanssa. Voimme antaa eväät kunnan talouden korjaamiseen ja muiden holhouksesta vapautumiseen itsenäisenä kuntana.

Keskustapuolueen ex valtuutettuRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet26.8.2012 19.59
Uskoisin, että kyllä Kettunen varmaan osaa ja ymmärtää jättää kunnallispolitiikan muille.
Olen kuulut, että meidän omassa ryhmässä on tyytymättömyyttä vardin paljon paljon niissä, jotka olivat valtuustokauden alussa sitä mieltä, että ei pidä lähteä äänestäjien tahtoa vähättelemään.
Samoin ovat edelleen sitä mieltä, että tuo äänestäjien antaman vaalituloksen suhmurointi oli kyllä puolueennäkökulmasta ajateltuna täysin moraalitonta ja hyvin epäisänmaallinen teko.

Eikä ole siis ihme, vastarinta on kuntalaisten suunnalta keskustapuoluetta kohtaan näinkin kova mitä se nyt on.
Joten olisi varmasti jo keskustapuolueenkin näkökulmasta katsottuna hyvä jos Kettunen osaisi tehdä johtopäätökset jo ennen kunnallisvaaleja.

Pahinta puolueen kannatukselle ja luottamuksen palautumiselle olisi se jos hän vielä jatkaisi kunnallispolitiikassa. Onhan valtuuston johtaminen ollut täysi pettymys Hakkaraisen Raimon jälkeen.

Raimo oli kuitenkin kunnallismies toisin kuin Kettunen. Kettusesta olen kuulut sanottavan omien joukoissa aivan toista, että jos lievästi sanoo, niin voisi sanoa, että ylimielinen mies. Niin se saattaa pitää paikkana kenties kuntalaisten mielestä.

No oli miten oli, niin nolosti tässä kuitenkin on käynyt tällä valtuustokaudella ja nyt sitten ollaan ulkopuolisten selvitysmiesten hoteissa.

Ei muutostaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 7.52
Vaikka Kettunen jäisikin pois tulee Keskusta silti saamaan eniten paikkoja valtuustoon.
Oma veikkaukseni:
Keskusta 11 (-2)
Sdp 5 (+1)
PS 5 (+3)
Vapaa Juankoski 2 (-2)
Vasennustoliitto 2 (0)
Kokoomus 1 (0)

Eli samat puolueet jatkavat ruorissa.

Ei muutostaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 7.54
Yksi jäi vahingossa pois, mutta sillä ei ole oikeastaan merkitystä voimasuhteisiin.

Martti PohjolainenRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 8.35
Nimimerkki ei muutosta
Kyllä tuo listasi sisältää todellisen muutoksen sanoisinko historiallisen.

Jos tuo lista pitää läheskään paikansa, niin muutos on todella mahtava.
Keskustapuolue menettäisi yksinkertaisen enemmistön ja se jos mikä on se juttu mihin pitääkin pyrkiä.
Ei ole suurtakaan merkitystä siinä mitenkä muut paikat menevät eri puolueille tuon keskustan 11 paikan jälkeen.
Suurimuutos on tuolloin täyttynyt.

Ei todellakaan ole epäilystä se ettei keskusta jatkaisi suurimpana puolueena.
Onhan suurimalle osalle keskustan kannattajista vaikea myöntää, että pieleen on menty pahemman kerran monessa asiassa tällä valtuustokaudella, mutta erittäin hyvä asia jos tuokin kaltainen muutos tulee.
Tietysti tuo listasi ei aivan pidä paikkaansa, siinä on pientä heittoa kuitenkin muiden kuin keskustan osalta.

Vaaleja odotellessa
Martti Pohjolainen
kuntapäättäjä

Ei muutostaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 9.11
Eihän Keskustalla ole nytkään yksinkertaista enemmistöä (13/27). Vasennustoliitolla tarkoitetaan tietysti Vasemmistoliittoa (huolimatonta näppäilyä - sori!). Mielenkiintoista on nähdä kuinka käy, mutta en usko suuriin muutoksiin niin paikkajaon kuin poliittisen kulttuurinkaan osalta. Sillä on toki merkitystä, kuinka suureksi äänestysprosentti nousee, mutta mikäli se jää alle 70%:n ovat suurimpia hyötyjiä nykyiset valtapuolueet. Onko tietoa, milloin puolueet julkistavat ehdokaslistansa?

Vapaa ja itsenäinenRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 10.43
"Ei muutosta" on jäänyt historian hämärään. Kristillisdemokraatit ja Itsenäisyyspuolue ovat vaaleissa liitossa. Vapaa Juankoski ei laita omaa yhteislistaa. Hyvä veikkaus kuitenkin.
Kun otetaan huomioon kepun ja demareiden Juankosken taloudelle ja poliittiselle kulttuurille tekemä vahinko, en veikkaisi heille niin hyvää menestystä kuin "Ei muutosta".
Rane ja Erika ovat näyttäneet kaikille, mistä puusta kepun johto on veistetty. Sitähän me toivoimme.

Ei muutostaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 10.57
Kiitos korjauksesta. Veikkaan kuitenkin, että KD ja Itsenäisyyspuolue saavat nuo Vapaa Juankoskelle ennakoimani kaksi paikkaa. Kolmaskin on mahdollinen.

VeikkaajaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 11.02
Kolmaskin on mahdollinen. Juuri näin silloin alkaakin olla veikkauslista aika oikeaan osunut.
Sillä listalla on tultava toimeen seuraavat neljä vuotta ja jos hyvin osaisivat hoitaa asiat, niin Juankoski säilyisi omana kuntana tuleville sukupolville.

Ei muutostaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 11.07
Lisättäköön vielä, että Itsenäisyyspuolueen ja KD:n täytyy saada yhteensä lähes 200 ääntä saadakseen kaksi paikkaa valtuustoon. Uskon näin tapahtuvan, mutta kolmeen vaaditaankin jo mahdollisesti liki 300 ääntä, mikä voi olla vaikeaa. Ääniharavia tuskin nähdään.

Vino hymyRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 11.22
Mistähän ne muutosjohtajat löytyisivät? Laesterä peräänkuulutti johtajuutta Juankosken talouden pelastamisen reunaehtona.
Ovatko äänestäjät uuden vai vanhan johdon kannalla? Luottaako Kettunen miljoonan kärpäsen tukeen vai arvostelukykyisten äänestäjien tuomioon? Taitaa pettyä tällä kertaa maatalousoppilaitoksen haamukirjoittaja.

G.PulaahoRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 12.40
Valtuuston puheenjohtaja Kettunen inisee ja jatkaa valitusvirsiään ja vapaa Juankoski-ryhmän jäsenten solvaamista tämän päivän paikallislehdessä.
Eikö puheenjohtajalle kuuluisi ottaa esimerkiksi valtuustoryhmä omaan keskusteluneuvotteluun ja yrittää selvittää kaupungin ongelmia, eikä jatkaa poraamistaan ja säälinhakuaan paikallislehdessä.
En ole koskaan eläessäni tavannut tai törmännyt moiseen, mutta Kettunen taitaakin olla erikoinen henkilö.
Hän kirjoittaa viihtyvyydestä ja jämäkästä johtamisesta ja kuitenkin kaupunkia johtaa selvitysmiesten ryhmä. Kunnan alijäämä oli lähes 3 miljoonaa, velkaa lähes 30 miljoonaa ja kate negatiivinen ja poismuuttajien määrä korkein Pohjois-Savossa suhteellisesti.
Aikamoista vääristelyä ja valehtelua ja oman itsensä kejhumista, mutta minkäs voi, kun muut eivät kehu. Sääliksi käy ja sukkahousut ja hame sopivat tälle itkupillille.

KepuenttiRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 16.12
Kuinka on mahdollista, että valtuuston puheenjohtaja ja kaupunkia edustava luottamushenkilö on noin kiero ja ilman mitään johtamistaitoa. Hän siteeraa kirjoituksia vapaa Juankoski-sivuilta, joten lukee sivuja tiuhaan ja on ottanut muistiin vanhoja kirjoituksia, joten jotain "positiivista" löytyy, mutta ei kykene muuten keskustelemaan kolmanneksi suurimman valtuustoryhmän kanssa, vaan inisee lehtien sivuilla siitä, kuinka valtuutettu Vartiainen on samaan aikaan Kristillisdemokraatti ja vapaa Juankoski aatteen ystävä. Lisäksi solvaa ja valehtelee Tolvasen kirjeistä eri orgaaneille, kuten esim. Kaupunginhallitukselle, jossa varoittelee kiinnityksen heikkoa tasoa asiakasrekistereihin vedoten. Siis tosiseikkoihin ja yrittää saada huomioimaan Juankosken mahdollisen ja todellisen taloudellisen vaaran.

Mutta kun Kwettunen menetti kansanedustajanpaikan eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten Oinoselle, niin siitähän hameveikko itkut päästi ja nyt on muuttunut kieroilevaksi paikallispolitiikoksi, jolla ei paljon säteile nupissa.

Yksi entisistä äänestäjistäsi.Re: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet27.8.2012 16.19
Henk.koht. terveiset Kettuselle: Olet pateettinen ja epäkelpo valtuuston puheenjohtajaksi tai miksikään johtajaksi.

KansalainenRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet28.8.2012 15.26
Kettusen valehtelu vapaa Juankoski-ryhmän omasta halusta jäädä "oppositioon" on todistus miehen epäkelpoisuudesta. Lukekaa-tästä se alkoi- osion alkuteksti, joka on suoraan Savon sanomista, ja ymmärrätte, että Kettunen ja Vatasen sopimuksella vapaa Juankoski ryhmän saama kannatus ja demokraattinen kansan tahto heitettiin roskakoriin. Vatanenhan lausui sillpoin, että persuilla/vapaa Juankoski ryhmän jäsenillä ei ole kykyä eikä taitoa hoitaa luottamustehtäviä ja Kettunen "istui" demareiden sylissä ja hyväksyi Vatasen menettelyn. Nyt sitä ollaan pattitilanteessa eikä muutoksia tapahdu, jos Vatanen ja Kettunen jatkavat halpamaista toimintaansa.

Paljon on ollut poissa.Re: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet28.8.2012 15.57
Demareilla on tosiaan ollut hommat hukassa jo pitkään. Katsokaa hallituksen listoja, niin huomaatte kenellä demarilla ei ole ollut enää pitkiin aikoihin halua syventyä kuntalaisten asioihin ja vieläpä on johtoryhmässä.

Entäs ne jääviydetRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet28.8.2012 16.16
Tuossa poimin pöytäkirjoista vain pienen osan valituksista joista voi päätellä miten on hommia Kettusen aikana hoidettu ja vielä Kettunen ilkeää väittää, että Vapa Juankoski olisi aiheuttanut valituksillaan kustannuksia kunnalle. Täyttä potaskaa puhuu Kettunen ja kirjoittaa yleisön osastolla.

59 Aulikki Roinisen oikaisuvaatimus koulunjohtajan päätökseen 33§
60 Pasi Seppäsen oikaisuvaatimus koulunjohtajan päätökseen 35§
61 Tuija Hopposen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 44§
62 Marko Sunin oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 46§
63 Risto Ryhäsen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 48§
64 Henriikka Iivarinen-Seppäsen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 49§
65 Annikki Kettusen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 50§
66 Ari Kukilan oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 51§
67 Aku Lappalaisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 52§
68 Marjatta Mertasen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 53§
69 Pirjo Puustisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 54§
70 Sonja Lappalaisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 57§
71 Jarmo Roinisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 58§
72 Nadja Hakkaraisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 59§
73 Auli Hämäläisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 88§, tarkoitettu 60§
74 Pekka Falckin oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 63§
75 Tarja Flinkin oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 64§
76 Ari Hopposen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 65§
77 Kalevi Karjalaisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 66§
78 Ulla Karttusen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 67§
79 Heikki Kervisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 68§
80 Heljä Kortelaisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 70§
81 Maija Kukilan oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 71§
82 Matti Leppäsen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 72§
83 Mia Lindlöfin oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 73§
84 Anni Nissisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 74§
85 Marja Paavolan oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 75§
86 Seija Pennasen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 76§
87 Jarmo Savolaisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 77§
88 Vuokko Seppäsen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 78§
89 Kari Simosen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 79§
90 Risto Smolanderin oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 80§
91 Tarja Sorsan oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 81§
92 Päivi Tarvainen-Purasen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 82§
93 Minna Tiilikaisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 83§
94 Jaana Timosen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 84§
95 Arto Tirkkosen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 85§
96 Satu Tuppuraisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 86§
97 Elvi Vähäraution oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 87§
98 Kirsti Yletyisen oikaisuvaatimus vs. sivistystoimenjohtajan päätökseen 88§
Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Kari Simosen kunnallisvalitusta
119 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Tarja Flinkin kunnallisvalitusta
120 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Nadja Hakkaraisen kunnallisvalitusta
121 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Ari Kukilan kunnallisvalitusta
122 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Marja Paavolan kunnallisvalitusta
123 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Kirsti Yletyisen kunnallisvalitusta
124 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Matti Leppäsen kunnallisvalitusta
125 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Heikki Kervisen kunnallisvalitusta
126 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Arto Tirkkosen kunnallisvalitusta
127 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Elvi Vähäraution kunnallisvalitusta
128 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Risto Smolanderin kunnallisvalitusta
129 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Minna Tiilikaisen kunnallisvalitusta
130 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Ari Hopposen kunnallisvalitusta
131 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Pirjo Puustisen kunnallisvalitusta
132 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Satu Tuppuraisen kunnallisvalitusta
133 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Heljä Kortelaisen kunnallisvalitusta
134 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Jaana Timosen kunnallisvalitusta
135 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Anni Nissisen kunnallisvalitusta
136 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Päivi Tarvainen-Purasen kunnallisvalitusta
137 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Mia Lindlöfin kunnallisvalitusta
138 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Seija Pennasen kunnallisvalitusta
139 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Maija Kukilan kunnallisvalitusta
140 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Pekka Falckin kunnallisvalitusta
141 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Ulla Karttusen kunnallisvalitusta
142 Kuopion hallinto-oikeuden lausuntopyyntö koskien Auli Hämäläisen kunnallisvalitusta

Jämäkkää johtamista.Re: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet28.8.2012 16.23
Tuosta puuttuu kymmenet maanomistajien tekemät valitukset kuudenmetrin kelkkareitistöstä, mitä Kettunen on ponnekkaasti ollut ajamassa maanomistajien maille. Niin puutuu siitä reilusti vielä yli sata kuntalaisen muuta valitusta minkä on suorastana ruuhkauttanut hallinto-oikeuden. Sekä tietysti puolenkymmentä Vapaa Juankoski ryhmän valtuutetun tekemää valitusta.

Joonas A-Re: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet28.8.2012 17.17
Puuttuu myös kilpailevan tehdasyrittäjän valitukset ja tietenkin Kaavin kunnan käräjöintiasiapaperit Juankoskea vastaan, jossa Kettunen vastasi Juankosken neuvotteluryhmästä.

Minua hävettäisi.Re: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet28.8.2012 17.53
Joona A- kirjoittaa asiaa. Juuri noista Juankoski on joutunut ja ilmeisesti vielä joutuu maksamaan huikeita summia onhan kulut näistä on kutakuinkin nousseet jo 0,5 miljoonaan euroaan.

Kunta on ollut mukana hankkeissa, jotka ei sille kuulut ja tässä kaupunginjohtaja Kangasperko saikin oikeuden tuomion, koska oli päättämässä jäävinä asioista kahdelta pallilta.

Sitten Kaavin juttu on vielä kaiken tämän päälle. Vaikka hallinto-oikeus totesi, että opettajien valitukset olivat aiheellisia ja kunta menetteli väärin, niin kuitenkin vielä selvässä asiassa kunta lähti valittamaan korkeimpaan ? hallinto oikeuteen ja taas maksaa asianajajien töistä maltaita.

Ja kaikki vain siksi, että ei ole oppinut johtoryhmä myöntämään virheitä. Sitä myöntämistä pitäisi joskus harjoitella sillä asianajajien palkkion maksut tulevat olemaan tosi kalliita kunnalle, toisin kuin hallinto-valitukset yksityisillä henkilöillä.

Ne maksaa ainoastaan muutaman kympin valittajaa kohti ja kaiken tuon maksaa aina valittaja. Joten Kettunen eikö hävetä valehdella Koillis- Savo lehden palstoilla?.

Harmaa tukkaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet29.8.2012 2.10
Joutuuko Juankoski vielä maksamaan korvauksia toiselle tehtaasta kiinnostuneelle yritykselle, joka teki hyvän tarjouksen, mutta joka pelattiin ulos kilpailusta? Konsultit ja Juankosken johto joutuvat vielä vastaamaan kysymyksiin todella yllättävistä riskien laukeamisista. Yhteissumma lienee paljon yli 10 milj. euroa tehtaan tontin puhdistamiset ja maisemoinnit mukaan lukien.
Kyllä taas suhdanteet ja epäonni yllättivät Juankosken johtokoplan tosi maan perusteellisesti.

KalleRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet29.8.2012 16.19
Nyt pitää odottaa tarkastuslautakunnan kokouspöytäkirjaa nettiin, sillä kokouksessa käsiteltiin neljän tarkastuslautakunnan jäsenen oikaisuvaatimusta asiavirheeseen vedoten vastuuvapausasiassa ja sen myöntämisessä. Kyse on siitä tuleeko asiapykälän asiavirhe käsiteltyä ja saadaanko uusi kokous aikaiseksi.

k.p.ainaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet29.8.2012 20.16
teot ratkaisevat.

Pajuvitsalla ei enää pärjääRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet29.8.2012 20.59
Tutkailin kaupungin pöytä kirjoista vielä Pohjolaisen tekemää muutosesitystä ja pitää kyllä todeta, että Pohjolainen on täysin oikeassa muutosesityksessään, perustelut ovat täysin pitävät. Ihmetellä täytyy jos tarkastuslautakunnan kokoukselle tehty ehdotus on mennyt läpi ja lautakunta jättäisi tutkimatta oikaisuvaatimus asian.

Ehdotus tässä alla on nähtävänä.

Tarkastuslautakunta

29.08.2012

33

Birgitta Hartikaisen, Heikki Pitkäsen, Taisto Rissasen ja Pentti O. Tolvasen oikaisuvaatimus

Tarkltk

Tarkastuslautakunnan jäsenet Birgitta Hartikainen, Heikki Pitkänen, Taisto Rissanen ja Pentti O. Tolvanen ovat jättäneet tarkastuslautakunnalle 8.6.2012 päivätyn oikaisuvaatimuksen lautakunnan 24.5.2012 kokouksesta. Valitus koskee pykälää, jossa käsiteltiin kaupungin vuoden 2011 tilinpäätöstä § 23. Valittajat ovat vaatineet uutta kokousta ja vastuuvapauden myöntämistä koskevan lausuman muuttamista.



Tarkastuslautakunnan 24.5.2012 pöytäkirjan muutoksenhakuohjeen mukaan päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 91 §:n mukaista oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua.



Kaupunginvaltuusto on 13.6.2012 § 21 tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti esittänyt tilintarkastajan tilintarkastuskertomuksen tiedoksi valtuustolle, hyväksynyt vuoden 2011 tilinpäätöksen ja myöntänyt vastuuvapauden kaupungin hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta 1.1.-31.12.2011.



Kaupunginhallitus on pannut täytäntöön kaupunginvaltuuston § 21 päätöksen 6.8.2012.



Ehdotus

Tarkastuslautakunta jättää oikaisuvaatimuksen tutkimatta.

Perustelu: Valituksen alainen asia koskaa vain valmistelua, eikä siitä saa kuntalain 91 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta.



Päätös


?



Kaupunginhallitus

§ 71

02.04.2012
Tarkastuslautakunta § 23 24.05.2012
Kaupunginvaltuusto 13.06.2012

21
Juankosken kaupungin vuoden 2011 tilinpäätös - asia 11
24/02.05/2012
Esitys:
Esitän, että kaupunginvaltuuston ei tule myöntää kaupunginhallituksen jäsenille ja valmistelussa mukana olleille henkilöille siltä osin vastuuvapautta, joka koskee Juankosken kaupungin hallinnon hoitamisen lainmukaisuutta Premium Board Finland Oy:n lainalle myönnettyyn takaukseen ja Juankosken Biolämpö Oy:n osake- ja velkojen järjestelyjen osalta, jotka ovat tutkittavana hallinto-oikeuksissa ja EU-tuomioistuimessa. Näiden asiakohtien osalta vastuuvapauden myöntäminen tulee jättää pöydälle.
Perustelut:
Juankosken kaupungin hallinnon hoitamisen lainmukaisuus on Premium Board Finland Oy:n lainalle myönnetyn takauksen ja Juankosken Biolämpö Oy:n osake- ja velkojen järjestelyjen osalta tutkittavana hallinto-oikeuksissa ja EU-tuomioistuimessa. Takaukselle on KHO:n antama täytäntöönpanokielto. Juankosken kaupungin luottamushenkilöt eivät voi näin asettua näiden tuomioistuinten yläpuolelle ottamalla kantaa keskeneräisiin asioihin. Näin ollen en voi yhtyä kaupunginvaltuutettuna ja hallituksen jäsenenä tilitarkastajan antamaan lausumaan vastuuvapauden myöntämisestä. Tietooni on myös tullut, että neljä tarkastuslautakunnan jäsentä on jättänyt oikaisuvaatimuksen 24.05.2012 tarkastuslautakunnan päätöksestä ja he vaativat uutta tarkastuslautakunnan kokousta. Tämä vaatimus jo tekee asiasta sellaisen, että asiaa ei olisi pitänyt ollenkaan tuoda valtuuston käsiteltäväksi tähän kokoukseen, ennen kuin tarkastuslautakunta olisi kokoontunut uudelleen. Tarkastuslautakunnan jäsenten tekemä oikaisuvaatimus jo osaltaan tekee vastuuvapauden myöntämisestä mahdottoman tässä valtuuston kokouksessa. Vastuuvapauden myöntäminen olisi lainvastainen päätös jo sen vuoksi, että tarkastuslautakunnan jäsenten oikaisuvaatimusta ei ole otettu huomioon siten kuin se olisi pitänyt ottaa. Tästä syystä vastuuvapautta ei voida esittää kaupunginhallitukselle ja näiden asioiden valmisteluun osallistuneille ennen kuin tuomioistuimista on saatu ratkaisut. Asia on näiltä osin jätettävä pöydälle myöhempää käsittelyä varten.
Pyydän, että kirjallinen esitykseni liitetään pöytäkirjan liitteeksi
Juankoskella 13.06.2012 Martti Pohjolainen

Kyllä Pohjolainen on ollut täysin oikeassa tehdessään muutosesityksen valtuuston kokouksessa.
Eihän valtuusto voi tehdä mitenkään laillista päätöstä jos sillä ei ole voimassa olevaa pohjaesitystä tarkastuslautakunnalta.
Tarkastuslautakunnan itsenä ilmoitus oikaisusta ei ole mitään valmistelua, johon tuossa kuntalain 91 § :n perustuen vedotaan, vaan se on lautakunnan oma oikaisu tekemästään virheellisestä päätöksestä.

Tästä nyt on kysymys.

Kyllä tarkastuslautakunnassa on niin päteviä jäseniä, että tuskin tuo tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Pentti Rissasen tekemä esitys menee läpi. Pitäisihän tuo nyt Pentinkin ymmärtää puheenjohtajana, eikä edes tehdä tuollaista esitystä. Olisi perin kummallista jo lautakunta jäätäisi tutkimatta oman oikaisun koska laki sanoo, että lautakunnan jäsenten velvollisuus on tehdä oma oikaisun omasta asiasta jos he ovat havainneet asia virheen aiemmassa tekemässään päätöksessään

TTRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet4.9.2012 11.18
Silmäni ovat auenneet Kettusen suhteen.

TyttöRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet4.9.2012 15.50
Nyt on Kettusen aika kertoa, miksi valtion selvitysmiehet ovat Juankoskella, miksi Juankoskella on Suomen toiseksi korkein veroprosentti, miksi vesimaksut ovat korkeimmat, miksi poismuuttajien määrä on Pohjois-Savon korkein, miksi Juankoski on Suomen kolmanneksi pahiten velkaantunein kaupunki ja miksi velkoja ei pystytä maksamaan ja miksi haetaan taas harkinnan varaista valtionapua peruspalvelujen hoitamiseen.

EminenssiRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet5.9.2012 12.43
Kunnan perustehtävät ovat huolehtia kunnan asukkaista ja järjestää terveys- ja sosiaalipalvelut. Nyt Juankoski hakee jo kolmatta vuotta peräkkäin harkinnanvaraista valtion talousapua peruspalvelujen järjestämiseksi. Hyvinko on hoidettu Juankosken taloutta. Miksi keskuskeittiöhanke, kun oli tiedossa Juankoskella talouskriisi ja Strömsdalin konkurssi oli pari vuotta aikaisemmin käyty läpi.
Nyt on keskusta-demariliitto yrittänyt propagandalla selittää, että yksityisen ulkomaalaisen tehdasta on pitänyt tukea, jotta saadaan työllisyyttä. Ja paskan marjat. Tehtaan käynnistämistä oli hakemassa eri yrityksiä, yksi niistä pistää juuri pystyyn Puhoksen lastulevytehdasta ja työtä sadalle immeiselle ja ilman kunnan tukia ja takauksia. Teollisuutta olisi saatu aikaan 5 miljoonan lainan takauksella pienille kunnan omille yrityksille. T
On tietenkin tärkeää kannustaa kaikkia yrityksiä, mutta aikaisemminkin on saatu niellä karvasta kalkkia ison tehtaan avustamisesta. Juankoskelta meni miljoonia Strömsdalin ja Nivala-timberin konkursseihin. Sinne meni myös iso omaisuus, joka olisi nyt auttanut Juankoskea hädässä.
Probaganda syyttää kaikkia muita, paitsi peilikuvaansa, ja nyt on liikkeellä isojen puolueiden vaalikampanjointi, jonka tehtävänä on esim. häiritä sosiaalista mediaa ja keskustelupalstoja. Vaalit on likainen peli, jota kepulit ja demarit ovat tottuneet pelaamaan.

Kouraan ajattelijaRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet31.8.2018 16.14
Jonkin verran oli sekavuutta Juankosken kaupungin päätöksenteossa menneinä vuosina, vaan eipä ole enää.

takinkääntäjäRe: Valtuuston puheenjohtajan ominaisuudet7.9.2018 23.28
Mutta Kaavilla täydellinen Valtuuston Puheenjohtaja



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: