Keskustelu

Savon Sanomat uutisoiBiolämpö konkkaan10.5.2017 10.23
Juankosken Biolämpö Oy on maanantaina jättänyt konkurssihakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeuteen.

Premium Boardin vieressä olevan lämpölaitos kylmeni jo toukokuussa 2013, eli se on ollut seisomassa jo neljä vuotta. Juankosken Biolämpö on ollut viime vuodet yrityssaneerauksessa.

Yrityssaneerausmaksuja ei ole maksettu yli vuoteen, koska ei ole ollut mitään toimintaakaan. Omistajat katsoivat, että se ajetaan konkurssiin, Premium Boardin hallituksen varajäsen Krister Björkqvist kertoo.

Saneerausohjelmassa Juankosken Biolämpö Oy:n velat ovat noin kolme miljoonaa euroa. Viime tammikuussa Juankoskella vierailleet Premium Boardin omistajat (SS 11.1.) kertoivat lehtihaastattelussa, että tuotannon kannattavaksi saamisen edellytyksenä on, että velkojat antavat osittain anteeksi Juankosken Biolämpö Oy:n velkasaneerauksessa maksettavaksi sovitut 2,7 miljoonaa euroa.

Björkqvistin mukaan Juankoskella on ajettu päällystyskoneella kerran kuukaudella testiajoja yhdelle asiakkaalle. Sen sijaan kartonkikone on ollut edellisen käynnissä marraskuun lopulla vuona 2012. Mikäli kartonkikone aiotaan joskus käynnistää, täytyy myös biolämpölaitos olla tuotannossa.

MustakaapuRe: Biolämpö konkkaan10.5.2017 13.36
Juankosken Biolämpö Oy:n rakentaminen julkisin varoin oli jo silloin vastoin EU-komission valtiontukisäännöksiä.
Lupaa ei kysytty, vaan Juankosken kaupunki ja Juankosken kaupunginjohtajan johdossa olevan Savon energiaholdingin omistaman Savon Voiman yhdessä rahoittama laitos rakennettiin vain ja ainoastaan yhtä asiaa varten, yksityisen tehtaan, Strömsdalin, toiminnan tukemiseksi. Juankosken kaupunginjohtaja toimi silloin myös Strömsdalin hallituksen jäsenenä ja Juankosken kaupunginjohtaja nimitettiin myös siten uuden Juankosken Biolämpö Oy:n hallituksen jäseneksi.
osakkeiden omistajana.
Juankosken kaupunginjohtajan toimiessa kapellimestarina perustettiin yksityinen osakeyhtiö, joka oli Juankosken kaupungin omistama, ja joka perustettiin vain ja ainoastaan Strömsdalin tukemiseksi kunnan varoilla. Kehitysmasuuni ennen konkurssiaan juuri ennen tehtaan konkurssia rahoitti n. 700.000,00 euroa tehtaan tukemiseksi ja se olikin kehitysmasuuni Oy:n viimeinen teko.
Myös Juankosken ympäristöhuolto, joka tuki eri tavoilla Strömsdalia ja sitten PB:tä oli myös Juankosken kaupunginjohtajan hallinnassa, sillä hän istui myös tämän yrityksen hallituksessa. Ympäristöhuolto Oy hoiti Strömsdalin ja PB:n jätevesiongelmat ja jäi suureksi velkojaksi PB:lle. Velat, jotka leikattiin 95 prosenttisesti velkojainkokouksen esityksestä. Tässä velkojainkokousyhteisössä Juankosken kaupunginjohtaja istui puheenjohtajana, ja jäsenenä.
Mutta tähän asiaan ei Juankosken kaupunginhallitus puuttunut lainkaan, vaan siihen puuttui vain yksi valtuustoryhmä, vapaa Juankoski-valtuustoryhmä Pentti Tolvanen- vainaan, Martti Pohjolaisen ja Pekka Vartiaisen erillaisten vastatoimin. Mutta muut ryhmät pyrkivät kaikilla tavoilla estämään vapaa Juankosken toimintaa esim. Koillis-savo lehden sivuilla ja erillaisilla salaisilla päätöksillä. Nyt samat heput on valittu Kuopion valtuustoon hoitamaan asiat niin, että asia painetaan villaisella.

alan kolmas miesRe: Biolämpö konkkaan10.5.2017 15.18
New Stroms Oy paljasti tämän sopan jo keväällä 2011, kun teki katteettoman tarjouksen pesälle, teetti kunnallisvalitukset sekä Juankosken kaupungin 5 milj. takauksesta ja heti perään Biolämmön järjestelyistä ja lahjoituksista rahan pesijöiden Pehami konsernille.

Vaikka KHO on määrännyt nuokin laittomat päätökset purettaviksi, niin Juankosken valtuustossa on katsottu, että KHO:n päätökset eivät kuitenkaan koske Juankosken päätöksentekijöitä, joten New Stroms on kärsinyt noin 20 miljoonan Euron vahingot.

Voi myös olla niin, että KHO:n määräämät purkamispäätökset ovat jääneet epähuomiossa asioita hoitaneen JB Evershedin juristin pöytälaatikkoon hänen hoidettuaan laittomasti ilman valtuutusta näitäkin asioista kaupungin piikkiin vuositolkulla noin 500 000 eurolla.

Juristin epähuomiosta johtuen kaupunki ei tietysti ole voinut ryhtyä viivyttelemättä KHO:n määräämiin toimiin, kun kaupungin päättäjät ovat olleet hyvässä uskossa, että asiat on hoidettu asianmukaisesti.

Ainakin se on hoidettu, että viimeistä senttiä myöten kaupungin kassasta on suoraan maksettu varattoman Pehamin puolesta kaikki rästissä olleet Pehami-konsernin maksut pankeilla, takaajille sekä asianajotoimistoille ja Pehamin puuhamiehille. New Ströms taas on jäänyt nuolemaan näppejään.

Nähtävästi Kuopion maksuun tulee vielä Farocon Oy:n ulosottomiehelle maksettava korvaus, kun tyhjä varastohalli ja sen irtaimisto on saatu realisoitua ja rahat laskettua. Tässäkin asiassa New Stroms Oy jää ilman korvausta.

Noissa järjestelyissä Juankosken kaupunki menetti suuruusluokalleen 10-15 milj. euroa varallisuuttaan ja siis veronmaksajien varoja.

Siinä sivussa tapettiin Säyneisen hyvä koulukin ja lopulta kaupunki menetti myös itsenäisyytensä. New Stroms Oy aiheutti tahallaan Juankosken kaupungille noin 1 miljoonan Euron asianajokustannuksia kostoksi.

Mitähän kaikkea näilläkin kankkulan kaivoon laitetuilla rahoilla olisi saatu aikaan, jos olisi annettu rahat NSlle keväällä 2011.

Nemean kaatuminen on ollut odotettavissa jo alusta lähtien, koska New Ströms ei päässyt tekemään Nemean liiketoimintasuunnitelmaa.

Onkin täysin käsittämätöntä, että Finanssivalvontakaan ei ole puuttunut Juankosken kaupungin ja sen keskeisten rahoittajien eli Handelsbankenin, Finnveran ja nyt toimilupansa ECB:n päätöksellä menettäneen Nemea Bankin ilmeiseen laittomaan toimintaan, vaikka NS on jo vuonna 2015 paljastanut nämäkin sotkut Finanssivalvonnalle. Ja kaiken tämän jälkeen olen itse ollut NS "persona non grata" Finnveran organisaatiolle.

Kuin pisteenä iin päälle Juankosken kaupunki vielä lähes viimeisinä päätöksinään on ollut koko ajan mukana Nemea Bankin johtaja Lehdon Revestor Oy:n ns. Patruunanmäen kehitys- ja museointihankkeissa, joissa tietysti muutosjohtaja Esteri Kangasveijarilla on ollut aivan keskeinen rooli.

Ongelmaksi tässäkin sotkussa saattaa vielä nousta sekin, että valtakunnan korkein syyttäjä Matti Nissisen toimet on nyt annettu keskurikospoliisin selvitettäväksi, koska valtakunnan syyttäjä näyttää suosineen veljeään syyttäjäviraston palvelujen hankinnassa.

Mikään ei näissäkään asioissa kuitenkaan viittaa siihen, että Suomessa oli pienintäkään merkkiä korruptiosta tai huonosta hallinnosta.

Kaikkien tilastojen mukaan Suomi onkin täysin vapaa korruptiosta ja Suomen hallintokäytäntö on esimerkillistä verrattaessa mihinkä tahansa muuhun maailman maahan.

Suomen Presidentti Sauli Niinistö ja Pääministeri Terra Sipilä ovakin julkisuuteen lausuneet, että Suomessa enin osa ihmisistä onkin ns. tolkun ihmisiä ja Suomi on maailman 5. onnellisin maa.

Perinteisestihän tiedetään se, että on lottovoitto syntyä Suomeen.

Lottovoitto on myöskin se, että kansainväliselle rahanpesijöille kunta myöntää 5 milj. euron vastavakuudettoman takauksen ja lahjoittaa rahanpesijöille lähes 10 milj. euron arvoisen uuden biovoimalan, mutta kukaan viranomainen ei tällaiseen puutu.

Jos NS tai joku muu epärehellinen suomalainen yrittäjä olisi tällaiset temput tehnyt, niin aivan varmasti puuhamiehet olisivat jo vuodesta 2011 lähtien istuneet elinkautista tuomiota palkitun huumepoliisi Jari Aarnion viereisessä sellissä Vantaan täpötäydessä vankilassa. Pehami pettää aina.

mualainenRe: Biolämpö konkkaan10.5.2017 18.38
No voe hevon v..tu.
Tässäkö se on valtakunnan veronmaksajien rahoilla elätettävän YLEN alueuutiset. Jus ol teeveessä alueuutiset.
Eipä sanallakaan mainittu koko kuopion ympäristökuntija juuri nyt koskevasta Juanpettericaresta.
Jokusen kerran on markkumalinen ration alueuutisissa sanonut tännään piolämmön konkkahakemuksesta.
Liekkö jossain attejääkontroll, joka kieltää tämmösten uutisten julukasemisen valtakuntaan huomenna leviävällä muakuntauutisten kertauksella.
Kyllä YLELLä osattiin viimesessä nettiuutisten julukasemisuuvistuksessa lyyvä pohjanoteerraus.
Olokoon, pitäkööt sivusa, ei ennee kiinnosta.

AKM, se ainoa oikeaRe: Biolämpö konkkaan10.5.2017 20.15
1) Juankosken kaupungin konkka

2) Faroconin konkka

3) Juankosken Biolämpö Oy:n konkka

4) Primary Energy Finland Oy:n konkka

5) Premium Boardin Finland Oy:n konkka

6) Premium Board Capital Oy:n konkka

7) Pehami B.V:n konkka

8) Nemea Bankin konkka

9) Revestor Oy:n konkka

New Srtroms Oy kertoi Esteri Kangasveijarin porukoille jo keväällä 2011 tekemässään kunnallisvalituksessa, että näin tulee käymään, kun Premium Boardille myönnettiin laiton 5 milj. euron kaupungin omavelkainen takaus ja laiettiin se vielä KHO:n antaman päätöksen vastaisesti voimaan.

Totta kai NS:iä harmitaa se, että Esteri pelasi NS:n korkeimman 4 milj. euron Römssyn konkkapesän lunastustarjouksen roskalaatikkoon, koska Esteri ja kepuloiset olivat löytäneet Vision Huntersin eksperttien kanssa luotettavan rahanpesufirman, jolle Römmssyn konkurssipesä myytiin pilkkahinnalla eli 3.125 milj. eurolla.

Lahjakauppaa vielä höystettiin sillä, että annettiin päälle myötäjäisinä vasta rakennettu noin 9 milj. euron arvoinen biolämpöyhtiö rahanpesijöille vain 13 200 eurolla.

Römssyn konkkapesän realisoinnista vastanneet Esteri Kangasveijari, Jokke ja Rane voivat lnyt aittaa kunnallisneuvoksen hakemukset vetämään.

Epäilen kuitenkin, että Presidentti Sauli Niinistö ei tule lähettämään kyseisille herroille Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan kunniamerkkejä.

On erinomainen asia, etä NS on laittanut nämä kähminnät rikospoliisille tutkintaan.

On myös täysin välttämätöntä, että rikospoliisin toimesta suoritetaan välittömästi Faroconin, biolämmön ja kaupungin tilien eritysitilintarkastus, koska jo julkisestikin on kaikkien tiedossa, että Juankosken kaupungilla ja Premium Boardin rahanpesuyhtiöillä on ollut yksi ja yhteinen kassa.

Tuosta yhteisestä kassasta on veronmaksajien rahoilla maksettu koko ajan vuosina 2011-2017 puuhamiesten ja muiden huijareiden hasardikankkeita ja rötöksiä.

Kumma on, jos Premium Boardin puuhamiehet tästä katastrofista kuivin jaloin selviävät.

juristin alkuRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 1.09
alan miehelle sen verran, että ainakin osittain NS:n valitusten johdosta Suomen Kuntalaki muuttui keväällä 2015 ja kunnissa sulle mulle, mulle mulle peli tuli mahdottomaksi ja verovarojen jakamiselle tuli pelisäännöt.

alan mies voi aikansa kuluksi vaikka tutkiskella Kuntaliiton kotisivuja.

Siellä Kuntaliitto opastaa kuntapäättäjiä ja kuntalaisia EU-säännösten oikeaan tulkintaan ja käyttää esimerkkinä NS:n ja Juankosken kaupungin välisiä oikeistapauksia.

Kuntaliiton opastuksella pyritään nähtävästi siihen, että vastaavia laittomia päätöksiä ei pidä kunnissa tehdä.

Olen jokseenkin varma, että näiden esimerkkien avulla moni kunta on jo välttynyt turhista oikeusprosesseista ja korkeista oikeudenkäyntikuluista, kun päätöksiä tehtäessä jo heti on noudatettu voimassa olevaa lainsäädäntöä, eikä vasta vuosien kuluttua pitkien, kalliiden ja raskaiden oikeudenkäyntien jälkeen.

Tilannehan on tässä vähän sama kuin alan miehen vaatiessa mamuraiskaajia tilille tekosistaan tai maasta karkoitettavaksi törkeän käytöksen vuoksi.

Loogisesti asiaa tarkastellen voidaan todeta, että kyllä kunnankin virkamiehen täytyy lakia noudattaa.

Ei lakien noudattaminen sivistysmaissa koske pelkästään mamuja tai NS:iä.

Käsittääkseni lakien noudattaminen koskee myös alan miestä. Vai mitä?

Yllyttääkö alan mies taas kirjoituksillaan siihen, että mitään lakeja tässä maassa ei tarvitsekaan noudattaa?

Toistaiseksi virkamiehille on kuitenkin suotu meillä tässä suhteessa erityisoikeudet, koska kunnallisessa päätöksenteossa meillä vain harvoin virkamiehet saavat ankarampia tuomioita lain rikkomuksistaan kuin korkeintaan huomautuksen tai moitteen.

Tämäkin asiantila johtuu pitkälle siitä, että kunnallisessa päätöksenteossa valittajilla ei yleensä ole riittävää pätevyyttä virkamiesten saattamiseksi vastuuseen laittomista teoistaan.

Toisaalta meillä ei myöskään ole riittävää suojaavaa lainssädäntöä, että rötösten paljastajat voisivat riskittä tehdä ilmoituksia esim. virkamiesten laittomasta toiminnasta.

Joka tapauksessa tavallinen tien tallaaja tehtyään jonkin vähäisenkin talousrikoksen on jo heti kalterien takana, jos on joltain sattunut varastamaan esim. 50 euroa.

Pitkässä juoksussa yhteiskunnallinen säästö on siis NS:n toiminnan kautta miljardeja euroja. Luulisi, että alan mies tervehtisi tätäkin ilolla, mutta ei.

Kehotan kuitenkin alan miestäkin tekemään Suomen yhteiskunnalle samanlaisia positiivisia kaikkia veronmaksajia hyödyttäviä palveluja tai edes yksi sellainen.

alan miehen lyhyestä vähättelevästä kommentista voisi päätellä, että alan mies sisimmässään onkin hyväksymässä kaiken laittoman toiminnan, kuten jokaisella kunnon kepuloisellakin tuntuu olevan pääsääntöisesti tapana.

Vaasan yliopiston korruptiotutkijoiden selvitys piilokoruption laajuudesta Suomessa yllätti monet, mutta ei missään tapauksessa valveutunutta NS:iä.

Luulisi, että alan mies ymmärtäisi edes sen, että korruptio on yhteiskunnan syöpä, josta ei voi päästä eroon muuta kuin radikaalileikkauksella.

Viittaan vain alan miehen omiinkin kirjoituksiin Sipilän yhteiskunnan yhteisten varojen mulle mulle jakotavasta.

Toistaiseksi NS:lle tästä harjoituksesta on ollut vain kustannuksia ja runsaasti juridista kokemusta, joka on kyllä jo arvo sinänsä.

alan miehen kommenteista huolimatta NS pitää kuitenkin huolen siitä, että tämä oikeusprosessi viedään loppuun saakka.

Kun se hillotolppa joskus tulee, niin sitten katsotaan miltä hillo maistuu.

mualainenRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 5.48
Niin ne vuatii muuttii ku alan mies näitä
matuja tilillie tekosistaan, raiskkauksissttaan ja tuas ainakkii joenkupungissakkii aenakkii yrityksisttään.
Perkele näille ns. elintasopakolaesille tämmösistä tekosista eiku aenakkii samanlaenen tuomijo ku ennenvanahaan pontikankeittäjille.
Vehkeet valtijolle ja linnaan.
Tuomijosa kärsittyvvään kengänkuva persijjeen ja ulos suomesta.
Mänköön takasi kotimuahasa raiskkoommaan vaekka apinoita.

KyöstiRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 8.32
Syökö Papukaija hilloa?

juristin alkuRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 14.22
Älä sinä mualainen suotta hermostu noiden matujen tekosista.

Meillähän on mattuja enää jälellä pakkopalautusten vuoksi enää vain yhden käden sormilla luettava määrä kovia raiskaajia.

Sen sijaan meillähän on kuubalaisia joukkoraiskaajia jo bussilastillinen jossain vankilassa. Ja ennen hotellihuoneen orgioita heitäkin pidettiin arvostettuina urheilutähtinä.

Parempi mualaisenkin olisi jahdata vain korruptoituneita kuntien ja valtion virkamiehiä, joita meillä liikuskelee vapaana pilvin pimein.

uketsiRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 14.42
Täyttä potaskaa koko konkka. Pestään kädet veloista ja sitten kaikki vaan unohtuu jostai syystä eikä enää mitään velvoituksia eikä tehtaan käynnistystä. Rahaa ei niilläkään ole laittaa n.25 miljoonaa jotta pääsisi puoli vuotta että alkaisi tuottamaan!

PVRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 15.08
Moro,
valtuustoryhmämme halusi tuoda tämän kusetuspuhalluksen juankoskelaisten tietoon, mutta paikallislehti ja valtapuolueet torppasivat väärillä ja valheellisilla uutisoinneillaan meidän hyvän tarkoituksen.
Tarkoitus oli siis kertoa Pena Tolvasen saamilla ympäri eurooppaa saaduilla tiedoilla koko totuus kusetuksesta. Mutta turhaan. Nythän koko karmaiseva puhallus on tiedossa: missään vaiheessa ei todellisuudessa edes pyritty saamaan kartonkitehdasta käyntiin, vaan valtion tuilla vuodeksi jotenkin tappioita tuottaen ja jämäkartonkia tehden puhallettiin kymmeniä miljoonia euroja ohi verotuksen ja takaisinmaksujen.
Tässä puhalluksessa tuhottiin Juankosken kaupungin talous, kaupungin uskottavuus ja erittäin yksinkertaisten luottamushenkilöiden uskottavuus ja kyky toimia luottamushenkilöinä. On tietenkin erittäin hauskaa huomata, että kaksi puhalluksesta ymmärtämätöntä luottamushenkilöä valittiin Kuopion valtuustoon-- Jouko Lösönen, joka oli hallituksen puheenjohtajana PB:n puhalluksen aikana ja ei ymmärtänyt mistään mitään asiassa, vaan kaupunginjohtajan "alamaisena" teki juuri sen, mitä kaupunginjohtaja pyysi. Toinen oli tietenkin Veijo Tirkkonen, joka olisi tehnyt saman hölmöilyn vieläpä uudestaan, jos asia olisi tullut uudelleen päätettäväksi.
Minä en ainakaan luota heidän kykyynsä hoitaa yhteisiä asioita, kun tietää miten he painostivat, vaativat muidenkin valtuutettujen pysyvän kannassaan, että PB oli ja on ollut hyväksi Juankoskelle. Samoin kyse oli Juankosken Biolämpö Oy:n osakkeiden lahjoittamisessa PB:lle ja uskon, että he olisivat antaneet Biolämpö Oy:n velatkin anteeksi todellisille veroparatiisi tehtaan omistajaryhmälle- venäläis-armenialaiskoplalle.
Onneksi totuus paljastuu lopulta ja Pena vainaakin saa rauhan. Pitää muistaa, että Pena tolvasta jopa uhkailtiin, kun hän kertoi totuuksia PB:stä ja Biolämpö Oy:n puhalluksesta. Mutta Pena olikin älykäs ja rohkea.

uketsiRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 15.57
PV totta puhut TAI ihme täytyy tapahtua jotta se tuottamaton tehdas lähtisi käyntiin. Ei tuottanut voittoa Kymin aikaan kuten ei Stromsdalinkaan,jälkimmäisen aikaan sijoittajat kuori kerman päältä ja loppu oli miinusta.

mRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 16.25
Kiitos juristin alaku, ku ies vähän puolustit minun ajatuksija.
Sinun mielestä tiällä suomessa ei ou
ku hyppysellinen näitä pirun matuja
Niinhänse sannoo muahanmuuttovirasto, mut tämä sisäasiainministeriön allainen virasto ei ies tiijjä, mitenkä paljon näitä, potentijaalisija terroristeja heiltä on hukassa.
Muanalle kavonneita.
Tässä tulloo suomalaisille se suuri uhka, mitä hallitus yrittää hyssytellä.

Kuha katotaan tilastoja.
Kaikki muslimit ei ou terroristeja, mut ku katotaan ympär mualimoo tapahtunneita pommi, ym räjjäytyksija, jokkaisessa tappauksessa tekijä on ollu muslimi.

Niinpäettä terveiset sinnekkii esppooseen akmmälle, et out toesessa vuaravyöhykkeessä, helssinkin jäläkkeen.
Meille tänne savvoon se tulloo tietyllä viivveellä.

juristin alkuRe: Biolämpö konkkaan11.5.2017 16.31
uketsille voin vakuuttaa, että tapaus Premium Board biolämpöineen ei tule unohtumaan.

Nythän on selvä, että kartonkitehdasta ei voi käynnistää, ellei Biolämpö ole toiminnassa.

Tietysti biolämmön konkurssipesä voi nyt myydä velattoman biolämmön vaikka yhdellä eurolla Tratta PBF.:lle, ellei voimalasta tule varteenotettavaa muuta tarjousta.

Biolämmön konkurssi on siis taas kätevä temppu, jolla varatonta Tratta PBF:ää voidaan tekohengittää ja tukea jo julkiseksi tullutta rahanpesua.

Kyllä näissä Esteri Kangasveijarin muutoshankkeissa ehdottomasti tarvitaan nyt kiireellisesti rikospoliisin apua ja toimia sekä mahdollisimman suurta julkisuutta.

Kaupungin tappiot Biolämmönkn osalta nousevat kaikkiaan noin 2 milj. euroon.

Savon Voiman osalta, huomattavaa on, että sen tappiot ovat vielä suuremmat ja Esteri Kangasveijari on ollut esteellinen kaikissa JBOY:tä koskevissa päätöksissä ja sopimuksissa.

Esteri on myös ollut Savon Voima Oy:n emoyhtiön eli Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtaja silloin, kun JBOY.tä koskevista päätöksistä on sovittu ja ne on myös toteutettu, vaikka Kuopion hallinto-oikeus määräsi laittomat päätökset kumottaviksi jo joulukuussa 2012.

MustakaapuRe: Biolämpö konkkaan14.5.2017 15.02
Juankosken kaupunginjohtaja vakuutti, ettei lisämaksuja tule Kuopiolle liitoksen jälkeen-- Biolämpö Oy:n konkurssi tarkoittaa, että Juankosken kaupungin myötäjäisinä tuli noin miljoonan euron lisäalaskirjaus tilinpäätöksiin. Samalla varmistui se, että PB pyrkii ostamaan Biolämpö Oy:n konkurssipesästä luultavimmin lähes ilmaiseksi ja siis kuopiolaiset maksavat nyt tukensa venäläis-armenialaisveronkiertoyritykselle ja "pesukoneelle" miljoonia euroja.
Kuten radiossa Tempakka aloitti ohjelmansa aikoinaan: Hei meitä kustaan linssiin. Ja muutosjohtaja Kangasperko saa kuopiolaisilta johtajan palkkaa-- mies, joka on kaiken takana ja edessä.

MMRe: Biolämpö konkkaan17.5.2017 18.55
Juankosken Biolämpö Oy asetettiin konkurssiin

Kari-Pekka Issakainen

Juankosken Biolämpö Oy on asetettu konkurssiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa maanantaina yhtiön omasta hakemuksesta. Sen suurimmat velkojat ovat Finnvera sekä pankit.

Biolämpölaitos tuotti aikaisemmin prosessilämpöä Premium Boardin kartonkitehtaalle sekä kaukolämpöä Juankoskelle. Biolämpöyhtiö ajautui kuitenkin talousvaikeuksiin Premium Boardin talousvaikeuksien perässä.

Yrityssaneeraukseen Juankosken Biolämpö pääsi yli kolme vuotta sitten. Siinä vaiheessa yhtiöllä oli velkaa noin kuusi miljoonaa euroa.

Pesänhoitajaksi määrätty Jaakko Helminen sanoo, että biolämmön tilat ovat vielä suhteellisen asiallisessa kunnossa. Laitos on ollut pysähdyksissä noin neljän vuoden ajan.

- Seuraavaksi ryhdymme etsimään laitokselle uutta omistajaa. Muutamia kiinnostuneita on jo ollut, Helminen kertoo.

Biolämpöyhtiön omistaa suurimmaksi osaksi Premium Board. Lämpölaitoksen maa-alueen omistaa taas Juantehtaan Ympäristö Oy.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: