Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniOnpa hyviäkin uutisia11.5.2017 4.09
Euroopan enntykset yleisurheilussa aletaan kirjaamaan uudestaan.

Olen suunnitellut, että Muuruvaden Jyske järjestää viralliset moukarikisat heti, kun muutospäivä on tiedossa. Kilpailut alkavat uuden kirjaamispäivän alkaessa klo 0,00. Olen ajatellu, että olisin ensimmäinen heittäjä kilpailuissa.
Näin Suomeen saataisiin uusi Euroopan ennätys, vaikkapa vain hetkeksi.
Olen aika varma pysymään ringissä, joten yli astuminen ei ole suurin pelkoni.
Olosuhteet ja kilpailujen järjestelyt on vain saatava viralliset pykälät täyttäviksi. Kuopion kaupungilta on myös saatava ehjä mitta.
Olen jo hieman harjoitellut Euroopan ennätysmiehen haastattelua varten.

On hyvin todennäköistä, että television uutis- urheilutoimituksetkin ovat paikalla, joten Muuruvesi on vielä nousemassa Euroopan kartalle.
Toivon, että tätä suunnitelmaani ei levitettäisi hyvin laajalle.
Olen melko varma, että ainakaan Ruotsissa näitä sivuja ei osata lukea.

mualainenRe: Onpa hyviäkin uutisia11.5.2017 9.46
No johan se nyt virallinen iän itean keksi.
Muuruveellä assuu ylleisurheilussa ikämiessarjassa mualimanennätysmies

Ja ku on niin vijattomasti vielä vuatimatonkii, että kirjottaa näin puolsalloo, et yliastumisen vuaroo ei ennee ou.
Tämähän se tulloo... ikämiehille.

Siitä ehjästä mittanauhasta out oikkeessa.
Ettei käy niinku sillon aekonnaan ku Kekkonen ol tenolla lohenpyynnissä, nii majatalon isäntäpariskunnalle synty potra poeka ja se punnittiin Kekkosen kalavaakalla.
Potra ol poeka ollii 12,5 kg.

Jos totteutat unelmas, nii oun hegessä 110 % mukana.

mualainenRe: Onpa hyviäkin uutisia11.5.2017 10.18
Vielä, ku unohtu äsken tämä mörssärin peleko näistä rutsalaesista.
Elä toellakkaa pelekee suotta. Ei ne ruotsalaiset ossoo ollenkaa suomenkieltä
Olevinnaan.
Mulle sattu, sillon joskus 70 luvulla ku olttiin mänössä ruotsin poikki norjan puolelle kallaan, semmonen tappaus, ku minun autosta katkes pakoputki.
Kaikki vähäkää autoloista ymmärtävät tietää, mitenkä helevetinmoinen pörinä kuuluu.
Ja minäku sitten seuraavalla kylällä alon ehtiä jonniimoista, ies kyläseppee, joka vois vähä korjata onkelmoo.
Tiesin, et sillon on nii paljo suomalaisija muuttnna ruotsiin, jotta meitä on joka kylällä.
Eipä oltu kovinkaan kaukana tornion rajajoesta ruotsin puolella ku sattu kylä ja sieltä löyty jonninmoinen versta, jossa autoja korjattaan.

Mänin sisälle ja selevällä suomenkielellä rupesin kyselemmään, oisko tiällä apuva minun onkelmaani.
Kaikki pyörittelivät piätään, ihanku eivät ois ymmärtänneet.
Aikan ihmettlin ja sitten sanon kaverillen aika isolla iänellä, et on ne saatana nämä ruotsalaiset olevinnaan niin mualimankansalaisija,
{ sittaatti. et ku heilläkkii, niinku meilläkkii, on tämä markinaalinen kieli}
etteivät perkelleen tollukat olevinnaan ymmärrä mitä minä haluvan.
Oltiin mänössä uluko ovella ku sitte sieltä tul, just sennäkönen pikkuruinen mies, oikeenkäen pikkusormi suupielessä, silimee vilikuttain ja sano. Kyl me voimme antaa teil apua kaikis ongelmissanne.
Korjasivat pakoputken.
Ja äkkiä ajomme ulos ruotsista.

Elä pelekee, ei tämä juttu levijä koillis-savon ulukopuolelle.

alan kolmas miesRe: Onpa hyviäkin uutisia11.5.2017 11.46
Minä olen aina arvostanut keskustan virallisen äänen avarakatseisuutta ja ajan hermolla elämistä.

Nokkelana savolaisena virallinen ääni on nyt huomannut kaksi erittäin tärkeätä asiaa:

- eliitti ja rahanvalta ovat pilanneet täydellisesti yleisurheilun
- eliitti on pilannut myös Juankosken koko kunnallisen elämän, jolloin entinen kunniakas Muuruvesi on vajonnut tuntemattomaksi Kuopion junttikyläksi, joka ei muka osaa tehdä tai ajatella mitään ilman Kuopion ohjausta

Vielä pahemmin on tietysti käynyt Säyneisen onnettomalle sivukylällekin.

Minusta onkin täysin käsittämätöntä, että doping- huijarit ovat saaneet mittaamattoman määrän positiivista julkisuutta ja myös rahallisia korvauksia.

Se on kyllä ihan selvä, että kyllä ainakin urheilun ja politiikan täytyy tapahtua puhtain paperein.

Koska virallisella äänellä näyttää olevan noin kunnianarvoisat tavoitteet oman suorituksensa ja myös Jyskeen tulevan maineen osalta mielessään, niin rohkenen esittää sitä, että virallinen ääni ottaisi minut mukaan ideoimaan noita tulevia Jyskeen ennätysmurskajaisia.

Sehän on selvä, että noissa tulevissa kisoissa voidaan murskata moukarinheiton lisäksi myös monia muita yleisurheiluennätyksiä.

Referenssinä voisin viralliselle äänelle sen verran mainita, että minulla on kyllä hallussani jo 1960-luvulta voimassa oleva maailmanmestaruus, jota ei ole rehellisin keinoin pystytty murskaamaan.

Kysymys on nimittäin hetekan vedosta, joka tapahtui silloisessa kotikunnassani Pyhäsalmella, kun porukalla päätettiin vetää hetekaa aivan uusille metriluvuille.

Suorituksen teknisen toteutuksen ideointi, toteutus ja markkinointi jäi silloin suureksi osaksi kontolleni, mutta ilman hyvää yhteishenkeä ja joukkovoimaa emme olisi koskaan menestyneet.

Tästä samasta asiasta on nytkin kysymys, kun Suomen lätkäjoukkue taistelee maailman mestaruudesta, mutta meno on ollut vähän takkauista ainakin toistaiseksi.

Vedimme hetekaa yhtäjaksoisesti noin 210 km ja heteka oli koko ajan liikkeessä. Tarkkaa mittaa emme tietenkään saaneet, koska hetekaa vedettiin maateitä pitkin noin 20 km lenkillä vuorovetona.

Aloittaessamme vetomme paikalle tuli YLE:n toimittajat, jotka ikuistivat asian TV:n pääuutisiin. Hallussani on vieläkin valokuvia keväisestä ikimuistoisesta lähtötapatumasta. Vieläkin hävettää ainakin silloinen omakin vaatetus, ei ollut kunnollisia urheiltamineita päällä. Päässäkin oli Puskin-mallinen karvalakki.

Olin henkilökohtaisesti mukana sekä aloittavassa veto-tiimissä että myös maaliin vetäneessä tiimissä, joka tapahtui seuraavana iltana. Veto päätettiin paikallisen Pohdin urheilutalon pihaan lauantai-iltana ja isot juhlat pantiin pystyyn tanssien lomassa.

Kukaan ei kaatunut Pohdin talon eteen rähmälleen samaan häpeälliseen tyylin, mitä tapahtui, kun Suomen lätkäjoukkueen valmentaja Nupe innostui islamistien tapaan suutelemaan punaista mattoa kultamitalijoukkueen saavuttua Vantaan lentokentälle.

Nupella saattoi vielä tuo nöyristyminenkin tapahtua väärään suuntaan. Minusta näytti nimittäin siltä, että Nupen suutelu tapahtui kohti Suomen Chicagoa eli Lahtea, eikä Mekkaa.

Ei olekaan siis ihme, että lahtelaiset yrittivät aikoinaan murskata meidän maailmanennätyksenkin vippaskonstein.

Nyttemminhän lahtelaiset ovat kunnostautuneet myös kyseenalaisissa rakennushankkeissa yhdessä Nemea Bankin johtaja Lehdon kehitysyhtiö Revestorin kanssa.

Revestorhan on Suomen tunnetuimpia ja vakavaraisimpia kiinteistöyhtiöitä, joilla on pitkät yhteistyösuhteet myös Juankosken entiseen kaupunkiin ja sen innovatiiviseen kaupunginjohtajaan, joka kutsuttiin Kuopion kaupungin muutosjohtajaksi hyvien ansioidensa perusteella.

Meidän MM-vedon jälkeen seuraavalla viikolla Niilo Tarvajärvellä oli YLE:n radiossa myös ohjelma, jossa tätä asiaa käsiteltiin laajasti ja sitten todettiin, että Lahdessa olisi muka myöhemmin rikottu meidän maailman ennätys, mutta sehän ei tietenkään voinut olla totta, koska Lahdessa eliittiteinit vetivät hetekaa tiettävästi autolla, jolloin eliitti selvästi rikkoi kilpailusääntöjä.

Jos Donald Trump olisi tällaisesta silloin kuullut, niin hän olisi ilman muuta jonain aamuyönä twiitannut: Very bad. Lock them up!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: