Keskustelu

alan kolmas mieskepuloisten patoon tuli reikä16.5.2017 23.51
Reetu sen minulle opetti, että markkinarakoa kannattaa takoa.

Jo noin kaksi vuotta sitten kiinnitin huomiota Eerikan maatalouden itkuvirren veisuuseen Koillis-Pravdassa.

Tuo itkuvirsi oli tärkeä käännekohta, koska havaitsin, että suomalaiset juovat itsensä hengiltä maidolla ja kaikki kepuloiset ovat nyt ruvenneet kynsin hampain vastustamaan jo tuiki tärkeätä alkoholilainsäädännön uudistustakin.

Miten meille suomalaisille kepuloisten kanssa oikein käy?

alan mieskin tuntuu olevan huolissaan kepuloisten iltalypsyistä.

Kiittäkäämme siis Erikaa nyt siitä, että maataloudessa on vihdoin kuitenkin käynistetty tuotannon suunnan muutokseen tähtäävät toimet.

Kauan se kesti, mutta kun jaksaa tärkeästä asiasta muistuttaa, niin kyllä se kepuloinenkin herää.

Tietenkään heräämistä ei ole vielä tapahtunut Kuopiossa, jossa ikivanhat kepuloisten iltalypsyt ovat vielä täydessä käytössä.

Lappia myöten on kuitenkin nyt tarkasti luettu AKM:n sen ainoan oikean uusia maatalouspoliittisia linjauksia, joissa korostetaan pientä, ketterää ja innovatiivista maataloustuotantoa nykyisen Valio-vetoisen monopolituotannon sijasta.

TV-uutisissa näytti jo olevan tietoa Ranualta, jossa on huomattu, että kepuloiset ovat jo ehtineet hävittää lähes sukupuuttoon perinteisen pienen ja valkoisen ns. Lapin lehmänkin, kun on kaikki panokset taas laitettu yksisilmäisesti Ayrshire-lehmien kasvattamiseen.

Ayrshire lehmän maitokin on lähes aikuisen ihmisen ravinnoksi kelpaamatonta A1 proteiinimaitoaa.

Uutisissa maatalousyrittäjä Heidi Impiö Ranualta oli nyt päässyt TV:n pääuutislähetykseen esittelemään valkoisia itsepäisiä Lapin lehmiään.

Heidi ei vielä kertonut päivittäisiä lypsymääriä, mutta se uutisista selvisi, että Lapin lehmän proteiinit ovat hyödyllisiä ja rasvaprosentit ovat selvästi korkeammat kuin kepuloisten yleisilä Ayrshire-lehmillä.

Noita valkeita Lapin lehmiä on meillä niin vihattu kepuloisten toimesta, että niitä on jäljellä enää vain 200 kpl, joten viimeisellä hetkellä tässä ollaan vihdoin heräämässä.

Ranulla on kuitenkin lippu korkealla, koska yksi valkoista lehmistä on ihan viimeisllään tiineenä ja huomenna saattaa Ranualla syntyä jo kaksi uutta vasikkaa.

Jos tätä vauhtia jatketaan, niin eiköhön Ranuan Heidillä ole kohta 10 uutta Lapin lehmää. Heidillä on selvästi lähes yhtä kova vauhti päällä kuin suomalasilla sellumiehillä.

Tämmmöisestä yrittelliäisyydestä minä pidän kovasti.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: