Keskustelu

NS tiedotusVälttäkää Eero Vilokin kohtalo25.5.2017 18.38
Juankosken pieni ja ketterä kehitysyhtiö New Stroms Oy on jo noin kahden vuoden ajan käynyt keskustelua VAPAAssa Suomen nykyisen maatalouspolitiikan ongelmista ja maatalousyrittäjien taloudellisista ongelmista sekä tarpeesta mahdollisesti muuttaa tuotantosuuntaansa.

NS on todennut, että edessä voi olla tilojen konkurssien aalto, jos korjaaviin toimenpiteisiin ei ryhdytä ajoissa.

Eilen luin surullisena kiuruvetisen Eero Vilokin kohtalosta Iltalehdestä.

Eeron tila oli mennyt konkurssiin ja pesänhoitaja myi tilan pilkkahinnalla uudelle omistajalle. Eerolle jäi ulosottoon velkaa peräti 4.8 milj. euroa.

Näin Eeron elämäntyö ja koko elämä tuhottiin lähinnä pankin vaatimusten johdosta.

Iltalehti kertoo asiaa koskevassa artikkelissa, että MTK:n käsityksen mukaan monilla Itä-Suomen tiloilla on hankala tilanne ja syksyä kohden erityisesti Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa tilojen lopettamisia ja pakkomyyntejä on tulossa.

Tässä tilanteessa vaikeuksiin joutuneet tilalliset voivat saada ongelmiinsa apua, kun vain kääntyvät luottamuksellisesti NS:n puoleen.

Juankoskella NS tunnetaan rehellisenä ja periksiantamattomana kehitysyhtiönä, joka tarpeen vaatiessa laittaa Suomen kalleimmatkin eliitin asialla olevat juristit ja pankkiirit ahtaalle.

Hädässä olevat saavat helposti luottamuksellisen yhteyden NS:n asiantuntijoihin esim. Moro Pekan tai Pohjolaisen Masan kautta.

Näin Manun murheellisena hautajaispäivänä NS:n motto on: "kaveria ei jätetä".

NS tiedotusRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo25.5.2017 21.39
Kyöstiltä ei neuvoja näissä asioissa kysytä.

NS:n asiantuntijat ovat keskustelleet monien menestyvien maanviljelijöiden ja metsänomistajien kanssa, miten asioita pitää hoitaa, ettei varkaat vie hielle ja verellä hankittua omaisuutta.

Kyösti on vissiin ollut päättämäässä tai ainakin neuvonantajana, kun Juankoskella kiinteistöjen arvoista Esterin johtamassa omaisuuden "uusjaossa" leikattiin yhdessä yössä 50%:a.

Kyllä tällainen menetys kirpasee jokaista tilallista ja kiinteistön omistajaa.

Kyösti lienee noita paikallisia keppanakassin kantelijoita, joita vaivaa aivojen pehmennys.

NS tiedotusRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo26.5.2017 15.46
Kyösti ja Salme ovat tyypillisiä kepuloisia änkyröitä, jotka mieluummin kehottavat isäntiä hirttäytymään kuin avaavan silmänsä ja etsivän vaihtoehtoja tilanteensa korjaamiseen.

MTK:n tilastojen mukaan vuonna 2016 maatilojen yritysmuodot olivat seuraavat:
- yksityiset henkilöt 44 800 kpl
- yhtymät 4 400 kpl
- kuolinpesät 1 500 kpl
- osakeyhtiöt 767 kpl
- enkilöyhitöt 82 kpl

Osakeyhtyö-muotoisia maatilayhtiöitä oli Suomessa vuonna 2016 kaikkiaan 767 kpl. Näistä Varsinais-Suomessa oli 148 kp ja Uudellamaalla 51 kpl.

Maataloudessa taloudellisissa asioissa valistusaste näyttää siis olevan korkein Ruuhka-Suomessa.

Pohjois-Savossa yhtiömuotoisia tiloja oli vain 30 kpl ja Pohjois-Karjalassa vain 26 kpl.

Näistä yksinkertaisista luvuista voidaan päätellä, että Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa yksityiset tilalliset ovat henkilökohtaisesti korviaan myöten Eero Vilokin kaltaisessa hirttosilmukassa, josta tietysti voidaan asiantuntevan ohjauksen avulla päästä eroon.

Asioita ei ensimmäisenä pidä lähteä hoitamaan pankin tai ulosottomiehen kanssa. Silloin on jo juna mennyt.

NS tiedotusRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo27.5.2017 3.17
alan miehelle sen verran tarkennusta, että NS on kehitysyhtiö, joka ei ole keskittynyt pelkästään metsäteollisuuden konsultointiin.

Kaikissa yhtiöissä yhteistä kuitenkin on se, että niissä on kaikissa tulos, tase ja rahoitus, joiden perusteella tiedetään miten yrityksissä menee ja mitä pitäisi tehdä, jotta yhtiöiden toiminta olisi taloudellisesti järkevää.

NS on pannut kyllä sen merkille, että ihmiset lähtee urbanisaation perässä pois esim. Pohjois-Savosta, mutta muuttajat eivät vaan voi ottaa Pohjois-Savossa olevia tiloja mukaansa.

Tästäkin syystä NS voi osaltaan verkostojensa kautta avustaa tilallisia ja myös muita paikallisia yrittäjiä paikallisen rakennemuutoksen tekemisessä.

Minä voin todeta alan miehelle senkin, että on tullut aikoinaan suoritettua myös Maatalouden opinnot jo oppikouluaikaan ja itsekin olen ollut pientilallinen ja olen jopa separaattoria veivannut, niin minulla on kyllä hyvin maanläheinen henkilökohtainenkin ote maanviljelykseen ja metsänhoitoon.

Olen havainnut omakohtaisesti senkin, että maanviljelys ja metsänhoito eivät ole mitään avaruustiedettä.

NS:n vahvuus on myös siinä, että yritys on jo vuodesta 2006 lähtien huolellisesti seurannut myös Pohjois-Savon ja muiden Itä-Suomen kuntien kehitystä aktiivisesti.

Sitä paisti NS tuntee myös erittäin hyvin jo yli 50 vuoden ajalta Itä-Suomen elinkeinoelämän paikalliset haasteet ja mahdollisuudet, joten NS:llä on hyvät valmiudet monenlaiseen konsultointiin.

Näin NS osaltaan jättää konsultoinnissa liikkumavaraa myös alan miehelle esim. verhokouttauksen osalta, jotta alan miehen ei tarvitse matkustaa konsultointimatkoille merta etemmäski kalaan Kiinaan asti.

Kouraan ajattelijaRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo27.5.2017 11.54
Kumpiko on hävettävämpää, rötöksen teko vai sen paljastaminen?

NS tiedotusRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo27.5.2017 13.33
Sen voin ilolla Erikalle todeta, että NS Oy:n kassavirta on ollut huomattavasti parempi kuin esim. Juankosken kaupungin, Tratta PBF:n, JBOY:n ja Farocon Oy:n ja vielä Nemea Pankinkin yhteensä.

NS ei ole myöskään joutunut yrityssaneerakseen, eikä konkurssiin, vaikka NS:lle ei ole verotusoikeutta, mutta on maksanut verotkin kuuliaisesti. NS katsookin aina eteenpäin.

NS tuntee suurta myötähäpeää kaikkien ym. katastrofeihin sotkeutuneiden päätöksentekijöiden puolesta.

Kun olisitte aikanaan kuunnelleet NS:n asiantuntijoita, niin Juankoskellakin olisi kaikilla töitä, olisi mahdollisesti kylässä oma uimahalli, olisi toimiva oma terveydenhuolto päivystyksineen kaikkineen, olisi itsenäisyys, olisi toimiva homeeton koululaitos, olisi kukoistava ja monipuolinen maatalous- ja metsätalouselinkeino ja mikä tärkeintä kaupunki ei olisi lähtenyt sijoittamaan kaupungin vähiä verorahoja Hankoon ikivanhaan huijareiden omistamaan purettavaan Faroconin varastohalliin.

NS:ssä on joka ikinen päivä jo yhdeksän pitkän vuoden ajan ihmetelty, kuinka tällainen tyhmyys ja härkäpäisyys on ylipäätään mahdollista keskellä kaunista Suomen maata?

Mitä ihmettä tuon Erikankin mielessä on päätöksiä tehdessään liikkunut. Kaikkea on luvattu, mutta mitään lupauksia ei ole pidetty.

Katkeruutta ja myötähäpeää aiheuttaa sekin, että Erika lupasi ottaa AKM:stäkin kokovartalopotreitin valokuvausliikkeessään ja sijoittaa sen kunniapaikalle konkurssiin ajetun biovoimalan kellariin.

Eipä ole Erikan kuvausryhmää näkynyt, eikä AKM:n kuvaa ilmestynyt konkkaan ajetun biovoimalan kellarin seinällekään.

Merkit on sellaiset, että kohta ei ylioppilaskuvia Erikankaan putiikissa enää oteta.

alan kolmas miesRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo28.5.2017 0.19
Kyläläinen ja Pesänhoitaja voivat mennä jututtamaan Vilokin Eeroa ja kysyä häneltä, miten MTK:n paikallisjohtaja vei pesänhoitajan myötävaikutuksella Eerolta 4 milj. euron arvoisen perintötilan pikavauhdilla vain 400 000 eurolla.

Vähän samalla tavalla Esteri järjesteli Römssyn konkurssipesän Tratta PBF:n rahanpesijöille vain 3.125 milj. euron lunastushinnalla.

Tiettävästi Römssyn velkojaintoimikunnassa ollut Esteri Kangasveijari oli höpissyt pesänhoitajalle omia ajatuksiaan tai pelkojaan siitä, että NS muka purkaa tehtaan ja vie laitteet Venäjälle.

Tosiasiassa pesänhoitaja oli ilmoittanut Römssyn lunastuksen ehdot NS:lle, mutta Esteri ei voinut hyväksyä NS:iä tehtaan omistajaksi ja NS:n korkeampaa tarjousta, koska Esteri halusi jostain tuntemattomasta syystä myydä pesän Valarie Samorizin Pehami B.V. huijariyhtiölle hinnalla millä hyvänsä.

Toivon mukaan tuntematon syy Esterin puolueelliseen toimintaan Römssyn velkojaintoimikunnassa selviää, kun meneillään oleva asiaa koskeva laaja poliisitutkinta valmistuu.

Sen lisäksi Kangasperko järjesteli Tratta PBF:n rahanpesijöille vielä 5 milj. euron kaupungin takauksen pesän lunastusta varten ja lahjoitti vielä noin 9 milj. euron biovoimalan päälle vain 13 200 eurolla.

Kun Kangasperko rahanpesijöiden hyväksi antamaa lajoitusta tarkastellaan Ojalan laskuopin mukaan, saadaan lahjuksen nettoarvoksi seuraava tulos:

- Römssyn lunastushinta 3.125 milj. euroa

Lahjoitukset:
- Kaupungin takaus 5.0 milj. euroa
- Biolämpö noin 9.0 milj. euroa
Lahjoitukset yhteensä 14.0 milj. euroa

Römssyn pesän todellinen lunastushinta Tratta PBF:n omistajien kannalta on siis ollut seuraava:
- maksu pesälle 3.125 milj. euroa
- kaupungin maksut Tratta PBF:n omistajille -14.0 milj. euroa
- Tratta PBF:n -10.875 milj. euroa

Juankoksen kaupunki siis maksoi Römssyn pesän lunastuksesta Tratta PBF:n rahanpesijöille 10.875 milj. euroa.

Tämän lisäksi Finnvera ja Handelsbanken molemmat vielä rahoittivat Tratta PBF:n käynnistyksen edellyttämää käyttöpääoman tarvetta seuraavsti.
- Finnvera 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
-Yhteensä 12.5 milj. euroa

Tätäkään rahoituspakettia Tratta PBF ei olisi koskaan saanut mistään rahalaitoksesta, ellei Juankosken kaupunki oli avittanut asiassa myöntämällään 5 milj. euron takauksella.

Tästäkin asiasta on jopa hallituksen puheenjohtaja Jouko Lösösen julkinen lausunto kohti nousua seminaarissa 16.6.2011.

Kun lasketaan yhteen kaikki Kangasperkon toiminnan kautta Tratta PBF:n omistajille lapioidut rahat, saamme avustuksen suuruudeksi alla olevat lohduttomat luvut:
- kaupungin lajoitukset 10.875 milj. euroa
- pankkien lahjoitukset 12.5 milj. euroa
- Yhteensä 23.375 milj. euroa

Valitettavasti voidaan nyt todeta, että kaikki Tratta PBF:lle myönnetyt lahjoitukset ovat jo menneet kankkulan kaivoon.

NS teki pesästä 4 milj. euron takauksen ja oli valmis käynnistämään tehtaan lunastuksen jälkeen. NS ei olisi tarvinnut, eikä pyytänyt lunastuksessaan kaupungin 10.875 milj. euron lahjoitusta eikä myöskään lahjoitukseen sidottuja pankkilainoja.

Kyläläiseltä on varmaan jäänyt apukoulussa Ojalan laskuoppi lukematta, kun höpisee jostakin NS:n tekemistä valetarjouksista julkisessa mediassa kuin pahinkin kylähullu.

Sitä paitsi NS:n tarjous pesänhoitjalle oli tehty englannin kielellä, joten edes apukoulua tuskin käynyt nim. merkki Kyläläinen olisi edes ymmärtänyt NS:n tarjouksesta mitään.

NS:n tarjous kuitenkin lähetettiin pesänhoitajan toiveen mukaan myös Kangasperkolle, joka NS saaminen tietojen mukaan ei voinut hyväksyä korkeampaa tarjousta.

Tiettävästihän Kangasperko meni jopa niin pitkälle laitonta takausta myönnettäessä, että hän ilmoitti, ettei Römssyn konkurssipesästä ole tehty muita tarjouksia kuin Valerie Samorizin Premium Board Finland Oy:n eli Pehami B.V:n tekemä tarjous.

ihmetteleväRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo28.5.2017 11.43
Onko NS n.s. huijariyhtiö?

NS tiedotusRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo28.5.2017 14.34
NS Oy on rehellinen, pieni, riippumaton, innovatiivinen ja periksiantamaton juankoskinen (nykyään kuopiolainen) kehitysyhtiö, jonka avainhenkilöillä on kymmenien vuosien kokemus suomalaisesta ja kansainvälisestä yrityselämästä.

Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita mm. toimiminen roskapankki Arsenalin asiantuntijana suuren laman aikaan 1990-luvulla Suomessa.

Silloinkaan ainuttakaan NS:n asiantuntijoiden asiakasta ei päästetty konkurssiin, vaikka Arsenalin päällimmäisenä tehtävänä oli ylivelkaantuneiden yritysten ajaminen konkurssiin ja hyväuskoisten yrittäjien omaisuuksien uusjako.

NS Oy on niiden asialla, jotka ovat syystä tai toisesta joutuneet päähän potkituiksi tai joilla on vielä uskoa siihen, että Suomessa on vielä paljon tekemätöntä työtä, kun vaan käytetään järkeä, kääritään hihat ylös ja pannaan yhdessä tuulemaan.

ValtuutettuRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo29.5.2017 14.27
NS huijasi sekä Strömsdal Oyjn sekä Puhoksen pesiä vakuudettomalla valetarjouksella. Heikillä oli kyllä paperi, että pankilla on rahaa, mutta se ei ole Heikin rahaa.

alan kolmas miesRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo29.5.2017 16.00
Kyllä taas pisti vihaksi lukea Suomen luontoon tutustumaan rohkeasti tulleen saksalaisnaisen törkeästä häätämisestä laavulta.

Selväksi tuli, että tässäkin asiassa Suomessa ollaan jo 15 vuotta Ruotsia jäljessä. Eikä missään muussa EU-maassa ole vastaavaa aukkoa sotilaiden ja viranomaisten tarpeellisessa tiedustelutyössä.

Riitaahan on nyt syntynyt siitä, voidaanko Suomen perustuslakia korjata nopeutetussa järjestyksessä, kun ilmeinen tarve sellaiseen on käynyt monilta taholta täysin selväksi.

Kaikkein selvimmin tämä on tullut esiin siinä, että Erkki The Redin ja Tarja Halosen aikana ulkoministeriö ja presidentin linnakin ovat tietojen puolesta vuotaneet kuin pahimpien homekoulujen kattorakenteet ja lattiat.

Keskusteluissa tuntuu unohtuvan se punainen lanka, että Suomen nykyinen perutuslakihan on vasemmistolaisen Antero Jyränkin luomus, jossa yksilölle annetaan lähes rajattomat oikeudet.

Yksilön oikeudet ovat tietysti erittäin tärkeät ja kaikin puolin kannatettavat, mutta perustuslakikaan ei saa olla sellainen, että sen perusteella kaiken maailman pomminheittäjät, raiskaajat, oodinin porukat ja uusnatsit saa jopa tappaa viattomia ihmisiä keskellä katua, eikä heille tunnu löytyvän muuta rangaistusta kuin huomautus ja korkeintaan pieni rikesakko tai pahimmassa tapauksessa ehdollista.

Erityisesti hämmästytti A-studiossa Helsingin Yliopiston valtiosääntöprofessori Tuomas Ojasen kiemurtelu keskustelussa, kun Ojanen heti kärkeen ilmoitti, että lain muutoksella ei voida kokonaan estää terroristitoimintaa tai mahdollista Venäjän vihreiden miesten luvatonta invaasiota Suomeen.

Ojanen näytti televisiossa ottaneen myös selkeästi poliittista kantaa vasurien Li Anderssonin esittämien ajatusten puolesta, kun Li on vasureiden vaalivoiton innoittamana kunnon populistin tapaan lähtenyt nyt agitoimaan sen puolesta, että perustuslain suunniteltu muutos tapahtuisi mahdollisimman hitaasti ns. vaikean perustuslain muutosmenettelyn kautta.

Professori Ojasen ja Li Anderssoninkin olisi hyvä tiedostaa se periaate, että tulipalo on samutettava viimeistään silloin, kun talo on liekeissä tai mielellään jo ennaltaehkäisynä, eikä vasta sen jälkeen, kun talo on palanut maan tasalle, ruveta selvittämään, miten se talo on parasta sammuttaa.

Minä alan kohta olla näissä perustuslakiasiantuntijoissa vähän samoilla linjoilla insinööri Terra Sipilän kanssa, kun hän on ehkä hieman turhankin näkyvästi puhunut "kaiken maailman dosenteista".

Prof. Ojanenhan kirjoittelee ahkerasti Perustuslakiblogiin, jonka ahkerista vasemmistolaisen Jyränkin perustuslain puolustajista tiedetään mm. seuraavia asioita:

"Perustuslakiblogin vastaaviin toimittajiin ja muuhun toimituskuntaan lukeutuvat Turun yliopiston oikeustieteen professori Juha Lavapuro, Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja European University Instituten professori Martin Scheinin.

Kaikki ovat Suomen johtavia akateemisia ihmisoikeus-, perusoikeus-, yhdenvertaisuus- ja perustuslakiasiantuntijoita, joita eduskunnan perustuslakivaliokunta käyttää asiantuntijoinaan.

Kaikkia kolmea mainittua perustuslakijuridiikan professoria yhdistää osallistuminen alkujaan marxilaisen ja aikoinaan 1950-luvulla Neuvostoliiton vaikutusta suomalaisten oikeusoppineiden piirissä ajamaan perustetun oikeusaktivistisen Oikeuspoliittinen Yhdistys Demla ry:n toimintaan.

Demla tunnettiin vuoteen 2002 asti nimellä Suomen Demokraattiset Lakimiehet.

Esimerkiksi entisellä Demlan puheenjohtaja Martin Scheininillä on takanaan mittava ura paitsi akateemisen juridiikan piirissä myös suomalaisen äärivasemmiston vaikuttajana.

Scheinin on toiminut Turun akateemisessa sosialistiseurassa, SKDL:n eduskuntaryhmän palveluksessa ja Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsenenä."

Ei siis ole ihme, että prof. Ojanen kaikkien veronmaksajien rahoittamassa valtakunnallisessa mediassa lähtee liputtamaan avoimesti vasurien populisti Li Anderssonin esittämien kaavailujen puolesta, joilla voidaan mahdollisimman paljon pitkittää ja vaikeuttaa tarpeellista perustuslain korjausta ja päivittämistä nykyaikaan.

Minusta on outoa, että perustuslakivaliokunnan säännönmukaisesti käyttämä asiantuntija osoittautuu poliittisesti sitoutuneeksi, kun normaali ihminen olettasi, että oikeuslaitoksen tulisi olla poliittisesti riippumaton.

Suomessa olisikin syytää lakkauttaa nykymuotoinen poliittinen perustuslakivaliokunta ja perustaa riippumaton perustuslakituomioistuin.

Tässäkin voitasiin ehkä ottaa hieman mallia Amerikan maasta, jossa perutuslaki pistää jopa presidentti Trumpin tiukoille Executive Ordereiden muotoilujen kanssa.

Patiksen MiehetRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo29.5.2017 18.39
Emme ole vielä nähneet New Stromsin liiketoimintasuunnitelmaa. Ilman sitä emme voi investoida.

NS tiedotusRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo29.5.2017 23.15
Patiksen miehet eivät ole näyttäneet NS:lle, että heillä (KAKElla) on todellakin maintut 150 000 EUR.

Kun KAKE ilmoittaa NS:lle vaikka Moro Pekan kautta, että rahat ovat suljetulla tilillä 1%:n osuuden hankintaa varten, niin sitten NS lähettää Patiksen Miehille liiketoimintasuunnitelman.

Patiksen MiehetRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo30.5.2017 20.34
Rahat ovat suljetulla tilillä 1%:n osuuden hankintaa varten

NS tiedotusRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo31.5.2017 0.55
Vaikuttaa siltä, että KAKEn rahat on Maltalla Nemea Pankissa ja Nemea Pankin toimilupa on peruttu EKP:n toimesta.

KyöstiRe: Välttäkää Eero Vilokin kohtalo5.6.2017 20.13
Lensikö Papukaija jo etelään?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: