Keskustelu

Eero KekäläinenLappilaisten kalakapina2.6.2017 20.01
Nyt ko meidän vapaissa vaaleissa valitut edustajamme ovat päässeet säätämään eduskunnan tehtävänkuvaan kuuluvia lakeja.
Melkein ensitöikseen he uudistivat kalastuslain, joka syvästi loukkasi lappilaisten ikioikeuksia.
Nyt kalastuskauden avajaisissa Inarin juutuanjoella nähtiin kansanilmaus, jossa paikkakuntalaiset, saamelaiset alkuasukkaat vastustivat voimakkaasti säädettyä lakia.
Vaikkakin kepulainen kansanedustaja ex Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä osallistui
tapahtumaan ja puolusti voimakkaasti heille, lappilaisille kuuluvia oikeuksia.
Mielestäni on edes yksi täysjärkinen kepulainen, joka ymmärtää
ns. alakuasukkaitten, elikkä saamelaisten elämää.
Oon vuoskymmenet kalastannu Tenolla sitä kuuluisaa lohta. Oon suanunnakkii, mut vuosikymmenien saatossa oon tutustunna lukuisiin paikallisiin ihmisiin. Tiedän ja tunnen, miltä heistä tuntuu tämä uusi kalastuslaki.

alan kolmas miesRe: Lappilaisten kalakapina2.6.2017 23.30
Tässä asiassa Mikko Kärnä saattaa olla oikeassa, mutta muissa asioissa Kärnän lausunnoille ei ole syytä kummemmin taputella.

Tällä kommentillani viittaan lähinnä Kärnän lausuntoihin arkkipiispa Mäkisen ulostulon osalta kirkon tarjoamasta turvasta eräissä mamujen pakkopalautustapauksissa.

Lieneekö Kärnä katsonut viime aikojen uutisia taas Afganistanin Kabulin lähetystöaluiden pommituksista. Talebanit taisivat tappaa keskellä Kabulia keskiviikkonakin 71 viatonta ihmistä ja 300 haavoittui pommi-iskussa. Saksankin lähetystön ikkunat meni näköjään täysin paskaksi, eikä tarkkaa tietoa ei ole uhreista.

Sen verran meillekin on tullut tietoa yhdestä siepatusta suomalaisesta naisesta, joka erehtyi menemään Afganistaniin ns. hyväntekeväisyyshommiin.

Mutta eipä taida enää paluukyytiä valitettavsti olla hänelläkään muuta kuin päätä lyhenpänä.

Se on kyllä kumma, että kepuloisilla on aina päätöksiä tehtäessä ja lausuntoja annettaessa aurinkolasit päässä.

Kun Atrialla ja Lihapolarilla Päivi Nergkin on saanut harjoitella noita liha-alan hommia, niin Päivihän voisi vaikkaa ottaa lomareissun Finnairin koneella Kabuliin ja voisi samalla lomareisullaan käydä vaikka Kabulin kaduilla omakohtaisesta tekemässä havaintoja, miten turvallista se liikuskelu mahtaa olla siellä Afganistanissa.

Päivihän voisi ottaa Kabuliin oppaaksi vaikka kepuloisten Mikko Kärnän, niin Kärnä voisi ihan nimismiehen ominaisuudessa todeta myös sen, mikä on turvallisuustilanne siellä Afganistanin maassa. Kärnä voisi sitten tämänkin tiedon toimittaa luottamuksellisesti vaikka suomalaisiin hallinto-oikeuksiin ja myös Migrin haastattelijoille.

Sen verran olen seurannut, että Saksassakin on Mutti Merkel joutunut jo jarruttelemaan afganistanilaisten palautuksia, koska Saksan paikallinen lähetystö Kabulissa on pommitettu jo maan tasalle.

Meillä kuitenkin jopa presidenttiä myöten mediassa toitotetaan, että tolkun ihmisten pitää noudattaa lakia ja pelätä herraa. Jos Päivi Nerg tai joku muu suomalainen virkamies tai vaikka valepoliisi on tilannut pakkopalautuksen Finnairin kyydillä, niin kyllä sitä on silloin lakia noudatteva vaikka pikkulasten kuoleman uhalla.

Kirkkoihin ei ainakaan ole syytä mennä pileskelemään ja lain pitkää kouraa pakoon.

Kyllä on asiat maassa mallillaan, kun viime talvenakin se Polvijärven karvahattupäinen joukkomurhaaja sai kaikessa rauhassa taivastella pitkin Joensuun toria, eikä sinitakit vaivautuneet miestä nostamaan pitkiin aikoihin mustanmaijankaan kyytiin edes papereiden tarkistusta varten. Minusta hänkin oli mitä suurimmassa määrin tepastelemassa vielä torilla ilman mitään papereita.

alan kolmas miesRe: Lappilaisten kalakapina3.6.2017 11.52
Eero Kekäläinen yrittää vielä todistella, että Juankosken ongelmana on ollut kunnan pieni koko ja erityisen huono kalaonni:

"Lopputulema hänenkin todistelussa johtaa siihen, että Juankosken kaltaisella pienellä kunnalla ei ole olemassaolon oikeutta kalastaa. Vaaleilla ei ole merkitystä, koska pienestä populaatiosta ei löydy voimia, jotka voisivat muuttaa kalastuspolitiikkaa."

Kehottaisin tavallisesti viisasta Eero Kekäläistä perustelemaan paremmin yllä esittämänsä perättömän väitteen. Eero Kekäläinen näkyy pitävän luonnonlakina, että kunnan koolla ja sen menestymisellä olisi selvä lineaarinen yhteys ja vielä niin, että pieni kunta ei voi menestyä kalastuselinkeinolla ja vain suuret kunnat menestyvät.

Keskusta pettää aina

AKM, se ainoa oikeaRe: Lappilaisten kalakapina3.6.2017 17.36
Näköjään trolli hyökkäsi taas alan kolmannen miehen nimimerkin kimppuun ja aloitti Eero Kekäläisen kiusaamisen.

Herää kysymys, että kepuloisilla on oma trollikeskus, josta koko ajan syötetään valetietoa (fake news), jonka tarkoituksena on vaikuttaa negatiivisesti valveutuneen ja innovatiivisen AKM:n, sen ainoan oikean imagoon.

Kepuloisten trollikeskuksessa on havaittu, että valetieto uppoaa parhaiten lukijoihin, kun trolli mollaa myös kaikkia niitä, jotka AKM:n tavoin tarkastelevat maailman menoa ilman poliittisia "aurinkolaseja".

Sellainen avarakatseisuus ottaa tietysti päähän kaikkia maakuoppien ovelta pelokkaina ulos tirkisteleviä kepuloisia.

Teenpä nyt sen ennustuksen, että seuraavissa presidentin- ja tietysti myös eduskuntavaaleissa kepuloisten äänisaalis (prosentti) on yksinumeroinen luku.

Esimaksua saa jo nyt, kun lukee lehdestä kepuloisten presidenttiehdokas Matti Vanhasen kannatuksen. Viimeisen gallupin mukaan Matin äänisaalis olisi 1%:n huitteilla. Paavo I Suurella tulisi hieman parempi tulos, mutta ei kuitenkaan yli 1%:n.

Terra Sipilä ei ole vielä ilmoittautunut mukaan presidentin vaaleihin, mutta on jo ilmoittanut vetäytyvänsä kehistä, jos hänen hallituksensa ei saa nostettua Suomen työllisyysastetta vähintään 72%:iin eikä lopetettua velaksi elämistä.

Kaikki asiantuntijathan tietävät tämän jo nyt, että nämä tavoitteet eivät tule toteutumaan. Ja nyt kepuloiset aloittivat jo kieltolain valmistelunkin.

Minä tässä vielä odottelen sitä, että kohta Terra Sipilä ilmoittaa senkin, että hänellä on esittää presidentin vaaleihin jokeriehdokas Pekka "Kieltolaki" Puska.

Puskan presidentin vaaliyhdistys on tiettävästi jo vuokrannut Paavo I Suuren entisen jalasmökin, jota ruvetaan syksyn korvilla kierrättämään toreilla ja turuilla.

Luotettavien lähteiden mukaan Puska lukee tulevissa vaalitilaisuuksissaan Santeri Alkion 140 vuotta vanhoja kirjoituksia viinan kiroista ja esittää THL:n tuoreimman alkoholin terveyshaittoja ja -kustannuksia koskevan selvityksen tuloksia.

Laajan selvityksen perusteella THL on todennut, että alkoholin terveyshaitat nousevat Suomessa jo jopa 1.9 miljardiin euroon vuosittain.

Selvityksestä ei kuitenkaan käy ilmi sitä, kuinka suuri osa THL:n mainitsemista kustannuksista aiheutuu Suomen antiikkisesta nykyisestä alkoholilaista, joka olisi kiireimmän kaupalla uudistettava.

Minun arvioni mukaan THL:n ilmoittamista alkoholin aiheuttamista kustannuksista noin 80%:a johtuu siitä laista, joka meidän nyt pitäisi vihdoin modernisoida ja muuttaa ns. digiaikaan.

THL:n tilastossahan suuri osa alkoholin aiheuttamista terveyshaitoista ovat pistetty sokeasti alkoholin piikkiin, vaikka valtaosa näistäkin kustannuksista johtuu Suomen täysin rempallaan olevasta sosiaalilainsäädännöstä, joka esim. KELAn luukulta ajaa työttömäömät ja köyhät ihmiset kylmästi puiston penkeille ja juoppoputkinen vakiasiakkaiksi.

Kriittinen THL:n laajan selvityksen lukija havaitsee heti sen, että valtaosa Puskan ennen johtaman THL:n mainitsemista alkoholin aiheuttamista ns. terveys- ja muista kustannuksista johtuvat itse asiassa Suomen epäonnistuneesta vanhasta alkoholilaista.

Nykyisen vuodelta 1932 olevan alkoholilain perusteella Suomeen on luotu valtavat valvonta ym. muut organisaatiot, joiden tehtävänä on rekisteröidä ja valvoa kaikkia alkoholiin vähänkään liittyviä asioista, kuten esim. mainontaa ja valvoa esimerkiksi sitäkin, että baarissa asiakas ei saa maksaa oluttaan luottokortilla tai kuskata kahta keppanapulloa itse baarin edessä olevalle pöydälle.

Tiettävästi THL:n alkoholin terveyshaittojen kustannuksiin on luettu myös Terrafamen Kainuun Ihmeen käynnistykseen paikallisessa ravintolassa kepuloisten lupaamat kaivoksen käynnistys- ja käyttökustannukset yhteisarvoltaan noin 2 000 milj. euroa.

Jos THL:n alkoholilääkärit oikeasti haluaisivat kantaa huolta erilaisten nautintoaineiden ja elintarvikkeiden aiheuttamista kansantaloudellisista-, terveys- tai sosiaalikustannuksista, niin kriittinen THL:n raportin lukija haluaisi nähdä raportin yhteenvedosta hyvin yksinkertaisen vuotuisen kustannusesityksen euroissa seuraavaan tapaan:

- kaksi pulloa saunakaljaa viikoittain: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 1 keppanapullo päivässä: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 2 annosta punaviiniä päivittäin ruokajuomana: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 1 kossupullo viikossa: terveys- ja sosialihaitta per capita ja kaikkiaan
- 135 litraa maitoa vuodessa per capita: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 9.9 kg kahvia vuodessa per capita: terveys- ja sosiaalihaitta per kapita ja kaikkiaan
- 2 l heikkolaatuista vesijohtovettä päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 2 Red Bull energiajuomaa päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 1 Coca Cola iso pullo päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- HK:n sininen ½ lenkkiä päivässä: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- Suomi makkara 300 g päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 1 MacFeast ateria cokiksen kanssa päivittäin: terveys- ja sosiaalihaita per capita ja kaikkiaan
- vehnäleipää 150 g päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- ruisleipää 150 g päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 2 kananmunaa päivässä: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- perinteinen virolainen voi 50 g päivässä: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- kotimainen margariini 50 g päivässä: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 100 g päivittäin Valion Edam Arkijuustoa: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- venäläinen metwursti 100 g päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- sianlihaa noin 250 g päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- Norjan lohta 300 g päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- 1 annos nakit ja muusi päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- Fazerin 1 levy sinistä suklaata päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan
- irtokaramellit 250 g päivittäin: terveys- ja sosiaalihaitta per capita ja kaikkiaan

Yllä kaipaamiani lukuja ei valitettavasti THL:n raportista löydy!!!!

Näin ollen THL:n alkoholia koskevia raportteja ei valitettavasti voi käyttää lähdeaineistona, kun nykyistä antiikkista alkoholilakia ollaan uudistamassa.

Epäilen sitä, että THL:n lääkärit eivät ole tottuneet tällaisten selvitysten tekemiseen, joten sikäläiset alkoholilääkärit voisivat ottaa yhteyttä esim. NS:n kustannusanalyytikoihin, joilla on kymmenien vuosien kokemus erilaisten kustannusanalyysien teosta mm. sellu- ja paperitehtaisiin sekä sahoille ja energian tuotantolaitoksiin.

Nykyaikana ihmisen metabolia tunnetaan hyvinkin tarkasti, joten ihmettelen syvästi sitä, että THL:n lääkärit eivät ole pystyneet vuosikymmenien aikana ym. hyvinkin yksinkertaisten selvitysten laatimiseen.

Tuollaisilla selvityksillä olisi selvästi tilausta ja sellaisten avulla voitaisiin kiihkottomasti ohjata suomalaisia kohden terveellisiä elintapoja. Tällaiset kustannusanalyysit myös pakottaisvat kotimaisen elintarviketuotannon harjoittajat kehittämään uusia terveellisiä elintarvikkeita ja juomia.

AKM, se ainoa oikea ei usko sellaisia väitteitä, että kotimainen elintarviketuotanto olisi jotenkin terveellisempää kuin elintarvikkeiden tai juomien tuottaminen muissa maissa, joissa kotimaista tuotantoa vastaavaa tuotantoa on harjoitettu satoja vuosia kauemmin kuin Suomessa.

Suomessahan oltiin vielä 100 vuotta sitten lähes tulkoon "luolamies asteella" ja nyt kepuloiset kiihkoilijat yrittää meille syöttää vielä Santeri Alkion jo yli 140 vuotta vanhoja teesejä, jolloin meillä ei ollut tietoakaan mistään digiajan sote-uudistuksista ja valinnan vapautumisesta.

Kyseisiä analyyseja voitaisiin sitten hyödyntää myös Suomen sote- ja terveyslainsäädäntöä kehitettäessä.

Selvästi on sekin nähtävissä, että nyt suurta hämminkiä aiheuttanut alkoholilain modernisointia on lähdetty tekemään sotesta riippumattomana harjoituksena, vaikka alkoholilaki liittyy mitä suurimmassa määrin myös soteen.

Tulevien presidentinvaalien tupailloissa kepuloiset voisivatkin vaihtaa jo "Suomi kuntoon" renkutuksensa vanhaan tuttuun Hortto Kaalojen klasikkoon "Miksi ovet eivät aukene meille"

https://www.youtube.com/watch?v=8mdl-AdZpV8



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: