Keskustelu

alan kolmas miesKepulandiassa keppikään ei lennä enää6.6.2017 1.18
Terra Sipilä on nyt käyttänyt jo yli puolet etsikkoajastaan kepuloisten kärkihankkeita edistääkseen.

Tulokset näyttävät kuitenkin jääneen vähiin ja etenkin urheilussa on tiputtu lähes kaikissa lajeissa maailman huipulta.

Ennen keihäänheittokin oli suomalaisten ehdoton leipälaji, mutta nykyään aletaan olla jo kepinkin heitossa kyläsarjan miehiä ja naisia.

Viime viikonloppuna muistaakseni joku tummaihoinen Walkotti kävi Vantaalla verryttelyhousuissaan pakkasessa heittämässä reilusti yli 80 metriä ja voitti kisan. Ronssi Ruuskanen ei ole vielä viivalle lähtenyt, joten hän kuntonsa on vielä arvoitus.
Pitkämäki on kuitenkin jo näyttänyt mallia, mutta ei ole yltänyt Walkotin lukemille.

Sakemannit on myös heittäneet jo isolla joukolla lähelle 90 metriä ja paras jo melkein 94 metriä.

Huolta aiheuttaa se, että nyt Jan Zelesnyn valmennettavienkin kaaret lähentelee jo 90 metriä:

"Tshekin Jakub Vadlejch heitti Prahassa 87,21.
Tshekin keihästähti Jakub Vadlejch on kovassa kunnossa kauden alkumetreillä. 26-vuotias Vadlejch voitti maanantaina seuransa Dukla Prahan järjestämän kisan tuloksella 87,21.

Kisan kakkonen oli moldovalainen Adrian Mardare, joka heitti maansa uuden ennätyksen 83,71.

ME-mies Jan Zelesnyn valmentaman Vadlejchin vireestä kertoo paljon se, että maanantain tulos oli vasta hänen kautensa kolmanneksi paras noteeraus.

Vadlejch heitti kauden kärkituloksensa 87,91 Dohassa 5. toukokuuta. Turnovissa 23. toukokuuta Vadjlech paiskasi 87,80. Hänen ennätyksensä 88,02 on viime kesältä.

Maailman kauden kärkitulos 93,90 on Saksan Thomas Röhlerin heittämä. Vuoden toistaiseksi paras suomalaistulos 84,26 on Tero Pitkämäen nimissä."

Herää tietysti kysymys, onko kaikki Suomessa kohdallaan urheiluvalmennuksen kanssa.

Meillähän pitkään keihään valmennuksessa hääri erilaisten keihäsputkin kanssa vähän niin kuin sattumakorppi eli Tapio Korjus. Tapsalla oli hyvin tieteellinen ote keihään heittoon. Vähän samanlainen ote kuin oli keväällä jääkiekkokisoissa päävalmentaja Marjamäellä..

Tapsahan on voittanut Suomen mestaruuden kahdesti ja Olympiakultaakin, mutta valmentajaksi Tapsasta ei taida olla. Vuonna 1987 Tapsa voitti Suomen mestaruuden tuloksella 78.34 ja sitten vielä 1988 tuloksella 84.38. Nämä ovat juuri niitä lukemia, joita suomalaiset nykyäänkin heittelee lähes joka kisassa, jos eivät ole sairaita tai muuten leikkauspöydillä.

Vuonna 2015 Antti Ruuskanen voitti mestaruuden ihan kunnon tuloksella 88.98, mutta vuonna 2016 Pitkämäen keppi lensi vain 82.05 mestaruuskisoissa.

Naisten puolella Tiina Lillak voitti mestaruuden vuonna 1987 ja heitti 65.45. Vuonna 2016 Heidi Nokelainen voitti mestaruuden tulokselle vain 60.98.

Kun Suomen tuloksia vertaa sakemannien, tsekkien ja monien muiden maiden heittäjiin, niin ei mitenkään voi antaa Suomen keihäänheiton valmennukselle puhtaita papereita.

Samalla tavalla ei millään voi antaa Terra Sipilän hallitustyöstä puhtaita papereita, vaikka Terra Sipilä lupasi, että kepulandiassa Suomi laitetaan kuntoon. Niin on laitettukin. Suomi on laitettu 100-vuotis juhlavuotenaan vähän joka alalla täysin rapakuntoon.

Meillähän on/oli naisten kestävyysjuoksussakin aivan loistava Lappeenrannan Urheilumiesten nuori 18 vuotias Alina Vainio. Mutta Alina raukaltakin on taidettu valmentaa jalat alta, kun nuorella tytöllä ei ollut muuta mielessään kuin juokseminen ja syöminen.

Viime vuonna Alina sitten vaihtoi valmentajakseen jonkin everstiluutnantin, mutta ei ole tainnut everstiluutnanttikaan hillitä Alinan nuoruuden intoa tarpeeksi. Eikä ilmeisesti ole kuunnellut myöskään Amerikoissa olleen Preerian suden eli Risto Ulmalan hyviä ohjeita.

Tiettävästi everstiluutnantti ei myöskään ole ollut kuuntelemassa, kun Ari Paunonen kävi Helsingissä kertomassa vastikään, miten hänen kohdallaan aikoinaan kävi.

Arihan oli myös nuorten maailman mestari ja Sulkavan poika juoksi todella kauniilla askeleella, mutta aikuisena ei sitten enää pärjännytkään ja sitten alkoi päähän potkiminen.

Monelle Suomen huippulahjakkuudelle on valitettavasti käynyt juuri näin.

Tämä kertoo siitä, että Suomessa valmennuksessa on jotain pahasti pielessä. Liian nopeasti pyritään huipulle ja silloin urheilija vammautuu ja sen seurauksena myös henkinen kantti pettää.

Ari Paunonen on varottanut tästä asiasta sekä Alina Vainiota että myös Wilma Murtoa.

Kepulandiassa Terra Sipilä on laittanut lähes kaikki paukut soteen ja Terrafameen, joilla saadaan massiivinen kaaos aikaan Suomen taloudessa ja yhteiskunnassa.

Missään maailmassa ei ole nähty sellaista onnistunutta yrityskauppaa, jota Terra Sipilä on nyt ajamassa julkisella sektorilla.

Liiketoimintojen siirrossa sotessa on kysymys yli 200 000 terveys- ja sosiaalialan työtekijän siirtymisestä kunnilta sote-yhtiöille ja kiinteistöomaisuuksia siirtyy vähintään 3 miljardin euron edestä.

Terra Sipilä on valinnut tuleviin kiinteistöyhtiöihin jo johtajatkin, eikä tietenkään johtajia ole valittu avoimella haulla, jossa tavoitteena olisi kyseisten johtajien ansiot vaan lähinnä heidän sopivuutensa valittuihin tehtäviin.

Johtajapesteissä on kyse asiakkuus-, rakennuttamis-, ja ylläpitojohtajien tehtävistä.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kiinteistöjohtaja Mikko Hollmén aloittaa toukokuussa Maakuntien tilakeskuksen asiakkuusjohtajana. Yhtiön rakennuttamisjohtajaksi on valittu puolestaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kiinteistöjohtaja Petri Laurikka. Ylläpitojohtajana aloittaa Uudenmaan sairaanhoitopiirin tilakeskuksen johtajana työskentelevä Hannu Lähteenmäki. Johtajat siirtyvät uusiin tehtäviinsä huhti-toukokuussa. Heidät on valittu tehtäviinsä suorahakumenettelyllä.

Maakuntien Tilakeskuksessa kyse on veronmaksajien kannalta huomattavasta varallisuudesta. Yhtiöön siirtyvän kiinteistöomaisuuden arvo on vähintään kolme miljardia euroa ja yhtiön on tarkoitus siirtyä maakuntien omistukseen vuoden 2019 alusta alkaen.

Maakuntien tilakeskuksen toimitusjohtajana työskentelee Senaatti-kiinteistöjen entinen toimialajohtaja Olavi Hiekka. Hiekka näyttää valinneen toimivan johdon pelkästään sopivuuden perusteella.

Koska valitut johtajat näyttävät tulevan julkiselta sektorilta, niin on olettavissa, että tässäkin suorahaussa on saatu maakuntien miljardien eurojen arvoisen tilakeskuksen johtoon sellaiset luottamushenkilöt, jotka aikoinaan valikoituivat samalla tavalla myös surullisen kuuluisan Länsimetron johtoon.

Sitähän ei vielä kukaan varmuudella tiedä, milloin kyseinen metro alkaa toimia, mutta se jo tiedetään, että ainakin kustannusarvio on ylittänyt alkuperäisen arvion jo vähintään 40%:lla, eikä kukaan tunnu olevan asiasta vastuullinen.

Näin tulee käymään myöskin sotessa, jossa Terra Sipilä on todennut, että pelkästään tietojärjestelmien rakentaminen maksaa ainakin miljardi euroa.

Yleisesti on sekin tiedossa, että valtion tietojärjestelmien kustannukset ovat aina olleet ainakin kolminkertaiset alkuperäisiin suunnitelmiin verrattuna ja sitten on vielä ollut sellainenkin ongelma, etteivät ne koskaan valmistu.

Kepulandian rapakunto näyttää yhä todennäköisemmältä, mutta eihän meidän kannata huolta kantaa, koska Kepulandiahan kilpaileekin nykyään kaikissa lajeissa turvallisesti kyläsarjatasolla.

AKM, se ainoa oikeaRe: Kepulandiassa keppikään ei lennä enää6.6.2017 1.25
Lappeenrannan nuori juoksijalupaus on tietysti Alisa Vainio eikä Alina Vainio.

Pyydän anteeksi virhettäni ja pidän kovasti peukkuja Alisalle!

Juuri tällaisia ennakkoluulottomia ihmisiä Suomi tarvitsee, mutta heistä on pidettävä hyvä huoli.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: