Keskustelu

poliittinen tarkkailijaNekrologien kirjoittajille tuli töitä9.7.2017 16.51
Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu (Matteus 26:52).

Ei tainnut arvata insinööri Terra Sipilä vielä vuonna 2011, kun meni ideoimaan emeritus prof. Martti Kekomäen kanssa soten maakuntamallin leveitä hartioita, että kepuloisten Maakunta sote on hanke, jossa ennen pitkää "Sote-sodassa aletaan ruumiita laskemaan".

Näin tässä näyttää nyt käyvän, jos on uskominen kokeneen järjestöjyrän eli Lasse Laatusen perjantaiseen kolumniin Iltalehdessä.

Poliittisten ruumiiden nekrologien kirjoittajille näyttää siis olevan tilausta.

Tuomas Pöystin yhdessä kepuloisen Sote Rehulan kanssa laatiman 1500 sivuisen sote-lakikirjan valmistuttua insinööri Terra Sipilä ajatteli lähtiessään Kiinaan laajan liikemiesvaltuuskunnan kanssa, että kepuloisten Maakunta Sote on nyt onnellisesti paketissa ja astuu voimaan vuonna 2019.

Samalla tavalla innovatiivinen insinööri Terra Sipilä ajatteli aikaisemmin, kun lähti innolla kiky-sopimusta luomaan.

Ihan sääliksi kävi, kun Terra Sipilä joutui muistaakseni peräti viiteen kertaan vatuloimaan kiky-sopimustaan ja varsinainen pääasia eli paikallinen sopiminen jäi kokonaan vatuloimatta.

Nyt on sitten kaikin keinoin yritetty selittää Suomen hieman parantunutta taloudellista tilannetta kiky-sopimuksellakin, vaikka kiky-sopimuksen vaikutus parantuneeseen kansanväliseen suhdannekehitykseen on tietenkin pyöreä nolla.

Suomen piristyneen vientitoiminnan keskeisin selittäjä on euron devalvoituminen USA:n taalaan verrattuna noin 20-25%. Alla euron vaihtokurssi taalaan verrattuna vuosina 2011 ja 2017:

- 2011 Q2 1 EUR = 1.42 USD
- 2017 Q1 1 EUR = 1.06 USD

Alkuvuonna 2017 USA:n taala oli siis vahvistunut pitemmällä tähtäyksellä noin 25.5% euroon verrattuna, mutta viime aikoina kehitys on jo alkanut kulkea valitettavasti toiseen suuuntaan reipasta vauhtia.

Terra Sipilän haaveet eivät ole onnistuneet myöskään sote-sodassa.

Perustuslakivaliokunnan kirjoittaman 80-sivuisen lausunnon jälkeen onkin voitu todeta, että Terra Sipilän tärkein kärkihanke eli kepuvetoinen Maakuntien Sote-hanke on mennyt lopullisesti Gordionin solmuun.

Insinööri Terra Sipilällä ei ole omakohtaista juridista kokemusta eikä myöskään laajempaa hallinnollista kokemusta siitä, millä tavoin tärkeät kansalliset uudistukset täytyy viedä loppuun ja panna myös toimeksi.

Kaikkein pahinta on se, jos heti hankkeiden alussa ruvetaan hankkeita digitaalisesti ohjelmoimaan, kuten nyt näyttää käyneen mm. kepuloisten Maakuntamallin kanssa.

Kaikissa liemissä keitetty Lasse Laatunen, jolla on vahva juridinen kokemus, imettelee suuresti sitä, ettei sote-lakien kirjoittajaksi löytynyt esittelevää virkamiestä sosiaali- ja terveysministeriöstä lakien todennäköisten perustuslain vastaisuuksien vuoksi, jolloin lakien esittelijäksi valikoitui "tuleva oikeuskansleri" Tuomas Pöysti.

Kokenut Lasse Laatunen heittää epäilyksen, että Pöysti saattoi odottaa esittelijän toimestaan (=uhrautumisestaan) "hallituksen palkintoa", joka saattoi realisoitua vapaaksi tulleen oikeuskanslerin toimen vuoksi entisen oikeuskansleri Jaakko Jonkan jäätyä vähän heppoisin perustein vaikeassa tilanteessa eläkkeelle.

Jonkkahan oli arvostellut ennen eläkkeelle jäämistään Suomen heikkotasoista lainsäädäntötyötä.

Nythän Tuomas Pöysti on jo joutunut toteamaan, että hän on jäävi käsittelemään valinnanvapauslakien parannuksia.

Koska Maakuntien hallintomalli ja valinnanvapauslaki ovat integroitu lakikokonaisuus, niin ehdottomasti Pöysti valtakunnan keskeisenä hallituksen ja virkamiesten toimien laillisuuden valvojana, siis äskettäin valittuna uutena oikeuskanslerina, on myös jäävi käsittelemään ja osallistumaan kaikkien tulevien sote-lakien valmisteluun.

Espoolainen asianajaja ja oikeustieteen tohtori Janne Juusela kirjoitti eilen Hesariin perustuslakivaliokunnan lausunnon osalta otsikolla:

"Perustuslakivaliokunta sortui sote-politikointiin"

Juusela kiinnitti huomiota siihen, että perustuslakivaliokunta ilman juridisia perusteita sivuutti EU:n SEUT sopimuksen säännökset palvelujen tuottajien neutraliteetin osalta, jolloin tuottajien tarvetta yhtiöittämiseen ei muka olisi.

Juusela totesi, että hallitus oli aivan oikein tulkinnut EU:n perussopimuksen ja SEUT sopimuksen säädöksiä. Juuselan mukaan perustuslakivaliokunta kuitenkin käytti asiassa poliittista harkintaa eikä objektiivista juridista analyysiä.

Valitun uuden oikeuskansleri Tuomas Pöystin samasta asiasta antamat voimakasta poliittista ohjausta koskevat lausunnot ovat tässä suhteessa yhtenevät.

Juuselan mukaan tapaus sote on tuorein osoitus siitä, että Suomeen tarvitaan riippumaton perustuslakituomioistuin.

HS:ssa Lempäälän kunnallisneuvos Raimo Sirén arvosteli myös perustuslakivaliokunnan emeritus prof. Martti Kekomäen erinomaiseksi mainitsemaa lausuntoa ja ihmetteli, miksi perustuslakivaliokunta ei mitenkään puuttunut esim. maakuntien määrään eikä myöskään kansanedustajien asemaan kepuloisten Maakuntamallissa.

Sirén piti omituisena sitä, että kansanedustajat ovat maakunnissa päättämässä sekä rahan käytöstä ja pyytämässä myös aina valtiolta lisärahoitusta.

Sirénin mukaan maakuntien kokoerot vaikuttavat myös kansalaisten terveyspalveluihin ja myös yhdenvertaisuuteen.

Tätäkin taustaa vasten on omituista, että punahuulinen kepuloinen aloitteleva ministeri Annika Saarikko on jo antanut lausuntoja, että isoillekaan kunnille ei voida antaa mahdollisuutta hoitaa sote-palveluja parhaaksi katsomallaan tavalla, vaikka tämä on tietysti täysin nykyisen perustuslain mukaista toimintaa.

Ei todellakaan ole soveliasta, että Suomessa oikeuslaitosta ohjataan poliittisesti. Tästä asiastahan myös Korkeimman oikeuden entinen presidentti Pauline Koskelo on taannoin antanut vakavan lausuntonsa.

On surullista huomata, että mm. Kiinan presidentin taannoisen vierailun aikaan jopa Kuningas Sauli totesi, että Suomi on mallioikeusvaltio, jonka juridisia palveluja voidaan hyvin lähteä viemään Kiinaan saakka.

Suomen vahingollinen "maan tapa" on valitettavasti sementoitu poliittiseen perustuslakivaliokuntaan, jossa valtaa käyttävät ja pitäisi käyttää ns. "tolkun ihmisten".

AKM, se ainoa oikeaRe: Nekrologien kirjoittajille tuli töitä9.7.2017 19.54
Trolli iski taas alan kolmanteen mieheen kiinni, kun ruvettiin puhumaan asiaa kepuloisten laittomasta sotesta.

Keskusta pettää aina.

alan miesRe: Nekrologien kirjoittajille tuli töitä10.7.2017 8.26
Nuo Papukaijan nekrologi-haaveet on vähän kaukaa haettuja. Pitäisi keskittyä juuri tehtyihin tappoihin tai murhiin Rautalammilla ja Juankoskella.

poliittinen tarkkailijaRe: Nekrologien kirjoittajille tuli töitä10.7.2017 16.51
Valveutnut alan mies näkyy huomanneen, että poliittinen tarkkailija puhuu nekrologien kirjoittajien lisääntyneestä tarpeesta Kepulandiassa pelkkää asiaa, kun laittomuus ja epätoivo on 100-vuotiassa Suomessa kepuloisten hallitsemassa maassa viety äärimmäisyyksiin.

Tänäänkin Hesarin pääkirjoituksessa viitattiin Tilastokeskuksen julkistamiin Kepulandian 100 vuoden aikana tapahtunutta kehitystä koskeviin tilastoihin ja todettiin monien asioiden muuttuneen.

Monet asiat ovat menneetkin eteenpäin, mutta yhtä monet asiat ovat tietysti menneet taaksepäin, koska kysymyksessä on tietysti ns. nollasumma peli. Yhden voitto, on toisen tappio.

EU mediassa herkästi arvostellaan Amerikan modernia uutta presidentti Trumpia siitä, että hän pelaa nollasummapeliä, kun kaikki muut puhuu ilmaston lämpenemisestä ja win-win periaatteesta.

Kepulandiassa kuitenkin ihmetyttää se, että miksi onni suosii aina kepuloista - siis rohkeaako?

Kun taannoin puhuttiin Kepulandiaan tulleista mamuista, niin alan mies alkoi todistelemaan, kuinka vaarallisia hädänalaiset Kepulandiaan tulleet muukalaiset ovat.

Senior Suvakiksi ryhtynyt poliittinen tarkkailija kiinnitti jo silloisessa keskustelussa huomiota kantasuomalaisten väkivaltaiseen käyttäytymiseen, johon liittyy myös laajassa mitassa Kepulandian mädäntynyt oikeuskäytäntö ja tietysti myös yhteiskunnan kulloinenkin sosioekonominen tila.

Nyt alan mies pyytää poliittisen tarkkailijan apua jo Rautalammen ja Juankosken tappojen/murhien uhrien nekrologien kirjoittamisessakin.

Väkivaltarikoksista puhuttaessa meidän on hyvä tiedostaa Kepulandian lepsu oikeuskäytäntö esim. verrattuna yksityisten ihmisten tekemiin talous tai ns. verorikoksiin.

Virkamiehethän eivät Kepulandiassa tyypillisesti juuri koskaan ole joutuneet tilille tekosistaan, vaikka tehtyjen laittomien päätösten seurauksena voi olla kymmenien, satojen tai jopa tuhansien ihmisten nopea tai hidas kuolema.

Tällä lausunnollani viittaan esim. 1990-luvun lamaan ja nykyiseenkin vuodesta 2008 alkaneeseen yhteiskunnan laajamittaiseen kurjistumiseen, myös pitkiin ja kasvaviin leipäjonoihin.

Mielestäni valveutuneen alan miehen olisi tullut kiinnittää huomiota ensiksi murheellisten tapahtumien ihmisten ikään:

 Juankoski: tekijä (mies) 77 v, uhri (nainen) 70 v
 Rautalampi: tekijä (mies) 68 v, uhri (nainen) 66 v

Tekopaikka oli ilmeisesti molemmissa tapauksissa yksityisasunto. On pantava merkille, että kysymyksessä on tiettävästi ollut kantasuomalaiset osapuolet, eikä kysymyksessä ole ollut ilmeisestikään homopareista.

Vielä on pantava merkille myös Juankosken ja Rautalammen demograafinen asema ja poliittinen ilmasto. Vuoden 2017 kuntavaaleissa Rautalammella valtuusto sai seuraavan kokoomuksen:

Rautavaara kunnallisvaalit 2017:
 kepu 9
 demut 3
 persut 3
 kokoomus 2
 muut 4
 Yhteensä 21
 kepu+demut+persut valtuutettujen osuus 71.4%

Juankoski kunnallisvaalit 2012:
 kepu 12
 demut 5
 persut 5
 kokoomus 1
 Yhteensä 27
 kepu+demut+persut valtuutettujen osuus 81.5%

Kun vielä tiedostaa sen, kuinka suuren asukaskadon kohteeksi esim. ym. maaseutukunnat ovat joutuneet, vaikka niihin on vuosikymmeniä ohjattu erityyppisin keinoin maataloustukea ja muuta laitontakin tukea, niin siitä huolimatta tällaisissa onnettomissa kunnissa näköjään eläkeiässä olevat ihmiset on ajettu niin ahtaalle, että parisuhteissa joudutaan nykyään selvittämään riitoja jo nähtävästi puukkojen ja myös mahdollisesti ampuma-aseiden avulla.

Ym. onnettomiin tapauksiin on voinut liittyä myös talousvaikeuksista nalkuttaneen puolison kuristaminen. Kyllähän se on selvää, että mahdollisesti ulosottomiehen kynsiin joutuneen vanhemmankin miehen hermo voi pettää, jos joka ikinen päivä joutuu kuuntelemaan esim. talousvaikeuksista nalkuttavaa vaimoa.

Tietysti räjähdysherkkää tilannetta saattaa vielä pahentaa, jos mukana on vielä runsaampi alkoholin käyttö ja ehkä jopa krapulapäisyys ja siihen liittyvä syvä morkkis tai viinan puute.

Kun tätäkin alan miehen minulta tilaamaa nekrolgiakin kirjoittelen, niin ottaisin vielä uudestaan esille myös Kuningas Saulin ja myös Terra Sipilä 100-vuotisjuhlien vuoksi antamat lausunnot, joissa Kepulandiaa erilaisten tilastotietojen perusteella todistellaan "yhdeksi maailman parhaista ja onnellisimmista maista".

Kauppalehti lehti kirjoitti 6.7.2017 Kepulandian maksuhäiriötilanteesta ja totesi, että maksuhäiriöiden määrä kasvoi tammi-kesäkuussa yli 12%:a vuodentakaisesta.

Alkuvuonna rekisteröitiin 941 000 uutta maksuhäiriömerkintää. Maksuhäiriömerkintöjä oli kaikkiaan jo 373 000 henkilöllä pörssiyhtiö Asiakastieto OyJ kertoi iloisena.

Kepulandiassa velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa.

Missään muussa sivistysmassa ihmisten luottoluokittelu ei ole yhtä mustavalkoinen kuin Kepulandiassa. Kepulandiassa seuraamukset ovat samat riippumatta siitä, jääkö maksamatta 10 euroa tai 10 milj. euroa.

Samasta Kepulandian arvomaailmasta johtuen varattoman ihmisen näpistys kaupasta tai toiselta varakkaammalta on rikosoikeudellisessa käytännössä meillä lähes yhtä ankara rikos kuin tappo tai murha.

Eräissä tapauksissa jopa ankarampi, jos tapon tai murhan tekijä osaa sopivasti esiintyä karvalakki päässä tuntemattomaksi naamioituneena käräjillä ja vielä tekeytyy syyntakeettomaksi.

poliittinen tarkkailijaRe: Nekrologien kirjoittajille tuli töitä10.7.2017 18.12
Yllä tuli pieni kirjoitusvirhe. Pahoittelen kirjoitusvirhettä. Kysymyksessä oli tietysti Rautalampi eikä Rautavaara.

Vaalitulos koski tietysti Rautalampea ja oli oikein.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: