Keskustelu

poliittinen tarkkailijaJuankosken "joukkoitsemurha"11.7.2017 22.02
Muutosjohtaja Esteri Kangasveijari on vuodesta toiseen esittelijänä suosittanut, että juankoskiset tekisivät "joukkoitsemurhan", kun kaupungissa kaikki asiat ovat vuodesta toiseen menneet aina vain huonompaan suuntaan.

Vuoden 2011 keväällä muutosjohtaja jopa esteellisenä esitteli, että juankoskiset laittaisivat Tratta PBF-nimisen pallon jalkaansa ja hyppäisivät joukolla Akonveteen.

Kun Akonveteen hyppäys ei vielä johtanut täysin toivottuun "joukkoitsemurhaan", niin vuonna 26.8.2014 muutosjohtaja esitteli Juankosken liittymissopimuksen Kuopioon.

Tietysti valtuusto hyväksyi yksimielisesti kuntaliitoksen, jossa perinteikäs ja entinen Pohjois-Savon vaurain kunta saatiin lopullisesti poistettua kuntien joukosta.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä, miksi juankoskiset halusivat ajaa ensin Juankosken kaupungin palvelut alas ja mm. koulutuspalvelujen heikennyttyä päättivät sitten lopulta tehdä muutosjohtajan esityksestä lopullisen "joukkoitsemurhan".

Kuntaliitostakin esitellessään Kuopion tuleva muutosjohtaja oli esteellinen ja toimi omassa asiassaan. Hänen puolueettomuutensa oli ulkopuolisen tarkastelun näkökulmasta selvästi vaarantunut.

Kuntaliitoksen esittelijä kertoi esittelyssään, että kuntaliitos parantaa juankoskisten elämää. Samalla tavalla muutosjohtaja totesi esitellessään esteellisenä Tratta PBF-nimistä palloa jokaisen juankoskisen nilkkaan, että nyt tuli ihmisille töitä. Se onkin havaittu, että kirkkomalla onkin ollut viime vuosina vilkasta.

Nyt tilanne on siis mennyt koko ajan vain huonompaan suuntaan. Ei ole kauan siitä, kun humalikko alkoi polttaa taloja Muuruvedellä.

Sitten Patiksen miehet raportoivat VAPAAssa, että keskellä kylää paloi poroksi kokonainen kerrostalo, eikä paloauto ehtinyt palopaikalle Kuopiosta aikanaan. Paikallisen ikivanhan paloauton tikkaat eivät edes riittäneet palavan kerrostalon katolle asti.

Muistaakseni noin vuosi sitten löydettiin eräästäkin Säyneisen kerrostalosta mädäntynyt ja haiseva ruumis, joka oli ollut asunnossaan viikkokaupalla ennen löytymistään.

Viimeksi valveutunut alan mies pyysi minua kirjoittamaan nekrologin, kun Juankoskella eläkeläispariskunnalle oli tullut yksityisasunnossaan ikävin seurauksin sanaharkkaa, joka tappelupukareiden iästä päätellen ei johtunut mustasukkaisuudesta:

 Juankoski: tekijä (mies) 77 v, uhri (nainen) 70 v

Juankosken kauniin kaupungin asukkaat voivat syyttää kylän kurjistumisesta vain itseään.

Juankoskella joukolla on äänestetty vuodesta toiseen punamultamiehet ja ? naiset valtuustoon sekä valittu lautakuntiin. Kunnan tilejäkin on sitkeästi vuodesta toiseen valvonut Pajunvitsamies, joka ei ole osannut edes rosenttilaskua, eikä ole koskaan lakikirjoja avannut.

Juankosken "Raatteen tie" näkyy selvästi alla esitettyjen kunnallisvaalien tuloksissa:

Juankoski kunnallisvaalit 2012:

 kepulit 12
 demut 5
 persut 5
 kokoomus 1
 Yhteensä 27
 kepulit+demut valtuutteujen osuus 60.7%
 kepulit+demut+persut valtuutettujen osuus 81.5%
 äänestysprosentti 56.2%

Juankoski kunnallisvaalit 2008:

 kepulit 14
 demut 5
 persut 5
 kokoomus 1
 Yhteensä 27
 kepulit+demut valtuutettujen osuus 70.4%
 kepulit+demut+persut valtuutettujen osuus 81.5%
 äänestysprosentti 61.5%

Juankoski kunnallisvaalit 2004:

 kepulit 15
 demut 4
 persut 0
 kokoomus 1
 Yhteensä 27
 kepulit+demut valtuutettujen osuus 70.4%
 kepulit+demut+persut valtuutettujen osuus 70.4%
 äänestysprosentti 55.1%

Suomen ehkä edistyksellisimmässä kunnassa eli Espoossa vuoden 2017 kunnallisvaaleissa tuli seuraava tulos:

 kepulit 3
 demut 10
 persut 7
 kokoomus 26
 vihreät 17
 Yhteensä 75
 kepulit+demut valtuutettujen osuus 17.3%
 kepulit+demut+persut valtuutettujen osuus 26.6%
 äänestysprosentti 60.1%

Yksinkertainen johtopäätös kaikille äänestyskopissa kävijöille on: "jos haluat tuhota kotikuntasi, niin äänestä isältä pojalle joka kerran kuntasi valtuustoon henkilöitä, joka kuuluvat akselille kepulit + demut + persut."

"Jos haluat, että kuntasi kehittyy, älä äänestä puoluetta." Äänestä täysjärkisiä päättäjiä, jotka katsovat kotikyläsi parasta.

Kuntavaaleissa 2017 Kärkölässä otettiin suitset Kärköläliikkeen omiin käsiin ja alettiin laatia kylälle uutta yksinkertaista tulevaisuuden selvitymisstrategiaa:

"VISIO Kärkölä on ulospäin suuntautuva ja myönteisesti tunnettu, terve, itsenäinen, yhteisöllinen sekä menestyvä - ihmisen kokoinen kunta.

ARVOT Luottamus Aktiivisuus Vastuullisuus Yhteisöllinen välittäminen"

Kunnallisvaalitulos 2017 (suluissa muutos vuoden 2012 vaaleihin verrattuna):

 kepulit 3 (-6)
 demut 4 (-3)
 persut 1 (-2)
 kokoomus 3 (-4)
 kärköläliike 15 (+15)
 Yhteensä 27
 kepulit+demut valtuutettujen osuus 25.9%
 kepulit+demut+persut valtuutettujen osuus 29.6%

Kuten nähdään Kärkölä luottaa itsenäisyyteen, ulospäin suuntautmiseen ja arvossa pidetään luottamusta ja yhteisöllistä välittämistä.

poliittinen tarkkailija toivottaa Kärkölälle menestystä tulevaisuuden haasteissa ja ottaa osaa juankoskisten syrjäkylän suruun!

Tyhmyys tiivistyyRe: Juankosken "joukkoitsemurha"11.7.2017 22.17
Pohjanoteeraus tällä keskudtelupalstalla. Kunnalliset virkamiehet tai poliitikot tuskin ovat syypäitä henkilökohtaisesta tragediasta?

alan miesRe: Juankosken "joukkoitsemurha"11.7.2017 23.00
Papukaija ei ole vieläkään huomannut, ettei urbanisaatio ole tasapuolista. Kaupunkien välilläkin tapahtuu segregaatiota. Suomen suurimmat kaupungit ovat muodostaneet selkeän ryhmän ja ovat täysin eri mieltä asioista verrattuna pienempiin kepuloiskaupunkeihin.

Kuopio kuuluu juuri näihin suhteellisesti taantuviin kepuloiskaupunkeihin, mutta mikä on mielenkiintoista, Oulu ei kuulu. Oulussa on kepuloinen kaupungin johto ja silti se on tuossa kuuden poppoossa.

Olen jo kauan sanonut, että kaikki hyvä Suomemme maassa seuraa isotermejä ja ne kulkevat aika tavalla pystyyn eivätkä idästä länteen. Kaikki mikä on isoa ja/tai meren rannalla, voi kehttyä. Kuopio ei valitettavasti ole kumpaakaan.

Papukaijan olisi syytä jo jättää Kuopio muhimaan omissa liemissään ja tehdä virtuaalinen poistuminen sieltä. Tämänhän tajusi jo kaupungin johtajakin. On turha potkia tutkainta vastaan. Suosittelen Papukaijalle kohtalonuskoa.

KamreeriRe: Juankosken "joukkoitsemurha"12.7.2017 20.24
Papukaija teki lähes 1 miljoonan euron laskun Juankosken kaupungille.

PVRe: Juankosken "joukkoitsemurha"13.7.2017
Moro,
onkohan se syyllinen, joka ilmiantaa rikokseen syyllistyneen. Jos syyllinen varastaa miljoonaa euroa, niin onko ilmiantaja syyllinen miljoona tappioon. Onko rattijuopon ilmiantanut hyvä kansalainen todellakin se "paha ihminen", joka vielä teollaan on voinut pelastaa ihmisiä tapaturmilta.

Näitä asioita kannattaa miettiä tykönään.
Olen ollut tapahtumapaikalla, kun NS on tehnyt hallinto-tuomioistuimelle valituksen törkeästä epärehellisyydestä, julkisten varojen törkeästä puhaltamisesta ja kuntalaisten palvelujen heikentämisestä. Olen ollut tapahtumapaikalla, kun samat henkilöt ovat yrittäneet kusettaa tavallisia kuntalaisia eri tavoilla. Vain NS:n Heikki Salosen takia, Pentti Tolvanen-vainaan ja eräiden rohkeiden henkilöiden takia kusetukset jäivät vain yrityksiksi.
Minä, joka olen ollut tapahtumapaikalla, kiitän NS:n Heikki Salosta siitä kansalaisrohkeudesta, jolla hyvä vielä pitänee pahan kurissa.
Paskanjauhajia ja marjanpoimijoita ja puskista huutajia löytyy aina, kuten tässäkin osiossa näkyy.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: