Keskustelu

mualainenJuankosken Tekta13.7.2017 19.35
Hei AKM !!!

Otappa ny näppylät sormiisi ja anna asiantuntevat kommenttisi, kuinka Kotkamillsin Haemaelaeinen sai ennen huoltoseisokista käynnistyvää trattapreuimia kaapattua rasvankestävän pahvin markkinat norjan pakastekalapakkauksista ja saksan jäätelöpakasteista ???

SalmeRe: Juankosken Tekta14.7.2017 18.36
Savossa asuvat pariskunnat kuluttavat lakanoita selvästi Savon ulkopuolella asuvia enemmän. Noin kerran viikossa seksiä harrastavien prosenttiosuus keikkuu 28?29 prosentissa asuinpaikasta riippumatta, mutta useita kertoja viikossa sekstailevia on Savossa peräti 36 prosenttia ja muualla 28.

Tämä käy ilmi Savon Sanomien parisuhdekyselystä, johon tuli 617 vastausta.

Liekö yhtenä syynä savolaisten aktiiviseen seksielämään se, että Savon murre valittiin taannoin Suomen seksikkäimmäksi murteeksi ? mene ja tiedä.

Moni saattaa ajatella, että räiskyvät riidat johtavat myös ilotulitukseen makuuhuoneessa. Tunteiden vuoristorataa elävistä pariskunnista kuitenkin vain 45 prosenttia harrastaa seksiä vähintään kerran viikossa, kun kaikista vastaajista yhtä tiheä seksitahti on peräti 61 prosentilla. Tasainen rakkauselämä ja savolaisuus ovat siis kuumaa valuuttaa vällyjen välissä.

Parisuhdekyselyn vastaajista 60 prosenttia asui Pohjois- tai Etelä-Savossa, 40 prosenttia Savon ulkopuolella. Suurin vastaajaryhmä oli 26?35-vuotiaat, joita oli 35 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista.

Osmo KaaviltaRe: Juankosken Tekta14.7.2017 20.22
Voisiko AKM kommentoida Salmen väitteet?

alan kolmas miesRe: Juankosken Tekta14.7.2017 21.09
Viime sunnuntaina avasin Hesarin aamulla ja selailin sivuja. Uutissivuilla oli peräti kolme kokonaista sivua täyttänyt artikkeli otsikolla "Kohti uusia ennätyksiä".

Minulle tuli heti se kuuluisa Déjà vu tunne. Eli olen nähnyt tämän ennenkin.

Hetken mietittyäni muistinkin, että sehän oli muutama vuosi sitten, kun Koillis-Pravda kirjoitti Tratta PBF:n lunastuksesta ja myöhemmin useampaan kertaan uusista tuotantoennätyksistä ja kakkukahveista Juankoskella.

Nyt Hesari haastatteli Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroista, geologi David Garcia-Balbuenaa ja toimihenkilöiden pääluottamusmies Tero Pulkkista. Kesätyömies Arttu Toivanen oli kuvattu ison maansiirtokoneen ohjaamossa jalat rennosti ohjauspaneelin päällä. Maansiirtokoneella rakennetaan bioliuotuskasoja, nyt kaikki neljä bioliuotuskasaa on rakennettu valmiiksi, kertoi Lukkaroinen.

Arttu Toivasen varmat ja rennot otteet maansiirtokoneen ratissa muistuttivat minua siitä, kun Römssyn entinen pääluottamusmies istui Tratta PBF:n uudelleen käynnistyttyä jalat pöydällä tyytyväinen ilme kasvoillaan ja katseli valvontahuoneen seinällä olevaa tyttökalenteria.

Terrafamen pääluottamusmiehen mukaan Kainuun Ihmeen taustalla on se, että nykyisin tavoitteet ja päämäärät ovat selkeitä, eikä kaivoksella enää puhuta kahvipöydässä epävarmuudesta.

Valtion lähdettyä rahoittamaan hanketta tavoitteena oli, että kaivos on kannattava jo vuonna 2018. Nyt nikkelin hinnat ovat laskeneet ja varastot ovat nousseet, joten "viime vuonnakaan ei ihan päästy" tavoitteisiin.

Toimitusjohtaja Lukkaroinen totesi haastattelussa, että asiat pitää hoitaa systemaattisesti ja mietitysti eikä hosumalla. Hänen mukaansa bioliuotus on kemiallinen prosessi, jonka "tulokset nähdään vasta noin puolentoista vuoden päästä".

Lukkaroinen ei ole havainnut happipitoisuuden muutoksia Nuasjärvessä, eikä puhu mitään myöskään pohjavesiin valuneista päästöistä, jotka ainakin Pöyryn toimiston tekemän vesikatselmuksen mukaan ovat monisatakertaiset päästölupiin verrattuna.

Haastattelussa käy ilmi, että toimitusjohtajaa on ohjeistettu tulevien kakkukahvien osalta siten, että tarjolla pitää olla "kainuulaista lakkakakkua".

Toimitusjohtaja Lukkaroinen vahvistaa haastattelussa vielä kainuulaisten uskoa hankkeeseen ja toteaa haastattelun lopuksi: "Sen jälkeen, kun rahoitus alkuvuonna varmistui, paikallinen pankinjohtaja kertoi, että ihmiset ovat uskaltaneet ottaa taas lainoja".

Valitettavasti Lukkaroinen ei ole antanut haastattelussa työntekijöille eikä Hesarin lukijoillekaan rehellistä kuvaa Terrafamen tilasta.

Mahtaakohan Lukkaroinen tai Terra Sipilä ottaa vastuun, jos nikkelin tuotanto, nikkelin maailman markkinahinnat tai ympäristöongelmat eivät jostain tuntemattomasta tai tunnetusta syystä kehity odotetulla tavalla ja paikallinen pankki sanookin irti työntekijöiden luottavaisina ottamat asuntolainatkin.

Todellisuudessahan kaikki merkit viittaavat kuitenkin siihen, että Terrafamen taival ei muodostu pitkäksi. Tällä hetkellä maailman taloudessa on suuria epävarmuustekijöitä, jotka näyttävät kohdistuvan Kiinan hidastuvaan talouskehitykseen ja korkeaan velkaantumiseen. Johtavista kansainvälisistä luottoluokittajista Moody?s laski kolme päivää sitten jo Kiinan luokituksen negatiiviseksi luokkaan A1.

Tämähän ei tietystikään ole viimeinen lasku, koska ei Kiinan talouden pitkäaikainen kurssi mihinkään voi nousta lyhyessä ajassa. Kiinan ongelma on valtio-omisteisten yhtiöiden suuri velkaantuminen ja velan avulla ei ole välttämättä rakennettu kannattavaa tuotantoa.

Valtion rahat ovat siis menneet suurelta osalta Kiinassakin Kankkulan kaivoon.

Vuonna 2016 Terrafamen liikevaihto ja EBTDA (käyttökate) olivat seuraavat:

- Liikevaihto 100.8 milj. euroa
- EBITDA -120.4 milj. euroa

Vuonna Q1/2017 tilanne oli seuraava
- Liikevaihto 41.3 milj. euroa (vuositasolla 165.2 milj.)
- EBITDA -18.4 milj. euroa (vuositasolla -73.6 milj.)

Realistista on olettaa, että metallien reaalihinnat pysyvät suunnilleen nykyisellä tasollaan. Tästä seuraa se, että Terrafamen käyttökate voi jäädä negatiiviseksi. Rahoituskustannusten ja investointien kasvaessa näyttää siltä, että yhtiön kassavirta tulee jäämään negatiiviseksi. Realistinen negatiivinen kassavirta voi olla luokassa -70-80 milj. euroa vuodessa. Pitemmän aikavälin käyttökateprosentti voi siis jäädä tasolle -35-40%:ia liikevaihdosta.

Terrafame, mukaan lukien myös Talvivaaran investoinnit, on jo investoinut vuoden 2016 loppuun mennessä yhteensä 1 405.8 milj. euroa. Kun tähän lisätään tuleva 10 vuoden ajalta ilmeisen negatiivinen kassavista ehkä noin -800 milj. euroa (ilman todennäköisiä erittäin korkeita ympäristön kunnostusinvestointeja), niin Terra Sipilän Kainuun Ihmeen noin 1000 ihmisen työllistämislasku tulevan 10 vuoden aikana noussee siis vähintään 2 200 milj. euroon. Eikä näitä vero ja muita varoja nähtävästi koskaan saada takaisin.

Vertailun vuoksi on hyvä ottaa nyt esille Metsä Groupin kesällä käynnistyvä uusi Äänekosken biotuotetehdas (=sellutehdas). Tehdas valmistuu budjetin mukaisesti ja tulee maksamaan noin 1 200 milj. euroa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 1 300 000 t/a sellua (pääasiassa pitkäkuituista).

Veikkaukseni on, että sellun reaalinen tehdashinta asettunee tasolle noin 550 EUR/tonni ja käyttökate on luokassa noin 35%:a. Täydellä kapasiteetilla ajettaessa käyttökatetta kertynee silloin 200-230 milj. euroa vuodessa.

Tällöin Metsä Groupin suurinvestointi tulee maksetuksi suunnilleen 5-6 vuodessa. Metsä Group on ilmoittanut, että heidän tehtaansa työllistää 270 henkilöä tehtaalla ja 2 500 henkilöä koko arvoketjussa.

Vertaamalla näitä kahta ajankohtaista suomalaista suurinvestointia keskenään havaitaan, että investointeja ei pidä tehdä pelkästään poliittisista tai aluepoliittisista syistä.

Pistipä tässä eilenkin silmään Suomen Kuvalehden lyhyt artikkeli "Kaivos tuli kalliiksi".

Kysymyksessähän on tietysti Outokummun vuonna 1970 käynnistämä Nivalan surullisen kuuluisa (moneen kertaan suljettu ja konkurssin tehnyt) Hituran nikkeli- ja kobolttikaivos, jonka Outokumpu myi vuonna 2008 kanadalaiselle Belvedere Resources Inc:lle.

Hituran kaivoshan ajautui kuitenkin konkurssiin jo toisen kerran vuonna 2015. Nyt kuitenkin suureksi kaivosalan visionääriksikin ryhtynyt Terra Sipilä ja tietenkin uusi teollisuusministeri Juha Lintilä ovat jo vaivihkaa laittaneet lisätalousarvioon yli 5 milj. euroa Hituran kaivoksen ympäristövahinkojen estämiseen.

Ympäristöministeriön Hannele Pokka on jo puolestaan kuitenkin todennut, että myönnetyt rahat eivät tule riittämään.

Suomen Kuvalehden mukaan Hituran kaivoksesta aiheutuu suuri riski pohjavedelle ja Kalajoen vesistölle.

Konkurssiin ajautunut Belvedere Mining Oy osti kannattamattoman kaivoksen vuonna 2007 yhdellä eurolla Outokumpu Oy:ltä ja suunnitteli louhivansa malmia 650 000 vuositonnin vauhdilla. Malmiossa oli todettu olevan nikkeliä 0.50% ja kuparia 0.10%. Suunniteltu nikkelituotanto oli 2 200-3 000 t/a.

Terrafamen osalta on todettava, että sen malmion nikkelipitoisuus on selvästi Hituraa alempi eli vain 0.22% ja kuparipitoisuus 0.13% sekä heikkoarvoisen sinkin pitoisuus 0.50%.

Köyhän malmion vuoksi Terrafamessa joudutaan käyttämään massiiviset määrät mm. vettä, rikkihappoa ja muita rikastus- ja puhdistuskemikaaleja, joiden on jo todettu aiheuttaneen merkittävät ympäristö- ja pohjavesiongelmat.

Louhittu sivukivi on todettu TUKESin toimesta myrkylliseksi ja sivukiveä joudutaan kaivoksen toiminnan aikana varastoimaan turvallisesti jopa 540-900 milj. tonnia riippuen siitä aikovatko kepuloiset rahoittaa Kainuun Kankkulan kaivoaan joko 30 tai 50 vuotta.

Näitä turvallisen varastoinnin kustannuksia kukaan ei ole vielä uskaltanut lähteä edes arvioimaan.

Jonkun mielikuvan odotettavissa olevasta Terrafame katastrofista saa, kun ajattelee sitä, että Kainuun Ihmettä pyörittää noin 1000 ihmistä ulkoistetut palvelut mukaan lukien ja esim. vuonna 2016 tällä porukalla syntyi nikkeliä vain 9 554 tonnia ja lähes arvotonta sinkkiä 22 575 t. Toimintahan oli tietysti raskaasti tappiollista, kuten yllä käy ilmi.

Myrkyllistä raakkua syntyi tällä porukalla samaan aikaan peräti noin 14.2 milj. tonnia.

Konkurssiin vuonna 2015 menneessä Hituran pienemmässä nikkelikaivoksessa oli noin 100 henkeä hommissa ja malmia louhittiin vain noin 600 000 tonnia, mutta arvokasta nikkeliä saatiin kuitenkin lähes 3 000 tonnia eli noin kolmannes Terrafamen modernista suurkaivoksesta.

Kuitenkin myös Hiturassa onnistuttiin pilaamaan pohjavesi ja kaikesta päättäen Kalajoki ja myös Kalajoen hiekkarannatkin tuntuvat olevan uhan alla.

Kun Oulujoen ja Saimaan vesistöt pohjavesineen on Terrafamen toimesta pilattu, niin eiköhän siinä vaiheessa voida jo todeta, että taannoinen kepuloisten ajama yli 2 000 milj. euroa maksanut paskalaki on ollut vasta alkusoittoa kepuloisten ns. kärkihankkeista.

alan kolmas miesRe: Juankosken Tekta15.7.2017 10.49
Eero Kekäläinen on nyt tehdasasioissa ulkona kuin lumiukko ja häiritsee näillä kysymyksillä Kotka Millsin Hämäläisen työrauhaa.

500 miljoonaa on tosissaan aika pieni summa. New Stroms Oy tarjosi pesälle kuitenkin vielä pienemmän summan, taisi olla 4,2 M Euroa, ja vaikka oli siihen aikaan paras tarjous, toiseksi paras tarjous voitti, tarjous oli muistaakseni vaivaiset 3,2 M Euroa. Castor Plus tarjosi ainoastaan 1 M Euroa, joten he eivät olleet loppusuoralla mukana.

Suomessa on muuten nostettu kova kohu, kun sote-neuvotteluihin ja armeijan muutamiin juhliin on tilattu median mielestä kohtuuttomasti alkoholijuomia, eikä juojien nimistä ole aina ollut tarkkaa kirjanpitoa.

Kyllä minäkin pidän sitä parempana, että noissa julkishallinnon pippaloissa ja Kiky-neuvotteluissa ei kovin kovassa kaasussa neuvoteltaisi.

Kepulandiassakin voi käydä vielä samalla tavoin kuin YYA naapurimaassamme, jossa intouduttiin tekemään vallankaappaus tukkihumalassa.

Viisas isäni korosti aina, että pontikka, siis alkoholi on viisasten juoma ja ilmeisesti siitä syystä Kepulandiassa on aina ollut skitsofreeninen suhtautuminen alkoholiin eli etanoliin (C2H5OH-ceekakshviisoh).

Täytyy muistaa, että alkoholeja on monenlaisia ja Alkossa myydään vain erilaisia etanolin johdannaisia, joita oikein käytettynä ei voi pitää ihmisen terveydelle kovin vaarallisena.

Toisin on tietysti CH3OH eli metanoli, joka myös on alkoholi, mutta jo pieninä määrinä nautittuna hengenvaarallinen ja sokeuttava myrkky.

Nykyisen alkoholipolitiikan peruskivi muurattiin käsitykseni mukaan 1950-70 luvulla.

Pääarkkitehteina häärivät tietysti ajan henkeen kuuluvasti kepuloiset ja demut. Vuosina 1952-68 Alkon pääjohtaja oli demujen K.A. Fagerholm ja häntä seurasi sitten demujen Pekka Kuusi, joka väitteli tohtoriksi vuonna 1956 tutkimuksellaan "Alkoholijuomien käyttö maaseudulla-kokeellinen tutkimus".

Myöhemmin Kuusesta tuli sosiaaliministeri ja myös Alkon pääjohtaja vuosiksi 1972-1982. Kuusen aisaparina Alkon hallintojohtajana ja myös hallintoneuvoston puheenjohtaja toimi sitten kepun raittiusmies ja tervaskanto Nestori Kaasalainen.

Alkossa demujen valtakautta jatkoi vielä demujen pitkäaikainen pääjohtaja Heikki Koski 1982-1994, jota seurasi vihdoin Ilkka Suominen (kok) 1994-1999. Suomista onkin sitten seurannut vähemmän poliittiset mm. Yliopiston Apteekin proviisori Heikki Uotila (2001-2012) ja nykyinen tekn. lisensiaatti Hille Korhonen.

Ennen viimeisiä eduskuntavaaleja kepuloiset suunnittelivat innokkaan Annika Saarikon johdolla jo yhdessä demujen Keppana Huovisen kanssa jopa keppanan vetämisestä pois ruokakaupoista takaisin Alkoon.

Onneksi tällaista normitalkoota ei Kepulandiassa vielä kuitenkaan käynnistetty.

Kun Suomen alkoholipolitiikkaa tarkastelee ulkopuolisena, niin keskeinen havainto on, että valtion monopolin harjoittamaa alkoholiin liittyvää kemianteollisuutta on harjoitettu lähinnä sosiaalipoliittisesta näkökulmasta.

Nykypäivänä näin kapeaa katsantokantaa voidaan pitää täysin käsittämättömänä sosiaalitanttojen puuhasteluna.

Ärsyynnyin alkoholista, kun silmääni sattui Suomen Kuvalehdessä Jan Erolan kirjoitus "Pullo kouraan hallitus". Vaikka en aina pidäkään Erolan puheista, niin nyt minua alkoi kiinnostaa Erolan esittämät alkoholiin liittyvät kansantaloudelliset luvut.

Erola oli aivan oikein liittänyt alkoholin eli etanolin ja sen johdannaiset elintarvikkeiksi.

Erola oli selvittänyt, että Suomessa elintarvikkeiden vientilistalla alkoholi on ensimmäisellä sijalla. Erolan mukaan viime vuonna alkoholituotteiden viennin arvo oli Suomessa 180 milj. euroa.

Heti perään Erola oli selvittänyt, että Ruotsissa Absolut Vodka-vetoisen viennin arvo olisi peräti n. 7 miljardia euroa.

Aluksi ajattelin, että nyt Erola on tehnyt virheellisen analyysin tai kysymyksessä on painovirhe.

Sitten suoritin tarkistuksen ja havaitsinkin, että Erola on ehkä saattanut sotkea keskenään eurot ja kruunut.

Joka tapauksessa Ruotsin elintarvikkeiden ja juomien koko viennin arvo on noin 70 miljardia SEK ja siitä Absolut Vodka-tuotteiden osuus on noin 10% eli noin 740 milj. euroa.

Näyttääkin siltä, että esim. Ruotsin alkoholin viennin volyymi on siis kuitenkin Suomeen verrattuna noin 4.1-kertainen.

Ruotsalaisten salaisuutena alkoholissakin on loistavasti onnistunut globaalin brandin systemaattinen luonti. Tähän ei Suomessa valitettavasti pystytä.

On aiheellista kysyä, kuinka on mahdollista, että meillä valtion monopoliyhtiö pohtiessaan mm. alkoholin käyttöä maaseudulla ja sen mahdollisia terveydellisiä haittoja, on voinut samalla unohtaa alkoholiin liittyvän valtavan globaalin liiketoimintapotentiaalin.

Keskusta pettää aina

Patiksen miehetRe: Juankosken Tekta15.7.2017 16.27
Kuinka paljon New Stroms tarjosi pesänhoitajalle oikeastaan....me kuultiin eräältä koneenhoitajalta että summa olisi ollut peräti 15 miljoonaa Euroa.

AKM, se ainoa oikeaRe: Juankosken Tekta15.7.2017 18.11
Minun on hyvin vaikea ymmärtää, miksi Salme on juuri Juankosken Tekta palstalla lähtenyt esittelemään Savon Sanomien suorittamaa seksikyselyä ja tehnyt sen perusteella jo joitakin johtopäätöksiä viriileistä savolaisista.

Kun Osmo Kaavllta haluaa kuulla AKM:n asiallisen käsityksen Salmen esittämistä johtopäätökistä, niin totta kai AKM vastaa asialliseen kysymykseen.

AKM:llä on se periaate kaikessa toiminnassaan, että "sitä saa, mitä tilaa", mutta AKM on kuitenkin yhtä riippumaton Suomen pystyyn kuolleista poliittisista puolueista kuin konsanaan Senior Suvak.

Senior Suvakhan on jo moneen kertaan todennut, että Suomen kannattasi ottaa vastaan noita mamuja alkuun ainakin noin 150 000 ja antaa kaikille kynnelle kykeneville heti Vantaan kentälle tullessa työluvat.

Sama käytäntö tietysti myös Torniossa. Tällä tavoin Suomenkin tulevaisuuden turvaava lapsiluku saataisiin heti kerralla kuntoon. Nyttemmin myös Kuningas Sauli ja kokoomuksen Paula Risikkokin ovat jo tulleet Senior Suvakin linjoille.

Ensimmäiseksi täytyy todeta Kaavin Osmolle, että minusta se, että Savon Sanomat ylipäätään lähtee keskellä kesää selvittämään suomalaisten seksikäyttäytymistä vaikuttaa oudolta.

Tämä viittaa SS:n toimittajan tai laajemminkin SS-konsernin päättäjien omakohtaiseen ajatteluun: "siitä puhe, mistä puute".

Toisekseen voisin todeta, että Salmen mainostama SS:n seksikysely ei ole ammattimaisesti tehty.

Kyselyyn näyttää osallistuneen vain 617 vastaajaa, etupäässä nuoria. Kysymys ei siis voi olla koko Suomen kansaa edustavasta näytteestä.

Saattaa olla, että kysymyksessä on jopa SS-konsernin sisäinen kysely. Jos näin on, niin tilanne on tietysti erittäin huolestuttava konsernin kannalta, kun kyselyyn on näköjään ajauduttu seksin puuteen vuoksi.

Minä voisin jo näiden alustavien havaintojeni perusteella todeta, että kysymyksessä on savolaisen valtamedian julkaisema FAKE NEWS. Tällainen asia pitäisi nykyisin selvittää somessa, ei valtamedian toimesta ja taholta.

Minusta SS:n onnettomassa kyselyssä on tultu kyselyn harrastelijamaisen lähestymistavan vuoksi aivan virheellisiin tuloksiin ja johtopäätöksiin.

SS:n kyselijä ei nähtävästi ole osannut edes kysellä ihmisiltä oikeita asioita ja siksi selvityksen perusteella on päätynyt sellaiseen johtopäätökseen, että Savossa asuvat pariskunnat kuluttavat lakanoita selvästi Savon ulkopuolella asuvia enemmän.

Sen voisin Osmolle ja Salmellekin todeta, että ihmisillä tuntuu olevan luonnostaan tarve seksuaaliseen kanssakäymiseen ja seksuaalisen kanssakäymisen juurisyy on lajin säilyttäminen ja kehittäminen.

Tästä syystä seksuaaliset puuhastelut tuottavat osapuolille mielihyvää ja innostavat seksuaaliseen kanssakäymiseen. Kysymys on lajiperäisestä luonnonlaista.

Panopuuhista on todettava se, että panofrekvenssi ainakin jossain määrin laskee iän myötä, koska koirankin on aivan turha tyhjän puun alla räksyttää.

Useissa isoillekin yhtiöille tekemissäni globaaleissa asiakastyytyväisyystutkimuksissa on myös käynyt ilmi mm. ne keskeiset asiat, jotka johtavat asiakassuhteeseen ja vaikuttavat asiakastyytyväisyyteen.

Jos nyt otan tästäkin esille kolme tärkeintä asiaa, niin voin todeta, että asiakassuhteessa aivan keskeiset tyytyväisyyttä lisäävät tekijät ovat tärkeysjärjestyksessä seuraavat:

1) Tuotteen laatu
2) Myyjän luotettavuus
3) Hinta

Tästä tyypillisestä tuloksesta tullaan hyvin helposti siihen, että myös seksuaalisessa kanssakäymisessä "tavaran tarjoajan" kohdalla on kiinnitettävä huomiota juuri näihin keskeisiin hankinnan päätöstekijöihin.

Tästä nähdään myös se, että halpakaan ostettu seksi ei johda kovin korkeisiin panokertoihin ja suureen asiakastyytyväisyyteen pitemmäällä tähtäyksellä.

Viime aikoinahan Suomessa erityisesti kepuloisia, demuja ja muita politiikkoja kritisoivat poliittiset tarkkailijat ja sosiologit ovat jo havainneet senkin, että Suomessa syntyvyys on nykyään laskenut jo nälkävuosien tasolle, kun lapsia syntyy enää vain noin 50 000 vuodessa, kun meillä pitäisi saada noita lapsia syntymään suunnilleen 100 000 vuodessa, jolloin Suomi-neito olisi viriilissä kunnossa vielä seuraavat 100 vuotta.

Meillä myös ilmeisesti lähes joka toinen solmittu avioliittokin päätyy eroon ja yksinhuoltaja äitejä alkaa olla enemmistö hyvässä synnytysiässä olevista naisista.

Ei yksihuoltajat millään voi innostua kovin aktiiviseen panopuuhasteluun jo pelkästään suurten taloudellisten vastuiden vuoksi.

Koska tuo tavaran laatu ja tavaran toimittajan luotettavuus ovat aivan keskeisessä asemassa, kun ajatellaan pitemmän aikavälin toimitussuhdetta, josta nykyään käytetään jo hienosti englantilaista termiä "partnership" tai nettimaailmassa verkostoituminen, niin kehottaisin Osmoa ja Salmeakin mitä pikimmin tutustumaan seksuaalikäyttäytymisen varsinaisten asiantuntijoiden selvityksiin ja raportteihin:

"The Masters and Johnson research team, composed of William H. Masters and Virginia E. Johnson, pioneered research into the nature of human sexual response and the diagnosis and treatment of sexual disorders and dysfunctions from 1957 until the 1990s.

They jointly wrote two classic texts in the field, Human Sexual Response and Human Sexual Inadequacy, published in 1966 and 1970, respectively. Both of these books were best-sellers and were translated into more than thirty languages. The team has been inducted into the St. Louis Walk of Fame. Additionally, they are the focus of a television series called Masters of Sex for Showtime based on the 2009 biography by author Thomas Maier."

Laajoissa tutkimuksissaan Masters ja Johnson selvittivät myös, mikä esim. naisessa aiheuttaa suurinta seksuaalista tyydytystä.

Näiden tutkimusten perusteella selvisi myös ne nykyään kaikissa Iltapäivälehdissä mainostetut ns. g-pisteet sun muut, joista Suomessa ei ole aikaisemmin tiedetty oikeastaan yhtään mitään, koska Suomessa seksuaalista käyttäytymistä on pidetty tabuna.

Sänkyyn meillä on siltä istumalta yleensä sännätty, kun vastakkaista sukupuolta oleva henkilö on tavattu, eikä siinä sitten sen kummempia ole puheltu panotapahtumaa ennen eikä sen jälkeen.

Sen vielä voisin tässä lisätä, että nykytutkimuksen mukaan nainen näyttäisi olevan se, joka valitsee itselleen soveliaan seksipartnerin, jos on kysymys vapaaehtoisesta valinnasta.

Se asia, miksi Suomessa seksi ei tunnu ihmisiä nykyään erityisemmin kiinnostavan johtuukin AKM:n mielestä siitä, että meillä tuo osaamisen taso on monilla miehillä heikko, jolloin on aivan selvää, ettei sellainen panovoittoinen seksipuuhastelu kiinnosta ketään naista iästä riippumatta.

Joissakin tutkimuksissa on selvitetty, että Savossa päin pysytään muita suomalaisia pitempään aviossa.

Tämä voi olla yksi tekijä, jonka johdosta Savossa voi olla jonkin verran korkeampi "panoprosentti" viikoittain kuin muualla Suomessa. Kysymys on siis luottamuksellisesta suhteesta, eikä epävarmasta satunnaisesta syrjähypystä.

SS:n harrastelijamaisen seksikyselyn perusteella Salme näyttää tehneen jo olettamuksen, että Savon seksikäs kieli jotenkin selittäisi Pohjois-Savossa jonkin verran muita suomalaisia korkeammalla tasolla olevaa "panoinnostusta".

Rohkenen pitää tätä vielä varmistamattomana tietona. Voisin kuitenkin kuvitella, että Savossa lupsakka jutustelu ja savolainen projektointityyli eli projekti on aloittamista vaille valmis, on hyväksi myös parisuhteessa.

Nuo seksuaaliohjaajathan ovat usein korostaneet petipuhissa ns. esileikin merkitystä. Amerikkalaiset käyttävät tästä termiä petting.

Psykologiaa jonkin verran lukeneena voisin tietysti todeta, että tuo petting-tyyli saattaa olla molemmin puolisen seksuaalisen nautinnon ja kiihottumisen kannalta laadukkaampaa seksiä kuin Suomessa monissa kaljabaarien vessoissa nykyään yleistyneet tuntemattomien ihmisten väliset ns. pikapanot.

SS:n puutteellisessa seksikyselyssä ei ole selvitetty sitä, vaikuttaako puoluetausta seksuaaliseen innostukseen. Tämäkin asiakin olisi ollut hyvä selvittää.

Viimeisten kunnallisvaalien perusteella Savossa kepuloisilla oli vielä huomattavan korkea kannatus, josta voisi päätellä, että kepuloisuus siis lisäisi seksuaalista aktiviteettia.

Kuitenkin Savossa ikääntyminen on korkealla tasolla ja nuoret, ehkä viriilimmät ihmiset näyttävät muuttavan etelän kaupunkeihin, joten on vaikea uskoa, että juuri iäkkäämpien kepuloisten piirissä seksuaalinen kanssakäyminen olisi poikkeuksellisen korkealla tasolla.

Kepuloisilla on tällä hetkellä johdossaan kuitenkin erittäin viriili Terra Sipilä.

Kun tarkastellaan Suomen nykyistä vaatimatonta suoritustasoa petipuuhissa ainakin onnettoman lapsisaannon perusteella, niin tässä yhteydessä minä erittäin mielelläni annan nyt tunnustusta Terralle ja hänen vaimolleen esimerkillisestä toiminnasta, joka minusta on selvästi tärkeämpää kuin jonkun Terrafamen tekohengittäminen valtion rahalla.

Terra Sipilä voisikin hyvin harkita sitä, että lopetetaan Terrafamen pyörittäminen valtion rahalla ja sijoitetaan Suomen hedelmällisessä iässä oleviin naisiin ja myös parisuhteisiin esim. 1.5 miljardia euroa lasten hankintaa varten.

Tämä sijoitus tuottaa varmuudella Suomen yhteiskunnalle pysyvää hyvinvointia vuosikymmeniksi eteenpäin toisin kuin ne 1.5 miljardia. euroa, jotka Terra Sipilän toimesta on jo lopullisesti upotettu Kainuun korpiin ikiajoiksi, eikä päätä tälle milettömälle tappiolliselle toiminnalle ole näkyvissä..

Omien hyvien seksikokemustensa perusteella Terra Sipilä voisikin kertoa avoimesti koko kansalle, missä piilee onnistuneen parisuhteen ja nähtävästi myös laadukkaan seksielämän salaisuus?

Salmen esittämästä SS:n kyselytutkimuksesta käy ilmi, että suurin osa vastanneista oli iältään 25-36 vuotiaita. Tämä selittänee pitkälti epäonnistuneen kyselytutkimuksen harhaiset tulokset, jotka aivan selvästi kuuluvat ns. FAKE NEWSien joukkoon.

Senkin voisin vielä tähän "seksianalyysiini" lisätä, että Amerikan presidentti Trump näyttää myös olevan melkoisen viriili mies ainakin päätellen kauniista Melania ja muista vaimoistaan sekä erittäin hyvän kasvatuksen saaneista ja fiksuista lapsistaan (myös kateellinen Killer Hillary on tämän myöntänyt TV-tentissä ennen hänen kannaltaan surkeasti päättyneitä vaaleja). Trumpin lapsillakin tuntuu olevan hyvin kasvatettuja omia lapsia isot laumat toisin kuin meikäläisillä poliitikoilla on yleensä tapana.

Ei ole sitten ihme, että Donaldilla ei oikein synkkaa happaman ja lapsettoman ja jo vähän iäkkäämmän ydinfyysikko Saksan Angela Merkelin kanssa.

Pientä kitkaa Donaldilla oli alkuun myös Ranskan nuoren Macronin kanssa. Macronillakin on ollut vähän heikko "saalis" noissa petipuuhussa, kun jo nuorena poikana ihastui vanhempaan äidinkielen opettajaansa, jolla oli taas jo lapsiluku täynnä kuin tiettävästi nyt on jo Vappu Pimiälläkin (vain 2 lasta).

Tästäkin syystä Angela ja Marcon mielellään puhuisivat Donaldin kanssa vaikka illat pitkät ilmaston muutoksesta, kun taas Donald varmaan haluaisi mieluummin puhua "maanläheisimmistä" asioista kuten esimerkiksi perhepolitiikasta.

Viikonlopun kunniaksi voisin ottaa lopuksi vielä netistä seksuaaliseen kanssakäymiseen innostavaa Rauli Baddingin musiikkia:

Fiilaten jä höyläten

https://www.youtube.com/watch?v=Bj-bObDrbPQ

SalmeRe: Juankosken Tekta15.7.2017 18.38
Kyllä alan kolmas on hyvin valveutunut myös näissä petiasioissa. Kiitos hyvästä analyysista.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: