Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKepulandia on isännätön talo19.7.2017 2.27
Juhlavuotenaan Suomi näyttää tulleen isännätön talo ja laiva ilman kapteenia.

Vanha kansa tietää, että isännätön talo menee aina hunnigolle ja laiva ilman kapteenia joutuu ajopuuksi ja ajaa karille.

Meillä on kyllä erittäin suosittu Presidentti ? Kuningas Sauli ja hänellä kaunis vaimo ja perheessä vielä maailmankuulu Lennu koira.

Suomen perustuslain mukaan Kuningas Sauli ei saa kuitenkaan puuttua sisäpolitiikkaan, ei myöskään mielellään EU-politiikkaan.

Sisäpolitiikka ja EU politiikka ovat meillä pääministerin ja hänen valitsemansa hallituksen käsissä.

Viime eduskuntavaaleissa pääministeriksi valittiin kepuloisten Terra Sipilä, joka lupasi laittaa Suomen kuntoon viimeistään vuoteen 2019 mennessä, jonka jälkeen pääministeri vetäytyy politiikasta, jos Suomi ei ole kunnossa.

Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että kenelläkään suomalaisella ei ole luotettavaa tietoa, missä kunnossa Suomi oikein on.

Hesarin eläköitynyt toimittaja Unto Hämäläinen on koonnut juhlavuoden kunniaksi 20 kohdan listan kansainvälisistä tilastoista, jotka lähes joka kohdassa todistavat, että meillä on kaikki asiat maailman parhaalla tolalla.

Taannoin Juankoskella myös Erika kirjoitti usein paikalliseen aviisiinsa eli Koillis-Pravdaan, että Juankoskella menee ihan hyvin, mutta kukaan ei sitä vaan jostain syystä huomaa. Nyt on kuitenkin sitten tämäkin asia Juankoskellakin huomattu. Ei mene hyvin.

Kantar TS:n viime viikolla Kunnallisalan kehittämissäätiölle tekemässä kyselyssä vain noin 25% arvioi Terra Sipilä hallituksen pätevyyden joko hyväksi tai erittäin hyväksi. 75% vastaajista arvioi siis Terra Sipilän hallituksen pätevyyden kohtalaisen huonoksi.

Tietysti keskustan kannattajista peräti 80% piti hallitusta pätevänä. Kokoomuslaisista tätä mieltä oli noin 50% persuista vain noin 30% piti hallitusta pätevänä.

Tutkimus oli kuitenkin tehty ennen persujen hajoamista ja Terra Sipilän nähtävästi perustuslain vastaista U-käännöstä Turun ja Naantalin välillä, josta Kuningas Saulikin antoi närkästyneen kommenttinsa muutama päivä sitten Porissa.

Jos hallituksen suosiota koskeva kysely tehtäisiin nyt, niin veikkaukseni on, että tuskin enemmän kuin 15% pitää hallitusta pätevänä. Tämä 15%:ia on aika tarkalleen myös tämän hetkinen ja nopeasti laskeva kepuloisten kannatus suomalaisten keskuudessa.

Terra Sipilän hallituksen suosion dramaattinen pudotus johtuu tietysti hallituksen tekemistä päätöksistä ja hallitusohjelmasta, jota on alettu määrätietoisesti mutta kuitenkin hötkyillen toteuttamaan.

Näyttää siltä, että Terra Sipilän hallitus on esim. viis veisannut siitä, onko hänen ajamansa asiat olleet linjassa perustuslain säännösten kanssa.

Lisäksi näyttää siltä, että Terra Sipilä on rikkonut suomalaisille antamansa lupauksen, että Suomen vahingolliselle maan tavalle eli kepuloisten sulle mulle ? politiikalla laitetaan piste ja myös velaksi eläminen Suomessa lopetetaan.

Terra Sipilä on myös pyrkinyt rajoittamaan Suomessa sananvapautta mm. ns. YLE-kärhämässä ja hänen henkilökohtaiset sidonnaisuutensa valtion rahoittamiin yrityksiin ovat olleet lukuisien kanteluiden kohteena, mutta toistaiseksi ns. smoking gunia eli savuavaa asetta ei ole löytynyt tai haluttu löytää oikeusviranomaisten toimesta.

Terrafamen pääomittamisesta tehtiin 22 kantelua koskien Terra Sipilän mahdollista esteellisyyttä hänen Kaitera Steeliin liittyneiden kytkösten vuoksi.

Eduskunnan oikeusasiamies ei nähnyt esteellisyyttä liittyneen tältä osin päätöksentekoon.

Terrafamen osalta on kuitenkin todettava, että Kaitera Steeliin kohdistunut Terra Sipilän suurta negatiivista julkisuutta saanut esteellisyysepäily on ollut vain jäävuoren huippu siitä poliittisesta kähminnästä, joka on liittynyt sekä "Kainuun Ihmeeseen" eli Terrafameen ja myös sen edeltäjään ja yrityssaneeraukseen päästettyyn Pekka "Pelottoman" Talvivaara Oy:öön.

Yleisesti on jo tiedossa, että Terrafame on aiheuttanut merkittävät ympäristövahingot Kainuun vesistöissä ja pohjavesissä. Vahingot ovat selvästi leviämässä myös laajemmin Oulujärven ja Saimaankin vesistöihin.

Kyseisen epäonnistuneen kaivoshankkeen useat puuhamiehet ovat jo saaneet eri asteisia tuomioita vastuuttomasta toiminnastaan käräjäoikeuksissa ja kaivostoiminnalle ei ole edes pysyvää ympäristölupaa.

Kuitenkin pääasiassa Terra Sipilän hallituksen aikana ja myös kepuloisten elinkeino- ja teollisuusministerien päätösten perustella on varmistettu se, että kyseiseen erittäin raskaasti tappiolliseen kaivoshakkeeseen on jo uhrattu valtion verorahoja yhteensä noin 1.5 miljardia euroa.

Tälläkin hetkellä kaivos tuottaa kuitenkin edelleen raskaita tappioita, vaikka jonkinlainen rahoitus ja myyntisopimus kaivosyhtiön ja Trafigura-yhtiön kanssa saatiinkin sovittua muistaakseni 10.2.2017.

Koska Terrafamen toiminta on edelleen raskaasti tappiollista tehdystä rahoitussopimuksesta huolimatta, niin voidaan olettaa, että valtion piikki on tässäkin hankkeessa vielä somasti auki ja ensimmäisinä vastuuhenkilönä ovat tietysti Terra Sipilä ja Mika "Kulta" Lintilä.

Lisäksi Terra Sipilän toiminnasta on tehty ainakin 5 kantelua koskien eriskummallista raskaasti tappiollista oululaista Chempolis-yhtiötä koskevia rahoituspäätöksiä, jotka sisältävät sen, että Terra Sipilä oli henkilökohtaisesti rahoittanut raskaasti tappiollista Chempolis-yhtiötä ja Chempolis-yhtiö oli myös vuosikausia saanut ainakin 11 milj. euroa valtion rahaa TEKESin kautta.

Terra Sipilän tehtyä liikemiesvaltuuskunnan kanssa liikematkan Intiaan kävi ilmi, että valtionyhtiö Fortum olikin todennut, että Chempolis on ns. tulevaisuuden start up -yritys, jota valtionyhtiö Fortum lähti tukemaan yhdessä Taalerin kanssa seuraavasti (Fortumin tiedote):

"Fortum sijoittaa yhtiöön noin 6,4 miljoonaa ja Taaleri noin 4,0 miljoonaa euroa. Uudelleenjärjestelyjen jälkeen Fortum on Chempoliksen suurin omistaja noin 34 % omistusosuudellaan ja Taalerin omistusosuus on noin 21 %."

"Chempolis on suomalainen biojalostusteknologiayritys, joka on erikoistunut tarjoamaan uudenlaisia ja kestäviä hiilineutraaleja biojalostusteknologioita biomassa-, energia-, öljy-, paperi-, alkoholi-, sokeri- ja kemianteollisuuteen."

"Yksi Fortumin strategian neljästä kulmakivestä on uusien
energialiiketoimintojen kehittäminen. Etsimme Technology and New Ventures-yksikössämme innovatiivisia teknologia- ja start-up yrityksiä, myös biomassan saralla, koska Fortum on biomassan suurkuluttaja Pohjoismaissa ja Itämeren
alueella", sanoo Heli Antila, Fortumin teknologiajohtaja.

"Chempolis on erittäin kiinnostava yritys, jolla on lupaava teknologia ja haluamme tutkia mahdollisuuksia investoida yhtiön teknologiaa käyttävään kaupalliseen pilottilaitokseen biomassan arvon lisäämiseksi", hän jatkaa.

Fortumin massiivista tukipäätöstä Chempolikseen sopii ihmetellä, koska Chempoliksella ei ole koko toimintansa aikana ollut minkäänlaista biomassaan liittyvää osaamista, jolla olisi ollut edes vähäisintäkään kaupallista arvoa.

Yhtiöhän on ollut lähes kroonisessa konkurssitilassa jo vuosia ja on pysynyt pystyssä vain pitkään jatkuneen TEKESin avustuksen avulla.

Fortumin teknologiajohtajakin näyttää aliarviovan suomalaisten Fortumin osakkeenomistajien ja myös veronmaksajien osaamista tiedottamalla, että Fortumin 6.4 milj. euron sijoituksella muka selvitetään Fortumin mahdollisuuksia investoida Chempoliksen kaupalliseen pilottilaitokseen.

Jokainen insinööri, joka on vähänkään perillä bioenergiasta ja tietää Fortumin biomassan tarpeet, on myös perillä siitä, että Fortumin käyttämät kaupalliset biomassat ovat pääasiassa metsähaketta, kuorta tai teollista jätepuuta kuten esimerkiksi sahanpurua ja vaneriteollisuuden jätteitä tai turvetta.

Suomessa on jo olemassa ilman Chempoliksenkin "innovaatioita" jo runsaasti kaupallisia sovelluksia tällaisen biomassan muuttamiseksi eri tyyppiseksi bioenergiaksi.

Chempoliksen tapauksessa tällaista pilotti laitosta koskeva ns. feasibility selvitys voidaan siis tehdä ammatti-ihmisten toimesta hyvinkin vain 500 000 eurolla. Alustava tällainen selvitys voidaan tehdä muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla.

Tällä sarallahan Fortum on jo kokeillut biomassan käyttöä esim. pyrolyysiöljyn valmistukseen Joensuussa yhdessä Valmetin kanssa.

Tämä kaupallinen laitoshan maksoi yhteensä noin 45 milj. euroa. Joensuussahan on kuitenkin ollut aika runsaasti noita vastoinkäymisiä (mm. räjähdys) prosessin kanssa, mutta kyllä Fortumilla ja Joensuun hankkeeseen muillakin osallistuneilla tahoilla (mm. Valmet ja VTT) on jo ollut ainakin 50-kertainen biomassaosaaminen Chempolikseen olemattomaan bio-osaamiseen (sellun ei kaupallinen muurhaishappo keitto laboratoriossa) verrattuna.

Tästä syystä Chempolikselle ei ole voinut olla mitään sellaista biomassaosaamisen arvoa, josta Fortumin olisi kannattanut maksaa yli 6 milj. euroa, josta osa vielä tiettävästi meni siihen, että Chempolis maksoi Terra Sipilän 850 000 euron hätäsijoituksen Chempolikseen pois.

Näillä perusteilla voi päätellä, että tässä Chempoliksen tekohengittämisessä on ollut muut perusteet kuin kaupalliset ajatukset. Ehkäpä kyseiseen hankkeeseen ollaankin saatu jo puhuttua Terra Sipilän kontaktien kautta runsaasti EU:n tukeakin.

Epäselväksi on vielä kuitenkin jäänyt, mikä mahtaa olla Chempoliksen salainen biomassa. Valtion osittain omistamalla Vapo Oy:llä oli Kemiin suunnitteilla noin 700 milj. euroa maksava 150 000 t/a biodiesel-laitos, johon Vapolle oli haettu jo noin 88 milj. euron EU tukia.

Kun Vapo kuitenkin luopui hankkeesta, niin kepuloisten ministeri Kiviiili ja Nikkeli Olli lähti työstämään hanketta Kiinan Shunshine Kaidin kanssa.

Kaidin havitteleman laitoksen kapasiteetti on nyt noussut jo 225 000 t/a biodieseliä ja laitoksen hintalappu on kohonnut jo 900 milj. euroon. Kivihiili ja Nikkeli Olli oli jo myös vokotellut 50 milj. euron EU tukia Kaidin hankkeeseen, jossa Carl Haglund (rkp) kyllästyttyään politiikkaan näki mukavan hyväpalkkaisen työmaan ja hyppäsi Kaidin varatoimitusjohtajaksi.

Viimeksi tänään Hesarin tietojen mukaan jopa sitkeän Aate Laukkasen 200 milj. euron biomassahanke näyttää kariutuneen, kun kiinalainen investoija oli vetäytynyt Myllykosken bioetanoli - ja Savonlinan biodiesel-hankkeista, koska rahoitus ei järjestynyt.

Myös Kaidin biodiesel-hanke näyttää viivästyneen uusien EU-linjauksen vuoksi. Taustalla lienee myös Kiinan keskushallinnon kiristynyt suhtautuminen ulkomaisiin investointihankkeisiin.

Tuore esimerkki Kiinan muuttuneesta poliittisesta tilanteesta on, kun keskushallinto on keskeyttänyt ja aikoo rangaista maan toiseksi rikkainta miestä Wang Jianlinia hänen omistamansa viihdejätti Dalian Wanda Groupin ulkomaisten sijoituksiin liittyvistä väärinkäytöksistä.

Tällä sijoittajalla on suoria kytkentöjä myös Suomeen. Wandan omistama maailman suurin elokuvateatteriyhtiö amerikkalainen AMC:han osti alkuvuonna Finnkinon emoyhtiön Nordic Cinema Groupin. Nordic Cinema Groupilla on toista sataa elokuvateatteria Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Vaikka EU:n neuvottelupöydissä on vahvasti hirttäydytty Pariisin ilmastosopimksen ja EU:n jo aiempiin linjauksiin uusiutuvien energioiden voimakkaasta tukemisesta, niin Suomen kannalta kepuloisten intoilu tässäkin asiassa saattaa vielä osoittautua Suomelle todella kalliiksi.

Sellaiset merkit on jo ilmassa, että kepuloiset näyttävät olevan uhraamassa koko Suomen metsäteollisuudenkin ns. ilmaston lämpenemisen alttarille, vaikka tästäkään asiasta ei ole olemassa täysin kiistatonta tieteellistä näyttöä.

EU:n energiapolitiikassa näyttää olevan samanlaista lapsenuskoa kuin viinihöyryissä pitkinä yön hetkinä EU komissaarien keksimässä euro-utopiassa.

Jos oikein muistan, niin Suomeenkin euroa promovoitiin sillä, että euro luo meille vakautta ja turvallisuutta. Vakauden suhteen voi kyllä ollakin yhtä mieltä, sillä euro-kytkennän jälkeen Suomen talouskehitys onkin muistuttanut kuolleen aivokäyrää, josta muistaakseni myös talousnobelisti Bengt Holmström mainitsi taannoin.

Suomen turvallisuudesta ei uskalla VAAPAAssakaan suureen ääneen puhua, ettei vaan taas tulisi noottia Pietarin tai Moskovan konsulaattiin.

Mutta ei nuo venäläisten lentokoneiden pörröilyt Suomenkin ilmatilassa ja sotaharjoitukset Itämerellä kovin rauhallisilta vaikuta.

Nyttemmin on EU:n taholtakin sitten kuultu huonoja uutisia noiden biojalostamojen osalta, kun ne näyttävät vaarantavan Merkelin ja Macronin himoitsemat hiilinielut. Niinpä Kaidin taholtakin on jo todettu, että he saattavat joutua siirtymään omalla hankkeellaan johonkin muuhun maahan.

Tältäkin osin voidaan siis esittää kysymyksiä, miksi Terra Sipilä ja Mika "Kulta" Lintilä niin innokkaasti puuhastelevat noiden bioenergialaitostensa kanssa, kun sekin tiedetään, että nuo diesel-autot eivät ole enää kovin suuressa suosiossa.

Hiipunut dieselin suosiohan johtuu siitä, että biodieselinkin on jo todettu lisäävän NOx- ja pienhiukkaspäästöjä perinteiseen öljypohjaiseen dieseliin ja tietenkin myös perinteiseen bensakäyttöisen autoon verrattuna, joten eihän ulkopuolisen silmin tuo Fortumin ja Chempoliksen biomassahanke vaikuta kovinkaan lupaavalta alalta, jos kysymyksessä on Fortumin esim. lämmön tuotannossaan käyttämä biomassa.

Eiköhän senkin pitäisi jo riittää, että valtion Neste on jo vuosikausia puuhastellut kansainvälistä huomiotakin saaneen palmuöljypohjaisen biodieselinsä kanssa, joka on joutunut kovan arvostelun kohteeksi.

Nyttemmin Neste on kuitenkin joutunut vähentämään palmuöljypohjaisen biodieselin valmistusta ja myyntiä kehitettyään uuden sukupolven biodieselin eli NExBTL:n, jonka päästöjen Neste väittää olevan pinemmät kuin perinteisellä ölypohjaisella dieselillä.

Minä vain kuitenkin odottelen, missä vaiheessa amerikkalaiset ilmoittavat Nesteelle, että noissa teidän uusissakin biodieseleissäkin (esim. NExBTL) on vähän korkeat NOx- ja hiukkaspäästöt verrattuna tavallisella etanoliseosbensalla käyviin autoihin erityisesti silloin, kun moottoreita kuormitetaan enemmän.

Ymmärrettävästi uusiutuvat polttoaineet ja biomassat ovat Nesteelle äärimmäisen tärkeitä, koska vuonna 2016 uusiutuvien polttoaineiden osuus Neste-konsernin liikevaihdosta (11 689 milj. EUR) oli noin 21% ja liikevoitosta (518 milj. EUR) noin 45%.

Amerikassa ei kuitenkaan ole oltu yhtä huolissaan kuin EU:ssa tuosta ilmastonlämpenemisestä eikä CO2-päästöistä, mutta nuo diesel autojen NOx-, pienhiukkas- ja metaanipäästöt ne vasta vahingollisia ovat amerikkalaisten mielestä. Tästä syystä esim. Volkswagenin ja BMW:nkin diesel-autot eivät Amerikassa tunnu soveltuvan ollenkaan sikäläiseen liikennekäyttöön.

Amerikkalaiset havaittua nämä euroopplaisten NOx ja pienhiukkasfilungit kuuleman mukaan myös Sakassa ja Ranskassakin suunnitellaan jo diesel-autojen täydellistä kieltämistä ja valmistuksen lopettamista.

Fortumin Chempolista koskevaa rahoituspäätöstä tavallinen suomalainen veronmaksaja saattaa ihmetellä senkin vuoksi, että Fortumin taloudellinen tulos heikentyi vuodesta 2015 vuoteen 2016 noin 3.4 miljardilla eurolla ja yhtiön pääoman tuotto oli vuonna 2016 enää vain 4%, kun se edellisenä vuonna oli yli 20%.

Fortumin outoa investointia raskaasti tappiolliseen Chempolikseen voi siis suuresti ihmetellä, koska valtionyhtiö Fortum ei ole näköjään tarkemmin selostanut, millaisesta biomassan tuotannosta esim. Chempoliksen tapauksessa on kysymys.

Koska Fortumin kohdalla kysymys on valtion yhtiön osallistumisesta yksityisen Chempolis-yhtiön pelastamiseen ja Terra Sipilä ja hänen perillisensä ovat pitkään olleet sijoittajina Chempoliksessa, niin on aivan selvää, että Fortumin tekemä peräti 6.3 milj. euron sijoitus Chempolikseen koskee myös niitä tahoja, joiden tehtävänä on valvoa valtion etuja valtionyhtiöissä ja tietysti myös valtiontalouden rahankäyttöä yleensä.

Tästä näkökulmasta asioita katsottaessa on syytä tiedostaa, että Terra Sipilän hallituksen toiminnan aikana valtionyhtiöiden ohjauksesta ovat vastanneet Terra Sipilä itse ja hänen jälkeensä Mika "Kulta" Lintilä.

Valtionhallinnon rahankäyttöä yleensä on taas valvonut VTV (= Valtiontalouden tarkastusvirasto) ja sen pääjohtajana aikavälillä 2007-2015 on toiminut Tuomas Pöysti, joka Terra Sipilän kutsumana laati myös parhaillaan eduskunnassa lausuntokierroksella olevat sote-lait, jotka perustuslakivaliokunta on määrännyt korjattavaksi.

Pöysti on myös jo itse todennut sen, että tulevana oikeuskanslerina hän on esteellinen käsittelemään sote-pakettiin liittyvää valinnanvapauslainsäädäntöä.

Hallintotieteiden prof. Olli Mäenpää on puolestaan taas todennut, että Pöysti sote-esteellisyytensä johdosta ei ole sovelias oikeuskansleriksi.

Tämän Mäenpään lausunnon perusteella voidaan myös kysyä, onko Pöysti myös esteellinen käsittelemään ja valvomaan Terrafameen liittyviä asioita, koska Terrafamea koskevien päätösten aikana vuosina 2007-2015 Pöysti oli vielä VTV:n pääjohtaja?

Tehtävänsä puolesta Pöystin olisi tietysti tullut valvoa myös valtion varojen massiivista käyttöä Talvivaara Oy:tä ja myös Terrafamea koskevassa päätöksenteossa ja oikeuskäsittelyissä kuten esimerkiksi yritysaneeraus ja konkurssioikeuskäsittelyt.

On vielä huomattava, että talouselämän- ja myös monet juridiset asiantuntijat ovat jo suhtautuneet kriittisesti siihen, että Terra Sipilä laittoi "valtionyhtiöiden taseet tuottamaan" ja perusti uuden valion kehitysyhtiö Vake Oy:n, jonne on jo siirretty valtion omaisuutta noin 2.6 miljardin euron edestä.

Kuitenkin toistaiseksi kyseisten yhtiöiden kannattava toiminta on perustunut vain siihen, että Vake Oy:ön on siirretty 16.7%:ia erittäin hyvin kannattavan valtio-omisteisen Neste Oy:n osakkeista.

Heikosti kannattavien yhtiöiden siirtäminen Vake Oy:n taseeseen ei pelkästään tietenkään voi parantaa niiden yhtiöiden taloudellista suoritusta. Kokonaisuutena arvioiden tällainen valtion omaisuuden portfoliosiirtely näyttääkin vain heikentävän valtion omaisuuden arvoa.

Oikeusoppineiden mielestä ongelmallista Vake Oy:n kohdalla on myös se, että merkittävä määrä valtion omaisuutta on siirretty valtioneuvoston ja ensi kädessä omistajaohjauksesta vastaavan ministerin eli Mika "Kulta" Lintilän käsiin.

On syytä vielä muistaa, että Terra Sipilä nimitti Paula Lehtomäen palkintovirkaan valtiosihteerikseen hänen pudottua eduskunnasta ja sen jälkeen Terra Sipilä nimitti Lehtomäen edustajakseen ja valtionyhtiö Solidium Oy:n (hoitaa valtion strategisia sijoituksia esim. Outokumpuun, Elisaan jne.) hallituksen jäseneksi.

Terra Sipilän valitsemien luottohenkilöiden taustankin ja aikaansaannokset huomioiden voidaan kuitenkin aiheellisesti kysyä, onko merkittävä valtion omaisuus turvallisissa ja demokraattisissa käsissä, vai onko valtion omaisuus vielä itse asiassa kepuloisten omaisuutta?

On kuitenkin muistettava, että kepuloisia kannattaa nykyään vain noin 15% Suomen kansasta.

Jos kepuloiset ja Terra Sipilä haluavat selvittää sen, mistä johtuu hallituksen nykyinen ja erittäin jyrkästi laskenut suosio suomalaisten silmissä, niin vastaus siihen löytyy Terra Sipilän ja kepuloisten omapäisestä ja myös härkäpäisestä toiminnasta, jota valtaosa Suomen juhlavuotta viettävästä kansasta eli ns. tolkun ihmiset eivät pidä hyväksyttävänä.

Iltalehden mukaan
"Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui lauantaina Kokkolassa pidettyihin Rauhan sanan Suvijuhliin, kertoo Yle. Tilaisuudessa itsekin rauhansanalainen Sipilä kiitteli uskonveljiään saamastaan tuesta raskaassa pääministerin tehtävässään.

Sipilän mielestä kunnon kristityn pitäisi pistää poikki tahallisen väärinymmärryksen kierre, joka vaivaa varsinkin eduskunnassa. Pääministerin mielestä tällainen "tahallinen väärinymmärtäminen" on valehtelua, joka rikkoo kahdeksatta käskyä."

Minusta on hieman erikoista, että Terra Sipilä jo tuntuu vetoavan jopa 8. käskyynkin, kun esim. eduskunnassa häntä ymmärretään tahallaan väärin.

Terra Sipilän tulisi ymmärtää se, että ei häntä missään tapauksessa ymmärretä väärin. Syynä ym. hallituksen luottamusta koskevan gallupin mukaiseen heikkoon tulokseen on yksinkertaisesti siinä, että kansan luottamus Terra Sipilään ja kepuloisten toimintaan on mennyt.

Kansan syvät rivit siis tulkitsevat asian, niin että Terra Sipilä ja kepuloiset ovat syöttäneet ennen viime eduskuntavaaleja ja niiden jälkeenkin koko ajan kansalle täyttä puppua.

Suomi ei siis ole 100 -vuotis juhlavuotenaan kunnossa, eikä ole lähiaikoina tulossakaan kuntoon.

Terra Sipilän siis koetaan itsensä puhuneen muunnettua totuutta tai ainakin salanneen poliittisia päätöksiä tehtäessä päätöksiin liittyviä oleellisia asioista. Tällaisessa tilanteessa luottamus helposti menee, eikä kerran menetettyä luottamusta saa yleensä takaisin.

Terra Sipilä ihmettelee, miksi hänen viestinsä aina ymmärretään väärin. Kun kuitenkin hieman katsoo, miten Suomessa poliittisia päätöksiä yleensä tehdään ja erityisen paljon on tehty Terra Sipilän hallituksen aikana (maan tapa), niin ei voi välttyä vaikutelmalta, että aika lailla on mutkia laitettu suoriksi, eikä päätöksenteko ulkopuolisen tavallisen suomalaisen silmissä näytä hyvältä.

Tästä yksinkertaisesta syystä suomalalaiset eivät tunnu luottavan Terra Sipilään ja kepuloisiin yleensä.

poliittinen tarkkailijaRe: Kepulandia on isännätön talo21.7.2017 1.14
Enpä yllä paljon erehtynyt, kun totesin, että tällä hetkellä kepuloisten kannatus on kovassa laskussa ja ilmeisesti tasolla noin 15%.

YLEn Taloustutkimuksella teettämässä tuoreessa gallupissa kepuloisten kannatus on vielä 16.7%, mutta virhemarginaali on 2.3% suuntaansa.

Pahimmassa tapauksessa kepuloisten kannatus on siis enää vain 14.4%.

Pikkuhiljaa näköjään mennään sitä kepuloisten luontaista kansantuoteosuutta eli kannatuksessa noin 4-5%:ia kohden.

Uuden Vaihtoehdon kannatus on YLE:n gallupin mukaan vain 0.7%.

Tilanne on siis sellainen, että vain vähän yli puolikas sadasta äänivaltaisesta suomalaisesta äänestää "Takinkääntöjien" vaihtoehtoa.

Tästä huolimatta Terra Sipilän hallituksessa istuu 5 hyväpalkkaista "Takinkääntäjää" ministerinä ja eduskunnan puhemiehenä on myös "Takinkääntäjä".

Eihän tämä mitenkään näytä parlamentaariselta menolta.

Näyttää siltä, että Terra Sipilä voisi kutsua vaikka viisi Asema-aukion pultsaria virkaatekeviksi ministreiksi, joille riittää vain kepuloisten valtuutus hoitaa kepuloisten asioita Kepulandiassa.

Tiistaina Iltalehti raportoi, että kepuloisten presidenttiehdokas Matti Vanhasen järjestämä presidenttiehdokkaiden ajankohtaiskeskustelu Salossa 11.8.2017 on peruttu, koska tilaisuuteen ei ollut ilmoittunut ainuttakaan kuuntelijaa ja muillakin vähän enemmän vaarteenotettavilla presidenttiehdokkailla kuten esim. vasureiden Merja Kyllösellä oli muita tärkeämpiä menoja.

Demujen Maarit Feldt-Ranta oli tiettävästi tulossa Matin seuraksi Salon keskusteluun, mutta eihän kukaan vakavasti harkitse sitä, että Maaritista tulisi Suomen Presidentti, vaikka Maaritilla intoa onkin ja hän demujen omasta mielestä on vakavasti otettava presidenttiehdokas.

Minäkin jutustelin Maaritin kanssa muutama vuosi sitten ihan mukavasti, kun Maarit houkutteli minuakin Antti Rinteen kannattajaksi puheenjohtajavaalissa.

Mutta sanoin silloin Maaritille, että minä en ole milloinkaan äänestänyt demuja, enkä aio myöskään koskaan äänestää, kun demujen tavoitteet on jo kauan sitten saavutettu ja nyt täytyy saada suomalaiset taas töihin eikä pankolla makaamaan.

Minä vielä kysyin Maaritllta, että miksi te demut oikein vihaatte rehellistä yritystoimintaa?

Muistaakseni Maarit totesi, että se on heillä verissä.

Kepulandiassa isännätön ja laiton meno se sen kuin vain tuntuu kiihtyvän.

Sote-kärkämässähän Terra Sipilän sotelakien arkkitehtinä puuhasteli entinen VTV:n pääjohtaja Tuomas Pöysti, jota Terra Sipilä ja myös Kuningas Sauli olivat pitäneet kaikkein pätevimpänä ja soveliaimpana ehdokkaana oikeuskansleriksi valvomaan lain valmistelua ja valtioneuvoston sekä virkamiesten toimintaa.

Hallinto-oikeuden prof. Olli Mäenpää on kuitenkin todennut, että Pöysti ei ole sopiva esteellisyyksiensä vuoksi ylimmäksi laillisuusvalvojaksi.

Pöysti on jo itsekin todennut, että hän on ainakin "osittain esteellinen" (soten valinnanvapaus) tehtävään.

Tänään saatiin sitten taas lisätietoa isännättömän Kepulandian oikeudellisesta menosta.

Hesari näyttää raportoineen, että valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen toimintaan liittyy vakava rikosepäily.

Keskusrikospoliisi on tutkinut Nissisen toimia ja hänen epäillään nyt syyllistyneen vakavaan virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Maan ylin syyttäjä oli käyttänyt valtaansa väärin ja oli ohjannut syyttäjälaitoksen koulutusta useiden vuosien ajan veljensä yritykselle (Deep Lead Oy). Veli on ollut yrityksen pääomistaja ja sen hallituksen puheenjohtaja.

Hesari on kirjoittanut asiasta ja todennut mm. seuraavaa:

"Suomalainen korruptio ei yleensä ilmene lahjontana. Suomessa ongelmana on rahanarvoisten palvelusten vaihtaminen hyvä veli - verkoston sisällä."

Valtakunnansyyttäjän toimintakin herättää ihmetystä, koska Terra Sipilä totesi pääministeriksi ryhtyessään, että hyvä veli- verkostot täytyy hävittää Kepulandiasta.

Oikeuskanslerinviraston mukaan valtakunnansyttäjää koskeva syyteharkinta on tarkoitus ratkaista alkusyksyyn mennessä.

Tämän aikataulun perusteella asia joudutaan hoitamaan varamiesjärjestelmän puitteissa, koska uusi oikeuskansleri astuu virkaansa vasta 1.1.2018.

Joka tapauksessa kysymyksessa on Kepulandiaa koskeva vakava perustuslaillinen kriisi, jolla on aivan samat tunnusmerkit kuin on tällä hetkellä Brasiliassa, jossa jo yksi presidentti on pantu viralta, hänen edeltäjänsä on tuomittu korruptiosta pitkään vankeusrangaistukseen ja nykyistä presidenttiäkin epäillään myös korruptiosta.

Minua ihmetyttää, kuinka on mahdollista, että Kepulandiaa voidaan yleisesti ottaen tilastojen valossa pitää oikeusvaltiona.

Oikeusvaltion tunnusmerkit ei meillä valitettavasti täyty, vaikka itsenäisyyttä ja parlamentarismia on harjoiteltu jo 100 vuotta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: