Keskustelu

poliittinen tarkkailijaSynnytystalkoot hirvittää demuja25.8.2017 2.53
Kyllä minulla on nyt niin paha mieli tuon demujen Antti Rinteen puolesta, kun Antti raukka meni ilmeisesti lukemaan VAPAAta ja havaitsi, kun Poliittinen tarkkailija oli kiinnittänyt huomiota Suomen katastrofaalisen alhaisiin nykyisiin syntyvyystilastoihin.

Suomen syntyvyystasohan on nykyään jo nälkävuosien tasolla ja uusia suomalaisia syntyy vuonna 2017 enää vain n. 49 000 kappaletta.

Terra Sipilän aikana Suomi onkin muuttunut EU:n kaikista maista lapsikielteisimmäksi kelottuvaksi rollaattori-yhteiskunnaksi.

Koska valtion byrokraatit ovat todenneet, että jakovaraa ei ole, niin vaihtoehtona näivettyvälle väestökehitykselle ehdotin ennen budjettiriihen neuvotteluja, että meillä on kuitenkin valtava "panovara", jolla jyrkästi laskenut syntyvyys saadaan helposti nousuun.

Tässä ei tarvita tietenkään mitään pakkokeinoja ja keppiä, vaan kunnon porkkanaa. Sopiva porkkana on 10 000 euron ns. panoraha jokaisesta syntyvästä uudesta suomalaisesta.

Koska yksi uusi suomalainen merkitsee elämänsä aikana noin 2 milj. euron suuruista bruttokansantuotteen kertymää, niin tällaiselle lapsi-investoinnille ei löydy vastaavaa miltään teollisuuden alalta tai palveluelinkeinoista Suomessa.

Ei ole siis mikään ihme, että myös Antti Rinne innostui puhumaan "synnytystalkoista".

Minua hämmästyttää kuitenkin suuresti, että aivan ensimmäisenä kaikki johtavat demu-naiset ovat hyökänneet vain hyvää tarkoittavan Antin kimppuun.

Ihmettelen, että Liisa Jaakonsaarikin on jo verrannut Antin puheita kansallissosialismiin. Myös demujen "viimeinen toivo" Sanna Marin on jo todennut, että Antin sananvalinta epäonnistui.

Ilta-Sanomien mukaan Antin perhepoliittisen julistuksen osalta ovat sormeansa Liisa Jaakonsaaren lisäksi heristäneet myös jo ottaneet kantaa ainakin seuraavat merkkihenkilöt:

- Tytti Tuppurainen (demut)
- Emma Kari (vihreät)
- "Nappisilmä" Sanni Grahn-Laasonen (kok) ja
- Erkka Railo (Turun yliopisto, tutkija)

Hesarissa oli myös jo toimittaja käynyt suorittamassa eduskunnassa laajan haastattelukierroksen, jossa yleisesti pidettiin Antin sananvalintaa heikkona ja harkitsemattomana.

Kovan painostuksen alla Antti onkin jo joutunut pyytämään koko kansan edessä televisiossa anteeksi sananvalintojaan.

Minä kyllä suuresti ihmettelen, mitä anteeksipyytämistä tässä oikein voi olla, mutta mediakohu liittyneekin demujen sisäiseen puheenjohtajataisteluun.

Olisikohan Ilta-Sanomien kuvassa keskelle päässyt Sanna Marin jo havittelemassa demujen puheenjohtajan paikkaa Antilta?

Tutkija Erkka Railo intoutui jo tutkijan otteella selvittämään myös, mistä tällainen Antin moitekampanja oikein johtuu.

Railo totesi tutkijan analyysin perusteelle seuraavasti:

"Ihmisellä on oikeus olla ilman lapsia ja ihmiset voivat olla onnellisia ilman lapsia. Ei se tilanne parane sillä, että patistetaan tekemään lapsia".

Tutkija Railokin voisi otta vähän mallia Ruotista ja vaikka sikäläisestä kuningashuoneesta, jossa pieniä lapsia vilisee kuin Vilppulassa kissoja.

Railo on pitkälle koulutettu ja usein telkkarissakin poliittisena kommentaattorina käytetty tutkija, joten olisi odottanut, että Railolla olisi ollut vähän syvällisempi sanoma lehteen laitettavaksi.

Tässä koko Suomen kannalta keskeisessä asiassa ei ole mitään syytä takertua joihinkin yksittäisiin sanoihin, vaan on syytä avoimesti pohdiskella, millaisia negatiivisia yhteiskunnallisia ja kansantaloudellisia seuraamuksia pienelle kansalle aiheutuu, jos väestö nopeasti päästetään kelottumaan.

Tässäkin asiassa on hyvä katsastaa Suomen väestötilastoja, joihin meillä kaikilla on mahdollisuus Tilastokeskuksen ja myös KELAn erittäin hyvien ja ystävällisten tietopalvelijoiden kautta ja avulla.

Meillehän on aikoinaan poliitikkojen toimesta kerrottu, miten hyvin Suomessa asiat alkavat kehittyä, kun Suomi liittyy EU:hun ja tietenkin myös Euroon.

EU-liitos tapahtui vuonna 1995 ja Euroon liityttiin 1999.

Väestötilastojen mukaan Suomessa parhaassa synnytysiässä (25-44 vuotta) olevia naisia on ollut eniten vuonna 1989 eli 805 680 kpl.

EU:n liitosvuonna 1995 naisia oli jo vähemmän eli 758 046 kpl ja Euro-liitosvuonna 1999 vain 714 719 kpl.

Synnytysikäisiä naisia ja syntyneitä lapsia on meillä ollut seuraavasti:

 2000 707 002 kpl lapsia 56 742 kpl
 2010 674 470 kpl lapsia 60 989 kpl
 2011 672 881 kpl lapsia 59 961 kpl
 2012 671 683 kpl lapsia 59 493 kpl
 2013 673 340 kpl lapsia 58 134 kpl
 2014 677 030 kpl lapsia 57 342 kpl
 2015 681 578 kpl lapsia 55 472 kpl
 2016 687 876 kpl lapsia 52 814 kpl

Parhaassa synnytysiässä olevien naisten lukumäärä onkin meillä laskenut yhtäjaksoisesti vuosina 1989-2012, kunnes lähti lievään nousuun vuonna 2013.

Merkille pantavaa on, että parhaassa synnytysiässä olevien naisten lukumäärä on hienoisesti noussut vuosina 2014-2016, mutta vuonna 2016 vain 7.7%:ia näistä naisista sai enää lapsen.

Korkeimmillaan naisten synnytysaktiivisuus oli vuonna 1990, jolloin vielä 9.0% synnytysiässä olevista naista synnytti lapsen.

Jostain syystä Ilta-Sanomien toimittaja ei ollut haastatellut Antti Rinteen lausuntojen osalta kepuloisia, joilla lienee ollut kuitenkin suurin vastuu Suomenkin väestökehityksessä mm. siksi, että kepuloiset ovat aina olleet määräävissä asemissa esim. KELAssa ja maaseudulla sosiaalitoimen piirissä.

Terra Sipilä synnytyssairaaloitakin koskevat ohjeistukset ovat kuitenkin nykyään hyvin kaikkien kätilöiden ja muidenkin tiedossa.

Meillähän on ollut noita synnytyssairaaloitakin kaikkiaan viime aikoina 26 kappaletta, joista on jo kuitenkin päätetty sulkea 6 kpl, koska kyseisissä sairaaloissa synnytysten määrä on jäänyt alle tuhannen.

Vuosina 1991-2014 synnytysosastoja suljettiin jo 16 kpl. Tämä kehityshän on nykyään johtanut siihen, että on siirrytty synnyttämään taxeihin, helikoptereihin ja linja-autopysäkeille.

Tarkempia tilastoja ei ole siitä käytettävissä, kuinka paljon nykyään tapahtuu synnytyksiä taas entiseen tyyliin saunoissa.

Eihän kukaan tällaista kehitystä voi nykypäivänä pitää hyväksyttävänä.

Suomessa tarvitaan perustavaa laatua oleva perhepoliittinen uudistusohjelma, mutta tätä ohjelmaa ei voida rakentaa Terra Sipilän ajaman epärealistisen maakuntamallin pohjalta, josta saa pienen käsityksen vaikka alla olevasta 100 vuotiaan Suomen maaseudulla odottavan äidin sosiaalihuollon mainoslinkistä.

https://areena.yle.fi/1-3857930

PoliittinenRe: Synnytystalkoot hirvittää demuja25.8.2017 7.21
Mihinkäköhän poliittisen tarkkailijan tutkasta katosi erään toisen poliittisen puolueen parin päivän takainen perhepoliittinen linjaus?

Sen ydinajatus kun on kannustaa perheitä lisäämään lapsilukuaan.

Vieläpä kantasuomalaisten perheiden....

lasta tai piip tullooRe: Synnytystalkoot hirvittää demuja25.8.2017 18.16
Nyt kaikki säyneisen ja muuruveen miehet perätysten.

poliittinen tarkkailijaRe: Synnytystalkoot hirvittää demuja25.8.2017 21.59
Poliittinen tarkkailija oli kyllä jo toisella palstalla noteerannut Persujen perhepoliittisen linjauksen, jonka olen ilolla pannut merkille.

Suuresti hämmästyttää kuitenkin valtamedian eli Hesarin nuiva ja täysin yksipuolinen viestintä perhepolitiikasta.

Toimittaja Elisa Rimaila irvistelee tänään analyysiosiossa otsikolla "maailmalla vauvakehotukset eivät ole onnistuneet".

Rimaila kirjoittaa mm. kepuloisen Matti Vanhasen kutsusta lapsentekotalkoisiin ja joistakin epäonnistuneista kokeiluista Italiassa, Tanskassa, Etelä-Koreassa ja Taiwanissa.

Tällaisia Hesarin "syvällisiä" perhepoliittisia analyysejä ei synny edes peruskoulun 9. luokan esseissä.

HS:n toimittaja Karoliina Liimataisen raportti "SDP kertoi keinot synnytystalkoisin" oli vähän parempi, mutta demujen sanoma sitäkin heikompi, kun demujen naisdemonit olivat jyränneet Antti raukan hyvän ja selkeän ehdotuksen nyt sivistyneeksi ns. perhepoliittiseksi linjaukseksi.

Antti selvensi makuukamaripuheitaan ja totesi, että hän tarkoittikin vain:

"että jokainen perhe itse päättää ja jokainen nainen ja mies itse päättävät, miten perheitä kasvatetaan ja kasvatetaanko ylipäätänsä. Se on jokaisen yksilön täysin omassa vallassa."

Tähän minä kyllä Antti raukalle sanoisin, että Kepulandiassa lapsen kasvatus ja lasten hankkiminen ei ole enää kymmeniin vuosiin ollut perheiden omassa vallassa.

Minun tarvitsee vain mainita kepuloisten ja demujen yhdessä kehittämä kunnallinen päivähoitojärjestelmä, joka on tullut yhteiskunnalle äärettömän kalliiksi ja jatkuvien poliittisten intohimojen hiekkalaatikoksi.

Nykypäivänä kaikki Suomen puolueet laidasta laitaan puhuvat kuitenkin kalliin kunnallisen päivähoidon siunauksellisuudesta ja päiväkodeissa kustannussyistä ryhmäkokoja ollaan koko ajan suurentamassa.

Pieniä lapsia hoidetaankin meillä kunnallisissa laitoksissa nykyään lähes samaan tyyliin kuin alokkaita armeijassa.

Äskettäin tuli keskusteltua esim. Espoossa erään vuosikymmeniä perhepäivähoitajana toimineen henkilön kanssa, joka valotti minulle elävästi nykyistä lastenhoidon onnetonta tilannetta Espoossa.

Vaikka hänellä olisi intoa ja voimia jatkaa arvokasta työtään, niin hänkin oli ajatellut jäädä eläkkeelle, koska hoidettavia lapsia ei enää ole tarpeeksi.

Keskeinen kysymys oli siis, että hoidettavia lapsia ei enää ole ja nekin vähät lapset, joita vielä on, ohjataan koko ajan kokoansa kasvattaviin kalliisiin kunnallisiin hoitolaitoksiin. Niissä ei saa yksilöllistä hoitopalvelua, jos on kysymyksessä vaikka ulkomaalainen lapsi.

Tietenkään isoissa ryhmissä ei voida olettaa, että lasten yksilöllisistä tarpeista kukaan pitää huolta.

Suomeksi sanottuna "sitä äidin lohduttavaa syliä ei Suomessa enää ole".

Nykypäivänä jopa pari vuotiaita arkoja lapsia ohjaa Suomessa jo kohta koppalakkipäinen kunnan virkailija ja hyvä ettei hän jopa lakikirjasta tarkista, milloin on lapsen ruoka-aika, saako lapsi päivittäisen maitolasillisensa varmasti oikeaan aikaan ja ovatko kunnalliset eväät varmasti luomua ja onko kaikkien ruoka-annosten koko tarkalleen ohjeen mukainen.

Vielä en ole tavannut noissa kunnallisissa päiväkodeissa kuitenkaan yhtenäisiä virkapukuja samaan tyyliin kuin kunnallisilla Parkkipirkoilla.

Nythän noita kierrätettyjä Stasin virkapukujakin olisi varmasti saatavissa kohtuuhintaan yhdistyneestä Saksasta. Minäkin muistelen niitäkin tutkiskelleeni jo 1970-luvun alussa, kun satuin käymään Berlinissä ja jouduin ajamaan junalla Itä-Saksan läpi.

Paluumatkallani kiinnitin huomiota Sasnitzin asemalla virkapukuiseen kauniiseen naisrajavartijaan.

Hänen päällään oli harmaa hyvin istuva hameellinen virkapuku ja suikka päässä. Vaalea tukka oli nätisti suikan alla nutturalla, kuten meilläkin ennen oli kansakoulussa ja oppikouluissakin naisopettajilla vielä tapana.

Koska minulla oli siinä Sasnitzin asemalla aikaa tarkastella naisrajavartijan toimia, niin kiinnitin huomiota myös häneen hyvän muotoisiin sääriinsä.

Jalassa ei ollut mitkään pässinpökkimät villasukat vaan aivan selvästi modernit nylonit ja havaitsin myös, että huulet oli maalattu kirkkaan punaisiksi ja selvästi yli huulirajojen.

Muutoin edustavaa asukokonaisuutta kuitenkin häiritsi se, että molempia jalkojen nyloneissa näytti oleva häiritsevän isot reiät.

Silloin kiitin luojaani ja ajattelin, että kyllä meillä Suomessa asiat ovat ihan toisella tolalla, kun meillä jopa kepuloinen presidentti Urho Kekkonen oli jo silloin ymmärtänyt, että Amarit ne naisen tekevät ja oli tehnyt sijoituksia Tornion sukkatehtaaseen.

Demujen Antti raukalle ja "Viimeinen toivo" Sanna Marinille on kuitenkin jo sanottava, että demut on taas tässäkin asiassa nukkuneet onnensa ohi, koska Helsingissä uusi pormestari Jan Vapaavuori (kok) on jo ilmoittanut, että Helsingin strategiaan kuuluu maksuton varhaiskasvatus, mutta tämä toteutetaan rahoituksen sallimissa puitteissa.

Kuuleman mukaan tähän tarvitaan hoitohenkilökuntaa ja myös uusia kalliita kiinteistöjä.

Demujen Antti raukalle voin myös todeta tuon perheiden ja lasten itsemääräämisoikeuden osalta, että tämäkin asia nykyisessä hysteerisessä maailmassa on meillä karannut täysin poliittisten päättäjien käsistä, kun meillä keskiseksi lasten kasvatusperiaatteeksi on tullut ns. lapsen etu.

Tämän "kunnan sosiaaliviranomaisten määrittelemän lapsen edun" johdosta meillä lasten huostaanotot ovat lisääntyneet tähtitieteellistä vauhtia ja huostaanotoistakin on syntynyt jo merkittävää bisnestä useille huostaanottolaitoksille, joista monet ovat erityisesti demujen ja kepuloisten vihaamia yksityisiä yrityksiä

Äskettäin tehdyn lakimuutoksen johdosta lapsi tai lapset saatetaan ottaa huostaan vähäisenkin ilmoituksen perusteella, mikä voi johtaa väärin perustein tapahtuneen huostaanoton johdosta lasten elämän tuhoutumiseen.

Tietenkin hysteerinen media on taas nostanut esille muutaman todella räikeän sosiaaliviranomaisen törkeän laiminlyönnin, joka on taas sitten entisestään ollut omiaan lisäämään huostaanotoissa liipaisinherkkyyttä ns. lapsen edun nimissä.

Monissa tapauksissa kysymys ei ole mistään lasten edusta, vaan viranomaisten kyvyttömyydestä auttaa aidosti hätään joutuneita ja mahdollisesti jo syrjäytyneitä perheitä ja vanhempia.

Tehokkain tapa lisätä syrjäytymistä ja huostaanottoja on tietysti ns. lasten etua valvova KELAn virkailija, joka ilmoittaa toimeentulohakijalle, että "sori, KELA ei voi auttaa, koska hakijalla on 20 euroa liian suuret tulot tositteiden mukaan".

Räjähdysmäisesti kasvaneet viime aikaiset huostaanotot ovat selvä merkki siitä, että Suomessa tarvitaan ihmisarvoperustainen kasvatus-, perhe- ja koulutuspolitiikka.

Nämäkin asiat saadaan helposti järjestykseen, kun Suomessa aletaan noudattaa perustuslain- ja kansainvälisen ihmisoikeusjulistuksen säännöksiä.

Suomessa yhteiskunnallisen kehityksen, myös hyvän perhepolitiikan, pahin este on laittomat yleissitovat TES-sopimukset.

Nim. merkki poliittinen kiinnitti aiheellisesti huomiota siihen, että Poliittinen tarkkailija ei ollut ottanut laajemmin esille Persujen perhepoliittisia linjauksia, joita aivan ilmeisesti ollaan mietitty persujen piirissä myös nykyisen alhaisen syntyvyyden näkökulmasta.

Toistaiseksi Persujen perhepoliittiset linjaukset ovat kuitenkin valitettavasti jääneet turhan muukalaisvihan vouhkaamisen varjoon, vaikka Persujen puheenjohtaja on ihan henkilökohtaisesti esimerkillisesti osallistunut Suomen kansantuotteen kertymän kasvattamiseen omien monien jälkeläistensä muodossa.

Minulle on syntynyt sellainen käsitys, että tulevissa presidentinvaaleissa Persujen Laura Huhtasaari saattaa vielä olla raikas ehdokas.

Lauralla on itsellään muistaakseni kaksi lasta ja hän on ollut kovasti kiinnostunut myös koulutusasioista. Puuttuu vain se, että Halla-aho lieventää maahanmuuttoon liittyviä linjauksiaan, niin meillä on Laura Huhtasaari toisella kierroksella presidentin vaaleissa.

Lauran ulkoisessa olemuksessa ei ole mitään vikaa ja Laura ei kyllä ihan äkkiä jää keskusteluissa hiljaiseksi tytöksi.

Laura on myös käynyt Amerikassa Trumpin rukousaamiaisella ja todennut, että kysymyksessä on selvästi karismaattinen ja viriili mies vaikka on jo yli 70 v. Vaimonakin Trumpilla on ihan ulukomualainen erittäin kielitaitoinen ja kaunis malli.

Yhteistä tulevassa Valkoisen Talon neuvottelussa on, että meilläkin on nyt Presidenttinä entinen puolivallaton leskimies, joka kyllä on sittemmin ajautunut avioliiton turvalliseen satamaan itseänsä selvästi nuoremman mutta hyvin edustavan Jenninsä kanssa.

Meilläkin Sauli saisi vähän enemmän ärhennellä noille saamattomille ministereille, että nyt tuo kymmeniä vuosia kestänyt sote-vouhotuskin on syytä lopettaa, koska tulipaloa sammutettaessa ruvettiin vuosiksi keskustelemaan siitä, miten tulipalo sammutetaan.

Ilman 1000-sivun lakikirjaakin se on selvää, etteivät insinööri Terra Sipilän maakuntien hallitukset taatusti tule parantamaan ainuttakaan flunssapotilasta.

Erittäin kalliiksi käyvän ja massiivisen hallinnollisen kaaoksen aiheuttama Maakuntamalli-vouhotus on siis syytä lopettaa ja on syytä keskittyä vain sote-ratkaisuun, joka voidaan toteuttaa yksinkertaisella palvelusetelijärjestelmällä samaan tapaan kuin pankkikortti. Niidenkään käyttöön otossa ei kysytty mitään SAK:n rasvanahkoilta tai AKT:n Piiraiselta.

Palvelusetelijärjestelmän mallia voidaan hakea tähän vaikka Ranskasta, jossa kuka tahansa pääsee tällaisella kortilla hankkimaan tarvitsemansa terveyspalvelut laidasta laittaan 25 euron hinnalla, josta valtio vielä palauttaa potilaalle 70%:a.

Tästä erinomaisesta Ranskan mallista lähes joka viikko erittäin kaunis toimittaja Florence Villemont kertoo ilmaisella kaapelikanavalla.

Kun Ranskassa tästä asiasta puhutaan, niin ei siellä koskaan pyydetä jotain yliopiston perustuslakiasiantuntijaa kuten esim. punavihreiden sos. prof. Heikki Hiilamoa tai ammattiyhdistysliikkeen, hallituksen ja opposition edustajia joka päivä jankuttamaan, pitääkö sairauksia hoitaa kunnallisessa tai yksityisessä laitoksessa.

Eihän tällaisia YLE:n järjestämiä poliittisia huutokeskusteluja kukaan järkevä ihminen jaksa vuodesta toiseen kuunnella ja katsella.

Saa nähdä, millaisilla mietteillä Kuningas Sauli tulee kohta Valkoisesta Talosta takaisin.

Toivottavasti Sauli ei Trumpin kanssa kuitenkaan ala esitellä, että meilläkin on entisistä presidenteistä näköispatsaiden sijasta tehty huomaamattomia maamerkkejä ja näköispatsaat siirretty mielellään vähän syrjään.

Suuremmalti ei myöskään kannata alkaa kehuskelemaan sillä, kun meillä valtion yhtiö Fortumkin on päättänyt sulkea tarpeettomina jopa hyväkuntoisina pidetyt kivihiilen varassa toimivat varavoimalatkin.

Voisi tulla hieman hankala keskustelu, kun muistaakseni Pensylvaniassa on juuri avattu kaksi Obaman sulkemaa isoa hiilikaivostakin ja onnellisilla ihmisellä alkaa taas olla sielläkin töitä.

Valkoisessa Talossa Saulikin saisi kovat pisteet ja muutamia häivehävittäjiä tulisi varmasti lahjaksi, jos Sauli tajuaisi todeta tulevissa neuvotteluissa, että meilläkin tuo viheliäinen EU byrokraattien kiihkoilu ja globalisaatio on vienyt työttömyyskortistoon jo noin 420 000 henkilöä eli noin 15% koko työvoimasta.. Se on melkein Euroopan ennätys.

ValtuutettuRe: Synnytystalkoot hirvittää demuja25.8.2017 22.20
Jenkeillä The Donald Juankoskella The Heikki.

poliittinen tarkkailijaRe: Synnytystalkoot hirvittää demuja28.8.2017 0.45
Poliittinen tarkkailija on tyytyväinen, että VAPAAssa käynnistämäni keskustelu ns. Panovarasta ja 10 000 euron suuruisesta "panorahasta" näyttää vihdoin käynnistäneen laajemman keskustelun Suomen kelottuvasta hoivayhteiskunnasta.

On järkyttävää havaita, että millaisen ryöpytyksen kohteeksi etenkin naispuoliset demut ottivat puheenjohtajansa Antti Rinne raukan, kun Antti innostui käyttämään värikästä kuvakieltä ja innosti ihmisiä vain "lapsentekotalkoisiin". Mitähän pahaa tuossakin Antin ilmauksessa oikein on?

Nähtävästi Kepulandiassa asiat on nykyään viety jo niin pitkälle, että missään asiassa ei nykyään saada enää mitään aikaiseksi, koska meillä istuu eduskunnassa ns. parlamentaarinen perustuslakivaliokunta, jonka tehtävänä näyttää olevan estää kaikkien positiivisten muutosten aikaansaaminen kelottuvassa Kepulandiassa.

Kepulandian jähmettynyt ja kelottunut yhteiskunta on varmistettu vielä sillä, että perustuslakivaliokunta aina päätöksiä tehdessään nojautuu muutamaan harvaan ns. "perustuslakiasiantuntijaan".

Tällaisessa tilanteessa ainoa mahdollisuus saada kehitystä aikaiseksi on se, että kissa nostetaan ns. pöydälle ja aletaan puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Jos me vähänkään ollaan itsellemme rehellisiä, niin me emme tietenkään silloin puhu mistään kestävyysvajeesta vaan siitä, että Suomeen on jo pitkään syntynyt liian vähän uusia suomalaisia. Eduskunnan ja perustuslakivaliokunnan siunauksella perustuslakivaliokunta on siis päättänyt kelottaa Kepulandian.

Iltalehden kolumnisti Mika Koskinen oli jo haastatellut sosiologejakin, jotka olivat päätyneet havaintoon, että "suomalaisista on tullut itsekästä ja mukavuudenhaluista porukkaa, joka ei halua lapsia riesakseen".

Mika Koskinen ihmettelee asiaa vielä seuraavasti:

"Kummallista sen sijaan on, miten vähän itse ongelmasta, Suomen ennätysalhaisesta syntyvyydestä, puhuttiin ja puhutaan. Aika kauas on tultu, kun kansakuntamme tulevaisuuden kannalta näin isosta asiasta ei päästä kunnolla keskustelemaan. Puhe pyöri etupäässä Rinteen sananvalintojen ympärillä."

Meillähän on nykyään kaikenlaisia konsultteja, personal tranereitä ja perheneuvojia, mutta kuitenkin tulokset tuntuvat olevan tuolla makuuhuoneen puolella erittäin heikot, eikä meillä ole kehumista enää noiden avioliittojenkaan kestävyyden osalta.

Suunnilleen puolet solmituista avioliitoista päätyy nykyään eroon ja jo yli 10% kansasta on menettänyt luottotietonsa ja jopa Helsingin vastavalitulla suositulla ja vapaamielisellä piispallakin on ulosotossa jo ainakin 350 000 euroa.

Pääministerillä asiat ovat kuitenkin hieman paremmin, kun omaisuus on turvassa ns. vakuutuskuorissa, joissa sinänsä ei ole kuitenkaan mitään laitonta, vaikka vasurit ovat tätäkin yrittäneet jankuttaa.

Kaikesta kuitenkin näkee, etteivät uusavuttomat suomalaiset osaa enää tehdä lapsia ja eihän se mikään ihme olekaan, koska nykypäivänä lapsetkaan eivät kuulemma enää osaa juosta tai hiihtääkään ilman ohjausta.

Onkohan meillä menty uusavuttomuudessa jo niin pitkälle, että tavallisissa perheissä ei enää osata tuota maailman mukavinta ja luonnollistakaan asiaa eli lasten tekoa? Minä voin sen kyllä sanoa, että kyllä luonto tikanpojankin puuhun ajaa ja ihminenkin oppii ajamaan jopa polkupyörällä, kun vain harjoittelee tarpeeksi.

Kansainvälisissä urheilukilpailuissa ei pärjätä muissa kuin jotenkin formulakisoissa. Nämä eivät ole kuitenkaan terveen ja kehittyvän yhteiskunnan merkkejä.

Iltalehden tavallisesti asioista hyvin perillä oleva toimittaja Mika Koskinen on Poliittisen tarkkailijan tapaan kiinnittänyt huomiota siihen, että Terra Sipilän meneillään olemassa hallitusohjelmassa ei millään tavoin oltu puututtu Suomen todella surkeasti kehittyneisiin syntyvyyslukuihinkaan.

Väestöpoliittisesti välinpitämättömästi Terra Sipilä oli oudossa "Suomi kuntoon" prosessikaaviossaan vain todennut, että Suomen silloinen työllisyysaste täytyy saada nousemaan hallituskaudella 69%:tä prosentista 72%:iin.

Koska insinööri Terra Sipilä ei näköjään ollut hahmottanut omassa prosessikaaviossaan Suomen kansan kokonaisuuksia, niin minä voin hieman opastaa Terra Sipilää tuossa Suomelle aina niin kohtalokkaassa prosenttilaskussa.

Puhuessaan Suomen työllisyysasteesta Terra Sipilä ei tietenkään kertonut, mistä hän oli repäisyt nuo prosenttilukunsa.

Tilastokeskuksen mukaan meillä oli vuonna 2016 työllisiä (15-64 vuotiaita) yhteensä 2 448 000, joka tarkoittaa sitä, että meillä vastaavan ikäisten koko työvoima oli siis 3 563 300 ja näistä oli työttömänä 237 000 henkilöä.

Piilotyöttömiä meillä oli vuonna 2016 155 000 ja heidän lisäkseen erilaisessa työkoulutuksessa 38 000 henkilöä. Todellisten työttömien määrä oli siis järkyttävät 430 000 henkilöä. Ja näistä varmuudella yli puolet ajautuu ennen pitkää työvoiman ulkopuolelle ja syrjäytyy eri tavoin.

Näiden työttömien lisäksi meillä oli sitten vielä kokonaan työvoiman ulkopuolella jo 1 424 000 henkilöä, joista valtaosa oli eläkeläisiä.

Kun syntyvyys on pienempää kuin kuolleisuus niin kantasuomalaisten määrä ja myös työvoiman määrä väkisinkin laskee.

Vuonna 2010 Suomessa oli eläkeläisiä yhteensä 1 463 835. Kun eläkeläisiä oli vuonna 2016 yhteensä 1 558 900, niin kuudessa vuodessa 95 065 henkilöä poistui eläköitymisen kautta työmarkkinoilta ja tämä kehitys on ollut kiihtyvä.

Kun syntyvyys on jyrkästi laskenut viime vuosina, niin voidaan arvioida, että eläköitymisen kautta Terra Sipilän hallituskaudella mahdollisesti jopa 150 000 henkilöä poistuu eläköitymisen kautta työmarkkinoilta.

Pelkästään eläköitymisen kautta Suomen työvoima siis laskee noin 3 400 000 henkilöön, joten Terra Sipilän tavoittelema vaatimaton 3%-yksikön työllisyysasteen nousu johtaa vain siihen, että työllisten käsien määrä itse asiassa laskee ja työttömyys sekä eläkekulut vain entisestään kasvavat.

Nythän meillä on jo sellainen tilanne, että useissa Itä-Suomen kunnissa jo yli 50% ihmisistä on eläkkeellä. Nykyään eläkeläisten osuus yli 16-vuotiasta on Kepulandiassa keskimäärin jo 32%:ia. Missään muussa sivistysmaassa ei ole tällaista väestöjakautumaa.

Jyrkästi laskevien työtätekevien käsien määrää ei voi korvata millään muulla kuin lisäämällä syntyväisyyttä tai maahanmuuttoa.

Kepulandian yleissitovat TES sopimukset ja tiukentunut maahanmuuttopolitiikka pakkopalautuksineen pitävät huolen siitä, ettei maahan muuton kautta työtätekevien käsien määrä Suomessa kasva, ellei nopeasti muuteta Kepulandian tammikuun 1942 kihlauksessa sovittuja ja jo kauan sitten aikansa eläneitä ajatusmalleja.

Terra Sipilän nykyinen hallitushan ei ole enää pitkiin aikoihin täyttänyt parlamentaarisia pelisääntöjäkään, vaan kysymyksessä on selvästi eräänlainen perustuslaillisesta kriisistä johtuva hätätilahallitus eli toimitusministeriö, jonka eväät voivat hyvinkin olla syötynä lopullisesti tulevien presidentinvaalinen jälkeen.

Uuden tulevan hallituksen onkin syytä jo heti hallitusohjelmaan kirjata 10 000 euron suuruinen "panoraha"? jokaisesta uudesta syntyvästä suomalaisesta lapsesta.

Koska jokainen uusi syntyvä suomalainen lapsi johtaa hänen elinaikanaan noin 2 milj. euron suuruiseen bruttokansantuotekertymän kasvuun, niin sen perustella voi arvioida, millainen positiivinen tai negatiivinen vaikutus syntyvyydellä on Kepulandian tulevaan ns. hyvinvointiin.

Alla on nyt alustava laskelma, joka perustuu siihen, että vuonna 2017 Suomen syntyvyys 100 ??vuotisjuhlavuonna? jää historian alhaisimmalle tasolle eli vain noin 49 000 (kohtalaisen varma arvio vuodelle 2017) uuteen suomalaiseen.

Suuret kiitokset tämän Juhlavuoden kunniaksi Terra Sipilälle mm. kepuloisten juhlavuoden kunniaksi suoritetusta valtakunnan tärkeimmästä kärkihankkeesta eli Terrafamesta, johon valtion rahaa on kaikkineen upotettu jo noin 1 500 000 000 EUR ilman mitään takaisinmaksuaikaa:

Syntyvyys, ?panoraha? ja BKT:n muutoksen skenaariot:

 45 000 lasta BKT:n muutos n. -8 miljardia EUR verrattuna v. 2016

 49 000 lasta Nykyinen BKT n. 215.6 miljardia EUR

 55 000 lasta BKT:n muutos n. +12 miljardia EUR
?Panoraha? 6 000 x 10 000 EUR = 60 milj. EUR

 60 000 lasta BKT:n muutos n. +22 miljardia EUR
?Panoraha? 11 000 x 10 000 EUR = 110 milj. EUR

 65 000 lasta BKT:n muutos n. +32 miljardia EUR
?Panoraha? 16 000 x 10 000 EUR = 160 milj. EUR

Yllä esitettyjen alustavien laskelmien perusteella havaitaan, että suhteellisen pienillä panoksilla (ns. "panovara") voidaan merkittävästi lisätä vähänkin pitemmällä tähtäyksellä hyvinvointia myös Kepulandiassa, jos panokset käytetään oikein ja yhteiskunnassa arvot ovat kohdallaan.

Jos laskemme ?panorahan? kansantaloudellisen kannattavuuden, niin esim. 10 000 EUR sijoitus uuteen suomalaiseen johtaa siis noin 2 milj. EUR:n kansantuotteen kertymän lisäykseen eli 20 000% kansantaloudelliseen kannattavuuteen. Tätä sopii vaikka pipo päässä verrata esim. Terrafamen valtion katastrofihankkeeseen, jossa ei ole mitään takaiinmaksuaikaa. Kyllä näistä luvuista alakoululainenkin näkee, mikä on järkevämpi vaihtoehto kansantaloudellisesti.

On merkille pantavaa, että eilisessä Hesarissa kuvattiin myös Venäjän Karjalan oloja kohtalaisen laajasti. Sikäläisissä elinoloissa ei juuri ollut hurraamista, koska ihmiset joutuvat elämään siellä vain 550 euron keskiansioilla per kk ja eläkeläisille maksetaan vain 250 euro/kk. Tämä tulotaso ei valitettavsti paljon poikkea Suomen puolella itärajaa olevien ihmisten tulotasosta.

Kuitenkin sielläkin on havaittu, että nuorissa on tulevaisuus ja valtio maksaakin toisen lapsen syntymisestä 7 100 EUR:n palkkion. Tästä syystä esim. Petroskoissa näkee paljon raskaana olevia naisia ja lastenvaunuja työntäviä pareja.

Kun katsoo elinolosuhteita Suomen itärajan molemmin puolin, niin on hämmästyttävää, että itäisissä osissa suureksi osaksi eläköityneen väestön elinolosuhteet siis muistuttavat suuresti Venäjän Karjalan tilannetta.

Kuitenkin tässäkin tilanteessa Terra Sipilä oli asettanut entisen kepuloisen pääministeri Esko Ahon selvittelymieheksi ns. Silta-projektiin, jossa on selvitetty, miten vauraan Lounais-Suomen asioita on lähdettävä hoitamaan.

Luulisi, että kepuloisia huolettaisi myös köyhyys- ja eläkeläisloukkuun pudonneen Itä-Suomen asiat.

Hyvä esimerkki tästäkin on kuntaministeri Anu Vehviläisen epäonnistunut Savonlinna-Pieksämäki radan vaiheeseen jätetty epäonnistunut 42 milj. euron siltarumpuinvestointi ja Savonlinnan kaupungin täydellinen tuhoamainen mm. yliopistosekoilussa siitäkin huolimatta, että jopa Putin mielellään nykyään vierailee Savonlinnassa.

Tässä yhteydessä on hyvä palauttaa mieliin kaikille suomalaisille rakkaan edesmenneen Simo Salmisen edelleen hyvin ajankohtaiset laulut:

Rotestilaulu:
https://www.youtube.com/watch?v=hXSzIpw48Yk

Pornolaulu:
https://www.youtube.com/watch?v=p863xmUdclI

Ruotsilta tuli taas tänään 3-0 turpiin lastentekotalkoissa, kun Ruotsin kuningashuone ilmoitti, että entinen villikko Prinsessa Madeline saa jo kolmannen lapsensa.

Suomessa taidettiin tehdä iso virhe, kun Suomesta tehtiin tasavalta, eikä meille valittu kuninkaaksi Väinö I:stä.

Muutoinkin Ruotsissa tehdään nykyään lapsia ihan toiseen tahtiin kuin Suomessa. Vuonna 2016 Ruotsissa syntyi 117 435 lasta ja kuolleita oli 90 982. Ruotsin luonnollinen väestön kasvu ilman maahanmuuttoa oli siis 26 443. Ei ole kumma, että Ruotsi päihittää Suomen lähes kaikissa urheilulajeissakin.

Harmittaa, että Suomen 100-vuotisjuhlavuonna joutuu monessa asiassa toteamaan: Onneksi olkoon Ruotsi!!!

eskimoRe: Synnytystalkoot hirvittää demuja30.8.2017 18.28
trumppi kehotti saulia järjestämään synnytystalkoot, kertoi salelle ruotsin vaikutuksesta syntyvyyteen. saulikin keksi rakentaa muurin ruotsin rajalle, mutta muurarit hukkuivat, kun ei kukaan muistanut ruotsin ja suomen välissä olevaa lätäkköä



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: