Keskustelu

Kamreerin alkuPoliisitutkinnan kesto28.8.2017 7.56
Eikö poliisitutkinnan kestosta pitäisi tehdä valitus. Oikeuskanslerin virasto tai Eu ovat velvollisia tutkimaan oikeuden toteutumista Juankoskella.
Merkillistä on myös se, ettei KHO anna mitään päätöstä Juankosken oikaisupyyntöön. Aikaisemmassa päätöksessä on tosin sanottu, että päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa, mutta siitä huolimatta oikaisupyyntöön pitäisi vastata.

Maalle ei ole hyväksi se, että luottamus oikeuslaitokseen rapistuu.

eskimoRe: Poliisitutkinnan kesto28.8.2017 11.55
taitaapi olla polliisilla muutai tekemistä, kuin kuunnella räkättien laulua

juristin alkuRe: Poliisitutkinnan kesto28.8.2017 16.35
Kamreerin alkulta hyvä havainto.

Kyllä New Stromsin toimesta on eri tahoilta asiaa jo tiedusteltu, mutta Eduskunnan oikeusasiamies totesi jo noin 1.5 vuotta sitten, ettei heidän konttorissa asiaa tutkita, kun asia on jo Kuopion poliisissa tutkittavana.

Kuopion poliisilla ei taas ole ollut tutkintapäälliköitä kuin vain ajoittain, eikä muitakaan sellaisia tutkijoita, jotka tutkivat rikoksia.

Tiettävästi poliisista asiaa on tiedusteltu myös Kuopion kaupungin lakimiehiltä, mutta Kuopion kaupungin lakimiehillä on ollut kovat kiireet parkkisakkovaltusten ja lasten kiireellisten huostaanottojen kanssa. Mamuistakin on jatkuvasti valitettu.

Hävettää, että Presidentti Sauli Niinistö julkisesti on tänäkin 100-vuotisjuhlavuonna useasti todennut, että Suomi on mallikelpoinen oikeusvaltio.

Tosiasia kuitenkin on, että Suomen ns. "oikeusvaltion" periaatteet näyttävät olevan samat kuin Venäjällä eli virkamiehet ovat aina oikeassa, vaikka tekisivät mitä tahansa voimassa olevissa laeissa todettuja rötöksiä tai jättävät toimeenpanematta oikeuslaitoksen määräämiä toimia.

Oikeusvaltiosta voidaan puhua silloin, kun rötösten tekijät riippumatta heidän mahdollisista poliittisista kytkennöistään myös saatetaan asianmukaiseen vastuuseen tekosistaan.

KHO on todennut, että Juankosken kaupungin viranomaiset ovat myöntäneet laitonta valtiontukea Premium Boardille sekä Biolämmölle suunnilleen 10 milj. euroa.

Kyseiset päätökset ovat olleet lopullisia, joita kaikki osapuolet on määrätty kunnioittamaan.

KHO on siis määrännyt näihin asioihin liittyvät päätökset kumottaviksi ja EU:n komissio on vielä tänä keväänä vahvistanut, että KHO on toiminut asiassa oikein.

EU:n SEUT sopimuksissa todetaan selvästi, että kielletty valtiontuki on perittävä tuen saajalta takaisin.

Koska perintätoimiin ei ole ryhdytty, niin rikoksia on viranomaisten toimesta vain tahallaan jatkettu.

Yleensähän oikeusvaltioissa sitä pidetään raskauttavana, kun rikollista toimintaa vain jatketaan, vaikka siitä olisi annettu jo lainvoimainen tuomiokin.

Nämä pelisäännöt eivä "jostain syystä" näytä toimivan Kuopiossa. Tilanne muistuttaa vahvasti ns. Kittilän tapausta, joka on oikeuskanslerin tutkinnassa ja syyteharkinnassa.

Tämä Juankosken tapaus vaikuttaa Kittilän tapausta vakavammalta, koska asiaan näyttää kytkeytyneen ainakin valtion ja kunnan viranomaiset, viivyttelyjen osalta myös KHO ja Kuopion poliisi.

Kyllä tämä asia selvästi kuuluu oikeuskanslerin pöydälle aivan asiakirjapinon päälle, koska asiakokonaisuuden johdosta koko Suomen oikeusvaltion toimivuus on valitettavasti joutunut naurunalaiseksi.

Kamreerin alkuRe: Poliisitutkinnan kesto28.8.2017 17.58
Nyt ei auta muu kuin kiirehtiä asiaa EU:n kautta.
Tämä alkaa käydä esimerkiksi rakenteellisen korruption hyväksynnästä Suomessa.
Todettu ja tuomittu rikos jää hyväksyttäväksi ja rikoksentekijät eivät menetä edes rikoksella hankittuja hyötyjä.

Aika pahalta tuntuu, kun makkaravarkaat kärsivät tuomionsa nöyrästi samaan aikaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: