Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniTuli erimielisyyttä5.9.2017 9.54
Keskustelimme illalla vaimon kanssa siitä, mitä tekisimme, jos voittaisimme lotossa isomman summan.
Ehdotin muuttoa Kuopioon ja asunnon ostoa sieltä. Vaimo taas halusi itselleen uudet kengät, vaikka entisiäkin on lukemattomia ja täysin ehjiä.

Lopulta riita kasvoi niin, että sain mennä nukkumaan olohuoneen sohvalle.

Olisin varmaan unohtanut koko jutun, jos en ensi töikseni olisi avannut aamulla Savon Sanomia ja lukenut, miten monta mieltä suomalaiset ovat niinkin etäisestä onnen hetkestä kuin valtion talouden kääntymisestä voitolliseksi. Useimmat haluaisivat lyhentää velkaa ja harvemmat ostaa tavaraa.

Olen aika tyytyväinen tähän päivään. Lottovoitto näyttää etäiseltä ja valtion velkaantumisen loppuminenkin on kovin kaukainen haave.
Tasaiset onnen täyttämät päivät näyttävät jatkuvan.

eskimoRe: Tuli erimielisyyttä5.9.2017 18.28
tee päiviys akalle, eli tuha on ruveta vanhaa kouluttamaa, hommaa valmiiksi koulutettu tilalle

alan kolmas miesRe: Tuli erimielisyyttä7.9.2017 1.31
Näyttää siltä, että nyt Juankosken keskustan virallinen ääni on tullut modernisti hieman "kaapista" ulos ja paljastanut itsestään ja myös avioelämästään asioita, jotka ansaitsevat laajastikin lukijoiden huomion. Virallisen äänen kommentissa on myös monia muita tärkeitä valtakunnallisia paljastuksia ja havaintoja.

Minä arvostan sitä, että virallinen ääni ei ole raportoinut viisaan vaimonsa kanssa käymästään keskustelusta Seiska-lehteen, jonka sivuille monet Suomen johtavat ja kaapistakin ulos tulleet poliitikot ovat omilla lausunnoillaan tai toilauksillaan päässeet.

Tällä lausunnollani viittaan vain esim. punavihreiden tuoreeseen puheenjohtaja Touko "Kenkä" Aaltoon, joka näyttää Seiskassa esiintyvän nykyään jo lähes yhtä usein kuin Nykäs Matti ja persujen Hakkaraisen Teuvo.

Omien havaintojeni mukaan lähes pommin varmasti avioliitossa mies raukka voi riitautua rakkaan vaimonsa kanssa ja joutua nukkumaan sohvalla kolmesta keskeisestä keskusteluaiheesta:

 raha-asiat
 alkoholin käyttö
 seksi

Kun näitä asioita tarkemmin pohtii, niin kysymyksessä on tietysti ihmisen ihan normaalit perustarpeet. Siksi näistä asioista keskusteltaessa täytyy olla hyvin varovainen ja on hyvä antaa myös joskus periksi.

Kokemukseni perusteella raha-asiat on varmin riidan siemen ja sävyisää yhteiseloa kalvava pitkäkestoinen kahden ihmisen välinen asia.

Joissakin avioliitto-oppaissa sohvalla mielenosoituksellisesti nukkumista ei suositella, mutta onhan se myös toisinaan tehokas marttyyriksi heittäytymisen keinokin.

Aika usein myös raha-asioita koskeva epäsopu on voitu tehokkaasti tasoittaa sillä, että sohvassa nukkumisen sijasta onkin, sitten otettu käyttöön intohimoinen seksi.

Monessa tapauksessa tällaisen epäsovussa alkaneen mutta seksikkäästi päättyneen illan jälkeen on sitten aamulla selvästi mukavampi herätä kahville kuin sohvalta heikosti nukutun yön jälkeen tukka pörröllä. Sellainen näky viisaankin vaimon silmissä voi olla hyvinkin vain vielä omiaan jatkamaan riitaa.

Minä vähän ihmettelen kahta asiaa eli sitä, miksi virallinen ääni vielä unelmoi isommasta lottovoitosta, jolla ostaisi kalliin asunnon mahdollisesti Kuopiosta ja samalla kiristäisi ehkä perheen raha-asiat aivan äärimmilleen, jolloin virallisen äänen viisaalle vaimolle ei jäisi enää rahaa uusiin kenkiin.

Virallisen äänen olisi ollut hyvä tiedostaa, että syntyessään Suomen Pohjois-Savoon virallinen äänikin on jo saanut lottovoiton, koska kansan syvät rivit tietävät sen tosiasian, että Suomeen syntyminen on jo sinänsä lottovoitto. Ja Pohjois-Savoon syntyminen jo melkein kaksinkertainen lottovoitto.

Jos nyt virallinen ääni vielä unelmoi jopa kolmannesta lottovoitosta, niin virallisen äänen viisas vaimo on saattanut pitää virallista ääntä myös ahneena, joka on sitten johtanut sellaiseen kärhämään, että virallinen ääni on joutunut nöyryyttävästi yöksi sohvalle nukkumaan.

Vaikka virallinen ääni on selvästi kultivoitunut mies ja arvostaa syvästi vaimoaan, niin näyttää kuitenkin siltä, että virallinen ääni ei ehkä ole tiedostanut vielä sitä, kuinka tärkeitä kengät ovat naisille.

Kenkien kanssa ei pidä leikkiä, koska Amerikassa muistaakseni joku entiseen presidentti Bushiin tyytymätön islamisti heitti häntä jossain lehdistötilaisuudessa kengällä, jota pidetään pahimpana häväistyksen osoituksena.

Aikoinaanhan Neuvostoliiton pääministeri Nikita Hrutshov tehosti puheitaan YK:n yleiskokouksessa ja koputteli puhujakorokkeen pöytää selvästi melko heikkolaatuisella kengällään.

Minä olen joskus oppinut noista miesten kengistä sen, että "herrasmiehellä" on aika usein huonot kengät.

Tämä tosiasia tuli todistetuksi, kun muistaakseni Tanskan prinssin kengät oli kuvattu jo 1960-luvulla eräässä hyvinkin juhlallisessa tilaisuudessa, kun prinssi oli nostanut toisen jalkansa toisen jalan päälle, jolloin valokuvassa näkyi prinssin kengän pohjassa ollut iso reikä.

Havaittuani tämän asian, olen aina kiinnittänyt huomiota miesten kenkiin ja olen koettanut välttää liian hienoja kenkiä. Tosin yhdessä vaiheessa pidin mustia nahkapohjaisia Topman kenkiä kaikkein parhaimpina kenkinä, kunnes sitten häämatkalla Roomassa havaitsin, että kyllä ne italialaiset Ballyn kengät olivat huomattavasti hienommat. Niitä pidinkin sitten muistaakseni jopa 20 vuotta. Taitaavat olla vieläkin jonkun kaapin nurkassa hätätilaa varten.

Punaviherpipertäjien Touko "Kenkä" Aalto joutui taannoin lehdistön palstoille erittäin kalliiden kenkiensä vuoksi.

Tästä saattoi päätellä, että Touko ei ole sivistynyt herrasmies. Kun Touko jäi lehdistössä tästä asiasta kiinni, niin Touko marssi välittömästi Kenkä Marskin alennusmyyntiin ja osti sieltä maineensa palauttamiseksi ns. ALE halpis kengät.

Valitettavasti Touko oli tässä kyllä jo myöhässä ja kansan syvät rivit ovat kyllä jo tietoisia, mistä on Toukonkin kohdalla kysymys.

Maailman mittakaavassa "Kenkä" Toukon toilailut eivät ole merkittäviä. Paljon merkittävämpi asia ja suorastaan koko Amerikan poliittista järjestelmää horjuttava asia on, kun Amerikan vasemmistolaiset kärsittyään rökäletappion Donald Trumpille keksivät nyt hirmumyrsky Harveyn iskettyä Texasiin, että Donaldin Melania vaimolla oli korkeakorkoiset kengät jaloissaan, kun hän nousi Amerikan presidentin lentokoneeseen lähtiessään Donaldin kanssa tutkimaan Harveyn aiheuttamia vahinkoja Texasissa.

Koska tästäkin asiasta paikalliset demut nostivat ison kansainvälisen mekkalan, tarkistin netistä, millaisissa kengissä Melania esiintyi Texasin kuvernöörin vieressä lehdistötilaisuudessa Houstoniin saavuttuaan. Hänellä näytti olevan jaloissaan aika tavalliset mutta siistit valkoiset lenkkarit. Panin senkin merkille, että Texasin kuvernööri liikuskeli rullatuolilla.

Virallinen ääni oli sohvalta herättyään lukenut Mullikka Bladetin, jossa oli raportoitu suomalaisten erilaisista mielihaluista.

Virallinen ääni oli havainnut, että mielipiteet jakaantuivat laajassa kirjossa. Tutkimuksessa moni halusi lyhentää valtion velkaa, mikä onkin ollut Terra Sipilän hallituksen yksi keskeisimpiä tavoitteita. Tässä mielessä Terra Sipilän poliittinen sanoma on mennyt näköjään hyvin läpi.

Kun valtion velkaa tarkastelee, niin sen osalta voidaan todeta, että missään maailman kolkassa ei ole sellaista valtiota, joka on velaton.

Tästä asiasta mm. Helsingin Yliopiston kansantalouden prof. Vesa Kanniainen on jo monta vuotta sitten kirjoittanut kriittisen puheenvuoron Hesariinkin, jossa hän on todennut, että valtion velan härkäpäinen lyhentäminen ei ole kansantaloudellisesti järkevää.

EU:n taholla on asetettu valtiovelan ohjearvoksi 60%:a bruttokansantuotteesta.

Suomessa valtiovelan määrä oli 2016 63.6%:a BKT:sta. Euromaissa valtion velka oli vuonna 2016 91.2% ja kaikissa EU-maissa keskimäärin 84.3%. Partiopojan tapaan Kepulandia näköjään pyrkii lähes velattomaksi maaksi kuten Luxemburg tai Viro, jossa sosiaaliturva on aivan toisella tasolla kuin Suomessa.

Todettakoon myös, että prof. Roope Uusitalo Jyväskylän Kauppakorkeakoulusta on myös selvittänyt IMF:n tietojen perusteella, että Suomella ei ole mitään hätää velkojen kanssa, koska nettovelkojen osalta Suomi on 7. varakkain maa tilastoiduista maista.

Norja on tämän listan kärjessä ja sitä seuraa viisi varakasta öljymaata ja niiden jälkeen listalla on siiten jo heti Suomi.

Suomen todellinen kansantaloudellinen ongelma on kuitenkin se, että Suomen julkiset menot bruttokansantuotteesta ovat kirkkaasti kaikkein korkeimmat EU-maista yhdessä Ranskan kanssa vuonna 2016 (vuoden 2015 luku suluissa):

 Suomi 56.1% (57.0%)
 Ranska 56.2% (56.7%)

Kepulandian korkeiden julkisten menojen johdosta suomalaisten verotaakka on nykyään muodostunutkin kestämättömän korkeaksi ja Kepulandiassa joudutaan jo seuraavalla hallituskaudella käynnistämään todelliset verotalkoot.

On hämmästyttävää, että Suomessa verokeskusteluakin käydään vain pieni- ja suurituloisten veroista, kun Suomen yleisti korkeata verotusastetta on laskettava ainakin noin 10%:lla.

Kepulandiassakin meidän on ruvettava katsomaan, minne suomalaisten veroeurot meillä oikein menee.

Jotta tämä keskustelu saadaan käyntiin samaan tyyliin kuin "synnytystalkoot" tai muut hyödylliset asiat, niin minusta on paikallaan nyt ottaa esille myös Suomen EU-maiden korkein maataloustuki, joka liittyy osaltaan myös siihen, että Suomessa terveydellisesti imeväisyysiän jälkeen haitallisesti jatkettu maidon juonti on meillä kansainvälisten tilastojen ylivoimaisessa kärjessä.

Suomessa maataloustuki on kepuloisten salatiedettä, josta Suomen kansaa ei haluta avoimesti tiedottaa ja tämä seikka myös estää Suomen tämän tärkeän elinkeinosektorin (maatalouden) asianmukaisen kehittämisen ja nykyaikaistamisen.

Maataloustuen osalta ongelmana on, että meillä on sekä kansallista että myös EU:n maksamaa maataloustukea ja valtion taholta maataloustukea maksetaan kaikkiaan 10 valtion budjetin momentin perusteella.

Tästä syystä tavallisten ihmisten ei ole mahdollista seurata maataloustukien kokonaismäärää. Kuvaavaa tälle asialle on, että tultuaan pääministeriksi esim. Terra Sipilä ei tiennyt itse, mikä on Suomen maataloustuen määrä.

Näiden suorien tukien lisäksi maataloustuotteille maksetaan meillä tuontisuojan osalta vielä ns. hintatukea, jonka suuruudesta ei ole olemassa selkeitä tilastoja, mutta asiantuntijat ovat arvioineet, että tämän tuen määrä on noin 1 miljardi euroa vuodessa.

Vuosina 2010-2018 Suomen kohdistettu maataloustuki on esitetty alla. Sulkuihin olen merkinnyt EU:lta Maa- ja metsätalousministeriöön maksetun maataloustuen määrän (1000 milj. EUR)

 2010 3 539 (840)
 2011 3 592 (844)
 2012 3 544 (853)
 2013 3 435 (854)
 2014 3 520 (580)
 2015 3 523 (1 101)
 2016 3 313 (935)
 2017 3 424 (855)
 2018 3 380 (768)

On huomattava, että esim. Ruotsissa on kokonaan jo luovuttu kotimaisen maataloustuen jakamisesta.

Kun maatalousyrittäjien lukumäärä on Suomessa koko ajan vähentynyt, niin yhtä yrittäjää kohti laskettu maataloustuki on kasvanut vuosina 2010-2018 melko selvästi, kuten alta selviää (keskimääräinen tuki vasemmalla ja yrittäjien määrä suluissa):

 2010 45 050 EUR (78 558)
 2011 47 276 EUR (75 980)
 2012 48 329 EUR (73 333)
 2013 48 764 EUR (70 445)
 2014 51 865 EUR (67 859)
 2015 54 806 EUR (64 277)
 2016 53 388 EUR (62 055)
 2017 57 066 EUR (60 000 ennuste)
 2018 57 287 EUR (59 000 ennuste)

Vaikka maatalousyrittäjille on maksettu vuosikymmenet nykyisen tasoista ehkä kaikkiaan noin 4 miljardin euron suuruista maataloustukea, niin Suomen maatalous ei ole ollut missään vaiheessa kannattavaa liiketoimintaa keskimäärin tilastojen valossa. Kyllä tuollainen "maatalous ja kehitysaluetuki" kelpaisi oikein hyvin myös Kuopiolaiselle NS:n Start up-yritykselle.

Tällöin on selvää, että tällaista kiveen hakattua maatalouspolitikkaa ei voida enää jatkaa. Korkea maataloustukin onkin ohjattava siten, että ala muuttuu vähitellen kannattavaksi.

Ainoa tapa saada ala kannattavaksi on hyvin monialainen tuotannon suunnan muutos. Tavoitteena on oltava ei korkea ruokahuollon kotimaisuusaste vaan pyrkimys tuottaa ns. brandituotteita kansainvälisille markkinoille. Jaettavat nykyiset tukirahat riittävät tähän erinomaisen hyvin.

Tässä samassa yhteydessä on myös paikallaan tarkastella kuntien valtionosuuksia.

Näillä osuuksillahan pyritään tasaamaan elinolosuhteita ympäri Suomen niemen. Nykyisin voimassa oleva vuodelta 2009 oleva laki valtionosuuksista ei ole vielä kovin vanha, mutta sen perusteet nojaavat hyvin pitkälle kepuloisten ikiajat harjoittamaan kehitysaluepolitiikkaan, josta kaikilla on vielä selvästi mielessä esim. joukkomuutto Lapista Ruotsiin töihin 1960-70 luvuilla.

Tuolloinhan Ruotsiin muuttajia oli 20 000-43 000 pahimpina vuosia. Nykyinen siirtolaisuuden tahti pois Suomesta on ollut noin 10 000 henkilön tasoa, josta noin 2 300-3 300 on vuosittain muuttanut Ruotsiin.

Valtiohan maksaa kunnille miljardikaupalla valtiontukia, joista suuri osa on ns. korvamerkittyä rahaa, mutta huomattava osa kunnille maksetaan vain kunnan keräämien kuntaverojen lisäksi normaalin toiminnan kattamiseen.

Kunnissa meillä on itsehallinto ja kunnat voivat suhteellisen vapaasti päättää kuntaveroista ja varojensa käytöstä. Monissa tapauksissa kuten esim. Juankoskella kunnan varojen käytössä ei ole kuitenkaan ollut minkäänlaista hollia.

Eikä Juankoski ole missään tapauksessa ollut holtittomassa rahankäytössään yksin. Kysymys on ollut koko ajan ns. maan tavasta. Kuntaliittokin näyttää olleen vain kuntien keskusjärjestö, jonka oikeastaan ainoaksi tehtäväksi näyttää jääneen vain kuntien käyttämien rahojen kirjaaminen.

Kuntien käyttämien rahojen kirjaamisessakin meillä on ollut Kuntaliiton omistaman tilintarkastusyhtiön eli Audiator Oy:n kohdalla kysymys varsin kyseenalaisesta korruptoituneesta toiminnasta.

Vuonna 2013 Audiator Oy liitettiin kansanväliseen BDO konserniin, mutta Kuntaliitto jäi edelleen BDO Audiator Oy:n osakkaaksi, joka takaa sen, että monien kuntien tilintarkastus ei ole riippumatonta.

Tätäkin asiaa on tutkittu mm. Vaasan Yliopistossa:

"Epäeettisestä tuomittavaan: korruptio ja hyvä veli -verkostot Suomessa" -tutkimuksessa (Vaasan yliopisto 2013) todetaan, että ihmiset eivät enää luota poliittisiin eivätkä taloudellisiin johtajiinsa ja päättäjiinsä.

OECD:n lisäksi kansainvälinen korruptioelin Greco on huomauttanut Suomea kuntavalvonnan puutteesta.

Suomen kuntien hallintoon on omittu vieraita käytäntöjä, missä lain kunnioitus koko ajan vähenee. Kuntaliitolla onkin tässä merkittävä sarka perattavanaan, vaikka ei osallistukaan suoraan kuntien päätöksentekoon - välillisesti toki.

Kuntaliitosta on näet muodostunut etujärjestön sijaan "viranomainen", jonka "tulkintoihin" vedotaan päätöksenteon eri vaiheissa.?

Surullisen kuuluisan Kittilän tapauksessa PRH on vaatinut BDO Audiator Oy:ltä selvityksiä Kittilän taloussotkuista ja kirjanpidosta.

On huomattava, että BDO Audiator Oy on tarkastanut myös vuodesta toiseen Juankosken tuhoutuneen kunnan tilejä, eikä koskaan huomautettavaa ole löytynyt tilivelvollisten osalta, vaikka Juankosken kaupungilla ja ilmeiseen rahanpesuun osallistuneella Pehami BV konsernilla ja Premium Board Finland Oy:llä sekä konkurssiin ajautuneella Biolämmöllä oli ollut vuosikaudet yksi ja yhteinen kassa.

Kun lähinnä maaseudulle on Suomessa ohjattu ensinnäkin massiivien maataloustuki ja sen päälle vielä korkeat valtionosuudet, niin voimme todeta, että vuosina 2010-2018 Kepulandian maaseudulle on ohjattu vuosittain noin 11-12 miljardia EUR rahaa joka ikinen vuosi.

Tämä havainto on täysin linjassa myös Keskustan virallisen äänen loppulausunnon kanssa: Kepulandiassa "tasaiset onnen päivät näyttävät jatkavan?.

Keskustan virallisen äänen ym. lausunnosta huolimatta Kepulandiassakaan ei voida enää jättää huomiotta sitä seikkaa, että kepuloisten johtamassa maassa Kepulandia näyttää kokonaisuutena ottaen suurelta osin olevan autioitumassa.

Aikoinaan Neuvostoliitossakin ohjattiin kommunistihallinnon aikaan ja Venäjällä vielä nykyäänkin rahaa ympäri laajaa valtakuntaa, mutta kommunistisen järjestelmän loppumetreillä kyllä jo huomattiin 75 vuoden kokeilun jälkeen, että vastikkeetonta rahaa ei voi loputtomasti jakaa ympäri kehittymätöntä ja autiota maata.

Suomessa kepuloiset eivät ole vielä Suomen 100-vuotisen historiankaan aikana oppineet edes Neuvostoliiton romahdettua, että meilläkin on aika uudistaa perinteisiä rahanjako- ja verotusmalleja, koska maailma on kymmenien vuosien aikana muuttunut.

Kun näitä maaseudulle Kepulandiassa ohjattuja massiivisia rahavirtoja tarkastelee, niin on helppo ymmärtää, miksi kepuloisilla on nykyäänkin vielä noin 17%:n kannatus gallupeissa, kun oikea kannatustaso ilman massiivisia maaseututukia on vain noin 4%:n tasolla enintään.

Kepulandiassa edessä näyttää olevan massiivinen rahanjakopolitiikan ja verotusjärjestelmien uusarvionti.

Suomessa näyttää tällä hetkellä olevan kaksi pyhää lehmää: korkea ja tehoton kehitysalue ja maataloustuki ja vieläkin korkeampi työttömyydestä johtuva työttömyystuki, joka taas johtuu perustuslain vastaisesta yleissitovista TES-sopimuksista.

Kun vuonna 1942 tehty tammikuun kihlaus on päättynyt jo hyvän aikaa sitten, niin nyt voitaisiin harkita sitä, pitäisikö vaihtaa pareja ja yrittää uutta tammikuun kihlausta vuonna 2018, jolloin meillä olisi hyvä järjestää eduskuntavaalit.

Jos kihloihin ei kuitenkaan silloin vielä päästä, niin sitten täytyy vain jatkaa modernisti avopareina, jolloin ei tule niin paljon noista rahoista johtuvia raastavia riitojakaan ja voidaan elää sovussa Impivaaran Lintukodossa.

Käsittääkseni Jonna Tervomaa on juuri äskettäin tehnyt neljän vuoden tauon jälkeen uuden levyalbumin, joka herättää ajatuksia Kepulandian nykymenosta:

On mun kanssa

https://www.youtube.com/watch?v=kvVG-aOkj_4

Uutta tammikuun 2018 kihlausta odotellessa voidaan sitten soitella vaikka Jonnalta myös taattua makuukamarimusiikkia Kepulandian katastrofaaliselta punamultakaudelta, jotta Juankosken Keskustan virallisen äänenkään ei tarvitse enää nukkua öitään visaan vaimonsa pelossa sohvalla.

Minttu ja Ville (Syksyn sävel 1983, vahvan markan politiikka alkaa orastaa Kalevi Sorsa IV:ssä Punamultahallituksessa)

https://www.youtube.com/watch?v=JNClPpIEX3g

Kamreerin alkuRe: Tuli erimielisyyttä7.9.2017 11.41
Onko akm aivan tarkkaan ymmärtänyt virallista ääntä? Mitään riidan aihetta ei ole olemassakaan.
Tavallisen ihmisen lottovoitto on yhtä etäällä tai ainakin lähes yhtä etäällä kuin on Suomen valtion talouden ylijäämä.

On jokseenkin tarpeetonta panna poliittisia puolueita riitelemään tulevan ylijäämän käytöstä.

eskimoRe: Tuli erimielisyyttä7.9.2017 19.44
akm on katkeroitunut horiseva ukko, joka kuvittelee pursuavansa viisautta juankosken hyväksi

alan kolmas miesRe: Tuli erimielisyyttä7.9.2017 22.17
En minä tietenkään voi täysin tietää, miksi Juankosken Keskustan virallinen ääni raportoi yllä sohvalla vietetystä yöstään. Minä en valitettavasti pääse virallisen äänen pääkopan sisään.

Minulla on kuitenkin sellainen käsitys, että virallinen ääni ei ole niitä tyhmimpiä ihmisiä, joten kyllä häntä nyt varmasti punamultapolitiikan raskaat synnit ainakin jollain tavalla painaa.

Minä ymmärrän, että tällaisessa tilanteessa terve ihminen haluaa jolloin tavoin avautua eli tulla ulos "kaapista".

Järjen käytöllä Juankoskikin olisi yhä edelleen Pohjois-Savon vaurain kunta.

Tuossa ylempänä esitin virheellisesti kepuloisten kannatuksesta alustavana arviona noin 17%. Tältä osin olin vielä vähän väärässä. YLE:n tuoreen gallupin mukaan kannatus onkin enää 16%.

Mikäli uudet eduskuntavaalit järjestetään, jo kuten kuuluisi, tammikuussa 2018, niin eiköhän kepuloisten kannatus silloin ole jo lähempänä 10-12%.

Sinisiä ei taida enää äänestää kuin korkeintaan 1.5%, jos nyt edes saavat puolueensa rekisteröityä. Ja taitaa "Kenkä Toukollekin" tulla vastaan jyrkkenevä ylämäki.

Kaikki ovat kuitenkin samaa mieltä kuin "Kenkä Touko", että kyllä tolkun suomalaisella aikuisella pitää olla jalassan kunnon kengät, eikä mitkään kepuloisten ajamat tuohivirsut.

Sinänsä "Kenkä Touko" on kyllä 2000 euroa maksaneiden kenkiensä kanssa ollut liikkeellä oikeassa asiassa, koska Toukon kengät oli tehnyt ihan oikea suomalainen suutari. Varmuutta ei ole siitä käyttikö Toukon suutari "Kenkä Toukon" juhlakenkiin kotimaista nahkaa.

Tehostaakseen tulevaa pääministerin vaalikampanjaansa nopeasti jyrkkenevässä kannatusgalluppien ylämäessä "Kenkä Touko" voisikin ottaa punaviherpipertäjien tulevaan vaaliohjelmaa iskulauseeksi: "Kaikille suomalaisille kunnon kengät jalkaan" ja vielä valtion piikkiin.

Kyllä Touko tässä ihan silloin oikeasta asiasta puhuisi. Jos kaikille yli 14 vuotisille suomalaisille järjestetään 2000 euron hintaiset kengät jalkaan, niin silloin puhutaan jo 4.6 milj. kenkäparista, joista joudutaan pulittamaan toivottavasti suomalaisille suutareille jo 9 218 milj. euroa, joka on melkein 2.5 kertainen nykyiseen maataloustukeen verrattuna.

Ahkerasti kenkiä käytettäessä voitaisiin ehkä suutareiden liikevaihdossa päästä suunnilleen nykyiseen maataloustuen vuotuiseen määrään.

Koska näiden arvokkaiden kenkien täytyy tietysti olla nahkakenkiä, niin niihin tarvitaan nahkaa melkoiset määrät. Alustavasti olen arvioinut, että noihin "Kenkä Toukon" ja myös naisten parempiin nahkakenkiin voisi mennä nahkaa yhteensä n. 550 000 m2 ja kotimaassa vuosittain teurastetuista kotieläimistä saataisiin hyvää nahkaa ehkä yhteensä n. 513 000 m2.

Näin ollen tässäkin kotimaisen design- ja käsityöteollisuudenkin kannalta keskeisessä asiassa voitaisiin päästä hyvin lähellä omavaraisuutta ja samalla voitaisiin varmistua siitäkin, että nahkan tuotantokin on tapahtunut parhaiden EU:n BAT normien mukaisesti.

Kyllä minä hyvin mielelläni tällaista kenkäteollisuutta Kepulandiaankin olisin osaltani ajamassa, eikä alaa voi moittia, jos vähänkään viitsii lähteä tutkimaan Sievi Jalkinen Oy:n taloudellisia tuloksia.

Sievi Jalkine Oy:n viime vuosien taloudelliset tulokset on esitetty alla (liikevaihto vasemmalla milj. EUR, sitten liikevoitto ja suluissa liikevoittoprosentti, %):

 2013 52.5 11.3 (19.9%)
 2014 56.0 9.6 (20.7%)
 2015 57.1 14.1 (21.2%)
 2016 68.3 15.1 (25.0%)

Vertailun vuoksi otan esille kepuloisten kultasormiksi mainostettujen Terra Sipilän ja entisen pienen makkarayritys Poutun talousjohtajan Mika Lintilän kainuulaisen Terrafame Oy-nimisen kärkihankkeen.

Terrafamen tilinpäätöstiedot vuosilta 2005-2017 Q1 ja puolivuotta 2017 (H1) ovat alla (vasemmalla taas liikevaihto milj. EUR ja sitten liikevoitto ja suluissa liikevoitto prosentti, %):

 2015 2.5 -93.1 (-3689%)
 2016 101.0 -136.7 (-135%)
 2017 Q1 41.3 -22.5 (-54.5%)
 2017 H1 88.5 -59.8 (-67.8%)

Kyllähän näistä kahdesta esimerkistä nähdään millaista liiketoiminta-ajattelua kepuloisten taloudellinen kärkiketju eli Terra Sipilä ja vähäisen talouselämän kokemuksen omaava nykyinen teollisuus- ja elinkeinoministeri näyttävät valitettavasti kärkihankkeillaan edustavan. Missään tapauksessa ei ole kysymys kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta.

Kepuloistenkin olisi hyvä viimein myöntää, että kannettu vesi ei kaivossa pysy.

Toivottavasti "Kenkä Toukolla" on allaan tulevien eduskuntavaalien lähestyessä vähintään vaihdepyörä tai modernisti sähköinen kaupunkipyörä, jota ei ole kuitenkaan ostettu liikemies Jari Komulaisen (presidentin entinen vävy) pyöräliikkeestä.

Presidentin vaaleissa kepuloisten ylimielistä "Pikku Matti" Vanhasta kannattaa ehkä 2% äänestäjistä. Persujen Laura Huhtasaarikin tulee reilusti päihittämään ryvettyneet perinteiset poliitikot. Vihreiden Pekka Haaviston kortit lienee jo kertaalleen katsottu. Pekkakin meni laistamaan lyhytnäköisyyttään Trumpin taannoisen ruokousaamiaisen, jossa persujen Laurakin kaukonäköisesti kävi kahvilla.

Kepu pettää aina.

MFGA! (Make Finland Great Again!)



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: