Keskustelu

alan kolmas miesSuuret kiitokset RKP:n Nils Torvaldsille21.9.2017 0.29
Viikko sitten nähtiin Euroopan parlamentissa taas mallisuoritus, kuinka Suomen asioita hoidetaan Brysselissä.

Mikäli parlamentissa ei olisi ollut valtaeliitin parjaaman RKP:n sitkeätä presidentiksi pyrkivää Nils Torvaldsia, niin viime keskiviikkona olisi EU:n alttarilla uhrattu jo koko Suomen metsäteollisuus ja samalla myös Suomen hyvinvointi.

Kuinka voi olla mahdollista, että Suomesta äänestetään MEPPEjä Brysseliin, vaikka suurella osalla lähetettyjä MEPPEjä ei ole vähäisintäkään hajua Suomen talouselämästä ja kansantaloudellisesti meidän tärkeimmästä teollisuussektoristakaan?

Suomi on Ruotsin ohella ehkä parhaiten metsistään huolehtinut EU-maa, jossa metsien hyvä hoito ja ilmaston lämpeneminen sekä auringonvalo ja vesi yhdessä huolehtivat siitä, että laskennallisetkin hiilinielut meillä vain kasvavat lähes itsestään, vaikka puunkäyttöä lisätään.

Kiittäkäämme siis sitkeätä ja täysjärkistä Nils Torvaldsia Suomen pelastamisesta. Ei ole huono asia, että nuoruudessaan Nils on hairahtunut politiikassa harhapoluille (vasureitten aatteisiin), mutta onneksi aikuisiällä järki on palautunut Nilsin päähän.

Samaa ei voi sanoa monesta muusta MEPIstä, joille MEPIn työ tuntuu olevan vain rahakas harrastus.

Tärkeiden päättäjien pöydissä onkin mukava näytellä Merkelille kaikenlaisia omatekoisia prosessikaavioita, katsoa Merkeliä suoraan silmiin ja nyökytellä, että kyllä me Suomessakin osataan.

Mehän olemme ensimmäisten joukossa havainneet senkin, että ilmastonmuutos eli ns. global warming johtuu nimenomaan ihmisten tekosista.

Esim. auringolla ja maalämmöllä ei ole tässä asiassa mitään tekemistä, koska ihminen on aina lämmittänyt ilmaa polttaessaan ensin halkoja, sitten hiiltä, öljyä, kaasua ja Suomessa myös turvetta.

EU:n Parlamentissa Suomen asiaa on ajamassa alla olevat "Think Tankit":
 (+) Anneli Jäätteenmäki (kepu), varatuomari
 (+) Hannu Takkula (kepu), kasvatustieteen tri
 (+) Paavo Väyrynen (kepu), valtiotieteen tri
 (--) Sirpa Pietikäinen (kok), kauppatiet. maisteri
 (+) Petri Sarvanmaa (kok), valtiotieteiden kand.
 (+) Henna Virkkunen (kok), filosofian lis.
 (+) Liisa Jaakonsaari (demu), yo, toimittaja
 (+) Miapetra Kumpula Natri (demu), insinööri, kauppatiet. yo.
 (--) Heidi Hautala (vihreät), maat.- ja metsätieteiden maisteri
 (+) Jussi Halla-aho (persut), filosofian tri
 (--) Pirkko Ruohonen- Lerner (persut), laskenta merkonomi, varanotaari
 (--) Merja Kyllönen (vasurit), bioanalyytikko (AMK)
 (+) Nils Torvalds (rkp), yo., toimittaja

Yllä olevien MEPPIen listaan on merkitty Suomen "maanpettureiden" eteen ns. pitkä miinus.

Äänestivät Suomen kansantalouden kannalta aivan keskeisessä asiassa Suomen etua vastaan. Kaikkien suomalaisten ja myös ns. tolkun ihmisten tulee kääntää näille isänmaan pettäjille kylmästi selkänsä.

100-vuotissynttäreille suunnittelivat tällaista lahjaa Suomi Neidolle!!!

On hyvä muistaa, että nämäkin oman oksan sahurit reissaavat Brysslissä tietysti vielä veronmaksajien rahoilla.
Kun katsoo MEPPIen koulutustaustojakin, niin eipä juuri MEPPIen talousasiantuntemus anna aihetta kovin korkeisiin hurraahuutoihin.

Rkp:n Nils Torvalds teki nyt kyllä suurtyön. Sehän on ennenkin havaittu, että rkp:ssä on fiksua porukkaa. Ahvenanmallakin työllisyysaste on jo 82%, kun sisämaassa se on vielä alle 70%:ia.

Muistaakseni joskus 1980-lopulla ns. ilmastontutkijat kehittelivät ilmastonmuutoksista hienot tietokonemallinsa, joiden perusteella voitiin tehdä hienoja käppyröitä, joissa esimerkiksi ilmaston lämpenemisestä voitiin lähes 200-vuoden takaa esittää ilmaston lämpötiloja asteen murto-osan tarkkuudella, vaikka noihin aikoihin ei lämpömittareitakaan vielä ollut kunnolla käytössä, kuten alta selviää:

Wikipedia: "Lämpömittarin varhaisimmassa historiassa yksi ei tiennyt, miten se parhaiten arvioisi. Fahrenheit-asteikko (saksalainen Daniel Fahrenheit) otettiin käyttöön vuonna 1724, Réaumurin asteikko kehitettiin vuonna 1731.

Anders Celsius teki mittauksia eri paikoissa ja eri ilmakehän paineissa ja huomasi, että veden kiehumispiste ja jäätymispiste normaalissa ilmanpaineessa olivat tarkoituksenmukaisia vertailupisteitä.

Hän tiivisti havainnot selvityksessään kahden jatkuva-asteen tutkinnossa kuninkaallisen tiedeakatemian lämpömittarissa 1742, kaksi vuotta ennen kuolemaansa."

Täytyy vielä sekin todeta, että 1700-luvulla ruotsalainen tähtitieteilijä ja tiedemies Celsius kävivät vielä kiivaita keskusteluja mm. Isaac Newtonin ja muiden sen aikaisten tiedemiesten kanssa siitä, onko maapallo pyöreä vai litteä,

Newton ja Celsius pitivät maapalloa onneksi pyöreänä.

Suhteellisuusteorian isä eli Einstein taas totesi 1900-luvullla, ettei Newtonin tutkimukset ihan olleet ajan tasalla.

Historian kirjat kertovat, että Isaac Newton oli syvästi uskonnollinen ja kärsi Aspergerin oireyhtymästä.

Tällä oireyhtymällä tarkoitetaan lapsuudesta alkaen ilmenevää, yleensä läpi koko eliniän esiintyvää ihmisyksilön käyttäytymispiirteistöä, jolle ovat ominaisia tavallisesta poikkeava sosiaalisen vuorovaikutuksen tyyli sekä epätavallisen voimakkaat rajoittuneet mielenkiinnon kohteet.

Aiheeseen liittyvissä tutkimuksissa ei ole onnistuttu löytämään tälle käyttäytymispiirteistölle yksiselitteistä syytä.

Se on myös todettava, että tuo lämpötilakin määritellään ns. SI-mittajärjestelmässä, jossa lämpötilan perusyksikkönä on Kelvin-aste eli yksi Kelvin on 1/273,16 veden kolmoispisteen termodynaamisesta lämpötilasta (13. CGPM, 1967). Celsius aste vain Kelvin-asteen johdannainen.

SI-järjestelmä otettiin taas käyttöön vuonna 1960. Sitä ennen noudatettiin ranskalaisia mittaussääntöjä ja metrin platinaista mallimittaakin säilytettiin Pariississa vitriinissä. Nykyään metri määritellään tarkemmin muistaakseni valon aallonpituudesta.

Jos nyt esim. Suomen Ilmatieteen laitoksen tutkijat ja kaikki johtavat poliitikot ovat huolissaan ilmaston lämpenemisestä, niin on samalla muistettava myös Ilmatieteen laitoksen ilmoitus, miten lämpötiloja pitää mitata.

Näissä ilmoituksissa mm. Ilmatieteen laitos on todennut, että mittavirhettä saattaa olla hyvinkin +-2-3%:n ellei jopa enemmän ja riippuu myös mittarin sijoituksesta.

Minua ainakin askarruttaa silloin aika runsaasti, kun YLE:n uutisissa kepuloisten insinööri Terra Sipilä ja Suomen pankkiin siirtynyt Nikkeli ja Kivihiili Olli sekä uutistenlukija Matti Rönkä raportoivat vakavalla naamalla, kuinka Pariisin ilmastosopimuksessa on havaittu, että ilmasto lämpenee nimenomaan ihmisen toiminnan johdosta ja sopimuksen avulla voidaan lämpenemistä vähentää vuosisadan loppuun mennessä ehkä 0.2 Celsius astetta.

Rikkidirektiivien aikaan kepuloisten "minä ajattelisin" kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen nukkui onnemme ohi ja Suomen talouselämän kiusaksi säädettiin EU:n toimesta Suomen vientiteollisuuden kiusaksi keskellä lamaa ns. Rikkidirektiivi.

Aluksi pelättiin, että Anun uinahtelu maksoi vientiyrityksille vuodessa jopa 1 200 milj. euron lisälaskua. Onneksi laskun suuruudeksi tuli "vain" 400 milj. euroa vuodessa.

Kuitenkin varsin miehekäs suoritus kepuloiselta liikenneministeriltä, 400 milj. euroa vuodessa merkitsee 2.5% vuosikorolla 8 370 milj. euron lisälaskua Suomen vientiteollisuudelle tulevan 30 vuoden aikana.

Parhaillaan EU:n direktiivinikkarit ovat taas innolla kehittelemässä Pariisin ilmastosopimuksen innoittamina uusia henkseleitä Suomen talouselämän päälle.

Nyt kysymyksessä on siis ns. LULUCF-asetus, jossa direktiivinikkarit olivat taas lähteneet intomielisten ympäristöaktivistien ajamana asettamaan rajoituksia Suomenkin hakkuuoikeuksille. Minua ihmetyttää, issä vaiheessa Suomen poliitikot ovat menneet luovuttamaan Suomen suurimman kansallisomaiuden Brysselin byrokraattien käsiin.

Vertailun vuoksi on syystä muistuttaa Norjasta, jossa on kyllä visusti pidetty huolta maan kansallisomaisuudesta eli öljystä. Meillä taas kepuloiset ovat valmiita antamaan päätöksenteon metsistäkin täysin Brysselin byrokraatien käsiin.

Parhaat malmiotkin meiltä myydään sitten esim kanadalaisille ja ruotsalaisille, mutta itse hirttäännytään sitten raskaasti tappiollisen Terrafamen pyörittämiseen ja Trafiguran kaltaisten kansainvälisten suurpelureiden hyväntekijöiksi.

On täysin käsittämätöntä, että EU:ssakin joidenkin erittäin kyseenalaisten ilmastomallien varaan rakennettujen teollisuus - ja energiapoliittispoliittisten linjausten nojalla voidaan ajaa esim. Suomen kaltainen maa kestämättömään kansantaloudelliseen tilaan, jossa luontaisille elinkeinoille ei ole enää sijaa.

Suomalaisilla poliitikoilla näyttää olevan kova hinku EU:ssa ns. tärkeimpiin pöytiin, jossa päätöksiä tehdään.

Kuitenkin olisi hyvä, jos nämä tärkeissä pöydissä esiintyvät suomalaiset poliitikot olisivat perillä edes oman maan asioista, kun noissa tärkeissä pöydissä esittelevät omatekoisia prosessikaaviotaan mm. Saksan Merkelille, kuten Terra Sipilän tiedetään äskettäin esiteelleen.

Terra Sipilällähän on ns. kepuloisten agenda, joka sopii kuin nenä päähän myös Merkelin ajatusmaailmaan: EU:n kehittämisen on perustuttava maksimaaliseen tukipolitiikkaan, jonka keskiössä ovat massiiviset maatalous- ja energiatuet.

Vuonna 2016 EU:n kokonaistuet ja niiden osuudet EU budjetin kokonaismenoista olivat seuraavat:

 Maataloustuet yhteensä 62 000 milj. euroa eli 40.5% tuloista (maatalouden ylituotanto ja maanviljelijöiden työttömyystuki)

 Energiatuet yhteensä 25 000 milj. euroa eli 16.0% tuloista (mm. uusiutuva energia)

 Kaikki menot yhteensä 143 890 milj. euroa

 Kaikki tulot yhteensä 155 000 milj. euroa

Auringon lämpöenergian, veden ja kansainvälisesti korkeatasoisen metsänhoidon seurauksena Suomen metsävarat ovat kehittyneet erinomaisesti.

Suomessa tuottavaa metsämaata on kaikkiaan noin 23.4 milj. hehtaaria ja puuston kokonaisvolyymi on nykyään 2 360 milj. m3. Kysymys on Suomen suurimmasta kansallisomaisuudesta, jonka varassa Suomea on kehitetty satoja vuosia.

Nykyinen metsien kasvu on lähes kaksikertaistunut 40 vuodessa. Merkille pantavaa on, että panostukset metsänhoitoon ja metsäparannustoimiin ovat olleet esim. 2000-luvulla vuosittain vain noin 258 milj. euroa, kuten alta selviää (vasen sarake kasvu milj. m3/v, oikealla metsähoito- ja parannuskustannukset yhteensä, milj. euroa):

 1976 58 100.0
 1980 68 112.3
 1985 70 166.0
 1990 78 212.9
 1995 85 179.9
 2000 92 216.5
 2005 100 221.8
 2010 105 289.1
Kustannus 2000-2015, euroa/v 258.1

Vuonna 2030 metsien kasvu voi hyvinkin olla Suomessa jo 120-130 milj. m3/v. Kun nykyinen kokonaispoistuma on vain noin 80 milj. m3/v, niin hakkuita voidaan Suomessa hyvin nostaa nykyisestään ainakin 30%:lla, eikä mitään huolta ainakaan metsäteollisuuden puolesta ole mistään teoreettisistakaan hiilinieluista.

Metsäteollisuuden liikevaihdon kehitys 2000-luvulla on alla:
 2000 21 815 milj. ?
 2005 18 649 milj. ?
 2007 23 381 milj. ?
 2009 16 556 milj. ?
 2010 19 911 milj. ?
 2013 25 687 milj. ?
 2014 25 533 milj. ?
 2015 25 916 milj. ?
 2016 26 875 milj. ?

Metsäteollisuuden tulos 2000-2016, milj. ? ja prosenttia liikevaihdosta:

 2000 3 207 14.7%
 2005 -131 -0.7%
 2007 -2 268 -9.7%
 2009 -1 258 -7.6%
 2010 1 633 8.2%
 2013 26 0.1%
 2014 1 353 5.3%
 2015 1 814 7.0%
 2016 1 774 6.6%

Metsäteollisuuden vienti milj. ? ja sen osuus Suomen tavaraviennistä (%):

 2000 13 113 26.5%
 2005 10 853 20.5%
 2007 12 509 19.0%
 2009 8 726 19.0%
 2010 10 750 20.5%
 2013 11 248 20.2%
 2014 11 322 20.2%
 2015 11 638 21.6%
 2016 11 448 22.1%

Käsitykseni mukaan tämän parempaa ja kansantalouden kannalta hyödyllisempää teollista toimintaa Suomessa ei juuri voi harjoittaa.

Tietysti metsäteollisuuden liikevaihtoa ja arvokehitystä voidaan vielä nostaa varmasti ainakin kaksinkertaiseksi, kunhan vain ei aleta käyttämään arvokasta uusiutuvaa biomateriaalia Terra Sipilän ohjauksessa massiivisialla tukieuroilla polttoaineena, jolloin arvokkaan biomateriaalin kattohinta asettuu suunnilleen samalle tasolle kuin perinteinen öljy.

Amerikkalaisen nopeasti kasvaneen liuskeöljyn johdosta raakaöljyn markkinahintahan on nykyään vain noin 50 USD/tynnyri. Esim. mekaanisista tuotteista saadaan moninkertainen arvo ja kansantaloudellinen hyöty. Sama koskeen myös ligniinin hyödyntämistä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: