Keskustelu

Kouraan ajattelijaLämpökeskus myydään huutokaupalla10.11.2017 1.17
Tänään päättyy Muuruvedellä Putaansaaressa lämpökeskuksen tarjousaika. Lämpökeskus on Juankosken uusin ja liki kaunein. Kun paljon rakennetaan ja yritetään, niin aina tulee näitä virheinvestointejakin joukkoon. Kun myydään purettavaksi, niin eivät koiranleuat pääse jälkiviisastelemaan näillä palstoilla.
Muuruvesi on perspektiivitön kylä. Tarpeeton infra joutaa hävittää.
Jos tämän olisin tiennyt, en olisi puoltanut kuntaliitosta niin innokkaasti.
Ei kai huutokappaaminen kuulu muutos johtajan toimialaan.

ismo laitelaRe: Lämpökeskus myydään huutokaupalla15.11.2017 0.12
taidanpa tarjota 30 euroo

NS tiedotusRe: Lämpökeskus myydään huutokaupalla15.11.2017 0.49
Löytyykö Muuruveden lämpövoimalasta myyntiesitettä?

Kouraan ajattelijaRe: Lämpökeskus myydään huutokaupalla15.11.2017 1.24
Tarjousaika päättyi 15.11. huutokaupat.com sivustolla. Lieneekö mennyt kaupaksi.
Myytiin purettavaksi kuten monet muutkin Kuopion kaupungin omistamat kohteet tästä eteenpäin.
Putaansaaressa on kaavoitettu omakotitontteja. Lämpökeskuksen purku ohjaa rakentamista. Taaja-asutuksen levittäminen Putaansaaressa ei ole tarkoituksenmukaista

alan kolmas miesRe: Lämpökeskus myydään huutokaupalla19.11.2017 11.59
Jotta totuus ei unohtuisi, niin täytyy todeta, että New Stroms Oy teki 4 miljoonan euron tarjouksen pesälle sekä Säyneisen kyläkoulun lakkauttamista koskevasta valtuuston 30.12.2014 tekemästä päätöksestä 46 § ensin oikaisuvaatimuksen ja sitten 28.01.2015 myös kunnallisvalituksen Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Myöhemmin hallinto-oikeus hylkäsi NS:n tekemän kunnallisvalituksen, eikä NS halunnut enää lähteä uhraamaan omia varojaan valittamalla hallinto-oikeuden päätöksestä KHO:een.

NS arveli myös, että jatkovalittaminen KHO:een on turhaa, koska Suomessa on viimeisen 20 vuoden aikana lakkautettu poliittisen päätöksenteon varjolla yli 1000 koulua ja erityisen rankalla kädellä on suljettu sellaisia kouluja, joiden oppilasmäärät ovat olleet alle 50 oppilasta.

Erittäin monissa tapauksissa esim. kyläkoulujen lakkauttamista ei kuitenkaan voida perustella pelkän koulukustannuksen perusteella, koska esim. kyläkouluilla on monia sellaisia arvoja, jotka eivät näy pelkissä koulun käyttökustannuksissa.

Koulut ovat hyvin keskeisiä mm. kylien ja kuntien elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden kannalta. Siis tietysti myös koulujen oppilasmäärien kehityksen kannalta.

Tällaiset oleelliset asiat eivät kuitenkaan valitettavasti näy tavallisessa kouluviranomaisten tekemissä koulun kapeakatseisissa käyttökustannuslaskelmissa.

Kysymyksessä ei ole pelkästään juankoskinen ilmiö, vaan koko maata näivettävä ns. autiokylätauti, jota voidaan kuvata myös ilmauksella näköalattomuus ja visioiden puute.

Ja juuri näistä syystä NS päättikin laatia kunnollisen selvityksen Säyneisen kyläkoulusta päätöksentekoa varten ja tarpeen mukaan tehdä myös koulua koskevasta päätöksestä kunnallisvalituksen, mikäli Säyneisen kyläkoulu päätettäisiin lakkauttaa pelkän poliittisen tarkoituksenmukaisuuden perusteella.

NS:n laatimassa kunnallisvalituksessa oli yksityiskohtaisten taloudellisten laskelmien avulla näytetty, että Säyneisen koulun säilyttäminen olisikin ollut Juankosken kaupungin kannalta kaikin puolin koulun lakkauttamista edullisempi taloudellinen vaihtoehto.

Säyneisen koulun lakkauttajat esittivät päätöksentekoa varten täysin virheellisillä laskelmillaan Säyneisen ja Juantehtaan koulujen osalta seuraavat oppilaskohtaiset kustannukset:

- Säyneisen koulu 18 000 euro/oppilas
- Juantehtaan koulu 8 500 euroa/oppilas

Todelliset kustannukset olivat kuitenkin seuraavat:

- Säyneisen koulu 5 033 euroa/oppilas
- Juantehtaan koulu 6 248 euroa/oppilas

Yo. laskelmien perusteella nähdään, että ns. viralliset koulujen käyttökustannukset Säyneisen koulun kohdalla olivat yli kolminkertaiset todellisiin kustannuksiin verrattuna.

Juantehtaan koulun osalta virallinen käyttökustannus oli sen sijaan jo huomattavasti lähempänä totuutta, mutta kuitenkin selvästi todellista koulukustannusta suurempi.

Konttisen yllä esittämät höpinät Säyneisen koulun säilyttämisen puolesta hartiavoimin uurastaneelle Moro Pekalle voidaan jättää omaan arvoonsa.

Konttiselle ei ollut tätä päätöstä Säyneisen koulun lakkauttamista koskevaa päätöstä tehtäessä mielessään mikään muu kuin noudattaa jo aiemmin Erika Suomisen syntymäpäivähaastattelussaan ilmoittamaa mantraa.

Erika oli kertonut lehdistöön, että Säyneisen hyvä kyläkoulu on lopetettava ja koulutuspalvelut keskitettävä Juankosken keskustaan, jonne oli myös jo rakennettu kepuloisten kauan himoitsema kallis ja raskaasti tappiollinen Sillikuukki Muistutuskeittiö.

Erika myös kertoi olleensa niiden laskelmien "äiti", joilla todistettiin Säyneisen koulun korkeat koulutuskustannukset ja iskettiin viimeinen naula Säyneisen hyvän kyläkoulun arkkuun.

Juankosken ryvettyneestä entisestä päätöksenteosta antaa hyvän kuvan, kun kaupunginjohtaja Kangasperko hallinto-oikeuteen antamassaan vastineessa piti erittäin pahana sitä, että Juankoskelle rekisteröity NS oli tehnyt perustuslaillisen kunnallisvalituksen Säyneisen kyläkoulun lakkauttamisen osalta.

Kangasperkon sepustuksissa hallinto-oikeuteen raskauttava asia oli myös se, että NS:n toimihenkilöt eivät asuneet Juankoskella, eikä yhtiö vielä ollut käynnistänyt laajempaa liiketoimintaa Juankoskella.

Kangasperko ei kuitenkaan kirjoittaessaan tällaisia satuja hallinto-oikeuteen tietenkään muistanut mainita sitä, että Premium Boardin uusi tehtaanpatruuna Valerie Samoriz ei myöskään ollut vielä 2014 muuttanut asumaan Juankoskelle, vaikka oli näin kertonut jo keväällä 2011 Kangasperkolle ja myös koko Suomen lehdistölle tekevänsä niin, jos Juankosken kaupunki vain myöntää Premium Boardille 5 milj. euron kaupungin omavelkaisen takauksen.

Kangasperko ja muut Juankosken kepuloiset päättäjät (tietysti valtuuston puheenjohtaja Heimo Konttinen myös etunenässä) toivottivat myös Maltalla majailevan Nemea Bankin johtaja Mika Lehdon kiinteistökehitysyhtiö Revestor Oy:n lämpimästi tervetulleeksi Juankoskelle läheiseen yhteistyöhän kaupungin kanssa.

Tässä yhteistyössähän kaupunki päätti antaa Revestorille ilmeisesti ainakin 1-2 milj. euron suuruisen lahjuksen, kun luopui Premium Boardin tytäryrityksen omistamiin kiinteistöihin liittyneistä jälkipanteistaan, kun kiinteistöt siirrettiin kilpailuttamatta salaisella kaupalla Revestorille.

Nyt kaikkien Juankosken äänestäjien on hyvä muistaa sekin, että ECB on perunut Nemea Bankin toimiluvan ja tässä yhteydessä ilmeisesti myös Revestor ja sen omistaja eli pankkiiri Lehto ja hänen liiketoimintansa joutuvat suurennuslasin alle myös Juankoskella.

Tiettävästi Revestorillakaan ei ole ainuttakaan työtekijää Juankosken museokylässä, vaikka siellä olisi nykyään erittäin akuutti tarve aloittaa museokylän aktiivinen kehitystyö, kun Guggenheimin museota ei saatu vuosikausien kovasta väännöstä huolimatta perustettua Helsinkiin.

Yrityksen johtohenkilöiden asumista Juankoskella ei siis voida mitenkään pitää edellytyksenä sille, että yrityksen ääntä kuunneltaisiin kunnan päätöksenteossa.

Kaikkien Juankosken äänestäjien on hyvä tietää, että näissä Juankosken idioottimaisissa päätöksissä esittelijänä on ollut lähes 100%:sti kaupunginjohtaja tai hallintojohtaja.

Viime kunnallisvaaleissa Juankosken kaupunginvaltuustossa oli 27 valtuutettua ja jakautuma oli seuraava:

- kepuloiset 12
- demut 5
- persut 5
- vasurit 2
- kristilliset 2
- kokoomus 1
- yhteensä 27

Viime vaaleissa jo iloittiin siitä, että vihdoin kepuloisten ehdoton määräenemmistö valtuustossa murtui.

Mutta todellisuudessa mitään muutosta perinteiseen kähmintään ei kuitenkaan tapahtunut, koska Heimo Konttisesta tuli valtuuston puheenjohtaja ja hän yhdessä vaimonsa Eeva Konttisen kanssa ovat kuuluneet persujen ryhmään.

Kohtalokkaaksi viimeiselle valtuustokaudelle jäi se, että Eeva Konttinen meni tyhmyyksissään äänestämään Juankosken kaupungin myöntämän laittoman 5 milj. euron takauksen puolesta ja oli vielä äänestämässä mukana, kun Juankosken kaupungin hallitus päätti pyytää jopa perusteetonta poliisitutkintaa, kun NS oli tehnyt täysin perustuslaillisen kunnallisvalituksen Juankosken kaupungin myöntämän laittoman takauksen osalta.

Heimo Konttisen kädet näyttävät siis olleen sidottuja koko valtuustokauden ajan laittoman takauksen ja myös vaimonsa typerien päätösten puolustamisen johdosta, josta seurasi se, että kepuloisilla on näyttänyt itse asiassa olleen vielä viimeiselläkin valtuustokaudella ehdoton määräenemmistö valtuustossa eli omat 12 jäsentä plus persuista 2 eli äänistä 51.8%.

Tässä näyttää olevankin se juurisyy, miksi Juankosken kaupunki maksoi vuonna 2013 Premium Boardin puolesta irtisanotut Handelsbankenin lainat ja aiheutti veronmaksajille pelkästään tämän laittoman takauksen johdosta korkoineen yli 5.5 miljoonan euron suuruisen taloudellisen tappion.

Takaustappion lisäksi on vielä laskettava kaikki muutkin taloudelliset vahingot, jotka ns. Premium Board-seikkailusta aiheutui Juankosken kaupungin asukkaille. Kokonaisuudessaan taloudellisten vahinkojen suuruus onkin ilmeisesti noin 15-20 milj. euroa.

Olen täysin samaa mieltä keskustan virallisen äänen kanssa, kun hän on yllä esittänyt alle kopiomani äänestysohjeet Juankosken nykyisille äänestäjille:

"Nimimerkille "melkoisia tunareita" voisin vastata niinkuin jo olen aiikaisemminkin vastannut. Kätensä lianneita ei pidä äänestää uudelleen. Sitä varten on vaalit, että kyvyttömät ja epäonnistuneet vaihdetaan uusiin."

Keskusta pettää aina

niin makaa ku ppetaaRe: Lämpökeskus myydään huutokaupalla19.11.2017 13.49
Säyneisen koulu puretaan vuoden suisällä. Tilakeskus on jo tehnyt asiasta päätöksen.

AKM, se ainoa oikeaRe: Lämpökeskus myydään huutokaupalla19.11.2017 16.56
New Stroms oli ainoa vahva toimija, joka vastusti Säyneisen hyvän kyläkoulun lakkauttamista ja teki asiasta laajan ja hyvin perustellun valituksen hallinto-oikeuteen.

NS katsoi ja myös näytti tosiasioiden avulla, että Säyneisen kyläkoulun lakkauttamispäätös on perustuslain vastainen toimi, joka on vielä tehty virheellisessä järjestyksessä mm. esteellisyyksien vuoksi.

Kuopion hallinto-oikeus kuitenkin pyyhki perseellä NS:n asiallista kunnallisvalitusta, vaikka esteelliset kepulaiset virkamiehet ja myös luottamushenkilöt olivat kertoneet hallinto-oikeuteen sekä myös julkisuuteen, että Säyneisen kyläkoulu pitää lakkauttaa, koska Erika Suominen oli Koillis-Pravdan synttärihaastattelussaankin todennut, että hän oli jo vuosia sitten määrännyt koulutoimen johtajan tekemään sellaiset laskelmat, että Säyneisen kyläkoulu saadaan lakkautettua.

Kun Kuopion hallinto-oikeus hylkäsi NS:n tekemän asiaa koskevaa kunnallisvalituksen, niin NS arvioi tilanteen sellaiseksi, että ei ole syytä maksaa 250 euroa siitä ilosta, että jatko valittaa asiasta KHO:een, koska joukkovoimaa ei löytynyt asialle hyvän asian puolesta Juankoskelta.

Kuopion HAO.n päätöksen perusteella oli jo myös nähtävissä, että KHO tulee siunaamaan Kuopion HAO:n päätöksen edes tutkimatta sitä, oliko tehty perustuslain vastainen kyläkoulun sulkemispäätös.

NS uskoo, että tällainen päätös KHO:sta olisi tullut viimeistään parin kuukauden kuluttua siitä, kun jatkovalitus olisi tehty KHO:een.

KHO:ssa ei kuitenkaan ole ollut mitään kiirettä käsitellä Esteri Kangasveijarin ylimääräistä anomusta, jossa Esteri anoi KHO:sta päätöstä, että KHO kumoaisi 22.5.2015 antamansa lopullisen päätöksen, jossa KHO totesi, että Juankosken kaupungin myöntämä 5 milj. euron takaus oli laiton.

Tämän lopullisen KHO päätöksen kumoamishanke käynnistyi Esterin yksityisten juristien kanssa KHO:een 13.6.2016 rekisteröidyn muutoshakemuksen (dnro 113/3/16) perusteella.

KHO on ilmoittanut NS:lle, että Esterin muutoshankkeesta tulee lausunto ehkä vuoden 2018 helmikuun loppuun mennessä.

Herää kysymys, miksi Esterin muutoshakemuksen käsittely kestää näköjään 20 kuukautta, kun KHO on ilmoittanut NS:lle, että heillä keskimääräinen käsittelyaika on 10 kuukautta?

Tunnetustihan Suomi ei ole oikeusvaltio, vaikka Kuningas Saulia myöten näin yritetään epätoivoisesti todistella.

Mikäli Suomessa olisi perustuslakituomioistuin, niin yhtään kyläkoulua ei saataisi suljettua, jos koulujen sulkemisen voidaan todistaa rikkovan Suomen perustuslakia.

Samalla tavalla hallinto-oikeuksien poliittinen mielivalta saataisiin myös perustuslakituomioistuimen avulla riippumattomaksi ja myös nopeaksi.
Oikeassa oikeusvaltiossa tuomioistuimet ovat poliittisesti riippumattomia.

Perustuslaillisten oikeuksien vaalimista ei myöskään pitäisi voida rajoittaa sillä, että esim. kunnalliset virkamiehet voivat kalliiden ja pitkien oikeusprosessien kautta ehkäistä täysin ilmeistenkin perustuslakirikkomusten pysäyttämisen, kun valittaja ei halua jatkaa valitusprosessia siinä pelossa, että valituskustannukset määrätään valittajan kontolle jopa KHO:ssa.

Näinhän kävi Juankosken laittoman 5 milj. euron takauksen kohdalla, vaikka NS voitti KHO:ssa pitkän valitusprosessin, niin NS omat oikeudenkäyntikulut määrättiin NS:n maksettaviksi. Oikeusvaltion irvikuva, siitä kuinka perustuslailliset oikeudet eivät Suomen oikeuslaitoksessa toteudu.

Mikäli joukkovoimaa olisi löytynyt Juankoskelta Säyneisen kyläkolun kohdalla, kun hyvän kyläkoulun säilyttämisen puolesta taisteltiin, niin Säyneisen koulua ei koskaan olisi lähdetty purkamaan.

Kuitenkin Juankoskella kaupungin virkamiehet ja luottamushenkilöt päättivät kusta pakkaselle lahkeeseen, vaikka selvästi toinenkin vaihtoehto oli olemassa.

Nyt Kuopion virkamiehet ja luottamushenkilöt paikkaa sitten Juankosken lautapäisten päättäjien tekemiä virheitä. Ennen niin vauras Juankoski muuttuu vähitellen Pohjois-Savon johtavaksi autiokyläksi.

Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut Eerikalle!

Vielä on yksi kysymys Erikalle: milloin Erika kuvaa Heikin konkkaan menneen JBOY:n kellarin seinälle?

Kuuluukohan tähän kuvausmatkaan myös ilmainen yöpyminen Ruukin Kievarissa ja illalliseksi paistetut muikut muusilla?

Mielestäni olen syönyt lähes parhaimmat paistetut muikut juuri Ruukin Kievarissa. Vielä Ruukin Kievarin muikkujakin paremmat paistetut muikut olen syönyt Savonlinnassa torin laidassa olevan ravintolan yläkerrassa. Sen paremmaksi ei muikku enää tule.

AKM, se ainoa oikeaRe: Lämpökeskus myydään huutokaupalla19.11.2017 20.49
Eero Kekäläiselle kommentti:

Eihän tässä biolämpöasiassa ole mitään odottamatonta.

Kaupathan lienee tehty salassa.

Kuopion kaupungilla oli JBOY:n saneerauspesässä muistaakseni noin 932 000 euron saatava, joka vakuudettomana tietysti hävisi lähes kokonaan JBOY:n konkurssin yhteydessä.

Erinomaista työtä kerrassaan kepuloisten korruptiokoneistolta ja asiassa esteelliseltä Kuopion muutosjohtaja Esteri Kangasveijarilta.

Kysymyksessähän on ollut vain jatkumo 3.2.2011 tehtyyn sopimukseen, jossa on sovittu, kuinka Römssyn konkurssipesän lunastuksen yhteydessä järjestellään täysin Römssyn konkkapesän ulkopuolisen yhtiön omistus.

Juankosken kaupungin omistushan oli JBOY:stä em. sopimusta tehtäessä 30%, Savon Voiman OyJ:n omistus 40% ja Römssyn konkkapesän omistus 30%, kun lahjoitus tehtiin varattoman Premium Board yritysryhmän käsiin.

Poliisia varmaan kiinnostaa, miksi biovomalan lahjoitus Tratta PBF.:lle haluttiin väkisin yhdistää Römssyn pesän lunastukseen.

Keväällä 2011 JBOY:tä kukaan ei ollut vaatimassa konkurssiin. "JBOY:n konkurssi-idean" Isähän oli Esteri Kangasveijari, jonka junailemana JBOY rakennettiin varattomalle Römssylle Juankosken kaupungin, Savon Voiman, Handelsbankenin ja Finnveran rahoituksen avulla.

Eikä JBOY olisi edes koskaan mennyt konkurssiin, koska sen enemmistöomistajilla eli Juankosken kaupungilla ja Savon Voimalla oli ehdoton 70%:n enemmistöomistus noin 9 milj. euron arvoisesta biovoimalasta ja yhtiöstä, jonka osakepääoma oli vain vaivaiset 60 000 euroa.

On huomattava, että em. sopimuksen osapuolia olivat Juankosken kaupungin ja Savon Voiman lisäksi myös Finnvera ja Handelsbanken.

Kysymys on ollut julkisten toimijoiden Premium Board yritysryhmälle ohjatusta kielletystä miljoonien eurojen valtiontuesta ja lahjoituksesta, jonka EU:n komissio ja poliisi joutuvat vielä selvittämään.

Keskusta pettää aina



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: