Keskustelu

poliittinen tarkkailijaPakomatka Kirmanjärven rannalle25.11.2017 4.51
Järkytyin viime sunnuntaina, kun heti aamulla Hesarista luin HS Gallupin tuoreimmat puolueiden kannatusluvut.

Kuinka oikeassa olinkaan ollut, kun ennen viimeisiä kuntavaaleja ennustin, että kepuloisille tulee vaaleissa rökäletappio. Ja niin tuli, että luu meni Terra Sipilältäkin kurkkuun.

Arvelin jo silloin, että tällä kertaa kepuloiset, jotka yhteiskunnallisen kehityksen myötä ovat ajautuneet marginaaliseen asemaan, tulevat lopullisesti menettämään otteensa merkittävänä valtakunnallisina vaikuttajina.

Kepuloisten osuus Suomen talouselämässä on nykyään vain noin 3-5% tasolla, joten on luonnotonta, että muut suomalaiset joutuvat tanssimaan kepuloisten määräämään tahtiin, varsinkin silloin, kun kepuloisten tahti ei ole sopusoinnussa muiden suomalaisten mielipiteiden kanssa, kun modernisti ajattelevia muita suomalaisia on jo noin 95-97% Suomen kansasta.

Kepuloisten alkiolainen viesti ei enää pure. Samalla tavalla demujen kaksi piirua vasemmalle politiikka ei enää pure. Tarvitaan uusia ajatuksia.

Nythän viime sunnuntaina julkaistussa gallupissa kepuloisten kannatus oli enää 15.1%, kun kokoomuksella kannatus oli 21.4% ja demuillakin 19%. Viherpipertäjien kannatus oli jo kääntynyt taas Touko "Kenkä" Aallon johdolla selvään laskuun ja oli enää 15.7%.

Kukaan ei enää vakavasti puhu siitä, että "Kenkä" Aallosta koskaan voisi tulla pääministeriä ja viimeisessä Seikassakin Touko "Kenka" Aalto oli taas valokuvattu öiseltä kapakkamatkaltaan uuden naisseuralaisensa kanssa, joka hyvin vanhanaikisesti sytytteli yön selässä tupakkiaan.

Ei hyvältä näytä Toukonkaan "kuninkaan tie".

Varsinkin, kun edessä on Rossatomin Fennovoiman ydinvoimala ja Fortumin Pekka Lundmarkin Nord Stream 2 ja Uniper kaupat, joihin Makkara Lintilä on Terra Sipilän suojeluksessa ohjaamassa mahdollisesti jopa 8 miljardia euroa suomalaisten veronmaksajien rahoja ilman mitään takaisinmaksuaikaa.

Vaikka en ole kaikkein suurimpia kepuloisten ystäviä, niin kyllä minulla vähän nyt sääliksi käy, että tulin niin lohduttoman ennusteen tekemään kepuloisten tulevaisuuden osalta.

Viime sunnuntain järkytystäni lisäsi vielä, kun kepuloisten entinen puoluesihteeri oli kutsunut Hesarin toimittajan vieraakseen, kun Seppo Kääriäinen teki joka viikkoisen pakomatkansa Helsingistä Kirmalle kotitilalleen Kirmanjärven rannalle. Toimittaja Tommi Niemisellä oli mukanaan valokuvaaja Akseli Valmunen.

Kääriäinen lensi ensin perjantainna Kuopioon, josta sitten otti Mersunsa, jolla ajettiin Lapinlahden S-Marketin kaupan kautta kotitilalle. C-sarjan Mersun Seppo ajoi halkoliiteriin, jonne Mersu niukin naukin sopi.

Liiterissä oli kyllä hyviä pilkkeitä varastossa, joten tulen tekeminen oli helppoa.

Pihaan tullessaan Seppo totesi, että "Tässä minä usein seisoskelen ja kuuntelen ääniä". Kirman taivaalla oli jo illalla tähtiä. Seppo oli huolissaan, ehtiikö katsomaan Pressiklubin telkkarista.

Iltapalallaan Seppo syö ruisleipää, jonka päälle Seppo laittoi "Sirviön Jussin hirvenlihaa ja juustoa". Seppoa huoletti myös uutiset, joissa kerrottiin Terrafamesta ja Talvivaarasta.

Seppo totesi seuraavasti: "Isoja vahinkoja on tullut. Tämänkin seudun asukkaat ovat kärsineet siitä, järvet ovat menneet pilalle tuolla Sonkajärven suunnassa. Kääriälästä on Sotkamon Talvivaaraan vain noin 100 km, Sonkajärveltä vähemmän."

Kirmanjärven pinta-ala on vain 304 ha ja keskisyvyys vain 3.6 m. Järvi kuuluu Vuoksen vesistöön.

Aiheellisesti Seppo onkin huolissaan Terra Sipilä valtion rahoilla pyörittämästä ja täysin kannattamattomasta Terrafamen kaivoksesta, josta on muodostumassa kepuloisten Terra Sipilän ja Mika "Makkara" Lintilän johdolla ja heidän suojeluksessaan Euroopan suurin pohjavesi- ja ympäristökatastrofi, joka vuosien saatossa pilaa koko Saimaankin vesistön.

Kirmanjärven tilasta löytyy seuraavaa nykytietoa:

"Kirmanjärvien latvavaluma-alueen pinta-alasta peltojen osuus on lähes 30 %. Lisäksi valuma-alueella on runsaasti haja-asutusta, muu osa alueesta on metsätalouskäytössä. Yläpuolisia vesistöjä ovat rehevöityneet Iso- ja Pikku-Ahmo."

Järven nykytila:
" Kirmanjärvien ekologinen tila on luokiteltu tyydyttäväksi. Syynä ovat mm. korkeat levämäärät, rantavyöhykkeen pohjaeläimistön ja vesikasvillisuuden sekä kalaston tila (särkikalavaltaisuus, suuret yksilömäärät).

Levämäärissä ja ravinnepitoisuukissa on viime vuosina noususuuntausta. Alusveden heikko happitilanne on myös selkeä ongelma (syvänteessä hapetin vuodesta 1986)."

Kuormitus- ja muutostekijät:
"Kirmanjärvien merkittävimpiä kuormitustekijöitä ovat maatalous, järven sisäinen kuormitus ja haja-asutuksen jätevedet. Järveen kohdistuvaa fosforikuormitusta tulisi vähentää noin 25 %."

Toimenpideehdotukset:
"Valuma-alueelta tulevan ravinnekuormituksen vähentämiseksi tulisi maataloudessa toteuttaa ympäristökorvausjärjestelmään kuuluvia toimenpiteitä (esim. talviaikainen kasvipeitteisyys, lietelannan sijoittaminen, ravinnetaseet, suojavyöhykkeet, kosteikot) ja tarkistaa kiinteistökohtaisten jätevesijärjestelmien taso ja toimivuus."

Seppo käy nukkumaan pieneen vakikammariinsa, jossa nukkuu samassa asennossa kuin Moskovan Punaisen torin laidassa balsamoituna makaava venäläinen vallankumouksellinen bol?evikkipuolueen johtaja ja leninistisen ideologian perustaja sekä kommunisti Vladimir Iljit? Lenin, josta aika jätti jo 21.1.1924.

Kirmalan pakomatkansa aikana Seppo tuo ilmi, että hän on etääntynyt Paavo Väyrysestä, joka kuitenkin kovaa vauhtia kerää kannattajakortteja ja pyrkii Kuningas Saulin ainoaksi vakavasti otettavaksi presidenttiehdokkaaksi.

Kepuloisten toinen epätoivoinen presidenttiehdokas eli 1-2% Matti Vanhanen on yhdessä demujen Erkki "The Red" Tuomiojan kanssa todennut, että Kuningas Sauli ja Sinisten puolustusministeri Jussi Niinistö ylittivät valtuutensa, kun keskustelivat USA:n puolustusministeri "Hullu Koira" Mattisin kanssa vuonna 2020 ehkä pidettävistä sotaharjoituksista, joihin myös amerikkalaiset olisivat tervetulleita.

Matti Vanhanen varmaan olettaa, että näistä sotaharjoituksistakin täytyy järjestää kansanäänestys tai vähintään kysyä asiasta mielipidettä ainakin vastikään Tehyn johtoon valitulta räväkältä kätilö Millariikka Rytköseltä. Joka on ennenkin neuvonut kepuloisia poliittisessa päätöksenteossa jopa siinä määrin, että Terra Sipiläkin menetti yöunensa.

Kyllä täytyy sanoa, että kepuloisilla on pallo päässyt pahasti karkaamaan käsistä ja tupailloissa vielä innokkaimmat vannovat sitkeästi vanhaan "hyvään" YYA-aikaan.

Entinen kepuloinen puolustusministeri Seppo Kääriäinen on kuitenkin ja selvästi järkiintynyt.

Hänhän on ollut aktiivisesti mukana myös Rautavaaran kuntajuhlissakin, jossa on vannottu, että kunta säilyy itsenäisenä, vaikka kokoa ei olekaan paljon.

Mielestäni Seppo on viisaasti pitänyt sordiinoa päällä eikä ole kauhean voimallisesti vaahdonnut myöskään Terra Sipilän perustuslain vastaisesta maakunta-sotesta, jossa taas tänään kuultiin, millaisiin käsittämättömiin tietoteknisiin ongelmiinkin Terra Sipilä on Suomea ajamassa ilmeisesti ainakin kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Mielenkiintoisesti Seppo toteaa Kirmalan pakomatkansa loppupuolella filosofisesti: "Minä olin ujo ja olen ujo. Kun poliitikon ura loppuu, on mukava palata siihen alkuperäiseen ujouteen.

Kun maailmalla hurisee, täällä on rauha."

Seppo ei vielä ole oikein saanut tweettailuaankaan samaan lentoon kuin Amerikan uusi presidentti Donald Trump, mutta on kuitenkin mukana edelleen keskusteluissa. Se on positiivinen piirre.

MFGA ! (Make Finland Great Again!)

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Pakomatka Kirmanjärven rannalle25.11.2017 10.33
Meillä tääällä on Seppo Kääriäisestä pelkästään hyviä muistoja. Kauppa- ja teollisuusministerinä ollessaan hän lupasi virkakautensa lopuksi Juankoskelle suunniteltavalle Koillis-Savon Sampo- hankkeelle mittavan valtion tuen.

Tähän puunjalostusklusteriin piti kartonkitehtaan lisäksi tulla paljon muutakin.

Panimme töpinäksi ja rakensimme ylisuuren puun sahaukseen sahan, joka vuokrattiin Nivala Timberille. Tällainen saha oli ainutlaatuinen Suomessa. Saha olisi varmaa vieläkin toiminnassa, mutta harmiksemme ylisuuria puita ei ollut tarjolla. Juankoskella oli kyllä nykyisen Nemeapankin kartanon ympärillä tällaisia puita, mutta viherpiiperäjät eivät antaneet niitä kaataa ja saha meni konkurssiin eikä uutta yrittäjää tälle alalle enää löytynyt.

Toinen tähän klusteriin kuuluva laitos oli liimapuuta valmistava Juankosken saha. Liimapuuta piti mennä Norjaan niin paljon kuin tavaraa tuli, mutta tehdas meni harmiksemme konkurssiin ennen kuin ehti kunnolla käynnistyä.

Tähän hankkeeseen kuului myös Juankosken Biolämpö, joka tuotti höyryn myös kartonkitehtaalle. Hyvä ja toimiva laitos, mutta meille sopimaton ja sehän seisoo paikallaan vieläkin, tosin konkurssissa. Uusi ja sopivampi rakennettiin sitten urheilukentän viereen.

Kartonkitehdas piti olla tämän klusterin sydän ja sehän toimii hyvin vieläkin tai oikeastaan osa siitä. Päällystyskonetta on pyöritetty koko viimeisen viikon kahdessa vuorossa.

Kruununa tälle Koillis-Savon Sampo- klusterille suunniteltiin suurkaatopaikkaa Vehkalahtijärven rannalle. Valitsimme todella siistin ja luonnonkauniin paikan, mutta eikö siihenkin löytynyt joku, joka sanoi, että ei tämä käy. No tämän kaatopaikan kaatuminen oli tietysti meidän onnemme, koska tämä EU tuli ja määräsi sellaiset ehdot toiminnalle, että kaatopaikkabisnes loppui näinkin suurista kaupungeista kokonaan. Kaatopaikan rakentamista ei ehditty aloittaa.

Jos Seppo Kääriäinen olisi saanut jatkaa ministerinä, meillä olisi nämä laitokset toiminnassa tänäkin päivänä ja Juankosken kunta voisi hyvin. Meille tarkoitetut rahat on sittemmin pantu Talvivaaran kaivokseen. Hyviä työpaikkoja on sielläkin, mutta vähemmän tämä kaivos Juankoskea hyödyttää. Sanoisinpa, että päin vastoin. Ainoastaan kaivoksen haittavaikutukset tulevat meille.

Mutta kaiken kaikkiaan on sanottava, että Seppo Kääriäinen on Pohjois-Savon parhaita kansanedustajia. Arvostelusta ja epäonnesta huolimatta hän on pitänyt oman alueensa puolta ja pitää varmasti jatkossakin.

Minulla on sellainen tuntuma, että timantteja voisi löytyä Juankoskeltakin, jos niitä löytyy Kaaviltakin. Tämä on sellainen ala, jossa pienellä valtion panostuksella olisi mahdollisuus saada isoja hyötyjä juankoskelle. Jos Seppo Kääriäinen pystyisi antamaa vahvan lupauksen Juankosken timanttikaivokselle, kuka ties äänestäisimme Seppoa vielä tulevissakin vaaleissa.

Kirjannut ja liukastunutRe: Pakomatka Kirmanjärven rannalle26.11.2017 14.32
Minunkin mielestä Seppo Kääriäinen on loistava poliitikko. Hän kuuluu ehdottomasti Kepun kärkikymmenikköön vaalipiirissä me.
Aivan hänen alaansa ei ole tuo kauppa- ja teollisuuspolitiikka, mutta puolustuspolitiikassa hän on omimmillaan.
Ja tälläkin sektorilla erityisesti miinojen käsittely, asettelu ja sanoisinko haistelu. Maatalon pojalle miinoihin perehtyminen on ollut luontevaa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: