Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKepuloisten saranakokous Joensuussa26.11.2017 4.57
Kepuloiset ovat joutuneet Joensuun puoluevaltuuston kokouksessa ns. saranavaiheeseen.

Se on sama vaihe kuin oli aikoinaan Hamletilla: Ollako vai eikö olla?

Kepuloisten laskeneet kannatusluvut gallupeissa ovat saaneet aikaan sen, että Paula Lehtomäki ei varmaan enää laulaa luikauta karaokessa kepuloisten ikivihreää "Suomi kuntoon" kansallislaulua, koska Terra Sipilän mielestä Suomi alkaa nyt olla jo kunnossa.

Vientihän vetää mutta vaihtotase on miinuksella. Terrafamen ylösajo on jo saatu nostettua melkein sille tasolle, että ehkä vuonna 2020 kaivoksen kassavirta alkaa lähennellä positiivista lukua, mutta päästöjä ei ole enää asiallisesti viitsitty mitata.

On siis kestävän kehityksen mukaisten uusien investointien aika ja Suomesta kuoriutuu Kainuun Ihmeen avulla maailman johtava akkumaa, joka tuottaa ehkä 150 000 tonnia nikkelisulfaatia ja 3 500 tonnia kobolttisulfaattia sekä 250 tonnia uraania.

Tuotteiden yhteenlaskettu liikevaihto on suuruusluokassa enintään 400 euroa vuodessa ja parhaimmillaan tulos on ehkä luokkaa 20-30 milj. euroa vuodessa.

Tätähän voidaan verrata vaikka kuopiolaiseen Powerflute Oy:n, jonka liikevaihto oli vuonna 2016 126 milj. euroa ja tilikauden tulos 6.6 milj. euroa.

Ei Powerflutekaan, vaikka on nykyään hyvin kannattava yritys, pysty koko Pohjois-Savoa elättämään, puhumattakaan koko Suomesta.

Uskoisin kuitenkin, että Terra Sipilä kutsuma entinen puoluesihteeri Pastori Laaninen tulee ehdottamaan seuraava kirkolliskokouksessa, että uuteen virsikirjaan on otettava uudeksi virreksi sovitettu "Suomi Kuntoon"-kansallishymni, jota mielellään lauletaan pikkujouluaikaan kaikkien kirkonmenojen lopuksi.

Keskustan puoluevaltuuston kokous ja valtakunnallinen presidentinvaalistartti pidetään 25. ? 26.11.2017 Joensuussa. Kokouspaikkana on Karelia-ammattikorkeakoulu (Tikkarinne 9). Kokous alkoi eilen klo 9.30.

Kokouksessahan on keskeisenä teemana tietysti 1-2%:n Matti Vanhasen presidenttikampanjan polkaisu käyntiin.

Harmaalla 1-2%:n Matilla voi kuitenkin olla edessään kivinen tie, kun jo heti kärkeen 1-2%:n Matti kuuluu joutuvan joulukuussa sydänleikkaukseen. Tässä voi käydä vielä samalla tavalla kuin Amerikassa kävi Crocked Hillarylle, jolta kesken kaiken loppui stamina eli ns. taistelukunto.

Se on kyllä kovasti sääli, sillä siitä ei vielä kovinkaan montaa vuotta, kun 1-2%:n harmaalta Matilta leikattiin polvet ja muistaakseni 1-2%:n Matti joutui luopumaan pääministerin tehtävistäkin, vaikka vähän sitä ennen oli niin riehakkaasti esiintynyt sensaatiolehtien palstoilla, että häntä oli jo alettu pitämään lähes Euroopan seksikkäimpänä pääministerinä.

Kepuloisten 1-2%:n harmaa presidenttiehdokas Matti on nyt pahasti myöhässä, koska kansanliikkeen Kuningas Sauli on jo hyvää vauhtia Jennin kanssa käynyt tutkiskelemassa, millaisia lastenvaunuja nykyään on tarjolla.

Sehän on tietysti jo kirkossa kuulutettu, että Jenni & Sauli tulevat saamaan heti sen perinteisen pahvisen äitiyslaatikon, jota nykypäivänä pitäisi Pressiklubin viestintäasiantuntijoiden mukaan jo alkaa kutsua vallankumouksellisesti jopa "Rakkauslaatikoksi".

Kyllä täytyy sanoa, että Päivi Räsänen (KD) oli taas oikeilla linjoilla Pressiklubissakin, kun hän ei lähtenyt toimittaja Sanna Ukkolan kiihottamana muuttamaan perinteisen joka perheen ensimmäisen seimen nimeä.

Päivi ei myöskään ollut innostunut siitä, että eduskunnassa nyt vapaamieliset puuhastelevat jo sellaistakin, että meilläkin alettaisiin jo vessojakin tekemään ainakin kolmelle ellei sitten neljälle eri sukupuolelle, vaikka noita tyttöjen ja poikienvälimuotoja meilläkin syntyy vain ehkä muutamia kappaleita vuodessa.

Voi vain kuvitella, miten heikosti harmaan 1-2%:n Matin myöhästyneessä vaalikampanjassa tulee käymään, kun Jeni & Sauli alkavat esitellä uusinta mallia olevia lastenvaunujaan.

Joensuun puoluevaltuuston kokouksessa kepuloiset olivat päättäneet voittaa kampanjassaan ainakin Paavo I Suuri Väyrysen, joka perinteisesti on pärjännyt presidenttikampanjoissa hyvin, kun on jakanut käyttöastioita.

Näistä Paavon jakamista käyttöastioista vaalimukit ovat perinteisesti viety melkein käsistä ja laitettu muistoksi lasivitriinien taakse.

Nyt harmaan 1-2%:n Matin vaalikampanjaa lähdettiin Joensuussa vauhdittamaan punaisilla muoviäpäreille.

Minun on vaikea kuvitella, kuka on tällaisen maanläheisen vaaliämpärin ideoinut. Olen sen kuitenkin pannut merkille, että nykyään melko heikosti menevä Tokmanni on käyttänyt tätä muovista ämpäriä, kun on yritetty houkutella asiakkaita heikosti menevään myymälään.

Kepuloisten Think Tankit ovat voineet noiden ämpärien avulla pyrkiä kalastelemaan ääniä, jolloin ämpärit muistuttavat myös niitä entisaikojen lypsysankkoja.

Tunnetustihan lehmätkin aina ennen katselivat vain ihmeissään uusia sankkoja. Ei niihin tahtonut saada maitoa sitten lirutettua, vaikka kävi sitten sekä aamu että iltalypsyllä.

Kepuloisten Hannakaisa Heikkinenkin tuntuu näkevän kaikenlaisia sote-lypsyä häiritseviä ?pörriäisiä?, joka suunnassa. Onkohan Hannakaisakin ollut liikenteessä noiden punaisten muoviäpärien kanssa?

Voihan noilla sankoilla pyrkiä symboloimaan myös veden kantamista Suomen talouselämän pohjattomaan kaivoonkin, jolloin heti tulee mieleen, että kepuloiset ovat taas lähteneet presidentin vaaleissakin ns. iltalypsylle.

Kepuloisten olisi kuitenkin hyvä muistaa, että kannettu vesi ei kaivossa pysy.

Kepuloiset ovat Turun puoluekokouksessa jo hyväksyneet Kohti 2020 puolueohjelmankin, jota tietysti innokkaana tutkitaan taas Joensuussa seuraavin saatesanoin:

"Suomen talous ja suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ovat saranavaiheessa.

Meillä on valittavana kaksi vaihtoehtoa: hitaan mutta vääjäämättömän näivettymisen tie tai kestävälle kasvulle perustuva kansakuntamme menestys ja hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen. Keskusta valitsee jälkimmäisen vaihtoehdon. Sen toteuttamiseksi tarvitaan yhtä vaalikautta pidempi, 2020-luvulle tähtäävä aatteellispoliittinen uudistusohjelma."

Muutamia poimintoja kepuloisten 2020-luvun tavoitteista:

"Pääkaupunkiseudun haasteet kohdataan muodostamalla erityislailla palvelu- ja päätöksentekojärjestelmä. Sen hallinto johtaisi vaaleilla valittu valtuusto. Pakkoliitoksia ei Sipoon jälkeen tule tehdä, mutta liitokset ovat mahdollisia, jos alueen asukkaat sitä tahtovat."

"Ympäristön ja talouden yhteensovitus on voitava tieteellisesti seurata ja todentaa. Energian kokonaiskulutus pitää kääntää laskuun, ilmastoa kuormittavia päästöjä on leikattava radikaalisti, maaperän ja vesistöjen kemikaalikuormitusta on vähennettävä ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen pysäytettävä."

"Alkavan vuosikymmenen haasteista selviäminen edellyttää oikein ajoitettua kokonaisveroasteen hallittua nostamista. Sen raamien sisällä on kuitenkin edelleen uudistettava verotusta niin, että lamasta seuraavat laskut maksetaan oikeudenmukaisesti."

"Mineraalisten luonnonvarojen käyttöä tulee lisätä kansalliset ja ympäristönäkökohdat tiukasti huomioon ottaen. Kaivostoiminnalla on tulevaisuudessa tärkeä merkitys taloudelle ja työllisyydelle erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Malmien louhintamäärät voidaan nostaa Suomessa kymmenkertaiseksi vuoteen 2020 mennessä. Myös kaivostoiminnassa Suomesta löytyy merkittävää osaamista."

Kepuloisilla on hengästyttävä puolueohjelma, joka vaikuttaa kaikilta osiltaan utopialta.

Esim. malmien louhinnan osalta meillä on vuoteen 2020 mennessä aikaa kaksi vuotta. Joten voidaan kysyä, aikooko Terra Sipilä 10-kertaistaa Kainuun Ihmeen louhinnan venäläisen Trafiguran kanssa kahdessa vuodessa.

Käsittääkseni Terra Sipilä ei ole laittanut tällaista ympäristölupaa ainakaan vielä vireille.

Minua myös hieman arveluttaa, miten kepuloiset aikovat puuttua pääkaupunkiseudun kuntien itsemääräämisoikeuteen, kun näiden kaupungistuneiden kuntien valtuustossa istuu vain 1-3 kepuloista valtuutettua ja muilla valtuutetuilla on ihan toiset ajatukset kuin kepuloisilla.

Kepuloisetkaan eivät voi kääntää energian kulutusta laskuun, mikäli aikovat esim. 10 kertaistaa malmienkin louhinnan. Ellei sitten louhintaa suoriteta käsipelillä.

Eikä niitä laivoja tai Mersujakaan voida pelkin käsivoimin valmistaa ja liikutella. Puhumattakaan siitä, että hevospelillä alettaisiin korjaamaan voimakkaasti lisääntyviä hakkuitakaan.

Enemmälti en viitsi kepuloisten ohjelmaa alkaa ruotimaan, mutta on järkyttävää, että kepuloiset ovat valmiita jatkuvasti vain kasvattamaan verotusta, kun jokainen järkevä ihminen pyrkii siihen, että verotus on kansainvälisesti kohtuullista.

Nykyään Suomen verotusaste on muistaakseni 3. korkein OECD-maista, mikä keskeisimmin ehkäisee Suomen bruttokansantuotteen ja siis myös hyvinvoinnin kasvattamisen ja työllisyyden lisäämisen.

Kepuloisten harmaalla 1-2%:n Matilla ja kepuloisilla näyttää myös olevan selkeä NATO vastainen tavoitekin. Kepuloisten puoluetoimistossa näyttääkin olevan jo kehitteillä jonkin tyyppistä YYA-käytäntöä Venäjänkin kanssa.

Tällainen puolue ei voi olla vastuussa sellaisen pienen kansan puolustuspolitiikasta, joka tulevalla 2020-luvulla haluaa säilyttää puolustuskykynsä.

Luulisi kepuloistenkin tajuavan, millaisiin uhrauksiin Cajanderin aikaan Suomessa aikoinaan jouduttiin.

Talvisodan sytyttyä 30.11. 1939 useille reserviläisille ei riittänyt omaa univormua ja he saivat vain kokardin päähineeseensä erottamaan sotilaan siviilistä.

Tätä sotilaspukua kutsuttiin malli Cajanderiksi. Samoin puolustusministeri Juho Niukkasen nimestä keksittiin useita puolustusbudjettiin liittyviä irvailuja.

Muistaakseni aikoinaan kepuloisilla ja demuilla oli sormensa pelissä tässäkin kansallisessa katastrofissa, kun maalaisliiton Kyösti Kallio jätti ulko- ja puolustuspolittiikan hoidon täysin rempalleen ja heikon pääministeri Cajanderin (edistyspuolue) ja puolustusministeri Niukkasen (maalaisliitto) käsiin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: