Keskustelu

juristin alkuTerra Sipilä taas perustuslain vastaisissa puuhissa4.12.2017 0.34
Kepuloiset polkevat Terra Sipilän ja Annika Saarikon toimesta kilvan kuntien ja myös ihmisten perustuslaillisia oikeuksia.

Ensin Meri-Lapin kunnat Kemi, Keminmaa, Simo ja Tornio päättivät ulkoistaa sote-palvelujaan ja 13.11.2017 päättivät perustaa sitä varten yhteisyrityksen Mehiläisen kanssa. Sopimus on 15 vuotinen ja siihen kuuluu myös Länsi-Pohjan keskussairaala.

Heti kohta Terra Sipilä hyökkäsi eduskunnassa täysin laillisen hankkeen kimppuun ja alkoi haukkua Mehiläistä monopoliyhtiöksi.

Minun käsittääkeni Mehiläinen ei ole mikään monopoliyhtiö. Kysymyksessä on tosin korkeatasoinen kotimainen terveysalan yhtiö, jonka hyviä palveluja minäkin olen saanut/joutunut käyttämään hyväkseni, kun kunnalliset palvelut ovat tehtävässään epäonnistuneet raskaasti.

Ainoa monopoli. joka meillä terveydenhuollon alalla on, on tietysti kunnalliset sote-palvelut.

Pikavauhtia käynnistettiin nyt myös ns. "Lex Meri Lappi" sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskeva ns. jäädytyslaki, jonka avulla vuosikausiksi Terra Sipilä näköjään aikoo jäädyttää Meri Lapinkin alueen ihmisten sote- ja terveydenhuoltopalvelut sille tasolle, että ihmisten keskimääräiset terveyskeskus- ja sairaalapalvelujen saatavuus siirtyvät satojen kilometrien päähän ja vielä joidenkin epämääräisillä vaaleilla valittujen maakuntapolitrukkien päätettäviksi.

Käsittämätöntä on myös se, että Terra Sipilä puolustelee perustuslain vastaisia lakihankkeitaan sillä, että hänen maakunnallista digi-soteansa alettiin suunnittelemaan jo ennen kuin Meri-Lapin kunnat tekivät päätöksensä ulkoistuksesta 13.11.2017.

Terra Sipilä ei ole ennekään kunnioittanut Suomessa vallalla olevia lakeja.

Hänen ns. käytäntöjään on jouduttu toistuvasti kyselemään mm. eduskunnan oikeusasiamieheltä ja taidettiin kysyä jopa oikeuskanslerinkin mielipidettä, kun hän ilmeisesti kuvittelee, että kepuloiset voivat säätää Suomessa myös tannehtivia lakeja.

Tällä periaatteellahan kaikki sote-alaa koskevat sekä kuntien että kuntien ja yksityisten yritysten keskinäiset sopimukset voidaan julistaa taannehtivasti laittomiksi.

Lex Meri Lappi jäädytyslain avulla on näköjään tarkoitus myös muualla Suomen niemellä estää sote-palvelujen luontainen ja lähipalveluja painottava kehitys.

Kun sitten Siikalatvan kunta yhdessä Oulun Mehiläisen kanssa olivat tulleet sellaiseen tulokseen, että olisi viisasta myös yhdistää palveluja siten, että Siikalatvan kunta perustaisi Ouluun terveysaseman yksityisen Mehiläisen yhteyteen ja terveysaseman asiakkaiksi voisi tulla myös oululaisia asiakkkaita.

No eikös tästäkin tullut heti lausunto sekä VVM:ltä että myös Annika Saarikon sote-ministeriöstä, että eihän tällainen sairaiden auttaminen mitenkään voi olla Suomessa sallittua, koska meillä ollaan siirtymässä perustuslakivaliokunnan tarkan ohjauksen alaisuudessa joskus 2020-luvulla ns. maakunnalliseen digi-malliin, jossa kaikki sote-potilaat hoidetaan tehokkaasti netissä.

Ja ne sote-hoitoa tarvitsevat vanhukset ja muut kiireellisen lähihoidon tapeessa olevat sote-potilaat, jotka eivät osaa tai voi käyttää nettiä, ohjataan sitten julkisten hätäpalvelunumeroiden kautta ottamaan yhteyttä maakunnallisiin sertifoituihin hautaus- ja saattohoitotoimistoihin, joissa palvelunumerot ovat auki jokaisen viikon maanantaisin klo 8-9 välisenä aikana.

Järkyttävää on, että Terra Sipilän hallituksessa puuhastellaan näin räikeiden perustuslain vastaisten lakien kanssa.

Sekin on yleisesti sanottava, että Terra Sipilän ja Annika Saarikon kaavailemat valinnan vapauden rajoitustoimet näyttävät olevan selvässä ridstiriidassaa myös EU:n sopimusten kanssa.

Jos Suomessa ei voi kepuloisten mielestä marssia sellaiseen terveysasemaan, jossa vähänkään haiskahtaa yksityinen omistus, niin ei sitten muuta kuin vain laivaan tai lentokoneeseen, niin kyllä hoitoa nykypäivänä ihminen alkaa jo sitten saada myös muista EU-maista.

Kyllä sieltä osataan sitten lähettää Suomeenkin lasku oikeaan osoitteeseen.

Täytyy vain toivoa, että kepuloisten terveyden- ja alkoholihuollon erityisasintuntija Pekka "Maito" Puska on sitten varannut kepun puoluetoimistoon riittävät varat, jotta muista EU maista tulevat täysin laillset sote-maksut saadaan hoidetuksi, ettei Kepu joudu puoluena luottohäiriöisten rekisteriin.

Olisihan se noloa, jos todettaisiin tulevissa presidentin vaaleissakin, että 1-2%:n Matille annetut noin 25 000 ääntä joudutaan hylkäämään Kepun menetettyä luottokelpoisuutensa.

Sitä paitsi Paavo I Suurikin saattaa vielä saada kannatuskortteja kasaan 20 000 kpl, jolloin Paavo voi hyvinkin ohittaa vielä luootohäiriöisen kepun 1-2% Matin äänisaliin tulevissa vaaleissa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: