Keskustelu

poliittinen tarkkailijaPresidenttipeli puhallettiin käyntiin6.12.2017 2.58
Ei ole ihanampaa asiaa kuin se, että Paavo I Suuri sai 20 000 kannatuskorttia kasaan.

Nyt se alkaa varsinainen presidenttipeli, kun kehiin nousee kokenut konna, Suomen kansan syvästi rakastama lausuja- ja tanhumestari. Paavo I Suurihan melkein yksinään pystyi torppamaan aikoinaan EU-liitoksenkin, kun piti maratonpuheitaan eduskunnassa.

Nyt olisi kepuloistenkin jo korkea aika tunnustaa, että 1-2%:n Matin peli on täysin pelattu.

1-2%:n Matti antoi taannoin lapsellisia lausuntojaan ulkoasianvaliokunnan puheejohtajan ominaisuudessakin, kun jämäkkä puolustusministeri Jussi Niinistö (siniset) kyseli Amerikan puolustuvoimien komentajalta, josko amerikkkalaiset haluaisivat osallistua Suomessa ehkä 2020 järjestettäviin sotaharjoituksiin.

No eikös 1-2%:n Matti alkanut heti heristellä sormeaan, että äläpäs nyt sinä puolustusministeri tuollaisia mene kyselemään.

Kepulandiassahan on meillä ollut tapana, että tuollaisista asioista me kepuloiset olemme aina ensiksi kyselleet Venäjän puolustuministeriltä, josko Venäjällä on jotain sitä vastaan, että meillä harjoitellaan jousipyssy- ja ritsavarustuksin amerikkalaisten kanssa puolustussotaa fiktiivistä vihollista vastaan, joka voi tulla idästä ilman sotilastunnuksiakin esimerkiksi vanhoilla Ladoilla.

Meillähän on NATO:nkin kannatus YLE:n tutkimusten mukaan nykyään jyrkässä laskussa, koska Suomen tärkein uhka on ns. global warming eli ilmaston lämpeneminen.

Eikä kukaan presidenttiehdokkaista Torvaldsia lukuunottamatta uskalla lausua NATO:sta halaistua sanaa, kun Kuningas Sauli totesi aikoinaan Aleksi Stupukallekin, että NATO:sta ei sovi vaalien aikana puhua mitään.

NATO-asiathan kysytään kansalta vasta siinä vaiheessa, jos huomataan, että pienet vihreät miehet ovat tulleet luvatta tai luvan varassa partioimaan liikennettä Helsingin kaduille.

Meitä ei todellakaan uhkaa kukaan, eikä mikään.

Tämän asian on meille moneen kertaan vahvistanut myös demujen Erkki "The Red" Tuomioja, joka on hyvin tietoinen siitä, että hänen isoäitinsäkin piti aina hyvät suhteet etenkin itään, jolloin meihin ei kohdistunut koskaan mitään uhkakuvia idän suunnasta, kun vielä 100 vuotta sitten ihan rauhanomaisesti meille myönnettiin jopa itsenäisyyskin. Eikä sitä ole koskaan kyseenalaistettu. Mitä nyt oli pieniä kahinoita tuossa 1917-1918 ja sitten uudestaan taas 1939-44.

Mooseskin totesi viime lauantaina telkkarissa, että hänelläkin on ollut monia kotiryssiä hänen pääminsteriaikoina, koska jos halusi asioiden luistavan, niin kyllä se suora viestin vieminen aina Mooseksen mukaan oli kotiryssän kautta hyvinkin tehokasta.

Eräskin Venäjän korkea-arvoinen upseeri näytteli vahingossa jopa Kuningas Saulille aivan ikivanhoja hyökkäyssuunnitelmiaan, joissa naapurimaan suoja-alueet ulottuivat Suomen yli pitkälle Ruotsien puolelle asti. Kuningas Sauli joutui silloin tosin huomauttamaan, että upseeri oli tehnyt virheellisen analyysin.

Paavo I Suuren ohella minua on alkanut myös viehättämään Laura Huhtasaari, joka avasi presidenttipelin muistaakseni Hakanimen torilla sateessa. Laura toi näkösälle nyt koko perheensä, eikä siinä mitään valittamista ollutkaan; kaksi somaa pientä tyttöä ja ryvettymätön lääkärimies.

Laura ei muistaakseni puhunut mitään ilmaston lämpenemisestäkään, vaikka joulukuun alussa satoi vettä melkien kuin saavista.

Laura taitaa ollakin ainoa realisti presidenttiehdokkaiden joukossa, joka tietää sen, että me ei Suomessa voida millään tavoin vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen, vaikka Pariisin sopimus on allekirjoitettu.

Tosin Amerikan presidentti Trump ei ole tuollaista paperia mennyt allekirjoittamaan ja Laurahan kävi aikoinaan Trumpin rukousaamiaisellakin Timo Sonin tapaan. Timollahan on hyvät välit myös Amerikan uuden ulkoministeri Rex Tillersonin kanssa.

Minustakin meillä on muitakin murheita kuin nuo ilmastoasiat.

On myös hyvä havaita, että eläkkeellä oleva ympäristöneuvos Esa Tommola antoi Hesariin viime sunnuntaina maailman ilmastoa koskevan kriittisen lausunnon seuraavasti:
"Rahaa palaa valtaisia summia, mutta paljon ei ole saatu aikaan.

Pääsyy on, että umpimähkään on syöksytty kohti uusiutuvia energiamuotoja perehtymättä niiden eroihin. On lähdetty siitä, että mitä tahansa uusiutuvaa on rakennettava mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti.

Vaikka tuuli- ja aurinkoenergiaa on rakennettu maahan valtavasti, ne eivät tuota sähköä kuin kolmasosan ajasta. Puuttuva sähkö on tuotettava hiili- ja kaasuvoimaloilla."

Tommola tietää, että myös puupohjaiseen bioenergiaan sisältyy isot ongelmat, kun uusiutuvissa energoissa ei ole otettu huomioon niiden nettoenergialukuja.

Tommola oli huomannut tämänkin yksinkertaisen totuuden, kun oli tutustunut kiinalaisen Kaidin biodiesel-hankkeeseen.

Oikein sydäntä lämmittää näin joulun lähestyessä, että meillä vielä uskalletaan edes eläkkeellä haastaa kepuloisten uusiutuvien energioden vouhotukset, jotka perustuvat vain veronmaksajien systeemaattiseen kuppaaamiseen.

Laura Huhtasaari on siinäkin inhimillinen presidenttiehdokas, että hän asettaa oman maan edun EU:n yhteisten etujen edelle.

Eikohän seuraavassa presidenttiväittelyssä ala tulla vähän sähköä keskusteluun, ellei sitten YLE julkaise "veret seisauttavaa" galluppia, että Kuningas Saulin kannatus onkin noussut jo 120%:n äänestäjistä.

Ja jos vielä lapsetkin otetaan mukaan äänestäjien galluppiin, niin kyllä Kuningas Saulin kannatus kevyesti ylittää poikkeuslailla valitun Kekkosen ja myös Kekkosen jälkeen valitun Mauno Koivistonkin yli 85%:n kannatuksen jo ensimmäisellä kierroksella.

Terra Sipilä saattaa kiikuttaa kohta eduskuntaan perustuslaki muutoksen, jossa Sauli nimitetään ilmman vaaleja Suomen kuninkaaksi, jollle voidaan luontevasti antaa nimi Väinö I hänen toisen Väinämö nimensä perusteella.

Meiilähän on jo aikoinaan tehty valmiiksi kaikki paperit ja kuningaskalutkin Väinö I:stä varten, mutta hän ei silloin tullutkaan meille, kun me valittiin itsellemme arkisesti vain Presidentti.

Nyt on sitten saatu kateellisena seurata, kun Saulin, Jennin ja Lennun luona lappaa jatkuvalla syötöllä noita kuninkaallisia milloin Ruotsista tai sitten jopa Englannistakin, joka juuri päätti ottaa pesäeron EU:n kuristavista kahleistakin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: