Keskustelu

Ex Kamreerin alku nyk.vanhempi kamreeriJoko syyte nostetettu22.1.2018 0.47
Vieläkö Juankosken kaupungin hallitus on tutkinnan alla vai onko syytettä tulossa. Ei missään oikeusvaltiossa tutkinta ja syyteharkinta voi kestää näin kauaa. Jos olisin tehnyt tutkintapyynnön, kysyisin tutkinnan edistymisestä tai valittaisin hallituksen jäsenenä EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen pitkittyneestä aiheettomasti epäiltynä pitämisestä.

juristin alkuRe: Joko syyte nostetettu22.1.2018 14.07
Eikö nyk. vanhempi kamreeri vieläkään tiedä, että Suomi ei ole oikeusvaltio, vaikka Kuningas Sauli on mainostanut Kiinan presidentillekin, että Suomesta voidaan lähettää juristit jopa Kiinaan neuvomaan, miten oikeusvaltion periaatteet laitetaan käytäntöön.

Meillähän on tuomittavana ollut jo valtakunnan syyttäjäkin, mutta Nissinen vain jatkaa vaativassa toimessaan. Koska korvaavaa juristia ei maasta muka löydy.

Meillähän on oikeuskanslerina myös esteellinen Tuomas Pöysti, joka juuri kirjoitti Terra Sipilä ohjeiden mukaisen 1000-sivuisen Sote-lakikirjan.

Sote-lakikirjassahan oikeusoppineiden mielestä perustuslakivaliokunnassakin hyväsytty maakuntamalli näyttää olevan EU SEUT -sopimuksen vastainen ja koko laki pitäisi tarkistuttaa EU:n komissiolla, koska se näyttää rikkovan kilpailusäännöksiä.

Suomalaiset poliitikot eivät tunnu hevillä uskovan sitä, että EU-oikeus menee kilpailutusasioissa meikäläisen oikeuden yläpuolelle.

Terra Sipilä haluaa tahallaan käynnistää kymmenien tuhansien ellei satojen tuhansien valitusten valitusrumban hallinto-oikeuksissa ja EU:n komissiota myöten.

Kittillässä on kestänyt vuosikaupalla saada kunnallinen päätöksenteko jollain tavalla linjaan Suomen perustuslain ja kuntalakien mukaisesti.

Syytettyjen penkillä on muistaakseni 27 kuntapäättäjää ja selvitysmies on äskettäin käynnistänyt Lex Kittilän mukaisen selvitysprosessin.

Selvitysmies uskoo, että asiat saadaan käräjäpöytään muutaman kuukauden sisään.

Juankoskella päättäjät ovat syyllistyneet vuosien 2011-2017 aikana jatkettuihin rötöksiin ja jättäneet huomiotta sekä kotimaisen että myös EU:n lainsäädännön.

Kuopion poliiseilla tuntuu kuitenkin olevan suuria vaikeuksia ymmärtää, mitä Kuopioon liittyneessä Juankosken rikospesässä on oikein tapahtunut.

Asia on kestänyt kaikkinensa valtuuston 4.3.2011 pidetystä rötöskokouksesta lähtien jo lähes 6 pitkää vuotta.

Vaikka KHO:kin on määrännyt mm. laittomat takaus- ja JBOY-päätökset purettaviksi jo vuonna 2015, niin siitä huolimatta laitonta menoa on vain jatkettu kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Laittomien päätösten perusteella Juankosken kaupunki on mm. mennyt maksamaan yksityisen yhtiön lainoja eli Premium Board Finlandin puolesta lähes 5 milj. euroa Handelsbankenille.

Kysymys on veronmaksajien rahoista, joita ei laittomien sopimusten perusteella voi minkään yksityisen yhtiön puolesta maksaa.

Ennustukseni on, että tapaus Juankoski ja Esteri Kangasveijarin venkoilu selvässä asiassa ei tule päättymään rötösten tekijöiden kannalta hyvin.

Ensin käydään läpi ja testataan Suomen oikeuslaitoksen nykyinen tila.

Jos oikeutta ei löydy Suomesta, niin sitten oikeutta haetaan EU:n ja ihmisoikeustuomioistuimista.

Kyllä tämä vitkuttelu päähän ottaa ja ilman muuta johtaa myös syyllisten osalta isoihin vahingonkorvausvaateisiin.

Tässä on yksi syy, miksi minä olen jo äänestänyt iloisesti nimeroa 5 presidentinvaaleissa.

Laura on ainoa täyspäinen ehdokas, joka on perään kuuluuttanut sitä, että 1990-luvun laman rötösten johdosta on syytä perustaa riippumaton totuuskomissio vääryyksien selvittämiseksi.

Vanhempi kamreeriRe: Joko syyte nostetettu22.1.2018 14.28
Enpä taas tiedä miten tähän vastaukseen pitää suhtautua. Juristin alku nimittäin kirjoittaa loppulausuntonaan, että Laura on ainoa täyspäinen presidenttiehdokas.

Ei ole hänen sanoihinsa luottamista. Omasta mielestäni juuri Lauran kohdalla tämä ominaisuus on vaakalaudalla.

Valtakunnansyyttäjä Nissisen ei ole joutunut tikun nokkaan varsinaisesti hitaudesta, vaan muista syistä. Tällaisessa tehtävässä vaaditaan virkamieheltä arviointikykyä ja suhteellisuudentajua. Nissisen heikko kohta on tämä arviointikyky ja suhteellisuudentaju. Silloin kun vaadittavien perusominaisuuksien puutteesta joutuu syytetyksi, ei juuri nopeuskaan paranna tilannetta.

Tiedustelu tutkintaa johtavan virkamiehen esimieheltä voisi nopeuttaa käsittelyä.

juristin alkuRe: Joko syyte nostetettu23.1.2018 1.05
Vanhemman kamreerin pitää suhtautua juristin alun kommenttiin niin kuin siinä on kirjoitettu.

Suomen poliittinen eliitti puhuu Suomesta oikeusvaltiona. Niin minäkin toivon hartaasti, että Suomi on joskus oikeusvaltio.

Jos kuitenkin seuraa nykyistä oikeuslaitoksen toimintaa, niin kukaan vähänkään asioista ymmärtävä ei valitettavasti voi yhtyä nykyiseen oikeusvaltion hypetykseen.

Hallinto-oikeuksista tiedetään yleisesti, että niiden päätöksillä voidaan pyyhkiä persettä, kuten on nähty esim. Juankoskella ja monessa muussakin vähän vastaavassa tapauksessa.

Tässä yhteydessä en halua lähteä enää ruotimaan tarkemmin rikoslain ja maahanmuuttolakien ja monen muun lain surkeata nykytilaa ja oikeuskäytäntöjä. Näistä on keskusteltu jo esim. raiskausten osalta jo aikaisemmin.

Rakenteellinen korruptio eli ns. hyvä veli- järjestelmä on Suomessa laajemmalle levinnyt ilmiö kuin konsanaan mafia Italiassa.

Rakenteellisen korruption vaikutukset ulottuvat kaikille yhteiskunnan alueille ja vaikutuksia tehostaa se, että Suomessa valtion rooli yritystoiminnassa on esim. muihin eurooppalaisiin maihin verrattuna poikkeuksellisen korkea.

Massiivinen tukipolitiikka mm. maataloustukien muodossa lisää vielä näitä Suomen keskusjohtoisia korruptoituneita toimia ja päätöksentekoa.

Suomen oikeuslaitos ei valitettavasti paljon poikkea Venäjän nykyisestä keskusjohtoisesta oikeuslaitoksesta, jossa tietysti syyttäjillä on keskeinen rooli.

Suomen oikeuslaitosta on lukemattomia kertoja moitittu oikeuslaitoksen hitaudesta ja rikospoliisit ovat jatkuvasti myös valittaneet resurssipulasta.

Resurssipulahan taas johtuu ainakin osittain siitä, että tutkiva rikospoliisi on taitamaton, eikä siis tunne lakeja.

Suomen lainsäädäntö on nykyään kuitenkin hyvin pitkälle EU vetoista.

Muistaakseni meikäläisistä laeista jo lähes 50% perustuu EU:n lainsäädäntöön, jossa on paljon hyviä oikeusvaltioperiaatteita.

Luulen kuitenkin, että EU:n lainsäädäntö on vielä monilta osin hyvin monille virkamiehille, tutkiville poliiseille ja myös syyttäjille täyttä hebreaa.

Resurssipulaan voidaan tulla myös sen takia, että esim. rikospoliisin resursseja käytetään väärin eli keskitytään esimerkiksi vain ylinopeusten tapaisiin rikkomuksiin ja pieniin myymälänäpistyksiin, kun alaikaäinen poika tai tyttö on saatu kiinni myymälän kassalla.

Ns. isojen asioiden kohdalla ja nettirikoksissa poliisi on nykyään täysin voimaton, eikä edes tutki mm. sitä, että joku ulkomainen huijari on käynyt tyhjentämässä jonkun höynäytetyn suomalaisen tilit.

Minultakin huijari onnistui viemään tililtä muutaman kympin, mutta onneksi huomasin filungin ajoissa.

Kun sitten keskustelin poliisin kanssa asiasta, niin sieltä kerrottiin minulle iloisesti, että eivät he rupea noita selvittelemään, kun rötösten tekijä voi olla vaikka jostain Afrikan maasta.

Erittäin huolestuttava asia on myös se, että Iltalehti raportoi viikon vaihteen aikana lainsäädännön arviointineuvoston vuoden 2017 aikana läpikäymistä Terra Sipilän hallituksen esitysluonnoksista laeiksi.

Läpikäynnissä selvisi, että vain yhden lakiehdotuksen kohdalla hallitus oli tehnyt ehdotetusta uudistuksesta ns. vaikutusarvion.

Arviointineuvosto on todennut, että lainvalmistelusta puuttuu Suomessa osaamista ja valmistelu on poliittista, eikä käytettävissä olevaa tutkimustietoa käytetä hyväksi.

Erittäin järkyttävä asia on se, että esim. Sote-lakienkaan kohdalla ei ole tehty kunnollista vaikutusarviota.

Kuitenkin kepuloiset Terra Sipilä ja Äiti Annika Saarikko ajavat tätäkin erittäin laajamittaista lakiuudistusta kuin käärmettä pyssyyn, vaikka ehdotettu lainsäädäntö on selvässä ristiriidassa EU:n SEUT sopimuksenkin kanssa ja varmaan rikkoo myös monia voimassa olevan ihmisoikeussopimuksenkin pykäliä.

Vanhempi kamreeri on Nissisen tapauksessa oikeassa, Nissisen kohdallahan kysymys ei todellakaan ollut hitaudesta vaan itse asiassa nopeudesta.

Valtakunnan korkeimmalta syyttäjältä alkoi mopo keulia, kun hän päätti tilata omasta mielestään aivan ainutlaatuisia syyttäjien koulutusohjemia veljensä firmasta.

Jos tuollaisessa asemassa oleva valtion korkea virkamies tekee tuollaisen arviointivirheen, niin hänen olisi pitänyt jo heti hänen virheensä paljastuttua irtisanoutua ryhdikkäästi tehtävästään.

Nissisen touhuista minua on jäänyt kaivertamaan myös hänen taannoinen esiintymisensä telkkarissa tapaus Auerin kohdalla.

Auerhan oli saanut silloin tuomion omien lastensa seksuaalisesta kaltoin kohtelusta yhdessä jonkun miestuttavansa kanssa. Molemmille tuli muistaakseni 7 vuoden ehdottomat tuomiot.

Telkkarihaastatelussa Nissinen totesi tuolloin hyvinkin suoraviivaiseti, että äidin lapsiin kohdistuneilla seksuaalisilla "orgioilla" ei ole mitään tekemistä Auerin miehen murhan kanssa.

Äkkiseltään juttu saattoi tietysti näyttääkin siltä, mutta Auerin miehen murhan todistelussa lapset antoivat ristiriitaisia todistuksia talon tapahtumista ja oikeus ei löytänyt riittävää näyttöä asiasssa.

Myöhemmässä vaiheessa asia palautui KKO:sta muistaakseni käräjäoikeuteen ja hovioikeuteenkin, joka sitten vapautti Auerin todistusten puutteessa.

Sitkeä syyttäjä kuitenkin hankki lisätodisteet ja pyysi valituslupaa KKO:sta, mutta sitä ei annettu.

Voidaankin kysyä, missä määrin valtakunnan syyttäjän telkkarilausunto oli vaikuttamssa siihenkin, että Auer vapautettiin murhasyytteestä ja hänelle maksettiin yli 500 000 euroa siitä, että hän oii "syyttömänä" ollut sellissä.

Tosin hän oli samaan aikaan istunut tuomiota myös "seksiorgiosta".

Nytthän Auer vielä vaati 2.5 milj. euron lisäkorvauksia, mutta tällä kertaa valtiokonttori totesi, että nyt piikki meni umpeen.

Voin rauhoittaa vanhempaa kamreeria, että Juankosken tapauksessa kaikki kivet tullaan kyllä kääntämään, jotta oikeus toteutuu.

En moiti vanhempa kamreeria, jos et äänestä tulevissa vaaleissa numeroa 5.

Minulla on kuitenkin levollinen mieli, kun ääni on annettu, ehkä minä näe mitään järkisyytä äänestää ketään muuta seuraavista ehdokkaista kuin Lauraa.

 1-2%:n Matti (YYA mies henkeen ja vereen, tuppeen sahattu lautakasa edelleen hukassa)

 Paavo I Suuri (tohtorin väitöskirja vuodelta 1988 täyttä potaskaa, YYA mies)

 Munasarja Merja (hyvin suorapuheinen feministi, voi särkeä lasikaapin eikä tiedosta Venäjän uhkaa, vaikka on asunut pitkään Itä-rajan tuntumassa)

 Minä Puhun Nyt Tuula (Oikein mukava kuulla, että Tuula puhuu ja lenkkeillee innokkaasti, mutta olisi hyvä, jos Tuula puhuisi, mistä hän aikoo presidenttinä puhua muusta kuin Arabiemiraattien aseista)

 Inter Rail Pekka (matkailu avartaa ja Pekan matkakertomukset ovat ihan kiinnostavia, mutta miten ne liittyvät Suomen presidentin tehtäviin. Pekka ei ole kertonut, millainen saunamies hän mahtaa olla. Venäläiset ovat kovia saunomaan)

 Nato Nils (Nato Nils on ainoa, joka on tehnyt oikean tilanneanalyysin Suomen tulevasta geopoliittisesta asemasta. Vaikuttaa siltä, että Nato Nils ei saa vanhoja konservatiiviänkyröitä taakseen Nato Nilsin taannoisen taistolaisuuden vuoksi. Kyllähän Nato Nils on myöntänyt tehneensä virheen kauan sitten, mutta ei presidentti saisi liikaa muutella mielipiteitään.)

 Kuningas Sauli (Sale on ikävällä tavalla ottanut populistiset keinot käyttöön ja ylvästelee mm. ?salavuode? suhteellaan USA entiseen varapresidentti Al Goreen ja nikotiini riippuvuudellaan.

Viime aikoina Al Goren ilmastoraportitkin on jo todettu harhaisiksi. Salelle ei tee hyvää, jos hän lähtee neuvomaan Trumpia mustan hiilen asioissa.

Nyt Salen pitäisi kiireimmän vilkkaa soittaa Trumpille, että meiltä voisi saada vastakauppana lentokoneista esim. ohjuksilla varustettuja jäänmurtajia, joita USA ryhtyy lähiaikoina rakentamaan Arkisten alueiden suojaksi. Edessä on tiukka kisa. Salen Nato-kanta on jäänyt ikuiseksi optioksi, ei ole johtajan tapaista toimintaa)

 Hymyilevä Laura (Ainoa presidenttiehdokas, joka hymyilee. Koti, uskonto, isänmaa ja totuuskomissio. Siinä on kaikki mitä Suomen Presidentti tarvitsee.

Ei lähtenyt Laura YLE Femman ohjelamassa solkkamaan ruotsia, kun se ei ole niin hallinnassa. Muut kyllä sokkasi Ruotsia, mutta se oli karmeata kuultavaa ja ensi syksynä alkaa Ruotsissakin jo Nato-keskustelut,

Minulla nousee jo nyt tukka pystyyn, jos Paavo I Suuri ja 1-2%:n Matti osallistuvat Ruotsin Nato-keskusteluihin.

Jos nuorella Lauralla omat tiedot ei riitä, niin aina voi kysyä neuvoa. Laura on edustava ja hyvin sosiaalisesti käyttäytyvä nainen. Positiivinen asia on, että Laura ei ole ryvettynyt ns. vanhan liiton riennoissa tai tammikuun kihlauksessa)

Vanhempi kamreeriRe: Joko syyte nostetettu23.1.2018 1.37
Totta, ruotsi oli vähän hakusessa kaikilla muilla paitsi Lauralla ja Nilsillä.

eskimoRe: Joko syyte nostetettu23.1.2018 14.05
taitaa vanheta syytteet juankosken päättäjien osalta, ennen kuin tutkintaa saadaan edes aluilleen

kommunistiRe: Joko syyte nostetettu24.1.2018 10.08
Nissiselle näyttää tulevan potkut huomenna. Rikoksen tuomaa hyötyä ei hänen tapauksessaan peritty takaisin valtiolle toisin kuin viinanmyyntitapauksissa.

Mielestäni hieman koomiselta tuntui myös vaatimus rangaistuksen lieventämisestä siitä syystä, että rikos on tuonut mieliharmia julkisuuden vuoksi.

Eihän julkisuuden henkilöille voi olla eri lakia.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Joko syyte nostetettu24.1.2018 12.00
Tämän koulun jälkeen Nissisestä olisi saatu varmasti parempi valtakunnansyyttäjä. Tällaisen jatkokoulutuksen jokainen korkeassa asemassa oleva tarvitsisi.

Tuen Nissisen paluuta virkaansa.

mualainenRe: Joko syyte nostetettu24.1.2018 13.27
Liekkö oikkee kommunisti, vaikko valekommunisti, toi esille asian, joka on viimeaikoina lukuisissa julkishenkilöitten oikuvenkäynneissä esilletullu asia. Usiastikin vedotaan julkisuuvessa repostelluun. En minä mualainen, taikka joku sillanpiä voi olla eri asemassa oikeuven eessä.
Sama laki pittää olla kaikille. Ei sua olla lieventävä asianhuara syytetylle, jonka koko suomenkansa tuntee.
Jos hänen tekemisijään repostellaan meediassa kuukauskaupalla ennen oikeuvenistuntoo. Tänvuoksiko pitäs piästä vähemmällä. Ei toellakkaan.
Seuraavan kerran ko. polliisi tuas jälleen kerran napsauttaa mulle ylinoppeussakon, ruppeen tupettammaan ja anon armonatoo liikennevalavontaviraston piälliköltä tennis palsternakalta armoo perusteilla, minuthan suomen kansa tuntee, minähän oun kuuluisa.

juristin alkuRe: Joko syyte nostetettu24.1.2018 14.16
Olen kommunistin kanssa täysin samaa mieltä.

Kyllä kaikki lait koskee myös julkisuuden henkilöitä tasapuolisesti.

Hesari kysyi äskettäin lähes 400 syyttäjän mielipidettä, voiko Nissinen jatkaa työssään?

49.2% eli 191 syyttäjää vastasi kyselyyn ja heistä 80% totesi, että Nissisellä ei ole enää tuomion jälkeen jatkamisedellytyksiä.

Kysymys ei ollut Nissisen kohdalla isoista rahoista, mutta kysymys on etiikasta ja moraalista.

Tästä syystä Nissinen on saattanut koko syyttäjälaitoksen häpeään ja osaltaan vaurioittanut sekä kotimaista että ulkomaista mielikuvaa Suomen oikeusvaltiosta.

Meillä on parhaillaan käynnissä ajojahti myös asianajaja Heikki Lampelaa vastaan, joka erotettiin Asianajoliitosta, kun hän oli saanut tuomion hovioikeudessa perheriidan vuoksi yksityisellä ajalla ilmeisesti hiprakassa tehdystä kihlattuunsa kohdistuneesta uhkauksesta.

Tiettävästi kihlattu ei ollut noita kaikkein tasapainoisimpia hempukoita, eikä myöskään ollut mitenkään selvin päin.

Lampelahan oli Bodomin järven kolmoismurhassa ajamassa murhattujen oikeuksia, mutta Espoon käräjäoikeudessa syytteet jo asian tunnustanutta henkilöä vastaan kaatuivat, kun asianajaja Riitta Leppiniemi puolusti epäiltyä.

Nyttemminhän Leppiniemi on puolustanut huumepoliisi Aarniota tuhansien sivujen voimin vuosikaupalla.

Vähän sellaista tunnetta tässä on, että Leppiniemi hoitaa Aarnio-asian samaan malliin kuin Auerin tapauksessa sitkeä asianajaja Juha Manner hoiti.

Auer ja Manner tekivät kovan tilin, vaikka vastassa oli 4 syyttäjää.

Voi olla, että Aarniokin pääsee vielä lähettämään ison laskun Valtiokonttorille, kun jäi kiinni siitä, että oli tiettävästi harrastanut seksiä vahingossa shortseissa erään prostituoidun kanssa ilmeisesti viikoittain ja tilannut huumeita tynnyrikaupalla poliisipuhelimellaan Hollannista.

Lieneekö syyttäjät jo ottaneet DNA näytteet Aarnion käyttämistä kännyköistä?

Mitä taas tulee Heikki Lampelan kohteluun Asianajoliitossa, niin en voi olla panematta merkille sitä, että Heikki on tiettävästi puoliverinen romani.

Romanejahan ei meillä Suomessa ole kummemmin arvostettu, eikä varsinkaan silloin, jos heillä käy hyvä viuhka naismaailmassa ja myös asianajotehtavissä.

Työssään Lampela on ilmeisesti ammattimies, koska sai kumottua myös Kevan entisen toimitusjohtajan petossyytteet.

Tuomas Enbusken mukaan Kevan entinen toimitusjohtaja oli taas otettu tikun nokkaan, kun oli vaaleaverikkö ja ajoi pienellä avoautolla ja Kevan tulokset olivat hyviä.

Tuomas tiesi kertoa Pressiklubissa, että toimitusjohtajaan olisi suhtauduttu paremmin, jos hän olisi ottanut työsuhdeautokseen huomattavasti kalliimman Skodan, joka oli käytössä Kevan muilla alemmilla johtajilla.

Asianajoliittohan on meillä etuoikeutettujen ihmisten pieni piiri samalla tavalla kuin meillä on lääkäreillä Duodecim ja apteekkareilla omat liittonsa.

Näissä liitoissa nokkimisjärjestys on meillä selvä ihan samalla tavalla kuin Sisiliassa on Mafialla Cosa Nostra (Meidän asia).

Siitä minä olen iloinen, että meillä on nyt oikeusministerinä kuitenkin juristi ja Antti Häkkäseltä (kok) odotan Nissisen kohdalla ainutta oikeaa päätöstä, jonka sitten Sale voisi ryhdikkäästi vahvistaa.

Jos Nissinen ei heti löydä hyviä virkamieshommia, niin ainahan Nissinen voi ottaa osaa esimerkkinä vaikka Terra Sipilän aktiivimalliin ja ruveta tekemään 18 tunnin keikkahommia esim. JB Evershedsin palkkalistoilla.

Kuka sen tietää, vaikka Nissinen pääsisi vielä silloin antamaan lausunnon myös Juankosken pitkittyneessä oikeustapauksessa, jossa rötöksistä epäiltyjä ei tunnuta millään saavan vastuuseen teoistaan.

Yksi rötöksistä kannelleista henkilöistä on jo laitettu arkkuun ja ilmeisesti asiassa odotellaan sitä, jos muutkin kantelijat vaikka potkaisisivat tyhjää.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: