Keskustelu

Jerkkuyritykset karkaavat Juankosken kylästä8.2.2018 18.15
Kuulin, että Kahvila Vehnänen pisti ovensa kiinni ja että lakiasiantoimisto Pekka Vartiainen muuttaa Kaaville.
Lisäesimerkkeinä ovat tietenkin talojen ja rakennusten purkaminen kylissä ja kylien autioituminen kovalla vauhdilla. Onhan muuten Säyneisen kauppakin jo kiinni sunnuntaisin ja kampaamo Josefina lakannut olemasta.. Kohta kaikki julkiset palvelut lakkaavat entisen Juankosken kaupungin alueella.

Tämä oli ennakoitavissaRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä8.2.2018 18.29
Ei ole ihme jos yritykset lähtevät. Ei palveluja ole jos kyläläiset eivät niittä osaa käyttää. Jos aina haetaan kardemummapatukka Nilsiästä ja tehdään siellä muutkin ostokset, niin on aivan selvää että palvelut kuihtuu. Keskusta virallinen äänikin sen tietää, että kardemumma on halvempaa Nilsiässä ja samalla käy Nilsiän meijerin myymälästä mutakin. Näin se vaan menee. Mutta tähän kuihtumiseen on kuitenkin suurin syy valtapuolueen tekemät vuosija jatkuneet virheet jotka tuhosivat ennen niin hyvin voineen Juankosken. Joten äänestäjien kannatta katsoa peiliin miksi palvelut nyt karkaa. Ei enää pelasta valtapuolueen vaalilupauksina luvatut puuterminaalit ja rakennetut sillikuukit Juankoskea. Vuoden sisällä se vasta rumina alkaa kun katukuvasta alkaa kerrostalot hävitä. Siinä tulee mieleen, että olisipa pitänyt hieman kuunnella pienpuolueiden ryhmien varoituksia. Tuhosta varoittelivat monet tahot. Nyt sitten on jo myöhäistä kun se pahin on jo housussa.

Patiksen miehetRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä8.2.2018 19.17
Täällä Juankoskella ja Patiksessa kaikki hyvin. Ketterä New Stroms yhtiö viihtyy myös hyvin Juankoskella koska heillä m.m. pääkonttori täällä, ja pian New Stroms käynnistää tehtaan. New Stromsin ylin johto muuttaa viimeistään silloin Juankoskelle, eikä Kaaville. New Stromsin liiketoimintasuunnitelma myös valmis. Tehtaalle otetaan huhujen mukaan165 työntekijää Kaavilta ja 25 työtekijää Juankoskelta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä8.2.2018 19.46
Päällystyskone on käynyt kohta kaksi viikkoa, mutta nyt mennään taas tauolle.
Luotettavien tietojen mukaan tehtaalla olisi ollut ostajakin mikäli myytävä osuus olisi ollut yli 50 prosenttia.
Ostaja olisi ollut Dubaista, mutta myyjä ei ollut halukas luopumaan tehtaasta.

Harvoin tällaisia velattomia omalla voimalalla varustettuja kokonaisuuksia on tarjolla, joten myyjä vaatii ymmärrettävästi korkeaa hintaa.

Smurfitin Savon Sellu nousi sen verran arvokkaaksi, ettei korkealaatuisen pakkauskartongin tehtaasta ymmärrettävästi niin vain luovuta.

Tehdas voi vielä käynnistyä, joten aivan kaikkea ei kannata purkaa heti.

Sitä olen Juankoskella käydessäni ihmetellyt, että minne kaikki entiset valtuutetut ovat hävinneet. Ei näy kaupassa ketään, ei edes Nilsiän kaupoissa. Tuskin aivan kaikki on poiskaan muuttaneet.

Mielestäni entisille kunnanvaltuutetuille voitaisiin maksaa kansanedustajien tapaan jonkinlaista luopumiseläkettä. Ajatelkaapa Juankosken entisiä valtuutettuja. Kuka ottaa heitä vähänkään vaativampiin työtehtäviin.
Minun käy heitä vähän sääliksi kuten käy valtakunnansyyttäjä Matti Nissinenkin.
On sellainen tunne, että kovia kokenut ja epäonnistumisia kokenut ihminen on seuraavissa tehtävissään parempi kuin on sellainen, joka on kulkenut vain menestyksestä toiseen.

Puhun omasta kokemuksestakin. Vastoinkäymiset elämässä kasvattavat ja kehittävät enemmän kuin voitot. Aivan sama pätee moukarinheitossakin.

JormaRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä8.2.2018 21.26
Onko Heikki J.W. Salonen muuttanut Pankakoskelle?

alan kolmas miesRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä9.2.2018 1.01
On niin mukava kuulla keskustan virallisen äänen asiantuntevia tiedotteita PBFOY:n nykyisen toiminnan osalta.

Koutteria ei siis ole vielä isketty lihoiksi. Koutterin kanssa on kuitenkin sellainen ongelma, että PBFOY teki 31.12.2017 päättyneen tilikauden aikana tappiota -1.827 milj. euroa.

Ongelmia vielä lisää se, että KHO ei muuttanut Esteri Kangasveijarin hattu kädessä hartaasti anomaa 5 milj. euron laitonta takausta koskevaa 22.5.2015 tehtyä päätöstään laittoman takauksen purkamisen osalta.

Kuopio joutuu nyt näköjään perimään laittoman takauksen perusteella Juankosken kaupungin laittomasti Handelsbankenille maksamat takausrahat PBFOY:ltä.

Esterin olisi kannattanut kuunnella pienen ja ketterän NS:n ehdotuksia keväällä 2011.

NS:hän varotti Esteriä lähtemästä saatille täysin tuntemattomien hämärämiesten kanssa. Tietäähän sen, miten siinä käy, kun lähtee herrojen kanssa marjaan.

Silloinhan NS olisi käynnistänyt Römssyn ja autioituvan kaupunginkin tilanne olisi nyt aivan toinen.

Toivo ei tietysti ole vielä aivan kokonaan mennyt ja nyt keskustan virallisella äänellä on loistava tilaisuus käyttää niitä kuuluisia hyviä yhteiskuntasuhteitaan.

kaaponenRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä9.2.2018 1.39
monella oli aina tapana aikasten aamulla mennä vehnäseen kahville,niinkuin oli itelläkin joskus kun siellä asuin...nyt sekin loppuu.

mua käy sääliksi tätä kylää,mun lapsuudessani se oli vilkas paikkakunta.

tosi juttuhan on se että kuopiolaiset sjoittii ennen kaikki huonosti käyttäytyvät juopot ja narkkarit petoselle. nyt kun juankoski liitettiin kuopioon on juankoski nyt sijoituspaikka.

alan kolmas miesRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä9.2.2018 6.58
Kaavin Jorma aivan turhaan muistuttaa meitä, mitä kuntalaissa sanotaan tarkastuslautakunnasta.

Ketterä New Stroms on huomannut että Juankoskella mitkään lait, joita eduskunta on meille säätänyt eivät ole voimassa. Meillä on yksi ainoa johtaja aivan niin kuin Pohjois-Koreassakin.

Me kuuntelemme vain sitä, mitä suuri johtajamme meille sanoo. Hän on lakikirjoista havainnut, että kunnat ovat Suomessa itsehallintoalueita, joten ei Juankoskella valtakunnalliset lait puhumattakaan EU SEUT- sopimuksen säännöistä koske perinteistä ja normaalia juankoskista päätöksentekoa.

Ainakaan seuraavat turhat lait eivät meitä juankoskisia koske:

- perustuslaki
- kirjanpitolaki
- kuntalaki
- hallintolaki
- virkamieslaki
- hallintolainkäyttölaki
- hankintalaki
- rikoslaki
- EU:n SEUT sopimus kokonaisuudessaan

Meillä on Juankoskella oma hallintosääntö, jossa on todettu kaikki tarpeelliset virkailijoiden ja luottamushenkilöiden sekä veronmaksajienkin oikeudet ja velvollisuudet.

Tilinpitoa meillä on vuosikaudet valvonut entisen kuntaliiton Audiatorin ja nykyisen BDO Audiatorin kokenut tilintakastaja Tuomo Pikkarainen, jota avustaa oman kylän kokenut tilintarkastaja Pajunvitsamies Pentti Rissanen.

Ei ole sellaista virhettä kaupungin tilinpidossa, jota tällainen tehokaksikko ei havaitse.

JHTT-tilintarkastaja Pikkarainenkin kirjoitti Juankoskella tilintarkastuskertomuksen, jossa Tuomo poika suositti tilipäätöksen hyväksymistä ja esitti vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tilikaudelta.

Tuomolta ja Pentiltä oli kuitenkin kaikessa kiireessä jäänyt huomaamatta välimiesoikeuden 18.12.2014 antama 5 milj. takausta koskeva välimiesoikeuden tuomio, jonka Esteri Kangasveijari oli unohtanut vielä pöytälaatikkoonsa.

Jos Kangasveijari olisi näyttänyt tuomion Tuomolle, niin kyllä kai virkavastuulla toimivan Tuomonkin olisi tullut tajuta, millaisia tilintakastuskertomuksia on tullut Juankosken tilikirjoista kirjoitettua ja Pajunvitsoilla virvottua.

Onhan se ennen kuulumatonta, että kaupungilla on ollut yksi yhteinen kassa Tratta PBF:n ja Biovoimalan kanssa.

Risteferin ei ole tarvinnut, kun Kangasveijarille soittaa, että nyt on taas Matti kukkarossa, joten laitapas kamreeri maksamaan taas meidän lainat ja muut laskut kaupungin kassasta.

Tehokaksikko Tuomo ja Pentti ovat myös todenneet, että kaupungin tilinpäätös ja siihen liittyvä konsernitilinpäätös on laadittu tilinpäätösten laatimista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti, vaikka tehokaksikko ei ole tiennyt vuosina edes sitä, mikä on kaupungin oikea omistusosuus biovoimalasta.

Näyttääkin siltä, että ainoa kynnelle kykenevä tilintarkastaja on meillä viimeisellä valtuustokaudella ollut vasemmiston Matti Vento, joka jo esitti, että Tratta PBF:ään liittyvät takaus- ja rahoitussotkut on laitettava Keskusrikospoliisin tutkittavaksi.

Matti oli huomannut sen, että Juankosken kaupunki oli myöntänyt laittoman takauksen Tratta PBF:lle ja KHO oli määrännyt kaupungin purkamaan laittoman takauspäätöksensä.

Tuomo ja Pentti eivät ole missään vaiheessa huomanneet sitäkään, että mitään lopullista takausopimusta ei ole virallisesti näytetty koskaan kaupungin valtuustolle. Esteri Kangasveijari salasi lopullisen takaussopimuksen (ns. Business Mortgage Agreement) myös välimiesoikeudessa.

Eihän tämä nyt hyvältä näytä.

Pajunvitsamiehen onkin syytä lähteä vitsansa kanssa pohjattomien kaivojen etsintään, kun Juankosken kaupungin tilit tullaan erityistilintarkastamaan.

Keskusta pettää aina.

VäkkäräRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä9.2.2018 11.05
Monen pienen yrityksen karkaaminen olisi voitu estää, jos Juankosken kaupunki olisi ajanut muidenkin yrittäjien asiaa kuin pelkän römpsyn.

Neuvoa kyllä oliRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä9.2.2018 14.40
Väkkärä osui oikeaan, näin olisi ehkäisty ja nyt Juankoski olisi Koillis- Savon keskus.

alan kolmas miesRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä9.2.2018 16.00
Väkkärä puhuu asiaa. Suomalaisten keskittämisvimma ajaa Suomen autioksi.

Kohta meillä ei ole enää muita asuttuja alueita kuin Helsingin seutu, Turku, Tampere, Oulu ja massiivisten mataloustukien varassa pyörivä Kuopion laaja maitokaupunki.

Yleisesti on tiedossa, että isokin maitotila työllistää vain isännän, emännän ja pari lomittajaa. Se on siinä.

Isokaan maitotila ei valitettavasti pysty pitämään kylässä edes yhtä R-kiskaa pystyssä.

Silloin tällöin käy Valion maitoauto imaisemassa maidot tankkiinsa. Kuski ei ehdi edes isännän ja emännän kanssa kahville.

Eduskunnan kyselytunnilla Terra Sipilä kuitenkin kehui aikaansaannoksiaan ja totesi, että LIeksassa on käynnistynyt valtion tuen varaan rakennettavan pyrolyysiölylaitoksen rakennushanke, jonka kapasiteetti on alkuvaiheessa 24 000 t/a.

Paikallinen ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle 7 milj. euroa avustusta. Hankkeen ensimmäisen vaiheen investointitarve on noin 20 milj. euroa.

Myöhemmässä vaiheessa on tarkoitus laajentaa laitosta.

Tunnetusti Iisalmen Soinlahdessa vastaava ja jo alkuvaiheessa isompi hanke jouduttiin lopettamaan sen jälkeen, kun uuden laitoksen tontti oli parturoitu tulevaa toimintaa silmällä pitäen.

Tontin parturoinnin jälkeen havaittiin, että toiminta ei ole kannattavaa ja rahoitusta ei löytynyt. Hanke lässähti käsiin.

Viime aikoina raakaöljyn hinta on vaihdellut välillä 30-65 USD/barreli.
Tästä voidaan päätellä, että pyrolyysiöljylaitosten toiminta perustuu vain ruhtinaallisiin tukieuroihin.

Amerikassa liuskeöljyä saadaan nykyään pumpattua kannattavasti noin 30 USD/barreli hinnalla ja öljyn ja LNG:n vienti USA:sta on kasvussa.

Muistaakseni Joensuussa jo Fortumin pyrolyysilaitoksellakin on ollut huomattavia teknisiä ongelmia.

einari epätoivoRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä9.2.2018 18.37
Juankoskella ei ole enää räkytettävää, parempi siirtyä seuraavaan kuntaa ja karkoittaa yrittäjät seuraavastakin kunnasta.

alan kolmas miesRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä10.2.2018 11.04
Viime viikon tuotantorykäys ei tuonut euroakaan lisää rahaa Tratta PBF:n kassaan.

Päin vastoin käytettävissä olleesta 2.4 milj. eurosta poltettiin taas helposti pari sataa tuhatta.

On selvää, että tällaisella vauhdilla ei elinkelpoista yritystä Tratta PBF:stä tule koskaan. Tästä seuraa, että myöskään biolämmöstä ei voi tulla koskaan elinkelpoista yritystä nykymenolla.

Yksityisellä yrityksellä ei ole velvollisuutta kertoa laillisesta toiminnastaan kenellekään mitään.

Tratta PBF voi taas jatkaa nykyistä "saneerausohjelmaansa" niin kauan kuin selvitysmies Nyyssösen hermot kestää.

Hänen hermonsa taas kestää niin kauan, kun Björkqvist pystyy maksamaan Nyyssösen palkan.

Toistaiseksi Nyyssönen lienee saanut palkkansa, kun on katsonut sormiensa läpi Björkqvistin harrastelijamaisia koeajoja.

Miksi Nyyssönen tappaisi hyvin lypsävän lehmän?

Juankoskella ainoa henkilö, joka tietää jotain Tratta PBF:n ja JBOY:n asioista on kaupunginjohtaja Kangasperko.

Kaupunginjohtaja ei taas koskaan ole kertonut ainuttakaan rehellistä tietoa Tratta PBF:n ja JBOY:n asioista, koska hänellä on oma lehmä ojassa.

Kuntalaisilla on kuitenkin oikeus tietää, mitä veronmaksajien rahoilla puuhastellaan ja kuka puuhastelee.

Ei ole mitään epäilystä siitä, että seisovalla pahvitehtaalla ja biolämmöllä on ollut kaupungin kanssa yhteinen kassa.

Tästä kassasta kaupunginjohtaja on kupannut veronmaksajien rahoja pahvitehtailuun jo ainakin 8 milj. euron edestä.

Summa selittää melkein koko Juankosken kaupungin kumulatiivisen kattamattoman alijäämän, joka on syntynyt laittomassa Tratta PBF seikkailussa.

Miksi tähän on tultu?

Asiakirjojen mukaan Stromsdal OyJ:n oli esim. vuonna 2001 kaksi osake-sarjaa eli A- ja B-sarjan osakkeet.

Juankosken kaupungin omistamalla Juankosken Kehitysmasuuni Oy:llä oli A-sarjan osakkeita 95 400 ja yhdessä B-sarjan osakkeiden kanssa 28.15% yhtiön äänivallasta.

Samaan aikaan kaupunginjohtaja Kangasperkolla oli omassa omistuksessaan 2 533 B-sarjan osaketta edustaen 0.09%:a äänivallasta.

Kangasperko valittiin Juankosken kaupungin edustajana Stromsdal OyJ:n hallitukseen vuonna 1996.

Kangasperko oli Savon Voima OyJ:n emoyhtiö Savon Energiaholding Oy:n (SHOY) hallituksen varapuheenjohtaja vuosina 1999-2001 ja 2003.

SHOY:n hallituksen puheenjohtaja Kangasperko oli vuonna 2002 sekä 2004-2007. Kangasperkosta tuli SHOY:n toimitusjohtaja vuonna 2007.

4.12.2001 Stromsdal OyJ:n A-sarjan omistajat, siis myös Juankosken kaupunki, tekivät osakassopimuksen, jossa osapuolet sopivat yhteistyöstä yhtiössä.

Kenekähän nimi on kaupungin puolesta tuossakin sopimuspaperissa?

Sopijaosapuolet sitoutuivat käyttämään yhdessä äänivaltaansa valittaessa hallituksen jäseniä ja osapuolet sitoutuivat omien mahdollisuuksiensa puitteissa edistämään Stromsdalin tuloksellista toimintaa.

Lisäksi sopijapuolten oli tarkoitus yhdessä säilyttää Stromsdalin äänivallan enemmistö, joka vuonna 2005 oli 63.96%.

Vuosina 2004-2006 varattomalle Stromsdalille rakennettiinkin sitten pääasiassa Juankosken kaupungin ja Savon Voiman varoin lähes 9 milj. euron uusi biovoimala.

Kangasperko tuli voimalan rakentaneen JBOY:n hallituksen jäseneksi vuonna 2004.

Kangasperko erosi JBOY:n hallituksen jäsenyydestä vasta vuonna 2011 jäätyään kiinni esteellisyydestä JBOY:n hämärissä osakekaupoissa ja rahoitusjärjestelyissä.

Vuosina 2009-2015 Kangasperko on koko ajan toiminut kunnallisen pahvitehtaan asioiden hoitajana ja tietojen antajana kaupungin suuntaan.

Kangasperkon monien sidonnaisuuksien vuoksi hän on siis ollut keskeinen osallinen ja toimija Tratta PBF- ja JBOY-katastroofeissa.

Tästä syystä suut ovat pysyneet supussa Juankoskella ja Kangasperkon on annettu käyttää kaupungin varoja laittomasti jopa yksityisten asianajotoimistojen ja erilaisten konsulttien palkkaamiseen jo lähes 500 000 euron edestä, jotta totuus Juankosken kaupungin ja Tratta PBF:n yhteisestä kassasta ei tulisi esiin.

Korvauksetta kaupunginjohtaja ei tietenkään ole voinut hoitaa runsaita hallitustoimiaan Römsyssä, SVOY:ssä, JBOY:ssä ja Tratta PBF:ssä.

Vuosina 2009-2015 toiminta JBOY ja Tratta PBF:n hankkeissa ei myöskään ole ollut läheskään mahdollista vapaa-ajan puitteissa.

Kaupunginjohtaja on siis joutunut käyttämään runsaasti virka-aikaansa sivutoimiensa ja problemaattisten Tratta PBF:n ja JBOY:n asioiden hoitoon.

Ei siis ole ihme, että kaupungin perustehtävien hoito on jo usean vuoden ajan ollut täysin hunningolla.

Keskusta pettää aina

SalmeRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä10.2.2018 11.50
Onko Heikkikin karannut?

AsiakasomistajaRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä10.2.2018 19.08
Meillä on toiminut päivittäistavarakaupassa S-kauppa monopoliasemassa jo useita vuosia. Näppituntuma on ollut sellainen, että liike on erittäin kannattava. Hinnoilla ei ole tarvinnut kilpailla ja asiakkaita on aina jonoksi asti.

Jostakin syystä S-kauppa ryhtyi etsimään lisää kannattavuutta pienentämällä myymäläänsä ja supistamalla valikoimaansa. Sama kannattavuuden lisäystarve on näkynyt polttoaineen myyntipisteessä.

Hetkessä on näkynyt asiakkaiden väheneminen. Kassoja on toiminnassa enintään kaksi, mutta useimmiten vain yksi. Tavaravalikoiman pienentyminen pakottaa asioimaan muualla ainakin kerran viikossa. Samalla reissulla tulee ostettua viikonvaihteen ruuat muualta ja autokin tankataan muualla.
Monopolikaupan myynnin laskusta ei tarvitse syyttää muita kuin ahnetta ketjua itseään.
S-kauppa lähti vuokratiloihin ja vuokraisäntä tietää tarkalleen mitä vuokralainen pystyy kuukaudessa maksamaan.
Monopoliasemasta pyrkivät hyödyn keräämään molemmat osapuolet maksimaalisesti.
Muuruveden tilanne tuo hetkellisesti asiakkaita lisää, mutta karu arki on kohta edessä.
Tässä tapauksessa on turha syyttää ostavia asiakkaita.
En jaksa ymmärtää, että tätä toimintaa johtaa poliittisin perustein valittu hallintokoneisto.

NS tiedotusRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä10.2.2018 22.14
New Stromsin pääkonttori on ollut Espoossa keväästä 2011 lähtien, mutta koko ajan pieni ja ketterä NS etsiskelee edullista pääkonttoria Juankosken autiokylästä.

Vihamielisten Juankosken trollien vuoksi NS:n kotisivu on ollut salainen.

Toistaiseksi NS kuuluu ns. pk-yrityksiin työntekijämääränsä perusteella.

Tässä suhteessa NS poikkeaa esim. Premium Board Finland Oy:stä, jota KHO ei ole pitänyt itsenäisenä pk-yrityksenä 30.1.2018 antamansa päätöksen perustella, vaikka Esteri Kangasveijari oli 13.6 2016 lähtien hattu kourassa käynyt polvillaan viikottain Helsingissä anomassa KHO:n oikeusneuvoksilta sitä, että PBFOY kaikesta huolimatta voitaisiin hyväksyä riippumattomaksi pk-yritykseksi.

Esteri oli pyytänyt vielä luottokonsultti Vision Huntersin Rainer Häggblomiltakin sekä suullisen että kirjallisen vakuutuksen, että PBFOY on varmasti pk-yritys.

KHO ei kuitenkaan ollut hyväksynyt Häggblominkaan pk-yritystä koskevia vakuutuksia ns. riippumatomasta PBFOY:tä, jonka omistajien varallisuudestakaan ei ollut tietoakaan.

Sen verran PBFOY:n omistajista tiedettiin, että suhteet Ukrainan entiseen Moskovaan helikopterilla noudettuun presidentti Viktor Janukoviciin ja Armeniaan olivat olleet kunnossa.

Tunnetustihan Janukovicille tuli niin kiirellinen nouto Moskovaan, että asiakirjasalkkukin avautui vahingossa ja tärkeitä ulkomaisten pankkien tiliotteita levisi Viktorin uima-altaan ympärille puistoon.

AsiakasomistajaRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä10.2.2018 22.14
Kilpailu kuuluu markkinatalouteen. Ilman kilpailua palvelutuotanto kuihtuu ja kuolee. Asiakkaat pakenevat Juankoskelta juuri nyt. Molemmat lähtevät, yritykset ja asiakkaat. Tällaista on kurjuus ja kylän kuolema.

VäkkäräRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä12.2.2018 12.11
Tottahan se on ettei S-marketin tilanne parantunut tällä uudella idealla. Kauppa on nyt onneton ja ajan ennemmin Lidliin ja täytän hyllyni täyteen "liiterin" tuotteilla kuin menen katsomaan tyhjiä hyllyjä joita nyt on "ässä" täynnä.

VäkkäräRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä12.2.2018 12.15
10v sitten Juankosken yrittäjyys oli ihan erilaista kuin nyt. Silloin olisi pitänyt panostaa kylän elävyyteen, nyt on turha räpiköidä kun on housut täynnä. Maaseudun yrittäjät ja tehdas ei tee elävää kylää. Sen tekee muut yrittäjät. Se että maanviljelijä tallaa navetasta tupaan ei nosta kylän imagoa saati palvelutasoa.
Maanviljelijät itkee monesti, että ostakaa kotimaista ja tukekaa meitä. Samalla me kuluttajat voimme kysyä miksi sinulla on tallissa John Deere, miksei Valtra. Vastaus on no, siksi kun Valtra on niin kallis.... Niinpä!

metsänpeikkoRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä21.2.2018 16.55
En ole kyllä huomannut ässässä tyhjiä hyllyjä. Ja jos ostat ruokasi muualta niin et ainakaan sitten voi valittaa miksi paikallinen s- market kuihtuu. Kuopiossa asuvat lapseni ihmettelivät miten hyvä juomavalikoima kaupassamme on.
Kait se patiksen miehillä kaikki hyvin on kun suurin osa jo eläkkeellä tai kohta jäämässä. Ei ole huolta aktiivimallista eikä veloista.

uteliasRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä22.2.2018 0.15
Mitä kuuluu Terhon kyläkaupalle?

Muistelen, että Terholla oli maankuulu lihatiski ja viiden tähden palvelu.

Heikki Jii WeeRe: yritykset karkaavat Juankosken kylästä22.2.2018 11.16
Paperiteollisuuden huippukonsulttina vuosia sitten kun olin, niin muistelisin, että lihatiski oli myös Helsingissä Mikadossa.
Siellä kävi paljon alan miehiä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: