Keskustelu

KeisariKohta romahtaa19.2.2018 12.06
https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2437359

Täällä kun pyörii valveutunutta kansaa, ootteko huomanneet tämän. Kuten uumoiltiin, hanke kaatumassa piakkoin. Premium Board, Nemea, Långvik South, Lahden Konsertti, seuraavana Juankosken tehdaskylä? Entisen "kartanoherran" jäljet hirvittävät...

Master BatorRe: Kohta romahtaa19.2.2018 19.55
Juankosken entinen kaupunginjohtaja Kangaspeikko kertoi juankoskelaisille päättäjille, että Juantehtaan kiinteistöt myydään erittäin varakkaalle ja talousnerolle , joka muuttaa Juankoskelle suunnittelemaan kaupungin ympäristöä. Samalla Revestor, joka on Mika ehdon yritys, sopi klainoja ja lainanmaksuja ja koronmaksuja Juankosken kaupunginjohtajan kanssa.
On vielä miljoonia, jotka katosivat kaupunginjohtajan ja Lehdon yhteisissä karkeloissa. Missä ne ovat, kun Nemea pankki oli ja on yksi velkojista ja rahoittajista PB:lle ja samalla myös Faroconin konkurssipesän velkojista ja samalla luultavimmin Juankosken Biolämpö Oy:n velkojista, vaikka siitä ei kukaan Juankosken päättäjistä tietänyt.
Mutta mikä on selvää, että Juankosken asukkaat menettivät kymmeniä miljoonia veroeuroja ja palveluihin tarjkoitettuja, kuten koulujen ylläpitoon tarkoitettuja valtionosuuksia erilaisille rahanpesuyrityksille Maltalle ja muihin veroparatiisisaarille. Myös Demarit ja vasemmistoliitto olivat yksikantaan hyväksymässä kymmenien miljoonien eurojen lahjoittamisen armenialaisille, venäläisille ja ukranalaisille liikemiehille ja samalla Lehdon Maltalaiselle veroparatiisipankille.
Niin suvaitsevaista.

Kovasti kiinnostunutRe: Kohta romahtaa19.2.2018 20.17
Voisitko avata kuviota, joka paljastaa rahavirtojen kunnan kassasta Revestorille?

alan kolmas miesRe: Kohta romahtaa19.2.2018 21.14
Juankosken kannalta asia on merkityksellinen, koska "pankkiiri" Mika Lehdosta tuli Juankoskella ilmeisen rahanpesukonserni Pehami B.V:n ja sen tytäryritys Premium Board Finland Oy:n ja konkurssiin menneiden Juankosken Biolämpö Oy:n ja Farocon Oy:n ja tietenkin myös "merkittävän kiinteistökehitysyhtiö" Revestor Oy:n rahoittaja ja myös Juankosken kaupunginjohtajan pitkäaikainen "liikekumppani".

Juankoskellahan kaupunginjohtaja Esteri Kangasveijari on jo vuosikaudet harjoitanut "hyvää yhteistyötä"(= siis myötävaikuttanut kiinteistökauppoihin ja muihin kiinteistöjen avustustoimiin) "Pankkiiri" Mika Lehdon ja Revestor Oy:n kanssa mm. Juantehtaan Ympäristö Oy:n omistamien kiinteistöjen kanssa.

Täytyy onnitella oik. tiet. tri Kari Uotia, että on tehnyt tutkintapyynnön Mika Lehdon ja Security Trading Oy:n välisistä kiinteistökaupoista, joilla näköjään on rahoitettu Lehdon maltalaista hämäräpankkia, jolta EKP on jo evännyt toimiluvan jatkuvien väärinkäytösten vuoksi.

Tämä uusi tutkintapyyntö saattaa lisätä vauhtia myös ketterä New Stromsin tekemään "Juankosken puhalluksia" koskevaan poliisitutkintapyyntöön.

Joka tapauksessa "tapaus Juankoski" viedään oikeuskanslerin arvioitavaksi. Ehkä näistä tapauksista alkaa sitten ns. tolkun ihmisten "maan tavan" puhdistaminen.

Keskusta pettää aina

IhmettelijäRe: Kohta romahtaa20.2.2018 10.33
Virallinen ääni puhuu kyllä asiaa. Revestorin omistukset Juankoskella eivät tuota muuta kuin harmia ja lämpökustannuksia. Toinen asia on saada Lehdon allekirjoittamaan myyntisopimusta, ilman että ostajan per...seen sattuu :)

eskimoRe: Kohta romahtaa20.2.2018 10.49
mitenhän käy ähtärissä, ei tainneet olla takaukset ihan lain sallimia. juankoskella ei ole ainakaan takaukset haitanneet päättäjien elämää

Master BatorRe: Kohta romahtaa20.2.2018 10.52
YLE:
Premium Boardin hallituksen jäsen, lakimies Oleksandr Skoblia kävi elokuussa esittäytymässä Juankosken tehtaalla. Kuva: Olli Herranen
Hän sanoi, ettei tilanteeseen saa tulla muutoksia, sillä neuvottelut isojen amerikkalaisten ja englantilaisten yhtiöiden kanssa loppuisivat heti, jos oikeiden omistajien kansalaisuus tulisi ilmi.

Näin kertoi elokuussa Savon Sanomille Premium Board Capitalin ukrainalainen lakimies Oleksandr Skoblia yhtiön todellisista omistajista Valeriy Teplenevistä ja Artak Tovmasyanista.

Elokuuhun asti Juankoskella oli oltu luulossa, että kartonkitehtaan taustayhtiön Pehamin omistaa Valeri Samoriz. Lakimies Skoblian mukaan Samoriz oli neuvonut olemaan paljastamatta oikeiden omistajien taustoja.

Ylen MOT-ohjelma on selvittänyt yhteistyössä kansainvälisen korruptionvastaisen OCCRP-toimittajajärjestön kanssa, miksi oikeiden omistajien paljastaminen voi olla kiusallista. Savon Sanomat on saanut MOT:ltä dokumentin käsikirjoituksen käyttöönsä. Dokumentti esitetään tänä iltana.

Elokuussa paljastui, että ukrainalaislähtöinen, Hollannissa asuva liikemies Samoriz onkin bulvaani. Hän ei omista Pehamia vaan Kyprokselle rekisteröity Milini Holding, joka oli rahoittanut koko ajan tehdasta. Elokuisella käynnillään Skoblia lupasi kartonkitehtaalle lisärahoitusta.

Omistuksesta riidellään edelleen. Milinin mukaan Samoriz on kaapannut luvatta omistajien selän takana osake-enemmistön Milinistä. Samoriz kiistää väitteen.

Epäiltyjä väärinkäytöksiä ratkotaan oikeudessa Helsingissä ja Amsterdamissa. Helsingin käräjäoikeudessa käsittely on kesken, mutta Amsterdamin käräjäoikeuden ratkaisun mukaan Milini hallitsee Pehami-yhtiötä.

Pehamin pääomistajat ovat venäläinen Teplenev ja armenialainen Tovmasyan.

Tovmasyania on kuvailtu liikemieheksi sekä sairaiden ja orpojen hyväntekijäksi. Tovmasyan asuu nykyisin ilmeisesti Venäjällä mutta on asunut aiemmin Ukrainassa. Siellä hänen liiketoimensa kuivuivat, kun presidentti Viktor Janukovit? pakeni maasta.

Tovmasyanin liikekumppanina oli miljonäärikansanedustaja, jonka venäjämielinen poliitikkosuku sai syytteitä vallanvaihdoksen jälkeen Ukrainassa.

Julkisten yritys- ja tuomioistuinrekisterien perusteella Teplenev näyttää erikoistuneen rakennemuutoshankkeisiin myös Venäjällä. Vuonna 2011 miehellä oli kolme erillistä projektia kolmella eri paikkakunnalla. Kahdelle perustettiin saha. Paikkakunnat olivat kuten Juankoski: suureksi osaksi riippuvaisia yhdestä yrityksestä, joka tarjosi työpaikat ja maksoi palkat kaikille asukkaille.

Teplenevin liittyvistä yrityksistä ainakin kolme osallistui hankkeisiin. Mitään ei saatu aikaiseksi, ja hankkeet päätyivät konkurssiin. Telepnevin jäljiltä jäi kymmenien miljoonien eurojen konkurssivelat.

Premium Boardin omistaa siis hollantilainen Pehami-yhtiö, jonka omistus siirtyi kesällä Milini-yhtiölle. Milinin osakkeista omistaa taas puolet Keski-Amerikan Belizeen rekisteröity Threepwood.

Vuonna 2014 Venäjällä tuli ilmi väärinkäytös, jolla oli rikottu keskuspankin ohjeita. Siihen liittyvän sopimuksen yhtenä osapuolena oli Threepwood. Asiaa puitiin oikeudessa. OIkeusjutun mukaan eräästä pankista olisi kavallettu sopimuksen perusteella omaisuutta, joka olisi hyödyttänyt Threepwoodia.

Vetoomustuomioistuimen lopullisessa päätöksessä sopimus purettiin viime elokuussa. Threepwood vastusti purkua kaikissa oikeusasteissa.

Rikostutkinnassa todettiin, että kaupat tehtiin ulkomaalaisten yhtiöiden edunsaajan hyväksi. Edunsaaja on pankin todellisen omistajan ystävä, Artak Tovmasyan.

Syntymäpäiväonnittelut Juankoskelta Jerevaniin
Juankoski on ottanut tyytyväisenä vastaan uudet omistajat. Ovathan nämä luvanneet polkaista tehtaan uudelleen käyntiin.

Syyskuussa juankoskelaiset veronmaksajatkin osallistuivat toisen omistajan, Artak Tovmasyanin 50-vuotispäiville lähettämällä onnittelukirjeen Jerevaniin Armeniaan.

Yllätyksenä Juankosken kaupunginjohtajalle Petri Kangasperkolle tulevat kuitenkin MOT:n toimittajan todisteet Tovmasyanin nimen liittymisestä venäläispankin konkurssirikoksiin ja kavallusyritykseen. Kangasperko vetoaa lakimies Oleksandr Skoblian vakuutteluihin, että mitään laitonta ei ole tapahtunut.

Premium Boardin hallituksessa istuva Skoblia on myös hollantilaisen Pehamin hallituksen jäsen. Lisäksi hän oli Threepwoodin lakimiehenä neuvottelemassa liiketoimista, jotka johtivat pankin johtajien pidätyksiin ja sopimuksen purkuun.

Me vain hävisimme rahaa konkurssissa, Skoblia sanoo kiistäen kavallusyrityksen.

Uudet omistajat lupaavat nostaa tehtaan jaloilleen
Stromsdalin tehdas teki konkurssin 2008. Juankosken kaupunki oli yhtiön osakkaana. Konkurssi vei 227 työpaikkaa 5 000 asukkaan kaupungissa.

Vuonna 2010 tehtaan pelastajaksi tuli Valeri Samoriz. Tehtaan nimi vaihtui Premium Boardiksi.

Vuonna 2012 tehdas lopetti toimintansa. Vuodesta 2014 lähtien se on ollut yrityssaneerauksessa. Tappiota tuli 22 miljoonaa euroa. Vuodesta 2012 lähtien tehdas on käytännössä seissyt.

Elokuussa 2016 Premiun Boardin omistajaksi ilmoittautui Milini Holding, jonka omistajia ovat Valeriy Telepnev ja Artak Tovmasyan. Omistuksesta riidellään oikeudessa.

MOT:lle Tovmasyan kertoo, että tehdas nostetaan jaloilleen ja tuottavaksi 5?6 vuodessa.

Tehtaan pelastusyritykset ovat tuoneet yli 10 miljoonan euron tappiot valtiolle ja Juankosken kaupungille. Yrityssaneerauksessa veloista leikattiin yli 90 prosenttia, lähes 19 miljoonaa euroa.

Ainoalta, ainakin hetkelliseltä voittajalta näyttää Farocon-yhtiö Hangossa. Tehdas käytti 2010?2012 raaka-aineita noin 40 miljoonalla eurolla. Suuri osa ostettiin Faroconin välityksellä.

Farocon on Valeri Samorizin. Yhtiö on Juankosken vakuutena. Kaupunki hakee yhtiötä konkurssiin.

Juttua korjattu 11.1. kello 18: 27. Premium Board Finland Oy on yrityssaneerauksessa. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että yhtiö olisi tehnyt konkurssin.


Juha Mikkonen"

Master BatorRe: Kohta romahtaa20.2.2018 10.55
Savon sanomat:
"
Juankosken entinen kaupunginjohtaja Petri Kangasperko kertoo saaneensa tiedon syntyneestä sopimuksesta tiistaina.
? Se on positiivinen asia, koska he (Milini) ovat kertoneet, että aikovat investoida tehtaaseen kunhan omistuskuvio saadaan selväksi. Tarkoituksena on käynnistää tuotanto, Kangasperko sanoo.
Investoinnissa puhutaan Kangasperkon mukaan huomattavasta summasta, sillä esimerkiksi kartonkikonetta pitää kunnostaa. Käyttöpääomaakin täytyy olla kahdeksannumeroinen summa.
Kangasperko sanoo, ettei hänellä ole mitään sellaista tietoa, joka nakertaisi Milini Holdingin luotettavuutta.
? Tiedämme Suomessa vain vähän Milinistä, mutta tähän mennessä mitä he ovat todenneet tekevänsä tehtaalla, he ovat myös toteuttaneet.
Björkqvist kertoo, että sopimuksen myötä kaikki omistuskiistat oikeudessa on peruttu.
Björkqvist ei vielä osaa sanoa, mitä omistuskiistan ratkeaminen tarkoittaa Juankosken kartonkitehtaalle. Hän lupaa siitä tietoa lähiaikoina.
Premium Board Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtaja ja Milini Holdingin yksi pääomistaja on armenialainen Artak Tovmasyan ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Dimitri Barinstein. Hallituksen jäsen on Martin Simonyan ja hallituksen varajäsen Björkqvist.
Premium Board Capital Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja on Barinstein. Hallituksen jäseniä ovat Simonyan ja Oleksander Skoblia.
Uudet omistajat: Outoja käänteitä ja kytköksiä
Premium Boardia edustava ukrainalainen lakimies Oleksandr Skoblia kertoi viime elokuussa, että liikemies Valeri Samoriz on bulvaani ja yhtiön todelliset omistajat ovat Valery Teplenev ja Artak Tovmasyan.
Tuoreen tiedotteen mukaan Skoblian ja Tovmasyanin nimet löytyvät edelleen yhtiön avainhenkilöiden luettelosta. Tepleneviä ei mainita.
Ylen MOT-ohjelma kertoi joulukuussa, että rakennemuutoshankkeisiin erikoistuneen Teplenevin jäljiltä löytyy konkursseja ja miljoonien konkurssivelkoja Venäjältä.
MOT:n mukaan Tovmasyanin nimi kytkeytyi puolestaan yhden venäläispankin kavallusyritykseen, joka olisi hyödyttänyt Tovmasyania. Skoblia on kiistänyt väitteen.#

SillälaillaRe: Kohta romahtaa20.2.2018 11.38
MB:n lähettämien aineistonkin perusteella voidaan sanoa, että Juankosken kaupunginjohto antoi väärää tietoa PB:n omistajista. PB:n lakimies ja Samorits nimenomaisesti olivat kkertoneet, että todellisten omistajien nimet ja muut tiedot pidetään salassa, koska heidän taustansa ovat epäselvät, tahikka rikollisia yhteyksiä sisältäviä. Myös veroparatiisiosoite oli huono. Muuten Samoritsin osoite oli samassa osoitteessa, kuin Nemea Pankin Maltalla-- kas kummaa
Joten summa summarum: juankoskelaisia kustiin linssiin PB:n omistajista ja rahoittajista. Miksiköhän.
Tutkintapyynnössä Kangasperko kertoo nema Pankin kanssa solmitun sopimuksen myös PB:n lyhennysten maksamisesta Juankosken kaupungin varoilla.

MatonpesijäRe: Kohta romahtaa20.2.2018 16.16
Jos joku vielä havittelee tuota puoliruostunutta tehdasta, se on vain ja ainoastaan rahanpesua varten. Pestääkseen rahaa, tarvitaan kohde, tämä kohde olisi siihen tarkoitukseen erinomianen.

NS tiedotusRe: Kohta romahtaa20.2.2018 22.54
Premium Board Finland Oy:n yrityksen arvo on ollut vapaassa pudotuksessa 31.3.2011 lähtien.

Kangasperko ja VH:n Rainer Häggblom todistivat ennen PBFOY:n tekemää konkkapesän lunastusta, että tehtaaseen ja biovoimalaan on sijoitettu yli 50 milj. euroa.

Römssyn konkurssin jälkeen kukaan ei ollut kuitenkaan suostunut maksamaan konkkapesästä miljoonaakaan euroa.

Kun pieni ja ketterä NS innostui konkkapesän hankinnasta, niin jopa pesän arvo saatiin 3.125 milj. euroon, jonka kansainvälisesti kuuluisa rahanpesijä Vallu Samoritz maksoi Esteri Kangasveijarin ja Juankosken kaupungin päättäjien 5 milj. euron laittomalla avustuksella konkkapesälle ns. "omista varoistaan".

Nyt Pehami B.V.:n ja PBOY:n "omat varat" ja Juankosken kaupunginkin omat ja varastetut rahat ovat menneet ja tehdas seisoo kuin Kuopion kuuluisat Kallaveden Saksan seisojasillat aikoinaan.

On siis palattu 7 pitkän vuoden jälkeen lähtöruutuun ja osa palaajista saattaa vielä joutua palaamaan lähtöruutuun vankilan kautta.

Römssyn konkkapesästä on siis ns. tyhjät otettu pois. Pieni ja ketterä NS voi siis taas aloittaa uusien liiketoimintasuunnitelmiensa valmistelun. Kilpailua ei nyt varmaan PBFOY:n tulevasta konkkapesästä tule esiintymään.

Kun viimeksi tarjouskilpailu käynnistyi, konkkapesän hinta oli korkeintaan 1 milj. euroa.

Nyt hinta lienee pudonnut siitäkin jo sievoisesti, kun Esteri Kangasveijari lähti kaupungin rahojen kanssa liikesuhteisiin Römssyn kiinteistöissä "modernin internettipankin" eli Nemean Bankin rahattomien pankkiirien "kiinteistöyhtiö" Revestor Oy:n kanssa.

Myös se on selvinnyt 7 pitkän vuoden jälkeen, että Ristoferi Kultasormen ja myös Esteri Kangasveijarin ihmeitä tekevä keskeneräinen "TECTA-patentti" on myös osoittautunut arvottomaksi.

Se on nyt myöskin selvä asia, että Esteri Kangasveijarilla ei ole enää mitään mahdollisuutta lähteä sormeilemaan, jos pieni ja ketterä NS kohta puoliin innostuu lähestymään yrityssaneerauksessa olevan PBFOY:n omistajia ja velkojia.

Eno on pudonnut veneestä, eikä varmasti naarata.

Rahavaikeuksiin joutuneella Nemea pankkiiri Lehdollakin on nappulat jo myös melko vähissä.

NS:n tietojen mukaan Lehtokin on jo joutunut kerjäämään Kuopion uudelta muutosjohtajaltakin 3 500 euron projektin, jolla Römssyn museoalueen teiden viitat ja polkujen reunoilla olevat kivetykset saadaan ojennukseen.

Käyköhän tässä vielä niin, että joku tarjoaa NS:lle sievoisen summan miljoonia, että yhtiö pyöräyttää Römssyn taas käyntiin?

Kyllä sen järkikin jo sanoo, että mitään suurta turistivirtaa ei Römssyn museokylään 3 500 eurolla saada syntymään.

Tarvitaan reippaammat satsaukset.

Järjen käyttö ei ole Kuopiossa eikä myöskään Juankosken autiokylässä vielä täysin kielletty.

Näin totesivat Muska & Ykä jo vuoden 1974 Euroviisukarsinoissa kappaleessaan "Senhän sanoo järkikin":

https://www.youtube.com/watch?v=OSNJ4GkYX4s



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: