Keskustelu

mualainenSuomi on talviurheilumaa ??23.2.2018 21.56
Näin ko. olympialaiset lähestyy loppuansa on aika analysoida suomalaisten urheilijoitten menestystä kisoissa.
Suomalainen media, oma lukunsa sinällään hehkuttamaan omia unelmiansa ja haaveitansa suomalaisten urheilijoitten menestyksestä mennäolevissa kisoissa.
Jos ja kun mennään syvemmälle suomalaiseen urheilukulttuuriin, meillä kulttuurissa on ns. voittamisvääristymä.
Suomi on vain marginaalinen urheilumaa maailmassa. vrt
meneillään olevat olympiakisat osoittavat selkeästi, et suomi on jotakin muuta kuin talviurheilumaa.
Mitalitilastossa suomi on sijoilla ynnämuut.
Norjalla on jo 35 mitalia ruotsillakin jo
lähes kymmenkunta.
Mitalitilastossa on suomi sijalla 23.
Olemmeko talviurheilumaa.??
Totuuden nimessä on sanottava, emme todellakaan ole talviurheilumaa.
suomi on talviurheilussa ns joukossa harrastelijat. Suomalainen urheilu menee eteenpäin omasta mielestään huimaavaa vauhtia, mut siinä jää huomaamattaa totaalinen tosiasia, et muu maailma menee kaukana kärjessä.
Suomalaisten perusihmisten mieleen ennen näitäkin kisoja on suomalainen media luonut ja rakentanut mielikuvituksellisia haavekuvia suomalaisten urheilijoitten saavutuksista. Suomen media rakentaa utopistisilla haavekuvilla pettymyksiä suomalaisten urheilutuntoihin.
Media asetti haavekuvia suomalaisten naisten ampumahiihtoon.
Kaisa alisuoritti kisat. Kaisa on jo paljon kokenut urheilija, komments. tämä on herkkä laji.
Mari Laukkanen.
Marille tämä kisa oli valtava pettymys.
Pikaluistelijat.
Pekka Koskela. Kunniakas uran päätös
Mika Poutala... Tavoitteeni näistä kisoista on vain ja ainoastaan kultamitali.
500 m sija 4. Eilen 1000m tavoite voitto.Sijoitus 16.
Tiesikö hän, et maailmassa luistelee muitakin ihmisiä.
Suomalaisen hiihtokulttuurin pelastamiseksi vaihtoehdot on vähissä.
Nyt on vain kaksi...
Miesten 50 Iivo
Naisten 30 Krista

NS:n urheiluosastoRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 2.41
Hyvä, että mualainen otti tämän tärkeän asian esiin.

Katsoin itsekin Korean mitalitilastoja ja järkytyin.

Jos lukee Suomen valtamediaa, joka tuntuu olevan kytköksissä amerikkalaiseen CNN Fake News mediakanavaan, niin meille syötetään jatkuvasti mantraa, kuinka merkittävä nimenomaan talviurheilumaa Suomi on.

Korean mitalitilasto osoittaa kuitenkin, että todellisuudessa Suomi talviurheilumaana painii samassa sarjassa kuin Lichtenstein. Suomella on neljä pronssia ja Lichtensteinilla yksi pronssi.

Voisi sanoa ilkeästi, että Suomella on enää kaksi kansainvälisen tason talviurheilijaa eli Krista Pärmäkoski ja Enni Rukajärvi sekä sitten harrastelijanaisten jääkiekkojoukkue, jossa taitaa ainoastaan molari Noora Räty pelata ammatikseen Kiinassa.

Viime yönäkin Ruotsi sai kaksi kultaa: naiset curlingissa ja miehet ampumahiihdon viestissä.

Kun sitten lumet sulaa, niin sitten aletaan jauhaa mediassa, kuinka kova keihäsmaa Suomi on nyt ja on aina ollut.

Kaikki TV-kanavat, IP-lehdet ja YLE.n uutislähetykset aloittavat jo heti aamulla jauhamaan, kuinka monta koria Lauri Markkanen ja maalia Patrik Laine teki taas yöllä Amerikan maalla.

Talviolympialaisten aikaankin koko Suomen kansa on kiihotettu seuraamaan Suomen taaperrusta Koreassa monella TV-kanavalla päivittäin tuntitolkulla.

Epäonnistuneiden kilpailujen jälkeen YLE:n haastattelijat kiitävät sitten heti kyselemään itkeviltä urheilijoilta, mikä taas meni pieleen: oliko se voitelu vai lievä sivutuuli ammunnassa tai myötätuuli hyppyrimäessä.

On se vaan kumma juttu, miksi nuo huonot kelit ja tuuliolosuhteet aina sattuu suomalasille urheilijoille.

Sen verran seurasin miesten ampumahiihdon viestiä, jossa Ruotsi otti kultaa, niin panin merkille, että kyllä siinäkin tuuli tuiversi aika kovasti, mutta siitä huolimatta ruotsalaiset osuivat tauluun.

Koska Suomessa on kiistatta ollut aikojen saatossa koviakin urheiljoita, niin väkisinkin tulee mieleen sellainen ajatus, että kyllä suomalainenkin urheilija voi geeniensä puolesta menestyä.

Näyttää kuitenkin siltä, että kunnon ajoitus ei näytä meillä koskaan onnistuvan.

Ampumahiihdossa on käynyt ilmi, että meikäläisillä tuntuu olevan täysin väärä harjoittelutyyli ammunnan osalta.

Tilanne on ilmeisesti se, että "penkalla" on makuultaan kesähelteellä harjoiteltu lämpimissä ja tuulettomissa olosuhteissa ampujamesteri Juha Hirven ohjauksessa.

Juha raukallakin on koko ajan ollut huomattavia taloudellisia ongelmia, joten voidaan olettaa, ettei Juha raukka ole aina jaksanut syventyä ampumahiidon vaatimuksiin ja ampumahiihtäjien henkiseen tukemiseen.

Monen epäonnistuneen kohdalla kysymyksessä näyttää olevan se, että tärkeissä kilpailuissa ollaan ns. ylikunnossa (Matti Heikkinen taitaa olla tällainen). Maitohapot on monella urheilijalla jaloissa jo ennen kuin ollaan edes lähtöviivalla.

NooraLotta Nesirikin on äskettäin kertonut avoimesti, kuinka hän harjoitteli itseltään jalat alta, kun hän ei malttanut suoda itselleen riittävästi lepoa intensiiviharjoittelun lomassa. Eikä valmentaja nähtävästi osannut häntä oikein neuvoa. Selvästi NooraLotalla oli myös noita ns. rakkaushuolia.

Minä vaan luulen, että tässäkin asiassa meidän urheilua vaivaa sama ilmiö, joka meillä on havaittavissa lähes kaikessa ihmisten ja organisaatioiden johtamisessa. Kuuluisa "Management by Perkele" preriaate. Sisulla vaan eteenpäin kuin aikoinaan Jussi suolla kuokka käsissä.

Toisekseen ottaisinkin siis esille myös ehkä kaikkein tärkeimpänä urheilijan henkisen kypsyyden ja kantin.

Monilta Suomen huippu-urheilijoilta näyttää täysin puuttuvan itseluottamus ja varmuus siitä, että hän menestyy. Väittäisin, että tämä liittyy myös älykkyyteen.

Härkäpäinen harjoittelu ja punttien nostaminen ei auta silloin, kun esim. jääkiekossa tarvitaan oivallusta ja sitä kuuluisaa pelin lukemista.

Nythän jääkiekossakin meille on pesiytynyt muistaakseni Jukka Jalosen ajalta ns. meidän peli.

Suomalaiset ovat suunnilleen Kurren ajoista lähtien pelanneet ns. meidän peliä siinä toivossa, että vastustaja jossain vaiheessa väsyy.

Pitäisi pikku hiljaa uskoa, että vastustajat eivät väsy, eikä kilpailu lopu, vaan kiristyy

Kysymys on erittäin syvästä ja laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta, johon liittyy mm. sellainen uskomus, että Suomen koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmat ovat maailman parhaita. Suomessa ei ole korruptiota ja Suomi on maailman johtava oikeusvaltio.

Kaikkien näiden uskomusten seurauksena voidaan sitten todeta esim. se, että suurin osa Suomen lapsista ei tiettäväti ole eläessään suksia nähnyt tai metriäkään niillä hiihtänyt.

On myös sellaisia tietoja, että nykypäivän lapset eivät osaa enää juosta tai kulkea metsässä.

Kohta on niin, että päiväkodeissa lapsia joudutaan jo pitämään kädestä kiinni, että he pystyvät edes kävelemään ruokapöytään tai päiväunille.

Mihinkään muuhun sivistysmaahan ei ole luotu tällaista "hoivayhteiskuntaa", jossa hyvässä kilpailuiässä olevat nuoret eivät osaa muuta kuin pelata tietokonepelejä.

Vaikka meillä erilaisissa tutkimustuloksissa ja varmaan Sitrassakin on selvitelty, miksi suomalaisilla suksi ei luista, niin siitä huolimatta epäkohtiin ei saada koskaan minkäänlaista muutosta aikaiseksi, koska urheiluun liittyviä muutoksia ei ole koskaan kirjattu esim. hallitusohjelmiin.

Luulisinpa vaan, että valtionkin osallistuminen urheilun edistämiseen perustuu lähinnä Veikkausvarojen jakoon, joka jos mikä on syvästi poliittista kähmintä politiikkaa.

Jos tämäkin asia selvitettäisiin kunnolla, niin eiköhän sieltä löydy sellaiset rätingit, että valtio taitaa tukea kaikken mahtavimmin sitä, että Suomessa etenkin miesten jääkiekkossa pelataan vuodesta toiseen ns. meidän peliä, jossa muutamat harvat valmentajat suu vaahdossa tussikynillään sössii pelitaulujaan, mutta unohtvat sen, että pelejä ei voiteta, ellei kukaan pysty tekemään ainuttakaan maalia.

Jääkiekosta puhuttaessa irvokasta on, että Suomessa usein mediassa kirjoitetaan, että meillä on lähes maailman parhaat maalivahdit ja maalivahtien valmennus.

Tämäkin vain kuvastaa sitä, että meillä on liiallisesti panostettu puolustuspeliin.

Jääkiekkoonkin on tullut sama ilmiö, joka meillä oli pitkään potkupallossa Mixu Paatelaisen kehittämä meidän peli eli kuusikuvio-peli, jossa on hyvä molari ja lähes koko porukka seisoo molarin edessä puolustamassa.

Tällä tyylillä ei maaleja voi syntyä vastapuolen päähän muuta kuin vahingossa ja kaikkein suurimmassa vaarassa on se, että potkaistaan vielä vahingossa omaan maaliin

Minulla on ollut nuoruudessani ilo olla tekemisissä keskikoulussa valmentaja legenda Into Turvasen valmennuksessa.

Into on vieläkin innokas kuntourheilija ja hänen aikaan 1970-luvulla Suomen kestävyysjuoksu eli kukoistuksen suurta aikaa.

Oli Virenin Lasse, Pekka Vasala, Mona Lisa Pursiainen, Riitta Salin, Julma Juhat ja monet muut todella lahjakkaat urheilijat.

Tahko Pihkalan kehittämää pesäpalloa Into ei oikein arvostanut urheilulajina, koska hänen mielestään laji oli vielä 1970-luvulla vähän laiskojen hommaa.

Sisäpelissäkin yksi lyö palloa ja kahdeksan juo vissyä vieressä ja huutaa väärät pois. Siihen aikaan ei tunnettu mitään jokeripelaajia ja merkitkit oli vähän niin ja näin.

Olen Inton kanssa täysin sammoo mieltä, että tällä tyylillä ei Suomen kesä- eikä talviurheilun taso nouse.

Pidetään kuitenkin peukkuja pystyssä, jotta Iivo, Ristomatti tai Matti ja Perttu jaksaisivat vetää 50 km täysillä ja että voitelu kerrankin onnistuisi.

mualainenRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 8.05
Vielä jokunen sana legendaarisen urheiluselostajan Seppo Kannaksen sanoin ölympialaisista.
Kun ollaan ns. arvokisoissa, onkone MM kisat tai olympiaadit, siellä harva urheilija pärjää perussuorituksellaan, siellä tarvii tehdä suorituksia yli oman keskiarvon.
Fakta on se, et niissä kisoissa on mukana aina joitakin, joille sattuu se Matti Heikkisen pöljä päivä.
Hyvänä esimerkkinä on rakkaan naapurimme ruottin muutamat yllättävät onnistumiset.
Naisten ampumahiihdossa Hanna Öberg, täysin puskasta tulleena ottaa olympiakultaa, Kuin myös Sebastian Samuelsson hopeaa. Naisten viestissä olympiahopeaa, miesten viestin jättiyllätys olympikulta.
Alppihiihdon pujottelussa Andreas Myhrer yllätysvoittoon itävallan Hirscherin laskettua ulos.

Jääkiekossa piti olla olevinaan kaikkien aikojen "sauma" olympiakultaan.
Mitenkä kävikään. Aivan käsittämättömän tupeltamisen päätteeksi tappio ruotsille ja sitäkautta välierävastustajaksi Kanada, ko voitolla ruotsista olisi ollut pääsy suoraan välieriin saksaa vastaan. Sehän on tietenkin oma lukunsa, kuinka siinä olis käyny. Kaikkein parasta suomen tappion jälkeen olikin se, et saksa passitti ruotsin kotimatkalle.
Ja sitten se kaikkien aikojen jättiyllätys, Saksa upotti Kanadan ulos loppuottelusta.

Kaikkinensa suomalaisten suoritukset Koreassa ovat jääneet vaille oman tasonsa ylittämisiä, joita näissä arvokisoissa tarvitaan saavuttaakseen mitaleita.
Henkilökohtaisesti eniten odotin Kaisa Mäkäräisen onnistumista, jota ei sitten tullutkaan kisatessa henkilökohtaisissa lajeissa. Sekaviestissä ja naisten viestissä, joista ei juurikaan ollut odotettavissakaan kummosta menestystä, Kaisa teki huippusuorituksen, varsinkin ampumapenkalla ja myös hiihdossa.
Henkilökohtaisilla matkoilla mitalipaineet selätti Kaisan ja menestystä ei tullut.
Erittäin suuri harmi Kaisan puolesta. Hänelle jos kenelle olisi suonut sen olympiamitalin.
Sääli on myös Mari Laukkasta.
Kuinka voi huippuurheilija noin täydellisesti epäonnistua uran tärkeimmissä kisoissa??
Hänen kunnonajoituksensa meni totaalisesti pieleen.
Mut kyllä Mari kantoi vastuunsa YLen haastattelussa, itkien myönsi epäonnistumisensa ja sanoi, et häntä saa moittia epäonnistumisestaan,
"kyllä minä sen kestän"

Entäs sitten tämä mäkihyppy.
Voi pyhä yksinkertaisuus.
Suomi.. mäkihypyn mahtivaltio vuosikymmeniä. Minnekkä on vajonnu. Jo ulkopuolelle sijoilta ynnämuut.
En edes jaksa kommentoida.
Yhdistetyn miehet alkaa jo pikkuhiljaa nostaa päätään parin vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen. Kaukana on ajat Samppa Lajusen Salt Lake Cityn kolme olympiakultaa.

Lökäpöksyporukan hauskanpitäjissäkin Enni Rukajärvelläkin oli epäonnea matkassa, et tuli vain pronssimitali. Enepää oli odotettu. Big airissa kaatuminen vei ulos finaalista.

Kokonaisuutena näistä kisoista voi vetää johtopäätöksiä, et ainoastaan Krista Pärmäkoski on saavuttanut ne odotukset, mitä häneen luotiin.
Kaikki muut ovat alisuorittaneet.

Mut on vielä yksi, jolta odotamme menetystä. Tänään Iivo Niskanen. Kuinka hänen kuntonsa kestää. Saas nähdä. Ja kuinka huomenna vielä Krista sinnittellee 30 kisassa.

mualainenRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 9.12
Sieltä se tuli !!!!!!!!!!!

Iivo otti sen kultamitalin, mikä oli hänen tavoitteensa näistä kisoista.
Hyvä Iivo, hyvä me savolaiset !!!!!!!!!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 9.19
Hyvä Iivo, maatalon poika.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 13.40
Hiihdossa menestyneiden suomalaisten kotikunnissa on keskusta suurin puolue. Tämä ei varmaankaan ole yllätys kenellekään.
Keskustalaista kunnissa kasvaa edelleen terveellisin ja kyvykkäin osa urheiluvaa nuorisoa.
Maaseudulla vain asuu yhä vähemmän ihmisiä. Tästä syystä Suomen mitalisaalis ei nouse entisiin mittoihin.
Mikäli tahdomme saavuttaa naapurimme Norjan ja Ruotsin, tämä vaatisi mittavaa tulonsiirtoa pääkaupunkiseudulta muun muassa Pohjois-Savoon.
Vaurastuneessa Suomessa voisi olla tällainen urheiluun ja henkiseen kulttuuriin keskittynyt osaamisalue, jonka keskukseksi sopisi Kuopio.
Hiihto on siitä merkillinen urheilulaji, että siinä keskustan menestyksen ja hiihtomenestyksen korrelaatio on suuri. Suomennettuna se tarkoittaa, että mitä vahvempi keskusta sitä todennäköisempää on nousta tällaisesta kunnasta kansainväliseen menestykseen.
Toivottavasti urheilun rahanjaosta päättävät ymmärtävät tämän lainalaisuuden.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 16.17
Pyhäjärven Pohti ja Puolangan Ryhti ovat kovia hiihtoseuroja. Pohti on viestien kestomenestyjä ja Puolangan Tuulikki Pyykkösenhän muistavat kaikki.
Helsingissä asukkaita on satakertaisesti, mutta onko hiihtäjiä. Ei ole.
Kekkosen jälkeen ei ole tullut yhtään maailman luokan hiihtäjää Helsingistä.
Iivon kultamitali oli lopulta tosi arvokas. Kansojen välisessä tilastoissa nousimme tämän ansiosta monta pykälää. Ei enää kuuluta Australian, Uuden Seelannin ja Singaporen kanssa samaan joukkoon.

mualainenRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 17.38
Nyt alakaa virallisen äänen puhheet haiskahtaa kepuropakannalta. Outko tehnyt perusteellisen tutkimuksen siitä, onko kaikki menestyneet hiihtäjät kepukunnista ??
Tokkopahan ouvat.
Ossoo ne sosialistitkii hiihtee.
Tyylillään.
Antohanse Sotsin kisoissa Arhinmäki tyylinäytteen.
Sinällään virallinen iän on oikkeessa, et Helsingissä ei ou Kekkosen jäläkeen ollu muita kuin perässähiihtäjiä.

alan kolmas miesRe: Suomi on talviurheilumaa ??24.2.2018 19.05
Niskasen Iivo hiihti 50 km pertsaa aikaan 2.08.22.1. Jos laskin oikein, niin Iivon matkavauhti oli siis pyöreästi 23.37 km/h.

Haku Veikko käytti Oslossa vuonna 1952 samaan matkaan muistaakseni 3.33.33. Haku Veikon matkavauhti oli silloin noin 14.5 km/h.

Vieremän Iivo hiihti siis nyt Koreassa 66.4% kovempaa matkavauhtia kuin legendaarinen Haku Veikko.

Parhaat onnittelut Iivolle!! Iivosta on kasvanut selvästi ns. täyspäinen urheilija ja urheilun legenda.

Äskettäin tohtoriksi väitellyt Timo Ritakallio, entinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja, valittiin äskettäin myös OP-ryhmän pääjohtajaksi ja Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi.

Koreassa haastateltu Timo piti Iivon suoritusta tärkeänä virstanpylväänä Suomen koko lässähtäneen urheilun uuden tulevaisuuden rakentamisessa.

On erittäin hieno asia, että Timo Ritakallio ymmärtää puhtaan urheilun merkityksen ja sen, että nykypäivänä menestys vaatii hyvät tukihenkilöt sekä taloudellisesti että myös henkisesti.

Huipulle pyrittäessä on ymmärrettävä, että ollaan tekemisissä ammattilaisten kanssa. Pelkillä luonnonlahjoilla ei kenestäkään tule nykypäivänä olympiavoittajaa.

Iivon ja Iivon valmentaja Olli Ohtosen haastattelussa kävi ilmi, että Iivolla oli erittäin kova itseluottamus ja hän oli taktisesti miettinyt erittäin hyvin, miten hänen tulee tuo pitkä matka hiihtää, ettei heti alkuun hiihdä itseänsä innoissaan maitohapoille.

Kuten yllä kirjoittelin yöllä, niin suomalainen voi geeniensä puolesta hyvin savuttaa kultamitaleja nykypäivänäkin, mutta suorituksia ja harjoittelua tehtäessä on hyvä pitää järki mukana.

Suomessa olisikin syytä panostaa muihinkin lajeihin kuin vain jääkiekkoon, formuloihin ja ralliin.

Iivokin totesi, että monet asiat on hänelle selvinnyt, kun hän lähtee lenkille itsekseen metsäpoluille.

Irvokasta on, että mäkihypyssä mäen suurmies Janne Ahonenkin joutuu tienaamaan elantonsa hyppypukuja valmistamalla.

Janne voisi hyvin olla vielä seuraavissakin olympialaisissa mitaleilla, jos Jannekin voisi keskittyä hyppypukujen valmistuksen sijasta hyppäämisen harjoitteluun.

Erittäin tärkeätä olisi, että urheilusta tehtäisiin Suomessa ns. transparenttia eli läpinäkyvää toimintaa, koska se on ainoa tapa, jolla kilpailuyhteiskunnassa voidaan menestyä.

Timo Ritakallio on todennut, että yritykset olisi hyvä saada tukemaan entistä paremmin urheilua. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan tietysti läpinäkyvyyttä ja tuloksia.

Ei nykypäivänä kukaan isompi sponsori lähde pelkästä myötätunnosta rahoittamaan kuin korkeintaan jotakin kyläsarjan potkupallojoukkuetta.

Keskustan viralliselle äänelle toteaisin, että Maitokaupunki Kuopiossa on jo vuosikymmenet ollut Puijon Hiihtokeskus.

Kepuloiset ovat samaiset vuosikymmenet lapioineet veroanmaksajien rahaa Helunoiden lypsämiseen ja ruokkimiseen parsinavetoissa, porsimishäkeissä ja muissa häkeissä ilman jatkuvaa vesihuoltoakin.

Nykyinen maatalousministeri maitotilallinen Jari Leppä ja MTK eivät vieläkään näe tarvetta muuttaa maatalouden kutuumeja ainakaan 20 seuraavaan vuoteen esim. eläinten hoitamisen osalta.

Kepuloiset ovat valitettavasti Suomessa kaiken kehityksen parhaat jarrumiehet ja naiset.

Kuitenkaan laajempaa menestystä hiihtourheiluun ei ole muistaakseni saatu Kuopioonkaan suurista maitolitroista huolimatta. Jääkiekossakin Kuopion KalPa taitaa pitkälle pelailla Kapasten jääkiekkoperheen rahoilla.

Mikkelissäkin asiat on hoidettu hiihdossa paremmin kuin Maitokaupunki Kuopiossa: mieleen tulee heti mm. Arto Tiainen ja Hartsa.

Artokin oli muistaakseni poliisikonstaapeli ja Hartsa ammattihiihtäjä.

1930-luvun hiihtäjälegenda Kalle Jalkanenkin oli kotoisin köyhästä körttiperheestä Suonenjoelta.

Garmisissa Kalle hiihti viestissä kultaa, vaikka lähti 1 min 30 sekuntia Norjan perään. Matkalla Kallelta vielä putosi tekohampaatkin hankeen, jotka Kalle kävi hakemassa, koska hänellä ei ollut varaa uusiin tekohampaisiin.

Iivolla näyttää olevan erittäin hyvät valkoiset hampaat, joten tämäkin tärkeä asia on hänellä nyt jo kunnossa. Voi vapaasti hiihtää hymyssä suin.

Huonot hampaat saattaa aiheuttaa monia salakavalia ongelmia, joita kepuloiset eivät oikein ole koskaan ymmärtäneet.

Terveydenhuoltoon liittyen kepuloisten Äiti Annika ja Terra Sipilä valitsivatkin Sote-hutunkeiton keittäjäksi entisen Atrian ja Liha Polarin lihamestarin sekä entisen Migrin johtaja Päivi Nergin valmistelemaan EU-oikeuden vastaista Sote-huttua.

Tästäkin sote-hutusta Terra Sipilä järjestää ennen näkemättömän härdellin maahan.

Nyt jo ihan naurattaa ja itkettää, kun vuonna 2020 Terra Sipilän, Äiti Annikan ja Päivi "Pihvi" Nergin maakuntamallista sanotaan irti kymmeniä tuhansia tarpeettomia työkykyisiä julkisen sektorin työtekijöitä lääkäreitä myöten. Ja samaan aikaan kunnille aiheutetaan miljardien eurojen lisälasku tyhjistä sairaaloista ja terveyskeskuksista.

Vain kepuloinen voi pitää tällaista positiivisena kehityksenä.

Migrin entinen johtaja onkin jo varmistanut senkin, että nykyään poliisivoimin Suomesta palautetaan maahan tulleita irakilaisia ja afgaaneja tapettavaksi kotimaisaan, kun maahantulijoistakin voitaisiin helposti kasvattaa vaikka millaisia huippu-urheilijoita.

Tämäkin tosiasia on nähty esim. Ruotsissa, jossa iso osa huippu-urheilijoista on sukujuuriltaan maahanmuuttajia.

Tästäkin voidaan päätellä, että kepuloiset eivät valitettavasti ymmärrä huippu-urheilun päälle tuon taivaallista.

Minulla on sellainen mielikuva, että maitotiloilla navetalle ja heinäpellolle ei meillä mennä suksilla vaan jalan, traktorilla tai mönkijällä.

Ei se mitään fyysistä kuntoa kohota, mutta kuitenkin kyseisten tilallisten tilille Terra Sipilä, Jari Leppä ja Kimmo Tiilikainen lähettävät vuosittain ympäri Suomen niemeä noin 3 miljardia euroa pelkkänä maataloustukena.

Jos näistäkin hukkaan heitetyistä rahoista kepuloiset laittaisivat esim. 300 milj. euroa vuosittain urheilun edistämiseen, niin kyllä meillä Sote-keskuksissakin saataisiin aikaan ilmeisesti miljardien eurojen vuotuiset säästöt.

Suomessa näyttää olevan suurin ero urheiluun käytetyissä rahoissa nimen omaan kuntien osallistumisesa liikunnan- ja vapaa-ajan käyttökustannuksiin.

Vuonna 2008 kuntien em. rahankäyttö oli seuraava:
- Ruotsi 1 320 milj. euroa
- Suomi 420 milj. euroa
- Norja 250 milj. euroa

KiHun selvityksestä selviää myös, että Norjassa urheilun rahoitus on kaikkein keskittyneintä.

Jarmo Mäkinen on selvittänyt KiHun selvityksessä vuonna 2010 Pohjoismaisen urheiliu organisaatiota ja rahoitusta ansiokkaasti alla olevassa selvityksessä:

https://www.urheilututkimukset.fi/web/julkaisut/5728/

Yhteenvetona voi todeta, että urheilun rahoituskentta on erittäin sekava, jossa pääosa rahoituksesta menee raskaiden organisaatioiden pyöritykseen.

Panostukset Suomessa näyttää olevan monessa kohtaa nihkeämpiä kuin Ruotsissa ja Norjassa.

Iivon kultamitalista huolimatta ja juuri siitä syystäkin on korkea aika, että kepuloiset ja muut poliitikot ymmärtävät, kuinka tärkeä rooli urheilulla ja liikunnalla on terveen ja hyvän itsetunnon omaavan kansakunnnan kehittämisessä.

On hyvä muistaa, että Suomi juostiin kuopiolaisen Hannes Kolehmaisen toimesta aikoinaan maailman kartalle.

Kulta Hannes oli kasvissyöjä!!!!

Eero KekäläinenRe: Suomi on talviurheilumaa ??25.2.2018 11.23
Nyt kun kisat ovat loppunäytöstä vailla, ei vaikkakin Iivon eilinen kulta ja Kristan tänpäivänen hopea nostaneet vieläkään suurten talviurheilumaiden joukkoon. Kuudella mitalillaan suomen sijoitukseksi jäi mitalitilastossa 18.
Ei voida puhua, et suomi olisi talviurheilumaa. Suomea edellä ovat mm. Kiina, Japani, Korea, ym.ym.

Lohdutukseksemme voitaneen kuitenkin sanoa, et tyhjästä on paha nyhjästä.
Suomi on vähäväkinen maa verrattuna edellämainitsemiini maihin.
Vielä ruusuisemman kuvan halutessamme voidaan numeroita kaunistella suhteuttamalla mitaleitten määrä asukaslukuun.
siinä tilastossa suomi lienee kärkimaa.

Tämä on minulta mutu mielipide, en viitsinyt laskemaan. AKM varmaankin laskee prosentin tarkkuudella, tapansa mukaan, tämänkin.

Nämä olympiaadit on tässä. Jäämme odottamaan Pekingiä 2022.
Jospa siellä sitten jysähtää uudemman urheilijasukupolven voimin.

Ja onhan ne kesäolympialaiset kahden vuoden kuluttua, 46 vuoden tauon jälkeen Tokiossa.
Jospa jopa sieltä saataisiin edes sama mitalisaalis ko. silloin aikoinaan.
Pauli Nevalan keihäskulta sekä ampujat Pentti Linnosvuo ja Väinö Markkanen myös kultaa.
Eikä pidä unohtaa nyrkkeilyn "Purtsi"
Purhosen ja voimistelija Hannu Rantakarin pronssia.

Siinäpä lieneekin melekonen haaste tänpäivän suomalaisille kesäurheilijoille
3 kultaa, kaksi pronssia.

Ja se on sitte satavarma, et rehuja syömällä ei ennää mitaleita tuu.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Suomi on talviurheilumaa ??25.2.2018 12.16
Norjan nyt tietysti on ylivoimainen väestöön verrattuna, sitten tulee Sveitsi.
Kolmas saattaa olla Ruotsi, sitten Itävalta, Hollanti ja Suomi.
Tällaiseen tulokseen pääsin puhtaalla vaalimatematiikalla.
Kohtuullista olisi tietysti huomioida myös mitalin väri, ei ainoastaan määrä, mutta antamani järjestys pitänee paikkansa, laskipa miten tahansa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Suomi on talviurheilumaa ??25.2.2018 12.26
No, tietysti Liechtenstein pronssilla nousee ykköseksi, koska ruhtinaskunnan asukasluku on vain vajaa 40000 asukasta.

mualainenRe: Suomi on talviurheilumaa ??25.2.2018 12.41
Kylläpä virallinen ääni ymmärsi Kekäläisen yskän aivan päälaelleen.
Eihän näitä urheilumitaleita lasketa vaalimatematiikalla.
Onhan tämä kepulainen vaalimatematiikkalaskutapa saanut mustankin näyttämään aivan puhtaanvalkoiselta.

Eero KekäläinenRe: Suomi on talviurheilumaa ??25.2.2018 13.23
Alako kiinnostamaan tämä mitalisuhde asukaslukuun nähden ja kalkulaattorilla tein jokusen laskutoimituksen, ko ei AKM näköjään oo vielä heränny.

Suhteutettuna maan asukaslukuun yhtä mitalia jakaa keskenään seuraavasti.

Hollanti 836
Kanada 1154
Saksa 2662
Korea 3041
USA 14004
Norja 134666
Ruotsi 713939

Suomalaisten kuusi mitalia jakaa
917 224 henkilöä.
Kiinassa yhtä mitalia jakaa n.156 milj.

Eero KekäläinenRe: Suomi on talviurheilumaa ??25.2.2018 13.41
Mitalien jakautuminen kaikkinensa virallisen äänen kuin myöskin minun mutuveikkauksissa on pahasti pielessä.
Kalkulaattori kertoo totuuden.
Sitäpaitsi Lichenstainin Weiratherin pronssimitalin jakaa 37.815 henkilöä.

alan kolmas miesRe: Suomi on talviurheilumaa ??25.2.2018 16.18
Minusta ollaan pahasti harharetkillä-sanoisin kepuloisten kanssa marjassa, jos lähdetään laskemaan mitaleita ja vertaamaan niitä jonkin maan asukaslukuun.

Jos halutaan menestyä jossakin asiassa, niin täytyy mennä asian ytimeen.

Jos sitten pannaan pakettiin Korean kisat suomalaisten kannalta, niin mitalisaalis on alla:
- Ivo kultaa
- Krista pari pronssia ja hopeaa
- Enni Rukajärvi pronssia
- Naisten jääkiekkojoukkua pronssia

Kun sitten mietitään, miksi yo. porukka ja urheilijat saavuttivat säällisen menestyksen kansainvälisessä kilpailussa, niin silloin päästään ehkä asian ytimeen.

Voitaneen heti todeta, että yksilölajeissa henkilökohtaiset ominaisuudet ovat ratkaisevia: geenit, järki, harjoittelu, tukijoukot ja siis myös riittävä rahoitus.

Lätkässä ei ollut edes rahoitusta, mutta oli hyvät tukijoukot ja Pasi Mustosen kaltainen valmentaja.

Tulee mieleen USA:n miesten olympiakultaan yliopistojoukkueen valmentanut legendaarinen Herb Brooks. Lätkänaisilla oli selvä missio: me voitetaan kultaa tai anakin mitali.

Minä en oikein missään tilanteessa nähnyt Pasin piirtelevän tussilla Marjamäen tapaan ns. "meidän pelin" kiemuroita pelitaululle.

Minulle tulee aina "meidän pelistä" mieleen "maan tapa" ja "tolkun ihmiset".

Minusta esim. Iivo ei missään tapauksessa sovi tähän "maan tapa-tolkun ihmiset" kategoriaan. Ja hyvä niin.

Iivo on voittajatyyppi. Iivo haluaa voittaa ja näyttää sekä itselleen että muille, miten se tehdään.

Kyllä palkintopallilla huomasi Iivostakin, että Maamme laulu siinä vain tuli nuoren miehen mieleen.

On helkkarin hyvä olla itsenäinen maa. Saamme olla ylpeitä, että meillä on iso ja vapaa maa, vaikka kansa on valitettavan pieni toistaiseksi,

Onneksi muutamat johtavat poliitikot ovat ottaneet ohjat jo käsiinsä ja ovat innostuneet ja vanhemmallakin iällä lasten tekoon.

Sulkavallakin on jo ruvettu antamaan erikoisbonuksia ja verohelpotuksia uusien Iivojen tekemisestä.

Minulla ainakin on sellainen kokemus, että pelit voitetaan aina kentällä, ei pelitaululla. Kentällä pitää tehdä maaleja, eikä pelata sitä kuuluisaa "meidän peliä".

Kysymys on tavoitteista, projekteista ja henkisestä sitoutumisesta. Kysymys voi olla kunnianhimosta tai halusta näyttää itselleen ja muille, että pystyy johonkin suoritukseen.

Ihmismieli on ihmeellinen. Joskus mestyksen taustalla jossain asiassa voi olla ns. kompensaatio. Vajaavuutta jollain alueella saatetaan kompensoida jollain toisella alueella.

Tästähän tiedetään monia taiteilijoita ja myös sotahirviöitä kuten Hitler, Napoleon, Stalin, Mao, Putin ja monet muut.

Minusta hiihtourheilu sopii suomalaisille hyvin ja meillä on kaikki mahdollisuudet menestyä talviurheilumaana.

Meillä on muutamia hienoja urheilijoita, joiden missioita pitäisi tukea oikealla tavalla. Veikkausvarojen poliittinen jakaminen ei ole oikea tapa. Ne rahat on aika vähäiset ja otetaan monesti köyhien ja peliriippuvaisten pusseista.

Sekin välttämätön tuki menee käsittääkseni lähinnä urheilujohtajille.

Urheilijoille jaettavilla pikkuroposilla tai naurettavilla eläkkeillä ei Suomen urheilu nouse alennustilastaan.

Minusta näyttää siltä, että kunnissa ei ole oikein tajuttu sitä, miten arvokasta on nuorten hyväksi tehty työ ja ne vähäiset eurot, jotka nuorten tueksi kuntien budjeteissa allokoidaan.

Täytyy myös muistaa, että kysymys on pitkäjänteisestä työstä.

Kultamitalimiestä tai naista ei saada syntymään parissa vuodessa.

Voi vain kuvitella, miten suuri merkitys on esim. Iivon kultamitalihiihdolla Vieremän pienelle kunnalle. Minä luulen, että lähes kaikki Vieremän asukkaat kokevat ainakin hetken aikaa olevansa Iivoja. Kuka ei haluaisi olla voittaja?

Kyllä Iivon, Kristan, Ennin ja naiskiekkoilijoiden (osittain Kuohunkin) tapaiset saavutukset voidaan toteuttaa muillakin alueilla, kun ei vain sorruta Esteri Kangasveijarin tapaiseen toimintaan, jossa jokaiseen vaikeaan asiaan käydään aina hattu kourassa kerjäämässä eduskunnasta jotain vastikkeetonta tukea.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Suomi on talviurheilumaa ??26.2.2018 20.25
Mekin pidämme pahana sitä, että rahoja on kerjättävä. Paljon mukavampaa olisi se, että rahaa lähetettäisiin pyytämättä tänne, koska menestyspotentiaalia on ainoastaan hiihto-Suomessa eli syvällä maaseudulla. Siellä missä voima karttuu työnteossa eikä talvipakkasilla ole totuttu palloa lyömään lämpimissä halleissa ja tekonurmilla.

Hiihtoavustukset voitaisiin aivan hyvin jakaa keskustan puolueorganisaation kautta. me kyllä tiedämme, missä hiihdetään ja kuka tarvitsee tukea välineisiin ja kilpailumatkoihin.

Tämä sen vuoksi, että keskustan kyläosastot toimivat sielläkin, missä urheiluseurat ovat kuolleet.

eskimoRe: Suomi on talviurheilumaa ??26.2.2018 20.56
susilaki-sipilän mukaan ekat parikymmentä kilsaa hiihdetään kikyn piikkiin, sitten saa vasta hiihtää tosissaan kilpaa loppumatkan. niin muuten tehdään töissäkin sutta ja paskaa sipilän tunneilla



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: