Keskustelu

Kouraan ajattelijaJuankoski nosti Kuopion ykköseksi27.3.2018 9.05
Kuopion asukkaat ovat suurten kaupunkien tyytyväisimpiä. Kuopio nousi tällä listalla Juankosken liityttyä Kuopioon. Entisen Kuopion taso pysyi lähes samana, mutta Juankosken väestön tyytyväisyystaso nousi 1...5, josta syystä Kuopion keskiarvokin parani ratkaisevasti.

On mukava olla Suomen parhaan kunnan asukas.

Juankoski on nykyään onnellisempi kuin esim. Espoo.

AKM, se ainoa oikeaRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi27.3.2018 13.31
Kouraan ajattelija kertoo yllä, että Kuopio olisi suurkaupunki ja vielä Suomen paras kunta.

Tämähän on iso emävale, joka perustuu varmaan johonkin Kuntaministeri Anu "Minä ajattelisin" Vehviläisen (kepuloinen) Maakunta utopioihin ja manipuloituihin kuntatilastoihin.

Todellisuudessa Kuopio on Suomen suurin taantuva ja ikääntyvä maitopitäjä, jota on vuosikymmenet pidetty yllä pääkaupunkiseudulta siirretyillä ruhtinaallisilla maataloustuilla ja valtionosuuksilla.

Toivon kuitenkin, että Kuopiokin vähitellen heräisi "Ruususen unestaan".

Pohjois-Korean Olympialaisissakaan ei tainnut olla ainuttakaan Puijon Hiihtoseuran edustajaa. Ennenhän sikäläisiä mäkimiehiä oli tärkeissä kilpailuissa ihan jonoksi asti.

Totta kai entisessä Kalakukko-kaungissa ollaan onnellisia, kun rahaa virtaa koko ajan kasvavaan Kuopioon eikä väestön tarvitse tehdä mitään muuta kuin "ikääntyä" ja juoda ahkerasti terveydelle vaarallista maitoa.

Kuopiota voi kutsua suurkaupungiksi vasta sitten, kun Kuopioon saadaan rakennettua metro Päärautatieasemalta Juankosken autiokylän asemalle.

Kun pienenä poikana mentiin kesäloman viettoon reppuselkä Mosella Pyhäalmelta Savonlinnaan, niin tapana oli syödä aina Kuopion ja Pieksämäen rautatieasemien ravintoloissa.

Jo silloin panin merkille, että palvelu oli helkkarin hidasta Kuopiossa ja vielä hitaampaa Pieksämäellä.

Kun nyt olen käynyt Kuopiossa, niin olen havainnut, että palvelu on vähän parantunut, mutta vieläkin on parantamisen varaa rutkasti.

Minusta Kuopio on nykyään ihan hyvä kaupunki, mutta Kuopio ei ole kuitenkaan suurkaupunki, vaikka pinta-alaa on runsaasti.

Venäjäkään ei ole suurvalta muuta kuin ydinaseissa, vaikka pinta-alaa on runsaasti. Venäjän ja Kuopionkin ongelmat liittyvät suureen pinta-alaan.

Ei nimittäin löydy mistään sellaisia rahoja, että suurten alueiden infrat ja väestön hyvinvointi voidaan nostaa pinta-alaltaan pienempien yhteisöjen tasolle.

Espoossa satiin Länsimetro jo liikenteeseen muutama viikko sitten ja äskettäin valtuusto päätti rakentaa vielä 400 milj. eurolla lisää.

Mikäli olen kuullut oikein, niin hyvistä metron kuljettajista on vielä pulaa.

Espoon Isossa Omenassakin minun näköhavaintojeni mukaan enemmistö asiakkaista tuntuu olevan hyvin kansainvälistä ja aktiivista porukkaa.

Se on positiivinen asia, että Espoossa nuorilla perheillä tuntuu myös olevan runsaasti hyvin käyttäytyvää jälkikasvua.

Minua viehättää suunnattomasti se, että Ison Omenan Prismankin kahviossa palvelu on erinomaista ja sitä saa lähes päivittäin virolaisilta ja venäläisiltä palvelushenkilöiltä.

Espoon meininki alkaakin jo kohta muistuttaa taannoista Viipurin meininkiä ja veroprosenttikin on vielä ihan kohtuullinen, vaikka iso lovi tuleekin jo, kun verorahoja ohjataan ympäri Suomea.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi27.3.2018 14.28
Luinpa minäkin tuon uutisen. Certailussa oli 20 suurinta kuntaa. Kuopio on toki yksi suomen suurimmista kunnista, mutta eihän se mikään suurkaupunki ole.

Mukava on asua juuri tämän kokoisessa suuressa kaupungissa. Itse olen tyytyväinen. Muuruvetiset yleensäkin ovat tyytyväisiä, koska identiteettimme on selvästi Juankoskea suuremmassa kunnassa.

Sensijaan minua hieman huolestuttaa Akm:n varhaislapsuus. Tiedän kyllä, ettei piikkinokka Mosse ollut mikään vauhtihirmu, mutta kovasti nälkäinen täytyy ihmisen olla, jos joutuu syömään tuollaisella matkalla sekä Kuopiossa että Pieksämäellä. Ettei vain suolistossa ollut matoja tai muita loisia. Se oli entiseen aikaan hyvin tavallista, että kesällä kala valmistettiin huonosti ja lapsiin tuli matoja.

Pitkään jatkunut loisrasitus on saattanut aiheuttaa kasvun hidastumista ja vaikuttanut muutenkin kehitykseen.

Itselläni en ole havainnut koskaan matoja.

AKM, se ainoa oikeaRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi27.3.2018 20.37
Minä uskon, että virallinen ääni muistaa, millaisia oli aikoinaan soratiet Suomessa.

Minä luulen, että kesälomamatkojen keskinopeus oli meilläkin suunnilleen vain 30-50 km tunnissa.

Millään muulla autolla kuin reppuselkä Mosselle ei niitä savivelliteitä olisi voinut siihen aikaan ajaa.

Mossessa oli riittävä maavara ja nauratti, kun Amerikan dollarihymyt oli aina mahastaan kiinni.

Kun kerroin, että käytiin syömässä Kuopiossa ja Pieksämäellä, niin ne käynnit eivät olleen samoilla reissulla.

Kuopiossa ja Pieksämäellä ei syöty myöskään kalaruokia, mutta kesämökillä sitäkin enemmän, oikeastaan pelkästään kalaruokia.

Virallinen ääni on siis erehtynyt tuon kauko diagnoosinsa osalta.

En pidä sitä tietenkään minään ihmeenä, koska meillä Suomessahan on ihan johtavien poliitikkojen taholla annettu "nojatuoli diagnooseja" siitäkin, että Amerikan Presidentti on psykopaatti ja fyysiseltä kunnoltaan suurin piirtein saattohoidossa.

Muistaakseni ainakin vasurien Claes Andersson (psykiatri) innostui tällaiseen kaukoparantajan diagnoosiin.

Vähän oudolta tuntuu, että tällaista vastaavaa "nojatuoli diagnoosia" ei meillä ole kuultu äskettäin valitusta Venäjän Presidentistä, jonka "rehellisissä" vaaleissa vaaliuurnatkin oli täytetty jo puolilleen ennen kuin äänestyshuoneistot edes avattiin.

Donaldin henkilääkäri on taas todennut, että Donald on fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa ja älykkyystestissäkin on tiettävästi ollut toiseksi älykkäin Amerikan presidenteistä.

Viime aikoina olen pannut myös merkille, että Donald näyttää olevan erittäin viriilissä kunnossa ja hänellä on myös erittäin kaunis ja viisas vaimo.

Totuushan se onkin, että viriilillä ja karismaattisella johtajalla yleensä pyrkii olemaan kaunis ja viisas vaimo.

Virallinen äänikin on julkisesti kertonut, että hänelläkin on erittäin viisas vaimo. Epäilen, että virallisen äänen vaimokin on kaunis ja hyvätapainen suomalainen nainen.

Minusta on oikein mukava kuulla, että myöskään virallinen ääni ei pidä Kuopiota suurkaupunkina, vaikka Muuruvedellä Kuopion läheisyys varmasti nostaa itsetuntoa ihan aiheesta.

Minä tuossa ylempänä mainitsin, että metro on suurkaupungin merkki. Meillä on Suomessa metro vain pääkaupunkiseudulla.

Metro ei kuitenkaan ole ongelmaton. Tänäänkin kuulin suoraan "hevosen suusta", että metrossa oli taas kuljettajiin liittyviä ongelmia.

Sain tietää sen, että kuljettajat käyvät läpi tarkan koulutuksen, mutta he eivät kovin kauaa pysy työpaikassaan, vaikka heille maksetaan kohtalaisen hyvin.

Yksi ongelma on ollut, että metrot suunniteltiin automaattisiksi. Kun sitten automaattiohjausta ei voitukaan hyväksyä, niin jouduttiin turvautumaan ihan normaaleihin kuljettajiin.

Tietenkään suunnittelussa ei sitten otettu huomioon sitä, että ihmiskuljettajilla pitää tietysti olla myös saniteettitilat. Kuka sitä, nyt kupla otsassa viitsii koko päivän metroa ajaa?

Ainakin kotona viisas vaimo saattaa metron kuljettajalta kysyä, että missä sitä on taas koko päivän oltu?

Tästä metro-esimerkistäkin näkee, että Terra Sipilä ja Petteri Orpo ovat selvästi lähteneet pahasti hakoteille, kun Terra Sipilä "puukkojen yössä" kiristi Alex Stubbin myöntymään lehmänkaupalla utopistiseen Maakunta Soteen, joka on lain vastainen.

Ilokseni panin tänään merkille, että kepuloisten Sirkka-Liisa Anttilakin on nyt antanut lausunnon, että Maakunta Sotessa ollaan nyt menossa pahasti vika raiteelle.

Vantaan kaupungin valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtmankin (demu) on kutsunut pääkaupunkien päättäjät hätäkokoukseen, kun kepuloiset yrittävät väkisin tuhota, koko pääkaupunkiseudun suurella työllä, rahalla ja vaivalla rakennetut sote-järjestelmät.

Terra Sipilällä, Anu "minä ajattelisin" Vehviläisellä, Annika "Äiti" Saarikolla, Petteri Orpolla kok) eikä myöskään Päivi Nergillä (kepu) ole vähäisintäkään henkiklökohtaista sote-alan osaamista, joten he ovat kykenemättömiä johtamaan tällaista massiivista terveydenhuoltolan projektia, josta vielä mm. mielenterveushuoltokin on jätetty kokonaan ulkopuolelle.

Vaarassa on, että digimaailmaan viehättynyt Terra Sipilä tuo nyt robotit mm. vanhusten ja mielenterveysongelmaisten hoitoonkin.

Kohta ollaan samassa tilanteessa kuin Espoon Länsimetrossa.

Maakunnallista Sotea rakennetaan kovaa vauhtia, mutta Maakunnallisesta Sotesta näköjään puuttuu kuskit eli se, miten asiakkaiden lähihoito saadaan turvattua kaikkina vuorokauden aikoina.

Länsimetrossakaan istuvat ihmiset eivät töihinsä pääse, ellei metrossa ole sellaista kujettajaa, jolla on kuljettajan lupapaperit.

Terra Sipilän ja Petteri Orpon on syytä laittaa jäitä hattuun laittoman Maakunta Soten osalta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi27.3.2018 22.07
Akm:n isä, Pyhäjärven vallesmanni, on ollu perin vaatimaton mies. Arvostan tätä ominaisuutta. Itselläni on aina ollut se vika, että traktori ja auto on pitänyt olla hieman parempi kuin varat olisivat edellyttäneet.

Myöskin Akm:n ymmärrys ja sivistys ansaitsevat puoleltani tarkistuksen. Hän sanoo vaimoani viisaaksi, kauniiksi ja hyvätapaiseksi. Annan hänen arvioinnilleen arvoa. Hänellä ei ole mitään syytä imarrella minua, joten hänen arviointinsa objektiivisuus on kiistämätön.

Akm:llä ei myöskään ole meille savolaisille tyypillistä imartelun tarvetta, johon kätkeytyisi oman edun tavoittelua. Tästä esimerkkinä voisin mainita vaimoni hiljattaista käyntiä Osuuspankissa. Virkailija oli sanonut, että "työhän sitä ootta se virallisen äänen tytär". Tätä vaimoni minulle ylpeänä esittämään, kunnes korjasin, että se oli pankinjohtajan toivomuksesta esitetty kohteliaisuus, joka ei ollut tarkoitettu todesta otettavaksi.

Täällä nimittäin on se tilanne, että pankeilla on rahaa, mutta lainanottajia tarvittaisiin lisää. Pankinjohtaja tahtoo, että muuttaisimme Juankoskelle ja ostaisimme hänen tietämänsä hienon talon veden ääreltä.

Olen vahvasti sitä mieltä, että vaimon viisautta kauneutta ja nuoruutta ei pidä ylistää hänelle itselleen. Sinä päivänä, kun hän itse tietää omistavansa nämä edut hän lakkaa olemasta tällainen.

AKM, se ainoa oikeaRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi29.3.2018 9.04
Premium Board Finland Oy:n tulokset ovat olleet seuraavat:

 31.5.2011: nolla euroa
 31.5.2012: - 11 062.8 k?
 31.5.2013: - 10 010.7 k?
 31.5.2014: + 11 279.3 k? (sisältäen yrityssaneerauksesta johtuvia satunnaisia eri yht. 14 077.5 k?)
 31.5.2014: - 2 798.2 k? (ilman satunnaisia eriä)
 31.5.2015: - 1 424.8 k?
 31.5.2016: - 1 802.9 k?
 31.5.2017: - 1 826.9 k?
 31.5.2011 -31.5.2017: yhteensä - 28 926.2 k?

Kyllä kepuloistenkin pitäisi jo uskoa, että Römssy ei enää entisillä lääkkeillä tulille nouse.

Alkaisi olla jo korkea aika ruveta kysymään neuvoja pieneltä ja ketterältä New Stroms Oy:ltä, mitä pitäisi tehdä.

Keväällä 2011 NS arvioi ja varotti Esteri Kangasveijaria, että Römssyn maisemointikustannukset voivat hyvinkin olla 8.3 milj. euron luokkaa.

Nyt on tappiota tehty jo yhteensä lähes 30 milj. euroa ja lähes 10 milj. euron biovoimalakin on lyöty jo lihoiksi.

Kyllä täytyy todeta, että kepuloiset ovat tosi itsepäistä porukkaa, kun NS kertoi jo keväällä 2011, miten tehdas pannaan pyörimään ilman kaupungin laitonta takausta ja muita hämäriä rahoittajia.

Keskusta pettää aina

Patiksen miehetRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi30.3.2018 7.53
Pieneltä ja ketterältä New Stromsiltä on kysytty mitä pitäisi tehdä, mutta vastausta ei ole tullut, eikä vissin tule?

AKM, se ainoa oikeaRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi30.3.2018 16.02
Pieni ja ketterä New Stroms on jo monta kertaa vastannut, mitä Juankoskella pitäisi tehdä.

Sanonpa sen vielä nyt Piinaviikkojen kunniaksi taas uudestaan.

On käynnistettävä välittömästi autioituvan Juankosken ns. Rescue Plan (= Pelastusohjelma). Tämän ohjelman keskeiset elementit ovat seuraavat:

 Juankosken Pohjois-Savon kauneimman ja vauraimman kunnan autiokyläksi muuttaneet päättäjät on laitettava vastuuseen tekosistaan.

 Vuoden 2011 keväällä New Stroms Oy:stä päätettiin ristiinnaulita Juankosken kaupungin pahimmaksi viholliseksi aivan samalla tavalla kuin aikoinaan Jeesus kavallettiin Öljymäellä Juudaksen toimesta.

 Matteus kertoo evankeliumissaan seuraavasti:
"Silloin meni yksi niistä kahdestatoista, nimeltä Juudas Iskariot, ylipappien luo ja sanoi: "Mitä tahdotte antaa minulle, niin minä saatan hänet teidän käsiinne?" Ja he maksoivat hänelle kolmekymmentä hopearahaa. Ja siitä hetkestä hän etsi sopivaa tilaisuutta kavaltaaksensa hänet."

Historian kirjoista tiedämme, mitä Jeesukselle kävi. Hänet tuomittiin syyttömänä ja tapettiin, mutta hän nousi kuolleista ja hänen syyttäjänsä ja tappajansa joutuivat ikuiseen häpeään.

Minulla on ennekin ollut ennustajan lahjoja, joten voin vakuuttaa, että näin tulee käymään myös Juankoskella. Oikeus tulee toteutumaan. Syylliset joutuvat vastuuseen ja syyttömästi tuomitut voivat jatkaa sitkeätä työtään Juankosken autiokyläksi muuttuneen kaupungin kehittämiseksi.

Rescue Planin toinen vaihe on jo vuoden 2012 marraskuusta lähtien seisseen pahvitehtaan ja myöhemmin konkurssiin menneen biolämmön uudelleen käynnistys (= uusi liiketoimintasuunnitelma) ja rahanpesufirma Revestor Oy:lle kähmintä kaupoilla myydyn kiinteistöomaisuuden takaisin perintä.

Sillikuukin nykyinen liiketoimintasuunnitelma on syystä myös ottaa tarkastelun kohteeksi ja Ruukin Kievarinkin kehittäminen on syytä ottaa luupin alle. Jyrki Sukulan Kuppilat Kuntoon TV-ohjelma ei ole ainakaan vielä muuttanut Ruukin Kievaria "kultakaivokseksi".

Autiokylässähän ei nykyään ole mitään muuta kuin loistavia liiketoimintamahdollisuuksia.

Pieni ja ketterä NS on kehitysyhtiö, joka jo yli 10 vuotta on tarkastellut Juankoskea sillä silmällä, että missään ei ole sen parempia liiketoimintamahdollisuuksia kuin Juankoskella. Jos Juankosken toimintaa johtaa viisaasti, niin sen parempaa Lintukodon paikkaa ei Suomen niemeltä löydy.

Tärkeintä on kuitenkin, että kepuloisia ei pidä päästää päättäviin rooleihin, koska kepu pettää aina.

Olen kuitenkin sen huomannut, että Juankosken keskustan virallinen ääni näyttää olevan poikkeus tavallisten pettävien kepuloisten joukossa ja siksi pieni ja ketterä New Stroms Oy mielellään hoitaa tärkeitä yhteiskuntasuhteita yhteistyössä keskustan virallisen äänen kanssa.

Patiksen naisetRe: Juankoski nosti Kuopion ykköseksi30.3.2018 16.22
Patiksen naisilta patiksen miehille, tulukaa jo kottiinne juopottelemasta ja syntiä tekemästä ja ryhtykää miehiksi, jos sima ei ole vienyt jo kaikkea mieskuntoa. Siinä tapauksessa pysykää pois kotoa ulkoruokinnassa. Hävetkää tanan loiset.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: