Keskustelu

whistleblowerKusetus ja miten se tehdään31.3.2018 10.17
Tässä leike YLE:n ja Savon Sanomien uutisesta puolitoista vuotta sitten, kun entistä kaupunginjohtaja Kangasperkoa vietiin, kuin sonnia nenärenkaassa:
-"Juankosken entinen kaupunginjohtaja Petri Kangasperko kertoo saaneensa tiedon syntyneestä sopimuksesta tiistaina.
? Se on positiivinen asia, koska he (Milini) ovat kertoneet, että aikovat investoida tehtaaseen kunhan omistuskuvio saadaan selväksi. Tarkoituksena on käynnistää tuotanto, Kangasperko sanoo.
Investoinnissa puhutaan Kangasperkon mukaan huomattavasta summasta, sillä esimerkiksi kartonkikonetta pitää kunnostaa. Käyttöpääomaakin täytyy olla kahdeksannumeroinen summa.
Kangasperko sanoo, ettei hänellä ole mitään sellaista tietoa, joka nakertaisi Milini Holdingin luotettavuutta.
? Tiedämme Suomessa vain vähän Milinistä, mutta tähän mennessä mitä he ovat todenneet tekevänsä tehtaalla, he ovat myös toteuttaneet.
Björkqvist kertoo, että sopimuksen myötä kaikki omistuskiistat oikeudessa on peruttu.
Björkqvist ei vielä osaa sanoa, mitä omistuskiistan ratkeaminen tarkoittaa Juankosken kartonkitehtaalle. Hän lupaa siitä tietoa lähiaikoina.
Premium Board Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtaja ja Milini Holdingin yksi pääomistaja on armenialainen Artak Tovmasyan ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Dimitri Barinstein. Hallituksen jäsen on Martin Simonyan ja hallituksen varajäsen Björkqvist.
Premium Board Capital Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja on Barinstein. Hallituksen jäseniä ovat Simonyan ja Oleksander Skoblia.
Uudet omistajat: Outoja käänteitä ja kytköksiä
Premium Boardia edustava ukrainalainen lakimies Oleksandr Skoblia kertoi viime elokuussa, että liikemies Valeri Samoriz on bulvaani ja yhtiön todelliset omistajat ovat Valery Teplenev ja Artak Tovmasyan.
Tuoreen tiedotteen mukaan Skoblian ja Tovmasyanin nimet löytyvät edelleen yhtiön avainhenkilöiden luettelosta. Tepleneviä ei mainita.
Ylen MOT-ohjelma kertoi joulukuussa, että rakennemuutoshankkeisiin erikoistuneen Teplenevin jäljiltä löytyy konkursseja ja miljoonien konkurssivelkoja Venäjältä.
MOT:n mukaan Tovmasyanin nimi kytkeytyi puolestaan yhden venäläispankin kavallusyritykseen, joka olisi hyödyttänyt Tovmasyania. Skoblia on kiistänyt väitteen."

Kuitenkin yhtiö tuotti tappioita vuodelyta 2016 ja 2017 molempina vuosina lähes kaksi miljoonaa euroa vuodessa.
Ja missä investoinnit ja toiminta.
Kaislikossa suhisee, ainakin jos kuuntelee Kangasperkon niin tuttuja aivopieruja-.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: