Keskustelu

alan kolmas miesKoillis-Pravda taas ajan hermolla7.4.2018 14.08
Ajattelin pitkästä aikaa tarkistaa Koillis-Pravdan tuoreimmat uutiset netistä.

Minua hieman hämmästytti, kun Koillis-Pravda oli pistänyt portaaliin kaksi tuoreinta uutista tarjolle.

Avaussivulla oli heti kaksi ajankohtaista kärkiuutista vuodelta 2017. Heti ajattelin, että onko Koillis-Pravdassa siirretty kello jostain syystä ns. Juankosken uuden alun alkuun, jolloin kuntaliitos näytti vielä ruusuiselta.

Kun oikein tarkasti katsoo, niin onhan Koillis-Pravdassa myös joitakin tuoreempiakin Facebook-uutisia. Nykyään noista Facebook-uutisista ei kutenkaan enää voi tietää, onko kysymyksessä maksettu ns. Fake News-uutinen.

Koillis-Pravdan Kaavin pankkia koskeva uutisointi (19.1.2017?) kuitenkin herättää monenlaisia epäilyksiä. Pohjois-Savon Osuuspankki on näköjään sulkenut jo Kaavin konttorin 1.4., mutta Ari Sopanen käy parhaillaan neuvotteluja kahdellakin suunnalla. Koillis-Pravdan uutisen mukaan jollakin taholla laskeskellaan, millaisen taseen uusi konttori vaatii.

Tästä herää tietysti kysymys, onko Mika Lehdon maltalainen Nemea Bank mahdollisesti perustamassa jo Kaavillekin sivukonttoria. Moderni Nemea Pankkihan tuli jo vuonna 2012 Juankoskelle Esteri Kangasveijarille avuksi.

Tullessaan Juankoskelle Nemea pankkiiri Lehto mainosti, että nykyaikainen "nettipankki" ei tarvitse konttoreita, eikä nähtävästi myöskään taseita. Ei mennyt kuin vuoden verran, kun Esteri sai koko Juankosken tuhottua pankkiiriystävänsä ja kiinteistömogulin kanssa.

Täytyy toivoa, että Ari Sopanen pitää päänsä kylmänä noissa pankkineuvotteluissa. Nykypäivänä kaiken maailman nettipankkeihin ei voi luottaa.

Koillis-Pradan ajankohtaista uutisointia portaalin etusivulla alla:

"Kaavilla tehdään töitä uuden pankin eteen
19.1.2017

Kaavi on jäämässä ilman pankin konttoria huhtikuun 1. päivänä. Vaikka päivä sattuu aprillipäiväksi, Pohjois-Savon Osuuspankki tuskin perääntyy aikeistaan sulkea Kaavin konttori. Pankin päätös on herättänyt kaavilaisten keskuudessa paljon hämmennystä ja kiukkuakin.

Toisaalla ihmetellään edelleen pankin päätöstä, toisaalla tehdään töitä pankkipalveluiden säilymiseksi Kaavilla senkin jälkeen, kun "poutiaisen korvat" häviävät katukuvasta.

Pankkiasia on aktivoinut kuntalaisia ja kirkonkylällä on liikkeellä ainakin kaksi adressia ja netissä kolmas. Myös kunnassa on tehty viimeinen viikko runsaasti töitä pankkipalveluiden takaamiseksi jatkossakin.

"Me käymme parhaillaan neuvotteluja kahdellakin suunnalla. Ja tiedän, että siellä lasketaan kiivaasti millaisen taseen kokonaan uuden konttorin avaaminen vaatisi", toteaa kunnanjohtaja Ari Sopanen.

Hän toivookin, että kaavilaisilla olisi nyt malttia odottaa muutama viikko, vaikka pankin vaihtaminen tunnekuohussa kuinka houkuttaisi.

"Toivon, että ihmiset malttaisivat nyt mielensä vähäksi aikaa, niin nähtäisiin, löytyykö tänne pankkia meitä palvelemaan."

"Tuhansia ihmisiä mukana juhlimassa
5.1.2017

Kuopion ja Juankosken kuntaliitos on ollut hankala asia, sillä toisaalta se on ollut pakko tehdä taloudellisista syistä, mutta jonkinlaista ihmettä on toivottu, että voitaisiin jatkaa itsenäisenä.

Kuntaliitosjuhlaan oli kutsu käynyt ja sitä oli myös kuultu. Kun musiikki alkoi soida, alkoivat ihmiset soljua kohti kaupungintaloa ja sen piha-aluetta.

Paikalla oli tuhansia ihmisiä. Kaikki mahdolliset paikat olivat autoja täynnä ja jalkakäytävät, tori ja kaupungintalon piha täynnä ihmisiä. Ympärillä on vahva puheensorina ja paljon iloisia ilmeitä. Jos oli mukana tuttuja kasvoja, niin paljon oli juhlaan tullut väkeä kauempaakin ainakin Suonenjoelta, Tervosta, Iisalmesta, Helsingistä, Kuopiosta, Tuusniemeltä, Kaavilta ja monesta muusta kunnasta."

toisinajattelijaRe: Koillis-Pravda taas ajan hermolla7.4.2018 19.04
Aika kaukana on koillispravda ajan hermolta.
Luulempa, et tuottaja suomisen
kehittämiskyky lähentelee enemminkin oman identiteetin hahmottamiseen.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: