Keskustelu

Eero KekäläinenTeeVee7.4.2018 14.33
Voi hevon ristus villahousut näitä tämänpäivän teeveeohjelmia.
kaupallisilta kanavilta tunkee toinen toistaan älyttömämpiä life style sontaa.Näitä esitetään vähintäänkin kolmella eri kanavalla uusintoina ainakin kolme kertaa viikossa.

Jopa kansamme keskuudessa
arvostettu YLEkin on sortunut moiseen uusintojen esittämiseen.
Aiemmin tästä paskan katsomisesta jokainen suomalainen joutui maksamaan veroa tietty summa.
Jokunen aika taapäin tätä pakkoveroa uudistettiin, siten , et kaikille suomalaisille lätkäistiin ansiotuloon perustuva prosennttivero, tulojen mukaan.
Onneksi hallituksella ol senverran älyä päässä, et jättivät pienituloiset eläkeläiset tämän pakkoveron ulkopuolelle.

Ooon jo pitemmän aikaa ollu sitämieltä, et tämäkin, nykysellään olemassaoleva pakkovero tarvis suhteuttaa suoraan kulutukseen.

Ois helevetin heleppo nykytekniikalla laittaa jokaiseen kotiin maksuteevee.
Jos haluat katsoo jotakin, tyrkkäät läpyskän aparaattiin ja maksat vain ja ainoastaan siitä, mitä katsot.
Ei tarviis maksaa jonninjoutavasta paskasta.

Tietysti tämänjälkeen joku naivisti älähtää, et ei niitä kaikilla oo semmosia teeveitä.
Eihänniitä lähes puolellamiljoonalla suomalaisella kotitaloudella, joissa suurimmassa määrin asuu kuuvenkympin ja kuoleman välillä olevia vanhuksia ole ees nettiyhteyksiä, puhumattakaan siitä, et nämä vanhukset osaisivat edes käyttää nettiä, päivittäisten asioitten hoitamiseen, johon nykypäivän yhteiskunta meidät ahdistaa.

Koska tämä nykytekniikka televisioissa tulee aivan hetkessä uudistumaan, kuten esim. sähköautojen esiinmarssi,
ei pitäis olla ongelma tämän ylepakkoveron suhteen.

Kauko NäköinenRe: TeeVee8.4.2018 5.09
Eero on taas avannut tärkeä keskustelun VAPAAseen.

Mehän olemme Kepulandiassa siirtyneet jo kauan sitten ns. digiaikaan.

Kaikkien tiedossa onkin, että kohta siirrytään jo 5G-verkkoihin, jolloin ajatusten nopeudella voidaan hoitaa melkein kaikki ihmisten tarvitsemat päivittäiset tarpeet.

Teliakin toteaa, että 5G-tekniikka luo digitaalisen tulevaisuuden, jota emme edes vielä oikein pysty kuvittelemaan.

Visioihin kuuluvat tietenkin kaikki tietoliikenneyhteydet ja esimerkiksi itse ajavat autot, etäterveydenhoito ja ruokakaupat, joissa maksu hoituu itsestään.

Jo heti on nähtävissä, että tätäkin kautta Terra Sipilän Maakunta Sote olisi jo syntyessään yhtä vanha kuin Abraham.

Tietoverkkojen kehitys ei siis johda kohti keskittymistä vaan termodynamiikan toisen pääsäännön mukaan kohti jatkuvaa hajaannusta eli systeemien entropia pyrkii luonnonlakien mukaan koko ajan kasvamaan.

Tämähän tarkoittaa sitä, että esim. palvelujen valintatilanteissa, jos niitä ei esim. poliittisesti haluta rajoittaa, niin vaihtoehtoiset toimintatavat luonnostaan pyrkivät lisääntymään.

Kun puhutaan tiedonvälityksestä ja massakommunikaatiosta tullaan tietysti heti TeeVeetä, Radiota ja nettiä koskevan keskusteluun, joka on viime aikoina kasvanut käsittämättömiin mittoihin, eikä sen keskustelun rajat ole vielä lähelläkään.

On hyvä muistaa, että vielä 1960-70-luvuilla meillä oli vain Posti, Tele ja Yleisradio, josta kuultiin STT:n uutiset, iltahartaudet ja telkkarista mustavalkoisena Peyton Place joka keskiviikko iltana.

Radio- ja TV-luvathan meillä piti olla tietysti kaikkiin televisioihin, radiovastaanottimiin ja tietenkin matka- ja myös autoradioihin.

Sittemminhän nuo luvat lakkautettiin ja samalla meni virka monelta TV lupatarkastajalta. Lentävillä poliiseilla helpottui myös ratsioiden teko, kun autojen radiolupia ei tarvinnut enää lähteä kaivelemaan matkatavaroiden joukosta jne.

Sittemmin muistaakseni viestintä- ja liikenneministerinä toiminut demujen Krista Kiuru sai aikaiseksi sen, että noista täysin tarpeettomista luvista päästiin eroon.

Mutta sen jälkeen on alkanut kova keskustelu siitä, kun YLE on verorahojen turvin lähtenyt levittäytymään vähän joka alalle informaatiokentässä.

Siitä huolimatta valtio-omisteinen yhtiö on vuodesta toiseen tehnyt vain raskaita tappiota.

Minusta YLE:n nykyiset palvelut ovat kuitenkin teknisesti korkeatasoisia.

Mitä taas tulee ohjelmistotarjontaan, niin siitä voidaan kyllä olla vahvasti eri mieltä.

Kuten Eero tuossa ylempänä toteaa, niin aika runsaasti näyttää YLEssä olevan noita samojen ohjelmien pyörityksiä moneen kertaan.

Näyttää myös siltä, että erityisesti viikonloppuisin, kun mielellään ehkä katsoisi telkkariakin, niin eipä sieltä löydy oikein muuta kuin puujalkavitsejä täynnä oleva Uutisvuoto, joka nyt onneksi loppuu.

Jostain kumman syystä meillä näyttää myös olevan aika kapea kaarti, jotka pyörittävät noita TV-ohjelmiakin.

Ei ole sitten ihme, että monet esiintyjät ovat jo täysin uupuneita ja joutuvat lataamaan akkujaan kaiken maailman kristallien avulla.

Minua on myös ruvennut ärsyttämään TV-uutiset, joista heti näkee, että toimittajat ilman mitään kritiikkiä lähes illasta toiseen toistavat vasemmistolaisen amerikkalaisen CNN:n Fake News kanavan uutisia absoluuttisena totuutena.

Tietenkin TV-uutisissa myös näkyvästi on esillä aina vallitseva hallituspolitiikka, eikä sen kritiikkiä oikein esiinny missään ajankohtaisohjelmissakaan.

Minusta myös uutisstudion interiööri vaikuttaa oudolta. Miksi kamerat on sijoitettu lähes kattoon, jolloin jokaisessa uutislähetyksessä valitettavasti huomio kiinnittyy helposti toimittajien kenkiin ja jalkoihin.

Missään ulkomaisessa TV:n uutisstudiossa en ole havainnut käytettävän vastaavia kuvakulmia.

Meilläkin olisi hyvä käyttää jotain media-alan konsulttia neuvomassa, miten telkkarissakin pitää esiintyä.

Alle olen nyt laittanut tietoja YLE:n nykyisestä rahankäytöstä. Kuten alta nähdään, niin aika monet saavat katsastella YLE:n ohjelmia näköjään maksutta.

Minä ilmeisesti joudun maksamaan ylen ohjelmista 13.60 euroa/kk. En pidä tuota summaa vielä mitenkään kohtuuttomana, koska minun ei itse tarvitse vielä tuottaa noita ohjelmia.

"Vuonna 2017 tuloistamme 97,2 prosenttia eli 461,8 miljoonaa euroa tuli Yle-verosta.
Yle-vero on henkilökohtainen, tulotason mukainen vero, joka tuloista riippuen on 0?163 euroa.

Yle-vero on siis enimmillään 45 senttiä päivässä, 13,60 euroa kuukaudessa ja 163 euroa vuodessa.
Jos verosi kokonaissumma on 163 euroa, rahoitat vuodessa esimerkiksi

? 21 eurolla laajan skaalan urheilua ympäri vuoden ? kotimaasta kansainvälisiin kisa-lähetyksiin

? 28 eurolla uutisia kaikilla kanavilla tv:ssä, radiossa ja verkossa

? 22 eurolla ajankohtaisohjelmia

? 10 eurolla turvallisia sisältöjä lapsille

? 32 eurolla kulttuuri- ja viihdeohjelmia sketsi-sarjoista RSO:n konsertteihin

? 27 eurolla asiaohjelmia, muun muassa opetus- ja tiedeohjelmia

? 22 eurolla laatudraamaa, sarjoja ja elokuvia."

Henkilökohtaisesti pidän erittäin paljon siitä, että telkkarista näkee noita vanhoja kunnon SF-elokuvia kuten esim. Hilja Maitotyttö, Juha ja vanhat Niskavuoren klassikot.

Vaikka noissakin elokuvissa ja mm. Mikko Niskasen ohjaamassa "Maa on syntinen laulu" oli aika usein vahva seksuaalinen jännite mm. Rutun roolissa, niin ei niissä tietääkseni kuitenkaan menty ihan samalle tasolle, johon viimeisessä gaalaillassa ohjaustöistään palkittu Aku Louhimies oli joutunut turvautumaan jopa myöhempien anteeksipyyntöjen edestä.

Akuhan jo nöyrästi ilmoittikin, että hän tuntuu olevan hoidon tarpeessa.

Suomi on erittäin pieni maa ja siksi ei ole yhdentekevää, millaista informaatiota eri muodoissaan meille välitetään.

On äärimmäisen tärkeätä, että suomalainen media on moniarvoinen. Tässä suhteessa voidaan todeta, että esim. MTV alkoi toimia omana valtakunnallisena TV-kanavana vasta vuonna 1993 ja vuonna 1998 se siirtyi Alma Median käsiin, josta ruotsalainen Bonnier osti sen vasta 2005-2007.

Sanoma Median omistama TV 4:n puolestaan aloitti toimintansa vuonna 1997.

MTV ja TV 4 rahoittavat toimintansa kokonaan mainostuloilla ja molemmat lähettävät myös uutislähetyksiä ja viihdeohjelmia.

Meillä on siis erittäin nuoret, ohuet ja vahvasti poliittisesti ohjatut perinteet koko mediakentässä.

Onneksi ei enää olla ihan samalla tasolla sananvapauden osalta kuin itäisessä naapurimaassamme.

Asiapitoisten ohjelmien lähetys Suomessa on kuitenkin jopa lähes yksinomaan YLE:n käsissä.

Tosin ulkomaisilta kanavilta voi maksutta tai maksullisena nykyään jo hankkia netin kautta kattavasti tietoa ilman sensuuria maailman menosta.

Viime perjantaina satuin seuraamaan YLE:n lähettämän Perjantai-iltaohjelman. Ohjelman nimeksi oli laitettu Ilmastoahdistus.

Ohjelmaa varten Tampereelle johonkin kapakkaan oli kutsuttu edustava näyte ns. ympäristöaktivisteja ja mm. raptaitelija Paleface.

Ohjelma alkoi elämässään katkeroituneen Palefacen rapesityksellä ja eteni "tieteelliseen ja filosofiseen" itkusilmässä tapahtuneesen pohdiskeluun, onko lapsen hankkiminen pahin mahdollinen ympäristöteko?

Suomen Tilastokeskus on aivan äskettäin kertonut, että Suomen tulevaisuus on uhattuna mm. sen takia, että Suomessa syntyvyys on nykyisin vajonnut jo vain noin 50 000 uuteen syntyvään vauvaan vuodessa, joka on meillä enää nälkävuosien tasolla.

Jopa johtavat poliitikot ovat olleet huolissaan alhaisesta syntyvyydestä. Niin tuntuu täysin käsittämätöntä, että valtion TV kanava syöttää tuollaista potaskaa kansalle ja ahdistaa nuoria ihmisiä esim. normaalissa perhesuunnittelussa.

Juuri esim. tästä syystä on erittäin tärkeätä, että Suomessa ei jäädä enää nykypäivänä minkään Reporadion uutisten ja muidenkaan ohjelmien varaan.

Yleisesti on kyllä tiedossa, että maailman väestön kasvu aiheuttaa tietysti monenlaisia ongelmia mukaan lukien myös ympäristöongelmat, mutta kyllä ainakin minä katson, että YLE toimii tässä ilmastoahdistusasiassa nyt aika omituisena neuvonantajana ja ympäristökonsulttina.

Minun tietääkseni Kiinassa on jo kokeiltu yhden lapsen politiikkaa ja havaittu, että se johtaa katastrofiin Kiinan kansan kannalta, niin miksi sitten Suomessa YLE:n toimittajat ovat käynnistäneet meillä vielä Kiinaakin aggressiivisemman kansakunnan tuhoamiskampanjan ja vielä veronmaksajien rahoilla.

Kun viestintä ja liikenneministeri kepuloiseksi heittäytynyt Anne Berner on polkaissut käyntiin ns. Käpy-ohjelman (=kävele ja pyöräile), jossa valtio alkaa rahoittaa sähköpyöränkin hankintaa jo 400 eurolla, niin minusta olisi viisaampaa alkaa rahoittamaan kaikille suomalaisille 400-500 eurolla modernien 5 G laitteiden hankintaa, joiden avulla kaikki vanhat mummot ja ukkelitkin voisivat hoitaa päivittäiset pankki-, kauppa- ja etäterveyspalvelunsa ja tietenkin aktiiviset työllistämis-, eläke- ja veroasiat suoraan netin kautta kodeistaan.

Tällä tavalla toimien ihmisten ei tarvitse välttämättä muuttaa esim. maalta kalliisiin kaupunkiasuntoihin.

Näin säästettäisiin kymmeniä miljardeja euroja vuosittain mm. turhissa asuntorakentamisissa ja tietenkin uusien virastojen ja pankkikonttoreiden rakentaminen kävisi myös täysin turhaksi.

Rajalliset voimavarat voitaisiin näin suunnata uusien tuottavien liiketoimintojen pystyttämiseen ja ylläpitämiseen

EeroRe: TeeVee8.4.2018 10.57
Kaikki nykypäivänä ihmisiä viihdyttävät teevee ohjelmathan on kaupallistettu.
Hyvänä esimerkkinä, minulle niin rakas laji kuin urheilu on sitä.
Aiemmin olin niin paljon jääkiekkofani, et jopa kävin niiralanmontussa kuopiossa katsomassa Kalpan liigamatseja.
Sittemmin ko. jossain päättävissä elimissä tehtiin päätös, et esimerkiksi jääkiekon ämmänkisat lähetetään vain ja ainostaan maksullisilla läpyskäkanavilla.
Siihen loppu eeron jääkiekkofanitus.
Senjälkeen en oo kertaakaan käyny niiralan montussa, enkä seuraa edes ämmämlätkää teeveestä.
Pitäkää paskanne, kaikkine mainoksineen.

EeroRe: TeeVee8.4.2018 11.23
Anteksi vielä palaan äsköiseen aiheeseen.
Aihe leimahti mielessäin siitä, ko katsoin teeveen tulevan viikon ohjelmatarjonnan.

Ko edellä jo ilmiannoin, tarjonta ei ollu kovinkaan hääpönen.
Siitä tuohduksissani jopa aloin kotiaamukahvipöydässä mesoomaan tästä rakkaalle venäläiselle vaimolleni.

Kaikkihan aviomiehethän tietää, et me miehet päätetään asioista perheessämme. aina sanotaan viimeinen sana.

Kyllä rakas, näin me tehdään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: