Keskustelu

AKM, se ainoa oikeaLaura Huhtasaaren ajojahti17.4.2018 1.08
Joku liberaalipuolueen puoluesihteeri ja älyniekkä "yliopettaja" Tuomas Tiainen nosti presidentinvaalien aikaan Laura Huhtasaaren vuonna 2003 siis15 vuotta sitten tehdystä gradusta plagiointikanteen.

Jyväskylän Yliopiston rehtori on nyt tutkinut Lauran gradun ja todennut, ettei siitä kiitettävää voi antaa, mutta ei tuo nyt Jyväskylän Yliopistoa mihinkään kaadakaan, jos Lauran gradussa on kirjallisuusviitteissä ollut jonkun verran puutteita.

Minun tietääkseni Laura ei ole ollut pyrkimässä myöskään millekkään tutkijanuralle, joten ei ole mitään syytä lähteä nuorta opiskelijaa kiusaamaan jo gradu-vaiheessa täydellisyyden tavoittelulla.

Gradun ohjaaja on tietysti vastuussa työn tekemisestä ja hänhän on antanut käsittääkseni vain C:n arvoiset pisteet Lauran gradusta. Gradun taso on siis jo huomioitu gradun arvostelussa.

Saattaa olla jopa parempi, ettei Laura kaikkia viitteitä hienotunteisuuttaan ole viitsinyt laittaakaan näkyville, jolloin Laura on saattanut nuorena innokkaana tyttönä ottaa jotkut epämääräiset monikulttuurijorinat omille niskoilleenkin.

Herääkin kysymys, mitkä ovat olleet Tuomas Tiaisen motiivit, kun alkaa lueskelemaan yliopiston kirjastosta vanhoja graduja ja alkaa sitten arvostelemaan graduja presidentin vaalien aikaan jonkin "yliopettajan" ominaisuudessa.

Se todettakoon "yliopettaja" Tiaiselle, että gradut eivät ole väitöskirjatason kirjallisia esityksiä, joten ei ole tarkoitus, että graduja viilataan vuodesta toiseen, jotta maisterin paperit jostain yliopistosta heltiäisi.

"liopettaja" Tiainen saattaa vielä luulla, että gadutkin pitäisi oikeastaan kirjoittaa kaunolla, jotta ne varmasti täyttävät kaikki yliopistollisen opetuksen ikivanhat normit.

"Yliopettaja" Tiainen on nyt ottanut Lauran tikun nokkaan, mutta jättänyt tutkimatta kaikkien muiden presidenttiehdokkaiden gradut ja väitöskirjat, joten kysymyksessä näyttää olevan Lauran ajojahti.

Sikäli kun minä ymmärrän, niin Laurahan päihitti presidentin vaaleissa monet muut varsin kyseenalaisia graduja ja jopa väitöskirjoja kirjoitelleet presidenttiehdokkaat.

Eikä kansa oikeastaan korvaansa lotkauttanut väittelyjen aikaan, vaikka nykyään taas kepuloiseksi heittäytynyt Paavo Väyrynen moneen kertaan mainosti väitöskirjaansa taas vaalikampanjansa aikana.

Sitä paitsi presidentti Sauli Niinistönkään gradua "yliopettaja" Tiainen ei ole päässyt tarkistamaan, koska siitä on olemassa vain yksi kappale, joka lienee presidentin omassa hyllyssä ja eikä sitä liene vieläkään toimitettu Turun Yliopiston arkistoon.

Tiettävästi Saulinkin gradu on ollut varsin kevyttä tasoa, mutta eipä siitäkään ole kukaan mitään älähtänyt.

Minusta Saulinkaan ei enää tarvitse graduaan Turun Yliopiston arkistoon toimittaakaan, koska kyllä se on jo moneen kertaan nähty, että Sauli on tolkun ihmisiä.

Yhtä lailla tolkun ihmisiä on myös Laura Huhtasaari.

Kun "yliopettaja" Tiainen on nyt kuitenkin lähtenyt selvittelemään poliitikkojen kirjottamien tutkimusten laatua ja oikeellisuutta, niin "Yliopetaja" Tiainen voikin nyt lainata kaikkien kansanedustajien ja etenkin sopeutumiseläkkeellä olevien entisten kansanedustajien gradut ja väitökirjat tarkempaan syyniin, ettei vaan joukkoon olisi lipsahtanut sellaisia maistereita tai tohtoreita, joilla ainakin tutkielmiensa puolesta on selvästi "valekansanedustajien" paperit.

Tälläkin hetkellä eduskunnassa on kymmenittäin kansanedustajia, jotka kynsin hampain ovat väkisin pystyttämässä Suomeen perustuslain ja EU-oikeuden vastaista Maakunta Sotea, vaikka kenelläkään ei ole harmainta aavistusta millaiseen kansalliseen katastrofiin tuokin laiton Terra Sipilän (kepu), Petteri Orpon (kok) ja Sampo Terhon (sin) ajama Maakunta Sote on meidät kaikki viemässä.

Joka tapauksessa Laura Huhtasaari tuntuu olevan yksi ahkerimmista kansanedustajista ja muutoinkin varsin edustava ja tasapainoinen nainen.

Toivoisi, että eduskunnasta löytyisi enemmänkin Lauran tapaisia laajasti maailmaa nähneitä, innostuneita ja vastuuntuntoisia kansanedustajia, jotka eivät kyselytuntien aikaan ainakaan nuku eduskunnassa.

PVRe: Laura Huhtasaaren ajojahti17.4.2018 11.03
Moro,
aluksi: eikös presidentti ole koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti, ei siis maisteri, ja siksi ei ole laatinut gradua vaan kandin loppututkielman.

Huhtasaaren gradu oli hyväksyttävä myös nykystandardien mukaan, sillä Huhtasaaren grradyu sisälsi vain 5 prosentin plagiointia kirjallisessa osiossa, kun raja on 10 prosenttia.
Lisäksi empiirisessä tutkimuksessa ei löytynyt plagiointia, joten gradu on hyväksytty kaikkien nykystandardien mukaisesti-.
Ajojahti oli mielestäni eniten juuri lehdistön ja median kautta, tietenkin, kun lehdistö ja media on tunnetusti erittäin punavihreä sukupuolineutraali jorinapalstaa tuottava peräaukko.
Onnittelen Huhtasaarta hyväksytynn Gradun puolesta, sillä nyt se hyväksyttiin toista kertaa.

AKM, se ainoa oikeaRe: Laura Huhtasaaren ajojahti17.4.2018 12.58
Moro Pekalle kiitos oikaisusta ja tarkennuksesta.

Kommenttiani kirjoittaessani jo tiesin, että Sauli on lakimies, joten hänen akateeminen opiskelunsa päättyi todellakin oikeustieteen kandidatin loppututkielmaan.

En kuitenkaan halunnut lähteä tarkemmin jaottelemaan ensi asteen opinäytteiden suorittajien töitä, koska kysymyksessä ei Saulinkaan kohdalla ollut mistään tohtorin väitöskirjasta.

Mitä taas tulee Saulinkin yo-todistuksen arvosanoihin, niin eipä Sauli osoittautunut kovaksi lukumieheksi ainakaan lukioaikanaan. Keihästä Sauli kuitenkin tykkäsi heittää.

Nyttemminhän Sauli on sitten jo esiintynyt kirjallisuuden suurena ystävänä Akateemissa Kirjakaupassakin ja haastatellut amerikkalaista demu-kirjailija Paul Austeria, jonka mielestä entiset demujen korruptio presidentit Bill Clinton ja Obama ovat maailman suurimpia riippumattomia ajattelijoita.

Itse olen ohjannut kaikkiaan 6 diplomityötä ja yhden kandin loppututkielman ja ollut mukana 3 tohtorin väistöskirjatyössä.

Sen olen havainnut, että monelle nuorelle opiskelijalle esim. diplomityö saattaa olla ylivoimainen suoritus.

Tunnenkin muutamia korkeakouluopiskelijoita, jotka ovat jääneet ikiteekkariasteelle, kun eivät ole syystä tai toisesta pystyneet laittamaan asioita paperille.

Minusta tällaisissa tilanteissa opintojen ohjaajan tulee auttaa opiskelijaa neuvoillaan, jotta ihminen saa tutkintonsa suoritettua hyväksyttävästi loppuun.

Minusta opintojen tarkoitus ei ole kiusata opiskelijoita tarkoin määrämuotoisella lopputyöllä.

Minusta opiskelujen tarkoitushan on valmentaa opiskelijoita tuleviin töihinsä, jotka vielä nykypäivänä saattavat muuttua aika reippaasti ajassa. Nykyäänhän puhutaan jo elinikäisestä opiskelustakin.

Olen myös havainnut sen, että noiden opinnäytteiden taso vaihtelee aika runsaasti eri opintosuuntien välillä, joten mitään ammattien ja opintosuuntien välistäkään tasa-arvoa on turha tavoitella.

Minusta on väärin, että akateemisten tai muiden tutkintojen kautta voi syntyi pienessä maassa erilaisia kuppikuntia, kuten esim. lääkäreillä Duodecim jne.

Nämä kuppikunnat voivat sitten helposti muodostaa eräänlaisia "vapaamuurareiden looseja", jotka omien sääntöjensä mukaan voivat ohjata pienen yhteiskunnan kehitystä.

Äärimmilleen vietynä tällaiset ilmiöt luovat pohjaa esim. vakuutuslääkärien kyseenalaiseen heimoon ja poliittisesti ohjattuun oikeuslaitokseen etenkin hallinto-oikeuksissa ja useissa viranomaisyhteisöissä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: